Mirakel sker! Det är jag fullständigt övertygad om eftersom jag själv varit med om det så ge inte upp. Men man måste själv hjälpa till också det gör ingen nytta att bara rulla tummarna och vänta tills ett mirakel sker.

Mirakel sker dagligen men många mirakel är så små så vi missar dem och tar dem för givet, det är väldigt synd för det är dessa små mirakel som får oss att må bättre.


Dagens tips: Tro på mirakel och öppna ögonen och se dessa vardagliga mirakel

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är lätt att känna sig allt annat än vacker när man mår dåligt men sanningen är att du är vacker oavsett vem som säger något annat.

Hur kan jag veta det då?

Jo för det vackra sitter inte enbart på utsidan, oavsett om du är utmattad, oduschad, osminkad och tycker att du ser allmänt katastrofal ut så kan din insida vara väldigt vacker. Därför är du vacker, tro på dig själv.


Dagens tips: Säg till dig själv att du är vacker, släpp ut din inre gnista, tro på dig själv

Likes

Comments

När man mår riktigt dåligt så är det svårare att se allt det positiva som händer runtomkring oss och det är väldigt lätt att glömma bort.

Ett bra sätt är att samla minnen, man kan göra lite hur man vill ett sätt är att ha en positiv bok där man skriver upp positiva händelser.

Man kan ha en låda där man samlar minnen som man samlar på sig exempelvis en sten från stranden där man skrivet på vilken strand och datum.

En mapp på datorn med foto är också ett alternativ.

Oavsett vilket eller vilka alternativ ni använder så kan det vara mycket värt att ha till hands mindre bra dagar.


Dagens tips: Börja samla på minnen

Önskar alla mina läsare en riktigt trevlig helg

Likes

Comments

Skulle inte tjafsa om dieter här, vill ändå göra detta inlägg som ändå handlar om vad jag testat på och som lett dit jag är idag.


Senaste årens dieter har varit 5:2, IFD kost och LCHF.

5:2 var både bra och dåligt för mig, jag lärde mig massor om min egen kropp. Vad jag kan äta och vad jag mår sämre av att äta MEN för mig slutade 5:2 i katastrof, det blev lättare och lättare att fasta samtidigt som det blev svårare att äta. Jag lyckades förtränga att jag faktiskt haft ätstörningar tidigare i livet...var ju så längesen och jag vet vad jag gör mm...trodde jag. Men för att göra en lång historia kort, börja inte med 5:2 om du haft ätstörningar någon gång oavsett hur längesen det är. Det kan trigga igång det igen.

IFD kost är inflammationsdämpande kost vilket jag tycker är väldigt bra att försöka tänka på. IFD kost och LCHF påminner om varandra på många sätt men inte helt. Jag gick över till LCHF för det kändes rätt för mig då, nu följer jag som sagt ingen strikt diet så jag vill inte kalla det vara sig det ena eller andra utan äter för att må bra vilket betyder att jag inte äter allt. Utesluter givetvis det jag inte mår bra av att äta.


Dagens tips: Lär känna din kropp, vad mår du bra av att äta? Vad mår du sämre av? Ät det du mår bra av.

Likes

Comments

I vår dagliga kost ingår ofta en del bröd men är brödet bra för oss? Vad innehåller det?

Osötat bröd – låter bra! Men är det bra?

Fullkornsbröd?

Grovt bröd?

Glutenfritt?

Osötat bröd innebär att man inte tillsatt socker vilket inte behövs ändå men det är en annan sak, brödet innehåller sannolikt en massa vetemjöl som kroppen gör om till socker ändå så vad är poängen?

Fullkornsbröd ska givetvis innehålla fullkorn som även då är kolhydrater men arbetar på ett lite annat sätt än vetemjöl. Men det krävs inte mycket för att få kalla ett bröd fullkornsbröd har jag sett, 7 % fullkorn läste jag på ett bröd...resten vetemjöl...ok.

Grovt bröd sägs vara bra men innehållet i dem är inte alltid det bästa, det är ofta så att grovt bröd innehåller mer socker än vanligt vitt bröd.

Glutenfritt bröd då? Nä innehåller en hel del socker dem med och är inte alls nyttigare.


Men hur gör man då? Det är faktiskt så att det inte är så lätt att bara skippa allt bröd, givetvis kan man men det är ett fritt val. Sen finns det som tur är alternativ :)


Jag bakar eget bröd efter eget recept, det bröd som är mest populärt här hemma är ett som påminner om danskt rågbröd. Jag delar med mig av receptet här:


8 ägg (storlek L)

3 dl vätska (vatten, kallt kaffe eller kallt svart te)

ca 1 tsk salt

3-4 dl fröer blanda som du vill

2 msk psyllium

4 dl fibrex

3-4 dl pofiber


Psyllium, fibrex och pofiber finner man bland glutenfritt i butiken :)


Vispa äggen poröst, tillsätt vätska och rör ihop med övriga ingredienser, blanda ordentligt och häll i form som är klädd med bakplåtspapper.

Ugn: 200 grader varmluft 45 min (ingen varmluft? 225 grader)


Låt brödet kallna! Jag brukar skiva upp brödet på skärmaskinen och sen stoppa i frysen.


Dagens tips: Baka eget bröd så vet du vad du har i det.


