Det føles som en måned og ti år på samme tid, men nå har vi altså holdt sammen i tre år. De lykkeligste tre årene i mitt liv. Takk for at du får meg til å le hver eneste dag, for alt du gjør for meg, for at hele familien min elsker deg og for at tantebarna mine forguder deg. Du er min helt!

takk for at du holder ut med meg ♥

Likes

Comments

Gjett hvem som var julenisse under julegrantenningen i helgen? Meg. Hvem bestemte at det var en god idé, egentlig? Jeg som ikke tørr å rekke opp hånden i klasserommet engang. Trodde helt seriøst jeg skulle få et illebefinnende mens jeg ventet på å komme i gang. En puls langt over normalen, heftig aktivitet i svettekjertlene og tung, ujevn pust. Det føltes som å ta eksamen.

Men det gikk fint, alle barna fikk godteri og jeg lever jo åpenbart enda. Tok faktisk meg selv i å tenke at dette var jo faktisk litt gøy, helt til de små begynte å spørre meg hvorfor julenissen har maskara på seg, eller hvorfor julenissen har tatovering bak øret. De kunne også fortelle at jeg umulig kunne være julenissen, for jeg har jente-øyebryn. Og hvorfor i all verden har jeg vanlig tøy under nissedrakten min?

Jeg er ganske mye rart, men jeg er langt i fra kreativ. Svarene mine bar jo også preg av dette. "Det er så kaldt her oppe at jeg måtte inn på sportsbutikken å handle litt tøy før jeg møtte dere. Nissedrakten var ikke varm nok" eller "Siden nissen er innom så mange byer bestemte han seg for å besøke en tatoveringsbutikk. Er ikke det kult da!?". Favoritten må være "Nei du skjønner det at vi lever i 2016, så da kan nissen også pynte seg med litt maskara"

Beklager til alle barnesinn jeg har forkludret denne helgen. Jeg lover å aldri ta på meg en nissedrakt igjen!

..snapchat lately..

follow me on snapchat @ helmelk

Likes

Comments

For en liten tid tilbake ble jeg tagget i @lindanordgard sitt innlegg, hvor utfordringen var å svare på 11 spørsmål. Dette så gøy ut, og ikke minst så er det jo en ypperlig sjanse for de som er innom til å bli bedre kjent med personen bak bloggen. Here goes:

1. Hva er drømmejobben din, hvorfor?
Sykepleier, lett. Deretter vil jeg spesialisere meg innen pediatri, kreft eller videreutdanne meg til jordmor. Første mål er å komme inn på sykepleien :-) Hvorfor? Fordi jeg gjerne vil hjelpe andre, spesielt barn. Det må være helt forferdelig tungt med alle de skjebnene du møter, men også så utrolig givende. Ååh, som jeg gleder meg til den dagen jeg kan kalle meg sykepleier!

2. Hva gjør du aller helst på en søndag?
Søndager er i mine øyne laget for å slappe av på. De gangene jeg ikke jobber vil jeg helst sove lenge, prate og tulle i senga med R til vi ikke gidder mer, spise en deilig frokost, lese ei god bok/se en film/gå en tur og bare kose meg maks! Aller helst skal jeg være sminkeløs, i pysjen og med en dott på hodet hele dagen. Og dytte i meg smågodt. MASSE smågodt!

3. Sommer eller vinter? Hvorfor?
Det er alt for vanskelig å svare på. Jeg liker sommer, sol og varme - men får helt hetta av alle insektene. Jeg liker vinteren når snøen legger seg, jeg kan krype inn i store, deilige strikkeplagg, fyre i peisen og glede meg over desember som er rett rundt hjørnet - men det er vel ingen tvil om at kulda sliter en del på både kropp og sjel.

4. Sydentur eller storbyferie?
Storbyferie uten tvil! Jeg har virkelig ikke tålmodighet til å ligge på stranda i flere timer hver dag. Det ultimate ville jo ha vært en blanding da, storbyferie i et varmt land med muligheten til både shopping, sightseeing, soling og bading.

