Villa B - Hage/uteområder

Hei dere - og aller først; tusen takk for responsen på det forrige innlegget mitt. Jeg gikk mange runder med meg selv hvorvidt jeg skulle være så åpen om det eller ikke, men jeg angrer ikke! Jeg mener og tror fortsatt at det er viktig å vise en litt mindre perfekt side av seg selv også. Ikke alt er perfekt alltid.


Men idag har ting vært rimelig perfekt da ;) Sola har virkelig gjort sitt idag. En perfekt vårdag med 20 grader. Jeg har vært ute på verandaen og i hagen i hele dag, helt frem til sola gikk ned bak fjellet kl.19. En sånn dag som idag, er nøyaktig hva jeg trenger. Kjenne sola og vårvarmen varme opp en kald vinterkropp!! Jeg har vell ikke gjort annet enn å gå å smile i hele dag. Vannet potteplantene mine ute og bare kosa meg skikkelig denne fri-søndagen. -Og med det som utgangspunkt tenkte jeg det var et perfekt utgangspunkt for å gi dere noen tips om hvilke blomster dere faktisk kan ha ute så tidlig på året. Blomster som tåler noen minus på natta, og som dermed er fine vårblomster.

Dette blir bare noen få forslag, det er mange flere, men dette er de jeg liker veldig godt og derfor har stående på verandaen her, og som jeg ville nevne for dere.


Med forbehold om feil!

Julerose -
Helleborus : Dette er min favoritt. Julerosene kan fåes i flere farger men jeg har den i hvit, skal ha mange flere av denne, og alle blir nok hvite. Etter at sommerblomstene skal ta over plassen her på terrassen kommer jeg til å plante disse i blomsterbedet da det er en staude. Altså en plante som kommer igjen år etter år. Den er herdig til H5 noe som tilsier at ganske mange kan ha denne i hagen. Med andre ord - denne tåler kulde og den er en av de tidligste til å blomstre så fort det blir litt varme om dagen.

Påskeliljer - Narsisser : Disse finnes som hvite, gule eller oransje blomster. Jeg har hvite - selvfølgelig ;) Påskeliljer tåler helt ned til 8 minusgrader om natta, så disse kan du fint ha ute tidlig. Det du bør passe på når du velger påskeliljer som du skal ha ute er å velge de som ikke er kommet så langt enda. Om de har begynt å blomstre vil de ikke trives å plutselig stå ute i minusgrader.

Perleblomst - Muscari : Perleblomstene er mest vanlige i blå eller hvit, men kan også fåes i rosa. Jeg har *trommevirkel* - hvite ;) Disse tåler også temperatur ned mot 8 minusgrader om natten, men som alt av vårblomster så bør de herdes/vennes til det å stå ute dersom du kjøper de "ferdig spiret" fra butikken. Dette er også en humlefavoritt! Herdig til H5-H7 avhengig av type.

Tulipaner : Disse har jeg lite "fakta" å komme med annet enn at de fint kan stå ute hele vinteren, og dermed også er flotte som vårblomster på trappa. Du kan enten sette løkene om høsten i potter og la de stå kjølig til våren, hvor de da spirer når varmen kommer. Eller du kan gjøre som meg - kjøpe ferdigspirede tulipaner i potte ;) Jeg satte jo også mange tulipanløker i de lange blomsterbedene ved gårdsplassen i fjor høst, og mange av disse har nå begynt å komme opp - gleder meg veldig til å se de blomstre!


Påskeliljer, Perleblomstene og Tulipanene kan også plantes ut i hagen etter at de har avblomstret, på den måten vil du kunne få glede av disse i mange år fremover! Det skal jeg gjøre! Jeg er altså langt ifra noen ekspert, jeg har bare lest meg opp og prøver meg frem selv. Jeg har en forkjærlighet til hvite blomster så jeg holder meg stort sett til det og derfor er det disse blomstene jeg har kommet frem til så langt. Som alt av blomster du kjøper for å ha ute bør du herde de først, venne de litt til kulda. Står de i bakken kommer de jo opp av seg selv når temperaturen er riktig for de.


Idag har jeg nesten kunnet sett på blomstene mens de har åpnet seg. Det er altså ikke bare jeg som har kost meg i varmen i dag. -Pusene nyter disse dagene minst like mye de og.

