Sjätte månaden

Överraskade bästis på hennes födelsedag idag. Hon visste om att jag och Molly skulle komma men vi skickade en bild till henne och skrev att min sambo hade tagit bilen så vi inte kunde komma. I själva verket var vi på väg upp i hennes port och hade Heidi med oss. Skulle tagit med Carro och Livia också men de var hemma och var förkylda. Vi köpte med oss mat, fika, paket och så gjorde såklart jag en bukett ballonger (😅).

Grattis till min bästis på födelsedagen ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sjätte månaden

Har i 2 dagar tänkt att vi ska strunta i huset men sen rätt vad det är tänker jag att vi går all in och köper det igen. 😅 Min sambo tänker precis likadant så är inte bara en av oss som är velig. Vill inte tänka mer på det nu...

Vi samlades ett par stycken från mammagruppen idag och gick till öppna förskolan. Det förgyller både min och Mollys dagar. Att träffa andra mammor och bebisar ♡.

Molly har fått de senaste 3 veckorna börjat skrika något fruktansvärt högt. Inte gråtskrik utan ett högt pip som en ilsken pippifågel. Jättegulligt tycker alla andra och jag låtsas hålla med. Hon har också blivit otroligt rastlös så jag måste underhålla henne hela tiden och helst ha henne i knäet. (Ny fas på gång?) Misstolka mig inte, jag älskar att umgås med henne men visst behöver man väl lite tid till att laga mat. Så tack till Babblarna som gör det möjligt för mig att plocka diskmaskin/tvätt, laga mat och duscha. 🙌 Japp, sån mamma blev jag visst tvungen att bli. En sån som låter min 5 månaders bebis titta på surfplattan.

Första intrigenöf idag. Molly och Elise, riktiga dramaqueens båda 2, bråkade om samma leksak 😂

Likes

Comments

Vi träffade byggherren för att diskutera huset idag. Ställde lite frågor, kollade in detaljer osv. Känns så otroligt bra när vi är där och platsen känns helt rätt. Ena sekunden vill jag bara säga; -"VI KÖR!" medans jag andra sekunden hellre väntar för att det känns säkrare. Ett husköp handlar ju om mycket pengar och jag vet inte om jag är riktigt redo än.

Jag är ett riktigt kontrollfreak när det gäller pengar. Försöker alltid lägga undan så mycket pengar som går och hatar att låna. Att ta lån för att köpa den här lägenheten vi bor i nu var mitt första lån och det är långt ifrån så högt som vi måste ta om vi köper huset...

Sömnlösa nätter och orolig mage. 😫

Likes

Comments

Sjätte månaden

Skapligt sliten jag var efter fredagens jobb på eventet. Ändå låg jag i sängen vid 00.30. Kändes som en rejäl baksmälla trots att jag ingen alkohol drack.

Jag har känt mig allmänt väldigt upp och ned de senaste dagarna. Har ena minuten kunnat sitta och känt hur nöjd med livet och glad jag är medan andra så är jag jätte lättirriterad.

Vi var precis på bio och såg skönheten och odjuret och trots att den egentligen var precis som den tecknade filmen från -91 så bölade jag som en bebis. Grät i bilen hem när jag skulle berätta om vad jag tyckte om filmen också. 😂 Vad händer med mig?

Likes

Comments

eventgänget

Igår mellan 20.00-24.00 var jag eventvärd på en nattklubb i stan. "Girls night out" hade Hugo nattklubb anordnat och de ville ta hjälp av oss på eventgänget för att få till det lilla extra.

Vi drog med chokladfontänen så bjöd Hugo på frukt till. Snackade ihop oss med 3 rippade grabbar som fick mingla med tjejerna, hade poledansare på plats för att visa och lära ut, hår- och makeup artister för att fullända tjejernas look och som en överraskning dök en manlig strippa upp.

Från vår sida är jag nöjd och gästerna som var där verkade nöjda. Men jag tyckte det var dåligt med folk. Nu var det ju inte vår uppgift att dra dit folk men vet att vi hade kunnat få dit mycket fler tjejer om vi hade fått fria händer till att köra vårt race. Det är ju sånt vi är bra på liksom!

