Efter renovering

Long time no see!

Det var väldigt längesen jag var här och uppdaterade. Allt har liksom lagts på is, tanken har slagit mig men har inte tagit mig för, förrän idag! Här kommer det bilder på vår fina lägenhet!
Gästrummet är inte redo att bli visat ännu då vi har tvättstuga och förvaring där inne just nu haha, men snart kommer vår nya säng till gästrummet så då kommer det bilder när det är helt klart. Hallen saknar en skohylla och spegel så det kommer det på sen också.

Inredningsmässigt har vi precis bara börjat, så det saknas lite lampor, tavlor, blommor osv, men det kommer komma! Men så länge kan ni visualisera det.

Trevlig läsning!!!

Före, kök

Efter

E

Före, vårt sovrum

Efter, sovrum

Före, vardagsrum

Efter, vardagsrum

Före, badrum

Efter, badrum

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Välkomna tillbaka! Frånvaron här har verkligen lyst haha. Men det har helt enkelt inte funnits någon ork till att uppdatera. Vi har jobbat på så gott det går, dock har vi sänkt tempot ganska mycket då det inte har funnits något att göra hela tiden. Nu går vi mot slutet av renoveringen och det känns nästan för bra för att vara sant. Jag tror knappt att det är sant. Det är nu allt det roliga börjar men det är knappt att man har någon energi att glädjas åt det känns det som haha. Men vi har haft en riktig slapphelg så jag börjar känna energin komma tillbaka. 

Jag ser oss nu klar med renoveringen. Det vi har kvar är några passbitar i köket, diskmaskinen, garderobsdörrarna i gästrummet och en hatthylla i hallen. Allt utöver det är mest inredning, tavlor, lampor, köksbord, avlastningsbord till vardagsrummet, nattduksbord m.m. ja alla "smådetaljer". Och även att hämta alla våra saker hos pappa, nu är det inte så mycket möbler utan nu är det mest våra kartonger med kläder och skor. 

I helgen nu har vi verkligen njutit av att vara hemma. Micke var hos oss igår och hjälpte oss med golvlisterna och montera upp tvn. Äntligen är tvn uppe och den är så fin!
​ Känslan av att detta är vårt nya hem är större än någonsin, helt galen faktiskt. Igår hade jag och Mattias första middagen i lägenheten, vi gjorde lite lyxmat och bara njöt av att det mer eller mindre är klart. Vi pratade då om hur underbart det känns nu och jag vet att jag inte bara pratar för mig när jag säger att jag inte ångrar denna renoveringen för en sekund... Vi börjar redan spåna på nästa önskemålsprojekt, ett hus, men det får vänta ett tag och ligga och gro ;)

Här kommer det lite före och efterbilder på lägenheten, badrummet har ni fått sett tidigare så det här är mest kök, lite vardagsrum och lite hall. Sovrummen är ockuperade med renoveringssaker och flyttkartonger. Det får ni se när det verkligen är klart sen.

Börjar med före-bilder på köket. Största skillnaden är att vi har plockat bort dörren in samt garderoberna som gick från sovrummet in i köket. Jag tycker det är svårt att få till rättvisa bilder på det nya vi har gjort, jag menar, det är svårt att klå mäklarens bilder. Men jag hoppas de gör sig hyfsat rättvisa!

Nu är golvet lagt, fläkten är på sin plats likaså skåpluckorna, vitvarorna och bänkskivan.
Det som saknas är passbitarna och diskmaskinen. Diskmaskinen måste vi ta in en rörmokare för, så det är to do till veckan. Ska bli så skönt när den kommer upp!

Före och efterbilder på köket.

Vi har även blivit klar med vardagsrummet. Där skedde inga större förändringar mer än färg och golv.

Golvet i vardagsrummet tyckte vi var väldigt fint när vi köpte det. Hade det varit det golvet i hela lägenheten hade vi bara slipat upp det och haft kvar det men nu var det bara i vardagsrummet det fanns så vi valde att lägga ett och samma golv i hela lägenheten, det är flytande genom vardagsrum, golv och hall - det tog sin lilla tid men det var det värt!

et. 

Hallen är inte riktigt klar ännu. Vi har satt upp ett skåp som är 236 högt, så det går nästan enda upp i taket och vi använder det som skoskåp, det skapade otroligt mycket förvaring + att vi fick proppskåpet inbyggt. Det är så fult så det är skönt att bli av med det tillsammans med en smart lösning.
Det vi har kvar är att få dit en hatthylla, den tänkte vi göra själva och ska fundera lite närmare på d

Likes

Comments

Long time no see!
Denna vecka har jag legat däckad, varit sjuk och stannat hemma från jobbet måndag-fredag. Hostan från helvetet och halsont som är det värsta på länge. Men nu är det söndag och jag är nästintill frisk.
I och med detta har det inte blivit mycket gjort denna vecka. Tur man piggnade till i helgen så vi har fått lite gjort iallafall.

