Header

Tack verkligen för all fin respons jag fick på förra inlägget jag skrev. Och inte visste jag att hashtagen #meetoo bara skulle explodera någon dag senare! Detta är något som är så viktigt att kunna prata om för att kunna gå vidare. Jag är så glad över alla fina meddelanden jag fick, keep up the good work och fortsätt stötta varandra!

Idag har jag kört ett 10,5 timmes jobbpass så jag är lite mör i kroppen då det dessutom var en hetsig dag. Skönt att komma hem till min underbara familj. Fick en överraskning också, Sebbe hade köpt en ny vinterjacka till mig! Jag som verkligen behövde en, tack tack tack.
Imorgon ska jag åka och hämta mina nya glasögon. Ska bli kul och skönt att kunna se igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

28e oktober 2016 publicerade jag ett inlägg här på bloggen.
Inlägget handlade om en film jag fick skickad till mig i oktober 2015, som spelades in i oktober 2014.
Nu är det oktober igen, vilket sedan två år tillbaka innebär samma sak för mig.
Filmen som skickades var på mig, omedveten, naken, i ett solarium.

Jag skulle kunna skriva tusen ord, långa texter om hur jag känner, hur jag har känt. Men sanningen är att det har gjort mig starkare, mer säker på mig själv och framförallt riktigt bra på att aldrig ta obefogad skit.
Kanske hjälper det någon annan som är i samma sits som jag varit i, kanske hjälper det någon att förstå mig, kanske hjälper jag mig själv.

När jag såg filmen, fylldes jag av panik. Ren panik. Det kändes som om alla visste hur jag såg ut under kläderna. Och.. det gör dom ju. Alla vet hur jag ser ut under kläderna, utan att ens sett videon. Jag har ett par bröst, ja, jag är kvinna. Jag har en mage, lår, händer och fötter, precis som alla andra.

Förstå mig rätt, det har inte bara varit en dans på rosor. Ibland när jag byter om i mitt sovrum får jag för mig att det står någon utanför fönstret med en kamera. Sen tänker jag att 'det är klart det inte står någon utanför mitt fönster', men OM det mot förmodan skulle göra det, kan jag lika gärna vara självsäker på mig själv.

Ofta är jag arg. När jag tänker på det blir jag arg. Speciellt eftersom jag vet hur filmen kom till och att jag var nära vän med han som såg till att den ens finns. Ibland är jag så arg så att jag bara vill skrika. Oftast är jag inte arg å mina vägnar utan alla andra tjejers. Tjejer som är i samma ålder som jag var då. Som kanske tycker att det är mer eller mindre normalt att nakenbilder och nakenfilmer sprids runt. Hur jävla sjukt är inte det?
Och ännu värre är det att killarna tror att det är okej.

Jag var som sagt nära vän med personen som filmade mig och jag visste att han, och många andra grabbar jag kände hade extremt mycket nakenbilder på tjejer jag kände. Dom visade mig till och med bilder ibland och antingen tittade jag inte, men var jag tvungen ryckte jag på axlarna och la ingen vikt vid det. HUR SJUKT? Varför reagerade jag inte? Antagligen har dessa tjejerna skickat bilden till någon dom vill ska ha den, inte att ALLA ska ha den. Hur kan man medvetet välja att skicka en bild på en person som är HELT blottad till alla hon känner eller åtminstone möter på gatorna?

Såklart existerar sådana här bilder på killar med. Men jag har aldrig, och då menar jag ALDRIG hört talas om att tjejer skickar runt den bilden till varandra, för att sedan fnissa åt den i skolan och trycka ner killen. ALDRIG har jag fått en nakenbild på en kille skickad till mig från en annan tjej? Men jag har däremot sett säkert hundratals bilder på andra tjejer, i killars telefoner/datorer osv. Det är så jävla förvridet och sjukt.

Det är helt galet och desto mer jag skriver om det blir jag arg. Jag filmade inte mig själv. Jag skickade inte filmen till någon, jag visste inte ens att filmen fanns förrän alla hade sett den. Om inte det är ett psykiskt övergrepp, vad är det då?


