View tracker

Den här helgen har verkligen gått i kärlekens tecken! Wow. Fredag, måla måla måla.. Vi håller ju på att byta fulbrun panel till vitfin panel på vårat hus! Kommer bli så fint.
Målandet pausades och vi gick över till Dannes bror och hans fru på lite bubbel, popcorn och spel. Himla trevligt. Alltid trevligt :)
Lördagen tog vi en lugn och god frukost. Med bacon eftersom det var internationella bacondagen!! Mer bacon åt folket!!!!!

Vi gjorde oss iordning och begav oss in mot Stockholm och fotografiska. Har länge vetat att Nick Brandt ställer ut sin "inherit the dust" och har väl tjatat halva sommaren om att jag vill dit. Så i lördags tog min bättre hälft med mig på en liten dagsdejt! Fantastiskt. Jag blev så tagen av nicks foton som talar så mycket för det jag brinner för. Djuren. Dom vilda djuren. Vad vi gör med deras naturliga miljöer, där dom tidigare har vandrat för inte alls så längesen!

Moustafa Janos utställning "Every person has lost something". Han flydde från kriget i Syrien och nu vill öppna upp ögonen för andra vad som faktiskt sker. Det griper liksom tag i hjärtat när man får allt framför sig. Vad barnen har förlorat. Klart man inte vill tvingas lämna sitt land. Intervjun med honom var väldigt gripande..

Jag har alltid varit ett big fan av Bryan Adams. Jag menar vem har kunnat missa honom. Men för mig är han ju en artist. Spännande är ju att han även är en mycket duktig och älskad fotograf. Hans utställning gick från att man blev inspirerad av Hans bilder på Kate Moss, Dustin Hoffman, Amy Winehouse och ingen mindre än drottningen av England!! Och många andra!!

Till att bli rejält tagen och påverkad av hans bilder på krigsskadade hjältar som förlorat mycket efter tiden i krig.

Vi rörde oss hemåt efter en mysig fika i deras café med utsikt över Gröna Lund på andra sidan vattnet. Det tokregnade och jag kan inte vara ensam om att tycka det är mysigt att åka bil när der regnar, sålänge det inte är jag som kör:) Vi hann på minuten hem till UFC och uppladdningen för Gustafssons match. Kul eftersom det var fler svenskar med och det var en del spännande matcher. Jag grinar ju lite illa åt sånt där egentligen men det är kul eftersom Danne är så intresserad sen fascinerar det mig hur dom är så rara mot varandra direkt efter att dom slagit på varandra :p Det vart kanske några flaskor bubbel hemma i soffan och när det väl var dags att gå sova så var jag mer än "rund under fötterna" Oops! Vi hade en jätte kul kväll jag och min käraste och jag var antagligen fullare än jag varit på hela sommaren men desto skönare då att vara på hemmaplan! Mycket skratt och relativt tidigt i säng avrundade vi dejten för en god natts sömn. Vaknade pigga efter en härlig och långdragen sovmorgon, promenad med tjejerna. Lunch framför tvn. Perfekt söndag!

Jag hoppas att Danne precis som jag har laddat på med energi inför kommande vecka. Helgen har verkligen varit fantastisk. Det är så lätt att glömma hur viktig den här tiden på tu man hand är. Jag vet att jag alltid kommer vilja ha det här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 123 readers

Likes

Comments

View tracker

Så mycket älskar jag dig.

Sååå cheesy jag vet. Men du gillar ju det. Egentligen. Det är bara inte så macho utåt sett. Men jag vet. För jag känner dig, jag känner din själ och vet vad du egentligen vill ha. 

Min älskade människa, du är fantastisk.

