Header
View tracker

Idag bär det av till min kusin för att fira jul eftersom att båda mina kusiner åker till sina respektive och deras familjer på själva julafton - så vi firar idag istället! Dom åker upp till sina varannat år så i år blir det bara familjen och min moster på själva julafton. Men idag är det hela gänget: mina två kusiner och deras respektive samt mitt kusinbarn, min familj och moster. Vet inte om morfar kommer eller inte men det återstår att se!
Vi ska iallafall äta massa mat, spela julklappsspel och dom ska öppna julklappar. Vi spar våra till själva julafton!🎄

När vi ändå talar om julklappar - brukar ni rimma? Jag personligen älskar det här med rim och jag tror att resten av familjen också gör det, om inte annat så har dom inget val! Haha. Vissa är ju grymt duktiga på att rimma, samtidigt som en del finner det lite svårt och framförallt tidskrävande. Tiden kan jag tyvärr inte göra så mycket åt - men däremot så kan jag ge er några (förhoppningsvis) hjälpsamma tips!

1. Jag brukar först tänka ut lite vad jag vill få fram genom rimmet. Vill jag avslöja ganska mycket? Vill jag hålla det mystiskt och hemligt men ändå ge små ledtrådar? Vill jag kanske inte avslöja nånting överhuvudtaget? Ska rimmet vara personligt? Fundera lite på vad du vill förmedla för känsla med rimmet!

2. När jag bockat av punkt ett så brukar jag ta fram ett kladdpapper (alternativt använda telefon) och börja skriva första meningen. Till exempel om jag ska ge bort pengar och vill ge ganska många hintar:
"Jag vet att du gillar att välja själv.." och sen tar jag då sista ordet i meningen vilket i det här fallet är ordet "själv" och så börjar jag rimma på det - mälj, dälj, fälg, tälj osv. Och inget av dom orden passar ju riktigt in och vissa är inte ens riktiga ord. Då får jag justera meningen. Antingen ta en helt ny mening eller ändra sista delen.

3. Vi säger att jag istället väljer att börja med meningen "eftersom att du själv vet allra bäst..." så rimmar vi vidare på bäst: kest, lest, mest, fest (?), käft etc. Och 'mest' skulle ju kunna passa in ganska bra. Då gäller det att du placerar det ordet sist i nästa mening - oavsett vad. Så hittills har vi då "eftersom att du själv vet allra bäst.." "...vad det är du vill köpa allra mest" och här kan du antingen välja att fortsätta på bäst och mest och rimma vidare med t.ex "vare sig du vill spara till en häst..." "...eller köpa nånting fint till nästa fest." Och när du då har kommit på ytterligare två meningar (rim måste alltid komma i två och två meningar. Du kan inte göra tre meningar som rimmar på "bäst" och sen byta! *kan kan du alltid men jag tror ni förstår hur jag menar!* undantaget är om det är slutet på rimmet - då funkar tre i rad!) som rimmar på första ordet dvs "bäst" då backar du till punkt 1 och kommer på en ny mening och gör om samma sak en gång till. Och så fortsätter du så tills du är nöjd! Och vill du inte ha fyra meningar som rimmar på samma sak så går du vidare efter de första två meningarna.

4. Du kan göra små justeringar vart eftersom och finslipa det! Kom även ihåg att du skriver en mening per rad så att den som läser upp rimmet kan betona det rätt!
Gör det personligt så att det passar just den du ger paketet till. Byt ut små ord som passar!

5.Gör klart rimmet!
Eftersom att du själv vet allra bäst
Vad det är du vill ha* allra mest
Vare sig du vill spara till en häst
Eller köpa alkohol* till nästa fest
Valet är helt upp till dig
Välj klokt, och god jul från mig!

jag bytte alltså ut ordet 'köpa' mot 'ha' för att jag i efterhand tyckte att det lät bättre, och ordet 'fint' mot 'alkohol' för att det var en lite rolig touch. Men det är som sagt där du kan lägga in personliga saker - dricker personen inte kan du skriva nånting annat där (i just det här fallet). Och det härliga med rim är att du kan i stort sett skriva vad som helst - så länge sista ordet rimmar med kommande menings sista ord! Så innehållet fram till sista ordet behöver absolut inte rimma. Däremot så skadar det aldrig om ett eller flera ord i meningen också rimmar på sista ordet - men det är absolut inte en nödvändighet!

