Header

(You'll find the English version at the end of this post.)

Idag är det den 25:e oktober. Troligtvis är det en helt vanlig dag för de flesta. Men inte för mig.
För den 25:e oktober 1966 föddes den viktigaste personen i mitt liv. Den personen som jag kan tacka en stor del av min existens för.
(Jag har inte glömt dig pappa, jag lovar).
Min bästa vän.
Min ängel här på jorden.
Min kära, kära mamma.


Det finns så otroligt många saker som jag vet att jag aldrig hade klarat utan dig. Under mina absolut svåraste år fanns du där för mig natt som dag. Alla våra djupa samtal in på småtimmarna - dom må vara lite färre men dom existerar än idag. Jag har alltid kunnat prata med dig om precis allt. Kunnat vara mig själv till 100% och sagt precis hur jag tänker och tycker - utan att vara rädd för att bli dömd. Det är nånting jag önskar att de flesta barn kunde få uppleva med sin mamma eller pappa. En öppen relation där man kan vara sitt riktiga jag. Vi har diskuterat de mest konstiga, invecklade och djupa saker man kan tänka sig. Och många gånger har du fått mig att känna mig mindre annorlunda. Mindre rädd. Mindre självkritisk.

Ingen annan förstår mig lika bra som du. Du är mer än bara min mamma, du är min närmsta hand. Min bästa vän.

Under alla år som jag och min syster har haft kompisar hemma har det alltid slutat med att dom står i köket och umgås med mamma istället för oss. Hon har alltid haft den inverkan på folk.
Hon har ett lika stort intresse för smink och kläder som mig, hon följer folk som Kylie Jenner och Jaclyn Hill på snapchat, hon älskar rap/hiphop/RnB/techno/house - och hon frågade nyligen om en viss person var "KK" med en annan person. Japp. That's my mom for ya.
Samtidigt är hon otroligt omhändertagande, beskyddande, älskar blommor och växter, älskar djur (större djurvän får man leta efter), gör en grym sockerkaka och hon kan vara besatt av en låt ifrån 80-talet som ingen ens hört talas om eller ens kommer ihåg - och hon tror att ett bokmärke på telefonen är en app.

Hon är en så öppen person och jag tror att folk dras till henne just på grund av hennes öppenhet. Jag känner igen mig själv i henne och kan ibland komma på mig själv att bete mig identiskt som hon gör. Ibland saknar hon filter lite väl mycket - men det är på nåt sätt en del av hennes charm!🌹

Jag vet med all säkerhet att jag inte skulle vara den jag är idag utan henne. Hon är en av de starkaste människor jag känner, och jag har fått mycket av min styrka ifrån henne. Hon är en riktig kämpe. En som aldrig ger upp oavsett hur tufft livet är.

Älskade mamma, du vet redan att du är den största anledningen till att jag klarat mig så bra som jag har gjort i livet. Och att jag har tagit mig igenom saker som de flesta inte skulle kunna ta sig igenom - tack vare att du funnits där och låtit mig ventilera, prata och bara va'. Att du har ställt upp gång på gång och satt mig framför dina egna behov så otroligt många gånger. Att du är så som en förälder ska och borde vara - där egoism inte existerar, och jag önskar att fler fick ha den uppväxten som du och pappa har givit mig. Och som ni ger mig än idag.

🎉GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA PÅ 50-ÅRSDAGEN!🎈

Jag älskar dig mer än vad ord någonsin kommer kunna beskriva. Och det menar jag verkligen. och tack för allt du någonsin har gjort för mig - och tack för allt du KOMMER att göra för mig.

Oavsett vad som händer i livet vet jag att jag kommer att klara mig bra - för det har du sett till.💞Jag har mycket kvar att lära men jag kommer alltid ha mina grundvärderingar och stå med båda fötterna på jorden - och det är tack vare dig. (och pappa!)

Jag vet att din stora dröm är att rädda hundar som farit illa, hjälpa trafficking-offer och göra skillnad för dagens ungdomar - och bara det visar vilken godhjärtad medmänniska du är. Men, jag hoppas du vet att du har hjälpt mig igenom den tuffaste perioden i mitt liv, och att du förstår hur mycket du behövs där du är idag. Vi är många som inte skulle klara oss utan dig och du behövs precis där du är.❤️

Jag brukar ha lätt för att formulera mig - men att skriva den här texten var enormt svårt och jag hittar gång på gång inga ord - men det viktiga är att du vet hur mycket jag älskar och uppskattar dig, och vilken underbar person du är. Ett stort grattis på din dag!❤️

PS. Och i december väntar Stockholm på oss!✨

ENGLISH VERSION

HAPPY BIRTHDAY MOM!🎈

50 is the new 30 - and 30 has never looked this good!👌🏼🎀😘 I have no words to describe my unconditional love that I have for you. You are my best friend. Thank you for everything you've taught me. And all those late nights when you just sat there and listened to what I had to say. No matter if it were important or not - you engaged in the conversation and let me get it all out there. Thank you for being the most selfless mom in the entire world - always putting your children first.💞I'm positive that I have the greatest mom in the entire world!

