For det først så må jeg bare beklage for at jeg ikke har blogget på leeeeeeenge.

Som flere vet så har vi kjøpt oss hus, vi flyttet i juli. Jeg trives fortsatt like mye, og koser meg masse. Må si det er deilig å ha ett hus, hvor en ikke hører alle naboen, hva de snakker om, eller om de krangler. Nå har vi vårt eget sted.
En ting som er positivt med å bo i blokk er på slike dager som nå når det laver ned med snø. Da kom det noen og brøytet, og vi slapp å tenke på noe som helst. Nå som vi eier vårt eget hus så må vi selv ta ansvar for måkingen. Igår var vi ute begge to for å måke gårdsplassen, skal si det var tungt, og det er ikke noe bedre med tanke på at kroppen min ikke klarer så mye, det skal ikke så mye til før smertene blir så sterke, men jeg er stolt over at jeg faktisk klarte å gjennomføre slik at vi fikk unna en del snø.
Vi har ett kjempe koselig fuglehus utenfor kjøkkenvinduet, jeg har gleder meg litt til det skulle bli vinter, ikke fordi jeg liker vinteren, for det gjør jeg ikke, jeg hater faktisk den årstiden vi er inne i nå. Jeg fryser hele tiden, men det jeg har gleder meg til er å kinne mate fuglene, og se de spise fra fuglebrettet når jeg står på kjøkkenet.

Dette bildet tok jeg i går, her er det 13 fugler som nyter maten. Har fått masse positiv respons på dette bildet.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Som flere vet så har jeg hatt litt problemer med NAV i det siste. Jeg trudde virkelig ikke at set skulle være så vanskelig å være under de, men må nå svelge mine egne ord etter å ha opplevd hvordan det kan være selv.
Jeg har tidligere skrevet om møtet jeg hadde med de som endte positivt og jeg fikk en god tone med hun som er min veileder nå.
Har også skrevet om brevet jeg fikk av de hvor det står noen feil dato, dette ønsket jeg å sjekke opp, så jeg ROK en telefon dit for å høre om disse datoene som sto i brevet og hvordan de hadde kommet frem til de.
Det skulle vise seg at det skulle ikke være enkelt å få frem poenget sitt i denne telelefonsamtalen.
Tidligere i september hadde jeg en kjempe koselig samtale med ei på hovedkontoret, ei som forsto min situasjon, så jeg ringte med god tro om at dette bille løse seg, og at jeg ville få vite at her hadde de tullet med datoene, men der tok jeg feil!!
Jeg stiller mitt spørsmål om datoene, og får vite at dette var riktig, jeg hadde vært sykmeldt i kun 8 uker og ikke vært i jobb!?!
Ble litt satt ut og spurte hva hun mente med det, hvor hun hadde dette ifra.
Greit nok hvis jeg kun hadde bært sykmeldt i 8 uker, men jeg hadde da jobbet noe, noe NAV krever at man skal være i aktivitet. Jeg spurte henne om hvordan hun kunne si dette, for jeg hadde da jobbet noe frem til 12 september.
Hun forteller meg at siden jeg var sykmeldt 100% i det det gikk over til 8 uker så anser de meg som ikke i aktivitet, og at jeg derfor ikke har rett på sykepenger.
Man kan si at jeg ble rimelig paff, hvordan kunne man si dette?

