Villa B - Hage/uteområder

Når man sitter midt-vinters å venter på våren da er det vel lite som passer bedre enn et tilbakeblikk på hage-året 2017? Jeg skrev et lignende innlegg ifjor, da om hageåret 2016. Det finner du ved å trykke HER, kan jo være greit å se hvor langt vi har kommet siden da. 2016 var også første året med fokus på uteområdet etter innflytting høsten 2015.

Jeg har alltid voldsomme planer, og har det nå også. Men jeg er også bittelitt realistisk, så jeg skjønner at jeg ikke kan få alt med en gang. Men det hindrer meg jo ikke i å planlegge og drømme. ;)

Ifjor fikk jeg inn MYE mer blomster i hagen, men mange av planene står fortsatt på vent, slik som hage-skuret/drivhuset mitt, og overbygget over verandaen blant annet. Men jeg håper at i år - kanskje det er året jeg får et av disse to på plass? Vel, jeg skal ikke ha for høye drømmer om det egentlig. Vi skal nemlig 2 uker til USA på bryllupsreise så jeg ser for meg at årets feriepenger blir godt spist opp der ;) Uansett - noe blir det nok i år også!


Jeg startet hage-året mitt ifjor inne. Jeg prøvde meg nemlig da på mine aller første selv-sådde sommerblomster. Et prosjekt jeg var kjempespent på men som gikk over all forventning. Jeg fikk mange flotte og store blomster som holdt hele sommeren! Utrolig moro. Mersmak ga det også så nå har jeg akkurat bestilt meg inn årets nye frø ;)


Vi bygde også et par opphøyde karmer, hvor jeg kunne plante litt grønnsaker. Er jo ikke store hagen vi har, men jeg vil jo ha litt av alt uansett. Ifjor plantet jeg derfor noen gulerøtter, spinat, grønnkål, asparges, rabarbra og en bringebær busk der. I tillegg til gressløken som kommer fra hagen til min mor. Spinat og grønnkål fikk jeg fylt opp fryseren med så jeg har klart meg hele vinteren på! Digg!

Vi satte også et par poteter i en sinkbalje og fikk en hel haug av poteter!

Jeg var jo også på min faste sommer-tur opp til mamma hvor resultatet er en stapp FULL bil på vei hjem igjen. Og da ikke av bagasje, men kun av planter. Det var da en fin blanding av planter gravd opp i hagen til mamma: Liljekonvaller, bregner, flere store hostaer, og en 2-3 andre stauder. Samt noen turer innom noen lokale hagesenter sammen med mamma, hvor vi var så heldige å komme over staudesalg! Da ble det flere typer prydgress, flere hvite og grønne stauder, forskjellige typer bunndekkere, pioner osv. Jeg kan i alle fall konkluderer med at det var en svært så lønnsom tur opp til familien i fjor og at hagen fikk masse nye tilskudd.

At jeg kjører meg mer og mer inn i hvit hage er det liten tvil om. Og jo mer tid som går jo mer sikker er jeg på at dette er riktig for meg. Jeg syns fargerike hager er kjempeflotte! Og blir til tider litt usikker på eget valg. Men igjen, når jeg ser en skikkelig gjennomført hvit hage er jeg ikke i tvil. Jeg vil ha en helt gjennomført hvit og grønn hage! Og alle plantene som flyttet inn til oss ifjor var nettop det, eller grønne. Elsker grønne busker, bunndekkere og stauder også!

Et nytt blomsterbed ble anlagt og en god del av årets nye planter fikk komme hit. Sammen med et pæretre, en hvit klematis, buskbomm'er og eføy'er.

Jeg beiset også verandaen, vi fikk på plass trapp opp til verandaen fra hagen. Jeg malte rekkverk, og vi bygde stort flott utebord. Vi har også begynt å legge stein rundt husveggene.

