View tracker

Villa B - Oppussingen

Huset vårt - mai 2015

Før ny kledning..

Før tilbygg..

Før vi snudde om på hele tomten..


Før huset ble et hjem..

Nesten litt drøyt å se hvor mye som har skjedd siden da. For en reise. For en jobb! -Blod, svette og tårer. De tre ordene der har liksom fått en mening. Men for et hus vi har fått. Et hjem. Vårt hjem. Angrer definitivt ikke.

Gleder meg til sommeren så jeg kan få ta nye oversiktsbilder ute, sammenligne bildene - og virkelig se hvor mye som har skjedd. -Jeg tar meg selv i å tenke at vi ikke har gjort så mye. Men så ser jeg på bildene av hvordan det var. Utrolig hvordan man kan glemme alt dette. Og dette er jo bare begynnelsen.


... fortsettelse følger

Likes

Comments

Hverdags-glede, Villa B - Interiør

Prøvde å få fram den koselige stemninga som det er på kjøkkenet nå. Som det fine lyset over øya gir. Men det gikk ikke! Fader ;) - Ser litt bedre av det om du sjekker snapchat; lenema88. Jeg fikk nemlig endelig byttet lyspærene fra de brune til disse blanke. Så mye finere!!


Og det dere ser på bildene her: jeg vanner blomster ;) hehe.. En gang ca hver 14.dag setter jeg alle plantene mine nedi vasken som er fylt med vann og litt blomsternæring, der får de stå en kveld og ei natt som regel før jeg setter de på plassene sine igjen. Da får de trekt så mye vann at de holder et par uker igjen. Veldig grei måte å vanne på syns jeg. -Og plantene holder seg (stort sett) veldig fine av det :) Litt plante-prat må dere vell tåle på en fredagskveld, ihvertfall fra denne bloggeren ;)

Jeg er altså så sliten ikveld, jeg har vært på jobb - trent noen spreke damer ute i januarlufta, i tillegg til at jeg har trent selv - på stamina til en forandring, sammen med ei god venninne jeg ikke har sett på leeenge. Så det gjorde seg, både treninga og pratinga. Sånt må vi gjøre mer av :)

Ikveld er planen å gjøre fint lite (annet enn å sørge for at plantene mine drikker godt), jeg skal bare vente til kjæresten kommer hjem med Pepsi Max til meg, slik at jeg får meg et glass før det er natta ;) Jobb i hele morgen også. Så det her fortjener jeg ;)

God fredag dere!!

Likes

Comments

Hverdags-glede

Om ikke annet - vinteren er genial til planlegging av årets hage-prosjekter ;) Og det jeg sitter å surfer rundt å ser på nå for tiden er et lite hagehus, eller garden-shed, hagebod eller noe så fint som et she-shed ;) haha.. Har du hørt! Vell, kjært barn - mange navn.

Plassen i hagen vår er ikke den største så det er ikke store greiene det er tenkt her med oss, men det stopper meg ikke i å søke rundt å se på bilder. Det er så utrolig mye flott! -Ideene flommer nesten over jeg jeg kan nesten ikke vente til vi får begynt på vår egen lille hagebod.


Og her er litt bilder av hva som for tiden er lagret i min inspirasjon-mappe på datan. Bildene er funnet på pinterest.

Dobbelt-døra som skal brukes står klar i kjelleren. Den ble kjøpt brukt tidligere i vinter, må bare males litt først. Jeg har også satt Christer på oppgaven med å finne et brukt vindu, han som snekker kommer jo stadig over ting folk skal kaste i forbindelse med oppussing, så regner med det burde gå greit. Gjenbruk er en fin ting altså!

Planen min for denne lille hageboden er å ha et sted hvor jeg kan samle alt av hageutstyr. Nå ligger det jo litt overalt og det er jo håpløst å finne ting igjen. Så det skal utvilsomt bli greit å få et eget lite sted i hagen hvor alt sånt kan være. Samtidig som det blir en fin plass hvor jeg kan stå å plante litt i krukker. Kose meg. Ser det for meg allerede. At jeg vil lage litt mer ut av det er vell ingen overraskelse. Så det blir en liten platting der, og det er også i forbindelse med det "vente-beddet" jeg laget tidligere i sommer. Alt skal henge sammen.

Roser, hortensia, pioner, buskbom og masse annet i skjønn harmoni sammen med min fine lille hagestue. Er altså ikke helt sikker på hva jeg skal kalle det selv enda ;) Men fint - det skal det bli!

