Tutorials

Man kan köpa hundhalsband, såna som lyser, de kan man ha på hästens ben på vintern :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Maja: Idag hade vi dag två och även sista dagen på kursen. Vi hoppade en bana med kryss och räcken i både trav och galopp.

För mig gick det faktiskt bra när jag såg på videos men det kändes som det gick så dåligt . När jag hoppar blir det oftast att min skänkeln åker bak vilket gjorde att han landa i fel galopp. I galoppen blev han så pigg men när man väl kom mot hindret samla han ihop sig.

Hoppen blev lite krokiga men dom såg ju inte jätte fel ut . Men på volterna kändes det bra och avslappnat. Har väl inte så mycket mer att skriva om dagens pass förutom att det gick helt okej . Kommer lätt vilja ha Bob på nästa kurs ;)


Lia: Idag tyckte jag att det gick bättre än igår! Nu har jag och Aksel "lärt känna varandra" så jag vet hur han funkar. Han var väldigt framåt och duktig i galoppen, han fattade rätt varje gång <33

Som Maja skriver så kändes det som att min sits var ganska dålig över hindrena och så men efter att jag har tittat på videos så ser det inte så hemskt ut iaf.

Ibland kom vi lite snett mot hindret på långsidan som gjorde att språnget blev lite konstigt men det är mitt fel som inte styrde ordentligt. Annars tyckte jag att han var väldigt duktig och allt flöt på ganska bra. Det känns som att vi har en del att utveckla och jag skulle gärna vilja ha honom på någon mer kurs! :)


Likes

Comments

Lia och Maja, Hästar

Hejhej!

Lia: Idag hade vi som sagt hoppkurs och jag tyckte inte att det gick så jättebra haha. Jag fick Aksel som är en brun D-ponny som har ganska bra med fart. Dock så är han väldigt kraftig vilket gör han lite klumpig. Men han är söt iaf :)

Vi hoppade en bana med 3-studs, några bommar och ett räcke på långsidan. Först värmde vi upp över bommar + volter och sedan satte vi upp studsen efter hand. Efter det satte vi ihop en bana.

Aksel kändes ganska vinglig och hoppade lite snett på studsen men han var verkligen jätteduktig med galoppen på långsidan och räcket. Då kändes det som att han bjöd på hindret bra. På volten på kortsidan var han dock lite envis och ville gå ut på sidan men det blev han också bättre på.

Vi hoppade ganska lågt idag så imorgon hoppas jag och Maja att vi får hoppa högre med en oxer.


Maja: För mig gick det bra tycker jag . Bob som jag hade är en grå,brun stickelhårig D ponny. Han är pigg och glad, dock är han väldigt stark i galoppen men inget som var nytt.


Vid studsen var han framåt och hoppade jätte fint och det kändes bra. Jag tycker han känns ganska vinglig i ridningen så när man hoppar blir det oftast lite snett och så hoppar han högre än var hindret är.


I galoppen kändes det först typ okontrollerat men ändå att jag hade koll haha men sen mot hindret kändes det bra , han hade bra fart . Väl när man hoppade drog han sig mot väggen men det var nog lite mitt fel.


Imorgon hoppas jag på att vi inte hoppar bana utan mer ett eller två hinder. På volten kändes det super han kändes avslappnad och ställningen var bra .


ByeBye

Likes

Comments

Maja, Fritid

Hejsan! Glömde att blogga igår men igår så var jag hos min faster . Vi pysslade hah för hon har ett helt rum med bara pyssel så ritade lite och så. Jag somnade vid kl 01 igår och vaknade halv åtta så är sjukt trött men blir nog lite piggare sen.

Nu väntar jag på pappa , Lia och en till kompis som ska hämta mig och sen ska vi åka till stallet. Det ska bli så kul att gå en hoppkurs i två dagar.

Jag fick även mina betyg idag och jag är nöjd . Det är ju dock bara 6:ans betyg så dom spelar inte så stor roll . Men det är ju kul att få sina första betyg.

Vi skriver mer sen om hur det gick på ridningen i ett inlägg osv.

Bye Bye.

världens bästa

Likes

Comments

Lia, Fritid

Heej!

Idag har varit en väldigt lång dag känns det som även fast jag vaknade vid 10. Jag åt frukost och tittade om på Skam (så besatt som jag är och inte orkar vänta tills säsong 3 kommer ut) haha. Sedan fixade vi i ordning oss och åkte till min släkt och åt mat vid 2. Vi kom nyss hem och jag är såå trött nu haha.

Nu ska jag nog bara ligga i soffan och titta på youtube och ladda upp för imorgon då det är hoppkurs, är så taggad på att se vem jag får😍 hoppas på Morris men tror inte jag kommer få han dock hahah. Vi kommer lägga upp 1 inlägg imorgon och 1 på onsdag och berätta hur det gick på kursen osv och vi kommer också lägga in några videos!

Likes

Comments

Lia och Maja

Hejsan!
Vi har tänkt på att börja blogga igen .
Så vi gör ett försök så får vi se vart det leder . Sen sist har det inte hänt något speciellt , skola, stallet aa i stallet har vi haft halloweenkväll ,pynttävling, julshow och lite till. I skolan inget speciellt Maja har haft muntliga nationella prov och Lia inget speciellt .

Nu är det jullov och igår var det jul . Vi båda fick jätte fina julklappar och hade det trevligt . På tisdag och onsdag ska faktiskt vi tillsammans gå en hoppkurs på UPK , Kul!

Sen får vi se vad som väntar . Vi försöker även hitta någon att fota med vår nya kamera så bor du i uppsala och vill bli fotad med din häst kontakta oss på DM på instagram där heter vi liamaja.photo.

Hoppas ni får ett bra jullov och vill läsa vår blogg så hörs vi :)

/Lia och Maja

Likes

Comments

Tutorials

Potatismjöl. Det tar bort kiss/gräs/bajsfläckar finfint. Blöt fläcken, ta på massa potatismjöl, låt vara tills mjölet torkat ordentligt och borsta av. Funkar finfint för att fluffa upp vita hovskägg också, ser renare och fluffigare ut.

Likes

Comments

Lia, Fritid

Hej igen!!

Förlåt för att det har varit lite dålig uppdatering men Maja är ju på fotbollsläger och jag är i Härnösand. Idag kommer iaf Maja hem (tror jag?) och då kanske hon kan blogga lite mer.

På fredag åker jag hem och direkt när jag kommer hem måste jag byta om till ridkläder för att hinna på första lektionen den här terminen!! såå taggad och det ska bli jättekul, saknar verkligen ridningen mer än nåt annat. Och har inte träffat Curre på månader känns det som så jag ska ta med massa morötter som han ska få, älsklingen❤️❤️❤️❤️

Vi ses senare
ByeBye!

älska hundfiltret

Likes

Comments

Lia, Fritid

Hejj!

Imorgon typ kl 8 (😴) ska jag, min mamma och mathildas familj åka till Härnösand igen!! Det ska bli såå kul, vi har gjort det i 2/3 år nu och det är alltid lika mysigt. Dock ska det inte bli så jättebra väder men vi får hoppas på iaf 1 solig dag :)

Det kanske inte kommer bli jättemycket upd från min sida eftersom vi kommer nog göra väldigt mycket men ska försöka med några inlägg iaf.

Vi hörs!
ByeBye

Likes

Comments