Så lycklig över min nya fina gatlykta på tomten!

Den är så vacker och lite annorlunda och ser precis ut som månen. Jag har fått en egen måne jag kan åka till 🌙

Jag har en god vän som hjälper mig med massa praktiskt på huset och tomten. Idag har han hjälpt mig både att få fart på belysningen och bytt ut min gamla luftvärmepump som krånglat sedan inköp och installation för 2 år sedan. Äntligen har leverantören insett att det är fel på modellen och bytt ut den till en helt ny annan modell.

Jag är verkligen så tacksam för all hjälp! Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan all hjälp jag får.

Ibland kan det vara så att det krånglar och har sig så man blir nästan tokig men i slutändan brukar det alltid ordna upp sig tillslut. I detta fall verkar jag ha fått en ännu bättre maskin så summa summarum får jag nog vara riktigt nöjd!

Gamla maskinen. Bye bye adjöss!

Nya maskinen, lite större, lite mer effekt och mer energisnål. Dessutom låter utomhusdelen mycket mindre! Underbart!

Medan min vän Johan bytte ut luftvärmepumpen passade jag på att röja på tomten och förbereda för vintern. Flyttade in i boden det som skulle undan, klippte ner lite perenner och tog rätt på dahliaknölarna för övervintring.

Jag passade också på att ta tag i den fruktansvärda förfallna muren som står på min tomt. Jag tycker riktigt synd om mina grannar som fått se den varje dag en längre tid nu. Muren är gjord på sand, vatten och halm. Den delen som har förfallit färdigställdes aldrig av tidigare ägare så den saknade takpannor. Det har gjort att regn har fått muren att vittra sönder och falla isär successivt och det har sett förskräckligt ut. Idag tog jag tag i det jag kunde och till min stora förvåning upptäckte jag en hel del spännande byggmaterial. Förutom en massa frigolitklossar (sådant man använder för att skydda en produkt vid emballage), pappkartonger, tegelstenar, några konstiga keramikrördelar, kakelplattor, 2 st gamla vattenradiatorer (element) så fann jag en gammal VHS inmurad! Med sladd och allt! Vilken kreativitet! Vad som döljer sig i den mur som fortfarande står kvar får framtiden utvisa. En gammal barncykel har jag identifierat i alla fall.

Avslutar med lite mysbilder från entrén och en bild på riktiga månen.


Önskar er alla en skön kväll! Hoppas ni har fått njuta av dagen och att ni som har nära och kära som ni tänkt lite extra på idag har haft/har det fridfullt ♥


Kram Rosie

Empowering women through their own beauty

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå finaste du!

Hoppas att du har det riktigt bra!

Den här veckan har verkligen flugit fram! Fick hjälp av pappa att sätta på vinterdäcken i söndags, övernattning och mys hos mamma och lite telefonkonferenser på kvällen. Sedan en lång härlig måndag med egen lyxtid med ansiktsmasker på förmiddagen och avslutade med utbildning med mina härliga goa konsulter i Dalarna. Bara älskar att se kvinnor växa och kliva fram och blomma ut till de starka, självsäkra kvinnor de vill vara. Glädjen i att få se en kvinna som börjat blygt och försiktigt, växa och ta för sig, resa sig upp och tala inför gruppen med power, energi och glädje, wow! Det är sån lycka! Och när de dessutom säger att det är tack vare sitt Mary Kay som hon fått den personliga utvecklingen hon önskar och att det gett henne ett lyft i sin vardag, tex avancerat på sitt andra jobb, brutit negativa relationer i sitt privatliv eller börjat med en ny rolig hobby som hon drömt om länge, det är sån WOW-känsla på det! Då känner jag mig stolt och tacksam att få vara en del av deras resa. Det får mig att tycka ännu mer om mitt jobb och vilja ge det vidare till ännu fler kvinnor så att de också kan använda vår möjlighet till att berika sitt liv.

Empowering women through their own beauty

Likes

Comments

God morgon fina vänner!

Hoppas ni har det riktigt bra!

