Skrevet i : Blogg, OPPLEVELSER

Hei, igjen!

Som nevnt forrige uke så var jeg i Oslo i helgen for å dra på konsert med Sondre Lerche. Det var helt amazing og jeg endte opp med å dra på begge konsertene han hadde i helgen. Skulle ønske jeg kunne dra igjen og igjen og igjen, meeen det kan jeg jo ikke.

Ellers så tok jeg livet med ro i Oslo og vandret litt rundt. På søndag så var jeg på flyplassen sånn 2-3 timer før flyet skulle gå så hadde lang tid på å gå rundt og se i butikkene. De hadde et stort juletre der og jeg fikk såå utrolig mye julestemning og når har jeg begynt å høre på julemusikk og kjøpe julegaver...

Hva har dere gjort i helgen?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

God kveld!

Akkurat nå sitter jeg og skriver på fordypningsemnet som skal inn i morgen, æææh gruer meg. Føler ikke at det er bra nok, og skjønner såvidt det jeg skriver, men sånn er det som regel alltid med meg. Jeg skriver om det å være en outsider, noe som var et mye vanskeligere tema enn jeg hadde forestilt meg når jeg valgte det før i år. Heldigvis er det snart helg, og da kan jeg ta det mer med ro og gi meg selv en liten opplevelse i gave.

For en stund siden bestilte jeg meg nemlig billett til Sondre Lerche sin konsert på Parkteateret i Oslo, og jeg har gått å gledet meg helt siden jeg fikk tak i billetten. For de av dere som er nye her (Hei og velkommen <3) eller som ikke enda har skjønt det ut ifra bloggnavnet mitt, så er jeg veldig stor fan av Sondre Lerche. Har egentlig alltid vært det, men har aldri fått dratt på konsert. Nå er jeg jo 18 og kan komme inn på de fleste konserter, så når jeg fikk vite at han skulle ha de siste konsertene for i år så kjøpte jeg billett med en gang, til tross for at det er i Oslo. Jeg drar med ei venninne, så det blir en kjempefin weekendtur til storbyen.

​Slenger med noen bilder fra sist gang jeg møtte Sondre og gjengen, fikk til og med være med på Ticketmaster Norge sin Snapstory, det var gøy! 

Jeg gleder meg så utrolig mye til helgen, kommer garantert en oppdatering på mandag!

Klem.

  • 60 Lesere

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg, Sminke

Forrige uke fikk jeg den fineste øyenskyggepaletten i posten. Den er fra Joile Beauty og heter Luxe Glitz. Det er fem superfine matte farger og 5 glitterfarger. Jeg prøvde meg på en liten høst-look og ble veldig fornøyd. Føler bare at jeg mangler å lære meg å legge eyeliner, så blir det bra. Har prøvd så mange ganger, men får det ikke til altså. Om noen har tips til meg så bare kommenter! Jeg var også innom MAC for å se på den nye jule-kolleksjonen og jeg ble helt forelsket altså! Endte opp med å kjøpe highlighteren og den er såååå fin! Har brukt den også på looken her!

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

For to-tre år siden så var alt så mye enklere, hvertfall når det kommer til Instagram-fronten. Jeg tenkte ikke over hvilke bilder jeg skulle legge ut, eller at det måtte se sånn og sånn ut. Jeg la ut det jeg "ville" på en måte, og det vises litt hvis man blar seg helt tilbake i feeden min også. Jeg har hatt uendelig mange Instagram-brukere oppgjennom årene. Blant annet en fan-bruker, privatbruker, personlig bruker, "inspo"-bruker - flere av de, også er det den jeg har nå da. Flere ganger har jeg slettet alt og startet på nytt, og da mener jeg helt på nytt. Null bilder, null følgere. Dette er noe som frister litt å gjøre igjen, men jeg vil heller ikke ødelegge "drømmen". For ja det er en liten drøm, og noe jeg tenker på hver dag, det å bli kjent på Instagram. Jeg er jo litt på vei, men hvem er det som ikke har noen tusen følgere nå om dagen. Dette gjelder jo ikke alle, men nå snakker jeg om de som prøver å få mange følgere.

Jeg tror ikke det er så mange som skjønner at dette er noe av det eneste jeg tenker på, og hvor sykt er ikke det? Hver gang jeg ordner håret, kler på meg om morgenen, bestemmer meg for om jeg skal sminke meg eller ikke, så tenker jeg "hvordan ville dette sett ut på Instagram?". Personlig så synes jeg at det er en hel syk tankegang, og jeg skulle ønske at jeg kunne slippe unna disse tankene hver dag. Men jeg klarer ikke å ta en pause heller fordi jeg har blitt avhengig. "Vanlige folk" legger ut bilder kanskje en gang i måneden, kanskje enda mindre til og med. Jeg føler at jeg må legge ut noe hver dag, slik at de som følger meg har noe å se på. Jeg prøver å begrense meg til et par ganger i uken, men jeg har blitt avhengig av å se at jeg har fått likes?