Detta har vi åstadkommit sen senaste inlägget:

- Satt i alla lådor & monterat alla skåpluckor, i både kök och badrum.

- Monterat spishällen och diskhon.

- Hämtat våra garderober på IKEA. En garderob, den vi har i sovrummet, är uppe med dörrarna och inredning, ja helt klar alltså. Men den stora i gästrummet har vi fått upp alla fyra stommar. Nu återstår att sätta fast de i väggen, på med skjutdörrarna och in med inredningen.

- Köket har kaklats, det har vi dock inte gjort själva utan det anlitade vi Interkakel för. Otroligt bra service, kort väntetid, snabbt jobbat och snyggt utfört. Kan verkligen rekommendera er att anlita de!

- Tvättmaskinen & handdukstorken har hittat till sin plats i badrummet.

Och det bästa av allt, badrummet är klart för användning. Vi har stått utan sen stoppet i badrummet blev då det var ett hål i avloppsröret som orsakade det, men det är alltså ordnat så nu är det bara att intala sig att det faktiskt går att använda badrummet till fullo.

Det som vi har kvar att göra är:

- Spackla klart och måla hallen.

- Montera fast garderoben, skjutdörrarna och inredningen.

- Välja fläkt och montera den.

- Lägga golv i hela lägenheten + golvlister

Badrummet är nu alltså KLART, helt komplett! Helt fantastiskt och det är fullt användbart efter skadan vi fick (blev klart denna vecka)! Så himla härlig känsla (underbart att inte behöva gå ner i källaren på nätterna för att gå på toa eller gå hem till Mamma för att duscha). Köket är också mer eller mindre klart, justeringar som ska göras och en fläkt som ska upp, men annars så! Nu kan man verkligen säga att vi är nära - ska bli jättekul att köra på i veckan för nu ser man slutet!

Nu är det dags att hoppa i säng för att ladda för en ny jobbvecka efter en veckas frånvaro, hoppas alla har haft en toppenhelg - godnatt!Tvättmaskin från Bosch & handdukstork från Westerbergs.

Likes

Comments

​Nu börjar det hända saker! Köket börjar ta mer och mer form. 
Känns som att vi har hållit på köket i en evighet, det är nog för det var det första vi började med. Detta är vad vi har gjort hittills: 
- ​Vi rev köket, all inredning och så,
-​ Vi 
slog  bort garderoberna som stod i köket men öppnades i sovrummet. 
- Vi  plockade bort dörren som gick mellan kök och sovrum. 
- Vi plockade bort "dubbeldörren" som gick in från vardagsrummet till köket. 
- Vi satte en vägg där garderoberna hade varit och dörren.
- Vi reglade taket och sänkte det.
- Gjutit igen håligheter i golvet, så de har samma nivå som övriga.

Nu efter många slitsamma timmar är taket målat, spottarna sitter på plats, väggarna är färdigmålade (var färdigmålade tills vi förstörde de när bänkskivan skulle på plats).

Stommarna och några fronter ser ni. Det är från Elgigantens kök, Epoq. Det stod mellan Ikea och Epoq men det landade på Epoq då det var 20% vid det tillfället och det var lite snyggare (inte stor skillnad alls, men en liten).
Bänkskivan kommer från Ikea, aluminiumfärgad laminatskiva. 
Ugn & Micro är från Bosch.
​Kyl & frys ​är från Bosch, de är integrerade så de står till höger om ugn och micron.

Jag längtar så tills vi får laga får första måltid - på något sätt känns det inte så långt från. 
Det vi har kvar är att:
- såga för handfatet och montera det
- installera diskmaskinen
- installera spis
- montera fläkt (den har vi dock inte valt ens, ska bestämma oss nu i veckan)
- sätta fast skåpluckorna.​
- sätta fast täcklisterna 
- kakla köket

Det är ju en hel del som ska göras, men helt ärligt - det är bara det roliga kvar! Så nu är det bara att svira om till arbetskläderna och börja jobba.


Bjuder på en bildbomb, det är i tidsordnkng  och bilderna längst ner är hur det ser ut idag! Trevlig onsdagkväll allesammans :)Likes

Comments

Efter renovering , Före renovering

Njutandet av badrummet blev kortvarigt, efter en smärre kaos-lördag innehållande akututryckning av hantverkare och rörmokare! Problemet var att det var tvärstopp i avloppet toalett & dusch + rinnande vatten i källaren. Efter ett tag (efter man slitit bort vår toalett) hittar man orsaken, ett jäkla hål i avloppsröret som går från vår toalett ner till stammen... Så nu är vi utan toalett (tackar för att föreningen har en allmän toalett nere i källaren hos oss) och vi väntar på att de ska filma avloppet för att se om det är något mer hål innan det sätter igen det som har hittats.

