Villa B - Hage/uteområder

De siste dagene har jeg holdt på med å lage meg et nytt blomsterbed her i hagen og idag fikk jeg på plass det siste som kan på plass nå. De siste blomstene som skal hit skal jeg nemlig hente fra hagen til min mamma så de kommer ikke før om noen uker ;)

Men jeg har fått kjøpt meg litt nytt, flyttet noen fra "ventebeddet" mitt, samt fått på plass et tre! Nå mangler jeg et lass med jord, en eller annen form for kant, samt en liten "le-vegg" som skal opp her. Det treet forresten, det var ingen lett sak å få tak i. Jeg hadde sett for meg hva jeg ville ha, og har idag brukt hele dagen på leting etter dette eller noe som ligner. Jeg har vært i Porsgrunn, Skien, Bø og Lunde på alle hagesentrene jeg kjenner til men ingen hadde altså treet jeg ville ha. Så da endte jeg opp med et nytt frukt-tre. Overhodet ikke det jeg vill ha, men sånn ble det altså ;)

Blomsterbedet er altså ikke ferdig, men ville gi dere en liten snik-titt allikevel :)

I dette bedet er det buksbom, to typer hosta, to typer prydgress, en daglilje, to pioner og en hvit klematis. Treet er et pæretre. Bak mot steinkanten skal det altså komme flere blomster senere i sommer.

Jeg vil ha et grønt og hvitt blomsterbed her, så det er enten helt grønne planter/busker eller blomster som blir hvite her. Gleder meg veldig til det vokser til og blir frodig, tett og fint.

Denne delen av hagen var jo en del av den gamle gårdsplassen, så det å se tilbake på bilder av hvordan det var her ifjor vår er ganske sprøtt! Det har skjedd så utrolig mye siden da at hagen ikke er til å kjenne igjen.


Her er nå:


Og sånn så det ut her før: (bildet tatt fra motsatt ende av hagen)


-Og her for 13 måneder siden! Her hadde vi akkurat gravd om hele tomta og lagt ny jord hvor det nå skulle bli plen. Parkering og innkjørsel er nå flyttet ned bak huset. Et området som ikke ble brukt til noe før - og når en har så liten tomt kan man ikke ha noe av sånne områder ;) Selv om hagen ble snudd på hodet ifjor gikk mesteparten av tiden med til hus og utbygging av den, samt veranda, så jeg fikk lite tid til hage. I år koser jeg meg skikkelig. Det er enda mye igjen, men litt etter litt blir det slik jeg ser det for meg.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments