Grunnen til mitt fravær fra bloggingen denne høsten er altså det. Jeg har åpnet egen barnebutikk på Ulefoss, Borgen Barneklær! Butikken tar naturligvis nesten all min tid nå så bloggingen har jeg lagt litt til side, nå tenker jeg heller at det kanskje bare kommer et innlegg nå og da. Vil tro det kommer litt mer etterhvert som butikken har fått stablet seg litt på beina. Er jo utrolig mye å sette seg inn i. Dette er jo helt nytt for meg. Men så moro!!


Vi åpnet 22.september etter å ha brukt 2 uker på å få lokalet klart. Vi valgte å bytte gulv, samt male alle veggene. Vi lagde også noen hus og bord. Og har egentlig laget det meste av innredningen selv. Syns butikken ble veldig fin ved å gjøre det. Også er det vel ingen hemmelighet at jeg liker å holde på med sånt ;)

Det var ikke mange ukene før vi overtok at vi bestemte oss for å åpne butikk så alt har gått veldig slag i slag!

I fare for å få det til å virke som et rent reklame-innlegg for egen butikk, så vil jeg jo fortelle dere litt om den og da! Vi har klær og leker i alderen 0-12år, og har for tiden merkene: Gullkorn Design, Hust&Claire, Memini, Hummel, Joha, MikkLine, Wheat, Kids Concept og Reima i butikk. Men ser ikke bort ifra at det vil komme flere etterhvert. Må nesten prøve meg litt frem.

Følg oss på sosiale medier da. Vi sender og har gratis frakt! Borgen Barneklær på Facebook, og borgenbarn på instagram.Nå skal vi straks sette oss i bilen og kjøre nordover - dåp for vesle tantegutten min i Fræna i helga. Tilbake igjen på mandag så det blir en bitteliten miniferie på oss. Ses snart!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 94 Lesere

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Som alltid når jeg har et nyryddet - og vasket hus, må det knipses bilder ;) Man må benytte seg av de mulighetene en har! ;)

Men altså! Vi skal ha en liten sammenkomst nå idag. Vi giftet oss i Spania i vår og har jo ikke fått feiret dette med vennene våre - annet enn de som var med. Så vi ville få til en kveld hvor alle samles! Gleder meg veldig - men før den tid skal vi bygge et nytt spisebord. Et som vi skal ha på verandaen, men som vi sikkert kommer til å benytte oss av inne ikveld tenker jeg. Samt at jeg må klippe plen. Ellers er det klart.


Sola lar vente på seg - og det kan se ut som at den ikke vil vise seg i det hele tatt før imorgen, så da er jeg veldig glad for at vi avlyste grillingen og heller serverer noe enkelt å spise utover kvelden inne istedet. Denne våren, sommeren og høsten har så langt vært den mest ustabile og våte sesongen jeg har opplevd på mine 6år her i Telemark. Dette har vært stusselige greier!

Jeg ville bare gi et lite livstegn fra meg. Vært veldig stille her igjen nå. Men det er mye som skjer for tiden så jeg må prioritere. Jeg skal selvfølgelig dele dette så fort jeg har landet litt - og det meste er klart. Men frem til da blir det nok noe roligere her inne, men titt gjerne innom innimellom for å se om jeg har delt mer av høstens planer for dere ;)

Ha en riktig så fin lørdag dere!

Likes

Comments

Hverdags-glede

Idag, i 1 tiden, pakket vi en sekk med håndklær og badetøy og tok oss en veldig spontan kjøretur til Treungen i Nissedal Kommune. Det er i underkant av 2 timer å kjøre for å komme helt frem til jettegrytene, men det var det verdt idag. Selv om vi kanskje var ute litt i seineste laget. Men det er jo det som er så fint, en helt vanlig søndag når sola stråler. At vi bare kan hive oss i bilen og oppleve litt fremfor å kun være hjemme.

Og for en fin dag!

Har du ikke vært der enda anbefaler jeg det veldig! Jettegrytene er rett og slett naturens eget badeland. Det er sklier ned svabergene og store "gryter" som en kan bade i. Hele området er ca 300m langt og her kan du virkelig kose deg en hel dag om du har med deg litt niste. Dog, med veldig små barn er nok ikke dette stedet å reise, fjellet er veldig glatt og det egner seg nok bedre for litt med selvstendige barn.


Amalie fant sg en passende liten "vanndam" med tilhørende sklie så ho storkoste seg med å gå opp og skli ned der ;) Adrian og Christer holdt mest på i den store "sklia", og utrolig nok så prøvde jeg meg en tur i den også. Litt friskt i vannet, men for en opplevelse!

