Idag har jag hunnit med massor! En tur till Ikea för brunch med grannen och småhandling. Dammsugning av huset och så åkte jag till Malmö för möte med min investerare och passade på att höra om min bästa vän hade tid för en fika. Tyvärr hade han inte det, men det märktes verkligen att jag var i Malmö. För när vi lade på kallade han mig för "snäckan" och det finns ingen annan som kallar mig för det. Uppe i Dalarna och Gästrikland är det inget smeknamn folk har på varandra, men i södra Sverige däremot. Nu bor vi i Osby och här känner jag ibgen tillräckligt väl för att bli kallad för det, förutom min sambo men han har andra smeknamn på mig =)

Min bästa vän Jesper
Skiljer elva år mellan oss men vi klickade ändå från början även om han bara var en pojkspoling på 13-14 år när vi träffades när jag blev hans tränare i Malmö Konståkningsklubb.
Det är han som har erkänt att han fjäskade för mig för att jag skulle tycka om honom eftersom jag var hans tränare och till slut upptäckte han att han tyckte om migriktigtfjäsket upphörde han fortsatte att vara trevlig mot mig, men på riktigt till slut liksom =)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Missade att göra inlägg i måndags så kommer här.

Veckans bästa
Hmm ... svår denna vecka. Jag mår bra trots höstrusk. Ser fram emot ikväll då både Jonas och jag kommer hem samtidigt + att jag fick sms av honom för en stund sedan att vi ska ha lite lillördagsmiddag ikväll.

Veckans sämsta
Hösttröttheten börjar kännas av. Har försökt somna tidigare de senaste dagarna så jag ska få mer sömn men har inte hjälpt än så länge, fortfarande trött.

Veckans låt
Jonas spelade DJ Bobo igår så ny bra spellista på träningen i morse.

Likes

Comments

Veckans bästa
Helt klart att jag har ledig helg igen denna vecka. Jobbar dock söndag kväll, men det gör jag alltid då jag är ledig fredagar och lördagar (om det inte är tävling). Annars ser jag fram emot workshopen jag ska på imorgon med tränarkollegor i grannklubbarna. Karin hämtar mig efter morgonträningen imorgon så det blir en lång dag med konståkning imorgon, 06.50-07.50, hämtas kring 08.30, i Växjö ca 09.15-12.30 därefter lunch och vi åker tillbaka till Osby där vi jobbar på isen från 14.00-19.00. Får se till att det blir tidig kväll ikväll.
Var även hos veterinären och jag lyckades äntligen ta årets fina höstbild (mitt mål varje årstid) innan jag körde därifrån med mina pälsklingar.

Veckans sämsta
Får bli pass på den, har inget speciellt som är veckans sämsta, kanske att jag inte lär kunna titta på Velvet imorgon? Nej, det är att jag måste städa kontoret i ishallen denna vecka. Gillar inte jättemycket att städa, men hemma känns alltid roligare, beror nog på vår ångmopp som har verkligen gillar här hemma, det är kul att städa när man ser hur bra resultatet blir!

Veckans låt
We are the world, jobbade med teamet igår och vi fick gjort en hel del och för att kunna göra det har jag ju lyssnat på den en hel del.

Likes

Comments

Jonas är i Malmö med Jörgen så jag är gräsänka här hemma. Dagen har ägnats åt dammsugning av hela huset och därefter ångmoppning av alla golven. Jag har även tömt vår återvinning i sophuset och köpt kattmat till misarna. Handlade även batterier till våra ever candle-ljus och till foderautomaten samt fått lilla misen att äta ur den.
Det blev även muffinsbak (se bild) och tittande på min tv-serie för tillfället, Velvet på Netflix. Velvet är en spansk tv-serie och innan dess såg jag Gran Hotel, också spansk. Det roliga med att jag börjat se dessa spanska serier är att min spanska jag läste i skolan återupplivats. Häromdagen skulle Jonas och jag småretas med varandra på franska (Jonas har inte läst franska men kan lite ord) och när jag skulle svara kunde jag enbart svara på spanska. Lite roligt att språk ändå kommer tillbaka så pass fort.