TODAY IS YOUR DAY!

Happy 50th birthday!🎉

I love you.❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

YEEES! I just got my hands on the brand new Kylie KYSHADOW palette that launched TODAY! I didn't think that I was going to be able to get it on the first try, considering how fast her products sell out. (And considering how popular this palette is.) I've never checked out so fast in my entire life, haha. I had one mission and one mission only: get.the.Kylie.palette.
And I got it!

So expect a review and swatch post on the new fall Kylie Cosmetics eyeshadow palette - coming very soon!

JAAA! Jag är så himla lycklig! Jag lyckades få tag på Kylie's helt nya ögonskuggspalett som släpptes IDAG! Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas få tag på den vid första release:en med tanke på hur snabbt hennes produkter säljer slut och hur populär den här paletten faktiskt är. Jag tror aldrig att jag har checkat ut så snabbt i hela mitt liv! Det är i skrivande stund 39 minuter sen paletten gick live (jag hade checkat ut och var klar 22:01. Den släpptes 22:00😅) och tyvärr har den redan sålt slut - men jag lovar att säga till inför nästa restock! Jag jobbar även på ett inlägg om lite info angående paletten, så håll utkik efter det!

Men annars kommer en review av den här paletten inom snar framtid, so get excited!🙌🏼

Likes

Comments

This post is unfortunately in Swedish. It's a zodiac sign/horoscope post. But feel free to use the Google Translate tool in the left side menu!♍️​

Jag har alltid haft en sån hatkärlek till horoskop. Jag vet verkligen inte om jag tror på det eller inte. Men när det kommer till Veckorevyn och deras horoskop så stämmer det mer eller mindre alltid in förutom ett fåtal gånger. Så oavsett om man tror på horoskop eller inte så är det en kul grej och jag postade en del horoskop förut på min gamla blogg, men sen när jag gick över till denna så blev det att jag slutade - men jag har velat börja i evigheter, jag har bara inte kommit dit. Det är bara en sån där grej som är kul att ta med i underhållningssyfte. Jag lägger ingen större vikt i om det är på riktigt eller inte - det är bara en rolig grej!

Jag hittade bara kärleks-astro för oktober månad. Jag ville ha ett vanligt vecko eller helgastro, men veckan är snart slut och helgen har inte kommit än - plus att det är under så kort tid. Detta astro är iallafall för hela oktober månad!

All cred till VECKOREVYN! Detta är hämtat ifrån deras astroblogg och här är en direktlänk till inlägget: http://blogg.veckorevyn.com/astrobloggen/category/karlekshoroskop/

Anledningen till att jag postar detta är för jag vet att väldigt många av er som läser älskar sånt här - och er önskan är min lag. Haha, nej men, jag fastnar sällan i sånt här men som sagt - det är en kul grej! Jag vet inte själv vad jag har för kärleksliv just nu så det är väl bra om nån annan kan tala om det för mig!👌🏼Kanske ge mig lite guidelines? För jag är då alltid förvirrad när det gäller mitt icke-existerande-men-ändå-existerande-kärleksliv!🙌🏼Jag vet inte själv, okej?
Och för er som undrar så är jag skytt!

Let's go!👏🏼

Väduren
21 mars – 20 april
Oktober börjar med en stark romantisk medvind, kära Vädur, speciellt om du har en sötnos när månaden börjar, en ny eller en du haft länge. Att bygga och utveckla relationer är det som du mest av allt fokuserar på nu, och på detta område händer så mycket nu. Du ser på en person som står dig nära med nya ögon, och allt kan hända. I mitten av månaden kan allt hända igen, men den här gången är det mer du som står i centrum när oväntade förändringar skakar om dig och ditt känsloliv. Ta inget för givet nu, men gör inte heller något förhastat. Slutet av månaden kommer med allvarliga men glädjande nyheter och framtidsplaner. Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.


Oxen
21 april – 21 maj
En bit in i oktober börjar känslorna för någon bli som känns svårfångad att bli allt starkare, kära Oxe. En anledning till att du kanske inte vågat tänka på den här sötnosen som någon för dig tidigare kan vara för att hen också är en vän i första hand, men det här kan förändras nu. Se upp för att försöka investera dig själv i en ny relation under mitten av månaden dock, för dina känslor pendlar snabbt och det blir förvirrat både för dig och den du flirtar med. En distansrelation kan få det tufft just under mitten av månaden. Desto mysigare blir det i slutet av månaden då en relation strålar av god kommunikation och magiska vibrationer när ni kommer varandra allt närmare. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Tvillingarna
22 maj – 21 juni
Det är nästan inget annat än kärlek som gäller när oktober börjar, kära Tvilling, och du är het på att få saker att hända nu. Du vill gärna se att ditt kärleksliv växer och expanderar drastiskt nu, och chansen är stor att det gör det. Använd all din charm, släpp dina hämningar, följ magkänslan och gå all-in! Det kan verkligen bli magi denna månad. Se upp bara för att blanda in en vän, kanske genom att dejta någons ex eller liknande, då rationellt andra tycker det är okej, men där känslor snabbt ändras under mitten av månaden. Orättvist mot dig, men håll irritationen inom dig. Du kan hitta ett sätt att balansera situationen i slutet av månaden, utan att tappa den person som är så viktig för dig nu. Kärleken är i fokus denna månad. Njut! Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.

