Jag har gott i skolan idag. Vi hade engelska, science (NO) , SO och PE (Idrott) idag och vi slutade 14.10 vår tidigaste dag idag😜 14.30 gick jag på svenska Tutorial till ungefär 15.10 tror jag.

Jag skrev klart min klassiska saga. När jag kom hem så åt vi sen såg låg det ett paket från Stockholm eqestrian på bordet. Men mamma eller pappa sa inte vad det var.... Jag vet att det är en plastrong😋

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag i skolan som vanligt🤗 Vi hade typ dom vanliga ämnerna matte,svenska,engelska och So. På svenskan så håller vi på att skriva en klassisk saga som ska vara klar imorgon. På So håller vi på med geografi.


Idag så ska Rocco vila och mamma och pappa fixar stallet så att jag får vara hemma och göra mina läxor...

Om några veckor tänkte jag visa hur man gör flätor/knoppar på sin ponny!

Likes

Comments

Jag fick panik för jag trodde att jag hade glömt matte boken och textboxen i skolan. Jag har läxan tills imorgon😱 Men sen kom jag på att jag hade gjort den i torsdags och lämnade in läxan i fredags. Det var så skönt att jag inte hade glömt läxan!

Mamma ska börja laga mat och jag ska kolla lite bilder på kameran😜 Pappa jobbar till 21.00 och kommer hem 21.30 tror jag 😝

Imorgon så vaknar jag 06.30 och tar bussen 07.18. Jag slutar skolan 14.30 och tar bussen till Centralstationen 14.33 om jag hinner eller 14.43. Är framme på Centralstationen ca 15.05 och tar bussen där ifrån hem 15.08 om jag hinner eller 15.13🙂 Imorgon får vi en ny matte läxa och på tisdag ny PE (Idrott) läxa.

Vill ni ha en "skoloutfit" inlägg imorgon?


Så kul att se att ni bara blir fler och fler👑💋

Likes

Comments

Nu sitter jag i bilen på väg hem! Idag gick det bra, inte direkt den bästa ritten dom har gjort.... Men 67.500 % blev det och vinst👏🏻👏🏻 Så nu är Rocco nöjd med en blågul rosett i tränset😺 Tyvärr fick dom inget "hederspris" men en plakett och rosett fick dom👍🏻

Sen när vi kommer till stallet så ska jag och systern putsa sadel, träns och tvätta benskydden😸

När vi kommer hem så ska vi äta lunch och jag ska städa mitt rum, göra läxorna och springa lite i skogen om jag hinner😶


Det kommer ett längre inlägg senare🤗

Likes

Comments

Sitter nu i bilen mot Enköping RK. Storasystern ska tävla i dressyr så jag är med och kollar👍🏻
Håller 👍🏻👍🏻

Sen när hon har tävlat klart så åker vi hem igen och gör i ordning Rocco, så att han kan komma ut i hagen igen! Sen packar vi ut transporten, putsar, tvättar och åker hem. Sorasytern startar 12.22 så vi kanske är hemma ca 13.22 tror jag😊


Imorgon börjar skolan igen😩😕 07.18 tar jag bussen till skolan😩 Men slutar ganska tidig 14.30🌟 Tänkte skriva i ett annat inlägg om Roccos saker när han åker iväg👍🏻

Likes

Comments

Har precis ätit klart middagen och ska gå och duscha. Men här kommer lite fakta om mig!♥️👑

Favoritfärg: Lila och marinblå

Favoritmat: Sushi

Favoritdjur: Zebra och Häst

Favoritsport: Ridsport såklart

Favoritgren: Dressyr

Favoritämne i skolan: Svenska och Matte

Favorityoutuber: Ida Warg

Favoritryttare (Hoppning): Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Malin Baryard och Jonh withiker.

Favoritryttare (Dressyr): Emilie Nyreröd, Tinne vilhelmsson silfen, Patrik Kittel och Isabell werth.

Favoritkannal: Horse and country TV

Det var lite fakta om mig👍🏻

Hoppas ni gillar inlägget🌟

Likes

Comments

Veckans ridtips kommer läggas ut varje fredag!

Hur kan du få en springig hoppponny till en fin dressyrponny?


Ta hjälp av en rutinerad tränare som kan ge hjälp från backen och se vad som är problemet.

Om du måste träna själv är det inte fel att longera hästen i början av passet. Börja utan inspänningar, sätt sedan på inspänningstyglar med lång hals, korta sedan lite grann för att se hur hästen reagerar när den får en mjuk och skonsam inspänningstygel - och hur den reagerar när du ställer krav på att den ska vara i form. När den svarar bra, rid ett kort pass efter, men ta av inspänningstyglarna. På det här sättet använder du longeringen som en uppvärmning av hästen så att du får den att tänka rätt.

Hästen ska svara fram för båda skänklarna och innertygeln ska vara ledande. Gör övergångar, sitt på volt, rid lite undan för en skänkel samtidigt som du möter upp med yttertygeln, den ska ta stöd där. Lirka med innerhanden och ta lite ledande tygeltag, de diagonala hjälperna måste fungera. Ha i din tanke att du ska aktivera bakbenen och fånga up hästen i små förhållningar så att den kommer till rätt arbete.

