Wash Day

Heihei.


Jeg vasker håret mitt kun en gang i uken ... Yapp , jeg er en av de få menneskene på denne planeten som faktisk gjør det. Kall meg ekkel eller rar, men det funker for håret mitt. Jeg vasker håret vanligvis på en fredagskveld, for da trenger jeg ikke å stresse over hvordan jeg skal style det neste morgen, ettersom det ikke vil være tørt nok til å ha en "twist out" eller fletter på jobb.

Vaske dagene mine består vanligvis av følgende:

- Pre-poo (Pre-pooing kan være irriterende, men de ekstra fordelene er verdt det. Jeg pleide å pre-poo over natten da jeg først startet min naturlige hårovergang, men nå tar jeg det bare noen timer før selveste vasken. Det har egentlig ikke så mye å si, så lenge du gir håret ditt de riktige oljene / ingrediensene og tid til å suge opp ekstra tilsatt fuktighet før du går inn i renseprosessen)

- Shampo (Jeg vasker ut oljen med shampoen fra shea moisture, og senere balsamen. Mens balsamen er i håret, bruker jeg fingrene for å løsne opp håret mitt, etter å ha løsnet opp alle delene så lar jeg balsamen ligge i håret (2-5 minutter))

- Hårmaske (Med balsammet skylt helt ut av håret, legger jeg til deep treatment masque av shea moisture, dette fungerer som min dype balsam. Jeg legger en plastpose og knyter den rundt hodet mitt og lar den stå i 30-60 minutter. Varmen fra hodebunnen min, vil bli fanget av plastposen slik at behandlingen kan trenge inn i håret.)

Jeg vurderer å starte en youtube kanal som skal for det meste gå på dette, men siden det er så dårlig med kamera og film så vet jeg ikke. Har dere noen tips på hvor jeg kan få kjøpt utstyr billig?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

About
1: Lag deg en fast og bestemt Hår-rutine

Et vanlig hårrutine kan bestå av ulike prosesser som prepoing, shampooing, condition, dyp kondisjonering, ACV-skylling, varm oljebehandling, te skylling, proteinbehandling osv... Jeg vil anbefale deg å lage den hårrutinen så enkelt som mulig! for eksempel så består min av:

WASH DAY:

- Pre-poo ALLTID før shampo
- Sjampo
- Conditioner/Balsam
- Deep conditioner

ANNEN HVER DAG:

- Vann
- Castor oil
- Shea Moisture smoothie
- Shea moisture butter cream

2: Ikke bekymre deg for vekst

Vær sikker på at du spiser godt, drikker nok vann og trener. Du vet at håret vokser fra innsiden, så fokusere på hva som går inn i kroppen din. Hvis du føler deg motløs om ditt naturlige hårvekst, så vil jeg anbefale å ta bilder for å dokumentere den hvis du ikke allerede har starta med det.

3: Ikke kast bort for mye penger på hår produkter

Du kan være på utkikk etter det ene superproduktet som vil gi håret ditt fuktighet for alltid, eller gi deg den perfekte krølledefinisjonen. I denne søken kan du ende opp med å bruke store pengesummer og likevel ende opp skuffet og frustrert. Alle de produktene jeg bruker for øyeblikket kan du finne i ett tidligere innlegg på bloggen. ellers bruker jeg mest:

* Sjampo og balsam
* Olje: Castor oil, coconut oil
* Leave - In : Shea Moisture Raw Shea Butter Restorative Conditioner
* For å style: Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
* Gel : Eco Styler

4: Fukt/moisture håret ditt

- VIKTIG: Jeg bruker min sprai flaske til å dampe håret mitt. Du kan også lett våte håret i dusjen.
- OLJE: Jeg pleier vanligvis å bruke både coconut olje og castor oil etter "leav in" altså vann.
- KREM: For krem bruker jeg shea moisture butter cream

Dette kalles LOC-metoden.