Det var en helg med frustration kan man säga haha, och en del av det roliga med ett fint nytt badrum försvann. Men tänkte försöka muntra upp mig själv genom att erbjuda er lite för och efterbilder!

Sov gott allesammans!

Före-bild badrum

Efterbild - dusch och toalett är på samma position som ovan. Det vi har gjort annorlunda är att vi har flyttat handfatet till andra sidan badrummet.

Duschset från Tapwell
Duschväggar från Ifö, modell Stella
Toalettrullehållare från Miller
Kakel & klinker från Interkakel.
Samtliga produkter finns hos
Interkakel

Före-bild klädkammare

Efterbild klädkammare! Klädkammaren har slagits ut och ersatts med ett handfat och en bänkskiva. Under bänkskivan är det förvaring, vi använder samma stomme & lådfronter som i köket + att vi ska in med en tvättmaskin. Fler bilder kommer när allt är på plats. Spottarna i taket har vår elektriker ordnat. De fyra pluttarna i väggen som man ser är för handdukstorken.

Handfat från Aspen Bad modell Norm. Det är i materialet Evermite.
Spottarna i taket är gjort av våran egna elektriker.

Finaste blandaren från tapwell! 

All inredning (förutom bänkskiva, kommoder & tvättmaskin) kommer från Interkakel, de är otroligt hjälpsamma med tips, råd & beställning, de har haft ett gott tålamod med mig haha. Kan starkt rekommendera att beställa varor från de, så otroligt hjälpsamma och trevliga! Tusen tack till de!


Likes

Comments

Efter renovering

Lyckan är obeskrivlig - vi får idag duscha i vår nya dusch, vi får idag tvätta händerna i vårt nya handfat, vi får idag vara galet lyckliga över att vårt badrum är nästintill klart!!!
Det med badrummet har dragit ut på tiden, vi har stött på nya problem hela tiden men idag är det äntligen klart från hantverkarnas sida, de gjorde sin sista insatts idag och det som är kvar är bara handdukstorken & installera tvättmaskinen.
Finns nog ingen dag som jag har längtat till så mycket som denna (en dag är större och det är när vi är klart med ALLT). Glädjen bara spritter i kroppen nu - kommer somna med ett leende på läpparna. Kunde nog inte ha en bättre start på helgen.

Det var längesen jag la upp något här, men på den tiden som har gått har det har varit mycket och göra & vi har njutit av våran tre veckors semester så tillfället har inte kommit för att uppdatera. Sen har det inte hänt något synligt känns det som, vi har spacklat, slipat och målat flertal gånger per dag så inspirationen har inte direkt funnits om man säger så haha.
Köket har vi börjat med och kommer kämpa på med under helgen här & så fort köket är klart ska vi lägga golvet. Det känns närmare än någonsin att bli klara inom snar framtid så jag hoppas hoppas hoppas att vi inte stöter på en massa krångel utan att det bara flyter på.

Ha en trevlig kväll allesammans, nu ska jag gå och njuta av vårt nya fina badrum! Fler bilder kommer komma upp.

Likes

Comments

Idag passerar vi exakt 3 månader i lägenheten. Snacka om att det har gått fort, lite för fort för våran del! Vi hade faktiskt velat blivit klara inom tre månader men tyvärr gick det inte. Jag har en teori att om vi inte hade fått ett brejk på badrummet så hade vi varit klara nu, även fast det är saker utöver badrummet som vi inte är klara med så tror jag att motivationen och arbetstempot hade varit bättre om vi visste att badrummet skulle vara helt klart v 28. Men som sagt, bara en teori - det är bara att lägga i högsta växeln och bara köra nu. Vi har ett nytt mål - det är innan vår semester - vi kommer troligtvis inte vara helt klara men målet är det iallafall. Längtar tills första kvällen utan massa jobb.

Den senaste veckan har vi inte gjort i lägenheten då vi tog en veckas semester, jag skulle gärna jobbat på i lägenheten för att komma någon vart men gud va bra vi har haft det: jag har fyllt år, vi har varit på The Winery Hotel i Solna följt av Beyoncé(det grymmaste jag har varit med om), bilat till Åre där vi bodde på ett lyxhotell & njutit av enormt god mat & en svit, cyklat downhill, besökt Tännforsen (sjukt vackert). Så från och med idag är vi back on track!

Så nu är det dags att sova och ladda upp för en ny jobbdag! Sov gott allesammans :)

då - nu

då - nu

sakta men säkert går det framåt - avrundar kvällen med lite härliga semesterbilder!

