Ja, vad är det med katter och kartonger? Våra katter älskar när de får hem en ny kartong. Zelda hittade den först och sen även Tifa. Zelda låg i den och sambon la då dit en filt så det ska bli mysigare. Zelda låg där hela kvällen igår haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fick idag ett minne från Facebook, där hade vi varit hos uppfödaren med katterna och gick ut med att de skulle flytta in, detta var ungefär 12 dagar innan de flyttade in. De var så söta! Det är väl inte konstigt att vi inte kunde motstå dem? Vi skulle egentligen bara ha en, men så gick det med det, vilket jag är väldigt glad för idag! Älskade missar ❤


Vi hälsade på uppfödaren flera gånger. Gick först mellan Link och en annan tös som heter Estë, hon har de vackraste ögonen! En dag när vi var där så var Link och Zelda, eller Ulmo och Yavanna som de heter i stamtavlan med oss hela tiden, och på vägen hem funderade vi på om vi skulle köpa båda två, och ja så blev det. Estë är riktigt vacker och bor idag i Skåne :) Deras andra kullsyskon Varda bor kvar hos uppfödaren.

Likes

Comments

I morse tog vi oss ut till dungen igen, men den här gången var det två förskolor ute så vi höll oss ur vägen så Jaxon fick inte flyga så mycket som han brukar och fick vara lite lugnare, men det gick så bra så ändå! Sen gick vi och satte oss på en gräsmatta och Jaxon blev utskälld efter noter! Inte av mig såklart.
​Jag blir så glad när han sköter sig såhär fint, han bryr sig inte över huvud taget om ifall en annan hund skäller ut honom.

Likes

Comments

Här kommer 20 frågor om min hund.

Hittade denna idén på en hundsajt, nu får ni lära känna Jaxon lite mer.

1. Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket? Han behöver duschas ca 2 gånger i månaden, kammas en gång i veckan och klippas ca fyra gånger om året. Han fäller ingenting och det är väldigt skönt!

2. Vilka aktiviteter gillar din hund?
Han älskar att hoppa, balansera, springa och åka bil, buss och spårvagn. Med andra ord är han allra lyckligast bara han får vara med! :D

3. Hur är din hunds hälsa?
Bara bra, förutom att hans ena framtass är lite känslig.

4. Vaktar din hund dig eller saker?
Nej, möjligtvis sin mat från katterna, annars inte.

5. Hur är din hund att träna med?
Well, lite hur som helst, han är en terrier. Tycker han att det är kul så går han all in, annars kan han stå och kolla på mig som om han undrar vad i hela friden jag håller på med.

6. Hur är din hund mot människor?
Han älskar sin familj, mig, min sambo, min svärmor framför allt. Andra som han börjar lära känna tycker han är helt okej. Främmande människor utomhus är oftast inte alls intressant, det ska vara barn i så fall, de brukar han pussa.

7. Hur är din hund mot andra hundar?
Han älskar tikar och valpar, ogillar vissa andra hanar.

8. Vad tycker din hund om skötsel?
Han är med på allt jag hittar på med honom, när han skadade tassen i somras tvättade jag sår och bytte förband ca två gånger om dagen. Då lyfte jag upp honom på vårt barbord och la honom på sidan, han ligger kvar tills jag är klar. Likadant vid kloklippning, kamning och duschning. Han tycker inte att det är jättekul men han väntar med en stor portion tålamod tills vi är klara.

9. Är din hund kelig?
Verkligen!

10. Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?
Ibland, beror på hur mycket energi han har, men han drar sällan i kopplet.

11. Skäller din hund mycket?
Han skäller ibland när han lämnas ensam, men det har blivit mycket bättre! Annars har jag hört honom skälla två gånger och det har varit vid lek.

12. Är din hund rädd för något; i så fall vad?

Han tycker att stora hundar är väldigt obehagliga.

13. Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?
Mammig, älskvärd, underbar, social, pussig

14. Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?
Pälsen framför allt, men de har fruktansvärt mycket humor också.

15. Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?
Lättast har nog varit upp, dvs att han hoppar upp på saker. Jag har inte fått in sitt ordentligt men det är påväg. Vi har inte ansett att det är viktigt, han kan "gå och lägg dig" och "stanna" bland annat och de tycker jag är viktigast. Han flyttade hit i februari och det är först ganska nyss jag började med hemmaträning. Innan har vi bara lekt och myst inomhus.

16. Var rasen som du trodde innan du skaffade den?
Jag har träffat en hel del wheatens då svärmor är uppfödare så ja absolut! Sen har jag ju känt Jaxon sen han var valp också (han blir fyra i december) så jag visste precis hur han är :) Min drömhund från första sekund!