Vi fikk også ordnet den lille ekstra-parkeringen vår (tidligere innkjøring), hvor vi fikk gravd vekk jord, lagt duk og grus, samt steinlagt kant mot hagen/gresset. Der bygde vi også et huskestativ, hvor det på ene siden kan og skal klatre en klematis. Huskestativet ble flittig brukt av barna, og ingenting gjør meg mer glad enn noe som kan brukes like mye som det ser fint ut! Altså, vi hadde jo en effektiv sommer tross alt. Masse sånn småtterier som kom på plass. Deilig.

I tillegg til dette har det kommet blåbær-busker rundt hele verandaen, en drueplante er plantet ved siden av, og en liten busk har kommet på andre siden.

Og som nå er blitt fast hver høst - sette løker i jorda.

Jeg kjøpte jo mange i 2016 og, men da kun rosa, så disse ga jeg til mamma også kjøpte jeg en haug hvite istedet. Gleder meg til å se om dette ble vellykket!

Under her ser dere vår 2017, gleder meg til vår 2018! - Men nå vil jeg også legge til at vinteren vi i år har hatt er finere enn på så lenge jeg kan huske, vi hadde en kald og hvit desember, og snøen har bare fortsatt å komme, så nå er det vell i underkant av en halv meter snø.. Litt mildt akkurat idag, men er meldt kaldt og snø igjen om et par dager. Og da kan til og med denne sommer-jenta nyte vinteren. Når det faktisk ER vinter!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Lille-julaften & lørdag


Jeg har vært (og er fortsatt) på jobb i hele dag - men om en times tid tar jeg en aldri så liten juleferie jeg også! Det blir godt! Gleder meg til masse kvalitetstid med familien. Jul altså!

Vi hadde tenkt å kjøre oppover på hytta ikveld etter jobb, men siden vi har hatt så mange sene kvelder og mye jobb den siste uka tenker vi at det kan være deilig å være hjemme og bare slappe av ikveld! Kjenne at julefreden senker seg liksom. Også reiser vi bare imorgen tidlig istedet!


Noe som har blitt gjort den siste tiden er noen endringer på kjøkkenet. Nå er kjøkkenet bare 2,5år gammelt, men benkeplaten levde på lånt tid. Den skulle jo bare være en midlertidig løsning som varte en del lengre enn planlagt. Men som vi nå har byttet. Vell, ikke alt. Øya er vi ikke ferdig med enda, mannen har måttet jobbe så mye overtid at vi har ikke rukket det enda. Vasken vår knuste vi jo i begge hjørner når kjøkkenet var nytt - som vi da bare limte sammen. Den skal også byttes nå! Uansett, når skap og benkeplate først måtte ned så fant jeg ut at jeg ville gjøre litt om - sjokk? Så da flyttet vi en del av overskapene bort til hjørnet der ungene tegner og gjør lekser. Slik at de nå kan ha hobby-tinga sine i skapet der. Også bygde vi inn ventilatoren vår. Litt mer plass rundt steketoppen nå - det trengte vi.

Det er jo ikke ferdig. Må jo listes igjen, samt få øya ferdig. I tillegg til at det skal opp noen hyller på veggen. Men jeg ville bare vise dere hvordan det var nå. Jeg er storfornøyd! Syns dette kledde huset vårt skikkelig godt! Syns ikke du?

Benkeplaten er i furu, beiset med et strøk i fargen hvitkalket, deretter et strøk med fargen sjøsand, som er tørket av med fille. Jeg har satt inn med olje. Men den trenger nok enda et strøk eller to til med olje før den er helt "tett". Uansett kjempefint. Med så mørke vegger var det skikkelig godt å få ei lys benkeplate. For ikke snakke om luksusen ved å ha en tett benkeplate da! ;)


Ikveld skal pakkene under treet pakkes ned og bli med på julefeiring på fjellet, jeg gleder meg. Og med dette vil jeg ønske dere alle en riktig GOD JUL <3 Bruk tiden godt og NYT!

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Dere, jeg har frihelg!