Jeg måtte jo bare få nøstet opp i hvor de har dette ifra at jeg kunne hat vært sykmeldt i 8 uker, og ikke 8 mnd?
Hun titter i saken min og forteller at jeg flyttet den datoen og at det derfor ble registrert en ny sak på meg. Da måtte jeg jo spørre om det nå er sånn at siden det nå er registrert en ny sak så vil det da si at jeg kan være sykmeldt frem til 26 juni neste år, siden jeg kan bære sykmeldt i ett år. Hun ble rimelig stille i andre enden, og ble ett svar skyldig.
Jeg fikk nå beskjed om å vente, for hun måtte snakke med en veileder fordi min sak var så spesiell 😳
Hva er spesielt med den liksom? At jeg har vært utsatt for en ulykke og har vært sykmeldt i 8 mnd?!? At jeg har kjøpt hus og hat flyttet til en annen kommune?!?
Ser ikke hva som er problemet når de har tilgang til saken.
Etter lang tid kom hun tilbake i andre enden og fortalte at jeg hadde maksdato i januar. Det viste jeg jo, men hvordan kan de si at jeg ikke har vært i aktivitet? Og h orden kan de stoppe sykepengene?
Hun la all skyld på den kommunen jeg bor i, og at de hadde gjort en feil. Greit nok, det skulle ordnes.
Jeg hadde ett siste spørsmål, er ikke de pliktet til å sette seg inn i saken til hvert enkelt borger før de fatter ett vedtak?
Svaret jeg fikk var at jeg hadde flyttet og at de ikke alltid hadde tilgang.
Hun fikk den tilbake, jeg sa at du sier selv at jeg er registrert flyttet til denne kommunen 26 juni, vedtaket er fattet 13 september, altså nesten 3 mnd etter, forteller du meg at dere ikke har tilgang etter 3 mnd? Da skal jeg si det ble stille i andre enden, og hun ble nok en gang svar skyldig.
Det gikk ikke lang tid før dette med sykepengene ble i orden. Da er det vel bare å manne seg opp til neste kamp, men den er forhåpentligvis ikke før om noen mnd.

Håper dere får en fin dag

Likes

Comments

Som jeg skrev i ett tidligere innlegg så var jeg i møte hos NAV tidligere denne uka. Det fikk jeg beskjed om at sykepengene mine var blitt stoppet. Idag fikk jeg brevet hvor det var bekreftet. Selvom jeg vet at dette kommer til å ordne seg, så sitter jeg igjen med noen spørsmål. I brevet så sto det at jeg har vært sykmeldt siden slutten av juni, pm det bare hadde vært så vel 😞 sannheten er at de faktisk bommer med 5 mnd, og hvor har de det ifra at jeg først ble sykmeldt i juni?
Det sto også så jeg IKKE hadde prøvd meg i jobb siden juni, sannheten er jo at jeg hadde gradert sykmelding i juni og frem til nå nylig hvor legen mente at jeg burde ha en periode hvor jeg kun konsentrerte meg om behandling.
Spørsmål jeg sitter igjen med er:
Hvor har de disse datoene ifra?
Leser de ikke saken min når jeg kommer ny til en kommune?
Er de ikke pliktig til å sette seg inn i saken før de tar en avgjørelse?
Kan de bare operere med datoer slik de selv vil?
Jeg sitter egentlig som ett spørsmålstegn her.
Innimellom så lurer jeg på om de er klar over at det sitter ett levende menneske på andre siden av de papirene de leser.

Likes

Comments

Idag har jeg vært på møte med NAV, ett møte jeg ikke gledet meg til. Etter telefonsamtalen jeg hadde med hun som skal være min veileder for noen uker siden så følte jeg meg veldig liten og helt ubrukelig. Jeg hadde en vondt følelse etter den telefonsamtalen.
Jeg mannet meg opp og satte meg i bilen, så for meg hvordan møtet ville ende, hvor liten jeg kom til å føle meg etter møtet.

