Lite sen på bollen är jag nog allt, men jag skyller på mycket jobb och och studier. Ack vad det kliade i mina fingrar häromkvällen när jag såg att alla andra redan hade bloggat om Rustas julnyheter men jag skrev en uppsats om amerikanska revolutionen och dess konstitution. Jag har egentligen inte tid nu heller, men ibland behöver man prioritera saker här i livet och den lilla stund det tar att skriva detta inlägg och kika på bilder är sådant glatt nöje att jag gärna tar det framför ett vila lite innan kvällspasset börjar.

Innan jag började titta på bilderna så hade jag bestämt mig att jag bara skulle välja ut tre, kanske fyra bilder att visa (mest för att de flesta bilderna har cirkulerat på diverse julbloggar redan). Det visade sig omöjligt när jag väl började. Det är någonting med miljöbilder som verkligen sätter stämningen. Jag har blivit momentärt förälskad i tanken på en rosa jul, att flytta ut och fira julafton i en lada så jag kan ha hur mycket julstjärnor som helst, tillsammans med en hög juldekorerade kuddar på golvet.

Det mesta av det där är flytande idéer, men några saker från Rustas julkollektion kommer kanske att flytta hem till mig. Förra julen fick jag dille på domherrar som julpynt och köpte den här kudden från Åhlens, som jag absolut älskar, och jag tänker mig att den vita kudden med domherrar kanske kommer få göra detsamma. En dag, när jag bor i mitt eget hus med ett stort fönster, då kommer det finns julstjärnor så det räcker och blir över. Istället för en rosa jul så kommer jag nog leta efter de glittriga kulorna i blått, för det är mer mitt sanna jag. Och en dag, när jag har all tid i världen, då ska jag bygga upp mitt eget vinterland med miniatyrbyar som spelar julsånger.

En dag.

Jultoppen - Topplista

Gillar

Kommentarer

Varje år tänker jag att jag minsann ska lägga ner min själv i att slå in paketen så de blir vackra och Pinterest-värdiga. Varje år slår jag in mina julklappar på golvet i ett sovrum den 23 december med det sista omslagspappret och rotar i alla lådor efter etiketter. Men alltså, dessa bilder från Ikeas Vinter-kollektion får mig återigen att göra ett kraftryck på paketfronten. Jag älskar pappret med tomteluvorna, samt alla dessa randiga som med en enkel accent blir supersnygga. I brist på annat får jag väl sno lite kartonger från köket på jobbet och öva på att slå in saker!

En något okonventionell bild att ha med för att inspirera till julen - men jag älskar den! Små fingrar som har klätt granen och jag tycker det är supergulligt. Med en varsam hand får man dit julgranskulorna precis dit man vill dem, och i sinom tid lär de sig själva hur man ska tänka. Det märkte jag när yngsta lillebror N, då 9 år, sa till de andra två att de hängde kulorna fel i granen när den kläddes förra julen. Jag och mamma håller på att uppfostra honom att bli en liten julälskare också, och än så länge går det minsann bra!

Gillar

Kommentarer

Idag tog jag bussen ner till Knightsbridge (det enda engelska ordet som har sex konstonanter på följd!) och besökte varuhuset Harrods. Generellt sätt så tycker jag nog att det är lite överhypat - det är inte så fantastiskt som alla tycker men det är klart att man ska besöka det om man får chansen. Jag själv föredrar Selfridges som ligger på Oxford St ... men det kanske är för att det ligger på gångavstånd. (Det gör i och för sig Harrods också, för jag gick hem och det tog ca 40 minuter - men Selfridges tar 15 minuter but that's beside the point.)

Julavdelningen på Harrods brukar öppna i augusti - jag minns när jag var där första gången med mamma 2007 och vi missade det med en dag ... det var en stor sorg hos oss båda, haha. De brukar ha en liten julavdelning året runt, för det har blivit ett sådant spektakel. Det är väldigt trevligt och jag gillar generellt dekorationerna som finns att köpas där - några jag blev extra förtjust i ser ni nedan.

Däremot var det mindre än jag trodde att det skulle vara, och det var lite av en besvikelse. Jag tror jag förväntade mig något likt Tivoli i Köpenhamn - men i mindre skala - och istället fick jag ett rum. Ett väldigt fint rum, vackert stylat och som sagt med många trevliga ting men ett rum. Nu i efterhand har jag nog spelat upp det i huvudet, att man skulle kunna gå länge och bara titta och vända på saker snarare att göra det som en eftertanke på besöket när man ändå var på Harrods.

Jag är ändå glad att jag tog mig dit, men jag ska nog låta bli att ha för höga förväntningar i framtiden haha. Och vem vet, det kanske blir mer ju närmare vi kommer?

Jultoppen - Topplista

Gillar

Kommentarer