Kräftan
22 juni – 22 juli
För Kräftor som bor med sin sötnos blir början av oktober helt magiskt, speciellt om ni precis flyttat ihop, kära Kräfta. Men en flirt kan också uppstå med någon som bor långt bort, eller som du träffat på nätet eller chattar med mest. Skakigare blir det i mitten av månaden, då du dels har för mycket att göra för att hinna tänka på kärlek, men då du också lätt hamnar i konflikter som kretsar kring svartsjuka. Det är när oktober går mot sitt slut som romantiken växer sig riktigt stark, och känslorna är pirrigare än vanligt under månadens sista dagar. Du dras till någon som är både mystisk och pratglad samtidigt, och fascineras totalt. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Lejonet
23 juli – 23 augusti
Flirtigare period får en leta efter, kära Lejon, för du är den som går allra starkast fram på det här området. Om du inte redan har en sötnos så är du nu redo att ta kontakt med någon i din vänkrets som du är intresserad av, eller gå fram till en främmande gullis och säga hej. Du är otroligt peppad på nya ansikten, kanske även på nya platser, men främst på att få mingla runt. Se upp bara för att det i mitten av månaden blir stökigt på himlen, och att Lejon som har en distansrelation kan få svårt att hitta en bra balans när missförstånd och konflikt gör entré. Men det kan det nästan vara värt, när slutet av månaden för världens finaste aspekter med sig. Nu tar du nämligen ett stort och viktigt steg i ditt kärleksliv, som du laddat länge för. Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.

Jungfrun
24 augusti – 22 september
Ditt fokus hamnar inte bara på kärlek i första hand denna månad, kära Jungfru, men det kan slå många gnistor ändå. Speciellt bara tio dagar in i månaden så kan det spraka till mellan dig och en sötnos vars energi du inte kan skaka av dig, eller så hamnar du på en sprakande dejt. Du hämtar all din energi från romantik nu, vilket sätter fart också på din fantasi och din kreativitet. Den andra halvan av oktober handlar till allra störst del om en hel del flirtande, där du har mer än bråttom med att hinna prata med och lära känna prick alla, helst hela tiden. Det vimlar av intressanta personer att småprata med och du är ständigt nyfiken på dem du möter på, och väldigt öppen för vad som kan hända. Det ser lovande ut också inför november. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Vågen
23 september – 22 oktober
Har en fenomenal inledning på oktobermånad, en fantastisk månad för dig överlag, kära Våg, där allt tycks hända samtidigt, inte minst i kärlekslivet. Andra dras till dig som vore du en magnet, och din energi smittar av sig. Det gör inget, för du har gott om just energi. Men ta inte för stora initiativ, för i mitten av månaden blir det lätt ordentligt komplicerat i dina relationer, när oväntade känslor spökar från alla möjliga håll. Saker går inte som du tänkt dig, speciellt inte om du bor tillsammans med din sötnos, men håll ut. Oavsett vad universum kastar mot dig, så har du fortfarande charmen på din sida. Dejtande i slutet av månaden går också på räls, så se fram emot en rolig period där om inget annat. Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.

Skorpionen
23 oktober – 21 november
Du går igenom en hel del stora inre förändringar denna månad, kära Skorpion, och det är därför lite olika för olika Skorpioner hur kärlekslivet utvecklas. En del av er ställs inför att möta era mer utåtriktade sidor, vågar träffa nya personer och satsar på att chansa, medan andra har fullt upp med att söka inåt. Men det viktigaste för att romantiken ska blomstra, är att hålla fast vid att vara så öppen och tillåtande som möjligt. Det här blir en månad för att utforska dina möjligheter, och för att verkligen testa dina egna gränser – om du har några alls eller om du är redo att rita upp några. Du är otroligt generös med din kärlek nu, även om du inte slösar med några falska löften eller tomma komplimanger. Istället finns du där som ett pålitligt stöd, och det betyder mer än alla ord. Månaden är således fin, men finast av allt blir den när den är på väg att ta slut, och du har fantastiska chanser till romans på alla plan. Inled gärna något nytt nu. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Skytten
22 november – 21 december
Om du inte är romantisk så är du i alla fall otroligt social denna månad, kära Skytt. Bland vänner och bland dina intressen finns en hel del sötnosar att kika på nu, och ännu bättre – säga hej till. Våga ta kontakt med andra, om så bara för att bli vän nu. Vänskap är en gyllene biljett till kärlek för dig, denna höst i sig men också speciellt denna månad. Ditt kärleksliv kan dock uppleva som rätt skumpigt i mitten av månaden, när svartsjuka sätter in eller intensiv längtan inte besvaras på stört. Å andra sidan kan du se fram emot en seriös och djup kontakt i slutet av månaden. Dina skills inom kommunikation är helt fenomenala nu. Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.

