Ni som har hittat hit, vad skulle ni vilja läsa om? Vad gör en blogg intressant för er? Låt mig veta! 😃​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte vad som hänt med min lilla gummiboll. Helt plötsligt har min lilla vinterpälsboll kommit på att livet leker och att det är jättekul att explodera när galoppskänkeln läggs an. Här går jag o småskryter om "att min häst gör minsann aldrig något, han är coollugn jämt!" haha, jo visst, det får jag äta upp nu 😉
I tisdags och igår trimmade jag på banan. Har börjat rida honom på nya bettet, och han är väldigt lyhörd på det. Jag har aldrig behövt ta hårt i han när jag tränat på banan, i skogen däremot glömmer han av allt som han kan på banan och springer som en giraff, fort, rakt fram och med näsan upp i luften, med öronen spetsade framåt.. haha.
Men i alla fall. Nu med stångbettet kan jag röra fingertopparna för att få respons. Så skönt! Fokuset har legat på att jobba med joggen, att han ska ha en självburen form och tyglarna ska vara helt slaka när han jobbar självmant, precis som det ska vara! Han har även börjat koppla ihop att ställa sig när jag killar med trissan oerhört lite. Om det är en tillfällighet att han har förstått, det vet man ju inte... Dessa underbara unghästar 😉 Har även jobbat på galoppfattningarna, han faller ner i en fin form väldigt fort nu.
Blir spännande att se vad Ingela säger på clinicen om någon månad, om det är någon skillnad sen hon såg honom senast. Det är det bästa med att träna för henne några gånger om året där hon dessutom siter upp på honom, att hon ser framstegen jag inte ser.
Man blir ju så hemmablind på något sätt, jag kanske bara ser den där sidepassen som krånglar, medans hon ser vad vi faktiskt har lärt oss och klarar, mot vad vi kunde sist. Jag tror att man överlag är väldigt dålig på att backa tillbaka och se vad man lärt sig på vägen. Det ska bli mitt nya löfte till mig själv och Wiggo!

Idag blir det promenad för hand, med både Opie och Wiggo samtidigt. Tommy jobbar och kommer hem väldigt sent så då får jag åka till stallet när det är mörkt om jag ska vänta med att åka, tills han hämtat Opie här hemma.

 Bild 1 -gissar på att bilden är tagen för runt ett år sen. Var tvungen att kolla hur lilleman gjorde sig showtränset jag köpte på Gbg horseshow förra året.
Bild 2- var ute i skogen i höstas och hade med mig min systers shettis Grållan som handhäst och mamma letade svamp

Likes

Comments

Eller ja, det känns som så i alla fall :) igår blev det en sen ridtur. Var på banan och kände igenom honom. En månad kvar till första inplanerade tävling, känns ändå ganska lugnt. Han kan grunderna och allt, ända är väll galoppen som kan vara halvknagglig, men behövs bara mer muskler o kondition.

Idag blev det en tur ute i den härliga vårsolen. Nu kan man rida i enbart en tjockare tröja och väst på överkroppen utan att frysa ihjäl. Så skönt!
När jag kom till stallet låg Wiggo och Shadow och vilade i hagen. Så blev naturligtvis mys i hagen innan jag tog in honom. Kunde lägga mig på honom, och fick hans huvud i famnen. Det är något magiskt med sånna stunder ♥

Likes

Comments

Hej på er!
Idag fick Wiggo vara i hagen och ta det lugnt. Hans skor sitter otroligt löst och hovslagaren kommer inte förrns på onsdag. Så idag fick jag följa med Nina, stallägaren, ut i skogen med två av hennes hästar. Jag fick rida hennes paintsto Shadow.   

