Hoppet lever kvar, bloggen lever och jag hade tänkt skriva ett nytt inlägg idag! Även fast jag snart är fjorton ser jag ingen anledning att sluta använda hjälm. Många eller rättare sagt typ alla förutom 1-2 stycken använder inte hjälm längre av mina vänner. Så idag när jag cykla hem från skolan slog det mig att varför är det inte många som använder hjälm längre? Är det för att den är ful? För att det tycker jag med men jag använder den ändå! Eller vad finns det egentligen för anledning till att inte använd hjälm? Finns det ens någon? Enligt mig så finns det ENDAST anledning till att använda hjälm. Dom flest anledningar kretsar kring att du faktiskt kan dö på ett ögonblick utan den, det räcker att du faller slår i huvudet och bom så har du kanske mist livet eller fått skador på för livet. Min fråga till ungdomar  så även vuxna är, är det värt att mista livet på grund av att man inte använder en hjälm? Är det verkligen det? Om ni frågar mig så skulle jag inte tycka att det var värt det, absolut inte. Då har jag hellre en tramsig, ful och skyddande hjälm på huvudet istället för att få ärr för livet.

 Detta blev inget längre inlägg men jag tror att ni förstår budskapet, använd hjälm så slipper du skada dig för livet. Det är inte snyggt, det är klumpigt och det är inte coolt enligt många. Men jag kan lova att det är coolt, mer coolt än att inte använda det, stå på dig och fall inte för grupptrycket!!! Om du inte använder hjälm så kommentera gärna varför, hade varit kul och veta hur du resonerar till varför man inte ska använda en hjälm!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jo jag trodde också nästan att bloggen var nerlagd men jag är tillbaka, hur länge vet jag inte men idag i alla fall. Idag ska vi prata om ett ämne som gör mig väldigt upprörd. Är inte speciellt insatt men jag har väldigt starka åsikter om ämnet, bmi kurvor. Fy usch, bara ordet gör mig illamående. Hur kan man ens godkänna att det får finnas???? Detta lilla ord kan få så många människor att börja tvivla på sig själv och sin kropp. Detta lilla ord för ingen nytta med sig anser jag, det förstör endast.

När man går på hälsokontroll hos skolsköterskan mår många bra men desto sämre när dom går där ifrån, ofta på grund av att  dom  ligger över  bmi kurvan och hen har sagt till eleven, "Du är överviktg, du måste börja tänka på vad du stoppar i dig och sluta sitta vid mobilen så mycket" Om du hör dessa ord så har du typ fått domedagen, du är överviktig och passar inte efter samhällets meriter, ändra på det, NUUUUUU. INTE SEN,NUUU! Detta är så himla fel, att nån kurva dessutom kan se om du är så man ska  vara eller  de finns ett fel på  dig. Det är samhället som bestämmer om du är kraftig eller small! Så fel! Jag anser att man ska inte behöva klassa och sorteras efter vikt, man är bra som man är.

Jag tycker och ressonerar som såhär, mår man bra, trivs med sin kropp, känner att man har den hälsan man vill och att man klarar sig på den, att man har en bra familj och bra vänner och  trivs i skolan, bra då är allt hur bra som helst om svaret på alla frågor är ja.  Då behöver du inte  få nån jävla bekräftelse på om du duger eller inte bara för att du har lite fett på magen. Lite fett har väl aldrig skadat eller?!   Dom orden jag skrev innan som man skulle kunna få höra från skolsköterskan gör verkligen en sårad, jag vet det utifrån egna erfarenheter.

Många som får veta att dom är överviktiga i låg ålder tar inte så hårt men tillräckligt för att må dåligt över de. Det blir värre när du förstår innebörden av orden och ofta kan det sluta med att man försöker gå ner i vikt för att nån annan tycker det men man kanske själv mår jätte dålig av att man måste pressa sig själv. Absolut ska man hålla igång men man ska göra det för att man tycker det är roligt och inte för att nån annan vill det. Ofta kan orden leda till att självförtroendet förstörs som jag tidigare nämnde, det kan påverka  skolan väldigt mycket, självkänslan, för att inte tala om att man inte kommer att äta ordentligt. Detta är bara några få saker dom orden kan göra. Men det kan även få större földer om det inte är stort nog att man mår dåligt över sin egen kropp, man kan behöva uppsöka kurator och få hjälp för att man mår så dåligt. Jag tyckeratt visst finns det många saker man tar beslut och bestämmer över men egentligen finns det inget man kan bestämma exakt allt över eller? Eller en sak finns det, din egna kropp bestämmer typ du 95% av. Du bestämmer vilken energi den ska få, vilken motion den ska få, vad den ska få se och uppleva. Varför i hela fridens namn kan vi inte bara få skötta det själva, jag tror inte vi behöver nån hjälp med det direkt!!