-Har du et lite sted i hagen hvor du har alt hageutstyret ditt?

Likes

Comments

Hverdags-glede, Villa B - Hage/uteområder

Har du sett den?

Jeg har for første gang i vinter - våget meg en tur ut i hagen i kulda ;) hehe.. Det er deilig å være ute når sola skinner, uansett temperatur. Men jeg går raskt inn igjen. 5 minutter holder, da begynner jeg å fryse og vil inn igjen. Men en liten hagevandring ble det altså idag. Jeg lengter så mye etter våren at det gjør vondt i hage-hjertet mitt.

Jeg lengter etter å fortsette med alle hageplanene mine. Lengter etter å kjenne duften av en blomstrende hage. Lengter etter å plante, spa, grave og slite ute i hagen. Det er så mange flere planter jeg vil få på plass, så mye jeg vil gjøre. Så mye jeg vil vise. Men, alt til sin tid er det vell noe som heter?

Jeg skal holde ut, måtte bare få ut litt vår-frustrasjon her jeg sitter ;) Vinteren får meg i det minste til å virkelig sette pris på vår, sommer & høst om ikke annet! Og mens jeg venter så planlegger jeg. Jeg sitter å ser på bilder, skriver og noterer. Jeg har allerede laget meg en liten slagplan for hva jeg vil få gjort iløpet av sesongen som kommer. Enda mer roser & blomster. Litt mer belegningsstein, noe rullestein, litt maling & litt bygging. Noen ting må gjøres ferdig, sånt jeg ikke rakk før frosten tok meg ifjor høst, -og noe nytt skal bli til. Det må jo bare bli bra, tror du ikke?

Det kan vell umulig bare være meg som speider etter vår? Som gleder seg til fuglekvitter og blomster? Det har jeg i alle fall vanskelig for å tro..


Vell, idag er jeg stiv & støl etter treningsøkta igår kveld. Og planen for dagen er intet mindre enn et frisørbesøk. Det syns jeg nemlig at jeg fortjener (og trenger!). Denne uken består kun av 3 arbeidsdager - og det settes både stor pris på, samt at jeg nyter det maks. Uten dårlig samvittighet - det er nemlig noe jeg prøver å lære meg selv for tida ;) Treningen igår ble forresten utført på det nye treningssenteret som har åpnet her på Ulefoss, nemlig SkyFitness - alltid moro å teste ut nye senter. Tror jammen at jeg må lage et lite trenings-innlegg snart også. For jeg trener jo faktisk flere ganger i uka selv om det kanskje ikke vises så mye av det her inne.. ;)

Ønsker DEG en fin dag!!


​Link til hageforumet - Hageglade på Facebook!

Likes

Comments

Bli Sprek, Mat og oppskrifter, Treningsdagbok

Tenkte å dele min hver-eneste-dag-smoothie med dere idag jeg. Den skulle riktignok vært pimpet litt opp akkurat idag da siden jeg har bursdag ;) Men det får jeg ta igjen, ikveld kanskje? Jeg tror nemlig det hadde vært veldig godt med ananas oppi! Mhmm..

Uansett. Denne lysegrønne saken er den som inntas hver dag. Jeg bytter av og til ut hva jeg har i, for smaken sin skyld - og helsa. Men ingefær går igjen i alle. Og akkurat når for tiden, sånn omtrent de tre siste ukene har jeg laget meg en sånn en hver dag!


Den er særdeles enkel - og god. Og inneholder 1 kiwi, 1 grønt eple, mager kesam, en bit ingefær og eplejuice etter ønske. Jeg tilsetter også et par dråper d-vitaminer, samt en dæsj MCT-olje. Det var den helsa da vetdu ;) Og vinteren er en tung tid for denne frøkna!

Nå vil jeg også legge til at dette på ingen måte erstatter mat, denne kommer i tillegg! :)


- Og vet dere hva jeg fikk satt opp igår? Som min snille, fine, flinke kjæreste ordnet til meg? Jo, tredemølla mi! Den ble levert på torsdag og igår kveld fikk jeg gått mine første steg på den ;) Og du-og-du for en glede. Nå er det jo håp igjen for at jeg også kan få inn litt kondisjonstrening før våren kommer ;) Jeg gidder nemlig ikke å bevege meg mer enn nødvendig ute (som de fleste sikkert har fått med seg nå), så da er dette mitt alternativ. Et veldig veldig godt alternativ om jeg kan få si det selv.

