Vinteren nærmere sig langsom og efteråret er her allerede. Det betyder kulde og suppe, så derfor har den her til aften stået på kartoffel-porre suppe.


Ingredienser
• 1 kg skrællede kartofler
• 12,5 dl glutenfri hønsebouillon
• 3 porre
• Smør
• Salt
• Peber
• 2 dl fløde

• 2 pakker bacon i skiver

Fremgangsmåde

Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
Derefter koges de møre i hønsebouillonen i 20 minutter

Imens skæres porrerne i små ringe og svitses i smørret på panden.
Kom disse op i til kartoflerne, når de har kogt i 20 minutter

Kom bacon i ovnen ved 200 grafer varmluft i cirka 10 minutter. Husk at holde lidt øje med det

Blend kartoflerne og porrerne med en stavblender og tilføj fløden.
Smag til med salt og peber

Varm suppen op til den er gennemvarm og server den straks med bacon drysset på toppen

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

I aftes var vi hjemme hos Mut-Mut og spise og der stod desserten på islagkage med Daim og det var bestemt et hit!

Ingredienser

Mandelmarengsbund
• 150 g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk. bagepulver
• 4 æggehvider
• Springform (24 cm i diameter)
• Smør til formen

Daim-is
• ¾ dl sukker
• 4 pasteuriserede æggeblommer
• 3 dl piskefløde
• 1 dobbelt Daim
• 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Mandelmarengsbund
Tænd ovnen på 175° og smør springformen

Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.

Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.

Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.

Daim-is
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.

Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen.
Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.

Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen.


Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst 5 timer.


Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering.
Pynt den med hakket Daim og hindbær.

Likes

Comments

Når efteråret alligevel har ramt os med en masse regn og blæst, så kan vi lige så godt bruge tiden sammen indenfor til en masse hygge. I dag har vi lavet hygge-vafler


Ingredienser (cirka 6 personer)

• 300 g glutenfri mel
• 3 tsk bagepulver
• 1/2 tsk salt
• 2 tsk vanillepulver
• 3 æg
• 5 dl mælk
• 50 g smeltet margarine

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt til sidst den smeltede margarine

Der skal ikke smør i vaffeljernet, da mængden af margarine i vaflerne er nok

Likes

Comments

Siden jeg var lille har jeg altid været fan af havregrød til morgenmad. Jeg fik altid masser af sukker på og mælk ovenpå. Med tiden har jeg selv tilføjet lidt forskelligt, for at prøve noget nyt.

Basis til selve grøden er
• 1 dl glutenfrie havregryn
• 2 dl vand
• en lille smule salt

Derudover tilføjer jeg til tider frosne hindbær. Jeg tilføjer dem tidligt i processen, så jeg er sikker på at de bliver varmet godt igennem.
Tit smider jeg også et æg i, for at det kan mætte lidt mere

Andre gange tilføjer jeg lidt proteinpulver, for at give noget ekstra smag.


I dag har jeg toppet med chokolade, peanutbutter og pærer, men man kan også sagtens bruge æbler, nødder, glutenfri müsli og meget andet

Likes

Comments

Believe it or not, jeg kan også blogge om andet end mad.

I dag er det den officielle flagdag for Danmarks udsendte.
Her er der anledning til at hædre de personer som er eller har været udsendt af Danmark. I dag blev der både skænket tanker til veteranerne, de udsendte, tidligere udsendte samt de pårørende.


I Slagelse blev dagen afholdt med march og parade på Rådhuspladsen og med taler fra statsminister Lars Lykke Rasmussen, Regimentchefen og borgmester Stén Knuth.
Samlet var Gardehusarregimentet, veteraner, pårørende og byens borgere som hver især udviste respekt.

Selv sender jeg en tanke til min familie og mine venner, som har været eller er udsendte eller som bare har det tæt på livet.

En dag som i dag viser vi, at danskerne stadig står sammen

Likes

Comments

Jeg synes tit at det kan være svært at lave tærter, men denne har ikke givet mig de store problemer. Den er let at gå til og smager vidunderligt.