De største jettegrytene kan være hele 20 meter dype, og du finner små fall og ganske mye større fall. Det var fult av folk her idag og unger overalt. De hoppet fra kanter og kom på magen nedover "skliene". Det var også lett å se hvem som hadde vært her en del før, for de hadde nemlig badesko ;) Det er kjempeglatt å gå på fjellet så det er nok ikke dumt å ha det!

Adrian var litt skeptisk til å begynne med, men han kom seg uti og kosa seg når han først var i gang, neste gang skulle han hoppe også sa han ;)

En kjempefin sommerdag her i Telemark.

-Og jeg anbefaler definitivt en tur hit til jettegrytene! Men husk å ha med en 100-lapp til bommen du må passere!

Likes

Comments

DIY, Villa B - Interiør

Når vi begynte med oppussingen av dette huset for 2 år siden så viste jeg med en gang at jeg måtte ha brede/høye gulvlister på de svarte veggene, men sånne lister er jo ikke akkurat veldig budsjett-vennlige så vi fant ut at vi like gjerne kunne lage våre egne. Og enklere enn dette tror jeg ikke det blir!


Vi har svarte (dempet sort) og slette vegger på kjøkken, delvis i spisestua og i tv-stua. Men det kan ikke bli for mye. Jeg blir mer og mer glad i disse veggene, selv etter 2 år ;)

Fremgangsmåte høye / brede gulvlister: Det vi har gjort er rett og slett å feste på vanlige profilerte gulvlister, målt opp passende avstand og satt på en liten dekorlist ca 15cm høyere opp og deretter malt med samme fargene som listene imellom. Enkelt, ikke sant?

Dette er jo ikke noe som vi nettopp har laget, men jeg har fått litt spørsmål om gulvlistene våre i det siste og når jeg bladde meg gjennom arkivet her på bloggen så jeg jo at jeg ikke har vist noe direkte om de. Og det kan jeg jo ikke ha noe av ;) Så et innlegg dedikert listene måtte komme!

Jeg mener, har du sett finere gulvlister eller? Jeg elsker de!

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder, Villa B - Kjøkkenhagen

Hagen, den lille jeg har fått opparbeidet meg så langt - er så frodig nå. Jeg kan bare forestille meg hvordan den vil være neste år, når alt jeg har plantet i år har fått grodd seg til. Og sånn vil det vell fortsett hvert eneste år vil jeg tro ;) Denne hagegleden altså!

Kjøkkenkroken min i hagen den har blitt over all forventning! Grønnkålen tar jo helt av og er kjempefin og stor, har høstet litt av den allerede, og ser nå hva som må plantes på en litt annen måte neste vår ;) Greit at alt får sol! Men jeg lærer av det jeg gjør "feil" i år jeg så neste år må grønnkålen få mer plass, eventuelt kun 1 plante. Bringebærplanta vokser, spinat, og rabarbra-plantene blir jo også store. For ikke å snakke om asparges-spirene mine, de har jo blitt så mange. Blir moro å se hvordan de utvikler seg i årene som kommer!

Et par av klematisene mine er litt stusselige enda. De er av samme type og begge fra plantasjen. Det er mange uker siden de ble plantet og den ene vokste fint for deretter å visne helt ned. Begge kommer med nye skudd men er ganske stusselige. Og så har du min tredje klematis da, som er fra Dyhre Gartneri i Moss. Den er så frodig og flott. Og den vokser som bare det selv om den bare er et par uker gammel. Det er tydelig stor forskjell på hvor de kommer fra. Og Dyhre. Dit må jeg tilbake til.

Likes

Comments

DIY

God kveld natt.

Sitter her å ser på og planlegger bryllupsreisen vår til neste sommer jeg. Det blir en ferie jeg kommer til å leve lenge på og som jeg allerede har begynt å glede meg veldig til. Men mer om det seinere ;)


Ville vise dere hva som endelig har kommet opp på soverommet. Jeg tar elendige bilder når rommet er så lite, umulig å få med det jeg vil, så her må jeg definitivt skaffe meg ei linse jeg kan bruke til sånt. Uansett, dårlige bilder eller ei, dette måtte dokumenteres. Etter 7 mnd med et soverom nesten uten oppbevaringsmuligheter var dette rimelig flott å få på plass. Og den flotte mannen min fikset dette på et par timer og til under 500kr. Det kaller jeg en god DIY!

Den er laget ut ifra bilder og en tanke om hvordan jeg ville ha det, så har ingen tegning eller "oppskrift" til dere, annet enn det dere ser ut ifra bildene her. Beina er 48x48mm, innfelt i hverandre i toppen, med en rundstokk på tvers, samt en hylleplate nede av hobbyplater som er totalt 40cm bred. Den er til slutt malt i fargen dempet sort.

