Villa B - Interiør

Det tar på å være hjemme med syke barn altså! Adrian begynte fredags-morgen, med høy feber og hoste. Han har idag vært ute for første gang siden fredag, så imorgen tror jeg han er klar for skolen igjen. Amalie fulgte opp med å få høy feber og hoste natt til søndag, og er enda ganske så shabby - ho sovna faktisk kvart over 5 ikveld ho stakkar. Så der blir det ihvertfall en dag til hjemme, mulig to. Jeg våknet opp tett i halsen og småhanglete igår, men har heldigvis ikke blitt dårligere enn det - og er bedre idag, så satser på at vi nå snart er ferdig med årets sjukdom før jul altså!


Dette er hva jeg ser om dagen. Eneste jeg har luftet meg siden fredag er når jeg har gått ut med søpla eller hentet posten. Heldigvis er det rett så koselig her i huset - og jeg elsker soverommet vårt. Blir glad bare av å sitte i spisestua og se inn mot soverommet, når døra er åpen, slik at jeg ser tømmerveggen.


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Jeg er så fornøyd!

Mannen har brukt lørdagen på å få ferdig soverommet vårt - og nå er det ferdig! Så godt som (velbrukte tre ord ;) ). Det gjenstår å koble opp lys og noen stikk til. Samt at jeg selvfølgelig har mange planer på sikt, som garderobe på hele den hvite høye veggen. Men det er ihvertfall ikke gratis så det venter vi med ;) Diverse innredning og annet stæsj vil også flytte inn etterhvert, men rommet - i seg selv er stort sett ferdig.

Elsker de to tømmerveggene. Hver en time, krone og blemme er den utvilsom verdt!

-Det har jo vært et frustrasjons-moment uten like de siste 3 ukene, når denne planken har ligget over hele spisestua vår, og bord og stoler har vært dyttet opp i et hjørne mot kjøkkenet. Hvor jeg så har beiset planken i to omganger. Beiset i fargen hvitkalket, latt tørke, beiset i fargen sjøsand, tørket av med fille og latt tørke. For deretter å flytte de og begynne på nye planker. Det har jo ikke vært plass til alt på en gang så dette måtte deles opp i 4 omganger med plank. Du kan jo tro jeg var lei til slutt ;)

Men som sagt - helt utvilsomt verdt det nå som vi ser hvor fint det er. Jeg er kjempefornøyd med fargen. Den traff jeg 100% med. Ikke helt uten grunn all den grublingen før start med andre ord ;)

Senga har også blitt rammet inn med tømmerplank. Nå slipper jeg at rot samler seg under senga. Mangler bare en sengekant rundt madrassene, så det hele ser litt bedre ut!

Vell, jeg gleder meg såå til å legge med ikveld - faktisk. Og jeg gleder meg kanskje enda mer til å få opp lamper. Den høye takhøyden skal utvilsomt utnyttes!!


Nei, nå skal jeg spise pizza - så da stopper jeg her. Ha en fin lørdagskveld.

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Vil du se litt mer av stua vår?


Og da tenker jeg litt mer oversiktsbilder. Ikke blitt så vist så mye av det enda har jeg sett. Men sånn er det når fremgangen i huset går tregt pga jobb og unger. Men vi må da leve litt oppi det her og?


Vi mangler enda den døra som skal være mellom spisestue og gang. Men det kommer rett og slett av at den døra vi vil ha (inndeling av glassruter) vistnok ikke er så voldsom vanlig så den er hakket vanskelig å oppdrive. Med mindre vi betaler 15.000kr for den da. Og det er ikke aktuelt. Uansett, gleder meg til den er på plass. Mange vil nok mene at det er unødvendig å sette inn så mye dører, at det er bedre å ha det åpent men nå er det en gang slik at det er vi som bor her da ;) Ungene, eller ihvertfall Amalie liker også å ha døra si åpen om natta og da må jo vi begrense lydbruken i stua om kvelden, dette vil vi da slippe om vi kan stenge av gangen. Vinn Vinn spør du meg!

De 5 siste plankene til soverommet ligger til tørk her som dere ser på bilde over. Så nå er det neimen ikke mye igjen før soverommet er ferdig. Og det blir knalltøft med den panelen på veggene. Glad vi la så mye tid og penger i dette. Angrer ikke et sekund!!


Juletreet som bare er 2 år gammelt synger allerede på siste verset for meg ;) Jeg vil ha et mye større. Dette huset og plassen her er jo så mye større enn det huset vi hadde når vi kjøpte dette treet. Der kunne vi ikke ha større, men det kan vi her, og det føler jeg vi må. Dette ser jo bare stusselig ut, ikke sant? Jeg vil ha et som er minst 30cm høyere, og bredere.. Men det koster det også, så enn så lenge følger jeg med på salgene ;) De kommer vell nærmere jul, eventuelt i romjula vil jeg tro! Og da dere! Da blir det nytt og stort tre på meg.