Vi har også fått ryddet og raka litt ute i hagen. Noe snø er det enda noen steder der det er en del skygge, men nesten hele plenen er bar så vi har fått gjort en skikkelig innsats idag. Nå må vi bare låne oss en henger og få kjørt bort alt rotet ;) Litt mer varme så kan jeg begi meg ut på å ferdigstille verandaen også. Male ferdig siste strøk med hvitt samt beise veranda-"gulvet", tenker det blir veldig fint, å få det mørkt! Vår altså

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei dere!

Ikke ofte det går så lang tid mellom innleggene som det har blitt nå, men mye lange dager på jobb kombinert med veldig trøtt og sliten. Også topper du dette igjen med febersyke barn i 6 dager på rad. Da blir resultatet lite blogging ;)


Men altså, jeg tenkte å være litt mer personlig med dere idag. Skrive litt om det som en kanskje ikke skal si så mye om. Det viktigste i dagens samfunn er jo tross alt å vise hvor bra vi har det! Og ikke alt det som skjer bak fasaden. Jeg har hatt den tyngste vinteren jeg kan huske og har fått føle på et helt spekter av nye følelser.

Jeg har kjent på angst. Vil ikke ta telefonen når den ringer, skynder meg å sette på lydløs. Pulsen skøt i været når jeg møtte kjente på butikken, og går omveier for å "slippe" å prate. Jeg er trøtt og sliten, hele tida. Utbrent, som legen fint kalte det før jul.

Jeg gråt av tanken på å måtte på jobb - selv om jeg trives.

Jeg gjorde (gjør) meg selv dårlig av misunnelse, jeg greier ikke å fokusere på alt det jeg har til tider. Graver meg ned i egne tanker. -Jeg har en fantastisk kjæreste og mann, som har støttet meg gjennom dette. Jeg har 2 fine barn som begge lett greier å få frem et smil hos mamman sin. -Og du kan jo tenke deg skyldfølelsen som kommer etter å ha latt tankene vandre over til de som ikke har barn?! Hvor enkelt alt er for de. Og dette er ihvertfall tanker som du ikke skal ha! Og du må ihvertfall ikke finne på å si de høyt. Når man har fått barn så må jo alt, alltid være rosenrødt, ikke sant? Vell, jeg sier det uansett. Det betyr ikke at jeg ikke ville hatt barna mine, eller vært uten de. Det betyr bare at jeg har hatt en tung periode. Jeg er, som med alt annet jeg er så heldig å ha i livet mitt - kjempetakknemlig for mine to fine barn, og selv om de dårlige dagene er tunge ville jeg aldri ha vært de foruten ❤

Jeg har et utrolig flott hus, Jeg har to jobber jeg trives kjempegodt i. En enda bedre familie. Men alt dette blir liksom overskygget av dumme tanker. Og det er så dumt. Og det får meg til å føle meg enda mer mislykket. Tenk å tenke sånn jeg gjør når jeg egentlig har det så bra?!

Deprimert syns jeg er et så sterkt ord at jeg har vanskelig for å si at det er det jeg har vært (er), men at jeg har hatt det veldig tøft, det har jeg.


Nå er heldigvis de gode dagene blitt flere enn de dårlige. Jeg er mer bevist, og prøver å fokusere riktig. Og jeg vil ikke ha en blogg som preges av sutrete innlegg fordi jeg nok en gang har en dårlig dag, derfor har jeg stort sett latt denne delen av meg bli igjen bak skjermen. Men jeg vil heller ikke være en av de som kun fronter en superhappy og enkel hverdag når det i realiteten ikke er sånn, derav dette innlegget. Nå vet dere det ihvertfall!


Men du? Trening! Jeg gikk 3 mnd uten en eneste treningsøkt i vinter. (Jeg - som elsket trening over alt!) Orket ikke tanken på det en gang. Men etter å ha fått pratet litt med både lege og andre fagfolk, så kom vi vell alle frem til at jeg bare måtte komme meg tilbake på trening. Uavhengig av om jeg ville eller ei. Og det har hjulpet meg! Det var tungt som fy - og jeg kunne faktisk begynne å grine bare av tanken på å måtte trene. Men nå er jeg så glad for å ha "tvunget" meg igjennom det. Nå trener jeg minst 3 dager i uka igjen, og selv om det noen ganger kan være litt tungt og motivere meg veit jeg hva det gir meg etterpå. Jeg blir glad, bekymringene forsvinner og jeg får kjenne på endorfinrus. Trening altså!!

