Spania

First thing first - vi er i Spania for en bitteliten miniferie. Vi ankom hotellet seint igår kveld/natt og er innlosjert i Cala De Mijas, som ligger midt mellom Marbella og Malaga, og rett ved havet. Her blir vi til onsdags morgen. En skikkelig kjæreste-tur med andre ord. Jeg skal prøve å få blogget ihvertfall en gang hver dag, så titt gjerne innom de neste dagene. Snapchat blir vesentlig oftere oppdatert så legg meg gjerne til der: lenema88


Så da var vi her da! Det er vinter her på fastlandet i Spania nå, så du reiser ikke hit for å bli brun ;) Men det var heller ikke hvorfor vi valgte å komme hit. Det er billig og forholdsvis kort å reise hit, noe som passet våre kriterier perfekt da vi hadde 4 dager "barnefri" ettersom barna er på vinterferie med mormor & bestefar. For meg er valget enkelt når vi plutselig har noen dager vi kan bruke til tur; nemlig Spania. Jeg elsker dette landet! Håpet er å få noen fine dager i litt mer levelig temperatur (det ligger på rundt 15 til 20 grader her nå) slik at vi kanskje kan få til en fjelltur og ellers nyte kjærestelivet litt mer ute & sammen. Kvalitetstid altså!

Idag har det vært overskyet og lett regn her i Malaga-området, noe jeg viste ettersom jeg har fulgt nøye med på værvarselet den siste uka før avreise ;) Planen var dermed klar - vi ville oppover og innover i fjellene for å se byen Ronda, som mange sier er verdt et besøk. Det er litt i overkant av 9mil opp dit så det tok oss vell 1,5 time å kjøre hver vei, og det er virkelig langt opp i fjellene! Vi var over tregrensen og over 1000moh på det høyeste (6 grader her!!), mens Ronda ligger litt ned igjen på andre siden og da ca 750moh. Her lå det på ca 8 grader, det var vind og regn. Ganske kaldt med andre ord! -Men for en fin by! Og rar. Om jeg kan si det. Jeg tror ikke jeg har vært så nervøs før som jeg var når vi kjørte gjennom de smale gatene der. Jeg hadde aldri trodd det var veier som biler kunne kjøre, men joda, det var det. Det var så trangt noen steder at sensorene på bilen hylte fordi vi var så nærme bygningene på begge sidene! hahah.. Huff! Vell, vi kjørte oss forsiktig ut igjen og parkerte på utsiden av byen og tok heller beina fatt! Føltes mye tryggere ;)


Ronda er en liten by som ligger helt på kanten av en klippe, i tillegg til at byen er delt i to av et kjempedypt juv, med en enda mer imponerende (og kjent) bro (Puente Nuevo) imellom. Juvet deler den gamle og den nye delen og det hele er rett og slett voldsomt imponerende. Det er umulig - rett og slett, og prøve å vise dere hvordan det faktisk er. Bildene gir ikke byen rettferdighet i det hele tatt. Det er LANGT ned! (Her ble også fanger kastet ned fra broen under krigen!)

Det er trange gater, hvite murhus og Ronda er også en av de mest kjente hvite landsbyene her i Andalucia i Sør Spania og tross temperaturen og været idag er vi begge enige om at dette virkelig var verdt turen!


En perfekt dag å være turister på!

Nå sitter vi å lader opp til en liten treningsøkt i gym'en som Hotellet tilbyr, samt muligens en liten tur i det innendørs-bassenget. Etter det er det mat og avslapping. Vi trenger en rolig kveld etter en lang lørdag og en lang tur idag! Men herlighet som jeg koser meg ❤


Likes

Comments

Mat og oppskrifter

Jepp, jeg har havna på smoothie-kjøret! Så er du lei disse grønne smoothiene som til stadighet dukker opp her på bloggen får du nesten bare skrolle deg forbi ;) Om du mot formodning lar deg friste av sånt er det bare å lese videre. -Liker du i utgangspunktet ikke grønne smoothier, eller aldri har smakt, eller er du kanskje som meg som drikker det hver dag? Uansett så må du prøve denne. Den.Er.Så.God! Du merker ikke noe til de grønne ingrediensene og den er rett og slett superfrisk!

Etter trening eller sammen med frokosten liker jeg å drikke denne. Jeg bruker ganske mye mager kesam oppi slik at jeg får opp protein-innholdet - noe vi treningsglade mennesker veit å sette pris på ;)

Hemmeligheten for å få en så utrolig frisk og god smak - samt skjule smaken av grønnkål, ingefær, spinat osv er denne:

Smoothien ble tatt til nye høyder etter at jeg begynte å tilsette en del Funlight - Sweet Lemon & Guarana. Jeg lover deg! Denne må du tilsette - det er prikken over i'en. Og når du kan drikke deg sunn - ja, hvorfor ikke?