Gavekalenderen til ungene har kommet opp og det var to lykkelige barn som åpnet hver sin gave idag. For at det ikke skal bli for mye småting og "ubrukelige" gaver så har jeg i år kjøpt mer av ting som de trenger, som truser, sokker, hårpynt til Amalie, reisetannbørster/tannkrem osv. Og så lenge det har riktige bilder på seg så vil jeg tro det faller i smak ;)


Ellers er ikke huset så alt for preget av julepynt - enda. Det går tregt med meg om dagen og jeg prøver å fokusere på å greie å slappe av. Noe jeg sliter veldig med. Høres kanskje dumt ut for noen, men sånn er det! Jeg er uansett ikke så alt for glad i rødt, så det blir mest hvit jul her i huset. Unntakene er den fine kalenderen til ungene (sydd av mamma), røde puter og pledd i sofaen, samt røde kjøkkenhåndklær og grytekluter på kjøkkenet. Litt rødt må liksom være her. Har egentlig et par store nisser som skal stå i spisestua og, men de står på soverommet etter Amalie flytta litt rundt på de idag tidlig. -Så ikke det før bildene var tatt ;) Et par nye julestjerner til vinduene er også bestilt, så de venter jeg på og gleder meg til å få opp!

Jeg syns uansett en hvit og naturlig jul er veldig flott jeg. Mitt julehus trenger ikke å være som ditt julehus ;)

Likes

Comments

Hverdags-glede

Jeg må bli flinkere til å finne tid til å virkelig slappe av. Det er jeg alt for dårlig til. Så nå har jeg satt meg godt tilrette i sofaen, tent lys, hentet meg en Hvit monster (sukkerfri energidrikk) og tatt frem en bok jeg har lånt av mamma i flere år allerede, men enda ikke fått lest. Nemlig bok nr.2 av Fifty Shades bøkene.


Jeg har mer enn nok som burde vært gjort istedet, men nå tar jeg meg en time med boka - uansett. Jeg trenger dette.. Jeg trenger det veldig!

Og siden jeg uansett må vente til de siste tømmerplankene tørker etter at jeg beiset de tidligere idag, så kan jeg like gjerne ta meg en skikkelig pause. Senke pulsen og virkelig puste... 

Ha en fortsatt fin onsdag <3

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Aller helst ville jeg ha hatt et helt ferdig julepyntet hus nå. Men det har jeg altså ikke. Vi er ikke ferdig med de tømmerplankene som skal opp på veggen på soverommet så de ligger enda i stua. Er neste ferdig da så det hjelper seg jo. Men jeg liker ikke å ha det sånn, ikke i det hele tatt. Julepyntet står stablet på kjøkkenet og det er lite som minner om julekos her i huset. Men, jeg håper det ikke er så lenge til alt er på plass og jeg kan nyte førjuls-tiden. Uansett så er det første søndag i advent idag, og det første lyset er tent. Om ikke annet <3


På fredag fikk jeg og Christer oss noen timer i byen uten barna med, så nå er vi også ferdig med julegavene. Og DET er ihvertfall veldig deilig. Gjenstår bare å pakke de inn, og det skal jeg greie å kose meg med en dag jeg er aleine hjemme ;) Med litt julemusikk og masse fint innpakningspapir og dill tenker jeg det skal bli en veldig fin ting å gjøre. Gleder meg.

Vi fikk også kjøpt inn de rammene jeg manglet for å få barna opp på veggen, og det ble så fint. Var ikke så mye som skulle til for å få det mer hjemmekoselig her altså. Litt bilder av de fine barna på veggen.


Vell, dette ble om ikke annet et lite livstegn fra meg så håper jeg kroppen, hodet og energien min er tilbake snart så det kan bli litt mer blogging. Frem til da - ha en fin søndagskveld. Nå er ventetiden offisielt igang <3

Likes

Comments

Villa B - Oppussingen

Jeg har begynt så smått med tømmerpanelen som skal opp på veggene på soverommet vårt! Christer la plast utover gulvet og la så mange lengder vi hadde plass til før jeg igår beiset over et strøk med Lady Pure Nature - Interiørbeis, i fargen hvitkalket. Idag har jeg tatt på et strøk med fargen Sjøsand.

Dette er jo bare en liten del av all planken. Jeg ser for meg at det er ca 1/3. Christer skal få disse opp på veggen etter jobb idag slik at jeg da kan begynne med nye planker i hvitkalket igjen. Innen lørdag/søndag burde vi vell være i mål ;) hehe..