Møtet startet ikke så veldig bra, det jeg fryktet skjedde. Jeg var bare ett nummer i rekken, jeg var bare ett papir.
Hun startet med å si at sykepengene mine er stoppet og de kunne ikke forstå at jeg kunne være av og på når det gjaldt jobben. Da klarte jeg ikke å holde kjeft lenger, og tok opp dette med telefonsamtalen, og hvordan jeg følte meg. Jeg sa også at de må faktisk huske på at det sitter ett menneske på andre siden av det arket de leser, det er snakk om ett liv til ett menneske som kanskje ikke har det så greit.
Som jeg sa "etter å ha vært utsatt for en bilulykke, og med så mye smerter jeg har hatt i ettertid så er det ikke bra for psyken til en person å bare sitte hjemme"
Hun svarte med "ulykke?"
Ja, som det står i saken min så hat jeg vært utsatt for en bilulykke, jeg har blitt påkjørt av en buss.
Dette hadde hun ikke fått med seg, og fortalte meg at saken stiller seg annerledes når hun nå vet at jeg hat vært utsatt for en såpass alvorlig ulykke.
Hvorfor hadde hun ikke lest seg opp på saken min?
Hvorfor sjekket de ikke sykemeldingen bedre?
Hvordan kan de bare stoppe sykepenger uten å kontakte den sykmelder for info?
Hun la seg veldig flat ifht hvordan hun har håndtert saken, og forsto godt hvorfor jeg ikke klarte å børe på jobb, hvorfor jeg hadde blir 100% sykmeldt igjen. Hun hadde bært utsatt for bilulykke selv, og sliter selv etter ulykken.
Jeg gikk ut ifra møtet med en positiv følelse. Følte meg hørt, og forstått. Fikk også en del informasjon om veien videre, og hvordan jeg skal gå frem videre.
Jeg sa også flere ganger at de må huske at det sitter ett menneske på andre siden av det arket de leser. Hun fortalte meg at hun skulle tenke på hvordan hun fikk frem ovenfor andre som trenger hjelp. Hun viste ikke at hun hadde en slik innflytelse på folk.

Idag har jeg en av de vinde dagene og er mye sengeliggende. Håper at jeg har en bedre dag i morgen.
Vi blogges plutselig igjen

Likes

Comments

Min mann har holdt på med challenge i 3 år nå, og jeg skal vel innrømme at jeg har ikke sett han kjøre så ofte, en av grunnene er at jeg rett og slett er litt redd når jeg ser på han.
Igår kjørte de her i nærområdet, og vi tenkte at vi kunne gjøre litt ut av det slik at vi kunne se på de kjøre. Vi inviterte alle i familien hans og min hit til oss på pølsefest og kake, så skulle vi reise å se på de kjøre en ferdighetsetappe etter det.
Dagen ble kjempe vellykket hvor vi var 13 stk her på pøser og masse prat. Alle bar spente på hva vi ville se, vi var kun 2 stk som hadde sett dem kjøre tidligere. Vi satte oss i bilene og kjørte avgårde for å komme til rett sted hvor de skulle kjøre.
Spenningen var høy, og det ble en del forklaringer på hvordan dette fungerer. Første bilen kom, og hjertet hoppet over ett salg, fikk rett og slett hjertet i halsen når den første bilen kom.
Vi ble enige om at dette egentlig ikke var så ille hvis alle bilene kjørte sånn, men vi fikk så vidt sagt ferdig setningen før en ny bil kom, og han sorte ikke på kruttet, han ga full gass, og bilen lå bredt i alle svinger, og vi var sikre på at han skulle kjøre ut.
Plutselig så ser vi bilen som min mann og kompisen kjører, de sto og ventet på sin tur.
Jeg kjente at det begynte å knyte seg i magen min, nervene kom krypende. Jeg hadde sett de en gang tidligere, og da ga de full gass, og var den eneste bilen som hoppet over ett hopp. Redd for at det skal skje de noe.
Endelig var det demmes tur, og jubelen økte drastisk når de kom kjørende, hele familien jublet, klappet og var veldig glade. Pappa sto der med stoppeklokke for å sjekke tiden demmes. Nervene kom snikende hvor mer de kjørte, for hver sving de tok, pappa sto der og informerte oss over hvor lang tid de brukte under veis. Ville de klare idealtiden?
Ville de klare å kjøre feilfritt?
De kom kjørende forbi oss for siste gang, og jubelen økte enda mer, en fotograf som var tilstede smilte host av oss, og tok noen bilder av oss.