Jeg har egentlig aldri brydd meg om hvor mange likes eller hvor mange følgere jeg har. Jeg har alltid tenkt at det er ikke noe jeg trenger å bry meg om, det er jo bare gøy hvis noen har lyst til å følge meg. Men samfunnet vi lever i sier på en måte at likes og følgere er noe vi må bry oss om. Jeg får spørsmål som "hvordan er det å ha så mange følgere?", "hvorfor får du så lite likes når du har så mange følgere", "har du kjøpt følgerene dine?", "hvor mye fikk du betalt for å legge ut det bildet der?", "skal du legge ut bilde av det her på Instagram?", "ååå, serr tagget du meg, tror du jeg får mange følgere nå?". OG GJETT HVA? I DON'T CARE. Men hvis du velger å ta et bilde for meg eller bli med på et bilde bare for å få følgere selv så kan du like så godt la være, fordi om jeg tagger deg så får du ikke noen følgere uansett. For visste dere det at mesteparten av de som følger meg eller andre som har mange følgere, ikke er aktiv?

La meg gi dere et regnestykke. Selena Gomez, som har mest følgere i hele verden, 127 000 000, får i gjennomsnitt mellom 3 og 4 millioner likes per bilde. Det utgjør en prosent på 0,027. Jeg har en prosent på 0,04. Så to all the haters, i forhold til antall følgere så får jeg prosentvis mer likes enn Selena Gomez.

Jeg er en person som liker alt som kommer opp i feeden min, ikke fordi jeg syns at alle bildene nødvendigvis er fine eller "inspo", men fordi jeg vil vise at jeg er en person som engasjerer meg litt i de jeg følger. Når folk følger meg, går jeg alltid inn på profilen deres og hvis jeg liker det de legger ut, så følger jeg tilbake. Jeg er også den personen som slutter å følge alle de som unfollower meg, men sånn er det nå en gang bare. Jeg forventer ikke at andre skal gjøre det samme, det er bare jeg som har utviklet en vane av å gjøre det.

For å svare på de spørsmålene jeg skrev litt lengre opp her så kan jeg si følgende: Jeg bryr meg ikke om hvor mange følgere jeg har, og jeg syns heller ikke at 3500 er så veldig mange, kan ikke akkurat kalle meg instafamous. Det med antall likes per bilde tror jeg ble besvart ganske bra litt lengre opp her, men det er heller ikke sånn at alle er like aktive som meg på Instagram heller da. Nei, jeg har aldri kjøpt følgere og kommer aldri til å gjøre det heller. Hva er vitsen liksom? Det er heller ikke slik at jeg får betalt for alt det jeg legger ut, hvorfor skulle jeg fått det? Det er noen innlegg hvor jeg samarbeider med noen, men det er ikke så ofte. Jeg er heller ikke så glad i å snakke om penger heller, så kommer nok aldri til å si til noen hvor mye jeg får isåfall. Det er ikke sånn at jeg legger ut bilder av alt jeg gjør, men jeg går alltid og ser etter en mulighet til å knipse et fint bilde. Jeg tagger alltid de som tar bilder for meg, fordi jeg mener at alle skal få creds for å ta bilder for andre.

Jeg syns at det er rart at jeg føler et press når det kommer til Instagram og sosiale medier generelt. For uansett hva man legger ut, så skal jo det være okei. Det er jo din egen måte å uttrykke deg på. Det er maaange bilder som jeg ikke har lagt ut fordi jeg ikke føler at de er bra nok. Men hva for noe kødd er det? Alt skal liksom være så inspirerende og feeden skal være fin. Alt skal jo være helt perfekt nå om dagen. Det kan være at jeg er rar som tenker over noe slikt, men det er faktisk realiteten.

Jeg håper ikke at dette innlegget ble alt for rotete, og at dere skjønte hva jeg prøvde å komme frem til. Jeg er bare så lei av at ting alltid skal handle om likes, følgere, penger og popularitet. That's all.

Klem.

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

I det siste har det gått litt fort i svingene når det kommer til shopping. Akkurat nå venter jeg vel kanskje på 7-8 pakker som skal komme i posten, har brukt penger utenom i tillegg og kjøper unødvendig mye mat i kantina. Derfor har jeg bestemt meg for at de 500kr jeg brukte på hånd-og fotpleie i dag var de siste pengene jeg bruker på en stund. Jeg tror det kanskje er det beste for både meg og lommeboka mi. Neida, men jeg skal til London om 3 uker og tenker at det kan være greit å ha litt å rutte med hvis noe spesielt skulle komme opp.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal motivere meg selv til å ikke handle noe, for av og til så hjelper det bare ikke å si "nok er nok, du trenger ikke mer klær og ting, Ylva". La meg komme med et eksempel: etter at jeg kom hjem fra hudpleieren i dag tenkte jeg at nå, nå skal jeg begynne å spare. Ikke lenge etter så jeg at sesong 8 av The Vampire Diaries kommer ut på dvd på mandag, og det første jeg tenkte var at den MÅ jeg jo ha, nå med en gang. Tanken om at det kun er noen måneder igjen til jul streifet ikke tankene mine engang. Jeg hadde jo mest sannsynlig ikke fått tid til å se på det uansett, på grunn av skole osv. Tror det er på tide å la kortet ligge igjen hjemme, eller å torturere meg selv med å kun har 20 kroner på kortet, for da får jeg ikke lyst til å bruke det.

