Tiden att sätta sig och skriva ett inlägg här på bloggen, ja den finns inte. Jag saknar att blogga men jag hinner inte sätta mig ner och skriva. Sen eftersom detta har varit en tuff vecka så har jag skjutit upp det. Ni som är vän med mig på Facebook och Instagram, vet att jag i början av veckan fick ta bort Koko. Jag tänkte skriva ett inlägg om det sen där jag berättar mer.

Men jag saknar verkligen bloggen! Den är min dagbok, där jag får skriva av mig och berätta/visa vad som händer i mitt liv. Så jag ska verkligen försöka bli bättre på att blogga. Ska försöka få upp minst två inlägg om dagen. Dock börjar jag jobba på hemtjänsten nästa vecka, men jag ska försöka planera in tid så jag kan sätta mig och skriva några inlägg.

Vad har ni gjort i midsommar då? Jag har varit hemma hela midsommar och spenderat den med min sambos familj. Vi har ätit gott, firat Kristoffer (som fyllde år igår), spelat kubb, kollat på speedway, ja bara tagit det lugnt helt enkelt. Vilket har varit otroligt skönt, det var väldigt behövligt. Är så mycket ändå trots att jag har sommarlov, så dom lediga stunderna uppskattas verkligen. Idag jobbar Kristoffer hela dagen, så jag och Lexi tar det lugnt i soffan idag. Har inte gjort mer idag än att jag var och gav vatten till några stutar, handlar, lagat mat och diskat. En lugn dag helt enkelt! Imorron börjar jag på hemtjänsten och man börjar bli lite nervös, men jag hoppas verkligen på att det kommer gå bra.

Annars så har jag inte gjort så mycket mer än att jag har jobbat och bara njutit av min lediga tid! Så nu är det bara att ladda inför sommarjobb i sex veckor. Sedan blir det att vila upp sig innan skolan börjar igen, om jag nu får läsa vidare vill säga. Men vill inte diskutera det just nu, utan tar det längre fram sen. Kommer som sagt var ett inlägg om Koko också, så ska börja skriva om det nu!

Hoppas att allt är bra med er i alla fall och att ni har haft en bra midsommar!

Kram Lella

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår blev jag klar vår uteplats😀 Blev nöjd, även om plattorna är lite ojämna och räcket inte är helt okej, så duger det åt oss👍 Tänker att jag ska köpa några små lampor också och sätt i hörnen bakom soffan så platsen blir belyst😊 Tror inte att jag ska ha mycket mer sen, då det blir för trångt.
Men sen pratar vi om att gör likadant på andra sidan trappan, men vet inte riktigt vad jag ska ha där. Så har ni några förslag får ni gärna komma med dem, för jag har inga idéer🙈
Kram Lella

Likes

Comments

Eftersom min uppdatering här på bloggen inte har varit den bästa, har jag glömt berätta för er att jag har börjat gå bredvid på hemtjänsten. I måndags gick jag kväll, igår och idag gick jag dagpass. Måste säga att jag trivs bra och jag känner mig trygg på arbetsplatsen. Trivs bra där! Så tror att hemtjänsten kommer passa mig😄
Gjorde mitt sista pass idag och nu är det bara invänta den 26 juni, då jag börjar gå på schema. Blir en veckas uppehåll, men jag hoppas och tror att det kommer gå bra ändå👍
Med tanke på att det har varit mycket nytt och att jag har gått upp tidigt, så känner jag mig pigg Ikväll! Har tagit tag i mitt diskberg och rastat Lexi. Funderar på att duscha Lexi och sen göra lite kvällsmat👍 Sen får det bli sängen, då jag börjar jobba vid halv sju imorron på Evahagen. Imorron ska vi även åka på student, vilket jag tror kommer bli trevligt👍😄
Hoppas att ni har haft en bra dag😊
Kram Lella❤

Likes

Comments

Nu är jag i farten igen! Jag har startat upp ett nytt projekt igen, jag har ska göra en lite uteplats framför verandan. Jag har ingen aning om hur det kommer bli, men vi får hoppas på att det blir bra!

Jag har rensat bort en massa skräp som blev efter de gjorde om badrummet, sen har jag även rensat massa ogräs. Rensade så mycket ogräs att det kostade oss en kratta. Men nu är det borta i alla fall. Fick en matta av mamma och pappa som jag ska lägga under trädplattorna, för att hindra ogräset från att växa upp mellan plattorna. Tanken är också att jag ställa en bänk där och har även hittat en kruka som jag tänka hitta någon fin blomma att sätta där i.

Kom igång bra, men nu har det stått stilla en tag. Men tänker att jag ska ta tag i det i helgen och försöka bli klar innan midsommar. Hade varit kul att få det klart! Det jag behöver göra är att jag måste åka till Rusta för att köpa fler trädplattor eller trätrall som det heter på rustas hemsida. Tänker att dem duger då det inte blir så stor uteplats, vi har en tanke om att bygga ett soldäck.