Høyden på denne er rundt 210cm og ellers tilpasset vårt rom. Så perfekt❤

Hele rommet i sin helhet venter jeg med å vise til resten er på plass, sånn ca neste år sikkert ;)

God natt 🌙

Likes

Comments

Helgeturer/miniferier

Hei, igjen. Er vist et sommerfenomen dette, med sjeldne blogginnlegg - sånn var det ifjor her på bloggen også ;) Men jeg skal prøve å komme med et og annet innlegg fremover, så bloggen ikke tørker helt ut.


De siste ukene har vært så fine. Vi fikk camping-gjester her forrige mandag, bestevenninna mi og familien hennes tok turen helt fra Fræna. Og FOR noen fine dager!! Jeg krysser fingrene for at dette kan bli en sommertradisjon Sonja ;) De ble hos oss frem til fredag og vi ble helt rå på "Kubbe", så fort ungene var i seng sto vi resten av kvelden/natta å spilte. Moro!

Vi var også en dag på Sommerland, var litt turister her på Ulefoss og hadde rett og slett noen veldig fine dager. Fredag satte vi alle kursen videre mot Sverige, vi stoppet innom Moss for å hilse på mitt nyeste tante-barn, lille fine Celine - før vi kjørte til Nordby og møtte på Sonja og de igjen ;)

Det ble en natt i telt sammen alle 8 på Selater camping, før Sonja og familien satte kursen lengre sør i Sverige og vi reiste til DaftöLand hvor vi ble hele lørdagen, og siden vi ikke ville hjem tok vi oss ei natt nr.2 i telt, men denne gangen på Daftö Camping. FOR en fin plass. Var skikkelig trist å måtte forlate campingen på søndag og skulle gjerne hatt ei natt eller to til der, men siden jeg måtte ha et par dager på jobb måtte vi hjem. Vi har derimot allerede bestemt oss for at neste års sommerferie går nettopp hit. Og da skal vi ta flere dager!

Ungene storkoste seg her, og de ville heller ikke hjem. Det ble masse karuseller, slush, lek, pirat-teater og kos. Og vi var skikkelig heldig med været, det var knallvær hele lørdag og søndag. Etter mange timer på daftöland var det skikkelig digg å legge seg ned ved bassenget inne på campingen, og nok en gang storkoste ungene seg. Jeg tror de var veldig fornøyde med Sverigeturen de også.


Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder

Meg og ungene var hjemme i 4 tiden på onsdag. Da hadde vi også fått vært en tur innom Moss og hatt oss ei natt der før vi kjørte siste biten hjem på onsdag. Mye jobb frem til lørdag men nå har vi endelig litt tid og ferie sammen. Alle fire. Herligheten som jeg har gledet meg til dette. Blir ikke så lang ferie, men jeg tar det jeg kan få jeg nå.


Igår fikk Christer snekret opp den lille "leveggen" jeg ville ha i det nyeste blomsterbedet mitt, samt et klatretårn for klematisen der. Jeg har allerede bestilt en til av denne, som kan være til klematisen som står nede ved veien. Jeg kom nemlig hjem med en bil stapp-full av planter. Jeg overdriver ikke når jeg sier at bilen i hovedsak besto av planter. Totalt var det vell rundt 30 nye planter med hjem. Dette en fin blanding av planter fra hagen til mamma, skogen, samt diverse hagesenter rundtom ;) -Og enda ønsker jeg med masse mer. Men jeg får ta det litt etter litt. Jeg sto ihvertfall med rumpa i været og plantet bare noen timer etter hjemkomsten på onsdag og innen kvelden var alle planter kommet i jorda. Nå må jeg bare få kjøpt litt mer jord slik at jeg får lagt på litt ny god jord på de nye plantene mine. Hage er moro altså!

Vell, nå var det litt av det som ble bygd igår jeg ville vise dere - måtte bare gi dere en liten oppdatering siden det har blitt over 1 uke siden sist innlegg.


Jeg skal få kjøpt meg en malekost imårra slik at jeg kan få malt dette. Tenker det må bli svart! Og når det da er helt ferdig kommer det selvfølgelig flere bilder ;)


Det er brukt 36x73mm planker, dobbelt på sidene og enkle over under og i midten, mens det er armeringsnett i mellom som det bare er boret hull til og tredd inn i plankene. To stolpesko som er slått ned i bakken på hver ende holder det hele oppe.

Klatretårnet er terrasseplanker som er splittet opp og kappet til etter ønsket høyde og størrelse :) Veldig fornøyd sålangt.


