Varför ska jag alltid ta åt mig så mycket av de negativa sakerna som händer? Så fort nått negativt i livet händer så slår det ner mig helt o hållet. Jag hamnar på botten och känner mig så svag och otillräcklig. Jag skulle vilja bli starkare och bli mer oberörd när negativa saker händer. Bara strunta i det och fokusera på mig själv.
Hur jag ska bli bättre på det är ett stort frågetecken?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Har inte hunnit blogga på ett tag för det har varit full fart i mitt liv. Jag har äntligen fått jobb så nu i slutet av december börjar jag som säljare på Hööks i Norrköping :)

Vill tipsa om lite barn kläder som jag hittade på Ica Maxi tro det eller ej 😃En jätte gullig jumpsuit i fleece med små öron på huvan och så köpte jag en t-shirt med My little pony på. Kan verkligen rekommendera er att kolla på barnavdelning på Ica maxi. Det finns mycket fint där.

Var inne i stan idag och köpte de sista julklapparna så nu är allt klart 😃 har även hunnit baka julgodis och lussekatter den här veckan så nu ska jag mysa ner mig i soffan och spela Bingolotto på uppesittarkvällen.
Har ni hunnit klart med allt julbestyr eller har ni saker kvar som ni måste göra innan julafton?

Likes

Comments

Den här dagen har varit väldigt jobbig! Idag var jag på morfars begravning och tårarna bara rann, jag kan inte förstå att han är borta. Känns så himla tomt och sorgligt. Begravningen var jätte fin men begravningar är alltid sorgliga och jobbiga. Att ta farväl av någon man älskar är inte lätt. Jag stod min morfar väldigt nära och har alltid firat alla högtider med dem. Morfar brukade bära in mig till min säng och ligga och pilla i mitt hår tills jag somnade. Ibland somnade han också. Morfars händer var väldigt darriga kommer jag ihåg och jag älskade när han drog sin darrande hand igenom mitt hår. Mamma brukade också pilla i mitt hår men hon är inte darrhänt så jag kommer ihåg att jag sa till henne att göra som morfar brukade göra. -Du ska darra som morfar brukar göra, sa jag.

Jag har så många fina minnen tillsammans med min morfar och jag kommer aldrig glömma honom❤

Ikväll så åkte jag och körde spinning, tror det var bra för att få rensa tankarna. Mycket tankar kom när jag spinnade så kunde inte helt slappna av och fokusera.

En sak jag började tänka på Påväg ifrån gymmet var att jag faktiskt har kommit en bit på vägen i mitt kämpande för att blir frisk. Träningen ger mig så mycket. Skulle jag mått ännu sämre just nu så skulle jag ha legat i sängen och gråtit,hetsätit och bara skitit i allt. Men det gör jag inte, för jag har bestämt mig för att jag vill må bra och att jag vill träna för att jag tycker om det. Mitt kämpande fortsätter för jag har en lång väg kvar att gå.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos floristen och gjort det här hjärtat till morfars begravning som är nästa vecka. Det känns jätte tungt och jobbigt att han är borta och saknaden är stor. Jag hoppas att morfar har återförenats med mormor nu uppe i himlen.

Jag tänkte göra en liten steg för steg beskrivning hur ni själva kan göra ett sånt här hjärta hemma.

Ni behöver:
• En hjärtform av plast. Jag har använt en ask som det har varit gelé hjärtan i. Den är perfekt storlek på. Finns även oasis som redan är format som ett hjärta och de finns att köpa på tex, plantagen och även på nätet.
• Floristkniv eller annan liten vass kniv.
• Oasis.
• Blommor. Jag har använt: salalblad , läderblad, brudslöja, rosor, gran,prärieklockor, krysantemum.

• Sax

• Sekatör

Börja med att lägga oasisen i blöt. När hela har sugit åt sig vattnet så delar du oasisblocket på längden och trycker ner bitarna lite i formen. Ta bort blocket och kolla vart mönstret efter formen blev och skär ut efter formen. När du gjort det så ska bitarna nu passa i formen. Runda till kanterna på oasisen med en kniv och kolla så att hjärtat är jämnt. Har ni ett färdigt oasishjärta så behöver ni bara lägga det i blöt o ev runda till kanterna.

Nu börjar du med salalbladen och börjar nerifrån. Bladen ska ligga lite omlott så de döljer kanten.

Ta läderbladen och klipp dem till lagom blad. Dem sätter du in lite här och där där du tycker de passar,men tänk på formen.

Små knippen av brudslöja har jag också satt in för att få lite olika texturer.

Till sist sätter du i rosorna. Tänk på hjärtformen. Emellan rosorna plockade jag i lite kryss och prärieklockor. Jag valde att göra hjärtats spets lite tydligare med hjälp av en ros och prärieklocka.

Eftersom morfar älskade skogen så valde jag att sätta i lite grankvistar där jag tyckte de passade.

Hoppas ni gillar min tutorial och tveka inte att fråga om ni undrar något.

