View tracker

Matte har tydligen en depression tillsammans med sin ångest och försöker komma underfund med detta.

Vi har i alla fall hittat ett gottgott godis! Jaxon har alltid ratat godis. Har hittat ett godis som han till och med tar emot utomhus, och det är stort! Vi har idag tränat en del inomhus och har kört lite backträning ute, Jaxon älskar snön så jag tog ut honom i linan :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hösten gör verkligen sitt, och idag tog vi en luuuugn men i alla fall mer hittepåpromenad. jag har nämligen fortfarande huvudvärk, och lättar den är jag fortfarande yr och illamående. Fick gå till doktorn igår och fick utskrivet muskelavslappnande medel.

Men kolla in dessa bilder!

Likes

Comments

View tracker

Först ut har vi en video jag helt glömt bort att lägga upp! Här testar vi frulle utan skål, mycket positivt :)

Jaxon gick självmant till aktivitetsbollen och höll på med den en bra stund! I aktivitetsbollen finns en del av dagsgivan av hans foder :)

Den här pallen tyckte Jaxon var bra läskig häromdagen! Men igår så!!Nu är ju bara frågan vad vi ska hitta på idag, mitt huvud är fortfarande dåligt så blir inte så aktivt..

Likes

Comments

Jag mår fortfarande pyton och ligger i sängen. Tur Jaxon älskar att sova bredvid matte! Idag tog Jaxon eget initiativ och började greja med aktiveringsbollen själv, stolt matte! Sen fick jag honom att ställa sig med framtassarna på en pall, den tyckte han var läskig igår men idag var han så duktig! Lägger upp filmer från det när jag orkar ta mig till datorn, tills dess får ni lite bilder  :)

Har en fantastisk sambo som sköter om mig 💖 Och fyra fantastiska djur som roar mig och myser med mig. Vad hade jag gjort utan dem? Svar, inte ett skit!!

Likes

Comments

Matte har mått sådär i helgen. Egentligen skulle vi på hundkurs igår men jag vaknade upp av att jag trodde jag skulle kvävas, mitt gomsegel hade svullnat upp och det kändes som att den försökte åka med ner var gång jag försökte svälja... På eftermiddagen gick svullnaden ner, gött tänker väl ni då..

Nej då får jag migrän/spänningshuvudvärk. Vi får besök och jag försöker ändå vara med. Lagar mat, äter mat, kissar hunden och lägger mig sen på spikmattan en timme typ. Sen kunde jag vara med och se en film, efter filmen kissade jag Jaxon och gick sen och la mig på spikmattan. Huvudvärken sprängde, det var som knivar i huvudet och jag grät av smärta. Mitt i natten går jag upp och ställer mig i en varm dusch och försöker stretcha ut musklerna i nacken. Det hjälpte någorlunda i duschen men när jag la mig igen fick jag ta öronproppar och ha en kudde över huvudet, sen kunde jag somna till slut.
Tror ni inte jag vaknar med huvudvärken? Bestämmer mig ändå för att ta en lite längre promenad med Jaxon vilket jag ångrar när vi gått så långt att det i te r värt att vända. Varenda fotsteg slog till som en hammare i huvudet.  För ca en timme sen gick huvudvärken över efter att jag legat i ett varmt bad.

Tror ni inte jag får ångestkänslor nu då? Så nu ligger jag på spikmattan igen..

Så vad missade vi i helgen? Jo hundkurs, men vi åkte upp till svärmor och svärfar en liten sväng så Jaxon fick röra på benen. Idag ville jag åka och hälsa på min pappa, han köpte hus och flyttade ihop med sin tjej nu för säkert två månader sen. Idag skulle jag kunnat se hur de bor, jag har inte vart där än. Men nej det missade vi också.

Jaxon har i alla fall fått lite mental aktivering hemma, annars har han legat vid min sida.

Likes

Comments

Ja, vad är det med katter och kartonger? Våra katter älskar när de får hem en ny kartong. Zelda hittade den först och sen även Tifa. Zelda låg i den och sambon la då dit en filt så det ska bli mysigare. Zelda låg där hela kvällen igår haha.

Likes

Comments

Fick idag ett minne från Facebook, där hade vi varit hos uppfödaren med katterna och gick ut med att de skulle flytta in, detta var ungefär 12 dagar innan de flyttade in. De var så söta! Det är väl inte konstigt att vi inte kunde motstå dem? Vi skulle egentligen bara ha en, men så gick det med det, vilket jag är väldigt glad för idag! Älskade missar ❤


Vi hälsade på uppfödaren flera gånger. Gick först mellan Link och en annan tös som heter Estë, hon har de vackraste ögonen! En dag när vi var där så var Link och Zelda, eller Ulmo och Yavanna som de heter i stamtavlan med oss hela tiden, och på vägen hem funderade vi på om vi skulle köpa båda två, och ja så blev det. Estë är riktigt vacker och bor idag i Skåne :) Deras andra kullsyskon Varda bor kvar hos uppfödaren.

Likes

Comments

I morse tog vi oss ut till dungen igen, men den här gången var det två förskolor ute så vi höll oss ur vägen så Jaxon fick inte flyga så mycket som han brukar och fick vara lite lugnare, men det gick så bra så ändå! Sen gick vi och satte oss på en gräsmatta och Jaxon blev utskälld efter noter! Inte av mig såklart.
​Jag blir så glad när han sköter sig såhär fint, han bryr sig inte över huvud taget om ifall en annan hund skäller ut honom.