Mannen er på julebord med jobben, ungene sover og jeg sitter å ser på Kardashians mens jeg nyter et stort glass pepsi max. Nå har jeg det fint altså!

Huset preges av delvis kaos, men det er lite å gjøre med når vi begge jobber så mye som vi gjør. Men nå er ihvertfall det nye spisebordet ferdig bygd, så da gjenstår det bare å pusse det, samt beise det i en fin farge. Der er jeg faktisk veldig usikker enda. Jeg vil ha et lysere bord enn jeg hadde, men jeg vil ha en veldig kald farge - uten at det er grått. Hmm.. Må nok fundere bittelitt mer på dette.

Kjøkkenet gjennomgår også en del endringer. Benkeplaten skal mest sannsynlig byttes ut nå. Den er jo inne i sitt 2.år, og det er vel igrunn en del lengre enn vi først hadde tenkt med denne midlertidige benkeplaten. Ikke sikkert, men jeg håper. Vasken skal ihvertfall byttes ut, den knuste jo i begge hjørner bare noen dager etter at vi satte den på plass for 2,5år siden. Men heller ikke den har vi stresset med å bytte før nå ;)

Jeg har også noen andre planer for kjøkkenet. Men jeg vil heller vise det når det er på gang enn å prøve å forklare, for det er umulig. Nå tenker jeg uansett bare å fortsett å nyte denne kvelden - og helgen.

Nye bordet vårt:

God helg ❤

Likes

Comments

God dag!

Jeg skal ikke skrive for mye om hvor raskt dagene går for tida ;) Men dere skjønner tegninga!

Jeg har begynt å julepynte huset da, og på torsdag tar jeg meg fri på dagen for å gjøre det meste klart til 1.desember. Julehuset vårt i år blir så mye bedre enn ifjor. Ifjor var jeg ikke fornøyd - i det hele tatt. Manglet noe. De siste årene har jeg hatt minimalt med rødt, for jeg syns det er så fint med de hvite julehjemmene rundtom. Men jeg kan konkludere med at det ikke er noe for meg ;) Skal det bli skikkelig julestemning må det rødt til. Så i år har jeg kjøpt røde julegardiner til stue og kjøkken. Samt, mer rød julepynt og nisser får komme frem. Puter og pledd - også i rødt. Det eneste jeg ikke vil ha rødt er juletreet, det blir kun hvite kuler på det i år. Men jeg ser allerede nå at dette blir bra. Og juletreet? Det ble et i potte denne gangen - og det er så fiiint! Håper det lever over jula ;)

Vell, julehuset skal dere få se seinere. Jeg ville egentlig bare titte innom her en tur, med et lite bilde fra soverommet vårt. Jeg har ønsket meg disse posterene såå lenge så når vi fikk de i gave i sommer fra et godt vennepar ble jeg såå glad! hihi.. De kom opp på veggen i høst og jeg liker de bare mer og mer. Passer perfekt inn på soverommet vårt. De finner du HER forresten.


  • 768 Lesere

Likes

Comments

USA 2018

Hei der og HEI lørdag!

Idag er jeg "tidlig" ferdig på jobb ettersom butikken stenger kl.16.00, og det kjenner jeg er helt greit. Jeg setter SÅ mye mer pris på helgene nå - selv om det kun er fra lørdagsettermiddag. Blir vell naturlig sånn når man jobber mye. Men jeg liker det!

Uansett, det var ikke jobb jeg ville dele med dere idag, men tur. USA-tur! Vi var så heldige å få 2ukers barnepass med foreldrene mine som vi kunne bruke neste sommer - til bryllupsreise. Har du hørt? Det må være noe av det fineste vi kan få i gave ;) hihi.. Småbarnslivet er fint - men en bryllupsreise uten barn er også veldig fint! Og USA - jeg har aldri vært der, og tror heller ikke vi får reist dit med ungene på enda mange mange år, så da var det et enkelt valg og velge hva vi ville gjøre med vår bryllupsreise.