5. Hva er det flaueste du har opplevd?
Å herre, jeg opplever flaue ting hele tiden så jeg tror nesten jeg er blitt immun. Jeg kan fortelle en ting da, som heldigvis nå i ettertid bare er blitt en morsom historie, men som var helt krise akkurat der og da. Dette var altså før meg og R i det hele tatt var blitt offisielt kjærester, og han trodde vel fortsatt vi jenter alltid ser ut som prinsesser og sprer glitter i toalettskåla.

Det var tidlig på morgenen, og søt som han er bestemte han seg for å dra meg litt inn i armkroken sin og kose før han måtte på jobb. Jeg lå der i halvsøvne og hadde det egentlig utrolig fint, helt frem til jeg plutselig stivner til. Jeg merket en vibrasjon mellom rumpa mi og lårene hans, og en kjent lyd kunne høres gjennom dyna. Panikken kom snikende, denne kunne ikke bortforklares. Ikke bare hadde jeg akkurat fjertet foran R for første gang, men jeg presterte i tillegg å gjøre det han. Snakk om å ødelegge stemninga, da gitt. Skyt meg..

6. Hva provoserer deg?
En ting jeg virkelig har begynt å irritere meg over i det siste (og i hvert fall nå som jeg jobber på så mange steder og møter mange nye mennesker) er folk som aldri smiler. Spesielt om de heller aldri sier mer enn høyst nødvendig. Jeg mener, hallo? Selv prøver jeg å være så smilende å imøtekommende jeg kan overfor kjente og ukjente, men enkelte ser faktisk bare ut som de aldri har opplevd glede i hele sitt tilsynelatende miserable liv. Man smiler og er hyggelig - men får aldri noe tilbake. Sånne folk gjør meg skikkelig usikker, oppgitt og sinna. Skjerp deg og oppfør deg menneskelig, er du snill. På forhånd takk!

7. Når gråt du sist?
Her i forrige uke faktisk. Hele morgenen gikk visst i mitt hode til helvete, og jeg kan ikke en gang huske hva som tippet meg over kanten. Så ubetydelig var det, med andre ord. PMS much?

8. Hva er ditt favorittplagg, og hvor lenge har du hatt det?
Jeg er så glad i alle klærne mine, men noe som skiller seg ut er en grå hettegenser jeg fikk for sikkert 5 år siden. Jeg elsker den over alt på jord, haha!

9. Hva er dine tanker rundt jul og høytiden?
Jeg må innrømme at jeg er en sucker for advent med alle lysene, forventningene og kosen. Det jeg ikke bryr meg så veldig om er selve julaften. Maten, gavene og riskremen - ja takk. Alt styret og stresset? Nei takk. I år håper jeg å kunne jobbe på julaften, så kan jeg heller ta en litt mindre høytidelig, privat feiring dagen etterpå.

Utenom dette tenker jeg med blandede følelser at alt dette har en bismak. Her sitter vi i trygghetsbobla vår med gaver til flere tusen vi hverken trenger eller har plass til, og spiser oss sprekkeferdige på mat vi etterpå kaster. Samtidig sitter det mennesker der ute på gaten som hverken har mat i magen eller et tak over hodet. Hva om julen hadde handlet litt mer om å hjelpe andre som trenger det, i stedet for hvem av meg og deg som får flest gaver med dyrest merkelapp på? Det ene året jeg feiret jul i byen tok jeg faktisk et par timer av kvelden min til å servere mat og dele ut gaver på frelsesarmeen. Ååh, det var så fint å kunne glede noen som trenger det mer enn meg. Anbefales dersom du har muligheten til det!