Det finns två sidor till av den här historien, och en av dom är polisen.
Det första som hände när jag fick reda på filmen var att få totalt hjärnsläpp. Jag visste inte vad jag gjorde, kunde inte prata, inte tänka. När det släppte ringde jag min pappa. Han sa det självklara: Åk till polisen och anmäl.
Så jag gjorde det. En timme fick jag vänta på min tur. Sedan fick jag komma in på ett kontor, redogöra för vad som hänt, visa filmen på mig naken för honom och sedan svara på frågor om vem jag trodde som kunde gjort det.
Polisen sa: "Tyvärr kan vi inte göra något. Det finns inga bevis. Hejdå".

TROTS att jag visste var filmen kom ifrån kunde han inte göra någonting. Han kunde inte ens försäkra mig om att dom skulle kolla över säkerheten på solariet i fråga. Han erbjöd ingenting. Där och då hade jag behövt någon att prata med, då hade jag sluppit flera månader med förlorad självkänsla, viktnedgång och psykisk ohälsa.


Den andra sidan av historien är de anhöriga till mig.
Många har varit så underbara. Inte lagt någon vikt vid filmen utan berättat för mig hur underbar jag är som person, att jag kommer att komma ur det och alltid funnit där för mig och lyssnat när jag behövt prata.
Men sen finns det dom som bara har varit tvungna att påpeka att det är mitt eget fel, jag ska absolut inte skriva något om det för det är skämmigt, hade jag inte lagt ut bikinibilder på mig själv hade jag säkert aldrig råkat ut för detta.

Och det är just sådana kommentarer som gör att jag oroar mig för dagens unga tjejer. Internet blir bara större och större. Det blir lättare att sprida skit utan att kunna få en enda konsekvens för det. Kan inte dessa tjejer då bara få ha ett bra, stabilt, stöd från vänner, släkt och familj?
Hela rättssystemet bygger redan på att vi får skylla oss själva för det vi blir utsatta för. Det beror på hur vi agerat, klätt oss och sminkat oss. Det beror på om vi drack läsk eller alkohol, sa ja eller nej, slogs eller inte slogs. Så snälla alla ni anhöriga till tonårstjejer, håll tyst om era jävla antaganden och påhopp. Bara stötta. Snälla bara stötta.

Och ni som är föräldrar till tonårsgrabbar, håll koll på vad dom egentligen håller på med. För jag kan garantera er att föräldrarna till han som filmade mig, aldrig skulle tro det om sin son.Jag har åtminstone fått konfrontera personen som gjorde detta mot mig, men även då, ansikte mot ansikte, nekade han. Trots att jag solade samtidigt som honom, trots att filmen hittades i hans dator. Och då finns det inget mer att göra, än att jag ska leva med det, leva med denna ilskan.
Men ska jag leva med det kan jag lika gärna passa på att hjälpa andra tjejer i samma sits:

Det går över. Det blir ljusare. När det kändes som att någon annan ägde min kropp, att jag inte kunde bestämma hur och var den skulle visas, då tog jag kontroll över det.
När någon slängde ur sig en dum kommentar, då blev jag ledsen och det är 100% okej, det är inte ditt fel. Det ligger ingen skuld på dig att någon satte dig i den här situationen och gjorde såhär mot dig, trots att det kanske känns så. Det är vad samhället och andra människor får dig att tro. Det är inte ditt fel. Oavsett om du har tagit bilden själv, eller inte tagit bilden själv, så är det inte ditt fel.
Skulden ligger på den som utförde brottet och ingen annanstans. Glöm aldrig det.

Länk till förra årets inlägg om detta hittar du här .

Likes

Comments

Idag tog jag mitt sista p-piller på länge. Jag har funderat ett bra tag på att sluta ta dom, då jag inte varit utan sedan jag var 15 år. Jag vet inte hur min kropp fungerar utan hormoner och det blev lite av en väckarklocka när jag inte fick hjälp av endometrioscentrum. I deras brev stod det att OM jag har endometrios, ja då håller p-pillrerna sjukdomen i schack och jag kommer ändå inte få någon annan behandling, så det är ingen idé att göra en utredning för att få diagnos.
Där och då bestämde jag mig för att sluta med pillren, det kommer antagligen innebära mycket smärta, men då kanske jag kan få hjälp iallafall. JAG VILL HA EN DIAGNOS.
Blir magen betydligt sämre av att jag inte tar hormoner, ja då har jag ju svaret där och då kan inte sjukvården blunda för mig.

