Header
View tracker

Julen närmare sig hastigt och väntar bakom hörnet. Vem älskar inte julafton och att mysa under den mörka perioden som vi kallas vinter. Har samlat ihop mina absolut WANTIES dvs. mina favvisar från olika hemsidor. Jag har sammanställt ett julpaket för absolut avkoppling på julafton, och om du är som mig flera veckor i förväg... Kittet innehåller "Pyjamas set" som jag själv sammanställt. Finns olika versioner av det så att det kan passa de flestas plånbok. Ljusen skapar en enorm julstämning och bidrar till en utomordentlig MYS FAKTOR!

Kan jag få mysa i min julbubbla för evigt och sluta bry mig om stressen som skolan orsakar mig?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Julen börjar närma sig och ligger bakom hörnet. Ju närmre jul vi kommer desto mer julanda får vi. Högtiden är ämnad att medföra glädje hos stora som små ytterligare får det en att börja slappna av?

Under gymnasietiden har jag hört flertal gånger, från olika myndigheter, att skolresultatet aldrig varit så lågt som det är nu. Att ungdomar har blivit mer ”korkade” under senaste de decennierna. Min generation blir ständigt påminda om hur inkompetent man är, att vi aldrig kommer leva upp till de idealen som de tidigare generationerna nått. Tiderna ändras och så gör ungdomars livsstil och det är ett faktum. Inget är ständigt detsamma, förändring sker hela tiden. Det känns som att de äldre generationerna bortser från faktum som att Skolverket ändrade gamla betygssystemet till GY11 där klyftor skapas för att segregera de ”smarta” från de ”dumma”. Många argumenterar att GY11 är lika svårt som tidigare system. Faktumet, enligt mig, är att det har blivit svårare. Ta exemplet att en elev som har uppnått alla kriterier för ett A förutom ett kriterium som ligger på ett E kommer inte nå högsta betyget. Tvärtom, den personen kommer att få ett betyg som är lägre än ett C. Hur bra du än känner dig så lär detta krossa din ”skolanda”.

Statistik från artikeln ”Tre gånger mer psykisk ohälsa”, publicerad 2014 SVT, visar att fler ungdomar lider av psykisk ohälsa på grund av större press från skola och arbetsmarknaden.Av egen erfarenhet kan jag säga att dåliga betyg orsakar en att bli självkritisk och att man ifrågasätter sin egen förmåga. Självklart är det bra att man är lite självkritisk för att kunna utvecklas och bli bättre men för mycket av det orsakar större skada på psyket. Att psyket tar skada kan orsaka att man hamnar i en depression. Bortsett från ett dåligt betyg orsakar pressen och stressen i skolan högre press på ungdomar. Alltför ofta klarar någon av mina vänner inte av skolan på grund av stressen, allt fler av dem struntar i att komma till skolan vid provtillfällen och stannar hellre hemma. Visserligen ser pressen olika ut från skola till skola och det betyder att stressen kan vara olika. Å andra sidan brukar de flesta skolor stressa igenom ämnesmatrisen för att skolverket kräver att alla kriterier ska vara i fyllda för att få ett betyg. Ett tydligt exempel är svensk ämnet. Där Skolverket anser att en elev tydligen ska kunna strukturen på olika texttyper och att man ska skriva dem på kommando utan att lära sig strukturen med lugn och ro. Detta lämnar inget rum för det riktiga lärandet som skolan ska ge oss. Alla dessa exempel bör få dig att sätta upp röda ”stopp skyltar” för att stoppa skolans metod för lärande däremot tror jag inte att du gör det. Att Skolverket inte inser såret de har lämnat bland dagens unga är inte bara äckligt, otäckt och vedervärdigt utan det visar också på låg förståelse av unga människor.

Nu tillbaka till julen. Vi ungdomar kommer förmodligen inte kunna fira jul på ett bra sätt, vi känner inte av julandan på samma sätt längre. Stressen som förekommer på grund av massvis av uppgifter, prov och presentationer kommer få oss att missa hela julupplevelsen. Leendet som ni kommer se på julen av era barn, kusiner, vänners barn eller vänner är ett fake:at. En fasad som säger att jag är okej fast att man verkligen inte är det. Vi får lov att tacka skolverket. Tack för att ni har tagit ifrån oss en högtid, tack för att ni stal julen.

You know you hate them Biatches xoxo// Leo

Likes

Comments

View tracker

Senaste veckorna har gått skit. Håller inte koll på timmarna längre. Sekunder blir till minuter som blir till timmar som blir till dagar. Allt smälter samman. Ju närmare lovet jag kommer desto större börjar högarna bli. Det hjälper inte att tiden känns ändlös och att man kan göra vad som helst dagen innan. Att ständigt stressa har blivit standard och plugga är den nya normen. Denna onsdag skulle inte bli ett undantag.

