Idag känner jag mig i balans. Jag har sen i lördags (eller kanske söndag) börjat äta ordentlig mat och träna. Det känns bra i kroppen. Eftersom jag inte har kontroll på något annat så tänkte jag att jag i vart fall ska ha kontroll på det. Den senaste tiden har jag bara låtit kroppen förfalla eftersom jag inte har haft energi till å ta hand om mig själv. Hoppas på att jag kommer i snygg-jeansen till jul 😉

På jobbet startar vår mest hektiska tid på hela året så förhoppningsvis flyr veckorna fram tills december då vi ska starta utredningen. Jag längtar tills dess.

För övrigt fick jag en inbjudan till en baby-shower för en kompis som ska gå av stapeln om ett par veckor. Det hade vart kul att gå för att många av mina vänner ska dit, men en större del av mig känner verkligen inte för det. Det känns lite som självplågeri om jag utsätter mig själv för det. Är det vanligt att känna så? Och i vanlig ordning så sätter det dåliga samvetet in om jag inte åker dit, men jag börja komma till den punkten då jag inser att jag kanske bara måste vara egoistisk och tänka på mig själv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Attans, jag hade skrivit ett långt inlägg om gårdagens bravader men så försvann det?!

Men oavsett, jag mår bättre idag bara så ni vet :)

Likes

Comments

Jaha, ännu en vecka har snart passerat. Jag har mått förhållandevis bra. Några små dippar bara, men inget farligt.

Har läst igenom mina inlägg som jag har skrivit här och känner att hela bloggen är så fruktansvärt deppig. Jag hoppas att jag inte överför massa negativ energi till er som läser bloggen. Det är bara det att det här är enda ventilen jag har för att lufta min sorg, frustration och mina tankar. Utåt sett är jag nog som vanligt, glad och framåt, men det tar sjukt mycket energi och hålla upp en fasad av att allt är toppen, när jag egentligen går runt och mår skit.

Jag hoppas att ni får en strålande helg, jag ska försöka njuta och ha det gott.

Likes

Comments

Det har varit en jobbig helg.

Tidigare i veckan var jag deprimerad som ni vet. Folk verkar ju tydligen bli gravida utan att ens anstränga sig. Jag har tyckt att livet har varit misär och otroligt orättvist. När fredagen kom mådde jag väl helt okej, jag hade lyckats bygga upp mitt humör och var pepp på helgen eftersom vi skulle åka hem till Sverige.

Igår hade vi familjedag och gjorde diverse aktiviteter. I bilen hem sitter jag, min sambo och hans föräldrar. Jag får ett sms av min sambo det där står "xx och xx kommer avslöja en hemlighet ikväll så att du är förbered på det". Jag förstod ju såklart var det var de skulle avslöja och min sambo hade fått reda på det av sin bror bara en kort stund tidigare.

Jag kan inte ens återberätta den känslan men just då var det inte direkt glädje över att vi får en ny medlem i familjen, att min sambo ska bli farbror för första gången och att mina fantastiska svärföräldrar ska bli farmor och farfar. Det var bara nattsvart. Av sorg. Och den sorgen gjorde fysiskt ont i hela kroppen. Jag försökte bita ihop hela vägen hem. Och när vi äntligen kom hem kastade jag min i duschen och bröt ihop totalt, jag kände mig som ett skadeskjutet djur där jag satt ihopkrupen under vattnet och bara grät. Men tillslut tog jag mig samman och jag klarade av att genomföra kvällen. Jag tror jag lyckades vara som vanligt igen. Spelade överraskad och superglad när de berättade, hängde med i konversationer om diverse gravidsymptom, barnrum, barnvagnar osv.

Jag är glad för deras skull. Jag är verkligen det, men jag har inte vant mig vid tanken än. Jag undrar hur jag ska klara av julen? För iår kommer vi vara tvungna att köpa bebisprylar i julklapp, det kommer ju vara tortyr. Hur överlever jag det utan att bryta ihop? Jag kan inte ens gå in på Lindex utan att börja gråta om jag går för nära bebiskläderna.

Jag skäms så oerhört mycket över att jag känner såhär. Jag önskar att jag kunde känna annorlunda. Det kommer nog garanterat kännas bättre, och jag kommer genuint kunna glädjas över det här när jag har bearbetat det lite. Men det suger att jag är inne på mensdag nr 5 och vet vad jag har framför mig - En ny runda med en känslomässig turbulens.

Likes

Comments

Jaha. Då var vi här igen, på botten av min känslomässiga berg och dalbana.

Kollegan berättar att två av hennes bästa vänner är gravida. Den ena blev gravid tre dagar efter att hon slutat med p-piller. Den andra hade försökt bli gravid sen januari och var stressad över att det tagit så lång tid. Hon blev gravid i juli.

Ja. Ni förstår säkert känslan. Det blir en lång dag på jobbet idag.

Likes

Comments

Jag har haft lite ångest hela helgen faktiskt. Jobbrelaterade saker mestadels. Det blir förändringar på jobbet och det är inte till det bättre och det gör mig en smula bekymrad. Men det kanske blir bättre när jag får förlika mig med tanken.

Jag tänker såklart mycket på barn. Det är barnvagnar och magar precis överallt. Jag känner mig bitter och jag tycker livet är orättvist (det här har ni säkert hört förut). Och jag hatar instagram! Jävla instagram - tror jag borde ta bort appen en stund. Ni vet, magar och barn, ca 99% av flödet.

