Detta är jag. Som i Juli detta året lämnade mitt trygga Växjö och flyttade med ostadiga ben hela vägen ner till Lund. Både frivilligt och ofrivilligt. Jag lämnade hela det liv jag skapat genom mina 17 år här på jorden enbart för att skapa ett nytt, 20 mil bort. Visst är livet inte alltid som man önskar sig. Det är faktiskt mycket jag saknar med Växjö. Till största del mina vänner. Jag saknar att känna till gatorna jag passerar, att få vara någon och inte enbart ''den nyinflyttade tjejen från Växjö'', för ärligt talat, det är till största delen den igenkänningsfaktorn jag har här nere. Ibland tycker jag det är skönt. Att jag kan gå in i affären eller macken i den byn jag numera bor i, utan att någon känner mig. Men ibland önskar jag inget annat än att få ha det stora sociala liv jag hade i Växjö. Att bli igenkänd som Emelie, eller ''Piri'', Tjejen som njuter av de livet har att erbjuda, som ser det fina i nästan allt, som till den största delen alltid har humöret på topp och som alltid har så mycket energi, men som dessutom är en sådan jädrans tidsoptimist. För dessa egenskaper känner ingen till om mig här nere, för dem känner inte mig. Nu får jag det att låta som att jag är en lonelywolf, och det är inte meningen. Jag har verkligen skaffat ett par riktiga guldklimpar som vänner i min klass. Men utanför klassen har jag tyvärr inte fått samma möjlighet att lära känna nya människor på det sättet. Men ja, det finns mycket jag saknar med Växjö. Men trots allt, det är surt att hänga läpp, jag har lärt mig att älska Lundalivet och den spänningen den har att erbjuda varje dag. Som den vardagliga kampen att ta mig till platser jag aldrig besökt genom buss och tåg, som dessutom lett ett flertal gånger till att jag hamnat helt fel. Men jag har lite hatkärlek för det hela. Det är spännande att få se sig omkring och att få känna sig självständig. För det har Lund verkligen gett mig. Självständighet och självsäkerhet, och det är en utveckling jag inte kan tacka nog för.

Vad gör jag på min fritid då?
Jag skulle väl inte säga att jag har sådär värst mycket fritid ändå. Jag spenderar mycket tid på jobbet tyvärr, mer än vad jag vill och orkar. Jag skulle vilja ha mer tid till att umgås med kompisar och besöka Växjö någon gång ibland. Träffa mina vänner,sova i min säng (som jag för övrigt saknar löjligt mycket), kanske få uppleva lite nostalgi känslor. Som att få vara någon och att känna till gatorna jag passerar, hehe. Nä men som det ser ut för tillfället är det ganska svårt att få mer fritid vid sidan om skolan och jobbet. Men när jag väl får det, väljer jag att umgås med mina kompisar eller att fotografera. Fotografera är ändå något jag haft ett stort tillfälle för sedan jag var liten, men skulle väl själv säga att jag hållt på med det seriöst i 2 eller 3 års tid. Under dessa år tycker jag själv att jag fått chansen att utvecklas otroligt mycket, och jag hoppas absolut att detta intresse fortsätter och därmed min utveckling. Jag spelar även piano, som jag försöker skaffa ett här nere i Skåne. Men att köpa ett stort piano ligger det mer pengar och energi bakom än vad man tror. Man måste stämma det, vilket kostar 2000 svenska kronor och dessutom väger det jättemycket. Därför funderar jag på ett keyboard, vi får se vad det blir.

Annars är jag som person väldigt öppensinnad. Välkomnar utmaningar med öppna armar och lär jättegärna känna nytt folk. Därav såg jag inte direkt flytten till Lund som ett jättestort problem, jag insåg bara vad jag skulle sakna med Växjö. I alla fall.

Mer än såhär vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Hoppas detta gav er en liten inblick på vem jag är.