Jag skulle vilja förmedla detta budskap då jag tycker detta är ett viktigt samtals ämne. Skriv gärna vad ni tycker om detta och det skulle vara super skönt om nån tycket samma sak och ville prata om  det tillsammans med mig!  Vet att många  har svårt att prata om ämnet men tycker inte att det borde vara det, men visst alla är vi olika. Ni får jätte gärna dela det då jag tycker fler borde tycka till och utrycka sig angående detta, detta är fullkomligt oacceptabelt att nån får utryck sig om din kropp och rent ut sagt faktisk kränka ner dig! För det gör man på ett sätt! 

 Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Då är julen över för i år. Jag tycker att tiden springer iväg på julafton och juldagen, man hinner inte blinka förrän det är kväll. Ett tecken  på att man har trevligt sällskap. I alla fall så är jag super nöjd med mina julklappar men fortfarande återstår faktiskt en som jag ska få på nyår. Kort inlägg idag med men har inget speciellt att skriva om så får komma ett längre imorgon. Nu ska jag se på YouTube!

Likes

Comments

Ingen snö idag heller, inte för att jag gillar snö men tycker inte heller att det är riktigt bra att vi inte har någon snö på grund av att vi förstör vårt klimat. Men idag är det lille julafton och jag har inte gjort för mycket, städat, tittat på YouTube och spelat spel med familjen och nu väntar vi på att Bingolotto ska börja.  Imorgon är det julafton och det märks att man inte längre är liten, man väntar inte spänt på att tomten ska komma och man ska öppna sina paket. Däremot gillar jag fortfarande at titta på kalle. Kort inlägg idag men det får gå.

Likes

Comments

Det märks att det är jullov, man är nästan aldrig hemma, det är därför det inte har blivit något bloggande på två dagar. Idag tänkte jag att det första riktiga miljö inlägget ska skrivas och passande nog ska det handla om temperaturen. För vad jag har sett och hört så har dom flesta länen ingen snö och sedan har dom även gått ut med att det är ca 40 år sedan det var så här varmt på jul. Det har också diskuterats fram och tillbaka varför det inte kommer nån snö och det beror på våra enorma utsläpp av växthusgaser. För ca 100 år sedan släppte vi ut 75 % mindre än vad vi gör nu. Hela världen släppte då ut 7.5 miljarder ton per år, detta var så lite att ​vår atmosfär och träden tog hand om det mesta. Men siffrorna har ökat och på ett år släpper hela världen ut 30 tusen miljarder ton per år. En enda person i Sverige släpper ut ungefär 6 ton koldioxid per år. Vilket gör att träd och växter inte hinner ta upp allt utan det stannar på jorden. Just nu har vi en medeltemperatur på ca 15 grader Celsius men om vi sak fortsätta leva som vi gör nu så kommer vi om hundra år ha en medeltemperatur på 16.5-21 grader Celsius. Men det räcker inte där för att 2050 kommer vi även behöva ett till jordklot, och var ska vi hitta det? Det finns inte så det enda som gäller är att vi börjar ta hand om vår miljö. Enligt SMHI så kommer det om hundra år inte finnas en enda snöflinga såhär till julen i dom länen som ligger längst ner. Bara Norrland och länen runt omkring där kan räkna med snö. I nästa miljö inlägg kommer det lite tips hur man kan tänka och göra för att vår miljö ska må bra!

Kartor som visar sannolikhet för vit jul 1961-1990 respektive 2071-2100

Bilden pilen pekar påvisar hur d​​et kan se ut såhär vid juletid om hundra år= ingen snö längst ner i landet!

Den andra bilden visar hur det ser ut förnärvarande i landet.


Likes

Comments

Hur svårt kan det va? Jag tycker att 2015 har grundats på frågor. Frågor om politik, barn, klimatet m.m. Varför måste varenda konversiation med någon bildas eller grundas på frågor? Själv frågar jag relativt mycket i skolan men det kan jag tycka är en sak, där måste man fråga för att lära sig vissa saker. Men det finns så mycket annat där som man inte måste fråga om, bara hänga med och se vad som komma skall. Ibland önskar jag att omvärlden bara brydde sig om deras egna liv och utveckling. Visst måste man ta hand om sina barn som en mamma eller pappa men man måste inte veta allt för det. Det är en sak att vara rädd och bry sig om sina barn och en annan sak att snoka i deras liv för att man ska veta allt. Många föräldrar anser att snoka är bra för då bryr man sig verkligen om dom men det är det sämsta sättet du kan göra på. Det resulterar i att ni blir ovänner med era barn och att ert barns förtroende till er försämras hastigt.