Lycka till!📝🎁🎄✨


...Och funkar inte det så får du ringa in till Bingolotto's uppesittarkväll i hopp om att nå fram till rimstugan! E
ller vända dig till lösningen på (nästan) alla världens problem: GOOGLE!💻 Oavsett vad så är rim en kul grej och vare sig du är mästare på att komma på egna super-rim eller söker på Google efter "julrim klocka" så spelar det ingen roll. Det är ansträngningen och tanken som räknas!🙋🏻glöm aldrig det!

Ha nu en riktigt trevlig dan före dan före dopparedan!

Likes

Comments

Hej på er!
Redan i september lyckades jag få tag på denna underbara holiday palett ifrån Marc Jacobs Beauty!
Tanken var att jag skulle visa er paletten direkt när jag köpte den i slutet av sommaren/början på hösten (dvs när den släpptes i USA). Men saker och ting blev inte som jag tänkt riktigt under höstens gång - men that's life och det är bara att acceptera sånt som man inte har nån makt över. Och bättre sent än aldrig, ellerhur?

Om du är sugen på denna sultry, sexy & scandalous ögonskuggs-palett med totalt 20 skuggor att välja på
i sann julinspirerad, guldfärgad paketering och en design som bara andas Marc Jacobs -
ja, då tycker jag garanterat att du ska kolla in denna limited edition holiday utgåva!


SWATCHES....
Jag valde ut några favoriter för att visa er den härliga pigmenteringen!

VAR?
Paletten hittar du i din närmsta Sephora butik eller online hos engelska & franska Marc Jacobs Beauty försäljare - såsom Harrods och franska Sephora.

PRIS?
'About Last Night' Style Eye-Con No.20
går för 950 SEK
Det kan låta som väldigt mycket pengar - men med tanke på att hans vanliga paletter med endast 7 skuggor går på 590 SEK så tjänar du drygt 800 SEK. Så har du velat testa Marc Jacobs formula så skulle jag verkligen rekommendera att plocka upp denna party palett!

Likes

Comments

(You'll find the English version at the end of this post!)
M.A.C Holiday collection finns nu tillgänglig online och kommer snart ut i butik! (Kan dock redan ha hunnit ut i butik i vissa städer.)
Jag beställde majoriteten av den här kollektionen som jag fick hem för bara ett par dagar sen, och kommer givetvis visa er allt så fort jag får tid (och ork - mår inge vidare för tillfället..) att fota och redigera allt!
men tills dess: här kommer lite tankar och info kring MAC's julkollektion 2016!🎅🏼🎁✨

Varje år när M.A.C släpper sin stora julkollektion så börjar min julkänsla spira och det känns i hela kroppen att det börjar närma sig december - och allt vad det innebär. Och i år är inget undantag!🌲❄️
M.A.C släpper varje år en stor holiday-kollektion som kommer i oktober/november följt av en mindre kollektion (ibland två) som oftast släpps i december månad. I år är den mindre kollektionen i samarbete med Mariah Carey och den innehåller bara ett fåtal produkter. (Paketeringen är TO DIE FOR. Jag uppdaterar mer om den kollektionen när det närmar sig.)

Och sen har vi då den mer storslagna julkollektionen.
Förra året var det Magic of the Night med sina blåa, lila och svarta toner i fokus - och dessa består oftast av gift sets/mini sets, ögonskuggspaletter, singelskuggor, läppstift, highlighters, rouger och lösa pigment.

Årets stora julkollektion ifrån M.A.C bär det otroligt söta och passande namnet Nutcracker Sweet!💗👯 Att inte tänka på Nötknäpparen är ju mer eller mindre omöjligt när man hör namnet, men jag tänker direkt på Barbie i Nötknäpparen som var en av mina absoluta favoritfilmer som barn!⛸🎀 Jag minns såväl vilken julkänsla jag alltid fick och hur extremt besatt jag var av den filmen. Så därför känns den här kollektionen ifrån M.A.C lite extra speciell på nåt sätt - som om att jag får ta fram mitt inre barn igen!🎁Jag får sån julkänsla av paketeringen och jag måste säga att rent paketerings-mässigt så är detta nog en av MAC's mest lyckade förpackningar/designs som dom någonsin kommit ut med! (Notera EN av dom.)

