Health

Har du någon gång känt känslan av att något du vanligtvis älskar håller på att kväva dig? Så känner jag nu. Jag älskar yoga. Jag älskar tiden för rörelse, avkoppling och kontemplation och jag älskar att prata om de fantastiska upplevelserna jag får i och med detta. Därför bestämde jag mig för att återuppta utmaningen yoga, reflektera, dela. Tänker var väldigt fin. Att få yoga och dessutom föra samman människor och skapa dialog. Och det var toppen. I ungefär fem dagar. Därefter har det blivit ytterligare en grej på att göra-listan. Ett tråkigt måste som bara ska klaras av och lite av ett stressmoment.
Därför lägger jag av.

Jag är ledsen för att det blir så här men när det jag älskar och söker mig till för lugn och harmoni är det som leder till disharmoni i livet är det dags att tänka om. Jag är nog den som gillar att följa en yogautmaning men som inte gärna leder dem. Åtminstone inte just nu. Just nu vill jag skriva peppiga inlägg och träna yoga men inte för att jag måste utan för att jag har något att säga som kan vara till nytta och glädje. I utmaningen får jag bara ta in utan att ha tid och ork att ge någonting själv, vilket är väldigt tråkigt.

Idag fick jag nedanstående affirmation i min spirit junkie app och då insåg jag att jag måste ta bort utmaningen gör att finna glädjen igen och för att ha kraft nog att ge mer. Jag startade trots allt bloggen för att ha en egen magisk plats att dela med mig i och det vill jag fokusera på utan att det ska vara en plats där jag varje dag måste prestera något.

Tack för att ni deltog och åter igen ber jag om ursäkt om ni blir besvikna men jag tror och hoppas att ni förstår mitt beslut.

XOXO Anna💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Motherhood

Måndagar. Denna mest hatade veckodag började idag sämre än jag trodde var möjligt. Jag hade en morgontrött tvååring som inte ville gå upp, inte ville ha kläder, inte ville gå till bilen och sol inte ville göra någonting annat än att sitta och mysa med mamma och titta på Peppa Pig. Och vad gjorde jag? Jag tjatade, jag skällde, jag suckade och jag gjorde kort och gott alla fel jag kunde och allt slutade med att jag lämnade en trött och ledsen liten skrutt som för första gången vägrade vinka i fönstret när jag lämnade föris. Själv åkte jag till jobbet med världens sämsta samvete, tårarna strömmande ner för kinderna och en stor klump i magen. Jag har aldrig känt mig så hemsk. Stackars barn! Helst av allt hade jag velat vända om, gå in och hämta min älskade unge, tala om att mamma älskar henne mest i världen och att jag är arg på mig själv och inte på henne. Hon är ju bara liten, trött och gosig.

Men jag vet också att det inte tjänar något till att älta och gräma mig. Gjort är gjort men det får inte hända igen. Men det kommer hända. Det händer med jämna mellanrum att vi har jobbiga morgnar men jag kan förändra hur jag hanterar det.

Men hur kan jag förhindra att jag reagerar och agerar på samma sätt igen?

1. Andas: Jag har egentligen ganska lång stubin och brukar inte brusa upp men varje gång jag känner att jag är på väg att bli irriterad ska jag ta fem djupa andetag för att hitta tillbaka till lugnet. Krävs det att jag går ut i friska luften och lämnar mitt ledsna barn inne en stund är det ändå bättre än att låta irritationen gå ut över henne.

2. Acceptans: Acceptera att situationen är som den är. Jag behöver inte gilla det men när det är struligt hjälper det inte att kämpa emot och tänka att saker och ting borde vara annorlunda. Istället är det bara att konstatera att det är som det är och agera utifrån vad som är mest effektivt.

3. Familjen först: Jag har någonstans fått lära mig om plikten framför allt. Att arbeta är viktigt och som den hopplösa people pleaser jag är måste jag vara alla till lags, vilket även innefattar att komma i tid till jobbet. Idag fick jag ett kvitto på att det inte fungerar för det är inte ok att jobbet går före mitt barn. När skruttan är trött och behöver sin mor är jobbet världens mest oviktiga bagatell. Ja, jag har en chef som skäller ut mig om jag är tre minuter sen men jag skiter i det. För mitt barn är mitt liv och hon måste komma först. Det är inte rimligt att bli arg på henne för att jobbet får vänta. Det är tvärtom jobbet som inkräktar på oss.

4. Ha skoj: Ok, jag vet att det här låter knäppt men att göra något jobbigt till något roligt är bästa sättet att vända en jobbig morgon till något positivt. Det kan vara att hoppa och dansa lite tillsammans eller lyssna på glad musik i bilen eller vad som helst. Bara vi skiljs åt på gott humör.

Nästa gång vi vaknar på fel sida ska jag bara ta ett djupt andetag, kramas och mysa, leka utklädnad, lyssna på Duran & Mollan på högsta volym och lämna min skrutt alldeles försent men glad och nöjd. Sen åker jag till jobbet och om chefen säger något så säger jag upp mig. För hennes skull. För vår skull.

Jag hoppas att mina tips kan vara till nytta för er också om ni befinner er i en pressad situation. Men vad har ni för strategier för att inte låta er stress gå ut över omgivningen?

XOXO Anna💕

Likes

Comments

Health, Beauty

Att träffa ett gäng härliga människor för att fika och umgås en helt vanlig söndag eftermiddag är alltid trevligt. Att ses och testa fantastiska produkter som gör gott för både kropp och själ är vardagslyx när den är som bäst. Idag ordnade jag därför mitt alldeles första event som säljare för Forever Living

Vi ställde upp ett tjusigt bord med några av de storsäljande favoritprodukterna. Några av produkterna hade jag aldrig testat förut och några är mina personliga favoriter sen innan. Att testa produkter jag inte använt tidigare var väldigt spännande och jag hittade ett par blivande favoriter till, tror jag. Det blev mycket härligt prat, skratt och en hel del samtal kring hälsa. För att hålla balansen bjöd jag såklart på fika också. Något onyttigt för att komplettera det nyttiga och produkter som gynnar både den inre och yttre hälsan. Något för alla med andra ord. Ett event är dessutom det perfekta tillfället att bli bekant med produkterna som kund eftersom en får känna, klämma, prova och fråga så mycket en vill.

XOXO Anna💕

Likes

Comments