Min sambo och jag har varit tillsammans i snart 10 år. Vi hade pratat om att vi skulle gifta oss nästa år, året då vi firade 10 år. I våras tog jag upp det här igen, eftersom om vi skulle gifta oss så borde vi ta tag i det här eftersom processen med bröllop måste starta ett år innan. Men då fick jag svaret att min sambo vill att vi ska fått barn och köpt ett hus innan vi gifter oss. Jag fattar inte helt vart han fått den idén ifrån? Jag föll ganska hårt från mitt fluffiga moln rakt ner i marken kan man säga. Trodde inte det var ett krav för att man ska kunna gifta sig?

Jag var så besviken och så arg på honom. Jag tyckte det var dumt av honom att bara ändra planen sådär. Vi har varit överens i flera år att vi ska gifta oss det året vi firade 10 år. Jag menar, tänk om vi inte kan få barn, ska vi aldrig gifta oss då eller? Är det ett rimligt krav? För där skapade han ju absolut inte prestationsångest för oss bägge två (....)

Och det här med hus. Just nu bor vi i en lägenhet, och det är klart man vill ha något eget, så jag förstår hans tankegång med att vi måste prioritera att köpa hus, men vi är bägge två ganska resursstarka ekonomisk och kan inte se det som ett problem med att köpa hus OCH gifta sig. Man behöver inte ha ett bröllop som kostar 500 000,- lixom. Men här måste jag väl erkänna att jag förstår hans argumentation.

Vi pratande ut om det här men vi kom inte fram till någon lösning. Vid den tidpunkten var vi överens om att vi skulle söka hjälp om vi inte blivit gravida under semestern och här är vi nu. Det är 2 oktober och inte en graviditet i sikte. Inget giftermål heller för den delen. Det är alltid lite ledsamt att behöva säga till folk som förväntat sig gifteri nästa år att det inte blir något. Jag säger aldrig den riktiga orsaken. Hade varit lite jobbigt och säga "nej det blir inget bröllop nästa år för min sambo vill inte gifta sig innan vi fått barn, men bara så ni vet så har det inte hänt något på 1,5 år så risken finns att det aldrig blir något bröllop, eftersom vi tydligen inte kan bli gravida"....

Min sambo har också inställningen att "vi har ju hela livet framför oss, varför stressa med bröllop?". Men jag har en helt annan livssyn, och vet att livet kan förändras på en sekund. Min mamma dog tre månader efter att hon fick cancer så jag menar att man inte alls "har hela livet på sig". Ska man göra saker så ska man göra det och inte vänta på "rätt tillfälle", du vet ju aldrig hur framtiden ser ut. Och det här vet han eftersom vi har tillsammans när hon var sjuk.

Okej jag fattar, det här kan nog vara mitt bittraste inlägg hittills, jag skyller på kommande mens, har Pms from hell. Jag hade faktiskt tryckt undan de här känslorna gällande bröllop men så kom jag över bröllopsbilder på instagram och började tänka på att det inte blir något bröllop så länge det inte blir några barn och det gör mig lite ledsen.Likes

Comments

Torsdag igen. Vart tar veckorna vägen?

Jag har inte så mycket nytt att berätta. Vi missade ju den exakta ägglossningsdagen den här månaden så nu ska jag bara vänta ut mensen så att vi kan ta nya tag i oktober.

För tillfället känner jag mig i en ganska så bra sinnesstämning, men det är nog inte långvarigt. Jag vill bara att det ska bli december nu så vi kan få starta utredningen.

Jag tänkte försöka komma igång med träningen igen. Jag älskar egentligen å träna, eller snarare känslan efter att jag tränat om man ska vara noga. Känner att kroppen har förfallit lite de sista månaderna, men jag har inte haft lust. Energin har lixom inte funnits där. Men nu börjar jeansen bli lite väl tajta så nu är det på tiden å ta tag i mig själv igen 🙈Likes

Comments

Hej,

Dålig uppdatering här känner jag. Det har inte hänt så mycket mer än att jag åkte på en urinvägsinfektion igår så jag fick åka till läkaren mitt under Idol!

Hursomhelst, det blir nog inga barn den här månaden heller, jag har ägglossning typ nu, men på grund av praktiska saker och besök i helgen så får vi nog inte till det.

Önskar er en trevlig helg!

Likes

Comments


Då var vi hemma igen efter en vecka vid Medelhavet. Det var helt fantastiskt, en hel vecka utan att göra någonting.

Vi landande strax efter tre inatt så nu är jag väldigt seg. Men det var mycket härligt att få lägga sig i sin egen säng :)

När vi kom hem såg jag att vi äntligen har fått en kallelse till gynekologen - 12 december. Huuuuur ska jag klara av att vänta ända tills dess? Det är ju 3 månader dit. Tjena lixom. Jag visste såklart att det var väntetid, och tiden går förhoppningsvis snabbt. Men eftersom jag är världens kanske mest otåliga person så känns det som en evighet.

Oavsett, vi har fått en tid och nu har jag ett datum att förhålla mig till.

Likes

Comments


Jag drömmer om Dig ibland. Jag drömmer om ditt duniga huvud, om din lilla kropp. Jag drömmer om hur du känns att hålla i mina armar.

Jag drömmer om dig. Och jag längtar tills vi ses. Det känns som en evighet men när det är din tur att göra entré in i den här världen, lovar jag att vi står där och väntar på dig.

Jag hoppas att vi ses snart, för vi längtar efter dig - vem du än är.

Likes

Comments