Header

I 3 1/2 år har jag arbetat på Ikea och i snart 2 år har Levi funnits. Så i 2år har jag gått med en fundering, varför har inte Ikea förskola för sina anställda, med öppettider anpassade efter Ikeas öppettider?
Just för oss skulle det vara toppen! Jag arbetar oregelbundna tider, mycket kvällar och har en bit att åka till och från jobbet och Joakim arbetar skift.

Vi har stått i kö till Nattis sen vi sökte förskoleplats och får i höst som tidigast veta ungefär när han kan börja. Vi fick en tillfällig plats på en annan förskola, där vi för övrigt trivs riktigt bra.

Nu medan jag pluggar så har jag gått ner från min 80% tjänst till endast helgjobb, tillfälligt. Så då har vi inte behövt oroa oss för nattisplatsen - så vi har bara skjutit på problemet. Nu är utbildningen snart klar och dags att gå tillbaka till jobbet på 80%, men det går inte. Levi kan inte vara hemma själv efter förskolan stängt.
Så nu väntar jag på besked om jag kan fortsätta köra helger fram till vi får nattisplats, men behålla min 80% i grunden. Eller får lov att säga upp mig från den för att gå ner till ett helgschema som grund.

Och när vi väl får nattis och om jag har fått behålla min 80% tjänst, så kommer vi inte hinna hämta Levi innan "senaste hämt-tiden". Då kommer han få sova kvar på nattis medan jag och Joakim åker hem och lägger oss i vår säng, utan Levi...
Vi kan ju inte vara ensamma om detta?


Så tänk vad fantastiskt om då Ikea hade en kvällsöppen förskola för de anställdas barn! Då slipper man gå ner i tid eller säga upp sig just för den delen, aldrig kul att säga upp sig när man trivs på sin arbetsplats. Man behöver inte ha sina barn sovandes någon annanstans än hemma! Man lämnar barnen när man kommer till jobbet och hämtar när man slutar.

Ikeas vision är "Att skapa en bättre vardag för de många människorna", och vi anställda är också de många människorna.

Ja det är en tanke jag haft i några år nu och tycker de skulle vara fantastiskt bra!

Likes

Comments

För ett tag sen så tapetserade vi i Levis rum och efter de har vi inte riktigt hittat någon gardin som passat. Men igår så sydde jag en i grågrönt som blev fint till både den bruna och den gröna molntapeten!

Först tänkte jag mig en hissgardin med knytband, men nu blev det en rak bara. Ser lite tråkigt ut, men ska till en fin vimpel på gardinen och någon fin belysning i fönstret också.

Svårt att hitta just den där rätta detaljen, men en Miffy-lampa står på önskelistan!🐰 Men tills dess så får julslingan jobba lite till💡

Likes

Comments

Levi är lämnad på dagis, jag har bryggt kaffe och gjort mig lite frukost.
Nu är det inte alls långt kvar på utbildningen, 3 veckor ungefär och det börjar verkligen pirra i min kropp när jag tänker på certifieringen! Men två uppgifter innan dess återstår, kommersiell kalender står på schemat nu. Nu i några timmar innan jag ska iväg och arbeta ett eftermiddagspass, så ska jag påbörja uppgiften.


Likes

Comments

Här kommer fortsättningen från Formex 2017!Så, det var sista delen jag hade att bjuda på! Jag är supertaggad inför 2017, som ni ser så ser framtiden väldigt mysig ut! Visst blir man helt lycklig av alla sköna färger, texturer och kombinationer? Jag känner både glädje och lugn i min kropp av allt detta! Vad tycker du?

Likes

Comments

I går började Formex 2017 och jag hade möjligheten att åka dit! Så spännande, inspirerande och roligt att se allt fint som kommer och vilka trender som gäller. Jag var helt salig och det kändes som jag var i himmelriket ungefär. Så jag tänkte dela med mig lite av det goda! Det blev en hel del bilder tagna så jag kommer dela upp i delar för att det inte ska bli för långa inlägg att titta igenom. Så här kommer lite av det jag föll extra mycket för.

Likes

Comments

Det är rea lite överallt just nu och jag som gillar Mini rodinis kläder fönstershoppar en hel del, men först måste det rensas undan kläder innan det blir fler inköp.
Men dessa kläder skulle gärna få flytta in i Levis garderob, för att inte tala om finaste åkpåsen med guldig insida!

Just nu får man 15% extra rabatt på rean hos Babyshop med koden 15EXTRA 

Tips! Glöm inte använda Refunder för att få återbäring på köpet!


Likes

Comments