Header
View tracker

1. Båda gillar morötter och kraft foder! (Lite konstigt men jag brukar äta hans mat också vi delar:))

2. Båda är envisa.

3. Båda är bäst.

4. Båda blir sura om de inte får de vill.

5. Båda gillar att få uppmärksamhet.

Olikheter:

1. Rocco är bäst på att tigga inte jag:)

2. Rocco är hög i rang.

3. Jag är blyg.

4. Rocco är snabbast av alla.

5. Rocco gillar inte andras hästar förutom castelli (det är hans kompis i hagen)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 3 readers

Likes

Comments

View tracker

Det här med att ridning inte är en sport anser jag är ren bullshit.Ridning är minst lika ansträngande dom vilken annan sport som helst. Har man egen häst så rider man ca 5/6 gånger i veckan, man mockar boxen varje dag, man fyller höpåsar, springer fram och tillbaks med tunga vatten hinkar. Det tar otrolig mycket tid och man lägger ner nästan hela sin fritid på att ta hand om sin häst. Skulle säga att det tar ca 2/3 timmar att varje dag i stallet med 1 häst tänk då vissa har från 1 - kanske till 5/6 hästar och fattar ni hur mycket tid det tar. Skulle klassa det som rena gymmet faktiskt:)

Sen är det så många dom säger att hästarna gör allt jobb vilket man såklart kan tro ifall man aldrig har suttit på en häst. Hästar går inte änns fram av själva, eller ja pigga hästar gör det, men det finns alltid något att jobba med, vissa kräver ben, eller mage osv. Jag ska inte säga att hästen inte gör någotalls men vi samarbetar.


Som ni kanske märker kräver ridsporten en hel del tid. MEN den kräver också en jätte mycket pengar rent sagt, det är nog det som sätter stopp för andras drömmar..

Själva hästen kan kosta runt 50 tusen till 200 tusen, det beror helt på vilken häst det är hästen kan både kosta mindre och mer. Sen måste hästen ha någonstans att bo, ett stall och en stall hyra i månaden kan också vara väldigt olika men där jag har min häst kostar det 3500 kr i månaden men det kan ju kosta både mindrehttps://cupthecake.files.wordpress.com/2013/02/81a.jpg och mer.På en fotbolls termin kanske kostar 1-2 tusen och att gå på ridskola kostar 3-4 tusen. Vad kostar en fotboll? 300 kr kanske. Vad kostar en häst? Ja det kan ni ju räkna ut själva. Hur ofta kan man spela fotboll, när man vill, hur ofta kan man rida, Max en gång om dagen om man har egen häst, annars kan 1-2 gånger i veckan. Hur mycket kostar en cup till deltagarna? Vet inte, men ett SM kostar iallafall vall 3200+ resa. Utrustningen är väldigt blandad det finns olika priser på allt.

Det jag vill få ut ur detta inlägg är att ridning inte är enkelt, det kräver massa tid, ork och pengar. Vi kan inte bara shita i hästen om vi inte orkar rida någon dag, ridningen kräver också ork, det är inte enkelt. Men framför allt kräver det massa pengar. Vilket gör att det blir svårare att bli ett proffs inom ridsporten än inom någon annan sport då alla inte har samma möjligheter och förutsättningar.

Om det är något som inte är en sport så är det väll schack och casino.  • 19 readers

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser:
120g sirap
3dl havregryn
1 äpple
1 morot

Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 175* grader fortsätt med att strimla moroten och äpplet i olika storlekar så det blir både grovt och finhackat,krama sedan ur saften så att inte smeten blir så blöt. När du har gjort det så ska du hälla i det andra ingredienserna och blanda, lägg upp smeten i små högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom (ungefär som en femma) när du är färdig ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna och sedan låt hästen njuta!

  • 28 readers

Likes

Comments

Det man behöver är hjärt formar.
Receptet
230 g mjöl
0,25 tsk salt
150 g smör
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Så här gör man.
Vispa smör och socker till en jämn smet.

Vänd i mjöl, vaniljsocker och salt och blanda väl.
När degen ser ut som på bilden nedan tar du händerna och formar degen till en boll.

Plasta in degen och ställ in i kylskåpet i 45 minuter.

Kavla ut degen och ställ den kallt i 15 minuter.
15 minuter senare tar du in en utkavlade degen stansar ur hjärtan, ta fram en plåt med bakplåtspapper och lägg dina hjärtan där. När plåten är full ställer du in den kallt i 15 minuter igen, sen tjoff in i ugnen, 160 grader 15 minuter.
Låt sedan dina kakor svalna och sen dekorera!

Royal icing!


Äggvita från ett ägg
200 g florsocker
1 tsk citronsaftVispa äggvitan försiktigt, sikta ner florsockret lite i taget. Blanda väl tills du får en riktigt tjock kristyr, när du sen ska fylla i behöver du en rinnigare kristyr och det får du om du tillsätter mer citronsaft.
Jag använde färgerna rosa, vit och blå.
Använd en dekorations penna eller spritpåse med liten rund tyll för att göra dina konturer. Gör sedan kristyren rinnigare med hjälp av citronsaft och täck kakan.

  • 38 readers

Likes

Comments

Hej!

Nu funderar jag om jag ska klippa mig eller inte vad tycker ni?
Nu är mitt hår typ vid rumpan. Min syster klippte sig förra veckan hon klippte typ till axlarna. Mitt hår är rödbrunt och väldigt tjockt och jag är väldigt hår öm så det skulle vara bra om jag klippte lite iallafall men jag behöver inte klippa till axlarna. Jag tycker att jag har väldigt fint hår så jag vill inte klippa håret men om jag klipper håret lite så blir det enklare att borsta.
Vad tycker ni ska jag klippa håret eller inte? Och vilken längd ska jag ha isåfall?

//Linn

  • Linn
  • 44 readers

Likes

Comments

Mitt favorit djur är Zebra.

Min favorit mat är Shuzi (vet inte om det stavas så)

Jag har hoppat 95 cm med ponny.

Jag har hoppat 107 cm själv.

Jag är rädd för spindlar.

Mina idoler är Rolf-Göran Bengtsson, Emile Nyreröd och Peder Fredricsson.

Jag gillar inte kokt potatis. 


Likes

Comments


Hoppas ni gillar min blogg. Jag har tagit bort alla mina förra inlägg.

Ett kort inlägg men kommer mer sen👌🏼

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Linn och jag älskar djur jag har sex djur tre marsvin och en häst på min blogg kommer ni få veta vad jag gör i mitt liv hoppas ni kommer att gilla min blogg❤

Likes

Comments