Skrevet i : Blogg

Denne helgen er en av få der jeg ikke har noe spesielt med skolearbeid jeg MÅ gjøre, noe som er ganske deilig. Gårsdagen brukte jeg hos kjæresten, det var utrolig koselig. Vi lagde tandoori og så på film, før han gikk å la seg. Jeg ble sittende igjen å se på streamen til P3-aksjonen en god stund, for jeg var egentlig ikke særlig trøtt.

I dag har vi hatt en liten bursdagsfeiring i heimen med litt familie på besøk, og masse god mat. Noe som er veldig koselig det også. Jeg har også fått hengt opp en ny ting på rommet mitt. Legger ved bilde under av den. Det er en ramme-ish greie hvor man kan henge mye forskjellig på. Jeg fikk den i bursdagsgave av ene venninna mi, og har ikke fått hengt den opp før nå, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Resten av kvelden tenkte jeg at jeg bare skal slappe av med litt videoer på YouTube som jeg ikke har fått sett enda, og lese litt i den nye boken til Sophie Elise. Jeg har lest en del kapittel, og liker den veldig godt. Anbefaler egentlig alle til å lese den, hvis man er interessert.

Håper alle koser seg med helg! 

Klem.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Forrige helg var jeg på det nye Litteraturhuset i Trondheim for å høre på Linnéa Myhre og Finn Skorderud. Jeg lærte utrolig mye om psykisk sykdom som egentlig alle burde får lære om. Linnéa Myhre var der først og fremst for å snakke om den nye boken sin som heter "hver gang du forlater meg". Jeg har kommet meg halvveis i boka selv, og så langt liker jeg den veldig godt. Anbefaler virkelig alle å lese litt i bøkene til Linnéa Myhre, for man får et litt annet innblikk i hvordan kroppen og psyken funker og oppfører seg.

Jeg fikk også hilset på henne og fikk en liten hilsen i boka mi som jeg hadde med, noe som var veldig trivelig! :)

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Så langt har jeg brukt ferien på å ligge i senga og se på netflix, dra på IKEA og spise mat. Føler at alle andre gjør så mye, ser hvertfall slik ut på sosiale medier. Så i dag tenkte jeg at jeg skal ta det litt med ro først på dagen. Gjøre litt lekser og lese litt, før jeg stikker å tar en kjapp treningstur. Er egentlig ikke helt i form til å trene, men noe må man jo gjøre.

Lagde meg noen supergode vafler til frokost. Anbefales hvis man er litt lei av brødskive.
Håper alle får en fin dag videre!

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

I sommer da jeg var i Berlin Zoo fikk jeg se mange fine dyr, men disse dyrene hadde det ikke bra i det hele tatt. For det første hadde de alt for liten plass å bevege seg på. De store kattedyrene, for eksempel, hadde veldig små bur. Vi fikk ikke en fin opplevelse av dyrene, for det eneste de gjorde var å ligge med ryggen vendt mot menneskene.
På bildet over ser du en sandkatt. Den er veldig fin og søt, men den gikk rundt i ring og stoppet visse plasser hver gang den kom dit. På grunn av den lille plassen den har blir den helt psykisk skadet. Jeg fikk helt vondt inni meg av å se på den, og hadde mest lyst til å ta den med meg hjem. Det stod masse barn foran burdet dens og lo av den og synes den var morsom. Dette var fordi den bevegde seg (i motsetning til de fleste andre dyrene der), men det de små barna ikke skjønte, var at denne katten blir gal av å bevege seg på de samme, la oss si max ti kvadratmeterne den hadde å bruke.

Vi var også vitne til at mange dyr ikke hadde ordentlig innhegning engang. Dette fordi alle de gamle dyrehagene brukte vollgraver, slik at dyrene ikke kom seg over til den andre siden. Det er meningen at man skal se dyrene så godt som mulig, og ikke gjennom et gjerde. Det eneste som skilte meg, noen sjiraffer og elefanter, var et gjerde som var en halv meter høyt og en vollgrav som dyrene sikkert hadde kommet seg over hvis de virkelig ville.
Jeg la merke til at de holdt på å bygge noen nye innhegninger, men de var ikke så altfor store de heller.

Det er mye større forskjell mellom Kristiansand Dyrepark og andre dyreparker i resten av verden. Jeg har vært i Kristiansand tre ganger, og der handler det ikke om at du skal få sett dyrene nærmest mulig. Jeg har aldri sett rovdyrene de har i skogsdelen av parken (tror jeg), i såfall så så jeg bare litt av de. Dette er fordi de har stor plass og gå på, noe som er bedre for dem enn et lite bur. Nå er jo ikke burene i Kristiansand store nok heller, men de er store nok til at de får løpe og hoppe, slik som dyr gjør.
Man merker veldig godt hvor mye bedre vi i Norge tar vare på dyr i dyreparker. I Berlin handler det nok mest om å ha flest mulig arter.

Jeg skal aldri mer inn i en dyrepark i utlandet, for jeg har ikke lyst til å støtte opp det de driver med. Jeg vet at det at jeg ikke drar, ikke vil gi dem noen forskjell økonomisk, men de får hvertfall en mindre besøkende.

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg, Sminke

Lovte dere bilde av hvordan min nye Clarins- spicy cinnamon så ut på meg. Så her kommer et lite bildedryss.
Er så sykt fornøyd skjønner dere.