17. Hur länge kan din hund vara ensam?
Vi ensamhetstränar fortfarande. Hos svärmor var han tyst och lugn när han var ensam, men då hade han alltid en hund vid sin sida. Hemma har han skällt väldigt mycket, ett tag skällde han konstant. Nu har han dagmatte när jag jobbar dagtid, innan hade vi en som gick ut med honom en timme eller två mitt på dagen. Nu går den tjejen ut med honom en timme eller två om jag börjar kl 12, min sambo är oftast hemma vid 15tiden så han behöver inte vara ensam så länge nu. Vi visste inte att han skällde först utan vi trodde att han fixade att vara ensam, men så kom grannen och berättade, så det var bara att börja träna :) Hos dagmatte är han också tyst men där har han sällskap av sin dotter och en hund till.

18. Har din hund mycket jaktinstinkt?
Nja, lite kanske.

19. Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?
En ängels tålamod, ett lugn karaktär, något bestämd och mycket humor. Har du ingen humor kan de driva dig till vansinne haha!

20. Kommer nästa hund bli av samma ras?
Det skulle jag nog tro, jag älskar rasen!

Likes

Comments

Visst heter det väl spårlina? Jag brukar kalla den löplina eller långlina. Tar ibland med den och går till en skogsdunge eller öppen gräsmatta så Jaxon får springa av sig lite. Tycker den är jättebra! Då den är otymplig blir det inte att jag blir "lat" och tar den till vanliga promenader, vilket säkert kunnat hända om jag valt ett flexikoppel istället. Nej, jag gillar inte flexikoppel, de flesta jag ser som har flexikoppel har ingen kontroll över sina hundar och låter dem istället göra precis som de vill. Flera gånger har jag sett hur ägare nästan fått panik när hunden varit i flexi och då ett par meter bort när jag och Jaxon blivit upptäckta.


Nej jag har hellre linan med mig, men under kontrollerade former och då inte där man möter massa folk och andra hundar, utan jag går undan lite istället. Jaxon uppskattar det verkligen, ibland springer han mer, ibland hänger han med mig ändå, men då har han chansen att utforska och röra på sig utan att jag hänger på honom en meter ifrån.

Kan man använda flexikoppel och ändå ha kontroll ser jag dock inget fel med det :)


Vad tycker du är bäst? Lina eller flexi?Likes

Comments

Idag var vi lite extra energiska både jag och Jaxon. Vi tog och smet in i en skog, gick kringelikrokigt. Skogen är väldigt liten, bor centralt i Göteborg och egentligen är det väl mer en liten dunge haha, men vi gör det bästa av situationen.  Går mellan träden, upp och ner på klipporna osv. När vi kom ut till en gräsmatta med enstaka träd tänkte jag att nu springer vi och så ska han sätta tassarna mot ett träd.

Vi springer, han tänker inte alls som jag och... Springer förbi trädet och jag tappade kopplet Haha.  Som tur är så är han väldigt bra på att lyssna och han stannade direkt så jag kunde ta kopplet igen, sen satte vi tassarna mot trädet och busade lite till..

Vi har en typ vält stubbe hemma, tror inte Jaxon har stått på den innan men nu tog vi oss an den. Han backade ner sen istället för att studsa över :) Han får ju vara försiktig med tassarna nu.

Senare ska vi ta en längre promenad. Känns som en bra dag!

Likes

Comments

God morgon gott folk! Idag har jag och Jaxon tagit en välbehövlig sovmorgon. Matte är ledig så vi får se vad vi hittar på. Har ni några idéer?

Likes

Comments

I morse skulle sambon iväg så jag och Jaxon åkte med honom och gick hem, det var vägarbete där vi brukar gå och de hade inte satt upp några varningsskyltar eller något så det var farligt att köra där, bilförare fick köra upp på trotoaren vid möten så jag valde en annan väg idag. Vi tog ett kliv in från gångbanan och hittade den bästa vägen på länge!

Jaxon får ta det lugnt nu då svärmor tyckte att det såg ut som att Jaxon har ont i ena frambenet och därför ska han inte hoppa ner från höjder så för tillfället lyfter jag ner honom, men klättra och balansera borde väl inte vara några problem? Jag märkte när jag duschade honom dagen innan hundkursen att han lyfte på ena frambenet mer än vanligt men tänkte inte på det och har inte märkt något innan men så hoppade han ner från en bänk och då står svärmor framför honom och ser hur han kommer ner, så vi får ta det lite lugnt. Har dock inte märkt något efter det heller. Saken är den att precis innan han flyttade hem till oss i februari skulle han hoppa in i deras bil och hoppar för lågt om jag förstod det rätt så han slog i sig framtill och hade lite ont ett tag, jag hoppas att det inte är det som gjorde att han hade ont förra veckan och att det inte är något som kommer hålla i sig. Han har tagit det lugnt i en vecka nu ungefär och inte hoppat alls egentligen utan han har bara klivit upp på mindre stenar.


Idag hade han SUPERKUL! Han sprang runt mig och vart nästan galen haha! Sån energi! Såna ryck han fick 😍
Jag älskar när han blir så stollig, men önskar att han haft långlina på honom så han fick stolla mer, koppellängden är ju inte mycket att springa i.Likes

Comments

Jag har ju glömt att uppdatera om lördagens hundkurs! Jaxon är mer eller mi dre uppväxt på kursen då det är avärmor som håller i den och äger honom, och hade skött sig ypperligt om inte matte var så spänd.