Likes

Comments

Idag har jag varit på Stångåblick läkarecenter i Linköping på bedömning av min whiplash, huvudvärk och tandpressning. Läkaren var jätte bra och han undersökte min nacke o huvud och jag ska få komma tillbaka efter nyår och få botox!!! Är så himla glad att jag äntligen ska få hjälp och jag hoppas så innerligt att det ska bli bra. Att gå omkring med smärta varje dag är inte lätt. Nu vill jag bli frisk.

Har tidigare remitterats till neurologen i Norrköping men fick avslag, enligt dem kan de inte ge botox för några av mina besvär. Men efter att jag varit hos Sanna och fått botox av henne så tipsade hon mig om Stångåblick och att jag skulle skicka remiss dit. Så jag skrev en egen remiss och efter några dagar så ringde telefonen och jag fick en tid :)

Likes

Comments

I fredags hade jag en riktig skit dag, på kvällen så skulle jag på spinning och det kändes ju roligt och jag kämpar med att nå min målvikt. Men ändå kan jag inte undvika att se min spegelbild.

Jag verkligen hatar att se mig själv i spegeln, vill bara börja gråta. Avskyr och äcklas av min kropp, vill inte se den. Visst att jag håller på att ändra min kropp men den ändras ju inte på några sekunder utan det tar tid att gå ner i vikt. Jag kämpar varje dag för att inte falla tillbaka i min hetsätning och försöker hålla mig sysselsatt för att tankarna inte ska ta över.

Efter jag varit på spinning så kändes det lite bättre. Jag var trött både fysiskt och psykiskt. Jag kommer fortsätta kämpa för att kunna se mig själv i spegel utan att bli ledsen och kunna bli nöjd med mig själv.

Nästa vecka står det mycket på schemat, jag ska till neurologen i Linköping, arbetsterapeuten och kbt-terapeuten. Jag hoppas att det nu ska vända för mig, att de kan hjälpa mig med allt som gör att jag mår som jag gör.

Hoppet är det sista som lämnar oss.

Likes

Comments

Många säger att man ska motionera om man mår dåligt psykiskt och att det hjälper mot depression mm. Jag började träna spinning nu i veckan, och jag måste nog hålla med om att det gör en gladare. Men det gör mig inte frisk, jag måste hitta en medicin som kan hjälpa mig att få livsglädjen tillbaka. Att bara ta sig upp ur sängen på morgonen är fortfarande jätte jobbigt och väldigt ofta så ser jag ingen mening med att ens gå upp. Sover jag så kan jag inte tänka och oroa mig. Jag kan inte känna efter hur jag mår eller vad jag känner. Men för att bli frisk så måste jag nog möta dem här känslorna som gör att jag mår dåligt, lära mig att bearbeta dem och vända dem till något positivt. Men det är inte lätt, att leva är inte alltid enkelt. Man möter många motgångar i livet och jag tycker att det nån gång måste ta slut på alla motgångar. Hur ska man annars orka leva?

Likes

Comments

På tisdag den 5/12 ska jag till en neurolog i Linköping. Skickade en egenremiss förra veckan och de ringde redan idag och erbjöd mig en tid :) så himla glad att jag ska få botox för min huvudvärk/migrän, whiplashskada och även mot att jag biter ihop och pressar tänder på natten. Mitt liv skulle bli helt annorlunda om jag slapp att ha värk hela dagarna. Skulle va en dröm att slippa gå och ha ont jämt.

Har ju tidigare gått och fått botox i pannan och i arga rynkan för min huvudvärk och det har faktiskt hjälpt. Har inte lika intensiv huvudvärk längre och inte lika ofta. Att jag blev av med lite linjer i pannan var bara en bonus ;)

Bild lånad från google.

Likes

Comments

Vinter närmar sig med stormsteg och det börjar bli kallare ute. Vi tar på oss mera kläder och dunjacka men det många glömmer är att vi även måste klä huden efter årstiden.

När vi byter årstid så kan huden hamna i obalans och det kan visa sig som tex yttorrhet,fnasig hud, stramande känsla mm. Jag blir mycket torrare i huden när det blir kallare och huden blir ur balans. Så idag har jag börjat med den här 7-dagars kuren som ska återställa min hud och ge den massa fukt.

Det är 7 stycken ampuller och man använder en hel ampull varje dag i 7 dagar, antingen på morgonen eller kvällen innan sin ansiktskräm. Så nu hoppas jag att denna lilla SOS produkt ska återställa fuktbalansen i mitt ansikte :) Tycker att den redan gett min hud mycket mera fukt efter bara en ampull. Får återkomma med resultat senare.

Kan verkligen rekommendera att gå in på skincitys hemsida och göra deras hudvårdstest. Du får en bra rekommendation om vilka produkter som passar just din hud. Jag köper alla mina hudvårdsprodukter ifrån dem och de har alltid korta leveranstider och fraktfritt och man får ett väldigt trevligt bemötande :)

Likes

Comments