Header

Del 2, eller något hahahh.

Godmorgon btw! Igår skrev jag på första delen och fortsätter nu direkt annars blir det för långt tror jag.

Jag ringde då BUPs akutlinje och fick vänta 5 minuter. Inte för att jag inte förstår det stora problemet vi har i världen angående psykisk ohälsa, men om man tänker på det - en nioåring som ringer panikslagen med dödsångest och som sen får vänta 5 minuter känns inte bra. När någon sedan svara så sa de ''Boka ett möte och sätt ett leende på läpparna, hejdå och hoppas vi ses!'' Jag blev förkrossad och fattade inget. Så dåligt svar.. Jag fick sedan gå till BUP, 2 besök i veckan. Ångesten fortsatte som vanligt och jag började riva mig själv till punkten att jag började blöda i ansiktet och fick ärr på låren. När jag sedan blev äldre så under ett läkarbesök så hittade jag en skalpell och stal den. När jag var 12 år så började jag skära mig. Jag har nu djupa ärr som jag planerar på att så snart som möjligt tatuera över och jag har varit ''clean'' i hela 4 månader! När jag var 14 så brakade helvetet löst. Jag började skolka, röka, jag började även med självdestruktiva beteenden såsom sex, alkohol och kunde inte koncentrera mig på annat än att jag generellt sög. När jag blev så sjuk att jag inte kunde gå till skolan så panikerade mina föräldrar på riktigt. De ringde BUP-akuten och jag fick tid för konsultation 2 timmar senare. Där på plats kom man fram till att jag ärvt generell ångest syndrom från min mamma vilket gjorde att mina seratonin nivåer i hjärnan var så låga att jag bokstavligen inte kunde vara glad. Jag fick SSRI mediciner som jag fortfarande går på, och troligtvis måste ta resterande delen av mitt liv (som förhoppningsvis kommer vara långt och någorlunda fridfullt!!)

Jag blev sedan sjukskriven från skolan och fick byta till Sofia Distans, som bokstavligen räddade min skolgång årskurs 8-9. Jag fick möjligheten att plugga upp skolan hemma så att jag fick lite hopp om framtiden. Sommarlovet efter 9:an så tog jag överdos på Theralen, en lugnande medicin som jag fått utskriven för att lugna ner ångest attacker. Inget farligt hände som tur var, utan jag blev ''groggy'' och svimmade. Mamma körde mig till BUP-akuten och jag blev inlagd på någon sorts anstalt i 2 dagar. Där plåstrade de om mina skärsår och vi kom fram till att öka doserna på medicinen. Detta var 10 månader sedan men jag går fortfarande på BUP möten för att prata om hur jag ska hantera vardagsångesten. Jag lever, jag mår bra och jag uppskattar livet så mycket att jag vill spricka. Men men.. man ska vara försiktig för så lätt som det är att vara på toppen av lyckan, lika lätt är det att ramla ner. Så en sumering av allt detta - Träna upp balansen, du kommer behöva den heheh<3 Ta hand om er och försök att prata med någon, vem som helst. Det värsta har redan hänt och du har klarat det, vilket betyder att du klarar resten!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har fått så fin respons på mina föregående inlägg, inte för att de har varit så personliga eller så men uppskattar allt<3

Jag tänkte därför ge tillbaka lite och faktist skriva lite om mig själv. Jag är enligt mig själv inte den mest intressanta personen som finns och det finns inte mycket som speglar mig. Det första som jag kommer att tänka på när jag rannsakar mig själv är ångest, panik och generell ångest syndrom. Sen finns det ju de här lite roliga prylarna som familjen, make-up och biopremiärer heheh.. Har en liten grej för att varje skräckfilm som kommer på biograferna i Sverige måste jag gå på premiärerna, en tradition som hållt i sig i 2 år nu :))

Back to ångesten nudå. Jag har sedan jag började minnas haft ångest, grov ångest. Jag började som 6-åring gå till BUP och de bad mina föräldrar att kolla om jag hade någon psykisk åkomma, om man kan kalla det så, t.ex. ADHD eller Asperger. Vi gick till en privat''klinik'' som kollade detta och kom fram till Asperger. Efter att mina föräldrar pluggat upp sig angående detta så insåg de att det inte kan stämma så då gick vi till den ''statliga'' grejen och där kom de fram till att det inte stämde. Vi pratade om att stämma privat kliniken men insåg att den stressen inte funkade då vi gick igenom extrema familjeproblem just då. Jag fortsatte gå till BUP och som 9-åring försökte jag ta livet av mig. Jag hoppade framför en bil men tacksamt nog fastnade ryggsäcken i en buske och jag gick istället hem och ringde BUP. Gud vilket jobbigt inlägg.. Tänker att jag skriver en del 2 som kommer ut imorgon kl. 9<3 Nu blir det istället att rannsaka sig själv och skriva en liten lista över hur underbart mitt liv är idag heheh.. VILKET ÄR ETT STOOOORT TIPS TILL ER SOM MÅR DÅLIGT!! När jag känner mig nere så skriver jag alltid det jag är tacksam över och vad jag har ångest över, som min kära mor säger så är det bättre att ta ut trollen i ljuset än att låta de växa, hur svårt det än känns<33

Likes

Comments

Nu är det vintertider IGEN, jul, nyår, rött, grönt och mandariner. För mig som har extremt känslig hud som ena dagen är oljig och nästa torrare än sahara så funkar en speciell blandning som bokstavligen RÄDDAR min hud. Produkterna ovan använder jag i ordningen som bilderna är i och jag använder bara en vanlig toalett handduk och ljummet vatten, för to be honest, vem orkar gömma undan en handduk som endast får användas till ens face, inte jag i alla fall. Jag är inte mycket för lyx/dyra hudvårdsprodukter då jag ändå glömmer att använda de hehehhe... Så här är några någorlunda billiga ansiktsprodukter som jag starkt rekommenderar!! <3 Du kan köpa dessa produkter på vilket apotek som helst i Sverige, och ICA Maxi ;))

Likes

Comments

https://www.madlady.se/smink-makeup-face-contour-kit-dark.html

Beställ från MADLADY idag och få 30% rabatt på hela SLEEK's sortiment<3

20/12-17

http://www.lanza.se/produkter/healing-style/dry-texture-spray/

Kan hittas i vilka butiker som helst med brett hårvårdssortiment! Denna funkar som en allt i ett spray och kan användas för att skapa textur, vara torrschampoo och för att få lockarna att stanna <3http://www.vichy.se/fuktvård/Stärkande-och-Fuktgivande-Booster-MINERAL-89/p23341.aspx

Hitta på valfritt apotek, jag köpte min på Kronans Apotek ;) Detta är lätt min favorit gällande hudvård!

De produkterna jag länkat är alla favoriter och ett måste för mig! Ardells brow pomade använder jag med borsten man får med och jag tar nog slut på en sån på en månad hahah! Vichys ''dagkräm'' som jag kallar det använder jag varje dag som primer och istället för att duscha varje dag har jag lyckats halvera min vattenräkning tack vare Lanzas Dry texture spray! Skämt åsido så älskar jag verkligen dessa produkter och rekommenderar de starkt! Ingen av dessa produkter är särskilt dyra, förutom Vichys ''dagkräm'' men den är värd varenda öre, trust me ;)

Likes

Comments