Vi hörs i nästa inlägg!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå hallå darlings!
Vill ni veta en hemsk sak? Jag har förstört mitt hår, eller förstörde. Let me inform you. Igår fick jag nog av min utväxt. Som den impulsiva individ jag är sprang jag ner till Ica vilket var i ren otålan på en frisörtid. Jag tror nog att jag köpte den kassaste blonderingsfärgen. Dumt dumt dumt!! Jag la i färgen,vilket som för övrigt blev väldigt gult MEN de silverschampot som skickas med gjorde att längderna blev totalt lila. Jag har tyvärr ingen bra före-bild men tog med en där man ser på ett ungefär hur lila det var, om det inte var värre i verkligheten. For snabbt in till frissan idag. Det tog två timmar att fixa håret (=!?!??! ni fattar hur läget var). Annars, med tanke på omständigheterna, så var det väldigt skönt och avkopplande. Fick sådan lyx. Satt i massagestolen vid schamponeringen och hade annars det väldigt trevligt med lagom mycket tjatter Slutsatsen blev en helnöjd Emelie. Stor tack till Alice på hårkapar'n. Nu sitter jag med lite kokos olja i håret då det fått mycket stryk på mindre än 24 timmar. Rekomenderar!!!Likes

Comments

​Hallå alla godbitar!
​Just nu sitter jag på Espresso house och försöker plugga med en dator som enbart har 14% batteri i väntan på att min lektion ska börja. Vilket är om drygt 3 timmar. Slutade min förra lektion 10:50 och måste därefter vänta i 5 h till min nästa lektion. Så let's face it, jag har världens sämsta måndag. Inte alls bara för det faktum att jag har världens skevaste schema utan på grund av lite olika faktorer. Men, onödigt att hänga läpp för det. Jag är här, uppdaterar, har planer för bloggen och lyckades ta en relativ fin bild. 

Jag hade tänkt ge mig ut och fotografera någon dag då jag tycker det är himla fina färger ute nu. Trots allt, är det något extra fint med hösten. Mängder av Chai latte med extra krydda, stora halsdukar och massor av olika höstfärger. Gotta love it! 
Likes

Comments

Så hej alla godbitar! Måste bara säga att jag själv är väldigt förvånad över hur oaktiv jag har varit här. Men förmodligen finner jag det roliga i att blogga igen och fortsätter med att uppdatera er om vad som händer i mitt, inte så händelserika liv.

Har er sommar varit bra? Ja? Nej? Jag hoppas verkligen den har varit det. Min har varit helt okej faktiskt. Jag har haft besök från Småland och jag har även besökt Småland, annars har jag seriöst bara jobbat hehe. Men vad min sommar bestod av var inte de jag tänkte uppdatera er med idag. Jag tänkte nämligen ni skulle få se ett par bilder som finns i mitt kameralbum. Och eftersom att jag har ny telefon är dem inte äldre än en månad.


Bild 1: Jag och min mammas kille besökte tre länder på en och samma dag. Det var otroligt mysigt faktiskt. Inte alls dumt att offra en sovmorgon för att roadtrippa lite.

Bild 2: finns väl inte så mycket att säga.

Bild 3:På min skola har vi matkort och jag var bara tvungen att visa vilken grym mat jag får äta varje dag. Sjukligt.


Bild 1: Första bilden på resultatet av min färgbomb.

Bild 2: När jag badade Zelda, hon blir bara större och större för var gång man träffar henne.

Bild 3: En bild från när Samuel kom upp till Malmö för att umgås. Det var roligt, han köpte bland annat en gitarr och vi käkade dyr utemat.


Bild 1&2&3 Vår familj åkte till Danmark över en dag. Shoppade lite, umgicks och gick runt och lallade på Ströget. beställde även min första lagliga drink. Mycket mysig dag.