Ingredienser

Tærtebund
• 100 g havremel
• 50 g hørfrø eller sesamfrø
• 3 spsk Husk
• 1 tsk salt
• 150 g smør
• 1 æg

Tærtefyld
• 2 store kogte eller stegte kyllingebrystfileter
• 1 broccoli
• 5 æg
• 1,5 dl hytteost
• 2 tsk salt
• 1 tsk paprika
• Peber
• Evt revet parmesanost

Bland havremel, frø, Husk og salt godt sammen og smuldre smørret i. Tilsæt derefter et æg og ælt tærtedejen ensartet

Rul dejen ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Jeg plejer at smøre bagepapiret med lidt olie, så dejen nemmere slipper

Læg dejen i en tærteform og forbag den i 12 minutter ved 180 grader.
Tag derefter tærtebunden ud

Kylling og broccoli skæres i mindre stykker og fordeles ud over tærtebunden

Dernæst piskes/blendes æg, hytteost og krydderier sammen og hældes ud over tærtefyldet
Drys evt med lidt revet parmesan

Bag tærten færdig i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter

Likes

Comments

Jeg havde lige noget marcipan der skulle bruges, så denne gang skulle jeg prøve at lave nøddehorn. Jeg havde dog bare ikke flere nødder, så det er vel egentlig bare horn? Heldigvis er de stadig gode.
Nedenstående ingredienser i parentes var de ting jeg også ville have brugt, men fik undladt.

Ingredienser

• 500 g marcipan
• 150 g flormelis
• 2 æggehvider
• (ekstra æggehvider)
• (hasselnøddeflager)
• 100 g chokolade

• Ælt marcipanen sammen med flormelis og tilsæt æggehviderne. Massen må ikke blive alt for blød
• Del dejen i cirka 25 dele afhængig af størrelsen
• Rul og tril dem til lange stykker
• (dyp i de ekstra æggehvider og rul dem i de hakkede nødder)
• form dem som horn og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
• Bages i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter
• Lad dem køle af på en rist og overtræk dem med chokolade. Man kan evt "nøjes" med at dyppe enderne i chokolade

Likes

Comments

Hvis du har en travl morgen er det ikke altid lige morgenmaden der har den højeste prioritet. Derfor kan man med fordel forberede mest muligt aftenen før.
Jeg har haft glæde af at forberede en masse små poser med diverse bær og grøntsager, som jeg blænder til en skøn smoothie om aftenen og drikker næste morgen. Jeg tilføjer gerne lidt vand, mælk eller juice og noget skyr, til det får den rigtige konsistens. Er den blevet lidt tyk hen over natten, så tilføjer jeg bare lidt ekstra vand næste morgen, sammen med noget HUSK eller proteinpulver.

Poserne kan laves i weekenden og række til en uge eller mere, alt efter hvor mange poser man ønsker at forberede.

Nogle eksempler på sådanne poser kan være:

• Æble
• Banan
• Jordbær
• Spinat
• Appelsin

• Hindbær
• Pærer
• Banan
• Spinat

• Blåbær
• Brombær
• Spinat
• Stikkelsbær
• Spinat
• Banan

Det er kun fantasien (og smagsløgene) der sætter grænser

Likes

Comments

Der findes ingen bedre start på dagen, end en god mættende omgang morgenmad. Derfor er jeg helt vild med disse bananpandekager. Jeg spiser 2-3 stykker, afhængig af størrelsen, og kan føle mig mæt længe. De kan toppes med skyr, diverse toppings fra f.eks bodylab, frugt og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Jeg laver altid dobbeltportion, så jeg kan komme nogle i fryseren. Så er der til et par dage af gangen


Ingredienser


  • 1 moden banan
  • 2 æg
  • 4 spsk hytteost
  • 50 g glutenfrie havregryn
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 2 tsk kokosolie

Fremgangsmåde

Mos bananen med en gaffel

Tilsæt æg, hytteost, havregryn, krydderier og olie. Bland det hele godt sammen, gerne med en stavblender

Steg pandekagerne på panden ved middelvarme. Pas på med at vende pandekagerne for tidligt, da de let kan gå i stykker

Likes

Comments

Her til aften skulle det gå lidt stærkt, så det blev den klassiske spaghetti carbonara. Det har været en af mine livretter, siden jeg lærte at lave det.

Ingredienser

  • 1 pakke glutenfri spaghetti
  • 350 g skinkestrimler
  • 300 g bacon i tern
  • 0,4 dl fløde
  • Salt og peber
  • Oregano
  • (Broccoli)

Fremgangsmåde

Kog pastaen, som anført på pakken, i en stor gryde med letsaltet vand tilsat lidt olie som anført på pakken

Samtidig steges baconen på en stor pande.
Når den er ved at være gennemstegt (den skal ikke være sprød) tilsættes skinkestrimlerne, så de får varme

Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen tilbage i gryden
Tilsæt dernæst skinkestrimler og bacontern

Tilsæt fløden lidt efter lidt, til det får den rette konsistens

Tilsæt salt, peber og oregano og smag til

Jeg har valgt også at tilsætte lidt broccoli, for at give det et ekstra pift

Varm det op en enkelt gang, så fløden også bliver varm og servér med det samme

Likes

Comments