Herreguuuud, helgen var alldeles underbar! Att umgås med mina vänner är det bästa jag vet. Vilken energiboost. Vi åt god mat och drack oss berusade på drinkar i fredags och på lördagen hängde vi på uteserveringar och gick på bio. Och med tanke på vädret kan jag bara säga att det var awsome! Precis vad jag behövde.

De senaste dagarna har jag gått och tänkt på bröllop. Har kollat upp ställen där jag kan tänka mig att gifta mig och diverse festlokaler. Tror det lutar åt ett tre-dagars på en herrgård någonstans där det är fint (och ledigt!). På semestern ska vi åka runt och se på de ställena vi kan tänka oss och sen förhoppningsvis boka! Min sambo har berättat för sin familj om våra planer och nu är det verkligen allvar. Och han har sagt flera gånger att han tycker att det ska bli så kul och att han längtar efter att få gifta sig med mig. Det värmer verkligen i hjärtat! Jag som har väntat så länge men min sambo har inte varit redo förens nu. Jag längtar verkligen!

Från och med nu blir det alltså en Planera Bröllop och barn- blogg, och det vore fantastiskt kul om ni vill vara med mig på den här resan. Jag tror att det händer massa spännande framöver som jag vill dela med er ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God kväll mina hjärtan,

Kan ju starta med att uppdatera om att jag inte är gravid den här månaden heller. Ett bakslag men jag tänker positivt därför att:

1. Jag ska till Göteborg över helgen. Jag kan dricka så mycket rosé på avenyn som jag vill.

2. Nästa helg är det midsommar, jag kan dricka på mycket alkohol jag vill.

3. Det är snart semester, jag kan dricka hur mycket vin jag vill.

Mensen kom idag. Jag har väldigt ont i magen- sjukt mensvärk alltså!

Men jag har en annan hemlighet att berätta. Nästa är ska jag och min sambo gifta oss! Så nu börjar planeringen med å rodda bröllop 😃👰🤵

Likes

Comments

God morgon,

Hoppas att ni har en bra start på lördagens. Själv vaknade jag inte för så längesedan då jag kom sent i säng igår. Jag var fyllechaffis åt sambon som varit ute med fotbollslaget. När jag var ute och körde regnade så sjukt mycket, och det var grodor på vägen så man hörde och kände hur de bara splaschade sönder under bilen. Det var så äckligt, ryser när jag tänker på det 😫 stackarna.

Jag har cirka en vecka kvar till BIM, har inga direkta symptom som skulle tyda på att jag är gravid. Det spänner och molar lite i magen men det gör det ju varje gång mensen är på G, så jag har ingen större tro på att det skulle ha tagit sig den här gången.

Ikväll ska vi gå på bio och det ser jag fram emot. Det blir garanterat en stor popcorn på mig!

Önskar er en trevlig lördag💞

Likes

Comments

Idag när jag satt och jobbade kom den från ingenstans. Sorgen. Jag blev ledsen, började gråta och fick springa iväg in på toa och gråta lite till. Jag hatar när den gör sig påmind sådär oannonserat, man hinner lixom inte värja sig.

Jag hoppas på en bättre dag imorgon.

Likes

Comments

Okej. I Fredags hade jag ÄL, och som jag berättade tidigare missade vi inte det om man säger så. Nu börjar två veckor av terror igen. Analysera kroppen, känna efter, tro och hoppas att jag är gravid för att sen (återigen) bli besviken. En smäll i ansiktet helt enkelt. Som jag får ta emot varje månad. Det finns inget mer stressande än den här perioden, mellan ÄL och BIM. Terror.

Jag kommer att pendla mellan hopp och förtvivlan. Det kommer återigen bli många tårar av frustration och en sorg som känns ända in i hjärtat. Jag vet att det är bra att de inte fann några större fel på oss, att menar att vi kan bli gravida själva. Men helt ärligt- det hade varit så mycket bättre om det faktiskt fanns ett faktiskt problem som man kan behandla! Hoppas att jag inte trampar någon på tårna nu,men det är så frustrerande att det BORDE fungera på vanlig väg. Och så gör det inte det.

Bah. Kvällens avreagerande is done.

God natt mina kämpar, imorgon är en ny dag 💞

Likes

Comments

God morgon!

Idag är det annandag pingst och röd dag här i Norge. Med andra ord är jag ledig! Planerna idag är att göra minsta möjliga på mest möjliga tid.

I fredags var jag hos gynekologen och gjorde VUL. Hon såg en äggblåsa på 20mm och den skulle släppa ägg närsomhelst. Jag hade haft ont på höger sida i flera dagar och det var på höger sida som ägget hade mognat. Har nog aldrig känt av en ägglossning på pass mycket som jag gjorde denna gången, så letrozolen har gjort sitt. Hon sa att jag hade svarat på den, och det var gott att veta. Jag använder ju Natural cycles så den stämde också överens med vad hon sa, att jag hade ägglossning i fredags. Var lite stressad för jag fick positivt på ägglossningstest redan på torsdagen. Jag hade tyckt att det var jobbigt om jag hade kommit dit och ägget hade släppt innan.