-Og her igjen, uten den fantastiske kjæresten min hadde jeg nok ikke kommet meg på trening, han er min helt! Uten han hadde verden vært et mindre bra sted.

Det har altså blitt mye bedre nå, men jeg har mine tunge dager enda, jeg har bare fått litt mer kontroll på de, så jeg lar de ikke ta helt over lenger. Det er deilig å kjenne litt mer på overskuddet og hverdagsgleden igjen. De tunge dagene kommer også stadig sjeldnere nå - om det bare er våren, eller om jeg faktisk gjør en forskjell selv forblir uvist ;)

  • 862 lesere

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Nok en deilig vårdag her i Telemark altså. Ikke fult så mye vind, så vi har vært ute en tur med sjuklingen vår. Amalie har vært sjuk de siste dagene, men idag hadde ho så veldig lyst ut så da ble det en liten tur med ei godt påkledd frøken i sola. Igår fikk vi også beskjært det gamle epletreet vårt. Det var så alt for mange epler der ifjor, og for lite lys som fikk komme inn i treet, derfor råtnet mye. Så vi har tatt litt av i klippingen i år, i håp om å få et luftigere tre som kan bære frem litt flere gode epler. Adrian og kompisene nyter også våren virker det som, de har vært ute å sykla i nesten hele dag. Det er godt med vår altså!


Spise-stua sto så fint i sola her så måtte bare ta litt bilder. Kleshaugen som er et resultat av å måtte tørke klær her i spisestua, uten å orke å brette bort etterhvert som klærne er tørr, har jeg fint greide å ikke få med på bildene. Sannheten bak disse bildene er derfor på langt nær så idyllisk og ryddig som det kan se ut som ;) Det gjelder bare å vinkle kameraet riktig! hehe


Jeg går også å vurderer nye spisestue-stoler. Igjen. Vi solgte jo de grå vi hadde i andre huset, og kjøpte disse for 1,5år siden, men jeg greier ikke å bli vant til, eller komfortabel med beige stoler og savner de grå! Så vi får se hvor lenge jeg "holder ut" før jeg nok en gang har byttet ut møblene ;) Bordet blir stående - det er jo kjempefint!

Bytte ut gardinene er hakket enklere så det tenker jeg å få gjort snart, vil ha annen farge her og. Veit bare ikke hvilken enda. Kan også egentlig tenke meg lifter, minuset da er jo at vi ikke kan dra for gardinene når det blir for varmt å sitte rundt bordet pga sola. Så får se litt på hvordan jeg skal løse det!


Petunia-blomstene mine vokser som bare det etter at de kom i ny jord. Nå håper jeg ikke de får sjokk av for mye næring og at dette går bra. For nå er det jo nesten så jeg kan se at de vokser, så fort som det går. Men jeg krysser fingrene for at det er akkurat passe næringsrikt i jorda og at de bare skal vokse sånn! Vil jo ha masse egen-produserte blomster utafor til sommeren!


Nei, nå skal jeg legge bort dataen igjen. Amalie har våknet igjen etter å ha sovnet på sofaen tidligere, ikke lett å være sjuk stakkar. Så nå tenker vi å finne frem potetgullet, dipp, sjokolade og nyte denne lørdagen sammen. Det er LENGE siden jeg har hatt fri å vært hjemme med gjengen min hele helga, så dette skal nytes. Hjemmelaget pizza står også på planen, selvfølgelig! Jeg vurderer trening også, da fredagstreningen vår utgikk igår da jeg var hjemme med ei syk Amalie, men det tar jeg litt som det kommer. En fin lørdag har jeg så langt hatt, og det har jeg planer om å fortsette å ha også ❤

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder

Er liksom ingen ende på denne hage-interessen skjønner dere ;) Og jeg ser for meg ihvertfall 3 pallekarmer fulle av grønnsaker i år. Nå går jeg derfor å følger med på sola om dagen, slik at jeg kan finne hagens mest solfylte plass. Jeg har allerede endret lokasjonen til grønnsakshagen flere ganger pga sola. Men nå tror jeg at jeg har funnet meg en fin plass.


