Afro+Produkter

Jeg tror jeg seriøst lider av TES syndromet!! Tes syndromet handler om folk som får en ide i hodet sitt om at dersom de begynner å gå med sitt naturlige hår, får de samme resultater som Tracy Ellis Ross, selvfølgelig er noen så heldige at de faktisk har samme hår-type som henne, så de kan hvertfall drømme seg litt bort. Men for folk som har hårtypen 4c må dessverre gi fra seg den drømmen. Dess tidligere du finner ut mer informasjon om ditt hår, jo fortere får du resultatene du er ute etter.

Alle hår-typer har forskjellige tekstur. Ennå de alle har fordeler og ulemper, så er de vakre på sin egen og unike måte.
Jeg SKAL slutte med å bruke vekst som et mål for hår resultatene mine, dette er fordi hår-bunnen min trenger tid til å helbrede seg etter årevis med bruk av kjemiske produkter. I mellomtiden skal jeg finne inspirasjons bilder av folk som har akkurat den hårypen jeg selv har, og få litt mer informasjon om vedlikehold og kvalitet,.


Likes

Comments

Afro+Produkter

For 3 år siden begynte jeg å legge merke til at krøllene mine ble mindre og mindre, og håret ble kortere og kortere. Det fikk meg til å tenke: Hvorfor skjer dette med meg? Jeg brukte tross alt falsk hår over mitt eget hår, noe som burde gi det motsatte resultatet ettersom håret mitt lå godt innpakket. Etter det begynte spørsmålene å ramle inn, og det førte bare til at jeg brukte utrolig mye penger på produkter jeg trodde kom til å fikse problemet. Uheldigvis ble det naturlige håret mitt aldri bedre. Noe som førte til depresjoner, usikkerhet og avvisning for hvem jeg virkelig var.

Jeg bestemte meg for å virkelig analysere hva som forårsaket hårtap, og skjønte at meningene jeg hadde rundt mitt eget hår var med på å påvirke ødeleggelsen. Som barn utviklet jeg troen på at mitt naturlige korte hår var utrolig stygt og kjedelig. Jeg ble vitnet til folk som ble mobbet på grunn av deres hår tekstur, hår stilen, lengden og utseende. Alt dette påvirket meg, jeg begynte å relaxe håret mitt. En gang i måneden pleide moren min å tilføre perm, permanent er en kjemisk prosess som brukes til å endre strukturen og tekstur av hår. Dette ødelegger håret svært mye, og øker sjansen for kreft i fremtiden. (ikke alle produkter)

… Jeg vet nå hva som forårsaket usikkerheten min, og jeg er så klar for å forbedre selvtilliten min rundt det å bruke de egenskapene gud har skapt på meg. Jeg skal slutte å være så opphengt i medienes definisjon av hva som virkelig er vakkert, jeg skal slutte å straffe meg selv for hvorfor jeg ikke har like langt hår som Oda, eller ikke har like tykt hår som Hope. Jeg skal begynne å verdsette meg selv, sette pris på det jeg har ogg ta vare på det!

Dette betyr selvfølgelig ikke at jeg skal slutte å bruke falskt hår. Nei tvert imot, det finnes noen hårstiler der ute jeg kan bruke for å beskytte spesielt mot kulda her i Norge. Andre dager skal jeg bruke W.I.G fordi jeg ønsker å se ut som Beyonce, ikke fordi jeg unngår å vise håret mitt der ute. Men fordi jeg vil at dere skal ha noe å lure på, spesielt magien vi svarte kvinner kan skape! Jeg kan være hvem som helst på denne planeten, men akkurat nå så ønsker jeg å være meg selv. En bedre, penere, smartere og morsommere meg.


Jeg må forresten takke de som allerede har støttet meg for dette valget, takk for at dere lar meg hvertfall prøve! Det er på tide flere afrikanske jenter føler seg fri nok til å bruke sitt eget hår.

Likes

Comments

Jeg kan ha så mange nyttårsforsett jeg bare vil for året 2016, vilje styrke om å gjøre en stor forandring. Jeg kan gjøre ditt og jeg kan gjøre datt, men til syvende og sist, er jeg fortsatt den samme!

Dersom jeg skal oppsummere året 2015 var det vanvittig mye som skjedde, mye godt, mye ondt, utvikla meg sterkt både fysisk og psykisk også har jeg kjempet. Du skjønner det at det handler ikke om å alltid være modig, men å være sikker og sterkere på seg selv, by litt mer og tørre ting du aldri kunnet gjort. Bare ta det steget når sjansene byr seg, ikke vente.

Jeg vil ikke lengre drukne meg selv i løfter som jeg vet jeg ikke kan holde. Jeg vil prøve å ta hver dag slik den kommer. Resten av året og videre skal ikke være starten på noe nytt, det er ikke blanke ark. Det er bare " et nytt kapittel", en fortsettelse på noe bra, fortsettelse på en bedre meg. Jeg bestemmer, og jeg skal bestemme meg for hvilken som helst dag i året.

  • 92 lesere

Likes

Comments