Likes

Comments

JULLOV! Så skönt!!! Betygen kan jag absolut inte klaga på, perfekta för att gå i sjuan. Dock blev där några betyg som gör att det sätts hög press på mig på vårterminen men det är bara att kämpa på, aldrig ge upp. I morse såg  jag på en dokumentär som handlade om Guldsommaren när U-21 laget vann EM-guld. Det var magiskt att blicka tillbaka på alla matchen och dom härligt fina straffarna. Nått jag fastnade för var en av spelarna som sa "Målet satt i krysset". När han sa detta kände jag bara att detta skulle kunna va ett av dom bästa, enkla citat. Man skulle kunna välja vad som helst att sätta i krysset, om det så är en boll, ett betyg, en dröm eller vad som helst så skulle man kunna tänka detta som ett mål. Målet jag bestämde mig för att sätta i krysset i dag var att jag skulle känna leendet på läpparna när jag sprätt upp betygs kuvert, och den satt rakt i krysset. Hoppas alla har haft en fin dag, nu ska jag fortsätta vara nöjd, hålla fredag och fira att det är lov.

Likes

Comments

Skojar ni med mig? Sista skoldagen imorgon sedan är det jullov. Var har hösten blivit av? Det kändes som om det var första dagen igår, man klädde sig fin, det kittlade lite extra i magen och man skulle kunna spricka vilken sekund som helst av nervöshet och nyfikenhet. Så mycket känslor på en och samma gång. Men man ska inte klaga, jag menar vem vill inte ha lov? Men lite sorligt är det ändå, ja menar man har verkligen kommit in i sina rutiner och hjärnan går på speed hela dagen, men nu kan man bara slappna av och ta det lugnt vilket som också behövs ibland. Det bästa med lov är helt klart att man slipper stressa hela tiden, från ett klassrum till ett annat, med att öva inför prov eller glosförhör, att göra klart inlämnings uppgifter m.m. Låta hjärnan och kroppen komma ner och inte stressa upp i varv hela tiden. Det kan vara skönt att komma ifrån visa personer och bara vara och leva i sin egen lilla bubbla. Jullov är nog rätt behövligt ändå men jag vägrar erkänna det för mig själv. Nu ska jag ta mig lite egen tid, måla naglarna och göra hårinpackning. Vi hörs imorgon.

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt berätta för er lite vad jag brukar titta och funderar på angående vår miljö. I dagens läge tittar jag väldigt mycket på statiskt, alltså siffror över hur många ton mat vi slänger per år, hur många ton koldioxid vi släpper ut per år, men även lite annat så som hur vi ska göra för att minska matsvinnet m.m. För en person som inte är lika insatt som jag är så märker jag att dom ofta inte förstår hur mycket det egentligen är och det kan man förstå. Men jag hoppas att ni kommer lära er något av det jag kommer skriva framöver. I inlägg framöver kommer jag berätta lite mer med statistik, siffror och lite mer ingående om det jag brinner för och hur vi ska göra för att t ex minska matsvinnet och våra höga halter av utsläpp, hoppas ni ser fram emot det. Detta får bli en liten introduktion över vad som komma skall.

Likes

Comments

Hej! Jag är en 13 årig tjej som för ett tag sedan valde att fokusera på andra saker än min blogg vilket resulterade i att jag lade ner den, men jag saknar det och känner att jag vill komma igång igen. I detta inlägg hade jag tänkt berätta lite om mig själv. Jag är en ganska öppen och utåt person som tar för mig. Jag har relativt starka åsikter om vissa saker, t ex miljön.  Är även en person som gillar att träffa nya personer och en person som gillar att sätta upp mål och full följa drömmar. Som person har jag ganska lätt att inte påverkas av andra utan kör mitt egna race och tar inte åt mig av vad folk tycker om mig. Jag påverkas inte så lätt av grupptryck. Något jag också gillar är skolan, jag gillar att lära mig nya saker och det kan ibland till och med vara lite kul med läxor, men det beror såklart i vilket ämne. Här på min blogg kommer ni få läsa lite olika saker, det kan vara allt från min vardag till skönhets tips eller nått om miljön. Jag kan garantera säga er att det kommer komma många inlägg med mycket åsikter. Ska försöka uppdatera så ofta jag kan men skolan går före. Hoppas ni kommer gilla min blogg!

Likes

Comments