Åre!

beyoncé

Likes

Comments

Under renovering

Idag lämnade Mattias över ansvaret till mig (hur han nu vågar det haha), han är uppe och åker downhill med Mange, de är förhoppningsvis hela fortfarande.
Jag inledde morgonen med att sätta mig i bilen mot Falun då vi sov i Östanå inatt. 9.00 entrade jag lägenheten, kändes jättekonstigt att vara där själv. Jag började med att måla väggen i vardagsrummet den som är mot badrummet. Jag slog på en podd och bara njöt av lördag och semester! Efter det gick jag över till slipning av köksväggen och så spacklade jag runt dörren till vår sovrum, förhoppningsvis för sista gången!

Imorgon ska jag fortsätta köra, då ska jag slipa klart allt och om det är klart så är det dags för målning (whiooo, det känns som vi kommer någonstans).
Förresten - vi har satt upp dörrarna till sovrummen, vi kommer behålla de som var i lägenheten men byta beslag. Jag tycker de är jättefina, lite gammeldags men passar ändå till det vita som kommer bli! Jag sa att det påminde om dörrarna i Alice I Underlandet, han kollade på mig som jag vore knäpp så kanske har misstagit mig haha.

Nu ska jag iväg på släktträff, det står sjukamp och grillning!
Passa på att njuta av det fina vädret & semestern, trevlig lördag alla!

Dagens mästerverk

Våra dörrar

​hejhej sommaren!

Likes

Comments

Under renovering

Ännu en dag har gått mot sitt slut! Det är helt galet vad tiden går fort, dagarna bara flyger fram och det känns som att sommaren är över fast den inte ens har börjat (eller är den över på riktigt?)! Kvällarna går jättefort i lägenheten men tyvärr känns det inte som att det jobbet vi gör lika fort som tiden, jag önskar man kunde superspeeda oss och tiden går som vanligt eller att man fick några timmar extra fritid varje dag.

Men, oavsett så kommer vi sakta men säkert framåt! Idag & igår stod det målning på schemat iallafall för min del. Mattias har hållit i med spacklingen och fixat finjusteringarna som är kvar. Nu är taket i vardagsrummet målat & färdigt, väggarna är nästintill klara, det är bara en vägg som ska målas 1 gång till - sen är det klart i vardagsrummet (sån skön känsla). Imorgon återstår det att måla klart & sen ska vi ge oss in i köket. Där ska alla finjusteringar göras innan vi kan måla, så det är lite pill som tar överdrivet lång tid känns det som - men håller tummarna att det flyter på.

Idag fick vi för övrigt vår bänkskiva. Trots den bedrövliga leveransen av DHL så är vi nöjd med bänkskivan. Jag blev verkligen osäker på matchningen med kaklet och bänkskivan - men vi såg det tillsammans nu och det passade jättebra ihop! Det vara samma grå (nästan lite blå) men vi får se hur det blir när det kommer upp på väggen!

Nu checkar vi ut och laddar för en fullspäckad vecka! Trevlig kväll allesammans!

Bänkskivan

Tack för idag :D

Likes

Comments

Under renovering

Idag var en rolig dag - idag köpte vi en ny TV (wihooo)! Vi började dagen med en brunch på Ikea, lite uppladdning inför valet av tv. Sen stod vi ett tag (läs långt tag) och valde TV, det stod mellan 49" eller 55" - efter många om och men landade det på 55", nu hoppas vi att den passar bra på vår lilla vägg haha. Efter det drog vi till lägenheten, all tid i lägenheten spenderade jag på att slipa - har fanimej slipdamm över hela mig, till och med fullt i håret! Ska bli otroligt skönt med en dusch alldeles strax.

Det var en riktigt tråkig dag i lägenheten (tur man har bra sällskap) - det bestod av bara slipning och spackling. Men idag blev vi klar med slipningen i vardagsrummet så imorgon står det målning på schemat! Både av tak och väggar - ska bli så sjukt skönt att vara helt klar med vardagsrummet - det som det har varit mest slit med! Känns som vi kommer någon vart - äntligen.

Idag öppnade jag förpackningen med kökskaklet - ville se hur det var i och med att alla kakelplattor ser olika ut. Jag var lite orolig över att det skulle bli för mycket men jag är verkligen jättenöjd med det nu när jag har sett det i en helhet! Tror det kommer bli skitsnyggt, vill sätta upp det NU!

Nu ska vi fortsätta njuta av en myskväll (började med en middag med familjen) med lite godis och mys i soffan!

Trevlig kväll allesammans!


En sambo som idag blev liten igen!

Vet inte hur många slipdrag jag har dragit idag

Vårt fina kakel i köket

Likes

Comments