Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?
Hmm ... har funderat över denna fråga ända sedan jag läste den första gången när jag ögnade igenom alla frågor i Januariutmaningen. Det finns ju så mycket som har inspirerat mig. Jag har alltid läst mycket böcker så det har garanterat påverkat mig en hel del. När jag läste litteraturvetenskap på Lunds universitet, läste vi bland annat Det går an av Carl Jonas Love Almqvist. Den boken fick mig verkligen att förstå hur kvinnor haft det i samhället och fortfarande har det. Det låter kanske klyschigt men vi är fortfarande slavar under konventioner. Det går an skrevs 1839, men är fortfarande högaktuell då frågorna som tas upp i denna bok fortfarande diskuteras inom politiken. Boken har klart påverkat mig till att förstå hur vårt samhälle är uppbyggt och att som kvinna är det svårt att tas på allvar, även om det helt klart börjar luckras upp. Kvinnor får idag starta egna företag exempelvis, men det är värt att veta att det inte alltid varit så och att feminism verkligen behövs. Med feminism menar jag att kvinnor och män är jämlikar och att den enes jobb inte är viktigare än den andres och att saker ska värderas lika.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fem saker nästan ingen vet om dig
1. Jag är riksmästarinna i aerobic gymnastics 2003 och 2004. 2005 tävlade jag i SM och kom femma. De flesta förknippar mig med konståkning men 2002 testade jag en en idrott och tävlade alltså redan 2003 och det gick ju bra. Aerobic gymnastics är en gren inom gymnastik. Jag tränade och tävlade dock endast 3-4 år inom denna idrott och jag lämnade ju aldrig konståkningen för körde dubbla sporter under några år. Det ska tilläggas att jag var över 20 när jag testade aerobic gymnastics.
2. Jag är väldigt känslosam och blir lätt överväldigad av känslor. Så lätt till skratt, lätt till gråt, lätt till irritation och ilska. Dock går ilska och irritation lätt över och skratt och glädje tar snabbt överhanden och det är ju glad jag oftast är. Gråtandet är det jobbigaste av alla känslor och jag gråter lätt till filmer, böcker eller om någon gör något fint för någon annan. Kanske överkänslig men hellre det än okänslig, eller hur?
3. Jag tål inte alkohol. Ett glas vin är fullt tillräckligt för att jag ska känna mig snurrig. Jag börjar prata mycket och känner mig väldigt smart trots att det inte är särskilt smarta saker jag kommer på, men det låter väldigt bra.
4. Jag är väldigt politiskt intresserad men jag diskuterar det inte så gärna, men jag lyssnar desto mer.
5. Har att göra med 4, jag läser mycket nyheter från många olika källor. Fem tidningar på nätet + nyheterna på tv försöker jag hinna med varje dag.

Detta är en del av Victorias januariutmaning, läs mer här.

Likes

Comments

Mina åkare i Stora teamet i Osby KK är verkligen urgulliga! På träningen ikväll så sade Sofie och Frida helt plötsligt att de behövde gå på toa. Jag tyckte det var lite märkligt för det kom så plötsligt, men typ en minut senare kom de ut på isen igen med en kladdkaka och så började alla tjejerna sjunga "vi gratulerar"! Efter sången sade de att "visst fyller du år på lördag?". Och det gör jag ju. Så efter träningen blev det fika i omklädningsrummet. Bästa tjejerna!

Likes

Comments

Vilken dröm har du haft som du har lyckats uppfylla?
Den var ju lätt! Jag hade i flera år en dröm om att få jobba som konståkningstränare på heltid och det har jag också gjort de senaste 6 åren (snart 7). Allt är inte en dans på rosor varje gång, men fördelarna överväger helt klart de tunga bitarna. Kärleken till konståkning är evig och jag älskar att förmedla den känslan vidare till andra <3

​Bild från dagens barmarksträning ❤

Likes

Comments

Jag hade alldeles för mycket att göra på jobbet idag så hann inte med min blogg eller svara på dagens fråga i januariutmaningen. Men så är det ibland, här kommer i alla fall gårdagens fråga och svar:

