Vardag , Mat & Recept, Tips, Träning & Hälsa

Hej på er! Hur är läget en frostig onsdag som denna? Idag har jag haft en ledig förmiddag och hunnit med att göra en hel del här hemma. Vid klockan 10.00 hade jag möte med Bjurfors som ska värdera min lägenhet, mycket spännande! Därefter plockade jag fram julkartongen från vinden för att pynta lägenheten. Jag är inte så förtjust i julpynt men lite granris i en vas och några tomtar är välkomna in i lägenheten ;). Jag brukar alltid ha en vit julgran i vardagsrummet, men den får stanna kvar uppe på vinden i år. Trender kommer och går, eller hur?

Efter lunch testade jag att göra egna proteinbars. Jag har kommit på att det blir väldigt kostsamt i längden att handla bars på nätet och i matbutiken, så därför ville jag göra egna. Plus att det även blir mycket godare! Självklart delar jag med mig av receptet. Dessa bars är perfekta att äta som mellanmål eller före/efter träningen. Jag tycker dom blev jättegoda och smaken påminner lite om "Rocky Road" -godis. Jag har endast använt naturliga och ekologiska ingredienser. Moderjord och vi människor mår så mycket bättre av det, det är min åsikt och teori

Proteinpulvret jag använt kommer från "Foodspring" och är veganskt med äkta vaniljstång. Ni hittar det HÄR .

Proteinbars ca 10 st:

  • 2 dl proteinpulver vanilj eller choklad
  • 1,5 dl havregryn
  • Ca 1 dl mjölk (det går även bra med vatten)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk agavesirap
  • 1/2 dl kakao
  • 45 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas)
  • 1 tsk kokosolja
  • 1/2 dl hackade jordnötter

Obs! Beroende på vilket proteinpulver du väljer så verkar vissa behöva mer mjölk för att få rätt konsistens. Använd dock inte för mycket, smeten ska fortfarande vara väldigt ”hård”!

Så här gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret och agavesirapen i en stor skål.
  2. Tillsätt lite mjölk i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård). Tillsätt de hackade jordnötterna.
  3. Bred ut smeten på en plåt/bricka täckt av bakplåtspapper. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan (rör ihop) och bred den över smeten.
  4. Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars.

Du kan sedan slå in proteinbarsen i folie och förvara i kylen upp till en vecka.

Lycka till!

Linnéa ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förra helgen bjöd jag hem tjejerna på ett födelsedags-mingel hemma hos mig. Vi hade en så trevlig kväll! Mina fina tjejer och jag. Under kvällen tävlade vi i lag med ett musikquiz som jag hade satt ihop. Vi åt plockmat, drack drinkar med mynta, prosecco och fläder. Jag hade även fixat en överraskning, nämligen Nutella-shots dekorerade med strössel. De blev så goda och mycket festliga! Stort tips till er läsare, när ni ska ha fest hemma.

Senare under kvällen spelade vi även "Prosecco Pong" (som jag fick i present av tjejerna) och dansade till gamla låtar. Det blev en mycket lyckad kväll

Recept - Nutella Shots:

* Baileys

* Vodka

* Nutella

* Is

Skaka alla ingredienserna i en shaker tillsammans med mycket is. Dekorera glasens kanter genom att doppa kanterna i nutella eller chokladsås och därefter färgglatt strössel. Häll upp i glasen och njut!

Linnéa ♡

Likes

Comments

Mat & Recept, Shopping & Mode, Resor , Tips, Livet som Flygvärdinna
Vid lunchtid, i lördags, kom vi ner till Las Palmas, Gran Canaria. Från Oslo flygplats till Gran Canaria tog det ca 5h och 15 minuter. Alltså en relativt snabb flygning. Vi alla i crewet var mycket ivriga över att få komma till hotellet för att sedan byta om till badkläder och sätta sig i solen. Hotellet var modernt och fräscht med perfekt läge vid havet och alla tavernor. Jag hade till och med havsutsikt från min balkong, plus poäng!