Ganske fin farge det blir! Jeg er fornøyd - tror jeg. Jeg måtte jo prøve både sjøsand og drivved oppå den hvitkalkete, men tror jeg endte opp med det beste valget! Altså sjøsand.

For hvert strøk så passer jeg på å dra av/tørke over med ei fille.

Det blir meget spennende å se hvordan dette blir når det kommer opp på veggen, og med de hvite listene inntil. Må jo bare bli bra!

Likes

Comments

DIY

Hei Fredag - og helg! 

Nå står jeg nesten på tampen til å fyke ut døra, denne helgen er det nemlig jentehelg i Bergen som står på planen. Jeg og ei venninne flyr fra Torp litt senere idag og skal møte og være med ei venninne i Bergen. Dette tror jeg blir bra. Lenge siden jeg har hatt kvalitetstid med de nå så det er på høy tid. Turen bestilte vi for et par mnd siden, og det er jeg glad for nå!! :) 

Før jeg reiser ville jeg først vise dere våre siste timers prosjekt (vi venter jo fortsatt på den tømmerpanelen som ligger i stua), jeg sendte Christer et bilde av en benk jeg syns var fin igår mens han var på jobb. Og mens jeg jobbet ettermiddag/kveld igår fikk han den ferdig. Det må man si er effektivt eller hva? Etter dagens frisørbesøk fikk jeg malt og beiset den og nå står den her så fin, så fin. Eneste jeg vil, er at toppen skal være bittelitt mørkere. Ikke mye, men litt. Så da blir det et toppstrøk til tenker jeg. Men det får bli når jeg kommer hjem igjen på søndag. Beina på benken er malt med to strøk av Lady Pure Color i fargen Dempet Sort (lik veggene på kjøkken og tv/stue. Mens toppen er beiset først med Lady Pure Nature Interiørbeis. Først et strøk med fargen Hvitkalket, og deretter et strøk med Drivved. Jeg ville ha en lys topp og det fikk jeg, men som sagt, jeg legger nok på et strøk til med Drivved når jeg kommer hjem slik at den blir bittelitt dypere/mørkere. 

Som alltid når jeg beiser tørker jeg over med ei fille etter hvert strøk slik at jeg ikke får noen penselmønster. 

 

Ble den ikke fin?Helt perfekt spør du meg.. 

 

 

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 9224510035"

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Det blir en del tid på kjøkkenet - og hver dag starter med å være nettopp her. Frokost skal lages til barna, og matpakker smøres. Da er det veldig greit å ha et så fint kjøkken å stå å lage mat på. Syns du ikke? Det som er sprøtt å tenke på er derimot hvor mye jeg har forandret meg på de siste årene. Stilen min. Eller, jeg hadde ikke noe stil før tror jeg. Må ha vært en slow starter ;) For jammen tok det litt tid før jeg viste hvordan jeg ville ha det. Jeg hadde egentlig null interesse for hus, interiør og sånne type ting før. Null. Og heller ingen kunnskap. Bare 4 år bak i tid var dette et håpløst felt jeg ikke brydde meg om. 

Men så kjøpte vi et oppussingsprosjekt og jeg ble tvunget til å ta mange valg og når jeg da først satte meg ned for å faktisk se litt, google litt, så ble jo dette fort noe jeg likte veldig godt. Og siden har det igrunn gått kun 1 vei! Men det tar tid, og jeg er så glad for at vi kjøpte et hus nr 2 så kort tid etter oppussings-huset ;) hehe.. Jeg har lært så mye ved å pusse opp disse husene, og huset vi bor i nå er veldig meg. Moro å kunne velge alt, og få det nøyaktig slik jeg vil ha det. Og dette kjøkkenet er bare et av rommene jeg elsker i dette huset! 

Men det tar tid å utvikle sin stil. Det har jeg lært. Men jeg tror jeg begynner å lande et sted nå. Jeg er nok en herlig blanding av det meste! Helt perfekt for meg.

- Og helt til slutt: Nå er de to veggene på soverommet som skal males, ferdig og gulvet er ferdig lagt. Da gjenstår det bare å vente på den tømmerpanelen da, som har 1,5 uke til igjen på stuegulvet ;) Men vi kommer nok til å flytte opp senga vår idag. Å herrefred - FOR en glede!! Eget soverom liksom. 

