Villa B - Hage/uteområder

~ Mye bilder ~


Først, statusrapport: FOR en dag! På godt og vondt ;) Vi reiser jo til Spania imorgen, og det har jeg kjent i magen idag. Jeg har hatt en klump i magen i hele dag. Kjenner stresset over hvis.om.atte.dersom.atte skulle inntreffe, men jeg må bare prøve å fokusere her. Gift blir vi nok uansett ;) Og ferie får vi! hihi.. Vell, idag - jeg har nesten ikke slappet av et sekund. Det er frisør, voksing, jobb, vasking av klær, tørking, bretting, pakking, rydding, unger, mat, blomster, bygging, plenklipp, sengetid for barna - og nå; blogging. Nå tar jeg meg altså noen minutter på sofaen. Faren er jo selvfølgelig at jeg ikke kommer meg opp igjen, men vi reiser uansett ikke før utpå ettermiddagen imorgen så jeg tenker det går fint. Men altså, topp dagen idag da, med at Christer må jobbe overtid og jeg har vært aleine med unger og pakking og hage i hele ettermiddag. Ikke den beste dagen med overtid kjenner jeg, men sånn er det bare noen ganger. Vi kommer nok i mål uansett ;)


Nå, nok vas. Nå vil jeg skrive litt om det som var grunnen til dette innlegget, nemlig hagen min. Årets første plenklipp er tatt, og med det ble liksom hagen sommerklar med en gang. Og da måtte jeg en liten runde med kameraet mitt. En siste lille runde før Spania. Tenker vi kommer hjem igjen til en igjengrodd hage, men det blir jo moro å se hva som har skjedd på de dagene og da.

Hagedag måtte det bli! Sommerblomst-prosjektet mitt måtte plantes ut, de hadde jo ikke overlevd så lenge inne uten vann, og da er det enklere ute - snille naboer som vanner og passer hus & hage mens vi er borte. Så da har jeg altså fått plantet i vindus-blomsterkassene mine, blomsterkassene på lekehytta og i et par-tre potter rundtomkring. Blomstene mine (petunia) har altså blitt så fine, og jeg må nesten innrømme at jeg er litt stolt. Dette er jo min første gang som frø-såer ;) Det har uten tvil gitt mersmak!

Christer fikk også snekret den andre halvdelen av grønnsakskassa vår idag før han måtte reise på jobb igjen, så jeg har også fått plantet ut asparges-spirene mine. I tillegg til at jeg sådde gulerot og grønnkål. Nå består grønnsakshagen så langt av asparges, grønnkål, gulerot, spinat (disse ble sådd 1.mai og spirer alle sammen), rabarbra og en bringebærbusk. Et rett så innholdsrikt hjørne i hagen syns jeg.

Huske-stativet vi bygde for noen uker siden er også nesten ferdig. Mangler å få opp det armeringsnettet som dere ser står foran der, samt males. Skal plante en klematis under armeringsnettet og på den andre siden hvor det er kledd igjen med plank, blir det klatrevegg til ungene.


Tulipanløkene jeg satt ned ifjor høst har jo alle kommet så flott opp. Men jeg ser jo det at jeg heller skulle hatt hvite tulipaner. Noe jeg hadde bestemt meg for ifjor også, men endte altså kun med å kjøpe en haug av rosa tulipaner ;) Tror jeg skal prøve å bytte de bort jeg. Så, har du noen fine planter jeg kanskje kunne vært intr i, og du kunne tenke deg disse rosa tulipanene istedet - ta gjerne kontakt!

Det har utvilsomt vært en deilig hagedag. I hagen koser jeg meg alltid, og det føles veldig godt å være skikkelig i gang.

God helg!


Hageglade på Facebook!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments