Han skriker ut, "I am a purple bitch" med en klar stämma. Han visar en stolt postyr när han bär upp klackskorna och knä strumporna. Han är äntligen den han vill vara. Hon sitter i publiken, hon tar fram telefonen, hon fotar honom och hon lägger upp bilden på sociala medier med rubriken "uhm.. aa...". Sekunden bilden läggs upp försvinner hans självförtroende, sekunden bilden läggs upp tar hon bort hans rättigheter och hans rätt till samma förutsättningar. Det slutar inte där, folk hakar på trenden, fler tjejer tar fram mobilerna, fler tjejer skriver liknande rubriker på sociala medier och fler tjejer inser inte vad dem har startat.

För några veckor hände detta. På en förställning som heter "I am a purple bitch". Under den bestämde sig en tjej som jag känner att göra detta. Hon kallar sig feminist, hon bär masken av stolhet där flera kvinnor före henne har givit sitt liv för att ge den till henne. Feminist i grund och botten betyder visionär, mäktig och krigare. Ordet står för jämställdhet mellan vardera kön, oavsett etnicitet, sexuell läggning och andra saker. När någon som hon, skriver en sådan kommentar tar det inte bara bort integriteten hos en människa, tar inte bra bort det flera har kämpat flr och tar inte bara bort livslusten men hon tar bort hela budskapet med feminismen, hon tar bort sin egen mask.

Så fort jag såg hennes kommentar vände jag mig till en lärare, läraren kollade bort. Denne lät vinden blåsa åt andra hållet. Jag tog illa vid mig, för det hon gjorde kostade inte bara mig min integritet, de kostade mig mitt lånade mod. Skolan är inte längre trygg för när ser henne påminner hon mig om det hon gjort, påminner mig att min röst inte är värd att höra och påminner om att jag inte är värd att ta del av vårt samhälle, att leva.

Dagarna går, tillslut kommer vi fram till idag, den internationella kvinnodagen. En dag som är till för att uppmärksamma de fantastiska varelser vi har i vår vardag, det är en dag då feminismens flaggor hänger på flaggstången stolt. Då väljer hon att förstöra dagen för mig, hon väljer att fortsätta med sin röst på sociala medier, ingen stoppar henne, ingen säger åt henne att hon har gjort fel... ingen får mig att känna mig hel. Den falska feministen har lagt mig i ett personligt helvete, men hon går fri utan skuld.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Självhat är ett ord som beskriver akten att hata sig själv, den man är och den man kan vara. För mig är det en vardag. Alla mina leenden är falska, fasaden i skolan är falsk, jag är falsk. Många som läser detta kommer förmodligen tycka att jag är konstig, idiotisk eller även pessimist. Vilket kan både vara sant - eller falskt. Det viktiga för mig är att inse att jag hatar mig själv för allt jag är och allt jag inte kan vara. Varje dag håller jag ett svärd i min hand för att försöka försvara mig mot andra krigare och deras hugg, varje dag får jag en till skråma av det och varje dag är jag döds slut och kan inte vänta på morgondagen för att repetera allt än en gång, i hopp om att det ska gå bättre. Mitt liv är inget förutom ironi. Ironin att vara född i livet med mest förmåner men ändå må skit. Finns folk som har det värre än jag har, folk som verkligen lider med mat och att överleva dagen. Och här sitter jag... klagar över min existens när det inte finns något att klaga på, jag är en vit man... kan man få det bättre än så? Nej... och fast jag är en vit man och lever i privilegium så är jag kallare än en slushie på insidan. Sista tåren som gled sakta ner för min kind, svalkade den och lämnade en liten reflektion i ljuset, har långt blivit förlorad. Tårarna kommer lika ofta som regn i öknen, aldrig. Låt mig se mörkret i sanningen. Ty jag har accepterat mörkret som är sanningen i samhället vi lever i, accepterat mina problem. Kommer hatet och striden någonsin ta slut eller kommer sanningen vara glömd imorgon så jag kan leva som vanligt...?

Likes

Comments

Sista lövet har nått marken, sista regndroppen har fallit i öknen och sista försöket har gjorts. Om en sekund dör någon, om två sekunder tar någon livet av sig och om tre sekunder föds någon. Människor är enbart organiska material som förmultnar till slut, det är naturens sanna gång.