Tredemølla er fra XXL, (but ofcourse), har en topphastighet på 20km/t, samt en stigning opp til 10% - sistnevnte var kriteriet mitt for ei mølle. Jeg MÅ kunne gå opp til minst 10% i stigning ettersom jeg elsker å trene i motbakke!

Men som om ikke de to tingene er nok har den et stativ hvor en kan feste nettbrett om en vil se på serier, kan koble musikken opp mot høytalerene på mølla, blåtann til pulsbelte og sist men ikke minst vifte! Jeg tror neimen ikke det kan bli bedre jeg. :D


Det var ei meget fornøyd frøken som pusta og peste seg gjennom sin første halvtime på mølla igår kveld - noe jeg faktisk kjenner i beina idag!! Digg! - 30 minutter rask gange i 7% motbakke med rumpeskvis for hver steg skal man neimen ikke kimse av!! Det er tungt.


Planen idag - på selveste bursdagen, jo den er å gjøre minst mulig! Jeg har fri fra jobb og det skal nytes maks! Treningsmålet for uka er dog minimum 2 økter på mølla, samt 2 styrkeøkter. Dette må jo bare bli bra, tror du ikke?


Likes

Comments

Villa B - Oppussingen

Er ikke denne fredagskvelden en fin kveld på å fortsette med det jeg startet på tirsdag? Nemlig med enda mer før & etter-bilder? Jeg syns ihvertfall det så da blir det sånn!

Kjøkkenet! Det rommet som bød på mest hodebry, og det rommet som var det første vi begynte med etter soverommene til barna. Det rommet som kanskje er det viktigste? Her begynte jeg tidlig å planlegge, til og med før vi hadde skrevet under kontrakten på huset. Jeg prøvde å ta med meg det jeg likte i det huset vi hadde, samt hva jeg følte vi manglet. I tillegg til andre finurlige ideer!


Som jeg nevnte i det forrige innlegget mitt så rev vi det meste av vegger før vi startet med blanke ark. Veggen mellom kjøkken og stue måtte ryke, vi fjernet de tre gamle vinduene, flyttet litt på åpningen og satte inn to nye. Et litt mindre og et litt større. Vell, jeg kan like gjerne begynne med litt bilder så dere får sett litt, så kan jeg heller skrive mer underveis. ENJOY!


~ FØR ~
~ UNDERVEIS ~

Et stort og flott kjøkken var på vei til å bli realitet. Sponplater på veggen, sparklet og pusset litt og deretter malt i fargen dempet sort! Skal sies at det var mange skeptiske fjes innom mens vi holdt på ;) Tror ikke det var så mange som greide å se for seg det jeg hadde i hodet mitt! Mannen var heldigvis overbevist så vi kjørte på med svarte vegger over hele.

Benkeplaten var et kløsegihodet-moment. Vi vil(le) egentlig ha heltre eik, men pga hvor mange meter vi måtte ha, 10-15m + noe i 120 bredde så fant vi ut at bare benkeplaten alene ville tippe budsjettet vårt overende, så som en ennsålenge løsning bestemte vi oss for å lage benkeplaten selv. Av planker som ble limt sammen, pusset og skrudd fast. Dette funket (og funker) kjempebra - men vi er begge enige om at den skal byttes ut til benkeplater i heltre eik. Vi må bare finne ut når vi vil prioritere den utgiftsposten først ;)

Dere kan lese mer om benkeplaten HER!


~ ETTER ~

Og sånn ble det!!

Benkeplaten er beiset i fargen sjøsand, samt oljet inn. Kjøkkenet er Bodbyn fra IKEA, sokkelen til kjøkkenet laget vi selv. Hvordan vi laget den kan du lese om HER om du vil.

Gulvet er likt som i stua, pergo longplank i fargen moderne grå eik.

Taklampa da dere?! Er den ikke kul? Jeg syns de passet perfekt inn her. Eneste er at jeg vil bytte lyspærene til noen som er helt blanke. De er forresten kjøpt på Rusta, både lys-soklene og lyspærene. Koster null og niks ;)

Vi ble ganske så fornøyde etter noen småjusteringer, men som sagt så gleder vi oss til å få den benkeplaten i heltre som vi ønsker oss - en gang. Samt at jeg vil ha noe mer skap, så vi vurderer noen justeringer til. Men ikke nå, ikke enda :)


Er dere lei før og etter bilder nå? ;)

Likes

Comments

Villa B - Oppussingen

Jeg syns det er så morro å se bilder før & etter hos andre. Og nå er jo faktisk huset vårt ferdig i første etasje og derfor tenkte jeg at jeg kunne vise litt bilder av hvordan det var, litt av prosessen underveis og hvordan det er blitt!