Dagen började som vanligt. Det var en seg morgon utan någon riktig action. Lyssnade på föreläsningar och seminarium. Efter det satte jag mig och sålde balbiljetter i några timmar, hur kul är inte det? Det var när engelsk timmen började som allt gick snett för mig. Första delen av lektionen var väl havt om halvt rolig. Det var emot slutet allt löpte amok. Mina sk. "vänner" sa "sluta, fan va bögigt. Det ser bara konstigt ut" . Jag hörde det och frågade vad de menade och ingen av dem erkände till vad dem hade sagt tidigare. Jag tog det som att de visste att kommentaren var fel... att det inte var menat på ett oseriöst sätt och att "vara bög" är något nedvärderande. Tillslut erkände de till detta, efter ett långt förhör, och jag hade aldrig känt mig så tom som jag gjorde då. Tänka sig att man lever under 2016 och att man möter fortfarande hat för den man är. För att vara ärlig så brydde jag mig inte om kommentaren i sig det var bara att de ljög om vad de sagt. Om de inte hade menat något illa så hade de kunna sagt det till mig från början och jag drar slutsatsen att det var menat på ett nedvärderande sätt. Hursomhelst, jag fick tårar i ögonen och stormade ut ur klassrummet. Mina handlingar lämnade många i klassen chockerade, de visste inte vad som hade hänt eller kunde inte förstå helheten av det. Droppen som fick bägaren att rinna över var att min nära kompis påstod att jag bör förlåta dem för sina handlingar. Att de inte gjorde något fel, vilket gjorde att jag blev sårad. Det kändes som att han inte ville förstå att kommentarer riktade mot en minoritet som har varit utsatt inte är okej. Ja, homosexuella är en minoritet för er som inte visste det. Lite senare kom de in för att be om ursäkt, däremot vägrade jag höra deras förlåt, deras ursäkter. Många av er kanske tycker att jag är extrem när jag vägrar höra på det men att be om förlåt hjälper inte det faktum att de förtrycker en minoritet, att de ser ner på en minoritet och att de avskyr en minoritet. Och förlåt överlag är bara en ursäkt för att de som har gjort något ska må bättre, för att känna sig "goda" igen. Efter några minuters gråtande bestämde jag mig för att skolka, för att gå från skolan. Så jag gjorde det. Jag sitter nu hemma och ska börja studera till svensk provet imorgon.

Något jag vill att ni alla ska veta, läxan man ska lära sig av detta, är att NI INTE SKA TA SKIT FRÅN NÅGON. STÅ UPP FÖR ER SJÄLVA, LÅT INGEN FUCKING TRYCKA NED ER OCH SÄG FUCKING IFRÅN. Det kanske är en skit klyschigt läxa som man har hört tusen gånger men det är sannningen. Acceptera den. Slutligen så var detta bara trots allt en fucking onsdag...

Ps. Ursäkta den suddiga bilden.

Ciao biatches/ Leo

Likes

Comments

Just nu sitter jag i ett rum utan ljus och lyssnar på "Never Say Never" av The Frey. Under senare tid har jag börjat falla för den här killen. Varesig om han har en viss läggning eller ej. Hans signaler är mixed och han är oklar. Vi är "vänner" och problemet med att erkänna mina känslor är att jag kan förlora honom. Saker han har gjort är exempelvis att han kallat mig "Boo <3", "Söt", "Blowjob lips", "Snygg", "Hela du är en fin vinkel" mm. Hans handlingar inkluderar att smiska min rumpa (under fester), lägga armen runt omkring mig, pussa/kyssa mig på munnen (på fyllan). Hans läggning är inget man ska heller anta, tycker det är fel att kategorisera människor på grund av sina handlingar. Är bara ständigt nere för det han gör med mina känslor och hur han leker med mig. I söndags låg jag på golvet och kolla upp i taket medan jag lyssnade på ledsamma låtar i 7-8h i sträck. Rörde inte en muskel. Det var nämligen så att han gjorde något emot mig som fick mig att känna på ett visst sätt. Är detta vad som betyder med att vara kär? Är det du kärlek?'

På tal om annat så byggde jag ett fort av lakan i lördags.

Ciao Biatches/ LEO

Likes

Comments

Många spekulationer har gjorts om min sexualitet. Enda sedan barndomen har många kritiserat över om jag varken är "normal", om att jag är som alla andra.

Min sexualitet har alltid varit öppen, jag är bisexuell. När folk hör att jag svingar för både könen reagerar de - varför då? När folk frågar mig om varför jag är bi brukar jag svara följande;

-Det bara är så. Hade inte riktigt något val.

Synen på mig ändras inte bara utan sättet som jag behandlas på påverkas med. Folk dömer mig utan att känna mig, de tillkännager mig inte. På toppen av det så kallas jag saker bakom min rygg, man kallar mig saker och man är ute efter att såra mig. Att ständigt uppleva ett utanförskap från det svenska samhället är något som har fått mig att känna mig tom på insidan. Jag blir en människan utan något riktigt syfte.

Varför ska jag nytta min framtid till ett samhälle som inte vill ha mig? Det jag menar med det är varför ska jag dedikera mitt liv till att arbeta för den svenska ekonomin om det enda jag får ut av det är hat?

Visserligen har jag underbara vänner som tar mig igenom mina svårigheter, vänner som får mig att känna mig normala. Å andra sidan så går det aldrig att bli normal.


Likes

Comments