Därefter gick jag och min kollega ner till närmsta supermarket för att köpa lite kallskuret/plockmat och mousserande vin till stranden. Delikatesserna smakade utsökt! Parmaskinka, salami, ost, vindruvor, kiwi, kex och den fantastiska utsikten sittandes vid strandkanten. Vi njöt, minst sagt, i den +25-gradiga värmen. Jag var dock alldeles för feg för att hoppa i och bada. Badkruka som man är haha..

På kvällen möttes vi upp för middag, sangria och drinkar. Jag hade aldrig ätit "Paella" förut (är en maträtt med ursprung i Spanien) och hade heller inte druckit sangria. Så det checkade jag av på listan ;) Paellan bestod av ris, saffran och massor av skaldjur. Mums! Så gott. När klockan började närma sig 00:00 sjöng mina fina kollegor "Ja må hon leva" för mig och skålade. Så gulliga!

Morgonen därpå sågs vi på cafét "Olivia" för att äta födelsedags-brunch. Jag beställde smoothie med närproducerade frukter, en avokado-smörgås och omelett. Därefter snörade jag på mig skorna för att ge mig ut på en powerwalk. Naturen är verkligen överraskande vacker på ön.

Jag vill gärna åka tillbaka till Las Palmas, Gran Canaria inom en snar framtid. Jag blev som sagt positivt överraskad över den vackra naturen, maten, stränderna och renligheten överallt. Värmen var även perfekt, varken för varmt eller kallt. Precis lagom.

Jag hittade mitt favoritställe på ön, "Lola's" hemmagjorda glass med endast naturliga ingredienser från växtriket. Kokos-glassen var magiskt god.

Linnéa ♡

Likes

Comments

Vardag , Mat & Recept, Tips

Igår var släkten hemma hos mig för att fira min födelsedag och jag slängde ihop en marängtårta på cirka 15 minuter. Jag är en person som har ganska lite tålamod vad gäller bakning, så denna är perfekt att göra då det går supersnabbt! Tårtan går att garnera efter säsong och vad man har hemma. Jag körde på blåbär, björnbär och chokladlinser i blått och rosa. Det blev sååå gott! Här kommer receptet..

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer :

2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon (frysta el färska)
(socker om man tycker att det behövs)

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med socker.

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Njut! ♡

Linnéa ♡

Likes

Comments

Mat & Recept, Resor , Livet som Flygvärdinna , Shopping & Mode

I lördags övernattade jag i Oslo för första gången under min tid som flygvärdinna. Vi bodde mitt inne i stan med gångavstånd till "Karl Johans Gate" som är den stora shoppinggatan. Jag passade självklart på att ge mig ut på en liten sightseeing-tur och hittade en jättemysig julmarknad där det fanns allt från stickade lusekoftor till brända mandlar och julpynt. Hela stan var vackert smyckad med julgranar och ljusslingor, så fint! Tyvärr hindrade kylan mig lite från att njuta av den mysiga miljön. Jag hade inte packat ner kläder för att vara utomhus i minusgrader då jag skulle åka till Gran Canaria dagen därpå. Därför blev det heller inte så många kort tagna, för mina händer höll på att frysa till is haha.

Därefter gick jag hem till hotellet igen och beställde roomservice. Det fick bli "Fish & Chips" och det var så otroligt gott! Färsk norsk fisk och hemlagad remouladsås. Pommesen gick även åt i ett nafs haha.. Yummie! Ibland unnar jag mig roomservice under våra stopp då jag tycker det är väldigt smidigt och när man verkligen känner för att bara koppla av på hotellrummet.