Dette har jeg da i min smoothie:

  • Mager Kesam 4-5 store ss
  • 1 kiwi
  • 1/2 grønt eple
  • 1 bit ingefærrot - jeg tar ganske mye, men prøv deg frem selv, den kan bli veldig sterk
  • 60g fryst smoothieblanding fra Coop (mango, ananas og papaya)
  • 1 god neve grønnkål/spinat ettersom hva jeg har i fryseren
  • Vann
  • ca 1 dl Funlight


Verdens beste smoothie - rett og slett ;)

PRØV!

Likes

Comments

Hverdags-glede, Villa B - Interiør

Jeg kommer bare en liten tur innom her for å vise dere noen bilder. Sola står inn her i tv-stua hver morgen (når det er klart vær selvfølgelig) i fra ca halv 9 og frem til halv 10 - 10, før den da forsvinner over og inn i neste stue. Lyset fra sola har altså en så hyggelig effekt på meg. Det er deilig å få sola i ansiktet hver morgen! Og idag fikk jeg faktisk mulighet til å knipse noen bilder. Sola må jo foreviges - og deles, så her kommer det noen knips ..


Fine tv-stua vår som bader i morgensol. Når jeg sitter her inne i varmen med fyr i peisen og sola i ansiktet så kjenner jeg hvordan sola varmer, og det mine kjære venner - er ikke feil!


Dagen idag startet ikke helt som planlagt, men jeg håper å få gjort det til en bra dag allikevel. Og håpet om å få trene er definitivt til stede. Har jo ikke trent siden fredag(!) og sånt kan man ikke ha noe av ;) Jeg skal slurpe i meg min daglige dose grønn smoothie også tenker jeg vi er good to go. Ha en strålende fin vinterdag! Og du? Nå er det bare 4 dager til Spania

Likes

Comments

Hverdags-glede, Villa B - Interiør

Heei! Da var søndagen her igjen da, siden jeg har jobbet denne helgen føler jeg helgen er 1 dag for kort ;) Men en fin helg har jeg da hatt alikevell. -Idag var det vinteraktivitetsdag på lekeplassen med ski- og skøyteaktiviteter for små og store så vi har vært en del timer der. 1,5time sto 3åringen vår på skøyter idag! Det er ganske imponerende syns jeg altså! Strålende sol og en kjempefin vinterdag ute!


Jeg fikk maleånden over meg idag. Riktignok et bittelite prosjekt. Men noe jeg har tenkt på i noen uker. Nemlig å få malt rammen til speilet på badet, den var lakket i sølv, men jeg ville ha det svart. Føler det er mye mer meg, og stilen vi har her i huset - så idag måtte det bare bli sånn! Litt mer svart her går vell fint? ;)


Fargen - og malingen som er brukt er selvfølgelig den samme som resten av de svarte prosjektene her i huset. Nemlig Dempet Sort fra Jotun - Pure Color. En helt matt og utrolig fin farge/maling.


Vi føk på kino her i kveldingen ettersom svigermor kunne passe ungene. Så resultatet av speilet på plass på badet får dere nesten få en annen dag, da vi ikke har fått hengt det opp enda. -Filmen vi så var selvfølgelig Fifty Shades Darker, så jo eneren, og har lest alle tre bøkene, så det er ikke noe å lure på hvorvidt filmene skal ses eller ikke. Det må jeg ;)

Ha en fin kveld da - nå er det Farmen-finale på reprise før det er natta og opp til jobb imårra. Ei lang arbeidsuke står foran meg, men guleroten i enden av uka er Spania på lørdag, og da skal jeg klare hva som helst av hva denne uken måtte bringe! Tenk det - Spania om 6 dager! Kunne ikke passet bedre i denne kulda.

Likes

Comments

Hverdags-glede, Villa B - Interiør

Hei onsdag! Deg har jeg ventet på!

Jobbet hele mandag. Trente, handlet, bakte kake, ryddet, støvsuget, vasket og gjort klart til barne-bursdag igår. Man kan si det sånn at når 10 8åringer blir plassert sammen, gjerne med litt sukkerkikk - da blir det et ganske så høyt lydnivå! ;) Men guttungen storkoste seg, de dansa og herja. Så det var absolutt en vellykket feiring. Men du og du så sliten vi (mor&far) var igår kveld! Det ble en meget rolig kveld med litt kakereste-spising, tv-titting og kos før vi tok tidlig kvelden. Sånt tar på altså!