Jag har varit otroligt svullen i magen efter i fredags, är det normalt att man blir det efter Letrozol? Till och med min sambo har reagerat. Hoppas att det går över snart för det är obehagligt. Och jag fattar ju att jag inte kan ha blivit gravid redan nu, eller iallafall inte känna av några symtom.

Men det är klart att vi hoppas på ett mirakel...

Jag önskar er alla en fortsatt fin dag ❤

Likes

Comments

Hej kompisar,

Hoppas att ni har det bra där ute. Jag mår faktiskt helt okej för en gångs skull och det känns fantastiskt. Försöker njuta så mycket jag kan. Jobbet känns bättre och det är så skönt. Man spenderar så mycket tid där och det är så viktigt att det känns bra.

Ikväll testade jag positivt på ägglossningstest och imorgon ska jag på Vul, snacka om tajming. Hoppas att hon hinner se någonting och att ägget inte har släppt redan. Vill ju veta om letrozolen har gjort sitt. Jag är spänd!

Jag har också fått tid hos en psykolog som är specialiserad på personer som är ofrivilligt barnlösa så det känns bra. Hon har själv varit ofrivilligt barnlös så det är ju lite skönt att kunna prata med någon som vet hur det är. Behöver verkligen prata med någon som kan hjälpa mig att reda ut alla känslor som kommer med det här. Och hur man bemöter olika situationer utan att gå under rent mentalt. Just nu mår jag ju helt okej, men jag vet ju att det kommer en tid när jag inte gör det.

Det blir bara en kort uppdatering idag, återkommer imorgon eller senare under helgen. Massa kärlek till er alla! ❤

Likes

Comments

Hej,

Helgen var alldeles underbar. Rent vädermässigt alltså. Annars var den utmattande rent känslomässigt.

Vi besökte min sambos brorson och hans föräldrar och det var supermysigt. Inte alls så jobbigt som jag hade föreställt mig. Men såklart en reminder om vad dem har och inte vi.

I en hel vecka har vi varit så trötta. Vi har gått och lagt oss 21.30 varje kväll och sovit oss igenom hela natten. Vi, eller åtminstone jag känner mig totalt känslomässigt utsliten. Mentalt utsliten. Jag har förresten också käkat Letrozol och på fredag ska jag in och göra ett Vul för att se om allt är som det ska.

Idag har jag lyssnat på ivf-podden på jobbet och jag blev faktiskt pepp av att göra det. Har ju lyssnat på den tidigare men då har ivf känns så långt borta. Nu kan man nästan ta på det lixom. Längtar tills i höst!

Annars har jag inte så mycket spännande att berätta. Hoppas att ni har det bra där ute!

Stor kram❤

Likes

Comments

Och så kom då dagen vi hade väntat på så länge.

Vi var supernervösa hela morgonen, hur skulle den här dagen sluta? Vad skulle vi få för besked? Vad skulle vägen vidare vara?

Vi var såklart i god tid till gynekologen. Väldigt god tid. 30 minuter tidiga var vi. Registrerade oss och satt ner i väntrummet. Klockan närmade sig 11 och snart skulle det vara vår tur. Men klockan med 11.05, sen 11.10. Då kommer vår gynekolog ut och ropar in en annan kvinna- man bara Whaaat?! Det var var tur 11.30 så den halvtimmen var lång.

Väl inne hos gynekologen (som för övrigt är väldigt bra!) fick vi besked om att min operation såg bra ut, äggledarna var öppna osv. Det här visste jag nu egentligen innan, men ändå skönt att hon berättade för mig som en sista bekräftelse. Jag hade också något lågt SHBG. Min sambos spermaprov var lite avvikande, men inte så avvikande att det skulle göras några tilltag. Med avvik så har han något färre snabbare simmare än vad man normalt ska ha.

Vi bestämde att vi ska ge ivf en chans så hon sände in en ansökan om det. Det tråkiga är att detta inte blir i Oslo -området som är mest lämpligt för oss utan vi blir hänvisade till en klinik som är 3 timmar bort- enkel väg. Detta pågrund av att de har mer kapacitet där och väntetiden är inte lika lång. I Oslo är det ca ett års väntetid för ivf medans det är 6 månader dit vi ska. Såklart vill vi ju komma igång så fort som möjligt så det här blir bra oavsett. Undersökningar i samband med ivf kommer genomföras i Oslo så då behöver vi inte åka 3 timmar för ett ultraljud på äggen och det är väldigt skönt.

I mellantiden ska jag äta Letrozol för att boosta lite. Väldigt skönt att man ska göra något konkret och inte bara vänta. Det gör att de här 6 månaderna inte känns så jobbiga. Jag ska börja ta dem imorgon och ska tillbaka på ultraljud om inte så länge, för att kolla om jag svarar på dem. Förhoppningsvis kanske vi klarar att bli gravida på egen hand med hjälp av de här tabletterna, det hade ju varit det allra bästa!

Hon sa också att vi skulle sänka skuldrorna och ta det med ro- vi måste kommit in där som två vrak!


Tidigare i veckan bokade jag in oss på ett spa- hotell, så natten har spenderats vid ett hotell vid havet. Eller Oslo-fjorden snarare.

Jag önskar er en fortsatt fin söndag! ❤

Likes

Comments