Femte månaden

Jag bifogar en screenshot på en fråga jag ställde i en av mina Facebookgrupper precis. Kanske kan få något råd av er supermammor som läser här. 😁

Likes

Comments

Femte månaden

väldigt trevlig kväll med otroligt god mat. Vi åt libanesisk plockmat, så jag är väl mätt fram till mitten av nästa vecka. Molly får en stor guldstjärna för att hon varit så duktig. Satt en stund i matstolen, hoppade runt i knät på våra vänner men mest nöjd var hon såklart hos mig. Inget gnäll och zero tårar på hela kvällen ✌.

Är ju mycket med planering såhär när man ska iväg. Tog med dynan till matstolen bland annat då jag antog att restaurangen inte hade, och det gjorde jag rätt i. Hade en tjock filt med oss till Molly så vi inte skulle behöva sätta på overallen om hon somnade när vi bar henne till bilen. Och så leksaker, napp, blöjor, ombyte ifall att olyckor händer osv..

Ja ni mammor vet ju. Men pappor, vet förstår de verkligen? Jag tror inte min sambo skulle komma ihåg alla grejer som behövs när man ska iväg 😂. Men å andra sidan ger jag honom inte chansen till att lära sig av sina misstag heller. Jag kan ligga och planera ut allt i detalj flera dagar innan vi ska göra något.

La mig precis i sängen bredvid min prinsessa medan sambon fick stanna kvar med gänget. Och vet ni vad? Det finns ingenstans jag hellre skulle vara just nu, än precis här bredvid min dotter.

Likes

Comments

Femte månaden

Ja, då ska vi se hur roligt det blir för oss ikväll när vi ska dra med bebisen för att äta middag med vännerna. Klockan 18 ska vi träffas så det blev ju absolut en rimlig tid. Molly brukar somna för natten mellan 19-20 så däromkring kan det bli en del gnäll.

Tänker att vi har på pyjamasen på och om hon somnar så lägger vi ned henne i bilstolen. Då är det ev bara att lägga över henne från babyskyddet till sängen sen när vi är hemma.

to be continued... 😝

Likes

Comments

Femte månaden

Igår var det jobbigt att lämna ifrån sig Molly. Jag kom på mig själv kolla telefonen flera gånger under bion. Egentligen har jag ingenting att vara orolig för så jag kan inte svara på varför jag gjorde det..

Vi ska ut och käka födelsedagsmiddag med våra bästa vänner imorgon kväll. Det känns också tufft för då rubbas Mollys kvällsrutin. Kl 19 om kvällarna, efter att ha fått mat, ny blöja och pyjamas på sig, så lägger jag Molly i sängen och går ut ur rummet. Sen pratar hon sig själv till sömns. Vill ju verkligen inte äventyra det nu precis när vi fått grepp om rutinerna.

Min sambo föreslog dessutom att jag kan följa med gänget ut sen och att han åker hem med Molly. Efter mycket eftertanke tror jag inte att det är vad jag vill, jag vill hellre åka hem med min bebis. Är ju bara ca 2 månader bort tills vi ska börja ta bort nattamningen. DÅ kanske jag blir mer redo till att lämna ifrån henne om kvällarna och att själv hitta på grejer. 😁 Är jag kanske lite larvig?

Likes

Comments

Femte månaden

Idag hade vi stämt träff med några andra i föräldragruppen. Vi träffades på öppna förskolan, var med på sångstunden och satt sen och drack kaffe. Kaffemorsa som man nu kan titulera sig ☕. Tog sedan en promenad med en av mammorna och avslutade dagen här hemma med ännu mer bebissnack.

Att vara på öppna förskolor är så mycket trevligare än jag trott. Det är någon slags känna-sig-som-hemma anda över det. Man får liksom använda köket, ställa in sina grejer i kylskåpet, leka med leksakerna och komma och gå lite som man vill.

Så glad och nöjd att jag tar mig ut för att lära känna andra mammor och bebisar. Helt fantastisk dag!