Jeg har også brukt veldig mye penger på russetiden i det siste, noe som er helt sykt fordi den ikke "starter" før i slutten av april. Heldigvis så trenger jeg ikke bruke noe mer penger på det før da.

Noen som har noen tips om hvordan jeg kan holde meg unna shopping? Hjelp tas imot med stor takk!

Likes

Comments

Contains affiliate links Skrevet i : Mote

Innlegget inneholder adlinks.

Jeg bruker mye av tiden min på å scrolle gjennom nettbutikker, og ender veldig sjelden opp med å kjøpe noe. Mest fordi jeg er veldig grådig på pengene mine og bruker gjerne et par dager på å bestemme meg for om jeg skal bruke penger på noe. I det siste har jeg bestilt ganske mye på nettet, og når jeg så på Nelly.com nå fikk jeg lyst på så utrolig mange nye klær. Tenkte å dele noen av favorittene mine med dere i innlegget her 😊 Håper dere liker innlegget!

Topp HER / Øredobber HER

Sandaler HER / Jeans HER

T-skjorte HER / Bukse HER

Sko HER / T-skjorte HER

Vans HER / Sko HER

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Den siste tiden har jeg slitt en del med at jeg har sovet veldig dårlig om natten og jeg aner ikke hvorfor. Når jeg skal legge meg er jeg supertrøtt og sliten men det tar lang tid før jeg sovner og jeg våkner utrolig mange ganger i løpet av natten. Når jeg våkner er jeg enten varm eller kald, ligger og vrir meg i senga, føler at jeg ikke får puste ordentlig og slike ting. Dette skremmer meg litt for jeg vet jo ikke hvorfor det skjer. Jeg har også oftere mareritt enn vanlig. Jeg husker sjelden hva jeg har drømt om og pleide å ha mareritt kanskje en gang i halvåret. Nå kan jeg våkne av at jeg vettskremt på grunn av mareritt og det også gjør meg litt redd.

Det er merkelig hvordan kroppen vår kan gjøre sånn og det interesserer meg litt, samtidig som at jeg skulle ønske at det ikke var sånn. Jeg går jo rundt å gjesper og er trøtt hele dagen, venner og familie tror jo at jeg kjeder meg hele tiden.

Noen som har opplevd noe lignende? Tar gjerne imot tips om hva som kan hjelpe 😊

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Hei dere! Jeg ser at jeg ikke har blogget på kjempelenge, men jeg føler ikke at jeg må beklage. Syns alltid det er litt teit når bloggere kommer og sier "Vet jeg ikke har blogget mye i det siste, og beklager så mye for det". Tror ikke folk bryr seg såå mye om det uansett. Men anyway, siden sist har jeg jobbet masse på sykehjemmet jeg har sommerjobb på. Har egentlig ikke gjort så veldig mye annet enn det. Det er en mer slitsom jobb enn det folk tror, og jeg har vært så sliten når jeg har kommet hjem at det har blitt en del avslapping. Men det er jo litt deilig det og, hvertfall når man vet at man ikke har kastet bort dagen helt.

Jeg har vært en liten tur til Alvdal i sommer, før jeg begynte å jobbe, men ellers har jeg bare vært hjemme. Jeg skal dra dit neste uke også, for å feire bursdagen min. Det blir koselig.

I skrivende øyeblikk sitter jeg og lakker neglene mine, noe jeg har blitt helt obsessed med i det siste. Jeg sitter og ser på neglevideoer på YouTube hele tiden, spesielt "simplynailogical". Så jeg prøver meg på noe av det hun gjør, ikke at det hele tiden blir så fint, men jeg elsker å ha på neglelakk. På jobb i dag så mista jeg mobilen i gulvet og jeg trodde alt gikk helt fint. Eller det gjorde jo egentlig det, men jeg så at jeg hadde klart å knust beskyttelsesskjermen, og jeg HATER når det er riper slik at skjermen blir rar å se på. Men jeg må nok leve med det en stund til, for akkurat nå har jeg ikke så mye penger til å bytte den. Det meste går til mat siden jeg er alene hjemme. Dere aner ikke hvor kjedelig det er å lage middag til én person hver dag. Jeg har igjen kun to dager på jobb da, så får jeg litt ferie før skolen starter igjen.

Jeg har skrevet mye i det siste, men jeg vet ikke om det er noe jeg har lyst til å dele på bloggen for det er ganske personlig. Vi får se hva det blir til. Jeg har egentlig ikke gjort så veldig mye mer enn det. Har ikke akkurat hatt en spennende sommer, men man kan ikke alltid ha det heller.


Hva har dere gjort så langt i sommer? Kommenter gjerne under :)

Klem.

Likes

Comments