Jeg har ikke så stor hage - men jeg har store vanskeligheter med å begrense meg. Det er en litt kinkig kombinasjon, men jeg gjør det beste ut av det og tror ikke sluttresultatet trenger å bli så feil.


I første omgang er det disse frøene dere ser her jeg skal prøve meg på. Altså gulerøtter, Grønnkål, Spinat, Asparges, Rabarbra og Isbergsalat. Grønnkål og Spinat kjøpte jeg fordi jeg bruker mye av det i smoothie, så planen er å kunne fylle fryseren iløpet av sommeren av dette, slik at jeg kan forsørge meg selv gjennom vinteren. Gulerøtter og salat fordi det er noe vi alle spiser, og som kan være moro for ungene å være med på.

Rabarbra og Asparges er flerårige planter, så disse veit jeg ikke når kan spises. Vet at Asparges bruker 2-3år før de kan spises, men disse syns jeg hørtes så spennende ut så bare måtte ha de. Tenk om jeg kan få ha asparges i hagen om noen år da? Kjempemoro!! :D Rabarbra derimot gir meg store doser barndomsminner der vi som små pleide å hente i hagen til mamma og pappa, renske de og dyppe i en kopp sukker. Det må jo bare mine barn få oppleve også - derav rabarbra!

Vi har også litt lyst på både tomat og agurk - men det får komme etterhvert.


Grønnkål & Asparges er anbefalt å så innendørs i feb-mars, før det plantes ut etter at de har blitt litt herdet og all fare for nattefrost er over (april-mai). Gulerøtter, Rabarbra, Spinat & Isbergsalat kan alle sås direkte ute når frost-faren er over og trenger altså ingen tid inne først.

I tillegg til grønnsaksfrø kjøpte jeg også frø av planten Hasselurt. Dette er den jeg kjøpte meg 5 planter av ifjor høst (men de ser ut til å ikke ha overlevd vinteren), jeg vil jo aller helst ha denne fine grønne bunndekkende planten omtrent overalt. Og det blir litt dyrt, så hvorfor ikke prøve seg på frø av disse også? Om disse 15 frøene blir suksess, får jeg kjøpe flere etterhvert ;)

Hasselurt-frøene krever dog en litt annen fremgangsmåte, de skal først sås - og etter 1 mnd skal de settes i kjøleskap for nok 1 mnd, før de kan plantes ut der de skal være. De trenger nemlig en kjøleperiode etter at de er sådd. Du kan også så de direkte i bed på høsten, men så lenge orker ikke jeg å vente, så jeg tenker å teste kjøleskaps-metoden. Eneste problemet mitt med det er mangel på kjøleskapsplass. Så får se om jeg ikke finner et gammelt et som noen skal gi bort/selge billig som jeg kan ha i kjelleren ;)

Alle frøene ble også denne gangen bestilt hos Impecta, samme sted som sommerblomstene mine kommer ifra. For alle disse 7 frøpakken, til sammen mange hundre frø, kostet det meg 165kr! Ikke noe å klage over det! Med frakt kom det på rett under 200kr!

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder

... egne sommerblomster!

Nå er de bittesmå spirene priklet - og jeg er med det et steg nærmere å faktisk få fram blomster fra frø på egenhånd. Men det er bare å holde på hatten, for dette kan fremdeles ende i katastrofe! De neste dagene nå vil bli kritiske mtp om denne priklingen min var/er gjort bra nok. Jeg kan jo ikke dette - så om jorda er god nok, eller alt for god, om røttene overlevde flyttingen osv må jeg bare vente å se. Igjen.

Men jeg er temmelig fornøyd bare med å ha kommet så langt som jeg har. Det hadde jeg faktisk ikke trodd. Og ihvertfall ikke at så mange av frøene skulle spire. Jeg viste ikke helt hvordan jeg skulle ordna plass til alle idag, så måtte sette 3-4 spirer sammen, samt hente frem et par matbokser for å få plass til alle. -Og om alle disse igjen nå vil overleve vil jeg få 4 hengepetunia og 13 vanlige petunia! Det var langt flere enn jeg hadde trodd jeg skulle måtte ordne potter til ;)


Veldig moro lærdom! Jeg trives som hobby-gartner altså ;) Dog langt ifra noen ekspert, jeg prøver meg bare frem på det meste. Og er som nevnt, veldig spent på om de nå vil overleve fase tre her hos meg ;)

Var veldig fomlende når jeg skulle prøve å skille røttene uten å ødelegge de, men tror det skal ha gått greit med de fleste. De er også muligens litt unge til å bli flyttet allerede, men jeg tok sjansen - syns de vokste så voldsomt tett, så da ble det bare til at jeg begynte idag. Nå er det uansett ingen vei tilbake.