Tror dere forresten ikke at jeg fant drømme-treet mitt på et hagesenter i Moss da?! Dyhre Gartneri hadde de nemlig et poda eiketre. Helt perfekt for vår lille hage da det ikke blir noe særlig høyere enn 2m. Dette treet bare jeg ha. Må bare tilbake med tom bil seinere i sommer/høst. Det var nemlig ikke plass i bilen til noe tre denne gangen ;) -Så får dette pæretreet over her få en annen plass i hagen ;)

Likes

Comments

Fjellturer

God kveld, fortsatt fra Sundedalen.

Seint igår kveld ble det fjelltur på meg sammen med ei god venninne. Vi startet klokka 9 og var ikke nede igjen før klokka var nærmere halv 12. Fordelen her er at det ikke gjør noe, det er lyst så lenge at sånne turer nær midnatt har jeg hatt ganske mange av når jeg er her om sommerene.

Turen igår gikk til Sjurvarden. Denne toppen ligger på en fjellkjede hvor du blant annet finner Melen og Ryggen mellom Sjurvarden og Melen, to turer jeg har gått og skrevet om her på bloggen før. (klikk på navnene for å komme til de innleggene)

Sjurvarden er altså 667moh, og start er ved skytterbanen på Skotten og derfor starter den nesten på 0. Turen ligger her i Fræna Kommune og den gir deg definitivt valuta for strevet når du kommer opp med en helt sinnsykt imponerende utsikt. Fra start og tur/retur toppen er det 10,3 kilometer og vi brukte igår 1 time og 30 minutter opp, og litt over 1 time ned igjen.

Her ser dere hele fjellkjeden. Den første toppen fra venstre er Sjurvarden, ryggen imellom og neste spisse topp er Melen


Det var helt vindstille når vi gikk igår og 15 grader ved start og 11 grader når vi kom ned igjen. Perfekte forhold for en sen fjelltur. Vi fikk ihvertfall pratet masse og jeg hadde en kjempefin tur. Det er virkelig flott her! Hvor mange ganger har jeg ikke sagt det; ingen tur hjem til familien her i Fræna uten å gå minst 1 fjelltur.

Jeg lever i håpet om en fjelltur nummer to før vi skal kjøre hjem igjen, men været er litt lunefullt den helgen her, så vi får se. Krysser fingrene, men om ikke så har jeg ihvertfall denne flotte turen jeg kan "leve" litt på. Den greier fint det en stund den!

God helg da dere!

Likes

Comments

Treningsdagbok

God kveld!

Nå har jeg akkurat kommet inn ifra kveldens lille løpetur og jeg kunne ikke annet enn å hive meg over dataen slik at jeg får delt bildene med dere. Jeg har delt bilder fra kyststien her før, men det er så fint her at det bare må deles igjen. Jeg bor riktignok ikke her, men makan å heldig jeg er som er her ifra. Det er jeg stolt av! Og jeg elsker derfor å komme hit på ferie, og kanskje spesielt på sommerhalvåret når fjell og natur kan nytes.

Jeg og ungene har vært her siden mandag og vi tenker å bli her enda noen dager til. Mannen måtte jobbe så mye denne uka, så da passet det igrunn greit at vi kunne være her.


Uansett. Kyststien. For de som ikke er kjent er dette altså i Møre og Romsdal, Fræna Kommune og i Bud. Kyststien er vell totalt ca 7km rundt tror jeg, og den går langs havet store deler av turen. En del er ved foten av Gulberget. Alt i alt en helt utrolig flott tur. Og jeg utfordrer deg til å gå/løpe denne på en solskinnsdag uten å føle behovet for å ta bilder. Det går bare ikke. Ikke for meg i alle fall!

Dagen idag har jo også vært nyydelig! Det har sikkert vært opp mot 18-20 grader og jeg har faktisk fått sola meg litt på verandaen til mor. Det er ikke feil i alle fall. Vindstille og fine forhold så en tur i kveldingen når ungene var lagt bare måtte jeg få til. Dagens runde rundt kyststien endte på ca 70minutter. Ingen fartsrekorder med andre ord, men sånn går det når man må stoppe hver 10.meter for å knipse bilder ;)

Hååper på flere fine dager her altså! Det er så fint når det er fint!!

For et par korte filmer og mer bilder fra turen må du gjerne inn å se på instagram storyen min - @lenemlands, den ble oppdatert hyppig iløpet av turen.

Jeg mener, til en sånn utsikt, i disse omgivelsene - så må man jo bare det! -Og bildepausene til tross så kjenner jeg det godt i beina, jeg løp opp alle bakker og hvor det var flatt, og gikk i alle nedoverbakker samt det lille som er på asfalt. Det kjennes! Og det var på tide! Kjenner at det er blitt litt for lenge siden sist løpetur. Og en tur som den her er det beste, hvor jeg kan nyte omgivelsene og glemme litt hvor sliten jeg er. Da går trening som en lek!

Likes

Comments