Och så kom då dagen vi hade väntat på så länge.

Vi var supernervösa hela morgonen, hur skulle den här dagen sluta? Vad skulle vi få för besked? Vad skulle vägen vidare vara?

Vi var såklart i god tid till gynekologen. Väldigt god tid. 30 minuter tidiga var vi. Registrerade oss och satt ner i väntrummet. Klockan närmade sig 11 och snart skulle det vara vår tur. Men klockan med 11.05, sen 11.10. Då kommer vår gynekolog ut och ropar in en annan kvinna- man bara Whaaat?! Det var var tur 11.30 så den halvtimmen var lång.

Väl inne hos gynekologen (som för övrigt är väldigt bra!) fick vi besked om att min operation såg bra ut, äggledarna var öppna osv. Det här visste jag nu egentligen innan, men ändå skönt att hon berättade för mig som en sista bekräftelse. Jag hade också något lågt SHBG. Min sambos spermaprov var lite avvikande, men inte så avvikande att det skulle göras några tilltag. Med avvik så har han något färre snabbare simmare än vad man normalt ska ha.

Vi bestämde att vi ska ge ivf en chans så hon sände in en ansökan om det. Det tråkiga är att detta inte blir i Oslo -området som är mest lämpligt för oss utan vi blir hänvisade till en klinik som är 3 timmar bort- enkel väg. Detta pågrund av att de har mer kapacitet där och väntetiden är inte lika lång. I Oslo är det ca ett års väntetid för ivf medans det är 6 månader dit vi ska. Såklart vill vi ju komma igång så fort som möjligt så det här blir bra oavsett. Undersökningar i samband med ivf kommer genomföras i Oslo så då behöver vi inte åka 3 timmar för ett ultraljud på äggen och det är väldigt skönt.

I mellantiden ska jag äta Letrozol för att boosta lite. Väldigt skönt att man ska göra något konkret och inte bara vänta. Det gör att de här 6 månaderna inte känns så jobbiga. Jag ska börja ta dem imorgon och ska tillbaka på ultraljud om inte så länge, för att kolla om jag svarar på dem. Förhoppningsvis kanske vi klarar att bli gravida på egen hand med hjälp av de här tabletterna, det hade ju varit det allra bästa!

Hon sa också att vi skulle sänka skuldrorna och ta det med ro- vi måste kommit in där som två vrak!


Tidigare i veckan bokade jag in oss på ett spa- hotell, så natten har spenderats vid ett hotell vid havet. Eller Oslo-fjorden snarare.

Jag önskar er en fortsatt fin söndag! ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Härligt- äntligen kom mensen. Då kan man slappna av och ladda om. Ta nya tag. Dricka mer rödvin än vanligt (OBS bara på helgerna allså).

Igår hade både jag och sambon ett breakdown, som gick ut över varandra i ett gräl. Otroligt onödigt såhär i efterhand men där och då var det nog bådas sorg som tog över alls känslor. Vi sa saker vi inte menade, jag vill prata och reda ut medans han inte vill prata alls osv. Men vi blev vänner innan vi somnade.

Imorgon ska vi ju till läkaren som sagt, jag är spänd på vad som kommer bli sagt, vad vägen är vidare. Den här dagen har vi väntat på så länge nu, det är skönt att den snart är här.

Jag ska fixa lite här hemma men stor kram till alla er kämpar där ute ❤

Likes

Comments

På mensen alltså.

Idag är det 17 Mai här i Norge så det är en ledig dag mitt i veckan. Väldigt härligt, men det är dåligt väder så vi håller oss nog hemma, orkar inte åka in till Oslo och trängas med alla dessa människor i regnet.

Ni som följt med ett tag vet ju att jag har varit på jakt efter ett nytt jobb osv. Igår fick jag helt oväntat en stor löneförhöjning och nu känner jag mig i tvivel igen. Nu när de gav mig en stor löneförhöjning känns det dumt att dra. Jag får ge det ett sista försök och fungerar det inte utöver hösten så får jag ta nya tag.

Ha en fin dag!

Bild från förra årets firande i Oslo.

Likes

Comments

God morgon,

Befinner mig fortfarande i en neråtkurva. Jag har mensvärk så jag vet vad som väntar de närmaste dagarna.

Igår hade vi Date-night. Jag hade bokat bord på en tapas-resturang och bokat bio-biljetter. För och säga det såhär: jag beställde in tapas till förbannelse- det blev dyrt som fan. Men jag behövde det- tröstäta mig ur eländet. Det kändes bra. Och det var gott. Sen köpte vi den största popcornen som går att köpas för pengar på biografen. Så man kan säga att jag har ätit mig igenom det här break-downet.