Jeg sitter derfor å bruker de rolige timene på jobb med å søke meg frem, prøve å finne ut hvor vi skal kjøre og hva vi vil få med oss. 2 uker uten unger er lenge - men 2 uker på tur i USA er lite!! Så vi må prioritere, prøve å velge. Og det kan jeg fortelle dere er en veldig tøff oppgave, det er så mye vi vil rekke å se og oppleve når vi endelig er der og vi har allerede ombestemt oss et par ganger - og kommer sikkert til å fortsette med det noen ganger til ;) Vi kommer jo uansett ikke til å låse oss med alt for mange forhåndsbestilte hotell-netter, og på den måten vil vi jo uansett kunne ta en del på sparket når vi er der nede. Vanskelig å sitte her hjemme i kalde Norge og vite hvor vi kanskje vil ha en dag ekstra og hvor vi egentlig bare kan kjøre gjennom. Så det må stå litt åpent.

Men vi har uansett en liten plan - det må vi jo ha! Vi flyr over til New York først - og blir der i 4 dager. Vi er fullstendig klar over at ved å starte i New York, og i tillegg være der så mange dager tar en stor del av "kaka", men vi bare må innom der. Vi vil oppleve så mye som mulig selv om det bare blir en liten smakebit av hvert sted. Vell, videre hadde vi tenkt å kjøre USA på tvers, men nå har vi falt litt bort fra det, grunnen er at det er så mange steder i vest vi kunne tenke oss innom, noe det ikke vil bli tid til hvis vi skal kjøre hele veien. Så da velger vi å fly fra New York og til Las Vegas (tror vi), har ikke bestilt de billettene enda. Vi tenker 1 dag i Las Vegas. Selvfølgelig burde vi hatt mye mer tid på hvert sted, men vi vil prioritere å se mange steder, fremfor alt på hvert sted. Fra Las Vegas går turen til Grand Canyon - selvføllgelig. 1 eller 2 netter her, vil få med meg en soloppgang!! Fra der kjører vi til Oljato-Monument Valley, altså - har dere sett hvordan det er der?? Det er så fint! Jeg blir så fascinert av storslått natur. Så en del sånn opplevelser må det bli.


Fra her går turen videre til Death-Valley. Det bare må sees det også! Vi fortsetter så mot Yosemite National Park. Noen overnattinger underveis fra Grand Canyon vil det selvfølgelig bli, hvor og når må vi nesten føle på underveis. Men mange naturopplevelser blir prioritert - som dere sikkert har skjønt til nå.

Fra Yosemite tenker vi oss en tur innom San Francisco før vi begynner på turen nedover Highway 1 til Los Angeles. Også underveis her vil det bli noen stopp. Noen dager i LA før vi så flyr hjem igjen. Tror du ikke dette blir bra? Det blir mye kjøring, men det er sånn vi liker det.


Alle bildene i dette innlegget er LÅNT, ikke mine. Kun brukt google for å finne de!

Og at vi kommer til å endre oss å gjøre noe helt annet er ikke umulig ;) Eneste som blir forhåndsbestilt er hotell i New York (ettersom vi reiser når det er høysesong), samt fly til Las Vegas, og hotell i Grand Canyon (også her blir det raskt fullbooket så må være tidlig ute). Resten er egentlig helt åpent. Men det er litt godt. Bare meg og mannen på veien - hvor vi kan kjøre i akkurat den retningen vi har lyst til! Liker det! Og gleder meg?! Neste sommer kan ikke komme raskt nok!!


Noen som har egne erfaringer å komme med? Steder på Vest-kysten vi MÅ innom, ting vi må oppleve?

Likes

Comments

Grunnen til mitt fravær fra bloggingen denne høsten er altså det. Jeg har åpnet egen barnebutikk på Ulefoss, Borgen Barneklær! Butikken tar naturligvis nesten all min tid nå så bloggingen har jeg lagt litt til side, nå tenker jeg heller at det kanskje bare kommer et innlegg nå og da. Vil tro det kommer litt mer etterhvert som butikken har fått stablet seg litt på beina. Er jo utrolig mye å sette seg inn i. Dette er jo helt nytt for meg. Men så moro!!