Den är väl genomtänkt, den går bra ihop med temat för kollektionen, färgerna är tilltalande och estetiskt tillfredställande och förpackningen känns rejäl.
Som om att dom faktiskt lagt ned både pengar och tid på den här kollektionen och att ha ett genomgående tema som inte bryts av fast det samtidigt fortfarande finns en variation (till exempel att variera prickar med ränder och stjärnor och en lila botten med rosa topp och rosa botten med lila topp. Att alltså hålla sig till temat men kasta runt färgerna lite.)

och jag tror att de flesta tycker om och dras till paketeringen, särskilt nu till jul. Förra årets bidrag Magic of the Night kändes lite smått tråkig i designen. Tolka mig inte fel - den var MER än okej (särskilt om man jämför med en del tidigare år som varit betydligt värre: MAC holiday 2009 och 2010 - yes I'm looking at you.) och det var en fin mix av lila och blått - men jag tyckte ändå att det fattades nånting och att den inte hade tillräckligt med "holiday spirit" och kändes lite tam.
Året innan, 2014, hade en fin tanke som såg bra ut på pappret men som blev alldeles för bulkigt och glittrigt i verkliga livet. Man får backa bandet hela vägen till 2007 för att hitta en holiday-design ifrån MAC som mäter sig med årets. Designen ifrån 2007 ger verkligen julkänsla - men jag tror faktiskt att 2016 kollektionen går om 2007 både i julkänsla och i att helt enkelt bara vara den som är snyggast och mest genomtänkt!
Jag är till min egen förvåning riktigt, riktigt imponerad.

M.A.C HOLIDAY PACKAGING...
Row 1: holiday 2007
Row 2: holiday 2015 & 2014
Row 3 & 4: holiday 2016

..Det var samma sorts genomtänkta och bekostade special-förpackning som jag saknade hos Star Trek kollektionen. Jag ville inte ha MAC's vanliga design med endast ett klistermärke i mitten i ett försök att representera temat. Ett tema som är gigantiskt och förtjänade mer omsorg och eftertanke. Jag sökte något mer unikt men det kändes snålt och framtvingat.
Designen kändes fruktansvärt tam och kvalitén hade sprungit iväg och gömt sig nånstans. För er som inte vet så gjorde jag en recension av M.A.C x Star Trek kollektionen för ett tag sen (ni hittar den HÄR) och jag gav MAC ganska mycket kritik.

Såhär känner jag angående allting: MAC brukade vara the shit. För några år sedan var dom helt osänkbara och låg etta på marknaden. Innovativa, framgångsrika och unika i sitt slag. Men sen dess har det kommit så otroligt många bra, fantastiska märken (både nya och gamla) som har tagit makeupvärlden till en ny nivå. Märken som erbjuder produkter av otroligt hög kvalité, packade med pigmentering i samma prisklass. Dom har därmed gått om MAC på flera fronter. Men MAC är en legend. Man lever vidare på gamla meriter. På grund av att dom var så himla stora för några år sen vill folk gärna inte acceptera att kvalitén inte håller jämfört med vad som erbjuds idag. MEN, sen finns det produkter ifrån MAC som alltid kommer ligga i topp för mig (såsom deras rouger, läppstift och en del enskilda produkter ifrån deras standardsortiment) och som än idag mäter sig med resterande utbud.
Men den senaste tiden så har MAC bokstavligen kastat ut en massa kollektioner på löpande band som alla har känts halvdana och ogenomtänkta. Dom har helt enkelt tappat och det känns som massproduktion utan någon som helst tanke bakom förutom att tjäna pengar. Men det där som gör MAC så speciellt - deras annorlunda kreationer och väldigt unika designs har varit som bortblåst. Dom släppte alla dessa limited edition kollektioner en efter en och den ena var sämre än den andra. Men det känns som att dom är påväg i rätt riktning med deras julkollektion! Förhoppningsvis har dom vänt den här dåliga trenden och börjat fokusera på produkterna igen. MAC har alltid lagt mycket stolthet i deras unika limited edition förpackningar - och Nutcracker Sweet är den första på ett bra tag som faktiskt är i klass med hur MAC brukade vara. (Inte bara när det kommer till deras julkollektioner utan ALLA limited edition kollektioner.) Jag känner mig för första gången på väldigt länge exalterad att köpa MAC produkter. Förutom deras sommarkollektion 'vibe tribe' så var det evigheter sen jag verkligen uppskattade en ny kollektion ifrån MAC. Senast var nånstans i januari och även innan det så var det ganska svajigt ifrån MAC's sida gällande kvalitén.
Men oavsett så får vi se om dom tar vara på detta och lyckas vända den här dåliga trenden - nu är det upp till MAC själva att ta vara på framgången med den här julkollektionen och göra nånting av det!✨