5: Unngå "breakage" og "split-ends"

"hair breakage" er den vanligste årsaken til hårtap. frisyrer som f. Eks. alt for stramme hestehaler og fletter kan ødelegge håret og skade hodebunnen din. Hvis håret ditt "knekker" hele tiden, må du identifisere nøyaktig hva som forårsaker bruddet og eliminere hva som kan være årsaken til dette. De vanligste årsakene til brudd er varme, harde kjemikalier, stramme frisyrer og grov behandling.

Spørsmål: Har du flere grunner til hvorfor håret ditt ikke vokser??

Likes

Comments

Hei mine søte lesere...


Fikk spørsmål her om dagen: "HVORFOR GIDDER DU Å BLOGGE OM HÅR?" Vell for det første så må DU (H) skjønne at jeg gjør dette for MEG og ikke noen andre. Jeg bruker bloggen for en slags dagbok hvor jeg kan dokumentere mine feil og hva jeg får til. Denne reisen er ikke bare for meg, men også for mine barn i fremtiden. Jeg nekter å ha barn i alderen av 2-12 som lever av å bruke falskt hår! Jeg nekter å la min (mine) døtre tro at det å bruke sitt ekte hår betyr at du ikke er godt nok for samfunnet!! Jeg vil lære og forstå hvordan jeg best mulig kan inspirere de unge til å være seg selv. Jeg vil få medienes mening om "hvor vanskelig" det er å ta vare på afrikansk hår, slett ikke er så komplisert om vi bare prøver. Jeg er dritt lei av folk som bruker mer energi og tid på jenter som bruker kort hår, hvor de sitter bak sin lille data skjerm og kritiserer noen for hvordan den personen velger å leve livet sitt? like HOOOOOOOW??!! Uansett, neste gang du velger å kritisere meg for å være annerledes, så må du huske at jeg ler av deg fordi du bokstavelig talt ligner på ALLE andre!! #shade :)

Spørsmål: Har disse tankene noensinne slått deg før?

  • 16 Lesere

Likes

Comments

Heeei, mine søte lesere!!


JA, jeg er i utrolig godt humør idag, tro det eller ei... Mens jeg lå i senga igår kveld begynte jeg å bla gjennom gamle bilder av håret mitt fra tidligere i år, og jeg la faktisk merke til 3 ting jeg mener personlig har mye å si!!

1. Februar-måneden kan du se at håret mitt her er veldig tynt. Det har utrolig mye frizz, og null stil. Jeg mangla forsatt edges, så måtte alltid kamme håret mitt fremover for å skjule pannen min. Om jeg ikke tar feil så var det noen dager etter dette bildet, jeg bestemte meg for å virkelig ta vare på håret mitt (noe som selvfølgelig ikke varte)

* Juli-måneden var heller ikke en bra måned for håret mitt, som du ser... jeg endte opp med å ha i ALT for mange hårprodukter samtidig, så håret mitt ble limp inni, og endene var tørre som brød. Verken kunne jeg kamme håret, for da mista jeg alt for mye hår (vått) eller style det, så det endte alltid opp med at jeg bare fletta dem og håpa på det beste...

* September-måneden var da ting begynte endelig å gå sin gang. Som du ser på bildet så har jeg endelig fått edges, og håret er MYE tykkere i forhold til hvordan den så ut som i februar. Februar måneden var håret mitt ganske ujevnt, som du ser på bildet. Men etter at jeg klypte meg i august ser jeg at det vokser, sakte men sikkert sammen.

Spørsmål: Har du samme problemet som meg?

  • 19 Lesere

Likes

Comments

Hair-Styles
Måtte GUD fortsette å velsigne den gløden jeg hadde idag, FYYYYY, SE DA absolutt INGEN kan kødde med meg nå, ærlig!!!

haha neida... Så fort jeg var ferdig på jobb idag, bestemte gjengen seg for å dra på kino for å se den nye spiderman filmen. (ettersom spiderman er favoritt helten min) Selv om jeg selvfølgelig foretrekker de første filmene med Tobey Maguire, så kan jeg ikke nekte for at denne her var absolutt morsom og tankevekkende.