​Dette har vært en sykt bra dag. Love life <3

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg, Sminke

I dag fikk jeg endelig tak i nydeligheten jeg har gått å siklet etter i et par uker nå. Hadde egentlig tenkt å ta et lite impulskjøp, men fant fort ut at denne fargen var veldig populær og at leverandøren var utsolgt. Tenkte at jeg aldri kom til å få tak i den, sånn ever, så ble faktisk ganske trist :(

MEN i går fikk jeg melding om at de hadde fått den inn på lager, og at de kunne legge den av til meg. Svarte såklart jatakk til det, og dro å kjøpte den så fort jeg var ferdig på skolen.

Jeg snakker selvfølgelig om denne herligheten, Clarins Joli Rouge, 737 Spicy Cinnamon.

Om ikke dette er kjærlighet ved første blikk, så vet jeg ikke hva som er det. Har hatt den på helt siden jeg kjøpte den, og jeg elsker den mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre. Den er superbehagelig å ha på og har en litt glossy look, men ikke for mye. Jeg kan legge ut bilde av at jeg har den på i morgen.

Nå skal jeg impulslese til sosiologiprøve, før jeg drar hjem å legger meg. Sitter barnevakt skjønner dere.
Jeg og denne lesingen min til prøver altså, jeg lærer aldri at det kan være lurt å starte noen dager før det jeg pleier å gjøre.

Kos og klem <3

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Jeg har hatt så utrolig mange dager i det siste hvor kroppen har strittet i mot, nektet å være behjelpelig. Når jeg har planlagt å gjøre masse en dag, være produktiv. Helt siden fredag forrige uke har jeg hatt planlagt å øve mye til vurderingene jeg har denne uken. I helgen gjorde jeg ingenting. Ikke fordi jeg ikke ville, for jeg skjønte jo at dette er noe som er ganske viktig, men fordi kroppen ikke ville. Jeg vet ikke om det var mest fysisk eller psykisk jeg bare ikke orket, men det har sinket arbeidet mitt litt. Jeg skulle ha lest nok til geografiprøven til å gjennomføre den på best mulig måte. Jeg gjorde det ikke. Jeg skulle ha startet å lest til prøven i sosiologi jeg har nå på fredag. Det har jeg ikke startet på. Noe som vil si at jeg bare har to dager igjen på å gå gjennom mye pensum.

Det er jo på en måte min egen feil som ikke har pushet meg selv nok til å gjennomføre dette, men det også vanskelig å presse sine egne grenser når man ikke vet helt hvor grensene går hen. Jeg tenker at alt dette tross alt ikke er verdens undergang, men hva hvis det jeg gjør nå skulle vise seg å være litt viktig allikevel?

I dag skulle jeg starte å være litt produktiv etter middagstider, men jeg startet ikke før klokken 23:30 ish. Men jeg fikk gjort litt, og litt er bedre enn ingenting.

Hilsen til meg selv når jeg våkner i morgen: Ylva, vi prøver igjen.
(legger ved motivasjonsbildet som forteller meg at det er sommer igjen snart, om 8-9 mnd)

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Gråter. Hulker. Får ikke puste.
Repeat.

Tenker. Overtenker. Tenker ikke.

Sover. Drømmer.
Mareritt.


Du forlater meg. Alene.

3/10/16

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Hei. Dagen i dag går med til å jobbe. Jeg har allerede vært å vasket hus hos naboen, også skal jeg snart avgårde til Lerkendal for å jobbe i noen timer. I dag er en dag jeg helst skulle ha lugget i en krok i senga og se på netflix, men det går dessverre ikke i dag. Men jeg kan vel trøste meg med at skam har startet igjen. Vet ikke helt hva jeg syns om de to første klippene, men håper på at det blir en knall sesong, slik som den forrige.

I morgen har jeg prøve i geografi, og jeg kjenner at jeg blir fornøyd så lenge jeg ikke stryker. Har ikke hatt tid til og øve, så dette går rett til skogen tror jeg. Bedre lykke neste gang, Ylva.

Håper alle har hatt en fin helg.

Klem.

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Heihei!

Akkurat nå sitter jeg med matteboka ved siden av meg, og netflix foran meg. I morgen har jeg første matteprøve for skoleåret, og for første gang er jeg litt nervøs på hvordan det kommer til å gå. Jeg har egentlig aldri øvd noe særlig til prøver, spesielt ikke matte, ettersom at jeg ikke har hatt så store problemer med faget. Dette skoleåret ble jeg flyttet til en annen klasse, og fikk en ny lærer, noe jeg ikke er heelt fan av. Jeg likte læreren jeg hadde i fjor ganske godt, og nå føler jeg ikke at jeg presterer like bra som det jeg gjorde før. Derfor prøver jeg mitt beste på å få inn litt lærdom før i morgen. Tema for prøven er algebra, og jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke er så glad i det heller.

Min taktikk er å gjøre litt oppgaver mens jeg ser på Buffy, for jeg greier ikke å "legge fra meg" serien akkurat nå. Jeg har kommet til sesong fem av sju, og ting blir bare mer og mer spennende for hver episode. Do you see my struggle? For nå som det snart er høstferie, får vi mer og mer å gjøre på skolen, og jeg har ikke egentlig tid til å gjøre så mye annet enn lekser. Noe som er litt kjipt når man har lyst til å bruke tid på andre ting. Men det er ikke så mye jeg får gjort med det, og det er bare litt over en uke igjen til vi endelig får litt fri. Jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på da, noen ideér?

Håper alle har hatt en fin uke så langt!

Klem.

Likes

Comments