Jag har även slutat dricka cola idag. Sedan förra sommaren när jag jobbade på restaurang har jag druckit enorma mängder cola. Då, under sommaren, var det mest för att få i sig koffein och socker för att orka. Nu är det för att jag är beroende. Tack vare mina nya p-piller och min colakonsumtion har jag gått upp i vikt. Inte farligt mycket, men mer än vad jag brukar väga. Så det var dags för en förändring.
Idag har jag tagit 2 koffeintabletter och istället druckit kolsyrat naturellt vatten. Det har funkat bra. Jag hoppas att det fortsätter så. Såhär dags vilken annan dag som helst har jag redan druckit ca 1 liter cola.

Det är helt enkelt dags för en förändring. Och troligtvis kommer jag inte må bra under en period, vem gör det av att avsluta ett beroende och DESSUTOM ändra hela hormonbalansen i kroppen?
Detta ska bli intressant.

Likes

Comments

Usch är så trött. Blev dubbelbokad idag så det blev ett 13timmarspass. Där fick jag igen för att ha tagit ledigt i helgen.. suck.
Nu ska jag ladda om inför ett eftermiddagspass imorgon.

Håller dessutom på med det årliga "Jag filmades naken men..."-inlägget på bloggen som kommer upp varje år, omkring den 20e oktober. Blir så mycket känslor varje gång jag tänker på det, både bra och dåliga. Så på ett sätt är det nog bra för mig att jag skriver om det, det är liksom min ventilering.
Dessutom kan det vara bra om ett tag framöver att se hur jag utvecklats. Hur tankar och funderingar utvecklas.
(Läs förra årets inlägg här)

Likes

Comments

Jag lagar det mesta av maten som äts hemma hos oss från grunden. Både min bror, min sambo och sambons dotter verkar föredra husmanskost.
Men, om jag ska vara ärlig trodde jag 4-åriga Amanda skulle rata kvällens middag: rotmos och fläsklägg. Men vet ni vad? Hon VRÄKTE i sig maten. På fem minuter var tallriken renskrapad. Det var riktigt roligt att se.
Någon gång ibland när det varit stressigt och Amanda varit hungrig har jag värmt på något halvfabrikat, men det går inte alls hem på samma sätt som husmanskost, och jag FÖRSTÅR det.
Vad är väl Scans köttbullar mot hemlagade?
Vad är väl pulvermos mot hemlagat mos?

Genom att laga maten från grunden vet jag exakt vad det är vi får i oss, och som i kvällens rätt har jag använt svenskt kött, lök, morötter, kålrötter, vatten, kryddor, lite mjölk och lite smör.
Visst tar det sin lilla tid, men det är värt det när familjen (och jag), älskar det. Vi står oss mycket längre på det och får i oss minimum av tillsatta ämnen så som E-ämnen. Dessutom får vi många matlådor som går att frysa in och ta ut när man blir hungrig, istället för att då ta fram en "Dagens frysta färdigrätt".
Självklart sparade jag även buljongen som blev av köttet och kryddorna som fått koka, det kan vi sedan göra soppa på med ex. falukorv eller köttfärs.
I längden blir det billigare och så mycket nyttigare, speciellt när man har full koll på vad som är i maten.
Och självklart ska barnen få i sig maximalt med energi.

Som ni ser hade Amanda redan ätit upp allt sitt fläsklägg när bilden togs, vilket är STORT. Hennes största intresse brukar ligga på kolhydraterna och inte proteinet.

Likes

Comments

Min lilla vovve Hilda är här hos oss just nu. Det är supermysigt (förutom på natten för att hon snarkar för högt). Saknar att ha henne här när hon inte är här. På dagen idag innan jag for och jobbade var vi utomhus en stund och jag var tvungen att fota henne i höstlöven.

I måndags var jag på synundersökning. Det var två år sedan sist och jag tyckte inte längre att mina glasögon passade. Jag såg inte riktigt i dem. När jag läste fungerade det bra men inte när jag skulle köra bil. Ska väl även tillägga att när jag fick dem för två år sedan kunde jag köra bil med dom och jag såg bra på långt avstånd också.
Optikern berättade att jag fått bättre syn, jag har helt enkelt vuxit sedan jag var där sist. Känns bra, men svider lite i plånboken. Hur som så har jag beställt ett par superfina bågar som jag ska hämta imorgon i två olika färger. Jag ska prova hemma med utsläppt och uppsatt hår samt med och utan smink. Ska bli superkul!

