Jag har länge tyckt om att fotografera, blommor, insekter, min katt. Men främst så tycker jag om att fotografera människor. Jag har inte haft möjligheten att fotografera så många med min systemkamera men jag hoppas att det ska kunna bli ändring på det. Jag och en vän har bestämt att jag ska få börja öva på att fotografera på henne vilket ska bli jätte kul.

Mitt mål är att jag ska få möjlighet till att börja fotografera ännu fler personer och kunna utveckla detta till någonting större i framtiden. Men till att börja med ska jag försöka hitta vänner som kan låta mig fota dom, förhoppningsvis är det några som vill. Om det är någon som känner mig som skulle kunna tänka sig att bli fotad så kan ni skicka iväg ett meddelande till mig!


Jag tänkte även passa på att säga att jag ska försöka börja blogga mer nu igen. Snart ska jag ner och bo i Skåne i 5 veckor så då kanske ni får hänga med på lite äventyr där nerifrån, Hej så länge, Moa


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår gick vi en promenad till en fårhage som ligger en bit ifrån där vi bor och jag tog självklart med min systemkamera. Tyvärr stod fåren jättelångt in i hagen när vi kom fram så jag kunde inte ta så bra kort på fåren men jag fick lite fina kort på blommor i alla fall.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Kram, Moa

Likes

Comments

Imorse lyssnade jag lite på "Penntricket" vilket är en podd där Cissi Wallin och Natashja Blomberg pratar om feminism, patriarkat och genus bland annat. Jag tycker att alla avsnitt som jag hittills har lyssnat på har varit skit bra, dom får mig att tänka ännu mer på frågor kring feminismen och dom säger väldigt bra grejer och har intressanta diskussioner. Jag uppmanar alla er till att lyssna på åtminstone första avsnittet av podden, oavsett om du är feminist eller inte.

Som dom flesta av mina vänner vet så är jag feminist, för mig har det länge varit en självklarhet att alla tjejer i min ålder är feminister men jag har tyvärr insett att alla faktiskt inte är det. Jag vet flera tjejer som kallar dig för "jämställdister", dom säger att dom står för jämställdhet och vill att kvinnor ska ha samma rättigheter som män men vill av någon anledning inte kalla sig för feminister. Jag tror att en anledning varför man inte vill kalla sig för feminist är att man är rädd för att killar inte ska tycka om en, eftersom att det finns så sjukt mycket fördomar speciellt hos män om vad en feminist är. En annan anledning tror jag även kan vara okunskap om feminism, att personen inte vet riktigt vad feminism innebär och samtidigt har egna fördomar om feminism eller feminister. Jag klandrar inte kvinnor som inte kallar sig för feminister eller säger att dom står för feministiska åsikter, jag tycker bara det är väldigt synd när en kvinna säger att hon inte är feminist och med andra ord då inte står för jämställdhet för sitt eget kön.

För mig handlar min feminism inte bara om att tycka att det ska vara jämställt för båda könen, den handlar även om att försöka förändra samhället. Även om jag inte kan förändra hur ett helt samhälle ser på kvinnor så vill jag ändå försöka förändra kvinnosynen hos någon, eller ifrågasätta åsikter som är kvinnoförtryckande eller liknande. Jag vill tro att genom att jag ifrågasätter dumma kommentarer om kvinnor eller pratar här om feminism ska kan jag starta någon tankegång hos någon person och kanske på så sätt kan få fler att fatta hur jävla viktig feminismen är. Och att kvinnoförtryck existerar i alla delar av världen och att kvinnor och män faktiskt inte har det lika jämställt är inte en åsikt, det är fakta. Och om man inte ser det själv så är det för att man saknar kunskap inte för att man själv inte tycker att det är så.

Som sagt så uppmanar jag i alla fall allihopa till att lyssna på podden "Penntricket" och komma tillbaka och fortsätta läsa min blogg ;)

Kram, Moa

Likes

Comments

Hej igen, tyvärr har jag inte kunnat uppdaterat på två dagar nu på grund av att vi inte har haft internet hemma och jag har därför inte kunnat skriva på min dator. Igår åskande det precis över vårt hus och blixten slog ner i närheten vilket resulterade i att boxen som ger oss internet (vet inte vad en sån heter) gick sönder och vi blev därför utan internet. Mamma fick en ny gratis men det fungerade ändå inte som det skulle och vi har därför fortfarande inte internet hemma. Just nu sitter jag hemma hos en kompis och skriver på hennes dator.

Sedan sist har det inte hänt så mycket, jag har bara varit hemma i två dagar nu med familjen och igår var jag ute en sväng i skogen med min bror och min katt som följde med oss. Min katt vill alltid följa med på promenad när vi är ute så han springer efter oss och jamar.

Vi tänkte gå ut och se om det hade börjat komma några gula kantareller i skogen vilket det även hade gjort. Vi hittade några små mini kantareller vid ett ställe i skogen men det var dock dom enda vi hittade. Det hade också börjat komma lite blåbär i buskarna men det var inte alls många, jag tror faktiskt inte heller att det kommer komma så många i år eftersom att det har varit så kallt ute i sommar.

Imorgon tänkte jag försöka lägga upp ett till inlägg så kom tillbaka då och läs det ;)

Kram, Moa

Likes

Comments

Jag började mitt sommarlov med att jobba i tre veckor, jag sommarjobbade på Rådsparken och fick jobbet via Huddinge kommun. Mina arbetsuppgifter var främst att ta hand om djuren och stallet men jag fick även göra andra uppgifter som att måla och rensa ogräs. Det var ett bra sommarjobb, det var roligt att ta hand om djuren och alla var jättetrevliga där.

Imorgon har jag varit ledig i två veckor och det har varit jätteskönt att få sova ut ordentligt och bara tagit det lugnt. Förutom att ha sovit och börjat se på en ny serie, "The O.C" så har jag även träffat lite vänner.

Nu är det exakt fem veckor kvar tills jag börjar 2.an och det känns ganska skönt ändå, under resten av lovet kommer jag inte göra något speciellt, kanske åka till någon stad i sverige med mamma bara, annars kommer jag nog bara vara med vänner och ligga hemma och sova. Blir det någon värme kanske jag solar eller tar årets första dopp i en sjö, vem vet.

Nu ska jag fortsätta kolla lite på serier och göra lite planer för bloggen, gokväll alla!

Moa

Likes

Comments

Vad är egentligen en blogg utan ett cringe första inlägg, så varsågoda här kommer mitt första inlägg på denna blogg!

Jag heter Moa och är 17 år, jag ska alltså börja 2:an på gymnasiet efter sommaren. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och älskar att vara i stan. Mina största intressen är att shoppa, vara med djur, hålla på med smink och vara med vänner.

På den här bloggen kommer jag lägga upp lite vad jag känner för, kanske lite hauls, inlägg om smink jag testat, berättat om vad jag gjort under dagen, inlägg om feminism och mer. Jag har ingen riktig plan ännu för denna blogg så vi får se vad som läggs upp helt enkelt. Jag kommer försöka uppdatera så ofta jag kan här och jag hoppas att ni kommer att fortsätta läsa mer här på bloggen i framtiden.

Kram, Moa

Likes

Comments