Jag gick och la mig tidigt i säng för att dagen därpå gå upp vid ca 04:30 och flyga till Gran Canaria. Bilderna från det stoppet och min födelsedag kommer i ett separat inlägg. To be continued.. Kram

Linnéa ♡

Likes

Comments

Shopping & Mode, Event & Fest, Livet som Flygvärdinna , Resor

Snacka om försenad klänning haha?! Idag kom min fantastiskt fina Halloween-klänning hem i brevlådan. Hela två veckor sent för att vara exakt. Jag fyller år den 20 november så jag funderar på att använda den vid det tillfället istället. Färgen heter "Midnight Blue" och den har en slits på sidan och det är verkligen världens finaste fall på tyget. Tyvärr är den något stor i ryggen men jag får helt enkelt damma av min symaskin och sy in den, så svårt kan det väl inte vara?

Hur har er fredag varit hittills? Jag har jobbat hela eftermiddagen i min butik och ska snart dra iväg till gymmet och köra ett litet rump/ben-pass. Funderar på vad jag ska äta till kvällsmat.. Jag är så sugen på tryffelburgaren från Diné Burger med sötpotatispommes, får se om jag kanske svänger förbi där efter gymmet. Friday cravings ;)

I morgon flyger jag iväg till Oslo för att sedan flyga vidare och spendera söndagen och min födelsedag i ett varmt land. Kommer dock inte att avslöja för er vart jag ska förrän jag är där på söndag. Fortsättning följer.. :)

Vill önska er fin fredag! Kram på er


Linnéa ♡

Likes

Comments

Vardag , Mat & Recept, Shopping & Mode, Träning & Hälsa

Mina älskade gym-accessoarer, kärlek

Hallå där! Har ni haft en bra dag? Jag är helt slut efter ett effektivt pass på gymmet. Det blev ett pass innehållande 45 minuter kondition (cykel, crosstrainer, löpband) och 45 minuter axlar/rygg-övningar. Dock fick jag springa och fråga efter plåster då jag fått världens skoskav av mina nya Nike. Envis som jag är använder jag dom iallafall trots smärta, jag måste ju gå in dom! Ska man vara fin får man lida pin ;).

Jag har precis fått i mig ett kvällsmål beståendes av proteindryck, yoghurt med müsli, ägg och knäckebröd med ost. Nu sitter jag nedkrupen i soffan och invirad i en filt med tända ljus. Skönt! Snart börjar serien "Syrror" som jag följer slaviskt. Jag följer hela 4 stycken serier denna höst, Empire, Bachelor, Vår tid är nu och Syrror. Det är alltid kul att ha någonting att följa.

Idag fick jag även leverans från "Proteinbolaget.se". Jag beställde ett flak med Nocco och några bars igår eftermiddag och paketet kom fram redan idag. Snacka om snabb leverans! Jag måste erkänna att jag blivit lite smått beroende av den nya smaken tomteskum. Sååå god.

Nu ska jag kika på TV och varva ner. Det spöregnar ute, faktiskt lite mysigt att höra ljudet av det smattrande regnet mot fönsterrutorna. Vill passa på att önska er en fin kväll. TTYL


Linnéa ♡

Likes

Comments

Vardag , Mat & Recept, Tips, Träning & Hälsa

Hej på er! Hur mår ni? Jag startade min morgon med yoga för att väcka kroppen till liv, det är en ny rutin jag börjat med och det känns väldigt bra. Jag tänder ljus, rullar ut min yogamatta och sätter igång ett valfritt "yogapass" på Youtube. Idag körde jag cirka 15 minuter och tro mig det räcker för att få igång blodomloppet och andningen. Sedan är jag redo för att möta en ny fantastisk dag ;).

Därefter gjorde jag min "power porridge" som innehåller havregryn, linfrön, chiafrön, solrosfrön, russin, kanel och blandade osaltade nötter. Jag toppar även med blåbär och rivet äpple, det blir så gott!