Idag går turen upp till Dalarna. Pappa ska hjälpa mig med vinterdäcken och så sover jag hos mamma i natt för imorgon har vi Success Meeting i Borlänge! Det ska bli riktigt roligt att träffa alla konsulter som jag har förmånen att få coacha och utbilda. Så tacksam för mitt jobb och att de väljer att gå på mina utbildningar och möten. På måndag ska vi få hälsa 2 helt nya konsulter välkomna till oss plus en ny konsult som varit med nu i ca 1 månad och fått en riktig raketstart! På måndag är det hennes första Success Meeting. Det är extra roligt när det kommer in nya glada kvinnor i gruppen! Det skapar härlig energi och vi alla hjälps åt att de ska känna sig välkomna och trygga. Alla vi vet ju hur det är när man är ny på något. Det känns lite nervöst och pirrigt även fast du är en vuxen kvinna som varit med en hel del. För när det är nytt så är det ju nytt oavsett!

På måndag ska vi dessutom gå igenom våra tilläggsprodukter för höst- och vinterhy. Gäster som är intresserade av produkterna och/eller karriären är välkomna. Jag har ett extra lotteri för gäster denna gång.


Här i Helgesta skiner solen! En ljuvligt vacker höstdag! Jag önskar dig en fantastisk dag med sol ute och sol i sinnet ☀ Ta hand om dig och njut av denna dag som du har fått.

Empowering women through their own beauty

Likes

Comments


En sak av de jag uppskattar allra mest med mitt jobb som fristående hudvårdskonsult och Sales Director för Mary Kay är de fantastiska vänner jag har fått på köpet! Kvinnor jag aldrig skulle ha träffat annars, inte bara från Sverige utan även Norge och Finland, har kommit in i mitt liv och berikar det på så många sätt!


Idag har jag fikat med en nygammal vän, Kattis. Våra vägar korsades första gången när vi jobbade på Norrlands Nation på tiden när det begav sig. Det känns som hundra år sedan ungefär men riktigt så gamla är vi ju inte ;) Kattis har alltid bidragit med så mycket glädje och värme och gör det fortfarande. Hon lyser upp tillvaron med sitt glada underbara leende och har alltid ett vänligt ord att lämna till de hon möter! Tack Kattis för att du är du! Jag vet att du betyder massor för många 💗
En annan av mina underbara goa vänner fyller år idag! Fantastiska Anna Grahn från Skövde! Att jag har träffat dig har jag verkligen Mary Kay att tacka för! Du är en fantastisk kollega och en underbar go vän! Din positivitet och din glädje, din ödmjukhet och din värme har spridit sig till så många att du fick det absolut finaste priset man kan få i vårt företag; Miss Go Give för hela Sverige nu i början av september. Jag är så stolt över dig och vårt företag som väljer att lyfta upp det här med att jobba med hjärtat, att vara generös och hjälpa varandra på vägen mot framgång. Vi kallar det för Go Give spirit 💗 Nu önskar jag dig en fortsatt härlig dag Anna med mycket kärlek och glädje med din närmsta familj på din födelsedag 🎂💐
Empowering women through their own beauty

Likes

Comments

Något jag ofta känner är en enorm tacksamhet. Tacksamhet till livet, till erfarenheter, till lärdomar, till möten med människor, till min egna styrka, till allt vackert runtomkring, jag har massor att vara tacksam över! Och även det är jag tacksam för, för jag vet att alla inte har samma förutsättningar i livet, så jag värdesätter verkligen allt jag har och allt jag är.

För några år sedan fick jag en fantastiskt liten bok av Maria, min bästa vän sedan snart 40 år tillbaka. Den har jag sparat och sparat till något riktigt speciellt. Jag har hållit i den många gånger och tänkt att nu ska jag börja skriva i den, men nej, det har inte varit rätt tillfälle. Förrän nu! Det är min nya Tacksamhetsbok <3 Varje morgon skriver jag fem saker jag är tacksam över i mitt liv och min vardag. Idag bjuder jag er på vad jag skrev nu i morse som en inspiration. Att börja dagen med att skriva ner fem saker jag är tacksam över gör hela dagen lättare faktiskt! Det är säkert fler som har den här lilla morgonrutinen och som upplever samma sak.