Likes

Comments

View tracker

Sitter i köket. Djupt försjunken i mina tankar. Hör James Blunts röst i bakrunden och drömmer mig tillbaka till första gången min syster tog med mig till England, fantastiska Fairford och Jim som sen skulle bli hennes hem och man under sista tiden av hennes liv. Elina var inte så gammal och inte jag heller. Kan det ha varit sommaren 2005? Jag minns faktiskt inte riktigt. Men jag minns resan. Jag minns James Blunt. Han hade nyligen släppt sitt första album "back to bedlam" och den gick varm i huset på den engelska landsbygden. Sen dess har han liksom alltid hängt med mig. Många av hans låtar har fått mig att sätta ord på mina egna känslor.

Vi satt på kvällarna, Jag, Jennie och Jim. Dom drack ett glas rött och vi turades om att välja låtar från Jims gigantiska musiksamling.
Jim sjöng och spelade på sin gitarr. Det var så fint. Jennie var så förälskad och som hon såg på honom och han på henne var ett ögonblick jag aldrig glömmer. Så rent och kärleksfullt.

Det har varit många resor till Fairford efter det. Jag minns alla med ett lugn och enorm glädje. Som en uppladdning för själen. Promenader och chill, kortspel och lekande med drakar (som då var elinas stora passion). Shoppingen och den bakade potatisen på swan yard cafe i Cirencester. Alla gånger man längtade efter att Elina skulle komma hem från skolan. Alla gånger man mötte upp henne efter skolan. Men hon är stor nu. Min lilla Trollunge. Begåvad och godhjärtat. Jennie och mamma hade varit så stolta. Precis som jag är.

Jag borde gå sova nu. "carry you home" går på repeat. En betydelsefull låt på ett smärtsamt men ändå vackert sätt.

Du var så klok, min älskade syster och du är min absolut största förebild. Jag hoppas du vet hur mycket jag saknar dig och att du hör mig. För jag pratar rätt ofta med både dig och mamma, framför allt när jag lagar mat eller står inför knasiga val. Jag är glad att ni har varandra, du och Mamma. Även om jag hellre hade haft er här.
Likes

Comments

Hej hopp!
Hur mår ni? Här har jag gått med en förkylning i tre veckor som vägrar bryta ut helt. Ni vet ju!
Det känns som att tiden står still, trots att det händer mycket. Har massor att göra. Måla, byta panel på huset, klippa gräset. Fånga Pokémon😆 träna, Aktivera tjejerna, plocka svamp. Inte äta den dock för svamp är äckligt. Men hur mysigt är det inte att plocka den? 😍

Tampas med lite jobbiga feelings nu.
Jag menar, hur märklig och tung är inte den där känslan när allt bara kommer över en? När man liksom mår bra men på en sekund så blir man så ledsen, nedstämd och nästan lite apatisk liksom. Som en jävla kniv i magen.
Rädsla för mycket. För framtiden, framför allt.
Det är en sån där natt när jag är rädd för att somna, rädd för att missa nåt, men vad fan ska jag missa när jag sitter här ensam i mörkret? Vad har jag att missa? Jag är så extremt kluven i mitt mående just nu. Vet liksom inte vart jag har mig själv riktigt. Det är som en handvändning. Bra, dåligt, bra, dåligt.


Imorgon ska jag till min diabetessjuksköterska. Tippar på att det inte är grönt ljus för att bli Preggo iaf.
Tanken på att bli gravid gör mig rädd, rädslan ger mig ångest, ångesten höjer blodsockret, högt blodsocker=inge bra för att bli gravid. Fattar ni vilken ond jävla mongocirkel...

Jag har ingen jävla plan!
Just nu är det inte roligt att heta Alex kan jag säga.
Jag saknar min mamma❤️

Likes

Comments

Ett gästrum med skärgårdstema! Jag hoppas att våra gäster ska sova bra och känna sig lugna här inne.. Lite småfix kvar men överlag nöjd:) ska upp en stor tavla med rätt motiv ovanför sängen och det är även en garderob som jag behöver hitta en bra tapet till. Men nu kan man iaf sova här inne:)

Dannes lilla båtsamling från när han var barn kom till användning och stolen hittade vi i ett förråd.
Stenarna är från våran underbara trip till Öland förra sommaren.
Det var så roligt att göra iordning det här rummet och Danne fick tillomed "Ernsta" lite när han fixade gardinstången, älskar den :)

​okej.. En lite update. Det är egentligen alltid  frugans rum! Hon är bara snäll och lånar ut det till våra gäster😆

Likes

Comments

Imorgon får jag äntligen träffa Hanna igen! Strosa, luncha och prata sönder varandras öron i timmar ska vi göra! Längtar!