Stenbocken
22 december – 19 januari
Även om du gärna flirtar en hel del denna månad, så ligger du gärna lite lågt när det kommer till kärlek, kära Stenbock. Många andra saker tar prioritet i ditt liv nu, men det finns också en attraktionskraft som kan ta dig med storm. Det kan bli en het månad, men inte nödvändigtvis med känslor inblandade. Så var försiktig med de hjärtan du snubblar på under månadens gång, de kan dras rejält till dig utan att du har lika djupa känslor tillbaka. Däremot trivs du väldigt bra i sällskap med de som känns som vänner, så alla relationer som ligger på den nivån flyter på med lätthet. I slutet av månaden kan du sedan se en vänskap avancera snabbt och innehålla något än mer magiskt. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Vattumannen
20 januari – 18 februari
Den resande eller pluggande Vattumannen har stor chans att träffa någon i skolbänken eller på främmande ort denna månad, speciellt i början av oktober. Er kommunikation är redan i inledningsstadiet väldigt djup och explosiv, så mycket kan hända snabbt, kära Vattuman. Men det här är också en månad där du letar efter kärlek som inspiration, eller hittar kärlek där du söker efter inspiration. Det här innebär att ditt största fokus inte är kärlek, utan du ser gärna på kärlek som en härlig bifunktion av allt annat du sysslar med. Se bara upp för att förvirra någon med ditt flirtande i mitten av månaden. Däremot kan en vän introducera dig och en sötnos under slutet av månaden, och ordentliga gnistor kan uppstå. Störst romantisk potential har 4, 11, 14, 18, 20 & 26-30 oktober.

Fiskarna
19 februari – 20 mars
Om du befinner dig i en stark relation så kan många saker hända i början av denna månad, kära Fisk, då ni två öppnar er för varandra och verkligen kommer varann nära. För Fiskar som inte har en speciell sötnos i sitt liv så kan det lätt kännas mer som att du är öppen för kärlek på flera sätt, men samtidigt är ytterst försiktig med vem du släpper in eller på vilket sätt. Du längtar efter att träffa någon som är din vän samtidigt som det finns attraktion, och där relationen inte hänger på att du antingen inte gör någonting, eller gör allt jobb. Att hitta balans i hur du tar emot och ger kärlek blir din utmaning denna månad. I slutet av månaden kan det gnistra till ordentligt mellan dig och en sötnos som du mest sett på distans eller som kommer från en avlägsen plats. Släpp in dessa känslor, för här kan magi uppstå. Störst romantisk potential har 5, 11, 19 & 26-30 oktober.

Likes

Comments

I found some inspiration pics on my phone that I thought I'll share with you guys! Unfortunately I can't tell you the original owner of each photo, it's not my intention to not give credit - I just simply don't know who each photo belongs to originally. So I apologize in advance! I hope you enjoy and I'll see you in my next post!xx

Jag hittade lite inspirations-bilder som låg på min telefon sen i augusti/september - så jag tänkte dela med mig av dessa. Jag älskar bilder & foton av alla slag (som ni vet vid det här laget) - så jag kände att, trots att det är en del sommarbilder så får det vara så! Kändes trist att inte inkludera dom bara för att det är höst. Och som vanligt när det kommer till såna här inlägg så har jag inga uppgifter om bildernas ursprungliga ägare, så jag är ledsen att jag inte kan ge cred. Men annars hoppas jag att vi ses i nästa inlägg! Ta hand om er. xx

Likes

Comments

This post is unfortunately in Swedish. It's a list of questions regarding me as a person and some about dating/relationships as well. But you can always use the Google Translate tool in the left side menu!💞

Hej! Jag tänkte lägga upp en sån där lista som man gjorde när man var 14 - bara för att jag vill försöka bli lite mer personlig här i bloggen. Jag tog den här listan för jag tyckte den hade bra allmänna frågor - men sen på slutet blev det världens kärlekslista - men jag körde på och tänkte att det kunde vara en kul grej! Så för er som vill ha en inblick i mitt kärleksliv - here is your chance!😘🙌🏼 jag skäms nästan över att lägga upp det här, men folk tycker tydligen sånt här är intressant så! Vi kör!✨

RANDOM

Din favoritmat?
Hm, svår fråga! Nån kötträtt kanske.

Dina 3 bästa egenskaper?
Empatisk/omtänksam, snäll och lugn!

Dina 3 sämsta egenskaper?
Envis, kan bli frustrerad om folk inte förstår mig och vad jag menar, och även om jag nästan aldrig blir arg så när jag väl blir det så blir jag arg på riktigt.

Har du bra självförtroende?
Det skulle jag nog säga att jag har! Jag hade inte det för några år sen, men idag - absolut.

Dina bästa barndomsminnen?
Alla resor med familjen! Lofsdalen och Åland!

Nämn en sak som få vet om dig:
Jag är egentligen ganska galen som person och framstår nog betydligt mer snobbig än vad jag är! Man måste lära känna mig helt enkelt.

Höger eller vänsterhänt?
Vänster

Är du stabil i en kris?
Ja det skulle jag säga att jag är.

Har du något udda intresse?
Räknas Jurassic Park?