Jag kände att jag hade svårt att slappna av i axlarna, försökte ruska ut dem men det gick sådär. I de flesta momenten gick det jättebra såklart, bara matte som är nojig. Det var 9 hanar på kursen och 3 tikar och Jaxon har visat att han inte är förtjust i andra hanar och där var även en hane där de inte gillar varandra. Men det hör egentligen inte hit, för det är kurs och Jaxon går med mig.
Vi går zickzack mellan varandra och det funkar fint. Senare står vi i en ring på en plan och ska gå zickzack mellan varandra och jag är först ut.

Svärmor säger att jag kan ha honom lös om jag känner för det men mitt självförtroende var lite långt ner så jag vågade inte. Han gick med mig såklart. Jag kopplade inte loss honom andra gången vi skulle gå heller. Jag ångrar det så mycket i efterhand, vi har gjort det förr, han sköter sog alltid på kurs, han kom till mig på en gång mär vi tränade inkallning. Vid inkallningen ställer vi oss i två rader och så ska hunden springa förbi alla störningsobjekt och komma till matte. Han gjorde det med bravur!

En sak måste jag berätta! Jag är så fascinerad av ett par av de andra hundägarna! Den ena har två hundar. Hon ska gå zickzack i ringen. Hennes ena hund går lös med henne runt medans den andra hunden ligger kvar på plats och väntar. När hon gått ett varv byter hon hund och tar ett varv till. Hundarna har FULL fokus på henne. En annan har en jättesprallig, som i LYCKLIG hund! Han skuttade med henne runt, lös såklart. Jag bar inte den enda som höll min kopplad utan det var nog 50/50.

Mitt självförtroende är ganska långt ner just nu, min ångest är tillbaka. Jag önskar att jag släppt honom, för då hade mina axlar sjunkt ner och jag hade mått så mycket bättre, för jag känner min grabb och vet att han kan.

Jag är nöjd med kursen, för det är så roligt, ändå ;) Det är kul att hitta på något utöver det vanliga och kunna prata med folk som är lika hundinbitna som jag är!

Likes

Comments

Idag är det två år sen min vackra tjej inte orkade kämpa mer. Hon blev sju år och hon flyttade till mig som en "problemkatt", hon kommer från min bästa vän. När min bästa vän fick barn blev det inte hållbart, Shiwa bet barnet i huvudet och min vän visste inte vad hon skulle göra. Jag hade känt Shiwa sen hon var kattunge och jag tyckte inte direkt om henne. Hon var katten som jagade fötterna när man sov så man kunde vakna upp med klor och tänder i fötterna. Hon var nästan mer vild än tam, i alla fall om man jämför med vad jag var van vid (katter man kan göra vad man vill med), här fick man vara två för att klippa klor, det hade inte hänt innan haha. I alla fall, jag hade precis omplacerat en katt som vantrivdes, idag hade jag gått till veterinären för att se om hon hade uvi och satt in feliway för att se om det hjälpte mot hennes kissande och skrikande vid dörren, men jag visste tyvärr inte bättre då. Min vän frågade mig om inte jag kunde ta hem Shiwa, jag tyckte som sagt inte jättemycket om henne haha men jag kände henne och min hane ville inte vara ensam. Shiwa fick självklart flytta in. Det tog inte lång tid tills jag älskade den tösen, hon var underbar och hon slutade försöka äta upp mig.

Jag träffade min sambo, som hon genast valde som sin människa. Den första bilden jag tog på min sambo var en där han sitter i soffan med Shiwa på bröstet. Shiwa var en underbar katt.


Efter ett par år, år 2014 märkte i att hon gått ner i vikt men tänkte inte mer på det. Vi hade då en inneboende som hade en liten, skällig hund. Shiwa slutade äta, vilket vi upptäckte för sent. En dag var hon väldigt matt och jag åkte in till veterinären. Jag minns så väl att hon var så lugn som en normal katt kan vara och jag bar på henne hos veterinären och hon bara hängde med. I vanliga fall blev hon buren på sina villkor, hon var väldigt egen och det uppskattade vi verkligen! Vi kunde röntga henen utan att ge henne lugnande, och hon låg inte på rygg vanligtvis, någonsin. Jag visste att något var riktigt fel.

Vi blev vidareskickade från vår veterinär till Blå stjärnan då de visste att något var fel men inte kunde hjälpa henne. Väl där försökte de ta blodprov men hon var så uttorkad att det var riktigt svårt. Hon blev inlagd fre-sön på intensiven och vi kunde bara hålla tummarna. Hon hade fått fettlever. De ringde oss på söndag kväll och berättade att de inte kunde göra mer, hennes organ gav upp en efter en och hon fick somna in.

Jag visste när de ringde att det inte var ett bra samtal så min sambo fick svara. Jag kommer aldrig glömma det.

Jag kommer aldrig glömma min fina tjej.

Likes

Comments