Likes

Comments

Här kommer 20 frågor om min hund.

Hittade denna idén på en hundsajt, nu får ni lära känna Jaxon lite mer.

1. Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket? Han behöver duschas ca 2 gånger i månaden, kammas en gång i veckan och klippas ca fyra gånger om året. Han fäller ingenting och det är väldigt skönt!

2. Vilka aktiviteter gillar din hund?
Han älskar att hoppa, balansera, springa och åka bil, buss och spårvagn. Med andra ord är han allra lyckligast bara han får vara med! :D

3. Hur är din hunds hälsa?
Bara bra, förutom att hans ena framtass är lite känslig.

4. Vaktar din hund dig eller saker?
Nej, möjligtvis sin mat från katterna, annars inte.

5. Hur är din hund att träna med?
Well, lite hur som helst, han är en terrier. Tycker han att det är kul så går han all in, annars kan han stå och kolla på mig som om han undrar vad i hela friden jag håller på med.

6. Hur är din hund mot människor?
Han älskar sin familj, mig, min sambo, min svärmor framför allt. Andra som han börjar lära känna tycker han är helt okej. Främmande människor utomhus är oftast inte alls intressant, det ska vara barn i så fall, de brukar han pussa.

7. Hur är din hund mot andra hundar?
Han älskar tikar och valpar, ogillar vissa andra hanar.

8. Vad tycker din hund om skötsel?
Han är med på allt jag hittar på med honom, när han skadade tassen i somras tvättade jag sår och bytte förband ca två gånger om dagen. Då lyfte jag upp honom på vårt barbord och la honom på sidan, han ligger kvar tills jag är klar. Likadant vid kloklippning, kamning och duschning. Han tycker inte att det är jättekul men han väntar med en stor portion tålamod tills vi är klara.

9. Är din hund kelig?
Verkligen!

10. Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?
Ibland, beror på hur mycket energi han har, men han drar sällan i kopplet.

11. Skäller din hund mycket?
Han skäller ibland när han lämnas ensam, men det har blivit mycket bättre! Annars har jag hört honom skälla två gånger och det har varit vid lek.

12. Är din hund rädd för något; i så fall vad?

Han tycker att stora hundar är väldigt obehagliga.

13. Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?
Mammig, älskvärd, underbar, social, pussig

14. Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?
Pälsen framför allt, men de har fruktansvärt mycket humor också.

15. Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?
Lättast har nog varit upp, dvs att han hoppar upp på saker. Jag har inte fått in sitt ordentligt men det är påväg. Vi har inte ansett att det är viktigt, han kan "gå och lägg dig" och "stanna" bland annat och de tycker jag är viktigast. Han flyttade hit i februari och det är först ganska nyss jag började med hemmaträning. Innan har vi bara lekt och myst inomhus.

16. Var rasen som du trodde innan du skaffade den?
Jag har träffat en hel del wheatens då svärmor är uppfödare så ja absolut! Sen har jag ju känt Jaxon sen han var valp också (han blir fyra i december) så jag visste precis hur han är :) Min drömhund från första sekund!

17. Hur länge kan din hund vara ensam?
Vi ensamhetstränar fortfarande. Hos svärmor var han tyst och lugn när han var ensam, men då hade han alltid en hund vid sin sida. Hemma har han skällt väldigt mycket, ett tag skällde han konstant. Nu har han dagmatte när jag jobbar dagtid, innan hade vi en som gick ut med honom en timme eller två mitt på dagen. Nu går den tjejen ut med honom en timme eller två om jag börjar kl 12, min sambo är oftast hemma vid 15tiden så han behöver inte vara ensam så länge nu. Vi visste inte att han skällde först utan vi trodde att han fixade att vara ensam, men så kom grannen och berättade, så det var bara att börja träna :) Hos dagmatte är han också tyst men där har han sällskap av sin dotter och en hund till.

18. Har din hund mycket jaktinstinkt?
Nja, lite kanske.

19. Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?
En ängels tålamod, ett lugn karaktär, något bestämd och mycket humor. Har du ingen humor kan de driva dig till vansinne haha!

20. Kommer nästa hund bli av samma ras?
Det skulle jag nog tro, jag älskar rasen!

Likes

Comments

Visst heter det väl spårlina? Jag brukar kalla den löplina eller långlina. Tar ibland med den och går till en skogsdunge eller öppen gräsmatta så Jaxon får springa av sig lite. Tycker den är jättebra! Då den är otymplig blir det inte att jag blir "lat" och tar den till vanliga promenader, vilket säkert kunnat hända om jag valt ett flexikoppel istället. Nej, jag gillar inte flexikoppel, de flesta jag ser som har flexikoppel har ingen kontroll över sina hundar och låter dem istället göra precis som de vill. Flera gånger har jag sett hur ägare nästan fått panik när hunden varit i flexi och då ett par meter bort när jag och Jaxon blivit upptäckta.


Nej jag har hellre linan med mig, men under kontrollerade former och då inte där man möter massa folk och andra hundar, utan jag går undan lite istället. Jaxon uppskattar det verkligen, ibland springer han mer, ibland hänger han med mig ändå, men då har han chansen att utforska och röra på sig utan att jag hänger på honom en meter ifrån.

Kan man använda flexikoppel och ändå ha kontroll ser jag dock inget fel med det :)


Vad tycker du är bäst? Lina eller flexi?Likes

Comments