Jag minns inte helt vad jag har skrivit tidigare i mina inlägg, det har varit ganska grumligt det sista- men har jag berättat att jag fick feeling och berättade för chefen om min situation? Hur som helst, jag berättade som det var, hon tog det bra och lovade att vi skulle ordna så att läkarbesök fungerar fint ihop med jobbet. Skönt på många sätt.

Klockan är 10.30 och jag ligger fortfarande i sängen. #lifegoals

Likes

Comments

Likes

Comments

Big news right?
Naaaah. Inte direkt.
Jag är ett jävla nervvrak. Igår var jag hemma från jobbet- eller snarare, jag gick till jobbet, bröt ihop och åkte hem. Jag sov typ hela dagen.

Jag orkar inte. Det här tär på mig. Jag är inte mig själv längre. Vem är jag? Det är så tröttsamt att vara ledsen hela tiden. Det tar såååååå mycket energi.

Jag orkar inte skriva så mycket mer- men jag önskar er en fin fredag! 💞

Likes

Comments

Hej kompisar.

Vet, är världens sämsta på att uppdatera er. Nu har det gått nästan en månad sen jag skrev något. Helt ärligt så har jag det inte så bra just nu. Har varit nere i en väldigt djup dipp och jag har funnit ut av att jag har en livskris. En form av livskris skulle jag säga. Jag vet varken ut eller in och jag känner närvaro av en viss dos av ångest hela tiden.

I förrgår blev min sambos bror pappa. Kul ja- men vår egen sorg gjorde sig påmind. Ganska mycket faktiskt. Jag har haft besök av en kompis hela helgen, vilket jag tror var bra, jag tvingades att lägga mina egna tankar åt sidan, vara en bra värd. Men nu när hon har åkt hem och man är fast med sina egna tankar så kommer tårarna. Jag är så ledsen. Och så sorgsen. Och avundsjuk. Min sambo är också nere, men han vill inte prata om det. Han säger bara "Det finns inget att prata om, du vet ju varför". Jag respekterar det för fullt. Vi är känsliga och sköra nu, som två såpbubblor. Tidigare idag nämnde han att vi skulle åka hem nästa helg, för att hälsa på. Jag känner mig som världens sämsta människa, men helt ärligt så vill jag inte det. Jag orkar inte. Jag kommer bli knäckt. Hur orkar man?


Likes

Comments

Hej!

Jag har haft en strålande påsk i London. Det har varit fint väder och det har varit skönt att få komma bort och tänka på något annat. Har spenderat waaay to much money, men skitsamma. Jag har inget annat att lägga pengarna på för tillfället.


Jag känner mig förövrigt ganska nere- generellt. Jag tänker att jag aldrig kommer bli gravid, att vi aldrig kommer få barn. Och hur ska jag klara det? Hur överlever man? Antar att de här tankarna har kommit upp för att mensen är på G och för att min sambos bror och flickvän ska få barn vilken dag som helst nu.

*Tar djupa andetag innan störtdyket ner i djupt och mörkt vatten*

Likes

Comments

Hej kompisar.

Sitter på jobbet i skrivandets stund, det händer inte så mycket spännande här om man säger så. Sen jag skrev sist har det inte varit så mycket action. Jag är på jobbet, kommer hem, äter och sover. Eller jo! Jag började med 5:2 dieten i början av månaden. Nu är jag inne på min tredje vecka och jag har gått ner 3 kilo! Det är ju lite uppliftande. I dag sa min sambo att jag såg smalare ut. Man tackarrrr!

För 10 minuter sen såg jag att en gammal kompis hade lagt ut på facebook at de skulle få barn nr.2 i september. Jag blev lite lätt deprimerad och avundsjuk men tänker att JAG iallafall kan dricka hur mycket vin jag vill, jag tjänar massa pengar, kan shoppa hur mycket jag vill, jag går NER i vikt istället för UPP i vikt. Värt ett försök å prova omvänd psykologi. Fungerade helt okej i några minuter. Men nu sitter jag här och känner mig nere igen.

Hursomhelst, jag är på jobbet, men hela förmiddagen har jag spenderat med att skriva om mitt personliga brev. Och vet ni? Jag skrev ett kick-ass bra personligt brev. Hoppas företaget i fråga lägger märke till mig så att jag får komma på intervju.

I går hade jag ett litet bryt kan man säga. Var sjukt less på livet. Eller situationen vi är i. Vi har inte köpt någon lägenhet. Vi har inte lyckas skaffa barn. Det är ingen som vill anställa mig. Jag hatar mitt jobb. Grinade hela vägen hem. Min sambo var världens gull och kom hem med blommor för han ville uppmuntra mig.

Beklagar ett otroligt osammanhängande inlägg, men ville att ni skulle veta att jag fortfarande är i livet =)

Massa kramar och Glad Påsk!

Likes

Comments