Likes

Comments

Jag satt och försökte plugga medan min bok låg tätt intill min dator. Jag ville inte att den skulle få några ärr från allt som fyllde min tunga väska. Men vet ni? Ända sen jag tog upp min dator och jobbat på min lyriska analys har jag kastat snabba blickar på boken jag inte hunnit börja på än, så jag plockar varsamt upp den. Dumt! Jag läser den faktiskt med glädje och med sorg som jag tidigare sa. Glädjen över Jojo Moyes vackra och målande beskrivningar, men med sorg för handlingen. 30 sidor in i boken och ögonen är redan tårfyllda. Kan inte ens fatta det själv. Jag brukar inte känna såhär efter en bok? En bok, kom igen!!

Likes

Comments

Tyckte bilden hade ett fint budskap.

Godmorgon godmorgon!
Klockan är nu halv sex, jag sitter på bussen påväg till Lund och jag har redan varit uppe i en och en halv timme! Jag vet!!! Helt sinnes. Haha.

Igår, sisådär vid tio på kvällen, kollade jag igenom itslearning, vilket är en sida för vfg-elever där man i princip har sin närvarorapport, kursplanering och all kursmaterial. När jag då kikade igenom sidan för att kunna planera mina sista veckor på vfg såg jag att jag visst hade nationella idag vid 8:15 (=?!?). Jag som planerat att vakna mycket senare än 4:00 morgonen därpå. Vanligtvis börjar jag inte vid 8 på tisdagar så igårkväll hade jag inga alls tankar på att lägga mig tidigt, snarare tvärtom, jag hade planerat att fixa mina naglar och plugga emellanåt. Men icke, fick hoppa ner i sängen direkt och försöka sova. Dock lyckades jag inte somna förrän 23:30. Det kändes imorse!!

Annars hoppas jag att ni får en bra tisdag med mycket sol!

Xo

Likes

Comments

Hejhej, igen(?)
Vi måste sluta ses såhär *blink*

Idag var jag sjuk. Efter att jag lagt ner lite tid på att plugga drog jag in till Malmö för att kolla efter en klänning. Hittade jag någon? Nej. Istället kom jag hem med en helt bedårande necessär, givet nude rosa. Vet ni vad jag med släpade med mig hem? ARVET EFTER DIG!!! Uppföljaren till Livet efter dig. Ni som läst bloggen lite längre vet hur mycket jag gillade den boken och att jag faktiskt gick riktigt länge och tänkte på det sorgliga slutet. Så idag, unnade jag mig en bok, som jag både är glad och ledsen över att läsa. Say what? Haha ja!! Helt sinnes! Jag är glad över att jag får läsa andra delen av en sådan otroligt intresseväckande bok som Livet efter dig, men jag är också ledsen över aningarna om att arvet efter dig kommer vara lika sorlig. Kommer jag ens orka det mentalt? Skämt Osido, men ni förstår. Livet efter dig tog mycket på krafterna (låter som en tönt) och om arvet efter dig med gör det, hur kommer det gå då?

Likes

Comments

Hallå hallå!
Shit vad fint väder Sverige hade att erbjuda denna långhelg?! Är helt uppe i extas!! Och som alla sveriges medborgare säger, det är ju faktiskt synd att klaga. Och helt rätt har vi!!

Jahopp, då börjar en ny vecka, någonting som också börjar är nedräkningen till lov, och med lov menas ledighet, see what i am saying? *blink*. Denna sommaren har jag inte mycket planerat. Jag hade tänkt att jobba, om jag får mitt jobb så att säga och resten får jag överraskad av. Förra sommaren var så himla planerad och jag var fullbokad hela sommarlovet. Jag hann aldrig med de där sköna slappa, något spontana dagarna, vilket jag saknade. Så denna sommaren sa jag att jag ska ta som den kommer, vilket jag ska göra!! Hur har ni planerat er sommar?

Likes

Comments

Såhär glad var jag efter en trevlig arbetsintervju och det sanna faktum att man faktiskt aldrig ska underskatta en Toyota aygo när det kommer till flytt!

Likes

Comments