Vad är det bästa beslutet du någonsin tagit?
Att sluta bry mig så jäkla mycket om vad folk tycker. Skitsamma om du gör bort dig - vad spelar det för roll?

Är du spontan och äventyrlig?
Jag är väldigt spontan och älskar när det händer saker! Samtidigt som jag är lite väl rädd ibland för att dö, haha. Det är en mix mellan att söka adrenalin och fly ifrån det, haha!

KÄRLEK

Är du singel eller i förhållande?
Singel

Finns det nånting man bör känna till om man dejtar dig?
Jag saknar filter så jag ställer ofta frågor som man egentligen inte borde ställa. Jag är ganska rakt på och tassar sällan på tå omkring ett ämne. Så, om jag säger nåt eller frågar nåt som man i vanliga fall inte säger så vet du nu varför. Haha! Och du måste komma överens med min familj!

Vad är ett BIG NO NO för dig rent personlighetsmässigt och utseendemässigt?
Utseendemässigt - dålig hygien och FÖR mycket skägg! Och jag föredrar ju när killen kan klä sig någorlunda! Men det är väl ingen deal-breaker. Och personlighetsmässigt - om personen alltid är egoistisk och bara pratar om sig själv eller om personen är elak eller nedvärderande mot andra människor. Eller om han tror sig vara bättre än alla andra!

Vad är en BIG TURN ON när det kommer till personlighet och utseende då?
Utseendemässigt - jag är en sucker för typ keps/mössa, slitna jeans och en hoodtröja! Och fina ögon, helt klart. Personlighetsmässigt - när killen tar INTIATIV! Ställ frågor, bjud ut mig, ta första steget - var inte blyg! Det finns inget hetare än en person som vågar ta kommando. Jag är inte alls blyg och har inga problem att bjuda ut nån - men blir det för ensidigt så tappar jag intresset ganska fort. Våga ta intiativ killar!

Vad söker du hos en kille?
Nån som har humor och gör mig glad, är snäll och kan balansera att umgås med mig och ha sitt egna liv!

Vad ska man göra för att få dig lite extra på fall?
Var lite unik. Här kommer vi tillbaka till det där med intiativ - men idag är alla killar väldigt tillbakadragna så vill man få mig på fall så får du visa att du VILL få mig på fall! Alla behöver lite bekräftelse, jag vet kanske redan att du är intresserad - men det skadar inte att du visar det lite extra!

Har du dejtat mycket i ditt liv?
Ja, det får jag nog säga att jag gjort, men det har inte varit "medvetet" eller enbart för att dejta runt, det har bara blivit så. Men just nu är jag lite rostig! Målet är väl ändå att inte behöva dejta runt utan, helst vill man väl hitta nån. Sen blir det inte alltid så, däremot. Men det är en annan sak!

Har du någon gång blivit dumpad?
Inte dumpad som i ett förhållande - men dissad när jag precis börjat prata med nån eller träffat personen 1 gång typ.

Har du dumpat någon?
Ja

Har du fått ditt hjärta krossat?
Nej, det har jag inte.

Hur är du i ett förhållande?
Väldigt chill. Jag har mina moraler och standards, men jag är inte den som skriker och är sur över ingenting. Jag kommer inte flippa ur för att du har en kvinnlig kollega eller kompis, jag kommer inte bli grinig för att du vill gå ut med grabbarna, jag blir inte sur utan att säga vad jag är sur över. Jag är väldigt trygg i mig själv. Men med det sagt så tolerant jag inte oärliga eller otrogna människor. Annars är jag så att jag älskar att umgås men vill fortfarande kunna ha egentid. Jag är nog ganska omhändertagande och givande, men om jag inte får nånting tillbaka eller blir överkörd så är det hejdå som gäller.

Vad är för dig viktigast i en relation?
Givetvis ärlighet och att personen är trogen och lojal och allt sånt, men nånting som jag verkligen värdesätter som jag inte tror så många tänker på är att man inte ska behöva vara orolig att nånting är fel. Alltså, ni vet den där oron när man dejtar nån och man undrar om personen är intresserad? Den känslan följer ibland med in i förhållandet och det är inte okej. Det är otroligt viktigt att man vid det laget VET att personen man är tillsammans med också går 100% in i relationen. Du vill inte behöva undra varför han inte svarar på ditt sms och om nåt är fel varje gång det tar lite tid för honom att svara. Då står nånting inte rätt till!

Tycker du killen ska betala på första dejten?
Det är absolut inget jag räknar med eller nånting sånt! Vill han däremot betala är det en supergullig gest och jag tar då notan nästa gång! Men, det är liksom inget som jag förväntar mig direkt. Däremot skulle jag såklart bli väldigt glad OM han vill betala! Men det är mer själva gesten i sig, pengarna spelar ingen roll!

Vad attraheras du av hos det motsatta könet?
Nån som vet vad den vill och är självsäker. Som inte är rädd för att bli dissad och därför inte vågar göra nånting. Sen gillar jag när en kille ställer frågor och är engagerad i konversationen!