Vi åpnet 22.september etter å ha brukt 2 uker på å få lokalet klart. Vi valgte å bytte gulv, samt male alle veggene. Vi lagde også noen hus og bord. Og har egentlig laget det meste av innredningen selv. Syns butikken ble veldig fin ved å gjøre det. Også er det vel ingen hemmelighet at jeg liker å holde på med sånt ;)

Det var ikke mange ukene før vi overtok at vi bestemte oss for å åpne butikk så alt har gått veldig slag i slag!

I fare for å få det til å virke som et rent reklame-innlegg for egen butikk, så vil jeg jo fortelle dere litt om den og da! Vi har klær og leker i alderen 0-12år, og har for tiden merkene: Gullkorn Design, Hust&Claire, Memini, Hummel, Joha, MikkLine, Wheat, Kids Concept og Reima i butikk. Men ser ikke bort ifra at det vil komme flere etterhvert. Må nesten prøve meg litt frem.

Følg oss på sosiale medier da. Vi sender og har gratis frakt! Borgen Barneklær på Facebook, og borgenbarn på instagram.Nå skal vi straks sette oss i bilen og kjøre nordover - dåp for vesle tantegutten min i Fræna i helga. Tilbake igjen på mandag så det blir en bitteliten miniferie på oss. Ses snart!

  • 883 Lesere

Likes

Comments

Villa B - Interiør

Som alltid når jeg har et nyryddet - og vasket hus, må det knipses bilder ;) Man må benytte seg av de mulighetene en har! ;)

Men altså! Vi skal ha en liten sammenkomst nå idag. Vi giftet oss i Spania i vår og har jo ikke fått feiret dette med vennene våre - annet enn de som var med. Så vi ville få til en kveld hvor alle samles! Gleder meg veldig - men før den tid skal vi bygge et nytt spisebord. Et som vi skal ha på verandaen, men som vi sikkert kommer til å benytte oss av inne ikveld tenker jeg. Samt at jeg må klippe plen. Ellers er det klart.


Sola lar vente på seg - og det kan se ut som at den ikke vil vise seg i det hele tatt før imorgen, så da er jeg veldig glad for at vi avlyste grillingen og heller serverer noe enkelt å spise utover kvelden inne istedet. Denne våren, sommeren og høsten har så langt vært den mest ustabile og våte sesongen jeg har opplevd på mine 6år her i Telemark. Dette har vært stusselige greier!

Jeg ville bare gi et lite livstegn fra meg. Vært veldig stille her igjen nå. Men det er mye som skjer for tiden så jeg må prioritere. Jeg skal selvfølgelig dele dette så fort jeg har landet litt - og det meste er klart. Men frem til da blir det nok noe roligere her inne, men titt gjerne innom innimellom for å se om jeg har delt mer av høstens planer for dere ;)

Ha en riktig så fin lørdag dere!

Likes

Comments

Hverdags-glede

Idag, i 1 tiden, pakket vi en sekk med håndklær og badetøy og tok oss en veldig spontan kjøretur til Treungen i Nissedal Kommune. Det er i underkant av 2 timer å kjøre for å komme helt frem til jettegrytene, men det var det verdt idag. Selv om vi kanskje var ute litt i seineste laget. Men det er jo det som er så fint, en helt vanlig søndag når sola stråler. At vi bare kan hive oss i bilen og oppleve litt fremfor å kun være hjemme.

Og for en fin dag!

Har du ikke vært der enda anbefaler jeg det veldig! Jettegrytene er rett og slett naturens eget badeland. Det er sklier ned svabergene og store "gryter" som en kan bade i. Hele området er ca 300m langt og her kan du virkelig kose deg en hel dag om du har med deg litt niste. Dog, med veldig små barn er nok ikke dette stedet å reise, fjellet er veldig glatt og det egner seg nok bedre for litt med selvstendige barn.