(bilden är oredigerad så jag vet att den inte är topptopp och lite för kall)

Likes

Comments

Kl 3 inatt for jag och Sandra och hämtade upp Lisa. Vi skulle köra henne till arlanda. Hon ska nämligen vara i Australien i en månad, och det känns redan så tomt. Vi följde med henne in tills det att hon gick genom säkerhetskontrollerna och sedan kramades vi. Gud vad jag kommer sakna henne. Men är så glad för hennes skull och att hon får uppleva ett sånt här äventyr.

Efteråt åkte jag och Sandra hem, tog donkenfrukost på vägen. Jag försökte sova en stund då jag skulle jobba på eftermiddagen. Kom i säng ca 9:30, satte alarm på 13:00 och började 16:00. Hektisk dag, men det gör inget. Imorgon ska jag jobba natt så då kan jag passa på att ta en låååång sovmorgon.

Likes

Comments

Jaha, idag var tant, läs 20 år, till Ullared med Lisa. Hon fick ju bl.a det av mig i födelsedagspresent, resa + mat.
Trots att vi båda hade ont i halsen (jag kände & känner mig febrig) så hade vi en bra dag. Jag shoppade en del, inte allt för otippat.

Winston fick bl.a ett klösträd. Vi har pratat länge om att köpa ett fint för att aktivera honom lite här hemma. Och för att han ska få känna att han har en plats som bara är hans, där ingen stör honom. Så idag slog jag till! Det fanns många olika i många olika prisklasser men det jag köpte passade vår misse bäst, det har ju nämligen leksaker som hänger ner! 399:- för detta träd.

Jag köpte även Amandas julklappar: en surfplatta, en gitarr, 2 pussel, 2 filmer och ett stort shopkinshus. Sebbe fick ett headset så han kan spela, då hans gamla är trasigt, en ny datormus och rakhyvlar.
Lukas fick en egen hårblås (han tar alltid min), lite grejer till hans hamster, rakhyvlar och ett mobilskal från iDeals of Sweden, eftersom han fick en ny telefon av oss i väääldigt för tidig julklapp tyckte jag att ett skal passade bra till.

I övrigt köpte jag min favoritmascara, det är så billig på Ullared i jämförelse med vad den kostar på Kicks. Köpte även hårspray, torrschampoo, fryspåsar, nytt halspand + namnbricka till Winston, ny leksak till min vovve, schampoo&balsam, deo, bäddset med får på till Amanda, snacks och kattsand. Samma med kattsanden, den kostar över 100:- på Willys, men ca 80:- på Ullared, riktigt värt!


Har nog glömt hur mycket som helst men jag är supernöjd med mina köp och det är nog grabbarna i huset med!

Likes

Comments

Idag har jag stått vid spisen nästintill hela dagen. Vaknade sent, behövde vila ut efter två jobbnätter.

Först bakade jag två limpor. Gott och billigt att göra sitt eget bröd. Det bästa är att man kan välja helt själv vad som ska vara i. Idag gjorde jag bara två helt vanliga utan nått speciellt. Imorgon tänkte jag göra två limpor med frön i och havssalt på.

När limporna var klara satte jag igång med skinksteken. La den i en form med lök, morötter, en buljongtärning och lite vatten. Öste skinksteken ca 4 gånger och tog ut den vid 74 grader. Till den gjorde jag kokt potatis och en äppelröra (stekte äppelbitar med smör och honung, blandade i lingonsylt, vinäger, svartpeppar och salt)
Gjorde sedan sås på skyn av skinksteken. Serverades med hemgjort äppelmos och hemgjord svartvinbärssylt som Sebbes mamma gjort.

Verkade bli en lyckad middag då både Sebbe och Lukas verkade nöjda. Det blev även tre matlådor, vilket är bra.

Allt som allt har jag lagat mat för knappt några pengar alls idag om man jämför med mängden. Riktigt bra, och gott!

Likes

Comments

Jaha, då ska jag jobba min första natt idag på mitt jobb.
Har tidigare bara jobbat dag/kväll på mitt nuvarande arbete så ska bli roligt att prova nått nytt. Har tidigare jobbat natt men det var ett tag sedan så det har varit en omställning idag att gå och lägga sig mitt på dagen och så där.
Har köpt koffeintabletter haha, hoppas det går bra trots att jag lär vara trött. Tar väl några nätter innan jag vänjer mig. Men kul ska det bli! :)

Likes

Comments

Title