Dina 3 bästa tips till någon som letar efter kärleken:
Sluta leta, vet om ditt egna värde och stanna inte med nån bara för att du är rädd att vara ensam.

Har du någonsin haft en riktig mardrömsdejt?
Haha ja! Det har jag, tyvärr.

Nånting du önskar att fler tjejer visste om killar?
Jag tror att vi tjejer analyserar saker som i slutändan inte betyder nånting. Vi tror kanske att vi blir dissade när det egentligen är så att han bara är upptagen eller har en jobbig dag. Sen får vi tjejer inte glömma att ge killarna komplimanger och ge dom bekräftelse också! Vi glömmer gärna bort den biten.

Nånting du önskar att fler killar visste om tjejer?
Jag vet att du har en jobbig dag och är upptagen - men vi tjejer behöver bli lite bekräftade till och från och du måste vara tydlig med vad du vill! Vi överanalyserar det mesta så är du intresserad - tala om det. Hon kommer bara bli glad. 

Likes

Comments

Hi guys! I hope you are all doing well!
So, today is finally the day for the Viseart Theory Palettes review! For those who follow me on Instagram knows that I in a recent post said that I will be doing a review on these palettes from Viseart, but I just never got around to it. And before my IG post I had been planning on doing this review since June! So it's about time!

WHAT IS IT?
Viseart Theory Palettes. 3 pocket-sized eyeshadow palettes that all comes with 6 eyeshadows each. 3 mattes and 3 metallic/shimmers. Like I mentioned there is a total of 3 different palettes: Cashmere (neutral), Minx (warm-toned) and Chroma (cool-toned grey). The actual palette is very small but the pans are quite large so you do get a lot of product. The pans are removable.
I own Cashmere and Minx. Chroma didn't really speak to me all that much, I feel like I have so many similar shades and since I don't do a lot of dark smoky-eyes (using grey and black) anymore I didn't feel like I would get any use out of it. But if cool tones are your thing - definitely check out Chroma! It has a beautiful icy white metallic/shimmer shade that I secretly crave and I almost bought the palette for that shade only. But I stopped myself, haha. Maybe in the future, who knows?

PRICE AND AVAILABILITY?
$45 each. You can find these at www.beautylish.com
& www.musebeauty.pro as well as www.beautybay.com


REVIEW
I will keep this as short as I possibly can.
I love these palettes! But before I go on, I just want to quickly mention that: I might not use them as often as I would like to, but on the other hand I don't put on makeup that often and on top of that I have so much to choose from - and I do have a few favorite palettes above these, but that's simply because I like a bit more color and I'm the type of person who like being able to choose from more than 6 colors. but, with that being said, if you are looking for something classy and everyday friendly - this is it. It's very sophisticated. And if I were to do my makeup knowing that it has to look good (for a date or a special occasion etc where there is no room to f* up) the Viseart Theory Palettes are definitely on my list of palettes that I would use. I just know that the result will look good no matter what. And I love to have that type of a security blanket. So yeah, even though they don't get as much love as they should - they are still some of the best quality shadows that I own. I might prefer the colors in let's say Anastasia Modern Renaissance or whatever it may be, but like I said: when I want a classy look or just not in the mood to experiment - these are some of my go to.

But let's talk about the actual product itself!
The quality is everything. They are so smooth and creamy, they feel so soft to the touch and the pigmentation is crazy good! They also have a very nice blendability and are easy to work with. They give a professional result and no matter how long you've been doing makeup - you will benefit from these! The thing that I love about the Theory Palettes is that, first of all: they are so easy to store and to carry with you. Since they are pocket-size they fit everywhere and therefore they are easy to travel with or just to bring with you no matter what you are doing. It doesn't have to be that you are actually out traveling the world - no matter if you are going from room to room, house to house, city to city or country to country - since they are so easy to carry around you are more likely to use them. I often don't use my big palettes (like morphe for example) because they are just too big. Sometimes I like to do my makeup in another room and frankly, 9 out of 10 times its the products that are easy to carry that gets to come with me.

I also love the fact that all these colors goes together perfectly so you don't have to worry about mismatching! It doesn't matter if you are going to a business meeting, having a fun night out or just your everyday work (or school) - I promise that you will be able to create an appropriate look for all of these occasions.

FINAL THOUGHTS
Who do I recommend these to? Anyone who like more basic shades and want a go-to palette for your everyday occasions. You will get a lot of use and variety out of each palette, and if you want a pop of color you can just add in a single shadow and you are good to go. I think that, in my case where I own so much makeup and love the creative side of things and being able to choose from multiple colors - palettes like theTheory ones might end up in the background unintentionally. It has nothing to do with the quality or anything like that - I just have so much to choose from! If I were to do my makeup more often and actually had to do an everyday look - these would probably be on my top 3 list. And I also love the fact that the result always turns out great. It just does. So, I definitely recommend these palettes to everyone who feel like it's their type of colors - because the quality is THERE. It's insanely good!

Let's see some swatches!