Vilka tre drömmar/mål har du som du vill förverkliga i närtid?
1. Få ihop en bra isshow. Alla säger hela tiden till mig att det är lugnt, att det alltid blir show, kläderna gör mycket, man ser inte det som kanske är fel med kläder eller vad åkarna gör för att det är mörkt osv. Men jag har ju sett klubbens isshower de senaste två åren och det räcker för att känna sig halvt panikslagen. Jag har gjort en del nummer redan, musiken är vald så den ska bara klippas. Men det tar mycket energi från mig då allt annat också ska göras exempelvis planering av träningar, följa med på tävlingar, coacha barnen rätt, hinna andas mellan varven och det som är min största utmaning nu är att planera in när programmen ska läras ut. Min dröm är att det ska bli en riktigt bra isshow så även om det "alltid blir show oavsett hur det gått på träningarna tidigare" så hjälper inte det mig när jag vill leverera något.

2. Jag skulle vilja att Jonas och jag bokar den där resan till Wien som vi egentligen planerat till påsk. Det kan vi tyvärr inte då Jonas ska åka till Finland med sin far. Vi har länge pratat om att resa till Wien så jag vill gärna att vi gör det. Får kanske bli en weekend i maj eller något.

3. Då mina tankar upptas av den kommande showen kan jag inte komma på en tredje dröm/ett tredje mål. Jag kanske kommer på något och då får jag uppdatera.

Detta är en del av Victorias januari-utmaning - för att läsa mer klicka här.

Likes

Comments

Till vänster: himmeln kl 06.20, strax innan jag åkte på morgonträning.
Till höger: himmeln kl 08.20, strax efter jag åkte från morgonträningen.

Likes

Comments

Vilka är dina största rädslor?
Att det ska bli världskrig igen. Med tanke på hur världsläget är just nu med oroligheter, terrordåd, flyktingar över hela världen, vattenbrist m.m. så ser det tyvärr inte särskilt ljust ut. Jag hoppas innerligt att det inte kommer att ske och att klimathotet upphör att vara ett hot. Jag försöker göra det jag kan så som att undvika att ta bilen och gå eller cykla istället, äter efter säsong, köper närodlade frukt och grönsaker och enbart äter svenskt kött och försöker äta mer vegetariskt. Idag blev det inte vegetariskt men däremot närodlade potatis och grönsaker.
Detta är en del av Victorias januari-utmaning - för att läsa mer klicka här.

Hjortstek med pressad potatis, stekta champinjoner och lök och sås och till det ett glas svartvinbärssaft. Inget vin då jag skulle jobba senare på kvällen.​

Likes

Comments

Klockan är nu 1 på natten och vi har nyss kommit i säng efter en trevlig kväll hos vänner. God mat och dryck och bra sällskap gör verkligen gott.
Tidigare idag var jag nere på byn och köpte en liten present till värdparet samt nya jeans då flertalet av mina jeans har gått sönder. Just det, det blev en tröja också 😊

Likes

Comments

Vad är din allra högsta dröm?
Det är helt klart att bli mamma till ett barn. Självklart vore det roligt med mer än ett, men får Jonas och jag bara ett barn så blir vi överlyckliga. Det är inte så att vi inte försökt eller försöker, men det tär på en att det ännu inte hänt. Jag försöker lägga fokus på andra saker, men faktum kvarstår dock att det tar upp mycket av mina tankar.

Detta är en del av Victorias januari-utmaning - för att läsa mer klicka här.

Likes

Comments

Idag är det fredag, vilket inneburit att jag är ledig. Fredagarna brukar innebära att jag städar och tvättar, men blev aldrig så idag då jag är helt slutkörd sedan igår då jag hade en rejält lång dag:

9-11 planering av träningar + förbereda till möte
Möte kl 12-13
14-18 träningar
18-18.30 med på styrelsemöte
20.40-22.00 träningar

Så idag fick jag inte gjort mer än att gå ut med återvinningen. Det var å andra sidan nödvändigt med tanke på att vi inte gjort det sedan jul. Så nu ikväll har Jonas och jag sett första avsnittet av Taboo på HBO och nu sitter jag med en kopp varmt vatten med honung i.

Trevlig kväll! ❤

Likes

Comments