Likes

Comments

Hair-Styles
Jeg er ikke den som vanligvis orker å gå med håret ut på den måten, for da må jeg alltid på slutten av kvelden flette meg. så denne hårsveisen er en hårsveis som skjer en gang hver skudd år. Detter forresten rett etter my big chop

Spørsmål: Hva syns du?

Likes

Comments

About
Heii..!

Jeg må nesten beklage fraværet mitt fra bloggen. Jeg lover at jeg har en veldig god grunn til dette, og det er som de fleste av dere vet... FORSVARET! Har ikke hatt tid for håret mitt, eller meg selv for å si det sånn. Målet jeg hadde om å klare meg gjennom 2017 uten å bruke weave ble dessverre knust!!! Etter baecation jeg var på i Hellas i Februar (en god blanding av salt vann, solstråle og null fuktighet ble sattt i håret) så ikk jeg en utrolig stor tilbake smell!!

DERFOR velger jeg å starte 100% på nytt, hvor jeg skal være ærlig med meg selv og droppe weave for godt! Så jeg kommer nå til å regne ut mine naturlige dato på 1 August og ikke Februar. Jeg syns personlig at håret mitt under her var tjukk og begynte å komme seg opp, men etter så mye rart så ville den ikke annet enn denne hårstilen...


Likes

Comments

Afro+Produkter

Når det gjelder håret mitt, er jeg den ultimate latsabben til å følge med på når hår produktenene mine beynner å gå tom. Så de siste ukene/månedene har jeg dessverre ikke prioritert håret mitt, med andre ord; så har jeg verken smurt det med olje, vasket det på de samme dagene og rett og slett ikke holdt rutinene mine. Så jeg mista dessverre utrolig mye hår etter at jeg tok ut flettene mine!! For å rette opp dette bestemte jeg meg for å bestille nye produkter, ettersom jeg ikke får tid til en dagstur innom Oslo. Mens jeg venter skal jeg få prøvd ut noen hjemmelaget hårmasker som kanskje funker bedre enn de jeg kjøper på butikken?? Ønsk meg lykketil...

Det du trenger er: Avokado, Banan, Castor Oi ( eller en annen olje) og Balsam/Conditioner.

Oppskriften:

  • 1/4 Avokado
  • En halv Banan
  • 2-3 ms med Castor Oil
  • 3-4 ms Balsam/conditioner

Det tok meg en stund å legge avokado og bananer til håret mitt. Av en eller annen grunn var tanken på det satt på hodet mitt i flere timer virka ikke tilfredsstillende.. Saken er, når du får alle ingrediensene i en blender og lager den glatte perfekte miksen, tanken du hadde i hodet om hvor ekkelt det virker forsvinner fort. Jeg lar denne miksen sitte i håret mitt i minst 30 minutter - 3 timer, avhenger av hvor mye tid jeg har.

Bananer er en naturlig kilde til biotin, så neste gang du går ut for å kjøpe biotinpiller, vil du kanskje droppe hva som blir produsert og heller velge det naturlge for håret ditt. Avokadoer og egg, er en veldig rik kilde til vitamin A og antioksidanter som er gode for hår, spesielt hvis det er skadet. Et annet kult lite faktum er at det virker som en naturlig solkrem, og selv om vi aldri tenker på det, om sommeren blir håret brytt ned fra direkte sollys.

Likes

Comments

About

Heii du ..

Oh! herremin så deilig det har vært her i Stavanger! Solen har skint, varmen har vært her og været generelt på topp i hele helgen. Det har vært en drømmehelg rett og slett.. Vel, her går det unna om dagen, mye skal gjøre på kort tid, så vi får dessverre ikke nyte de såkalte "fridagene" våre. Det å se grønne busker,blomster og merke lukten av nyklippet gress er rett og slett fantastisk! Et tegn på sommer og et tegn på mye utehygge.

Likes

Comments