Cashmere & Minx


I really hope that you appreciate this blogpost and review. I hope to see you in my next one! Until then, take care.xx

Likes

Comments

Hej på er! Här kommer min recension av MAC COSMETICS X STAR TREK kollektionen! Jag pratar även lite om mina åsikter gällande MAC som märke överlag och kvalitén på deras produkter. Vi kör igång på direkten!👇🏼


VAD?
MAC Cosmetics släppte nyligen en kollektion med Star Trek tema och den består bland annat av 4 st läppstift & 4 st läppglans med en lite futuristisk touch, pressade pigment i 4 olika färger och 3 stycken highlighters/illuminators/face powders (vet helt ärligt inte vad dom ska föreställa - MAC är väldigt svävande i sin beskrivning) - skimrande, glittrande puder skulle jag nog säga är det som beskriver denna produkt bäst. Sen fanns det även några eyeliners och nagellack och mer basic tools som ett par lösögonfransar, två stycken borstar och nån mascara.

PRIS OCH TILLGÄNGLIGHET?
Mellan 140-365kr. Kollektionen finns hos www.maccosmetics.se och jag tror att den även säljs i butik (är inte helt säker) dock vet jag inte om det bara är i utvalda MAC-butiker eller inte.

REVIEW
Idéen är grym. Jag älskar kreativiteten och när man kan skapa nånting annorlunda. Men även om det var en grym idé så gick nånting riktigt fel längs vägen. Jag vet inte om det var ekonomi, produktivitet, tidspress eller en kombination av alltihop som ligger bakom denna miss, men det här känns halvdant gjort. Ska man ge sig på Star Trek i ett sånt här sammanhang måste man gå all in. Allt eller inget.

För att sortera mina åsikter och tankar börjar jag med den yttre designen: varför behöll MAC deras svarta vanliga paketering? Dom har bara lagt till Star Trek symbolen som en stämpel i mitten, men allting annat är som i deras standardsortiment. Ska man göra ett Star Trek tema måste man göra det fullt ut. Ger man sig på en sån kultgrej så måste man liksom gå hela vägen. Dom kunde ha gjort en silvrig förpackning med ett spektrum av reflekterande färger i. Dom hade kunnat ändra färgställning till mer eller mindre vad som helst - allt är bättre än deras original-paketering! Dom har inte ens gett den yttersta paketeringen (boxen) nån specialdesign. Den har symbolen i mitten men annars är den helt svart den med. Paketeringen känns definitivt inte som Star Trek och jag hade förväntat mig mer med tanke på det stora namnet som kollektionen faktiskt bär. Dom vet att det ligger ett samlingsvärde i denna kollektion, så jag förstår verkligen inte varför dom gjorde allting så basic. Paketeringen spelar en väldigt stor roll i såna här kollektioner, och jag förstår inte alls hur dom tänkte.

Så kommer vi till själva sminket i sig. Jag köpte bara två produkter: en ögonskugga (pressat pigment) och en highlighter/luminous glow/fantastic powder. Eftersom jag bara har två av produkterna är det bara dessa två jag kan yttra mig om. Jag vet inte hur de övriga produkterna i kollektionen presterar. Men det här är min åsikt gällande ögonskuggorna och highlighter-pudren.

Vi börjar med ögonskuggan: skuggorna kommer i singelform och är pressade pigment. jag har färgen To Boldly Go (220kr) som är en ganska kall koppar som har inslag av lite bronze, med små guldiga och silvriga glitterkorn och en ganska rödaktig underton. Mitt första intryck var att skuggan är helt okej pigmenterad. Ingen WOW effekt direkt, men heller inte dåligt pigmenterad. Jag gillar att den är väldigt blank - den ger liksom intrycket av en 'wet-look' på ögonlocket vilket är ganska häftigt. Den passar nog inte till vardags för de flesta om man säger så, men vill man ha en ganska markerad festlook eller nånting sånt så ger den en ganska unik effekt genom att den har en bländande finish där det ser ut som om att du har mixat skuggan med vatten. Men sen kommer vi till den delen som jag är betydligt mindre förtjust i: ALLT GLITTER. Det här är verkligen ett glitterpigment och de små guldiga glitterkorna hamnar ÖVERALLT. Du måste ha nån form av glitterbas om du vill att skuggan ska ha en chans att sitta fast på ögonlocket. När jag först swatchade den hade jag fullt med glitter över hela mig. Min t-shirt samt mina armar och ben badade i glitter. Men, jag tror att detta ändå är en smaksak och vet man bara vad man har att göra med så är det inga större problem. Så ögonskuggan får ändå godkänt! Dock är det inte riktigt min cup of tea!