Hästen ska bjuda fram och ta skänkeln, börja med att aktivera bakbenen och koncentrera dig inte på var den har nosen. När hästen arbetar med bakbenen och ryggen kommer den att söka stöd på bettet och komma ner. Symtomen kommer fram, men orsaken sitter bak. Gå på orsaken och fixera dig inte så mycket på var den har huvudet, det kommer efter hand när du arbetar systematiskt och långsiktigt. Du måste inte ha ha "allting rätt" på en gång.

Tack för att ni läser min blogg👑

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag gått i skolan som vanligt. Idag på Woodwork (träslöjd) så blev jag klar med min smörkniv och ska få en bedömning (A,B,C,D,E eller F) det är som "betyg" fast i 4:an och påverkar dom riktiga betygen i 6:an. För mig är E och F super dåligt, D ganska dåligt, C Godkänt, B Bra och A superbra. Idag ska storasystern på hoppträning med Rocco. Så hästfri dag för mig idag. Bara hemma och gjorde läxorna till imorgon. Också i skolan har vi till på tisdag bedömd uppgift i svenska. Vi ska skriva en klassiskt saga i minst 2 sidor och mest 3 sidor. Jag har skrivit klart mitt kladd och imorgon ska jag börja med att skriva klart allting fint på papper. Nästa vecka så ska jag börja med en sked, tallrik, skål eller skärbräda på Woodwork. Vet inte riktigt vad jag ska välja🤔 Tror det står emellan skål eller skärbräda☺️ Imorgon så ska jag iallafall till stallet och rida Rocco på åkern. Kanske kommer något inlägg om det imorgon och några bilder!

PS. Följ mig på Instagram @thelmos2 eller @LHLDRESSAGE

Likes

Comments


Tänkte börja med veckans övning!
Veckans övning kommer läggas ut varje onsdag.


Svårighetsgrad: Medel
Supersmidig med serpentiner
En riktigt mångsidig övning bjuder vi på denna vecka. Du får öva på rakriktning och ställning i alla gångarter, plus övergångar.


- Man övar på samarbetet mellan häst och ryttare. Plus att ryttaren måste planera framåt, hästen måste bjuda och man får med ryttarens koordination - och alla gångarter, säger hon.
Det är rakriktning, böjning, övergångar - hela tiden något nytt i övningen, så både hästar och ryttare kan bli lite trötta i huvudet. Glöm inte att bryta av med vila och att rida på fyrkanten ett tag så att det inte blir för mycket traggel på böjt spår.

Långt ridhus?
Lägg in två bågar till om du har 60-bana.

Gör så här:

A
Rid serpentinbågarna. Försök att få dem så jämna som möjligt. Glöm inte att du inte ska rida ut i hörnet när du påbörjat bågen. Rid i skritt och trav. Hästen ska vara rakriktad på rakt spår och böjd på böjt spår.

B
På toppen av varje båge, lägg in en volt på ungefär tio meter i diameter. Om du inte får till en bra volt, rid ett varv till. Rakrikta efter volten och ställ om inför nästa serpentinbåge. Skritt och trav.

C
Där du rakriktar gör du nu en övergång - rider du serpentinerna i trav, lägg till tre-sex skrittsteg. Kom fram i trav igen och gå över i nästa båge.
Välj om du vill göra volter eller ej, du kan också göra volter i varannan båge.

D
När övergångarna fungerar, lägger till halt i stället. Från skritt och trav.

E
Innan du börjar jobba i galopp, arbeta i galopp på rakt spår i båda varven. Sedan rider du serpentinbågar i trav, fattar galopp innan du kommer in på böjningen i serpentinen, galopperar igenom en volt och går över till trav på serpentinbågen.
Efter sista bågen, bryt av vid A eller C på kortsidan och gå in i nya serpentinbågar. När du jobbar i galopp kan du göra bågar och volter större om det behövs.

Laddad häst?
Lägg in skritt under eller två bågar om hästen blir lite laddad. Glöm inte skrittpauser under passet, och att gå på rakt spår då och då.Syfte:
Koordination mellan hjälperna, att hästen bjuder framåt, att ryttaren planerar vägarna. Ett bättre samarbete!


Svårighetsgrad:
Bas - medel.


Tänk på det här:
Förböj inte. Ha inte för bråttom - och glöm inte halvhalterna. Låt inte hästen rinna iväg. Halvhalter ska komma innan böjning, efter böjning, innan rakriktning. Före och efter varje nytt moment, helt enkelt.

Likes

Comments

Idag sprang vi skoljoggen i skolan. Vi sprang 5km. Ganska mycket från min förra skola, där sprang vi bara kanske en 500m. På vår skola så har vi som elevhem, Celsius, Bojje, Linné och Hammarström. Och alla har sin egen färg, celsius är röd, Bojje gul, Linné grön och Hammarström blå. Jag är i Celsius!

Min tid på 5km blev 28 minuter. Ganska nöjd eftersom jag bara går i 4:an och blev den som sprang snabbast av tjejerna i 4:an och jag ska få en medalj😂

I min skola pratar man bara engelska eller man pratar svenska på svenska förstås😂
Vi har ganska mycket läxor för att bara går i 4:an tycker jag och vi har bara börjat få läxor!


Hur mycket läxor har ni? Du kan gärna skriva det i kommentarerna!


Hur långt springer ni på skoljoggen?
Om du ens har skoljoggen i skolan🌟


Likes

Comments