10. Ønsker du deg barn? Evt hvor mange?
Ja, en gang i fremtiden. Tror jeg. Kommer litt an på hvor utsatt jeg har vært for skrikende babyer og bæsjebleier den dagen. Neida. Joda. Dessuten har jeg lest så mange skrekkhistorier om fødsler at jeg er sikker på jeg ender opp med både stomi og urinlekkasje resten av mitt liv. Og ikke minst all redselen for at noe skal gå galt. Om denne frykten nå en dag skulle slippe taket, så tenker jeg grensa går ved to stykker. Barn er det herligste som finnes

11. Hva er din beste egenskap som blogger?
Jeg tar ingen kommentarer for gitt, og jeg setter så enormt pris på alle som er innom og som legger igjen spor i kommentarfeltet. Nå skal det vel ikke så mye til i og med at jeg er en bitteliten blogger blant tusen andre, men det er utrolig stas uansett! Dessuten tror jeg det er en god egenskap å ikke henge seg opp i statistikk og lesere. Jeg vil mye heller ha et par faste lesere som jeg har et slags "forhold" til, enn tusen ukjente.


Puuh, det ble langt. Gratulerer til deg om du faktisk klarte å lese i gjennom alt sammen! Videre er egentlig regelen at jeg skal nominere 11 nye bloggere og lage 11 nye spørsmål, men jeg tror vi sier at denne er åpen for alle som leser dette, og som ønsker å svare på et par spørsmål. Håper noen hiver seg med, det er jo så gøy å se hva andre svarer :-)

Likes

Comments

.. that time of year 

Er det noen som vet å kose seg, så er det i hvert fall meg. Det første jeg gjorde da jeg var ferdig på jobb for i dag var å fyre i peisen, ta på ulltøflene og krype godt under teppet. Utenfor laver det ned, så du kan tro det var godt å komme inn i varmen. Sammen med mandariner er dette den perfekte kosen for årstiden vi er inne i nå. Love it!


Hvordan står det til med dere da? Jeg har vært både høyt og lavt de siste ukene, med danmarkstur, masse jobbing, bursdagsfeiring og besøk av familien. Storkoser meg, men skulle ønske jeg hadde litt mer tid, og ikke minst dagslys til å skrive og dele bilder her inne. Mimrer tilbake på den tiden jeg skrev hver bidige dag.. Til familie (som har klaget), venner og ukjente som stadig stikker innom, men aldri finner noe nytt: Beklager. Jeg er en av de irriterende bloggerene som plutselig uten forvarsel ikke skriver på to uker.

Nok om det. Er det noen som har begynt å pynte til jul enda? Jeg har drømt meg bort i alle slags nettsider de siste dagene, og disse godbitene fra Kähler dere ser over her står høyt på ønskelisten. Har dere tips til steder hvor man kan finne fin julepynt og søte nisser så legg gjerne igjen en kommentar under her! Trenger masse inspirasjon, her skal det pyntes :-) Håper dere har det fint?

Likes

Comments

..counting down the days..

Endelig mandag, noe som betyr at det bare er fire små dager igjen på jobb før vi reiser på den årlige Aalborg-turen vår. Guttene i gjengen er glad i god øl, så da er det klart vi må ned på juleøl-åpningen de har i Jomfru Aanes gade! For min del blir det mer shopping, mat og pina coladas. Mmmm.. Gleder meg en haug, selv om søndagen har en tendens til å bli noe uutholdelig. Vi snakker flere timer på en stappfull båt, etterfulgt av tre timer i bil. Jeg har fått en forbannelse kastet over meg hvor jeg ligger strak ut med kvalme og influensa-følelse hver eneste dagen derpå, så du kan trygt si at akkurat den søndagen er den verste dagen i året for meg.

Hvorfor jeg vil meg selv så vondt skjønner jeg ikke, men jeg er svak for pina coladas ass. Og ikke minst shopping. Her-re-gud som jeg gleder meg til akkurat det! Er på jakt etter en ny høst/vinter parfyme, så håper jeg kommer over en jeg liker. Kanskje en av dere har noen forslag? Jeg har noen timer i taxfree å slå ihjel!


Håper dere alle får en fin start på uken, og at resten av den blir fantastisk. Og du? Nå er det bare 54 dager igjen til julaften, eller 1296 timer om du vil. Ååh, for en fin tid vi har i møte

Likes

Comments

..Starting the weekend off right..

Hallo, og god fredag fine Har dere lagt noen spennende planer for de neste dagene? For min del blir dette første helgen på lenge hvor jeg ikke skal gjøre noe som helst, og det føles så godt. Utenfor er det i tillegg full snøstorm , så jeg har absolutt ikke dårlig samvittighet for at jeg bare sitter her og koser meg under pleddet. Havregrøt, serie på tv´en og appelsin.. Aaah, for en fin start på helgen!