During the month of October M.A.C launched their big holiday collection called Nutcracker Sweet!🎀❄️
MAC usually releases ONE big holiday collection and 1 or 2 smaller ones that often launches in December. This year, the smaller holiday collection is a collaboration with Mariah Carey.
But I'll talk more about that in the near future.

Nutcracker Sweet is quite a large collection containing everything from eyeshadow palettes, single eyeshadows, blushes, highlighters, lipsticks etc to mini gift sets, pigments and brushes. Pretty much like every MAC holiday collection. I do feel like MAC hasn't been up to part these last couple of months (it basically started last year and it's just gotten worse) but I feel like they really turned things around with this holiday collection. I do feel like they really stepped it up with the packaging (and the quality overall!) and the color selection - it finally feels like a true MAC limited edition collection! MAC are kind of famous for their unique limited edition packaging and I felt as if they lost that unique touch and didn't spend any time or money on their packaging (or on the quality of their products) on the majority of their collections during 2016! But they've turned a corner with this Nutcracker Sweet collection and I just hope that they keep it up! The only thing that supposedly was kind of a big disappointment from what I've heard was the eyeshadow palettes that lacked in pigmentation - but considering how big the collection is I think that it's not too bad. And frankly - considering how many GREAT eyeshadow palettes there is to choose from today (like Kat Von d, Lorac, ABH, Violet Voss, Too Faced and many, many more) MAC isn't exactly the first brand I turn to for eyeshadow palettes!
Either way I'm very impressed so far and I also love the design of everything! Very Christmas-appropriate!🎅🏼🌲
I looked back at some previous holiday packaging/designs and even though last year were more than okay - I had to go all the way back to 2007 to find a packaging that I liked as much as this one!✨Overall I really like the design of this collection and it seems to be of a higher quality - and I did order a ton of products from this collection (I will of course post pictures and some swatches for you guys as soon as I can!) and even though I've just opened the products and swatched them once - I must say that I was SO SURPRISED when I saw the pigmentation and the quality of the products! So even though I have to play around with it some more, I do feel like it's the first time in a long time that I won't be disappointed!💞

Disclaimer: I do not own any of these pictures.

Likes

Comments

View tracker

Hej! Mår ni bra? Jag har velat få upp det här inlägget sen i augusti, men det har hamnat på efterkälken. Men här kommer iallafall min review av BECCA Champagne Glow collection x Jaclyn Hill Split Pans! Jag hoppas att ni gillar inlägget!💋

//

Hi guys! How are you? I've wanted to post this review since August, but unfortunately it's been kind of left behind. But here is (finally!) my review of the BECCA Champagne Glow collection x Jaclyn Hill Split Pans! I hope you enjoy!🙌🏼

BASIC INFO
BECCA x Jaclyn Hill Champagne Split Pan
Champagne Pop / Flowerchild
345kr ($38)
Limited edition