Tänkte berätta lite om våran utrustning.
Wiggos sadel är en TomGus floral reiner. Lite silverbeslag på så den passar både till skogsridning, trimma på banan och tävling. Padden jag använder är inte nån speciell märkespadd. Eller ja, det står nått med TX på den, om jag inte missminner mig helt. Den är skuren efter hästen, 1,5/2 cm tjock och fyller sitt syfte. Alternerar mellan den och en Weaverpadd. Under padden kommer jag i fortsättningen ha Back on Track-padden jag köpte på mässan nu.

Jag har lite olika träns. Det jag främst använder är ett vanligt basic med lite tyngre tyglar. Bettet jag använder är ett tvådelat tränsbett med fasta ringar och kopparinlägg. Wiggo trivs väldigt bra på det bettet, sen är ju koppar sött o gott. Jag ska börja rida in honom på bettet jag köpte på mässan nu i helgen. Det bettet är även godkänt att tävla med så det är mycket bra!
Till tävling har jag ett showträns med silverbeslag. Bettet är även där ett tvådelat med kopparinlägg och fasta ringar. Svart med silverdetaljer så det blir lite mer showigt. Lägger också på en turkos Mayatexfilt över padden eller en svart/blå tävlingspadd.

Jag själv... jaa, inte så flashigt. Nån tjocktröja, Wranglerjeans, ett par Abileneboots och sporrar. Alltid hjälm på träningar. På tävling har jag skjorta, har kört med en vanlig svart från Dressman, showchaps över jeansen och ett blingat skärp. På tävling åker hatten på, och vanliga bootsen.

Så här ser vi ut på tävling. ​

Likes

Comments

I fredags bar det av till Göteborg för gå på Horse show. Åkte med mamma, syrran & hennes tös, samt att vi åkte med en kompis och hennes dotter. Något som var, och är, ett väldigt stort plus för årets mässa, är att det var med fler försäljare på westerntorget. Andra år har det varit någon försäljare och några företag som ordnar events och liknande. I år hade Lucky Rider och Pryss kommit dit. Var även några andra försäljare som jag inte kände igen, samt att RHC va där.Hade hoppats på att komma hem med en helt ny tävlingsoutfit till mig, men hittade ingen skjorta som föll mig i smaken, svart filthatt från TwisterX var slut i min storlek och blev lite för snål för att köpa boots. Är ju så mycket man vill köpa ;)
I alla fall, det blev ett par Wranglerjeans och bältesbuckla från Pryss, en Back on Trackpadd och ett nytt stångbett från HighRide till Wiggo.
Blev en tub Cowboy Magic (går åt lite till Wiggos man hehe) och en Magic brush.
Kollade på uppvisning som Jultorp Ranch höll i. Roligt och intressant att höra hur andra tänker, rider och tränar hästar.
Tycker att det var väldigt många som kollade på den, kul att folk är nyfikna på westernridning och tänket! Så många dressyr och hoppryttare som skulle kunna ha nytta av hur vi rider och tränar.Kollade lite på Grand Prixen på kvällen, Rolf-Göran Bengtsson gjorde en mycket fin runda :)Igår gick jag en sväng med Wiggo så han fick bekanta sig med nya bettet. Han verkade tillfreds med det, han gillar koppar. Så det blir nog bra det här ;)

Wiggos rumpa fick vara med på ett hörn.​

Likes

Comments

Några foton på tävlingar. Längtar till årets tävlingar, vilka placeringar och nya erfarenheter som ligger framför oss i framtiden!

Likes

Comments

Hej hej! 

Mitt namn är Lena och är 22 år. Bor utanför Motala med min sambo Tommy och våran hund Opie, en schäfer/rottweiler/labrador-korsning född 2014. Min blogg kommer främst handla om mig och min haflingervalack Wivago "Wiggo" född 2009, på våran resa ihop på träningar och tävlingar inom westernvärlden. Vi har precis börjat tävla, och vi riktar huvudsakligen in oss på trail men vi sniffar även på lite andra grenar, till exempel Western Riding.

Hoppas ni vill följa oss :)

Likes

Comments