Vi trudde egentlig at denne fotografen var en fotograf som alltid er med dem og legger ut bilder på Facebook, men der tok vi feil. Det viser seg at han var fra lokalavisa og hadde fulgt min mann og kompisen hans hele dagen for å skrive en reportasje om dem. Der risikerer vi å komme i lokalavisa 😬

Vi har ingen mulighet til å snakke med de i løpet av dagen, og nettsiden demmes var ikke oppdatert. Vi fikk ingen mulighet til å finne ut hvordan se lå an i løpet av dagen, derfor var spenningen stor når han kom hjem i går kveld.
Hvordan hadde det gått?
Fikk de pokal?
Var de fornøyd med kjøringen?
Jeg satt med mange spørsmål når han kom hjem.
Han smilte lurt når han kom inn døra, så jeg forsto fort at det hadde gått bra, men jeg måtte jo spørre. Han sier ingenting men tar fram en eske han hadde fått, da forsto jeg at det hadde blitt pokal.
De kom på 3 plass, og gjett om jeg er stolt over dem. Stolt over hvor flinke de er til å kjøre, stolt over at det er min mann og kameraten hans som fikk pokal.

Når vi satte oss ned i går kveld og pratet om dagen så fortalte han meg hvor takknemlig han var for at hele familien var samlet og så på han. Han satte veldig pris på at jeg arrangerte dette, og at vi fikk til å se dem kjøre.
Når alle reiste i går så var alle enige om at dette hadde vært en vellykket dag, og en veldig koselig dag.

Likes

Comments

Idag skal min mann kjøre rally i nærområdet, og Ibsen forbindelsen har jeg invitert familien hans og min til oss for å ha pølsefest og se han kjøre.
Jeg et veldig glad i å holde på på kjøkkenet, så i går bakte jeg en kake i denne forbindelsen. Dette er en kake som jeg har hatt lyst til å bake lenge, men har ikke fått gjort det siden det er en kake som er veldig høy, og passer ikke å lage når vi bare er to her. Derfor ble jeg veldig glad når han skulle kjøre ett løp her i nærområdet og vi kunne invitere alle hit til oss. Det er ingen som vet hvordan kake jeg har bakt, så det skal bli gøy å se ansiktet på alle sammen når kaka blir åpnet. Håper den blir like fin inni som jeg ser for meg.

Jeg er ingen kunstner, men ble faktisk veldig fornøyd med kaka til slutt. Håper den faller i smak hos alle. Hat også noe smakstilsetninger i noen av bunnene slik at det skal smake litt. Spent på hva alle sier

Ønsker dere en fin dag, nyt dagen

Likes

Comments

Da har jeg testet ut dette med å handle matvarer på nett, veldig positivt overrasket over hvor bra kvalitet det var på varene. Jeg var utrolig spent på hva jeg ville få, og om det var verdt pengene.
Jeg fikk en anbefaling om dette stede tidligere i uka, og har gått mange runder med mg selv om dette er noe jeg vil teste ut. Har snakket med familien og spurt hva de tenker om dette, og de syntes at jeg skulle prøve det. Hva taper jeg liksom?

Du kan prøve det selv her. registrerer du deg på den linken så vil du få 200 kr rabatt på bestillingen ved kjøp av varer for over 500 kr, og nå har de kampanje hvor en får gratis hjemkjøring de 3 første gangene frem til midten av oktober.

Jeg er ram på å handle mange ganger i uka, og da får jeg alltid med meg masse vi egentlig ikke trenger. Nå skal jeg se om dette kan fungere, og om jeg slippe å fylle opp kjøleskapet med masse som jeg trur jeg trenger, som jeg egentlig ikke gjør.