Någon gråter just nu. Du vet vem det är, det är tjejen i ditt fotbollslag, killen i din danstrupp eller någon du håller kär. Personerna försöker starkt att inte låta andra komma åt dem fast misslyckas. Deras kodex är att ljuga för er, att ge er det bästa skådespeleriet ni någonsin sett även fast deras insida håller på att falla som domino brickor. Snart kommer kniven fram, snart kommer såren att synas och snart kommer de inte att finnas. De gör inte allt detta för uppmärksamhet, de gör det för att få slut på tortyren som är deras liv. Ord är mäktigare än svärdet, för det är med orden som du förstör smartphone skärmen, för det är med orden som du får folket att känna sig värdelösa, för det är med orden du visar folk att de är inte värda något, att de är organiskt material. Förstå allvaret i att kalla folk saker, förstå allvaret att göra någon skada, förstå allvaret i att inte få folk att må skit.

Vi är enbart organiskt material, vi lever en gång och pantas av naturen men det betyder inte att man får vara en douche, en rasist, en sexist, en homofob eller värst av allt, en mobbare.

If I die young... så är det ditt fel för att du har fått "I" att må dåligt.

Likes

Comments

Varje morgon, varje dag, varje kväll bär jag en mask. Känner mig aldrig fri från mina bördor. De är alltid där, som en klump i magen eller bara en känsla. Processen av mitt liv är detsamma; gå till skolan, le lite och bjuda på mig själv. Jag vet att de är det enda sättet för mig att leva, för att om jag skulle vara den jag verkligen är skulle jag brytas ner. En ny flod skulle skapas i staden enbart gjord på mina tårar om jag försökte vara mig själv. När många frågar mig hur jag mår så vet jag att det inte vill ha ett riktigt svar, de vill bara höra på det bra i livet och många i min närhet tror mig vara den här självsäkra personen som har livet uträknat, min framtid och vad jag vill bli. Sanningen är att jag inte har alla svaren på livets mystiska gåtor, jag är blott en människa som försöker göra skillnad utan framgång. Min självsäkerhet är ty en reflektion på den person jag en gång var. Självsäkerheten finns inte där, den speglar bara år av att känna sig värdelös. .Vem är jag då, om inte jag är en självsäker person? Jag är du, du är jag och vi är varandra. Vi må vara funtade på olika sätt, fungera olika och se olika ut, må vara unika men djup nergrävt har vi alla en sak gemensamt, osäkerhet. Vi hanterar det på olika sätt vissa av oss får det att se ut som en dans på rosor, vissa av oss syns det på och vissa av oss, jag nämligen, döljer det extremt bra. Jag kunde avsluta denna text snutt med att säga allt kommer bli bra, gå ut och gör ditt bästa men då skulle jag bara ljuga mer för dig. Vi alla lever och vi alla dör; det är våra öden som inte går att ändra. Vi är trots allt bara skådespelare i en film som aldrig slutar att visas.

Likes

Comments

Varje morgon är en börda, varje morgon är en pina, varje morgon är som att dö om och om igen. Jag lever för smärtan. Har prövat att komma ifrån dig, leta efter andra och glömma bort det du gjorde emot mig. Det går inte. Tänker på ditt leende, dina smilgropar, hur dina ögon kollar upp när du är glad och glimrar och hur du tycker att du är imperfekt, du är perfekt som du är. Enda sen den dagen, då du valde en annan före mig, fast du visste hur jag kände, så finner jag inget hopp i min framtid. Det finns ingen framtid utan dig. Försöker att hålla tillbaka tårarna men de kommer, öser ner som ett vattenfall. Lusten att vara med kompisar försvinner och lusten att gråta blir förstöras. Att kunna få dig är som att önska för regn i en öken. Det enda vettiga vore att släppa dig, att låta dig försvinna ur mitt hjärta men som shakespeare sa "Doubt thou stars are fire, doubt thou sun doth move, doubt truth be a liar but never I doubt love". Det betyder att kärlek och magkänsla är det enda man kan lita på...

Likes

Comments