Før jeg startet har jeg som vanlig lest meg litt opp på hvordan jeg skal gå frem, og fant noen små tips som jeg har fulgt. Jeg brukte en blyant til hjelp for å skille spirene fra hverandre, samt lage et hull i jorda i den nye potta slik at det skulle være lett å sette spirene nedi uten å ødelegge de. Holdt også kun i bladene, da de vistnok tåler litt mer enn om jeg hadde holdt i spiren. Jeg blandet såjord (hadde mer her etter innkjøp ved start av dette prosjektet) med litt kukompostjord (også noe jeg har hatt til overs), fremfor å kjøpe ny mer næringsrik jord. Men om spirene liker blandingen min aner jeg ikke. -Jeg plantet også 3-4 sammen, dette gjorde jeg pga plassmangel, men det er jo ingen minus om de blir store og frodige pga det heller da. Om de overlever! Jeg har (- og fortsetter med,) alltid vannet de nedenfra, altså at jeg aldri tar vann over de, men heller tar vann i skåla de står i, og så langt har jeg sluppet unna skadede spirer eller mugg pga for mye vann/fuktighet. Om det er det som er "riktig" aner jeg ikke, men det har funket for meg så langt.

Og nå som hobbygartner må jeg jo si at de store vinduene i spisestua kommer godt med. Her er det sol/lys fra tidlig morgen til godt utpå kvelden - samt god plass i vinduskarmene til masse spirende petunia. Spirene ble sådd 28.februar, de sto da på baderomsgulvet (varmekabler) i 4 dager før de ble flyttet hit i vinduskarmen til mer lys og litt mindre varmt.


Vårsola stråler som bare det idag og, men det er også idag den kalde sure vinden. Så alle mine ny-plantede tulipaner og påskeblomster står trygt plassert helt inntil husveggen på verandaen slik at de ikke skal blåse bort/brekke. Håper jo den dumme vinden kan gi seg snart, men til gjengjeld så smelter jo snøen grådig raskt nå da. Og det klager jeg ikke på!


-Sånn, da er dere ihvertfall oppdatert på prosjekt sommerblomster også - også får dere ha en fin fin onsdag!

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder

For en deilig dag - idag fikk jeg kjent enda litt mer på sola i ansiktet.

Jeg startet dagen som PT i Skien, og der var det så godt som vindstille og strålende sol, skikkelig herlig og ikke feil å være ute-PT på våren altså! Hjemme var det derimot litt kaldere pga en ganske kald vind - akkurat slik husker jeg det var i fjor også, lenge. Så jeg håper virkelig ikke denne våren blir som ifjor, med masse kald vind til langt ut i april. Uansett, vind eller ei, nå er våren i anmars, og i en lun vegg mot sola er det skikkelig godt. Så godt at jeg og Amalie idag har plantet en liten haug med løker ute. Litt i tvil om det er for tidlig, men jeg krysser fingrene for at det går. Er jo 10-11 grader på dagen og bare såvidt et par minus på natta.

Pus syns også det var veldig godt ute på verandaen ;)

Nå kjenner jeg det kribler i hage-delen av meg. Gleder meg skikkelig til å sette igang igjen ute. Jeg gleder meg også til å få beiset rekkverket ferdig, samt få beiset verandaen. Eller, jeg vurderer jo å bruke en olje istedet - har hørt at det er mye bedre. Så får sjekke det litt opp før jeg setter igang i alle fall.

Vi er også nær ved å sette igang med overbygget til verandaen vår. DET er jeg spent på det! Tenker det blir kjempefint! Og praktisk ikke minst, slippe å løpe frem og tilbake med putene i sofaen bare fordi det kommer ei regnskur.

-Så mye å glede seg til!Hageglade på Facebook! 

Likes

Comments

Hverdags-glede, Mat og oppskrifter

God formiddag - og hei fra sofakroken!