Så her, i denne fine sofakroken har jeg befunnet meg i hele dag, og har igrunn store planer for å fortsette med nettopp det. Jobb hele imorgen, fredag og lørdag så jeg har overhode ikke dårlig samvittighet. Denne sofadagen gir meg også gode muligheter til å fortsette med Spansk-treningen min. Jeg har nemlig funnet verdens kuleste app, Memrise. Hvor du kan lære deg forskjellige språk på. Men du og du så vanskelig spansk er!? Det er jo en haug av nesten like ord som har så godt som lik betydning. Spørs hvor flink jeg blir - men det er kjempemorro!! Anbefales. Jeg har sitti en del timer nesten hver kveld med denne siden jeg fant den på søndag. Morro :D


Men jeg har forlatt kroken litt da. Jeg har jo nemlig vært en liten tur ned på butikken, for å kjøpe meg ei flaske Pepsi Max. Jeg hadde store intensjoner om å greie å holde meg unna frem til helgen, men det gikk ikke altså. Jeg har vært 2 hele dager uten nå, og det er lenge nok ;)

Jeg tok også med meg et hageblad - i påvente av et annet hageblad jeg går å venter på skal dukke opp i postkassen min. Jeg har nemlig meldt meg inn i Det Norske Hageselskap ;) hihi.. Vell Vell, jeg vurderte å trene også, men det orket jeg rett og slett ikke. Jeg.Er.Så.Støl. etter igår! Jeg mener, rygg, skuldre, triceps, mage, rumpe, lår. Jepp! Så sånn er det. Ganske digg igrunn - men ubehagelig når jeg beveger meg. Nok en grunn til å forbli sittende mest mulig.


Tirsdags-trening: Sercher Squat m/strikk rundt knærne (8 x 20kg, 8 x 30kg, 8 x 40kg x 3). Kettlebellswing (20 x 16kg x 3runder). Tredemølle-complex (5 minutter gåing (5km/t) med strikk rundt knærne hvor jeg skviiiser rumpa for hver steg. Sinnsykt tungt! Prøv det!!). Nedtrekk m/bredt grep (9 x 39kg, 8 x 39kg. 7 x 39kg, 6 x 39kg). Militærpress (8 x 20kg x 3). Mage på ball.

Håper DU har en like fin onsdag som meg. See ya!


Legg meg gjerne til på Snapchat: Lenema88 & Instagram: frk.Lenemarie 

Likes

Comments

Villa B - Interiør, Villa B - Hage/uteområder

Lene skal prøve seg på ting hun absolutt ikke kan!

Den hage-interessen vil liksom ingen ende ta den ;) For nå har jeg jaggu bestilt meg frø til et par sommerblomster. Jeg skal altså så blomsterfrø, inne - nå på vinteren, slik at når våren og sommeren kommer skal jeg etter planen ha flere blomster jeg kan sette ut. Ingenting er flottere enn å ha masse flotte sommerblomster om sommeren, men det koster jo ganske mye om jeg skal kjøpe inn alle plantene enn om jeg sår de selv nå.

Om dette vil gå derimot - det er en helt annen sak. Jeg har aldri sådd noenting før, og har heller ikke noe fancy utsyr for å lykkes. Det blir kun baderomsgulvet og etterhvert vinduskarmen ;) Jeg må kjøpe meg en sekk med jord før jeg kan begynne men benytter tiden før det er på plass til å lese meg litt opp om det å så sommerblomster inne på vinteren, og også spesielt da med de to typene jeg har. Begge to er hvite petunia, men den ene er hengepetunia.

Jeg er spent!

Petunia - Prism White & Hengepetunia - Easy wave white

Frøene er fra Impecta Frøhandel og jeg bestilte de på nett. Koster neimen ikke mange kronene for frø altså. Var vell kanskje det som gjorde at jeg tok sjansen på å bestille. Ikke mye som forsvinner om det blir fiasko ;) Jeg betalte 100kr for begge pakkene inkl frakt. Det er 10 pelletsfrø av hengepetunia og 50 frø av den vanlige petunia'n. Burde være muligheter for å sitte igjen med ihvertfall noen blomster om noen måneder håper jeg ;)


Her i huset er det skikkelig søndagsmodus nå. Som du ser på bildet over går jeg rundt i nattkjolen enda (jeg er jo nesten værre enn barna når det kommer til å kle på seg). Og mens jeg sitter her i spisestua å skriver nå hører jeg skisporten som ruller i bakgrunnen, deilig bakgrunnstøy. Vi startet som vanlig med en god søndagsfrokost med grønn smoothie (denne må dere få et eget innlegg om for den var sinnsykt frisk og god!), egg, brød og masse godt pålegg. -Den etterlengtede snøen har jo også endelig kommet hit nå, så ungene har vært ute å bygd snøborg i mange timer idag, mens mor & far kunne se på skistafett på tv. En skikkelig fin formiddag!