Noen fakta først: Huset kjøpte vi mai 2015, men begynte ikke oppussingen før i juli pga ferdigstilling av det huset vi hadde, som vi da ga fra oss nøklene til den 1.september (om jeg ikke husker helt feil). Juli og August var derfor preget av det å ha to hus så det var ikke full innsats før september i dette huset. Uansett, alt innvendig ble revet og de eneste innerveggene som står igjen fra gammelt og som ikke er endret på er den ene veggen i gangen som vender mot bad og det ene soverommet. Og de andre er veggene som var rundt de to største soverommene. Resten er revet og endret.

Vi åpnet opp mellom stue og kjøkken, vi har bygd på der den gamle verandaen var, så det tredje soverommet ble helt rivd og er nå en del av tilbygget. Spisestua er der den gamle stua var og vår nye tvstue er en del av det tredje gamle soverommet, samt tilbygget. OM dette gir noen som helst mening da ;) hehe


Litt bilder av hvordan det så ut her FØR:

Det har vært litt av en jobb! Vi har platet opp alle vegger, flyttet litt på veggen ut mot gangen, lagt nytt gulv og nytt tak. Pipa er flislagt, samt fliser under ovnen. Vi har en slett svart vegg i spisestua, samt tre vegger i tvstua, ellers er det ferdigmalte hvite panelplater på resten.

Veranda-døra måtte også flyttes, så nå er den ved siden av de tre store vinduene, og åpningen hvor den står er åpningen som nå er inn i vår nye tv-stue.


~ UNDERVEIS ~

Tilbygget var et prosjekt vi ikke begynte med før mai 2016, fordi her måtte vi grave opp store deler av tomta vår. Stua vår har dermed vært uferdig veldig lenge så dere kan jo tro jeg var fornøyd når vi endelig ble ferdig ifjor høst! Endelig er huset slik det skal være. I denne etasjen vel og merke ;)

Gulvet er Pergo, longplank, i fargen moderne grå eik. De sorte veggene er sponplater eller gips som er sparklet og pusset og malt med fargen dempet sort. Tak er plater fra byggmax. Sokklene/gulvlistene på de svarte veggene er så enkelt som en litt bred gulvlist nederst og en smal dekorlist øverst og kun malt imellom. Så enkelt fikk jeg de listene jeg ville ha, og disse har vi på alle svarte vegger.


~ ETTER ~

Eneste som gjenstår her er ei dør ut i gangen som du ser på bildet over her. Det skal være en sånn 1,5 dør og vi finner ikke riktig så den kommer når den kommer. Men ser frem til å få den på plass slik at jeg kan stenge helt av gangen og dermed barnerommene. Veldig greit mtp støy etter at de har lagt seg på kveldene.

Vell, hva syns du? Har det blitt greit? Huset er i alle fall ikke til å kjenne igjen - og hver en time som er lagt ned i arbeid her er vell verdt det. Jeg har fått mitt drømmehus nå!!

Kanskje jeg skal lage en sånn før/etter av kjøkkenet også? Ganske grei forandring der også skjønner du ;)

Likes

Comments

Helgeturer/miniferier, Hverdags-glede, Spania

- Så satt jeg her da. Ny-trent, ny-dusjet og kjenner duften av middag som produseres. Ja, også har vi nettopp booket oss nok en liten miniferie til Spania i februar. (!)

Jeg har et alt for stort behov for sol og varme. Denne vinteren - jeg trenger den ikke. Og ut i kulda får du meg ikke (så nå er ny tredemølle på vei hjem, så jeg kan bevege på meg uten å måtte gå ut), jeg ser omtrent ingen glede av denne kulden og årstiden annet enn at ungene setter pris på det. For det gjør ikke jeg. Jeg blir trist, trøtt og sur! ;) Så da har vi pratet litt om det å få til en liten tur da.