Jag köpte den här Split Pan:en i augusti då den tillhörde Becca's sommarkollektion. Jag hade tänkt skippa den då jag redan äger ett x-antal Champagne Pop sen innan - jag hade köpt stora Face paletten som även den tillhörde deras sommarkollektion som också är i samarbete med Jaclyn Hill (ni hittar min recension av Face paletten HÄR) och jag visste dessutom att Flowerchild rougen tillhörde deras standardsortiment. Men när det väl kom till kritan så kunde jag inte hålla mig - dels för att den är limited edition, dels för den guldiga designen och dels för att Flowerchild hade en ny formula som Becca kommer använda sig av i framtiden när dom gör om deras mineral-rouger och därmed förnyar formulan. Så Flowerchild som finns i deras standardsortiment är inte lika krämig och mjuk som den är i split pan:en. Och let's be real - man kan ALDRIG ha för många Champagne Pop's!🍾 Totalt sett så finns det 4 olika färgställningar att välja mellan: 2 av dom består av Prosecco Pop (som är den limited edition highlightern som kom i Jaclyn paletten) samt två av rougerna ur Jaclyn's palett - ena består av Amaretto och den andra Pamplemousse. Dessa är limited edition och går inte att få tag på separat. Dom existerar bara i Face paletten och dessa Split Pans. Sen var det en duo med Champagne Pop/Hyacinth och slutligen Champagne Pop/Flowerchild där båda rougerna existerar sen innan men nu med en ny formula.

ENGLISH
I picked up the Champagne Pop/Flowerchild split pan duo in August. I wasn't planning on picking it up but once I heard about Flowerchild being a different formula than the original version I decided that I wanted to test it out. I've heard that Becca is planning on changing their formula of their mineral blushes to the same formula as the Flowerchild blush that comes in the Champagne split pan. I personally think that's a great idea because their mineral blushes aren't up to part with the rest of the products in the Becca line, in my opinion. Anyway, I was also drawn into the gold limited edition packaging - and you can NEVER have too many Champagne Pop's! (Even though I have like 4 of them now...haha). I already own the limited edition Face palette that they came out with in collaboration with Jaclyn Hill - as a part of the same summer collection (the palette and a few other products came out just a month or two before these launched. I have a review of the face palette if you guys are interested - just click HERE). So the reason I didn't pick up one of the other duos with the shades from the BECCA x Jaclyn Hill face palette (like Amaretto and Pamplemousse) was simply because I already own them, and since Prosecco Pop (the highlighter in 2 of the duos and the face palette) almost is too dark on me, I decided to go with the Champagne Pop/Flowerchild duo. And the Hyacinth shade didn't intrigue me. For those of you who don't know - the Champagne Splits comes in 4 different highlight/blush duos: Prosecco Pop/Amaretto, Prosecco Pop/Pamplemousse (These 3 shades are from the Face palette that Jaclyn created. These particular shades are all limited edition and doesn't exist anywhere else in the Becca line.) And then we have Champagne Pop/Hyacinth & Champagne Pop/Flowerchild. I do believe that both of these blushes already exists in the permanent line but they have a new formula.


REVIEW
Jag måste säga att jag är helt blown away av kvalitén på både highlightern och rougen! Jag äger ju som sagt redan några stycken champagne pop's - och kvalitén på denna är betydligt högre än i Face paletten och highlighter-trion som jag äger ifrån Becca's julkollektion 2015. Don't get me wrong: dom i paletterna är hur bra som helst dom också, och jag använder Champagne Pop ifrån framförallt ansiktspaletten hela tiden, men den här versionen är helt enkelt ännu mjukare, smörigare och mer pigmenterad - mer lik 'originalet' (eller vad man nu ska kalla det) - där Champagne Pop kommer för sig själv och inte i palettform. Jag upplever att Champagne Pop i paletterna är aningen mindre pigmenterad och har en grövre textur och är hårdare pressad. Sen har den även lite "chunks of glitter" som hamnar uppe på när man swatchar produkten. Man ser glitterkornen i jämförelse med den Champagne Pop som kommer i denna split pan duo och CP i singelform som är mycket mer finmald. Men jag tycker inte att man märker nån större skillnad när man väl applicerar produkten, förutom kanske nåt extra glitterkorn eller att man får bygga upp highlightern ifrån paletterna lite mer än vad man behöver med den här Split Pan:en och originalet.

Rougen har samma höga kvalité som highlightern. Jag äger inte Flowerchild sen innan, men jag äger en annan av deras mineral blushes i färgen Gypsy och det märks att dom har gjort något med formulan - för Gypsy är betydligt mer torr och mindre pigmenterad. Nu påminner formulan mer om den som highlighterna har, medan innan var dom ganska torra och kanske inte världens bästa pigmentering. Men som sagt så märks det att dom gjort om formulan, för det är väldigt stor skillnad.