Jeg er alene hjemme jeg, og det er så rart! Christer og Amalie tok seg en spontan hyttetur igår, og siden jeg jobbet til kl.6 orket jeg ikke tanken på å kjøre så langt så seint. Jeg er som vanlig veldig sliten etter lørdags-vaktene på jobb. Uansett, jeg koste meg med en 200g daim-sjokolade, pita-pizza og brus her hjemme jeg. En fin lørdagskveld. -Ja, også sov jeg til halv 11 idag. Ikke feil det heller ;) Selv om det er veldig rart å legge seg, og stå opp uten min kjære ved min side. Det er sjelden vare her i huset!


_______________

Jeg laget meg søtpotet-pizza på fredag - og har akkurat satt ny søtpotet på kok igjen, her blir det nemlig søtpotet-pizza idag og! Det er så godt, og proppet med bra innhold. En vinnvinn spør du meg! Amalie slukte 3 pizzastykker av denne på fredag, så da er den jaggu barne-godkjent og ;) Tenkte ihvertfall å dele den med dere, slik at flere kan nyte denne gode saken!


Jeg slumper når jeg lager dette så du må nesten bare prøve deg litt frem, men dette er hva jeg ca bruker; 1 stor (!) søtpotet, 3 egg, 1 ts salt, 2 ts bakepulver, 1 ss oregano, 2-3dl havregryn og fullkornshvetemel etter behov.

Dette gjør du: Rensk, del opp og sett søtpoteten til kok, slik at den blir myk. Søtpotet, egg og havregryn moses til en glatt blanding (jeg bruker stavmixer), tilsett salt, oregano og bakepulver. Og så begynner tilpassingen med fullkornshvetemel. Her må du nesten bare prøve deg frem. Røra skal være ganske tykk, men ikke for tykk. Du skal kunne "smøre" den utover et bakepapir med en slikkepott. Den bør ikke være rennende! (vil tro rundt 3-4dl mel)

Stek bunnen på varmluft - 175 grader, i ca 30 minutter. Ta den ut og legg på fyllet - hva du bruker her er jo valgfritt, men jeg har brukt en ferdigpose pizzasaus, hvor jeg har kuttet opp og blandet i en pakke (100g) kalkunskinke. Topp med enda mer oregano og raspet ost og stek til osten er gylden. Så enkelt - og så godt!


Dette er mat med stor M for de som vil spise god, næringsrik og sunn mat i hverdagen! Og hvem vil vell ikke det? Hadde jeg hatt kalkunbacon hadde jeg uten tvil toppet pizzaen med dette, men butikken var tom (!) under fredagens ukes-handling, så jeg må klare meg uten det den uka her!


_______________

Idag er det veldig mye burde-burde oppi topplokket her, men jeg kjenner meg grådig tiltaksløs. Jeg tenker at så lenge jeg lager meg noe god og sunn mat så burde jeg være fornøyd, er du ikke enig? ;) Jeg lurer dog litt på om jeg skulle prøvd meg på litt prikling (om-potting) av sommerblomstene mine idag. Det kan nemlig se ut som at de er klare for det! Det har jeg derimot ingen peiling på, men jeg må jo bare prøve ;) So far - So good, med mine egen-sådde blomster i alle fall, så får vi se om de overlever potte-byttingen da!

Ha en veldig fin søndag da!

Likes

Comments

Treningsdagbok

Som om fredag ikke er en bra nok dag, så er det også blitt en dag hvor meg og min kjære får trent sammen på formiddagen. Han slutter tidlig på fredager nå, og jeg legger sjelden jobb til etter klokka 1 nettopp pga det ;) Som småbarnsforeldre så står ikke akkurat mulighetene i kø for å komme seg ut av huset sammen, uten barn. Så da må man benytte seg av de mulighetene en har. Før trente vi jo alltid sammen, men når barn nr.2 kom ble det ikke fult så lett lengre - så disse fredagene vi nå har, de er awesome - rett og slett ;)


Så idag var derfor intet unntak. Og nok en veldig god økt ble det! Denne uka har så langt bydd på 2 intervalløkter og 3 styrkeøkter. Og det er en god følelse. Nå tar jeg helg med god samvittighet - skal riktignok jobbe i hele morgen, men nå er jeg ferdig med ukas treninger og trenger ikke å tenke på de! Deilig!