Likes

Comments

Lyssna inte på skvaller, vem mår bra av det och vem gynnar det? Men i och för sig kan det bli ganska kul av det ibland om man har förmåga att skratta åt det. Någon har hört att någon sa att någon sagt...ja ni förstår själv...det blir en höna av en fjäder. Visst någon kan ha sagt något om mig men vad spelar det för roll? Blir jag gladare av att veta detta? Personen som sagt något kanske var lite sur eller besviken på mig, då kan vem som helst slänga ur sig något som man egentligen inte menar och det är fullständigt mänskligt. Nej! Sluta lyssna! Det är min slutsats. Om man gillar mig fortsätter man att umgås med mig annars är det fritt att lämna, jag är ändå jag.

Skulle jag lyssna på allt så hade jag mått betydligt sämre nu, det är bättre att skratta än att ta åt sig.


Dagens tips: Sprid inte skvaller vidare, det är dumt och ta inte åt dig av andras dumhet och missförstånd.

Likes

Comments


Att vara sjuk är inget man väljer, det kan tvärtom vara ett rent helvete.

Allt slits ifrån en, din självkänsla och ditt självförtroende faller i botten.

Människor känner inte igen dig, dem drar sig undan ofta av rädsla för dem vet inte hur dem ska hantera situationen. Andra sitter inne med all världens sätt på hur just du ska göra för att bli frisk och är noga att påpeka det när ni ses.


SLUTA! Man behöver inte vara rädd för människor som är kroniskt sjuka, dem smittar inte det räcker långt att bara finnas där vid behov.

Tro för allt i världen inte att du vet mer än den som är sjuk när det gäller sjukdomen, att tipsa om saker är välment det förstår jag men tro mig det kan bli för mycket och även den finaste vänskap kan gå förlorad. Lyssna, visa förståelse, erbjud hjälp och var en äkta vän istället. Äkta vänskap kräver inte att man talas vid varje dag, varje vecka eller ens varje månad om man är för sjuk för att orka. Äkta vänskap överlever trots att man är sjuk genom att bara finnas till vid behov.

Du hjälper ingen genom att påpeka att personen blivit lat, bekväm, borde träna mer, ta tag i sitt liv etc. Det ger tvärtom motsatt effekt.


Den som är sjuk måste själv ta tag i saker när eller om personen blir redo, det går inte innan.

Det som är viktigast för den som är sjuk och omgivningen är att försöka hålla en positiv stämning, dras man ner i det där mörka så blir det ännu svårare att ta sig upp.

När jag fick min ME diagnos läste jag så mycket jag kunde och orkade, läste att ca 10 % av dem som fått diagnos tillfrisknade av någon anledning och bara det gav mig hopp. Varför skulle inte jag tillhöra dessa 10 %?


Människor som får diagnos på fibromyalgi är inte lata människor, det sa en läkare till mig för det är dem där människorna som gärna jobbar för mycket, vill hjälpa för mycket och hela den biten som lyckas få diagnosen...och det är ingen rolig diagnos för värk är inget kul men man kan lära sig att leva med det. Mycket kan bli bättre och resten får man acceptera, man måste inte vara 100 % frisk för att må bra...att öka på några % i friskhet är en stor hälsovinst för många.Dagens tips: Var rädd om dina vänner, var en äkta vän oavsett om din vän är frisk eller sjuk. Visa förståelse.


Likes

Comments

Alla människor är unika, var och en på sitt sätt. Det finns inte två som är helt lika även om man passar bättre ihop med somliga människor.

Mina tankar, mina känslor, mina ord. Det är unikt för just mig, precis som det är för dig.

Därför är det viktigt att du kommer ihåg att just du är unik och att dina åsikter är precis lika mycket värda som någon annans. Det gör inget om vi inte delar samma åsikt, man måste inte tycka likadant om allt. Det är inte meningen heller att vi ska tycka lika om allt, meningen är att vi ska ha våra egna åsikter och respektera varandra.


Dagens tips: Du är unik! Kom ihåg det! Skriv gärna en lapp och häng upp där du ser den.Likes

Comments

Du duger precis som du är! Oavsett vad andra människor tycker och tänker, så det så!

Alla människor har fel och brister, varför skulle dina vara större än andras? Nej vi är av samma skrot och korn alla.

Oavsett om du är lång eller kort, smal eller tjock så duger du precis som du är. Är du missnöjd med något så gör någon förändring för din skull, inte för någon annans skull för du duger.

Du har rätt att ha dina åsikter för dem duger lika bra som mina.

Du är värdefull och du duger som du är kom ihåg det.


Dagens tips: Lita på dig själv, du är lika bra som alla andra.

Likes

Comments

Hur blir man lycklig?

Lycka kan vara att ha en familj, ha goda vänner, ha en bra ekonomi, att sitta ute och njuta en härlig sommardag. Ja lycka kan vara så mycket.

Men är lyckan gratis?

Lyckan kommer inte alltid av sig själv, ibland måste vi själv bjuda till. Vill jag ha en familj så får jag ju försöka skaffa en, vill jag ha goda vänner så får jag själv vara en god vän, vill jag ha god ekonomi så får jag försöka skaffa det (inte det lättaste dock) men man kan vara lycklig ändå, vill jag sitta ute och njuta en härlig sommardag ja då får jag passa på när vädret är bra.

Med andra ord vi kan inte bara få, vi måste själva ge också.


Dagens tips: Fundera på vad som gör dig lycklig, gör något som du blir lycklig av.

Önskar alla mina läsare en riktigt trevlig helg


Likes

Comments