Iallafall, allt som allt - kan ni få tag på dessa Split Pans trots att dom är slutsålda mer eller mindre överallt så grab one while you can! Jag kan inte tala för alla de andra färguppsättningarna men duon Champagne Pop/Flowerchild får definitivt högsta betyg!


REVIEW
ENGLISH VERSION
I'm blown away by this incredible split pan duo! I'm a longtime fan of the Champagne Pop highlighter and I already own quite a few of them (like I mentioned before). And I must say that, this particular one is of a higher standard than the ones that I own in the palette form. Let me clarify: I own the regular CP shade in a single pan, and then I own the limited edition face palette that Jaclyn designed (which is part of the same collection as the split pans.) and lastly I own the limited edition highlighter trio that Becca came out with around Christmas 2015 - and the quality of the actual highlighter (inside the split pan duo) is higher than in the palettes! I love the palette versions too and I use them all the time, but it's just something about this one that stands out. It's way softer, more buttery and creamy & more pigmented. I feel like it's the exact same formula as the 'original' Champagne Pop that comes in the single pan. But I can't stress enough that there is nothing wrong with the ones in the 2 palettes - if anything they are just pressed harder in the pan and maybe a bit less pigmented - but, to be honest I don't think you'll notice that big of a difference once you actually apply the product to your face. The only thing that MIGHT affect how the actual product applies is that the ones in the palettes has a few of those bigger "chunks" of shimmer/glitter which doesn't apply as nice as the ones that are more finely milled. I also noticed that the palette versions have smaller pieces of powder that lays on top of the rest of the product once you swatch it. It's hard to explain but it has a rougher texture and doesn't swatch as smooth or as creamy. BUT, I use the CP highlighter from the face palette all the time and I haven't had any bad experiences, and just because this "version" of champagne pop is even softer, smoother and more buttery doesn't mean that the other ones aren't good. They are still great highlighters that I use constantly!
But BECCA did a really great job with these duos and even though I can't speak for the remaining 3 that I don't own - I feel like they raised the bar with these and that the quality is what it should be considering what brand it is. And I think it's comparable to the quality of the original BECCA highlighters in the single pans.

And regarding the blush - it's of the same high quality as the highlighter! I don't own the "regular" Flowerchild, but I do own Gypsy which is from the same mineral blush line as Flowerchild. And when I compared the two Gypsy felt way more dry, not as soft and lacked in pigmentation - so it's very clear that they did change the formula. Let's just hope that they do the same to all their mineral blushes and not just to these limited edition split pans!

I definitely give this product 10/10. I mean, just look at the swatches - there is no denying that it's an absolutely stunning product!

Likes

Comments

ENGLISH VERSION DOWN BELOW👇🏼

Jag har under augusti och september klickat hem en rad härliga kläder ifrån ASOS (och ett par tröjor ifrån H&M) som jag är helt förälskad i. Jag har under så lång tid letat efter vissa typer av plagg som mer eller mindre bara existerat i mitt huvud, då ingen av de svenska sidorna eller butikerna har haft dessa lite mer edgy, unika och coola plaggen som jag söker. Men när jag började titta runt på ASOS (som för er som inte vet är en engelsk sida, men dom har gratis frakt och gratis retur till Sverige) så hittade jag massvis med plagg som jag sökt efter så himla länge. Och överlag tycker jag att kvalitén är väldigt hög (även på de billigare plaggen) och rent stilmässigt är utbudet betydligt mer 'fashion chic' än vad man vanligtvis ser i butik & online. Är man ute efter lite mer statement plagg (mixat med nertonade kläder också givetvis) så rekommenderar jag ASOS till 100%.

//
During these past 2 months I've placed a few orders from ASOS
(and 1 order from H&M) - and I'm so in love with everything I got! I'm always on the hunt for statement pieces and I feel like ASOS have a ton of them and I'm so glad I've finally found a clothing site that offers these unique clothes that are really hard to find - at least here in Sweden.

Anyway, enough talking. Let's jump right in!
DISCLAIMER: all the retail prices are stated in Swedish currency. Unfortunately I was unable to view any other currency, I apologize in advance.