Med søtpotet-pizza i magen, varm etter å ha kjent vårens første varme solstråler i ansiktet var jeg veldig klar for trening. (eller egentlig ikke, jeg koste meg gløgg ihjel på verandaen i sola, men man dropper ikke fredagens treningsdate av den grunn). Dagens økt besto av noen minutter på elipsen, for å varme litt opp. Før det ble 3 sett med sercher knebøy (jeg holder stanga foran), og jeg har som alltid fokus på å presse "gulvet fra hverandre", på den måten blir fokuset på rumpe fremfor kun lår. Jeg hadde 3 sett med kettlebellswing (20kg) som supersett til sercher knebøy.

Deretter var det ettbeins-strakmarkløft som sto på planen, også med 20kg's kula. Denne tok jeg i supersett med sittende hip abduction med strikk. 4 sett på disse.

Tilslutt ble det Nedtrekk - 3 sett i supersett med Cable Pull Through


En kjempegod treningsøkt, hvor jeg gikk skjelvende ut fra treningssenteret. Temmelig gåen i beina. Fokus under øvelsene har så mye å si! Det nytter ikke å løfte en haug av kilo om du ikke fokuserer på muskelen du vil trene. Nei, altså. Fredager er fine. Og enda finere når jeg får sånne økter sammen med han jeg liker ;) #jegerheldig

Jeg har sjelden fokus på min egen vekt, eneste jeg liker å forholde meg til er at jeg er i form. -Har en sterk kropp, som også kan løpe et godt stykke og som fungerer. Men jeg innrømmer lett at bryllupet får meg til å tenke/fokusere mer på det. Jeg kommer ikke til å følge noen diett - noe dere lett kan se om dere følger meg på snap, sjokolade og annen god mat er ingen sjelden vare for denne jenta. Men jeg kommer til (og har gjort allerede) å trappe opp løpingen - den har jo vært minimal i vinter, så ved å legge dette til hverdagen uten å endre så veldig mye annet merker jeg forskjell på kroppen allerede. Morsomt - og lett ;) -Så er målet få en enda sterkere og enda raskere kropp innen mai og bryllup! Tenker det er en fin plan! Som vanlig syns jeg grådig synd på de som ikke "kan" unne seg noenting. Har du hørt noe så stusselig? ;)


Vell, nå skal jeg nyte denne fine, og rolige fredagskvelden - og det håper jeg du skal og! Snakkes :)

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder
Så langt kom jeg ute i hagen, iløpet av hage-sesongen 2016! -- Bilderas --


Jeg sitter å ser litt på bilder fra ifjor, fra hagen. Moro å se hvor mye som ble gjort, til tross for at hagen overhodet ikke var øverste prioritet enda. (Vi gravde om hele tomten og bygde på huset ifjor) Jeg hadde mange planer og drømmer, men jeg møtte hageåret realistisk med en tanke om at jeg ville bli fornøyd bare jeg fikk gjort noe. Og det fikk jeg jo! Syns jeg! Så om du vil, får du nå muligheten til å være med å se litt tilbake. Nemlig tilbake til hageåret mitt - 2016!


Hage-året mitt i korte trekk! ;) hehe..


Selv om store deler av finværs- og fri-dagene ble tilbragt oppi stigen for å male hus, lekehytte og veranda så fikk jeg faktisk tid til noen grønnere oppgaver også!

I forbindelse med gravingen og hus-påbyggingen ble det anlagt ny plen, som vi sådde i mai. Gresset grodde heldigvis raskt for en utålmodig hage-sjel (les; meg), og jeg fikk plantet hagens føste tilskudd, et syrintre. Denne hagen hadde fra før av ingen blomster, trær eller what so ever, bortsett fra tujahekken rundt hagen, et gammelt epletre og et tujatre plassert mitt i plenen. (det ble fjernet under gravingen). Jeg fikk starte med ganske så blanke ark med andre ord!