Likes

Comments

I august 2013 giftet vi oss, og i bryllupsgave fra foreldrene våres fikk vi bryllupsreise til vakre Mauritius hor vi skulle være i 10 dager. En tur vi aldri kommer til å glemme.

Vi valgte å reise på en safari for å se på løvene, og selvfølgelig mange andre dyr. Nå vi kom dit så hadde vi muligheten til å klappe løvene, gå inn til de og vare sammen med de. Skal si det gikk mange tanker igjennom hodet mitt når det kom opp.
Tørr jeg dette?
Hva om jeg blir angrepet?
Er det noen som passer på oss?
Hva om jeg vil ut der ifra?
ja, som dere ser så kom det mange spørsmål.

Vi bestemte os for at dette ville være en opplevelse for livet som vi ikke kunne la gå fra oss, så vi hoppet i det. Vi fikk en del instrukser før vi skulle inn til de forskjellige løvene.

vi fikk utdelt en kjepp som vi måtte holde godt fast i, slapp vi den så ble vi bytte for de, de hadde respekt for de som bar kjeppen.

skal love dere at jeg tviholdt i den kjeppen.


Jeg var kjempe nervøs der jeg fikk beskjed om å sette meg ned for å klappe den, redd for hver minste bevegelse. Vi fikk også beskjed om å reise oss opp hvis de bevegde seg. Jeg skal si dere at jeg var veldig observant på hver bevegelse.

Dette er ett av de bildene jeg liker best, veldig redd, men fy fader hvor gøy det var å komme så nært så store dyr.

Hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg med glede reist tilbake og besøkt disse løvene igjen. De som jobbet det var så koselige og flinke med dyrene. En så at løvene hadde det veldig bra der.

Dette vet jeg ikke helt om jeg hadde turt, men syns det er utrolig kult at man kan komme såpass innpå disse dyrene

Denne ville jeg ha med meg hjem. Han het Zimba, og var så utrolig nydelig. Var som en liten katt i pelsen. Litt leken, så jeg skvatt første gang han prøvde å ta jakka mi.

Vi blogges snart igjen 

Likes

Comments

Min kjære far har pusset opp hytta, og jeg må si meg veldig fornøyd med resultatet. Hytta ble mer oss, enn hvordan den var tidligere hvor den bar preg av at det var mormor og morfar som brukte den. Nå er den lys, og litt mer moderne møbler.
Dette kommer til å bli ett sted hvor jeg kommer til å trives. Ikke det at jeg ikke har gjort det tidligere, for hytta ligger helt perfekt til, masse turområder i nærheten. Hytta er faktisk det eneste stedet hvor jeg har likt å gå på langrenn, det er på grunn av naturen som er der.

Hytta ligger ca 2,5 time unna, en grei avstand når en skal på helgetur eller en ferie. jeg må innrømme at vi er ikke veldig flinke til å bruke den, kunne ønske at vi var like flinke som mine foreldre. Det skjer alltid noe i helgene, og har en endelig en frihelg så er det veldig deilig å bare være hjemme.


Likes

Comments

Det er jo veldig vanlig å handle på nett, men hvor vanlig er det å handle matvarer på nett? Jeg har sett flere som anbefaler Kolonial.no, og lurer selv på om jeg skal prøve det selv. Du kan gå inn på nettsiden her.
Jeg var inne på nettsiden i går og tittet litt rundt, må si jeg ble overrasket over at det ikke var dyrere der. Jeg tenker at jeg kan spare en del penger på å bestille igjennom denne nettsiden, da tar jeg ikke med meg alt annet som jeg egentlig ikke trenger.

Prisene der er som Rema 1000 sine priser. De kjører varene hjem til deg, eller du kan hente det på ett dropp sted. Ulempen er at de kun leverer på Østlandet, men driver å utvider seg.
Jeg håper at flest mulig kan få lov til å prøve dette, har flere venner som ønsker å prøve dette, men som bor steder hvor de ikke leverer enda.

Har du prøvde dette selV?


Likes

Comments