Missguided Faux Suede Biker Jacket
499kr


ASOS Cable Cardigan with Contrast Trim
438kr


New Look Check Shirt
288kr


ASOS RIVINGTON High Waist Denim Jeggings In Mid Wash Blue
325kr


ASOS T-shirt With Camo Star Print
175kr


New Look Embroidered Souvenir Denim Jacket
500kr


ASOS Ridley High Waist Skinny Jeans in Rust
350kr


River Island
Wool Cap / Suedette Cap
138kr / 188kr


Boohoo Badge Canvas Jacket
500kr


ASOS Leggings with Leopard Mesh Side Stripe
250kr


Vila Metallic Print Bomber
600kr


ASOS Rain Mac in Metallic Silver
563kr


H&M Långärmad t-shirt
249kr


H&M Huvtröja
199kr


H&M t-shirt
99kr
H&M t-shirt med tryck
149kr / 99kr

Likes

Comments

Jag fick nyligen hem mina Quay Australia x Desi Perkins HIGH KEY solglasögon! Jag hade tänkt att bara köpa ett par, men jag kunde verkligen inte välja mellan svart och guld - och eftersom att dom är limited edition och såpass 'omöjliga' att få tag på så slog jag till och köpte båda.
Dom finns även i blå men det var inte riktigt my cup of tea då jag dras mer till guld och svart! :)

Jag är iallafall så himla glad att jag lyckades få tag på dessa med tanke på hur sinnesjukt snabbt dom sålde slut! För er som är intresserade så tror jag åtminstone att dom blåa finns tillgängliga hos ASOS (om dom inte sålt slut sen jag kollade sist. Men dom andra färgerna KAN också finnas!) Jag beställde mina direkt ifrån Q/A's hemsida, men där är dom tyvärr slutsålda i nuläget men det kan vara värt att checka deras sida ifall dom skulle komma in igen!

PS. För den som är intresserad så utvecklar jag lite mer i den engelska texten.💋

English
I recently received my new Quay Australia x Desi Perkins HIGH KEY sunnies! I really tried to choose only one pair, but I just couldn't decide and I figured, since they are limited edition and very 'exclusive' (oh it sounds so fancy! Haha) and hard to get your hands on - what better time to splurge than on a couple of sunglasses that even our most famous celebrities wears?! And I will honestly buy anything x Desi Perkins because she is such a badass and I've followed her for years now! No, but seriously - I can't believe I actually got my hands on these! For those of you who don't know the hype surrounding the high keys by Q/A x Desi Perkins - basically, she released them this summer and they were a HUGE hit and sold out immediately and a bunch of celebrities were wearing them (and still are) and so on. So, Desi and Quay released them again in September for the last time and she also added an additional color in blue/silver. I wasn't such a big fan of the blue ones, I was debating between the gold and the black pair but as you already know I got both because I'm terrible at making decisions when it comes to choosing between A and B. And C. Just throwing that out there. Anyway, the sunglasses are unfortunately sold out at Q/A's site (at least the last time I checked) but I do know that they are available in a few stores and online at select retailers. Easiest way to find out where they are being sold is by using the good ol' Google tool!

Either way, I really recommend these if you like a more rounded shape. They are oversized aviators - and, even though I have a very small face/head they weren't too big and they fit perfectly!🙌🏼✨

Likes

Comments

(You'll find the English version at the end of this post.)

Idag är det den 25:e oktober. Troligtvis är det en helt vanlig dag för de flesta. Men inte för mig.
För den 25:e oktober 1966 föddes den viktigaste personen i mitt liv. Den personen som jag kan tacka en stor del av min existens för.
(Jag har inte glömt dig pappa, jag lovar).
Min bästa vän.
Min ängel här på jorden.
Min kära, kära mamma.


Det finns så otroligt många saker som jag vet att jag aldrig hade klarat utan dig. Under mina absolut svåraste år fanns du där för mig natt som dag. Alla våra djupa samtal in på småtimmarna - dom må vara lite färre men dom existerar än idag. Jag har alltid kunnat prata med dig om precis allt. Kunnat vara mig själv till 100% och sagt precis hur jag tänker och tycker - utan att vara rädd för att bli dömd. Det är nånting jag önskar att de flesta barn kunde få uppleva med sin mamma eller pappa. En öppen relation där man kan vara sitt riktiga jag. Vi har diskuterat de mest konstiga, invecklade och djupa saker man kan tänka sig. Och många gånger har du fått mig att känna mig mindre annorlunda. Mindre rädd. Mindre självkritisk.