För två år sedan spenderade vi 4 fantastiska dygn i Amsterdam, mycke skratt och tokigheter. Det blir aldrig tråkigt med denna människa. Hon är perfekt- insida och utsida! Jag är lyckligt lottad som har henne i mitt liv!
Skulle aldrig kunna säga ett ont ord om henne❤️

  • 204 readers

Likes

Comments

Om man ändå kunde välja bort allt som är dåligt, allt som varit dåligt. All sorg och smärta. Alla jobbiga och onda tankar. Allting som man inte kan påverka. All ångest och oro. Då skulle jag göra det. Jag menar, vem skulle inte det? Då skulle ju alla må bra. Då skulle ju varenda människa få må bra.

Om det bara fanns en av och på knapp. Där man själv bestämde. Kunde välja tillfälle när det passar att vara arg, frustrerad och ledsen. Jag tror vi alla är medvetna om att det inte går.

Japp, jag lever med ångest, oro och depression. Ibland mår jag bättre, ibland sämre. Jag har perioder i mitt liv då jag inte orkar någonting. Oftast gäller det hemmet som jag låter förfalla i takt med att jag inser att "fan Alex, nu är du där igen". Spenderar fler timmar i sängen än uppe. Ofta behöver det hända något som får det att "rinna över". Det kan vara en liten händelse som egentligen inte är nånting, en kommentar, pik, ofta missförstånd. Önskar att jag kunde märka tidigare. Innan man faller helt.
Nu föll jag, hårt och igen en gång är jag sjukskriven pga panikångest, Stress och depression.

Denna gången är annorlunda. Ångesten är starkare och visar sig på helt andra sätt än vad jag är van vid. Jag behöver gå undan för att lugna mig själv, att vara bland mycket folk har inte varit ett problem tidigare. Men nu är det det. Och det är skrämmande. Tänk dig att du är på en Finlandsbåt och det gungar som fan, så känns det. Svårt att hålla balansen. Tunnelseende och svårt att koncentrera mig. Aldrig varit här tidigare. Men jag har packat min ryggsäck. Igen en gång. Inte tagit tag i mina känslor, min sorg och bearbetat det. Jag har lagt det där bak och tyckt att "allt löser sig".

Låter så tragiskt när man läser det såhär. Faktum är att jag ses som pigg, glad och positiv och det är jag verkligen. Jag kan fortfarande vara rolig, ha kul och umgås. Jag skäms inte över min ångest, eller att prata om den. Tycker det är otroligt viktigt på min väg för att få må bra igen. Men det är många tillfällen i min vardag just nu som jag helt enkelt inte mäktar med. Jag är inte ensam. Jag är inte ensam om att må såhär. Jag är heller inte ensam i mitt mående då jag har så mycket stöd från alla fantastiska människor jag har i mitt liv. Som förstår, stöttar och inte dömer.

Alla reagerar olika på händelser i livet. Jag är kanske extremt känslig. Väldigt nära mina känslor. På både gott och ont. Min diabetes blir väldigt lidande och det är svårt att hålla ett stabilt blodsocker när man har ångest. Inte pga av slarv utan blodsockret stiger ofta vid ångest och då spelar det inte så stor roll vad man gör, hur mycket insulin man tar eller andra saker som i vanliga fall sänker sockret. Så allt blir bara en ond cirkel. Planen är ju barn i framtiden, snart. Hoppas vi. Men att leva med den här ångesten och vara mamma är ingenting jag vill, och för att ens kunna tänka tanken på barn så måste jag få ner mitt blodsocker. Annars riskerar jag att få ytterligare ett missfall, samt ökar risken för missbildningar hos fostret. Här krävs planering. Planering kräver att jag mår bra och orkar.