Nu är jag i min butik och har lite att ta itu med, pappersarbete och omstrukturering av varor i butiken. Därefter blir det ett Zumbapass på gymmet. Jag vill önska er en fin dag! Kram

Linnéa ♡

Likes

Comments

Vardag , Mina tankar & funderingar

Jaha! Då har vi gått in i November månad och ska jag vara helt ärlig så tampas jag verkligen med detta mörker, som vill känna sig vid redan runt klockan 16:00 på eftermiddagen och jag tror inte att jag är ensam om att känna så? Jag är dock en positivt tänkande människa och försöker se dem bra sakerna i detta mörker. Positivt = Mysigt med tända ljus, alla bra serier man kan följa, jag fyller år den 20 november (hihi), fokusera på träning (gå på roliga pass med bra musik), testa massor med nya tesorter, baka och prova nya matlagningsrecept, läsa en bra bok...

Jag tänkte börja med något nytt i bloggen. Nämligen att sammanfatta veckorna som varit med bilder och skriva lite om vad som varit bäst respektive mindre bra med veckan. Vad sägs om det? :) Vi kör igång!

Veckans höjdpunkt: Var i fredags, när vi alla tjejer sågs på "Stora Örebro" och åt middag. Därefter gick vi till Pitcher's och bowlade. Det var så kul att "catcha" upp med mina fina tjejer ♡. "Stora Örebro's" nya meny var även mycket bra. Jag åt en högrevsburgare med cheddarost.

Veckans bottennapp: I söndags hamnade jag på Akuten efter att ha fått i mig kyckling under min lunch. Jag är väldigt allergisk mot fågel och får jag i mig en gnutta kyckling eller kalkon så får jag problem med andningen och det känns som om hela halsen svullnar upp. Som tur var gick det bra och nu har jag även fått kortisontabletter utskrivet till min Bali-resa, om det skulle vara så att jag får en allergisk reaktion där nere.


Min fina höst-bukett som jag plockade ihop själv, nöjdare tjej kan man leta efter haha.. De små sakerna i vardagen

Besökte morfars grav vid Hovsta kyrka på Alla Helgons Dag, en mycket vacker vinterdag ♡

Köpte mig äntligen den mössa jag länge letat efter! En helsvart med pälsboll (oäkta)

Inspiration på hög nivå från weheartit.com

Linnéa ♡

Likes

Comments

Mat & Recept, Resor , Shopping & Mode, Tips
Fantastisk arkitektur, utsökt mat och vackra vyer. Det var för andra gången jag besökte Lyon i Frankrike denna höst. Till skillnad från förra gången (då det i princip var högsommar i september månad och full grönska) så kunde jag nu se alla hösttecken. Så vackert med alla färger i rött, orange och gult. I can´t get enough! Självklart hade jag med mig min systemkamera och passade på att fånga den franska hösten på bild. Tycker ni att jag har lyckats? ;) Det blev en salig blandning med bilder från olika platser och miljöer. Jag tyckte mest om att fotografera vid den gamla slottsmuren. Där hittade jag nämligen en vacker trappa med en port som är så fint bevarad. Jag gissar att tjänstefolket bodde där under 1700/1800-talet.

Den här gången testade jag även på att äta anklever, vilket jag aldrig smakat förut. Här i Frankrike äter man delikatessen tillsammans med bröd och päron-marmelad. Det var väldigt gott men mäktigt, så för mig räckte endast två tuggor. Sen tror jag även att jag började tänka på vad det egentligen var jag stoppade i mig och då blev jag lite smått fundersam och illamående haha..

Jag hann med att göra mycket under mina fem dagar i staden. Middagar på olika restauranger, sightseeing, shopping inne i city, drinkar på en utav Lyon's coolaste barer där väggarna är smyckade med Swarovski kristaller, testade på "Aquabike" som är en sorts spinning i vattnet (väldigt roligt!) och jag har framför allt njutit av att bara vara, som till exempel att sitta på ett litet brasserie smuttandes på ett glas vin med en bra bok i handen. Det är livskvalité det ;)

Jag är tacksam för min tid i Lyon och är glad för att jag fått uppleva så mycket roligt där under hösten

Funderar ni på att åka till Lyon? Jag kan varmt rekommendera denna stad! Det finns något för alla där.

Linnéa ♡

Likes

Comments