Ingen annan förstår mig lika bra som du. Du är mer än bara min mamma, du är min närmsta hand. Min bästa vän.

Under alla år som jag och min syster har haft kompisar hemma har det alltid slutat med att dom står i köket och umgås med mamma istället för oss. Hon har alltid haft den inverkan på folk.
Hon har ett lika stort intresse för smink och kläder som mig, hon följer folk som Kylie Jenner och Jaclyn Hill på snapchat, hon älskar rap/hiphop/RnB/techno/house - och hon frågade nyligen om en viss person var "KK" med en annan person. Japp. That's my mom for ya.
Samtidigt är hon otroligt omhändertagande, beskyddande, älskar blommor och växter, älskar djur (större djurvän får man leta efter), gör en grym sockerkaka och hon kan vara besatt av en låt ifrån 80-talet som ingen ens hört talas om eller ens kommer ihåg - och hon tror att ett bokmärke på telefonen är en app.

Hon är en så öppen person och jag tror att folk dras till henne just på grund av hennes öppenhet. Jag känner igen mig själv i henne och kan ibland komma på mig själv att bete mig identiskt som hon gör. Ibland saknar hon filter lite väl mycket - men det är på nåt sätt en del av hennes charm!🌹

Jag vet med all säkerhet att jag inte skulle vara den jag är idag utan henne. Hon är en av de starkaste människor jag känner, och jag har fått mycket av min styrka ifrån henne. Hon är en riktig kämpe. En som aldrig ger upp oavsett hur tufft livet är.

Älskade mamma, du vet redan att du är den största anledningen till att jag klarat mig så bra som jag har gjort i livet. Och att jag har tagit mig igenom saker som de flesta inte skulle kunna ta sig igenom - tack vare att du funnits där och låtit mig ventilera, prata och bara va'. Att du har ställt upp gång på gång och satt mig framför dina egna behov så otroligt många gånger. Att du är så som en förälder ska och borde vara - där egoism inte existerar, och jag önskar att fler fick ha den uppväxten som du och pappa har givit mig. Och som ni ger mig än idag.

🎉GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA PÅ 50-ÅRSDAGEN!🎈

Jag älskar dig mer än vad ord någonsin kommer kunna beskriva. Och det menar jag verkligen. och tack för allt du någonsin har gjort för mig - och tack för allt du KOMMER att göra för mig.

Oavsett vad som händer i livet vet jag att jag kommer att klara mig bra - för det har du sett till.💞Jag har mycket kvar att lära men jag kommer alltid ha mina grundvärderingar och stå med båda fötterna på jorden - och det är tack vare dig. (och pappa!)

Jag vet att din stora dröm är att rädda hundar som farit illa, hjälpa trafficking-offer och göra skillnad för dagens ungdomar - och bara det visar vilken godhjärtad medmänniska du är. Men, jag hoppas du vet att du har hjälpt mig igenom den tuffaste perioden i mitt liv, och att du förstår hur mycket du behövs där du är idag. Vi är många som inte skulle klara oss utan dig och du behövs precis där du är.❤️

Jag brukar ha lätt för att formulera mig - men att skriva den här texten var enormt svårt och jag hittar gång på gång inga ord - men det viktiga är att du vet hur mycket jag älskar och uppskattar dig, och vilken underbar person du är. Ett stort grattis på din dag!❤️

PS. Och i december väntar Stockholm på oss!✨

ENGLISH VERSION

HAPPY BIRTHDAY MOM!🎈

50 is the new 30 - and 30 has never looked this good!👌🏼🎀😘 I have no words to describe my unconditional love that I have for you. You are my best friend. Thank you for everything you've taught me. And all those late nights when you just sat there and listened to what I had to say. No matter if it were important or not - you engaged in the conversation and let me get it all out there. Thank you for being the most selfless mom in the entire world - always putting your children first.💞I'm positive that I have the greatest mom in the entire world!

TODAY IS YOUR DAY!

Happy 50th birthday!🎉

I love you.❤️

Likes

Comments