Har bestämt mig för att bara ta hand om mig själv och mina närmsta under den här perioden. Göra sånt jag mår bra av. Spendera tid med människor som får mig att må bra! Både vänner och familj. Se till att jag mår så pass bra att jag är redo att vara mig igen! 

Jag måste sätta mig själv främst och ta tag i bearbetningen av allt jag förlorat senaste åren. Tillåta mig själv att känna och packa upp den där jäkla ryggsäcken igen. Det är ingen som säger att det kommer bli lätt, inte heller att det sker på en dag. Men det kommer hända. För jag vill må bra igen. Jag vill leva ett glatt och lyckligt liv med min fina Daniel, jag vill höra små tassande barnafötter på våra golv i vårat fantastiska hus. Jag vill liksom känna att "Nu, nu är det min tur".


Likes

Comments

Vad det är för fel på mig är väl det första som behöver utredas. Jag mår ju inte så bra och min mage är ju helt paj. Sen 14 dagar faktiskt.. Ingen aning om vad det kan vara. Sökt akut då jag kräktes blod men dom visste inte vad det var. Vart hos läkare i veckan och fått lämna mera prover.. Hoppas dom hittar nåt snart. Less på att vara hemma.
Jag gjorde ju ett litet test idag. Efter provlämningen så åkte jag och svärmor till second hand... Men det gick inte så bra. Tur dom hade en toalett annars hade det slutat illa😁

Hem igen och vila med tjejerna.. Vilket vi gjort i en vecka nu... 

Allt blir nog bra tillslut. Det är bara väldigt frustrerande😔
När jag väl är frisk så krävs det lite förändringar. Så trött på mig själv..

Mer gym, promenader och bättre mat!!! Känner mig tung och orörlig. Inte så kul..

Hur mår ni? ❤️

Midsommar, akuten, födelsedag och fina lilla Harry😍

  • 281 readers

Likes

Comments

Ännu en vecka har passerat. Hela galet. Skolavslutningar, student och jobb.

Förra helgen var det custom bikeshow i Norrtälje. Jag och Danne var i parken en sväng med det var ju så jäkla kallt trots att solen sken men mysigt som attan att bara gå runt hand i hand. Vi såg Corroded, superbra😍.
På kvällen var vi på Twin Club men tillslut efter många shots så ledsna jag och ville ner till teatern och dansa istället😁 så typiskt mig. Vart en lyckad kväll iaf. Pannkakslunch med frugan och Viggo på söndagen. Så mysigt😍
Nationaldagen spenderades med min bättre hälft❤️ hemma i huset, rabatter rensades, gräset klipptes och svärmor kom på kaffe. Vi avslutade dagen med ett biobesök och senaste avsnittet av game of thrones. Spännande nu!!!!

Veckan har gått fort. Jobbat, städat, hängt med syrran. Väntar på att larven ska komma nu. Vi var på mvc i tisdags och att få höra hjärtat och se bebis var så mysigt❤️❤️ Jag har hela tiden sagt idag. 11/6. Men jag får nog inte rätt på den. Beräknat på tisdag men nu tror jag ist hon går över. Längtar så jag blir tokig.

Nu avslutar jag veckan på jobbet med ledig söndag och måndag😍 hoppas på fint väder. Vi har verkligen inga planer men det vore mysigt att åka iväg över dan nånstans.
Har Doran med mig idag och Stella är hos farmor. Dom har varit ensamma så mycket i veckan och Danne jobbar han med idag.

Nu äntligen har vi färgat klart mitt hår och jag är så nöjd! Tack frugan😘
Det var ju så jäkla fläckigt. Halva huvudet😆 men nu är det lite mörkare upptill men mina ljusa längder är kvar. Love it.

  • Vardag
  • 312 readers

Likes

Comments