Jeg prøvde meg på mine første vindus-blomsterkasser, med så-som-så til resultat. Fornøyd med blomster, men jeg laget for mye hull i plasten i kurvene tror jeg så de var mye tørr, da vannet rant rett igjennom. -Der fikk jeg første lærdom, i år skal jeg prøve å legge bleier (ja, faktisk) i bunn slik at den vil bli en naturlig vann-samler for blomstene mine. Hørt flere som bruker det med gode resultater, så da tenker jeg å prøve det. Håpet er jo også å kunne ha sine selvsådde petunia oppi årets blomsterkasser, om det blir noe ut av det ;)

Det nysådde gresset grodde seg greit til iløpet av sommeren. Og etter en av mange hagesenter-turer kom det etterhvert både eple, og plomme-tre på plass, to klatreroser, to klaseroser og ganske mange buksbom'er. Et "ventebed" (det med grønn plastkant rundt) ble også anlagt hvor jeg blant annet fikk satt ned "fangsten" min ifra hagevandringen i min mors hage. Der fikk jeg med meg 3 syrinbusker til, samt 5-6 stauder, veldig spent på om alt kommer opp igjen i år. Planen for i år er å få på plass et par til av blomsterbeddene jeg tenker i hagen slik at blomstene i "ventebeddet" kan komme på plass, slik jeg vil ha det.

Jeg gikk mang en gang rundt i hagen på kvelden etter jobb for å prate litt med rosene mine, og da var som regel alltid pusene med. Sosiale gutter de der!

Vi fikk også på plass steinmuren rundt den nye gårdsplassen/bil-plassen. Her var det (selvfølgelig) planlagt blomster lenge før gravingen var ferdig, og jeg ble veldig fornøyd med hvordan ting ble til slutt når muren kom på plass. Buskbommene håper jeg blir store og fine (og runde) etterhvert, men det er også planlagt noen oppstammede roser mellom de. Det er en av årets planer.

Jeg satte også ned litt i overkant av 70 tulipanløker. Noe jeg trodde var alt for mye, men som viste seg (tror jeg) å bli alt for lite for disse lange beddene. Jeg er dog meget spent på om noen av de kommer opp i år. Dette var også en førstegangs-erfaring, er mange av de i denne hagen da jeg er helt fersk som hage-frøken! Planen for høsten er allerede ganske mange flere løker, tenker tett i tett hadde vært fint. Men først må jeg se hvordan det blir i år!

En levegg ble også snekret, slik at vi fikk skilt av bil-plass og hage (rot). Veldig fornøyd!


I tillegg til dette ble en ny (stor) veranda bygget og ved siden av den plantet jeg 3 blåbærbusker. Jeg tror faktisk jeg kunne tenke meg 3 busker på den andre kort-siden, så det får bli en av årets (mange) prosjekter i hagen. Jeg har store planer om å ha masse spiselig i hagen, og blåbær er jo en sikker vinner!!

Så for ikke å skulle prioritere hage ifjor, så syns jeg jaggu at jeg fikk sneket meg til endel alikevell! ;)

I år derimot, er det hage som skal bli prioritert. Så da håper jeg å få på plass masse mer blomster og diverse. Pengene setter jo (dessverre) en naturlig brems på det hele, men det er sikkert like greit. Jeg bruker lang tid på å tenke ut hva jeg vil ha hvor at om jeg hadde fått alt på en gang hadde jeg garantert måtta flytta rundt på ting minst 20 ganger! -Man må velge å se det positive i det, ikke sant? Og en hage skapes ikke på en sesong. Det er ihvertfall helt sikkert! Må jo "bo" meg litt til i hagen og. Se hva som kan fungere hvor, osv.

Jeg ser ihvertfall veldig frem til en sommer med rumpa i været og skitne hender. Våren kan virkelig ikke komme raskt nok!Hageglade på Facebook!

Likes

Comments

Hverdags-glede, Treningsdagbok

Og noen dager er det lite som er bedre enn dette:

Jeg drikker ikke kaffe, og har derfor mine egne løsninger på å heve energinivået. Denne hvite Monsteren er utvilsomt min favoritt. Sukkerfri - selvfølgelig, og endelig har den kommet i butikkene her i rundt og. Før har vi måttet reise til Sverige for å få tak i den. Lite er bedre enn denne! Spesielt i bilen, sammen med en sjokolade, som nytes mellom PT-kunder ute i kulda! Dette er min kaffe-pause, rett og slett ;)

Har du forresten tenkt å bli med å løpe deg i superform med meg denne våren? Jeg gjennonførte løpeøkt nr.2 på programmet igår, i tillegg til ei styrkeøkt litt senere på dagen. En sprek mandag og start på uken med andre ord. Om du også vil være med å løpe, finner du programmet HER.


Følg meg gjerne på snapchat - lenema88

Likes

Comments