Når ungene er så heldige å har blitt invitert på vinterferie hos mormor & bestefar i vinterferien. Og idag, etter nok en runde med fornuftig vs ufornuftig bare bestilte vi det. Ene delen av meg tenker på hva vi kunne fått gjort i kjelleren for de pengene, men den andre delen - den som holder meg oppe gjennom vinteren, den jubler for full hals nå! Dette trenger jeg!! -Så får vi heller bare tenke på hvor godt dette gjør for oss, kjærigheten og alt det der. Tid til å kun være kjærester er faktisk mye verdt i en hverdag som stort sett har omhandlet oppussing de siste årene.


Nå ble plutselig denne vinteren bittelitt lysere for denne jenta!

Og som jeg gleder meg til å utforske Malaga og Marbella området enda mer. Planen så langt er ihvertfall en dag hvor vi går en fjelltur. Hva er vell Spania-tur uten en fjelltur liksom? Så får vi se hva vi gjør de resterende dagene. En ting er ihvertfall sikkert. De skal nytes!!

Likes

Comments

Helgeturer/miniferier, Villa B - Interiør

Nå er det straks nyttår!

Vi har vært hos mamma & pappa i en uke nå, og tiden for hjemreise står for tur! Har virkelig kost meg med late dager inne. Det har jo vært storm stort sett hver dag hele tiden så det har ikke bydd på så veldig mye uteaktiviteter. Men vi har vært et par ganger på kino. En kveld hvor jeg, Christer og Joakim reiste å så på "Why Him" og en dag hvor jeg, Christer, Adrian og Amalie så på "dyrene i hakkebakkeskogen". To forskjellige men veldig bra filmer syns jeg!


Idag har vi pyntet opp til kveldens lille-nyttårsaften-familiefest, som mamma har pleid å hatt på denne dagen de siste årene. Det er første gang jeg og mine får vært med så dette ville vi få med oss før vi setter kursen mot Telemark igjen inatt!

I denne anledning har vi pyntet nyttårsbord! Og både jeg og mamma er veldig fornøyd med hvordan det ble! :)

At min interesse både for borddekking, interiør, oppussing av rom & møbler, hage og det meste slikt kommer fra min mamma er ikke noe å lure på. Så idag har vi fått ordnet et bord sammen.

Mamma hadde en plan og noe var kjøpt inn før vi begynte, men det blir som alltid litt frem og tilbake før en er fornøyd. Noe er hentet ute idag, noe hadde hun fra før og noe er nytt. Nå gjenstår det bare å vente på gjestene som er rett rundt hjørnet! Tenker dette blir en fin kveld!

Ble det ikke fint?

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Nå er vi vell fremme hos mor & far for å feire årets jul her. Kom frem i natt etter en kjøretur som gikk over all forventning mtp hva som var forutspeilet med vær og føre. Veiene var fine og været bra stort sett hele veien og ungene sov hele turen og når vi kom frem inatt sovna ungene fint i hver sin seng med en gang. Sånt kan man ikke klage over!


Julepyntet bord fra ifjor finner du ved å trykke her! Da vil du også se forandringene som har skjedd i stua vår siden desember ifjor. Da var jo sofakroken her som spisestua er nå, veggen inn mot kjøkkenet var heller ikke satt opp enda.

Tidligere denne måneden når jeg gikk hjemme å kosa meg en formiddag så dreiv jeg å puslet med å dekke årets julebord. Det har liksom blitt noe jeg gjør hver år. Både for inspirasjon for andre som er innom å ser her på bloggen, men også fordi jeg syns sånt er morro å holde på med. Må nok invitere til flere sammenkomster hjemme så jeg får gjort mer av dette.

Årets bord syns jeg viser veldig godt hvordan min jul er. Den er litt rød med svart og hvitt. Mye natur og levende lys. Min jul.

Jeg greier ikke å velge ut bare noen få bilder så det ble et realt bilde-dryss rett og slett.

Jeg elsker huset vårt - spisestua vår - alt! Det er virkelig blitt et hjem jeg har blitt veldig glad i. Jeg mener, hjemmekjær som jeg er ;) Nå skal jeg derimot kose meg masse med late dager sammen med familien her i noen dager. Jula skal nytes fult ut. Og dere skal ikke se bort ifra at jeg kanskje titter innom her igjen også.

Da gjenstår det vell egentlig bare å ønske dere alle en riktig god jul. Pass på å nyt tiden med de du er glade i, masse god mat og kaker og masse sosialt ❤ Det skal jeg!

Likes

Comments