Likes

Comments

Som ni vet skulle jag till Stenungsund på tävling i konståkning och det gick jättebra! Åkarna, deras föräldrar och jag bodde på Älggårdens bed & breakfast och det var verkligen supermysigt. Det var på en gård ute på landet och vi bodde i ett boningshus på gården där vi alla hade varsitt rum och utsikten från mitt rum var underbar (ni kan se bilder nedan). Tävlingen gick bra med fina tävlingsdebuter för säsongen och en hel del personbästa så jag var verkligen superstolt som tränare när vi åkte hem.
Kan även rekommendera Stenungsund som stad, ligger mysigt vid vattnet, bra shopping, härliga höstfärger och bra ishall.

​Veckans bästa

​Vi började med julnumret med Stora teamet igår och på torsdag fortsätter vi. Låtvalet är We are the world från 1985 och kommer nog att bli jättebra. Jag gillar verkligen att skapa program för uppvisningar och även tävlingsprogram, det blir verkligen en skapandeprocess som jätterolig. 

​Veckans sämsta

​Jag vet inte riktigt faktiskt, skulle vara att jag är så trött efter min förkylning och har väldigt ont i mina axlar. Säkerligen en kombination av gammal förkylning, ishallsvistelse på tävling, lite sämre säng än hemma och 3h i bil på hemresan igår.

​Veckans låt

​Skulle ju ändra denna rubrik, men har inte kommit på någon. Så denna vecka blir det i alla fall bästa spellistan på Spotify som är Songs to sing in the shower, fungerar lika bra på träning som i bilen när man ska på äventyr.

Likes

Comments

Så tar jag kanske på riktigt tag i mitt bloggande (igen). Tänkte att om jag skriver ett inlägg i veckan (på måndagar) med uppdatering av veckan som gått så blir det förhoppningsvis lättare att köra.

Då tar vi tag i det hela:

Vecka 38
Veckans bästa:
jag jobbar väldigt mycket i mitt yrke som konståkningstränare, men förra veckan tog jag tag i saker och såg till att göra min röst hörd. Satt i ett möte igår vid lunchtid och med tanke på min förkylning så hade jag kunnat ställa in det, men beslutade att gå dit och få det hela överstökat. Detta möte har hängt över mig i flera veckors tid och har redan ställts in två gånger, men jag såg till att det inte blev en tredje gång.

Veckans sämsta: helt klart att min sambo blev förkyld och trots alla våra säkerhetsåtgärder (sov i separata sovrum, såg till att ha separata handdukar efter att vi borstat tänderna, egen tandkrämstub) så blev jag förkyld också igår morse. Idag är det lite bättre, men bränner fortfarande i halsen/munnen.

Veckans låt: lyssnar inte så mycket aktivt på musik i och med mitt yrkesval, så jag får nog komma på en bättre rubrik här i fortsättningen.

Planer för vecka 39: det är A-tävling i Stenungsund i helgen så jag ska åka upp dit med ett flertal av våra A-åkare. Det ska bli roligt då det är tävlingspremiär för denna säsong för alla utom en.

Det är även ett möte med våra tränare i skridskoskolan imorgon kväll tillsammans med föräldragruppen. Jag älskar verkligen att ha träffar med våra yngre tränare och utveckla dem till bra tränare. Vi börjar med "möte" på isen och fortsätter sedan med möte i omklädningsrummet. Kanske inte bästa stället att ha möte i ett omklädningsrum, nästa gång ser jag till att det blir i kafeterian istället där det finns riktiga bord och stolar och man kan skärma av lokalen.

En tur till veterinären är också inplanerad (på onsdag) med vår "nya" katt för kastrering och sedan boka in tid för vaccination av henne och vår "gamla" katt.