Og dere? Telefonen min stod opp fra de døde igjen! Jeg la den under varmepumpa og tyve minutter senere var den plutselig på igjen. Stakkars, den telefonen har virkelig vært igjennom mye. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg mister den i bakken nesten daglig, og skjermen knuste for lenge siden. Likevel overlever den enda en tur i toalettet? Ingen tvil om at dette er en skikkelig fighter.

GOD HELG

Likes

Comments

for my camera..


M.Zuiko digital 25mm f1.8
er nok ikke den linsen folk flest går for har jeg skjønt, men til mitt bruk er den perfekt. De fleste bloggere bruker vel 45mm linsen, men siden jeg er ekstremt dårlig på antrekksbilder ser jeg lite poeng i det selv om den tar utrolig fine bilder. Man må jo stå flere meter unna det man fotograferer. Hjelpes!

Frem til nå har jeg kun brukt standardlinsen som fulgte med mitt Olympus pen e-pl7 kamera, så nå var det virkelig på tide med en oppgradering. Har allerede fått testet ut linsen litt, og jeg blir bare mer og mer sikker på at dette var det riktige kjøpet for meg. Det er vel lite som får opp motivasjonen som nytt kamerautstyr! Hvilket kamera og hvilken linse bruker du?

Likes

Comments

.. når telefonen detter ut av baklomma di og havner i toalettskåla ..

En epoke er over, og slaget er tapt. Selv om telefonen min konstant så ut til å være på selvmordsoppdrag, så har den på mirakuløst vis alltid overlevd. Den har til og med svømt i toalettskålen én gang tidligere, og kommet fra det uten uten en eneste skramme. Denne gangen gikk det dessverre ikke, skjermen var knust fra før av og tok til seg for mye vann. Død ved drukning.

To og et halv år med meldinger ligger lagret på den telefonen der. Det er så nærme tragedie man kommer! Men er man et surrehode, så er man et surrehode. Spørsmålet nå er hvilken telefon skal jeg ha neste gang? Rimelig sikker på at det blir iphone, men klarer ikke bestemme meg for om jeg skal ha plus eller ikke. Er redd den vil bli for stor, men for meg som alltid tar bilder, scroller på instagram og henger her på nouw så må den jo være en drøm å bruke? Hjeeelp, hva anbefaler dere?


You will be missed

deksel fra caseapp (sponset)

Likes

Comments


Har dere testet coop sin nye vegetardag-serie? Jeg har prøvd nuggets og tacofyll - og alt jeg kan si er nam! Synes konseptet er helt genialt for alle som prøver å kutte litt ned på kjøttbruken. For det første er det jo en fantastisk mulighet til å få i seg litt mer grønnsaker på, og for det andre er det bra for miljøet. Don´t mind if I do!


Til tacoen pleier jeg å steke fyllet med litt hvitløk, chilli og tacokrydder, bare for å få litt ekstra smak. Ellers putter jeg alt jeg ønsker av ingredienser i speltlompene mine. Salat, paprika, løk, avocado, mais, dressing.. Gjerne økologisk om det er mulig, det er uansett bare fantasien som setter grenser! Og det beste av alt? Dette kan nytes med goood samvittighet

Jeg er på ingen måte vegetarianer, men jeg ser absolutt ikke noe galt i det å kutte ned på bruken av kjøtt i kostholdet mitt. Som blekkulf og læreren printet inn i hodet vårt; Bruk hodet, vi har bare en klode. Så var det visst noe som festet seg likevel, haha. 

Likes

Comments

Frida, 1 år

Hipp hurra for verdens fineste lille niese som feirer sin aller første bursdag i dag

Nå har vi akkurat åpnet gaver, spist kake og kost oss masse med æresgjesten. Tror jeg må være tidenes stolteste tante og fadder, hun er jo så fin! Gratulerer så masse med dagen din, Frida. Vi er glad i deg

Likes

Comments