Likes

Comments

Hverdags-glede

Igår var det jo farsdag og da må det jo kake til. Så min andre pavlova på 8 dager ble bakt! Jeg har derimot aldri bakt denne på dagtid før, ettersom den skal stå så lenge i ovnen. Pleier å sette den på om kvelden slik at når steketiden er over kan den bare stå i ovnen natten over. Da er den alltid perfekt. Jeg var jo ikke hjemme lørdagskveld så jeg fikk gjort dette så da ble det bakt igår formiddag. Marengsen sto totalt 4 timer i ovnen, men alle de timene til tross så ble den ikke slik jeg liker den. Men den smakte bra da. Og ble godkjent av mannen <>

En deilig søndags-middag sammen med mann og barn ;) Fikk et spørsmål om jeg ikke kunne legge ut oppskriften, og det er klart jeg kan - så da kommer den her (bare så det er sagt, dette er en enkel oppskrift fra tine.no sine sider, altså ikke min oppskrift):

 

6 romtempererte eggehviter

4 dl sukker

2 ts maisenna

2 ts (bringebær)vin-eddik

2 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

1 pk vaniljekrem

valgfri bærtopping - jeg brukte jordbær, bringebær og blåbær

Sett ovnen på 200 grader. Pisk eggehvitene lenge (gjerne 20 minutter), tilføy 3dl sukker, maisenna, eddik og vaniljesukker forsiktig etterhvert i piskingen. Marengsen skal være helt glatt og stiv. Form den til en sirkel på et bakepapir oppå en stekeplate, fordel marengsen slik at den er ca 4-5cm høy. Senk varmen i ovnen til 120 grader og sett marengsen inn på nederste rille. La stå i 2 timer. Slå deretter av ovnen og la bunnen stå i ovnen til den er kald (derav greit å bake om kvelden slik at den kan stå til morgenen etter.)

Pisk krem av fløte og de siste 1 dl sukker. Når kremen er stiv kan du forsiktig vende inn vaniljekremen (viktig at vaniljekremen er kald!). Dette fordeles oppå en kald bunn. Legg på så mye bær du bare vil og NYT <>

Åh! Ingen kake som denne! 

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Og der var det jaggu søndag! Hvor ble den helga av? 

 

Natt til torsdag, 03.15 for å være nøyaktig var vi hjemme igjen etter en kjempefin uke hos mamma & pappa. Torsdag var det rett tilbake på jobb, før jeg hadde fri fredag og jobb hele lørdag igjen. Jobb igår var også direkte etterfulgt av julebord med XXL. En kjempefin og morsom kveld med masse fine folk! Men jeg føler derfor at dagene siden jeg kom hjem bare har blitt borte. Så idag - blir det både litt lørdag, litt søndag og litt farsdag. Pavlova-bunnen står aswespeak i ovnen, og hjemmelaget pizza står på middagsplanen. 

Vi er alle sammen samlet og hjemme - for en gangs skyld. Ungene løper og herjer rundt meg nå - Christer holder på med soverom og litt dører. (sånn feirer han farsdag stakkars!) Vell, både kake og pizza skal han få litt seinere!Og her ser der hva planen for soverommet vårt blir - tømmerpanel! 

Jeg gikk nemlig for dette - istedet for det opprinnelige blå rommet jeg hadde sett for meg til å begynne med. Det blir nå altså to vegger med tømmerpanel, og to hvite slette vegger. Den ene veggen som blir hvit skal etter planen bli dekt av skap over hele veggen, men det er ikke helt enda, men da blir det altså kun 1 hvit vegg på sikt. Tømmerpanelen skal selvfølgelig beises, og jeg prøver meg denne gang på to forskjellige farger som skal på som første og andre strøk. Grådig spent på hvordan resultatet blir kan du si. Det skal i alle fall ikke bli så mørkt, så om det blir totalt krise så kan jeg bare beise over en enda mørkere beis ;) 

Nei dette tror jeg blir kjempebra! Eneste minuset når vi hentet plankene på fredag var å få beskjed om at de må ligge i 2 (!) uker før de kan settes opp på veggen. Dette for at de skal få satt seg litt. Men 2 uker da? Jeg hadde kanskje sett for meg 2-3 dager jeg ;) Så det var litt nedtur. MenMen, de ligger jo her nå da! Så da er det bare å vente. 

Jeg var en liten tur i Porsgrunn på fredag, for å ta meg en tur innom blant annet Home & Cottage (som ansatt i XXL har vi nemlig avtale med H&C og Expert, og da er jeg med ett mer innom disse butikkene) for å se etter en gyngestol, den var selvfølgelig ikke på lager så da får jeg se om vi finner noe annet eller om vi vil vente. Men jeg fant i alle fall disse utrolig lekre saueskinnene som jeg bare måtte ta med meg et par stykker av. Kjempefine altså! 

Sakte men sikkert får vi (jeg) bodd oss inn her og det er så godt å skape et hjem - ikke bare et hus. 

~ Godt å være hjemme igjen ~

Likes

Comments