Likes

Comments

Under dagarna i Stockholm har min sambo haft Molly helt själv långa stunder. Vi körde utbildningarna mellan 10-18 och han kom endast till oss så jag fick amma under lunchen annars gav han Molly gröt. De åkte runt på upptäcktsfärd och besökte Mall of Scandinavia, Nacka forum, Sickla köpcentrum bland annat. Det gick jättebra för dem, helt över förväntat. Stolt över dem båda.

Eftersom Michael jobbar så pass mycket som han gör och jag ammar så har det varit svårigheter med att lämna över henne till honom då det är mig hon knutit an till mest. Men nu känner jag mig lugn och det fanns ingenting att oroa sig för.

Jag tror det var nyttigt för honom att se hur våra dagar fungerar. Hur viktigt det är att hålla lite koll på klockan för att följa rutinerna någorlunda. Jag har tjatat mycket om detta och nu verkar han förstå vikten i det.

Han hade köpt en present till mig som jag fick en kväll. "Tycker du förtjänar det, du som tar så bra hand om Mollsan". (Blir typ tårögd när jag skriver det här just nu 😅). Han visade där att han förstår att det är en helttidssyssla att vara föräldraledig och det är precis den förståelse jag vill ha när jag haft en jobbig dag. Äntligen kan han också relatera.

Jag accepterar att han arbetar så mycket som han gör just för att han faktiskt kommer hem om kvällarna och ger mig uppskattning. Han säger minst en gång om dagen hur bra mamma jag är och hur imponerad han är. Min underbara kille, vad jag älskar dig.

Genom den här utbildningen kommer jag kunna vara med honom och arbeta för att känna mig mer delaktig. Tror det är viktigt för oss båda att vi ser företaget som något roligt som vi gör ihop.

Likes

Comments

Sjätte månaden

De senaste nätterna har Molly sovit bättre än hon gjort på läääänge. Hon har endast vaknat 2 ggr om natten istället för minst 6 ggr som det varit innan. Så nu hoppas vi att vi tillbaka på samma rutiner som vi haft innan den här fruktansvärda fasen. Molly sover 19-07 med matpaus ca 02-03 och 05. Hoppas dock på att kunna vänja av amningen vid 05 så snart som möjligt.

Likes

Comments

Slut som (ballong)artist efter tredagars ballongutbildning. Så mycket jag har lärt mig och så oerhört taggad jag är på att börja arbeta mer tillsammans med min sambo.

Nu vet ni vem man ska kontakta om ni vill ha ballonger! 😜

Likes

Comments

Molly som aldrig vilar längre än en halvtimme om dagarna sov hela vägen hit. Chockade vi blev!

Nu är iallafall första dagen på utbildningen avklarad. Idag gjorde vi ballongdjur, svampar, ögon, tulpaner, frukter osv. Var endast 3h idag så det var intensivt. Det var en brittisk kille som höll i utbildningen så det var svårt att hänga med emellanåt. Jag tror mer på att de kommande utbildningarna kommer bli roligare. Då ska vi lära oss ballongvalv bland annat.

har strukturerat upp alla Mollsans grejer så det ska vara lätt för Miko att hitta och gjort en egen plats som skötbädd (på golvet 😂). Vi bor i ett stort rum men långt ifrån famileanpassat. Tog med vattenkokare hemifrån för att kunna koka vattnet till gröten och ersättningen och dels för att kunna värma upp det. Ni skulle bara veta hur mycket planering jag behövt lägga ned på den här resan 😁

Likes

Comments

Lustigt hur det kan vara så olika från dag till dag. I två dagar har Molly bara gråtit när jag lagt henne i sängen och har fått kämpa med att få henne att vila. Men idag kunde jag lägga ned henne igen utan att behöva kämpa med att hon ska ta napp eller trösta henne. Idag låg hon och pillade med händerna, gosedjur och filt och till slut somnar hon. Vad är det som blir fel de där dagarna som hon bara är ledsen? 🤔

Nu ska jag passa på att packa! 🙋

Likes

Comments