Akkurat nå er mannen nede å snekrer litt og jeg har fått rydda i skapet i gangen, blir jo kaos der på 123. Vi fikk også ryddet en del nede igår, noe som virkelig var på høy tid mtp alt rotet der nede. Det har vært så ille at jeg har vegret meg for å gå ned der i det hele tatt. Bare stengt døra og latet som at det ikke har eksistert ;) Ikke at det har hjulpet på rotet, men nå - nå er det endelig en del bedre. Litt etter litt vet dere, så blir det orden i etasjen under oss og!

Nei altså - frihelg, du er fin!Link til forumet "Hageglade på Facebook" finner du her!Likes

Comments

Spania-Bryllup Mai 2017

Dere må bare tåle et litt seint innlegg ikveld - jeg er nemlig så fornøyd her jeg sitter. Jeg har jobbet litt idag, jeg har trent litt idag, jeg har spist litt sjokolade idag, men det viktigste? Jo, jeg har nemlig frihelg - uten planer. Vi har altså i.n.g.e.n. planer for helgen. Vi kan sove lenge, vi kan være sammen - alle fire. Åh, ,jeg har store intensjoner om å ha ei superfin helg. Det er ihvertfall helt sikkert!


Uansett, jeg sitter å sniker rundt på pinterest ikveld å ser på bryllups-bilder. Det er jo under 4mnd til vi skal gifte oss nå! Tiden går så fort. Men samtidig så sakte ❤ Jeg gleder meg så mye til å bli herr & fru at jeg veit ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Men - bryllup! Det krever jo også en del planlegging. En del er på plass allerede, sånn som brudekjole, lokaler, mat, transport, vielse. Men det gjenstår en del enda. Jeg tenkte (og tenker) at jeg vil gjøre det enkelt og ikke så mye greier, men så elsker jeg jo å dille og da. Så jeg sitter litt på hendene mine fortiden, prøver å begrense meg. Men noe må det bli. Litt liksom ;)

-Kjole til Amalie er på vei i posten. Dress til Adrian ligger klar her hjemme. Brudebukett, brudepikebukett (Amalie), samt knepphullblomster til Christer og Adrian er også på vei i posten. Grusomt spent på hvordan disse er. En del annet stæsj er også på vei hjem (fra Ebay), men det er sånt jeg kan vise litt etterhvert fremover! Brudesko (de er så fiiine) er snart i boks og det gjenstår egentlig ikke så mye.


~ Litt inspirasjon hentet fra pinterest ~

Så mye fint altså. Som sagt, dette er kun inspirasjon for min del. Det blir på langt nær så mye greier i vårt. Men noen ideer og elementer må selvfølgelig bli med oss til Spania.


106 dager igjen til vi setter oss på flyet til Spania - 112 dager til vi blir mann & kone ❤

Likes

Comments

Treningsdagbok

Jeg er litt uenig med meg selv når det kommer til det å skulle trene når en er forkjølet. Jeg tenker at kroppen har godt av hvile når den ikke er helt i form, samtidig så tenker jeg at så lenge det ikke er feber inne i bildet så kan jeg bare trene - om så bittelitt redusert treningsøkt. Jeg mener, om man skal unngå å trene når man er forkjølet så hadde jeg nesten ikke kunne trent i det hele tatt gjennom vinterhalvåret ;)

Så da kom jeg frem til at jeg kan trene ;) Jeg er nemlig forkjølet for tida - som du sikkert skjønte nå da! -Jeg måtte også avlyse dagens morgen-treningsøkt med ei venninne idag til fordel for paracet og senga. Men med 4 timer ekstra søvn etter at ungene var levert hver til sitt idag var formen og hodet noe bedre så da prøvde jeg meg en tur ned på Sky Fitness for ei lita økt. Og veit du hva? Det endte med å bli en av de beste treningsøktene (så langt i 2017 i alle fall) jeg har hatt. Så man skal ikke kimse av det å være forkjølet - gode økter kan forekomme tiltross ;)


Ja, også har jeg jo fått tidenes freshe treningstights med min fine kjæreste i bursdagsgave og det gjør jo heller ikke treningen dårligere! (for de av oss som motiveres av nytt og fresht treningstøy that is!)