Jag tänkte också att jag skulle passa på att bjuda lite på några detaljer från mitt sovrum. Det är helt underbar att vakna tidigt och gå ner och göra en kopp kaffe och ta med upp igen och börja dagen i sängen med just tacksamhetsboken och sedan lite annat jobb. Jag tänder upp ljus och drar upp rullgardinen och bara njuter.
Lampskärm är från Retrologiskt i Vänge. Antika böcker som bor hos mig men som egentligen är Marias. De fantastiska skorna har jag fått från min goa vän och kollega Christina Edefors. En helt fantastisk kvinna som både är otroligt framgångsrik och samtidigt väldigt ödmjuk med ett enormt stort hjärta! Jag tänker att om jag har hennes skor i mitt sovrum så hjälper det mig att manifestera vad jag vill i livet. Step by Step går jag framåt mot min dröm!
Vackert och lantligtNu har det börjat ljusna ute och det är dags att gå upp och ta på dresscoden!


Önskar er alla en fin dag!

Kram Rosie

Empowering women through their own beauty

Likes

Comments

Jag tror det var 2009 en dåvarande bankkollega sade till mig -"Rosie, du borde blogga om det du gör!". -"Va! Jag? Nej! Kära nån, kommer aldrig på fråga!", utbrast jag till svar. -"Jo, det skulle passa dig perfekt och det är så trendigt!", svarade min goa kollega tillbaka. Tydligen satte det sig någonstans i min hjärna för här är jag nu! Hjälp! känner jag lite grann! Men vad tusan! Jag är ju rätt aktiv på Instagram och FB med alla mina bilder och jag känner att jag har endel att berätta så varför inte?! Vad är det värsta som kan hända? Jag blir åtminstone en erfarenhet rikare ;)


Så nu är jag igång! Mitt första inlägg. Det tog lite tid innan jag hittade var man skriver någonstans men nu verkar jag ha fått koll på det så då är det bara att köra!


Här kommer ni att få följa mig i min vardag. Jag brinner för skönhet i olika former. I mitt jobb som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay har jag den stora glädjen att både få hjälpa kvinnor ta fram sitt vackraste jag hos de kunder jag möter och coacha andra fristående konsulter i sin verksamhet. Det jag ser i mitt jobb är skönhet både utifrån och in och inifrån och ut och jag älskar det! Det ena ger det andra. När du tycker om det du ser i spegeln så känns det gott inombords och du blir lite tryggare och vågar ta för dig lite mer. Och med självförtroende och god självkänsla blir vi vackrare och utstrålar härligare energier. Som sedan kommer tillbaka i en härlig loop. Det är mina upplevelser och erfarenheter i alla fall. Jag brinner verkligen för att kvinnor (och män) ska få blomma ut till de individer de vill vara och ta för sig av livet, gå mot sina drömmar, utvecklas, gå mot strömmen och det som håller dem fast i gamla mönster som inte gynnar dem, följa sitt hjärta och känna att de har levt livet när dagen kommer då det inte finns fler dagar att leva. Det är min passion.

För tre och ett halvt år sedan sade jag upp mig från anställning på bank för att satsa på mitt egna företag. Samtidigt hittade jag huset på landet jag blev kär i. Singel som jag har varit ganska mycket i mitt liv var jag trött på att vänta på Mr Right så jag gjorde slag i saken på egen hand. Jag sålde lägenheten inne i Uppsala och flyttade ut till mitt Paradis på landet. Det var mycket att göra på huset och stor tomt som till stor del var övervuxen. Det var troligen därför ingen lade något bud på huset. Tack universum för det! Jag hade tur och fann duktiga hantverkare som hjälpte mig förvandla det till det paradis det är idag. Här finner jag ro och skönhet varje dag! Mitt hus och min tomt ger mig kraft och styrka och mycket glädje. Jag tänker att jag vill dela med mig av det till dig! Kanske inspirerar det dig att följa din dröm och även göra det lite vackrare för dig själv där du är i din vardag!


Bilderna i detta inlägg visar en del av skönheten i min vardag. Det är helt fantastiska blommor som jag har plockat in från min trädgård nu i höst. Två olika sorts hortensia som jag satte i ampel i fönstret och gudomliga Dahlior frön Zetas Trädgård som heter Café au Lait! Dem har jag njutit av under lång tid och plockat in i omgångar under hela hösten. Helt ljuvligt! Vilken vardagslycka.


Nu säger jag god natt och önskar dig en god natts sömn! Det ska bli spännande det här :)


Kram Rosie

Empowering women through their own beauty

Likes

Comments