Amalie fant sg en passende liten "vanndam" med tilhørende sklie så ho storkoste seg med å gå opp og skli ned der ;) Adrian og Christer holdt mest på i den store "sklia", og utrolig nok så prøvde jeg meg en tur i den også. Litt friskt i vannet, men for en opplevelse!

De største jettegrytene kan være hele 20 meter dype, og du finner små fall og ganske mye større fall. Det var fult av folk her idag og unger overalt. De hoppet fra kanter og kom på magen nedover "skliene". Det var også lett å se hvem som hadde vært her en del før, for de hadde nemlig badesko ;) Det er kjempeglatt å gå på fjellet så det er nok ikke dumt å ha det!

Adrian var litt skeptisk til å begynne med, men han kom seg uti og kosa seg når han først var i gang, neste gang skulle han hoppe også sa han ;)

En kjempefin sommerdag her i Telemark.

-Og jeg anbefaler definitivt en tur hit til jettegrytene! Men husk å ha med en 100-lapp til bommen du må passere!

Likes

Comments

DIY, Villa B - Interiør

Når vi begynte med oppussingen av dette huset for 2 år siden så viste jeg med en gang at jeg måtte ha brede/høye gulvlister på de svarte veggene, men sånne lister er jo ikke akkurat veldig budsjett-vennlige så vi fant ut at vi like gjerne kunne lage våre egne. Og enklere enn dette tror jeg ikke det blir!


Vi har svarte (dempet sort) og slette vegger på kjøkken, delvis i spisestua og i tv-stua. Men det kan ikke bli for mye. Jeg blir mer og mer glad i disse veggene, selv etter 2 år ;)

Fremgangsmåte høye / brede gulvlister: Det vi har gjort er rett og slett å feste på vanlige profilerte gulvlister, målt opp passende avstand og satt på en liten dekorlist ca 15cm høyere opp og deretter malt med samme fargene som listene imellom. Enkelt, ikke sant?

Dette er jo ikke noe som vi nettopp har laget, men jeg har fått litt spørsmål om gulvlistene våre i det siste og når jeg bladde meg gjennom arkivet her på bloggen så jeg jo at jeg ikke har vist noe direkte om de. Og det kan jeg jo ikke ha noe av ;) Så et innlegg dedikert listene måtte komme!

Jeg mener, har du sett finere gulvlister eller? Jeg elsker de!

Likes

Comments

Villa B - Hage/uteområder, Villa B - Kjøkkenhagen

Hagen, den lille jeg har fått opparbeidet meg så langt - er så frodig nå. Jeg kan bare forestille meg hvordan den vil være neste år, når alt jeg har plantet i år har fått grodd seg til. Og sånn vil det vell fortsett hvert eneste år vil jeg tro ;) Denne hagegleden altså!

Kjøkkenkroken min i hagen den har blitt over all forventning! Grønnkålen tar jo helt av og er kjempefin og stor, har høstet litt av den allerede, og ser nå hva som må plantes på en litt annen måte neste vår ;) Greit at alt får sol! Men jeg lærer av det jeg gjør "feil" i år jeg så neste år må grønnkålen få mer plass, eventuelt kun 1 plante. Bringebærplanta vokser, spinat, og rabarbra-plantene blir jo også store. For ikke å snakke om asparges-spirene mine, de har jo blitt så mange. Blir moro å se hvordan de utvikler seg i årene som kommer!

Et par av klematisene mine er litt stusselige enda. De er av samme type og begge fra plantasjen. Det er mange uker siden de ble plantet og den ene vokste fint for deretter å visne helt ned. Begge kommer med nye skudd men er ganske stusselige. Og så har du min tredje klematis da, som er fra Dyhre Gartneri i Moss. Den er så frodig og flott. Og den vokser som bare det selv om den bare er et par uker gammel. Det er tydelig stor forskjell på hvor de kommer fra. Og Dyhre. Dit må jeg tilbake til.

Likes

Comments