View tracker

Eftersom mina gamla arbetsskor är lagom slitna efter en säsong på Korfu så kände jag att det var dags för ett par nya. Sportamore hade rea på alla sina skor under black friday så jag fick dessa marinblåa Nike för bara några hundralappar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

3 saker jag ser fram emot:

- Att slippa Sveriges kyla.

- Att åka iväg och börja jobba som guide igen.

- Att utforska en ny ö.

3 saker jag fasar över:

- Att jag endast skött min träning periodvis.

- Min tvättid på söndag haha.

- Att hamna i en ekonomisk kris någon gång.

3 saker jag gillar:

- Att resa och upptäcka nya platser.

- Att arbeta som guide.

- Min kära familj och vänner.

3 saker jag inte gillar:

- Blött papper, största ångesten i mitt liv.

- Att frysa, speciellt när man ska sova.

- Att vara ekonomisk, inte min grej om man säger så.

3 saker jag vill:

- Åka till Thailand och hälsa på Elin och Egypten och hälsa på Ida
- Köpa massvis med nytt att ha i garderoben.

- Starta upp mitt egna företag och bli framgångsrik.

3 saker jag borde:

- Ta tag i min träning igen.

- Sluta dricka läsk.

- Spara pengar.

3 saker jag gärna pratar om:

- Minnen

- Framtiden

- Mitt jobb

Likes

Comments

I torsdags fick jag äntligen det efterlängtade mailet, jag har nämligen fått en vinterdestination som service rep på Lanzarote!

Anledningen till att jag inte åkte direkt från Korfu till en vinterdestination var egentligen för att jag behövde åka hem och ta mitt körkort. Jag var ganska nöjd med lösningen att vara hemma en säsong och fixa körkort, plugga samt jobba ihop lite pengar - dock fick jag tuilängtan snabbare än väntat. Första veckan hemma i Sverige var hur kul och skön som helst. Det var otroligt skönt att få sova i sin egna säng, äta svensk mat och träffa alla man saknat. Veckan efter åkte jag iväg till Gävle för en intensivkurs och två veckor senare satt jag på tåget hem med ett körkort i handen! Efter det började jag på mitt nya tillfälliga jobb och någonstans här började saknaden efter guidelivet växa mer och mer för varje dag. Är otroligt glad och tacksam över att jag fått en vinterdestination så snabbt in på säsongen för nu i efterhand inser jag att jag nog inte hade klarat en hel vinter i Sverige haha. Nu är det alltså dags att skapa en ny kategori här på bloggen, Guidelife W.16/17 - Lanzarote. Den 12/12 är det dags att ta mitt pick och pack och ge mig ut i den blå världen igen!

Likes

Comments

Nu är det alltså officiellt, hejdå Fritidsresor - Nu heter vi TUI!

Likes

Comments

Såg på Facebook att reklamfilmen om Kerkyra Golf nu är ute så jag tänkte att det kan vara lite kul att lägga upp den här. Kan vara roligt för er att se vart jag spenderade min sommar men främst för mig själv som minne, lite tråkigt bara att den filmades precis innan jag kom - dock är det roligt att se sina föredetta kollegor in action.

Likes

Comments

Jag åkte som en människa och kom hem som en annan. Kan knappt förstå att det var hela tre månader sedan jag stod ensam, nervös och förväntansfull på Arlanda helt ovetandes om vad som skulle ske. Hur jag skulle bo, vilka jag skulle lära känna och allt jag skulle få vara med om. Nu sitter jag här hemma i Sverige, i min egna säng och kollar tillbaka på den resa jag gjort, så otroligt tacksam för att jag faktiskt åkte. Säsongen hade absolut sina ups and downs men det var värt det, i slutändan hade jag inte tvekat en sekund på att få göra det igen.

Family life Kerkyra Golf

Det absolut svåraste med att lämna Korfu var inte ön i sig, kollegorna eller jobbet, jag säger absolut inte att det var lätt men det allra jobbigaste var helt klart att säga hejdå till min svenska mafia, tjejerna som utan tvekan förgyllt min första säsong. Jag var beredd på att det skulle vara jobbigt men för att vara helt ärlig så går det knappt att beskriva känslan. Vi bodde tillsammans, jobbade tillsammans och spenderade all vår lediga tid tillsammans, dvs att vi alltid hade varandra vid vår sida och att helt plötsligt säga hejdå till det tar jäkligt mycket hårdare än vad man tror. Vi kommer absolut hålla kontakten, hälsa på varandra när det går osv samtidigt som vi vet att det inte kommer att vara samma sak. Det kommer aldrig mer vara svenska mafian på Korfu.

Som jag skrev tidigare så åkte jag som en människa och kom hem som en annan. Bara att åka var en utmaning för mig trots att jag visste hur mycket jag skulle älska det, att släppa de saker jag hade hemma som vart en så otroligt stor del av mitt liv under så många år tog absolut hårdare på mig än vad jag trodde. I slutändan vet jag dock att detta var rätt beslut för mig, jag behövde det. Under dessa tre månader i Grekland hände någonting, jag släppte en fasad jag ofrivilligt gått omkring med, jag blev lyckligare och insåg vad jag faktiskt värdesätter i livet.

Som jag skrev tidigare så var svenska mafian en viktig del av säsongen. Jag ska dock inte förneka att jag och Ida även spenderade en hel del tid med våra britter och skapade oförglömliga minnen.

Tidigare har jag alltid tagit utmaningar samt motgångar med en klackspark, i slutändan insåg jag att jag blivit så pass bekväm att jag kunde knappt kalla det utmaningar längre. Så att på egen hand flytta till Grekland, arbeta med engelskan som förstahands språk, lära känna människor från alla möjliga länder - DET var den bästa utmaningen och investeringen i mig själv jag gjort på länge.

Likes

Comments

Tänk att jag fått spendera en hel sommar på denna fina ö. Jag är så otroligt glad över att jobba med det jag gör, att arbeta som guide för Fritidsresor är helt klart det bästa val jag tagit.

Likes

Comments

Sista kvällen på Korfu hänge denna lapp på min dörr, från min knäppa men underbara roomie Zoe. Min reaktion var att sätta mig ner på köksgolvet och böla i tio minuter - Vet inte om det var pågrund av alkoholen eller att jag var sjukt trött i och med att klockan var typ fyra på morgonen men lappen ska helt klart sparas. Är så glad att jag fick bo med just henne, min knäppa britt som jag är så lik till sättet men ändå så olik. Det kommer helt klart vara tomt utan henne...

Likes

Comments

Mellan sessions, på våra raster, i väntan på middag är det alltid samma sak som gäller: powernaps i beanbagsen//Bästa Emma har fått hoppa in och jobba i barnklubben med oss då vi är rätt få för tillfället, trots att det vart sjukt mycket stress och hårt jobb så har vi haft det så jäkla kul tillsammans//Ida är tillbaka från sin semester, hon har vart saknad//Karen sista kväll spenderades i en piercingstudio

Följ mig på snap för fler uppdateringar: lhodin

Likes

Comments