Sambon bjöd på kvällen ut mig på en biodejt. Firade alla hjärtans dag såhär lite i efterhand med att se fifty shades. Vi såg första filmen igår och den måste jag erkänna är lite smålarvig så vi var båda imponerade av hur mycket bättre den här filmen var. Nu får jag läsa sista boken för jag orkar inte vänta flera år på nästa film.

Likes

Comments

Läste igenom min blogg från februari förra året. Jag startade ju från början denna blogg för att skriva av mig kring mina känslor att mamma gick bort men strax efter blev jag gravid och bloggen blev mer inriktad på bebis.

Iallafall.. för ett år sedan hade jag en av de absolut värsta dagarna i mitt liv. Bara ett par dagar efter att jag fått reda på att vi väntade Molly så opererades jag akut för näthinneavlossning och fick utsätta mitt lilla liv i magen för en sövning. "Finns alltid en risk med narkos", sa läkarna och med all den otur jag utsatts för senaste året så vågade jag inte ens hoppas att bebis ville stanna kvar hos oss. Detta var i vecka 6, om jag kommer ihåg rätt. I vecka 8 var skuggan i synfältet tillbaka och jag var tvungen att sövas och gå igenom ännu en operation. Käftsmäll, rent utsagt och jag bröt ihop.

Strax efter det kom det blödningar, varav en rätt kraftig. Fick ingen hjälp från sjukvården och jag gick i ovisshet till v13. Fruktansvärda veckor. Jag ville inte heller berätta för någon om graviditeten så tidigt så mycket känslor gick jag och höll inom mig.

Men från att vi såg vår bebis på ultraljudsskärmen så vände allt. Ingenting kunde gå fel nu. Hon är min vändpunkt, mitt solsken. Det förstod jag direkt. Och vi tackar mamma som finns där som vår skyddsängel.
Likes

Comments

Mollsan har sovstrejkat i 3 dagar. Ni vet sådär verkligen vägrar sova. Så fort hon börjat bli trött har hon blivit ledsen, hon har vägrat ligga i spjälsängen och nappen har inte fungerat då hon vet att napp=somna. När inte ens bära runt eller tutte knappt fungerar heller... aa är det konstigt. Idag har det gått bättre. Hon somna i sängen imorse (tackar nappen för det) och somnade nyss, troligen för natten, snuttandes på sin kanin 🐰.

Jobbade 2h på Ingelsta shopping förut. Delade ut godis och spred lite glädje. Ja, jag jobbade utan betalt i sambons företag som en romantisk present såhär på alla hjärtans dag 😜.

Eftersom alla visat upp på snapchat och Instagram att de äter massa gott så ringde jag sambon precis och bad honom handla. 😩

Likes

Comments

Här sitter jag med en bebis i min famn framför en brasa i mina svärföräldrars vardagsrum. De andra sitter i rummet intill och spelar spel. Så härligt 😍

Vi har kollat på ett jättefint, välplanerat hus idag som vore drömmen. Garage, havsutsikt, 6m stora fönster i vardagsrummet, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, master bedroom med walk in closet, tvättstuga och 3 sovrum till barn/kontor. Jaaa och så mycket mer.. Lite för fint för att hoppas på 😴

Likes

Comments

Femte månaden

Idag har jag och Molly varit hos farmor och farfar i svärtinge hela dagen. Dagen har ändå gått i raketfart fast att vi nästan bara druckit kaffe hela dagen och spanat på Molly när hon skrattat, busat och suttit i matstolen. 😂 Vi promenerade runt i svärtinge en stund. För jäkla fint där omkring och så många fina hus. Imorgon ska vi tillbaka dit för att kika på ett hus till oss.

Likes

Comments

Femte månaden

Eftersom flickan sov till 10 hann jag påbörja projekt rensa garderober. Börjar i Mollys rum där vi har en massa grejer vi fått från mina brors barn som ska sorteras bort och skänkas.

imorgon ska Miko och Maya se Marcus och Martinus så jag och Mollsan åker till hennes farmor och farfar för att mysa och fördriva tid.

Likes

Comments