..Men så kommer vi till highlightern - eller Trip The Light Fantastic Powder som är det korrekta namnet. Jag köpte färgen Luna (310kr) som är den ljusaste färgen. Jag var superexalterad över att få testa den, men besvikelsen var ett faktum när jag la fingret på pudret för första gången för att swatcha produkten. Det som slog mig först var hur fruktansvärt torrt pudret kändes. Tänk dig att du försöker swatcha ett vanligt A4 papper men som har lite motstånd. Jag vill inte säga sandpapper för det var inte riktigt så grovt, men lite åt det hållet. Det fanns absolut ingen mjukhet, ingen krämighet - och ingen pigmentering. Jag vet helt ärligt inte vad dom har gjort med den men det var bland det sämsta jag varit med om. Sen noterade jag även att den hade massvis med glitterkorn i sig som inte alls smälte in med resten av produkten. Men för att ge det hela en chans så swatchade jag pudret och prövade även applicera det på kinderna lite senare - och jag blev ännu en gång besviken. Det kändes som leksakssmink. 310kr är ändå ganska dyrt för att vara MAC, och jag förväntar mig betydligt mer i den prisklassen. Det finns liksom inget syfte med produkten. Den ger ingen highlight (möjligtvis ett väldigt subtil glow om man kollar riktigt nära, men knappt ens det) och den är för glittrig för att ha som ansiktspuder. Pigmenteringen finns helt enkelt inte där. Nej, Trip The Light Fantastic Powder får underkänt!


Nu kommer jag vara brutalt ärlig: men hela den här kollektionen känns ihopslängd. Jag är besviken på förpackningen, produkterna känns billiga och dom borde ha gjort mer för att representera Star Trek. Allt som allt skulle jag inte rekommendera den här kollektionen. Möjligtvis om du är ett stort fan av Star Trek - men för själva produkten i sig? Nej, då finns det betydligt bättre! MAC är ändå ganska dyrt, men det känns som att dom står still och lever på gamla meriter. Jag har faktiskt varit ganska missnöjd med MAC Cosmetics överlag den senaste tiden då det känns som att deras produkter gång på gång gör en besviken och dom hänger inte med i utvecklingen. Tar man över 300kr för en highlighter måste den också mäta sig med konkurrenterna i samma prisklass - och det gör ingen av MACs produkter i nuläget. Förut (för några år sen) så var dom bland TOP 5, men sen dess har det kommit nya märken och produkter som har mer att erbjuda. Jämför till exempel en highlighter ifrån MAC med en highlighter ifrån BECCA. Skillnaden är slående - ändå är det samma prisklass. En förändring måste ske ifrån MAC's sida. Sen hjälper det ju inte direkt att dom fortfarande testar på djur.

Kom dock ihåg att detta är min personliga åsikt, och jag har produkter ifrån MAC som jag älskar - men deras senaste limited edition kollektioner har varit sisådär enligt mig när det kommer till kvalité. Jag tycker man märker en tydlig skillnad när MAC faktiskt har lagt ner pengar och tid på en kollektion och när dom bara slängt ihop något. Mitt problem med MAC är deras ojämnhet. Man vet aldrig vad man får. Ena gången är produkterna grymma för att nästa gång vara en stor besvikelse. Dom kanske skulle trappa ner lite på antalet kollektioner och fokusera mer på kvalitén. Quality over quantity!

Jag hoppas ni gillar det här inlägget och att det uppskattas trots att det var en negativ review. Jag tycker givetvis att det är betydligt roligare att göra positiva recensioner, och ofta brukar jag bara lägga dåliga produkter åt sidan och så är det inget mer med det. Men ibland stöter jag på märken eller produkter som bara inte håller måttet fast dom borde göra det. Och i det här fallet kändes det värt att ta upp då MAC är ett väldigt populärt märke, och många köper gärna deras produkter utan att ens reflektera över kvalitén - det går liksom av sig själv och av ren vana. Jag är själv sån när det kommer till vissa välkända märken. Så därför känns det väldigt viktigt med negativa recensioner också eftersom det i slutändan ändå handlar om pengar som man kanske inte vill kasta bort på en dålig sminkprodukt!

Det var allt jag hade att bjuda på den här gången!
Ta hand om er så hörs vi i nästa inlägg!xx

Likes

Comments

(English version down below)

Hej! Jag tänkte bara tipsa om en serie som jag är besatt av för tillfället!🙌🏼 Jag vet hur svårt det kan vara att hitta bra serier att kolla på, så när man hittar en serie som man gillar och dessutom inte sett förut så är det lite som att vinna på lotto! (Mer eller mindre!)


Jag pratar om MTV's Are You The One? Jag kollar på säsong 4! För er som gillar serier som är lite åt the bachelor hållet så kommer ni älska den här serien! Det är så himla intressant då känslor och logik verkligen krockar. Jag älskar sånt! Så vill ni ha något underhållande att kolla på så checka definitivt in MTV's Are You The One?

Jag kollar på AYTO? via viafree appen (och på viafree.se) - jag upptäckte nyligen att den appen existerade då jag skulle kolla på nån serie som bara sändes där (tror det var "sommaren med youtube-stjärnorna" eller nåt sånt) och blev sjukt förvånad att den var gratis med tanke på hur mycket bra serier som fanns tillgängliga! Så det är verkligen nånting jag rekommenderar ifall ni har gått igenom allt intressant som finns på Netflix och söker efter nytt material att titta på!😁

I have a new tv-show obsession! It's called Are You The One? Right now I'm watching season 4 (I jumped right in, this is my first season) and I'm only at episode 5 but I'm already hooked for life, basically. So if you are looking for a good old reality show with drama, love and gameplay - this is going to be your cop of tea!☕️💑

Likes

Comments