Likes

Comments

Vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?
Hmm ... har funderat över denna fråga ända sedan jag läste den första gången när jag ögnade igenom alla frågor i Januariutmaningen. Det finns ju så mycket som har inspirerat mig. Jag har alltid läst mycket böcker så det har garanterat påverkat mig en hel del. När jag läste litteraturvetenskap på Lunds universitet, läste vi bland annat Det går an av Carl Jonas Love Almqvist. Den boken fick mig verkligen att förstå hur kvinnor haft det i samhället och fortfarande har det. Det låter kanske klyschigt men vi är fortfarande slavar under konventioner. Det går an skrevs 1839, men är fortfarande högaktuell då frågorna som tas upp i denna bok fortfarande diskuteras inom politiken. Boken har klart påverkat mig till att förstå hur vårt samhälle är uppbyggt och att som kvinna är det svårt att tas på allvar, även om det helt klart börjar luckras upp. Kvinnor får idag starta egna företag exempelvis, men det är värt att veta att det inte alltid varit så och att feminism verkligen behövs. Med feminism menar jag att kvinnor och män är jämlikar och att den enes jobb inte är viktigare än den andres och att saker ska värderas lika.

Likes

Comments

Fem saker nästan ingen vet om dig
1. Jag är riksmästarinna i aerobic gymnastics 2003 och 2004. 2005 tävlade jag i SM och kom femma. De flesta förknippar mig med konståkning men 2002 testade jag en en idrott och tävlade alltså redan 2003 och det gick ju bra. Aerobic gymnastics är en gren inom gymnastik. Jag tränade och tävlade dock endast 3-4 år inom denna idrott och jag lämnade ju aldrig konståkningen för körde dubbla sporter under några år. Det ska tilläggas att jag var över 20 när jag testade aerobic gymnastics.
2. Jag är väldigt känslosam och blir lätt överväldigad av känslor. Så lätt till skratt, lätt till gråt, lätt till irritation och ilska. Dock går ilska och irritation lätt över och skratt och glädje tar snabbt överhanden och det är ju glad jag oftast är. Gråtandet är det jobbigaste av alla känslor och jag gråter lätt till filmer, böcker eller om någon gör något fint för någon annan. Kanske överkänslig men hellre det än okänslig, eller hur?
3. Jag tål inte alkohol. Ett glas vin är fullt tillräckligt för att jag ska känna mig snurrig. Jag börjar prata mycket och känner mig väldigt smart trots att det inte är särskilt smarta saker jag kommer på, men det låter väldigt bra.
4. Jag är väldigt politiskt intresserad men jag diskuterar det inte så gärna, men jag lyssnar desto mer.
5. Har att göra med 4, jag läser mycket nyheter från många olika källor. Fem tidningar på nätet + nyheterna på tv försöker jag hinna med varje dag.

Detta är en del av Victorias januariutmaning, läs mer här.

Likes

Comments

Mina åkare i Stora teamet i Osby KK är verkligen urgulliga! På träningen ikväll så sade Sofie och Frida helt plötsligt att de behövde gå på toa. Jag tyckte det var lite märkligt för det kom så plötsligt, men typ en minut senare kom de ut på isen igen med en kladdkaka och så började alla tjejerna sjunga "vi gratulerar"! Efter sången sade de att "visst fyller du år på lördag?". Och det gör jag ju. Så efter träningen blev det fika i omklädningsrummet. Bästa tjejerna!

Likes

Comments

Vilken dröm har du haft som du har lyckats uppfylla?
Den var ju lätt! Jag hade i flera år en dröm om att få jobba som konståkningstränare på heltid och det har jag också gjort de senaste 6 åren (snart 7). Allt är inte en dans på rosor varje gång, men fördelarna överväger helt klart de tunga bitarna. Kärleken till konståkning är evig och jag älskar att förmedla den känslan vidare till andra <3

​Bild från dagens barmarksträning ❤

Likes

Comments