Syns denne var skikkelig kul så ser frem til mange gode økter i denne! ;)

Dagens trening besto av en del bevegelighet og rulling - 1000m roing - 5 sett sercher squat (20kg, 30kg, 40kg, 40kg, 40kg) - 3 sett militærpress (3 x 20kg) - diverse aktiveringsøvelser for rumpa - 3 sett pullthrough (41kg, 46kg, 46kg) - mage -

Skikkelig digg! Sånne økter må det bli flere av! Fredag er neste økt planlagt - formiddagsøkt med kjæresten, det blir ikke bedre enn det!! ❤


Var litt for lenge siden sist treningsrelaterte innlegg her så tenkte det var greit med et lite treningsreferat idag! Jeg liker jo egentlig å dele treningen min her inne også, så det må det bli mer av fremover..

Likes

Comments

Hverdags-glede

Idag har vi feiret guttungen! Han blir 8år imorgen og siden mor & far (mormor og bestefar) har tatt turen hit denne helgen og skal kjøre hjem igjen imårra tok vi familiefeiringen idag. Bursdag med kompisene sine får han ha til uka.

Jeg kjenner meg ganske sliten nå, til tross for at jeg har hatt masse god hjelp fra min mor både til husvask & til mat- og kakelaging så tar det på altså. ;) Litt småforskjøla så det setter nok en liten demper på meg. Uansett, mens jeg sto å laga til maten før selskapet skulle begynne hørte jeg at mamma fikk tatt bilder av ungene i stua, - og at Amalie var villig med. Ho skal nemlig som regel ikke bli tatt bilder av og skal ihvertfall ikke smile ;) Så da var det altså bare å slippe det jeg hadde i hendene, ta med kamera og inn å få tatt litt bilder av de. Er jo bare en sjelden gang begge er blide & med på bilder sammen ;)


Har du sett så fine?

De kan være rett så sjarmerende om de bare vil ;)


Dagens kake ble en ny kake. Jeg satt en kveld tidligere i uka å googla meg litt igjennom kake-oppskrifter og kom over en oppskrift på en kinderkake jeg ville prøve. Fant også en oppskrift på kinder-krem et annet sted som jeg valgte å bruke som "glasur" på toppen. Den ble veldig vellykket må jeg si. Med masse kinder-sjokolader både i kaka, smeltet og biter og i kremen og på toppen. En kake litt utenom det vanlige! Denne skal absolutt lages igjen! -Da skal jeg bare steke den i 5 minutter mindre ;)


Nå er det rolig kveld her i huset resten av kvelden før jeg satser på å være tilbake på trenings-senteret imorgen. Kjenner at det skal bli veldig godt det og. Trenings-abstinensene melder seg så fort det har gått et par dager siden sist. Og det er igrunn veldig deilig å kjenne på etter en høst/tidlig vinter med nesten null energi og treningslyst.

Jeg er ikke mye å skryte av uten trening i livet altså! ;) Jeg jobber hardt for å få mer energi i denne kroppen så det er deilig å kjenne at det gir litt resultater! -Nå gjenstår det bare å komme i form! Samt få til å stå på henda, jeg har altså så lyst til å få til det. Må vell bare øve mer.


Ha en fin lørdagskveld da du! Min nytes i øyeblikket i en av stolene over her ;) Ikke feil!

Likes

Comments

Villa B - Oppussingen

-Og så var de igang igjen ;)

Vi vil ha et større treningsrom, samt at vi vil at nåværende treningsrom skal bli et gjesterom. Det rommet er jo ferdig, men ikke det som skal bli treningsrom. (gir det mening?) Det er den delen som er ny i fjor, så her måtte vi lage hull gjennom den gamle grunnmuren på huset for å komme oss inn, men er kommet godt på vei på rommet nå så vil tro det er ferdig om kort tid! Vinduene er satt inn, isoleringen er ferdig - strøm skal legges i veggene og plater på! :)


Vi trenger litt mer plass på treningsrommet enn vi har nå. Merket det veldig godt når tredemølla kom inn ;) Så derfor blir det slik. Er jo heldigvis ikke noe jobb som blir bortkastet selv om vi velger å gjøre det sånn. Det vil bare bli enda et ferdig rom i kjelleren. Og det kan man ikke klage på. Det betyr nærmere ferdig hus det ;) Samt gjesterom tilgjengelig. Noe som passer fint mtp besøk til helgen.

Dere skal selvfølgelig få bli med på prosessen også her nede, så det er bare å titte innom en gang i blant.

.. Stay tuned!

Likes

Comments