Jag har nog tyvärr inga kort som visar hur det såg ut innan jag började, har bara tagit några bilder för att visa er hur det ser ut just nu. Har ni några förslag på vad jag kan göra mer med den lilla ute platsen, då är ni välkomna med att lämna en kommentar med ert förslag. Inredning är väldigt något som jag tycker är väldigt kul och när jag får fixa här hemma, ja då blir jag extra glad! Men som sagt är det en del kvar att göra och känner jag mig själv rätt kommer jag säkert på fler idéer under tidens gång.

Likes

Comments

Hej på er!

Det var inte igår som jag satt med datorn och bloggade, var ett bra tag sen sist nu. Inspirationen och tiden har inte funnits där och därför valde jag att låta bloggen vara ett tag. För ni som bloggar vet att det tar ett tag att skriva ihop ett inlägg och för mig är det även svårt att komma på vad jag ska skriva om, för att fylla ut liksom. Just idag kände jag att det var dags att sätta sig framför skärmen igen och skriva lite.

Vi kan börja med att berätta lite vad som har hänt sen sist. Kommer knappt ihåg vad mitt senaste inlägg var, men jag har i alla fall sommarlov nu, eller jag är ledig från skolan i alla fall. Så skönt att släppa det, dock inväntar jag svar från omtentan jag skrev innan jag gick på sommarlov. Lite nervös inför det beskedet, samtidigt som jag kände mig förbered, så finns det ändå en risk att jag inte samlat ihop tillräckligt med poäng. Om jag själv skulle få gissa och utgå från min vanlig otur, så känns det som att jag måste göra om den i augusti. Men som sagt vet man ju aldrig, fast jag vill inte ha för stora förhoppningar.

Vad gör jag nu när jag inte är i skolan då? Jo, jag jobbar en del på Evahagen och glider i traktorn, skörden är ju igång. Tråkigt att sitta hemma själv så lika bra att följa med och åka lite traktor istället. Fast jag klagar inte, tycker det är mysigt. Jag har även gjort min första bredvidgång på hemtjänsten, gjorde den igår och tycker det känns bra. Lite annorlunda från vad jag gjorde innan när jag jobbade inom vården, men jag tror att det blir bra!

Om vi lämnar det och går in på statusen med Koko, jag kommer inte ihåg vad jag skrev om henne senast. Men jag kan säga att samtidigt som hon har blivit bättre och piggare, har hon inte blivit helt återställd ändå. Hon har varken blivit sämre eller bättre, hon är i ett mellan läge just nu kan man säga. Jag upplever henne som väldigt stel. Igår tog jag tjuren vid hornen och ringde till Vaggeryd, till deras klinik där. Pratade lite med dem och de ville ju att jag skulle komma in med henne, så på måndag ska jag åka. Förhoppningsvis kommer jag få svar då och även få hjälp med att få henne frisk igen. Ska bli så skönt när hon blir friskförklarad igen, har varit en sån otroligt jobbig period nu när hon inte har varit sig själv. Därför håller jag alla tummar och tår för att vi får positiva besked på måndag.

Alltså jag förstår inte vad det är med mig... Det känns som att jag är trött jämt! Jag sover gott och just nu bara njuter av dagen som är, men ändå känner jag mig helt slut i både kropp och huvud. Jag tycker att jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv, att jag försöker vara ute, röra på mig och äta någorlunda bra. Men ändå är jag helt slut! Idag är inte heller min mage helt hundra, det är inget fast som kommer ut när jag gör nummer två om man säger så. Jag har liksom inte ont i magen hela tiden, utan det kommer en liten stund innan jag måste springa till toa. Så därför valde jag att skippa kursen idag med sjuksköterskorna för jag vill inte behöva sitta där och ha ont i magen. Inte så trevligt! Självklart får man dåligt samvete, men när jag inte känner mig helt hundra heller är det inte så roligt att sitta där i några timmar känner jag.

Tänk om man någon gång kunde få känna sig pigg igen, känna att man har energi i kroppen och orka ta tag i sitt liv. Jag vet ju att det har varit mycket det sista nu och att det har tagit mycket energi ifrån mig, men just idag känner jag att jag hade behövt lite energi. Lite energi som gjorde att jag kände mig pigg och glad igen. Har försökt vara ute en del idag, för Lexis skull, men antingen har jag behövt springa in på toa eller så har jag bara känt att jag inte orkar. Så nu ligger vi här i sägen hon och jag. Jag har lite jag måste göra, men jag vet inte. Låter nästa som jag ligger och tycker synd om mig själv när jag skriver såhär väldigt ofta, men jag är verkligen inne i en tuff period och det går liksom inte att bara släppa allt. Det har dock blivit bättre, det har det, men det är fortfarande inte helt hundra än. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta tillbaka till mig själv när allt runt omkring mig har lagt sig lite. Försöker tänka på att ta en dag i taget och bara ta en sak i taget.

Man får självklart vara trött, det blir vi alla. Men som sagt, idag önskar jag att energin i kroppen och huvudet hade varit lite bättre. Känner att det blir såhär när man är ledig och kan slappna av på ett annat sätt, för idag känner jag en helt annan trötthet än vad jag brukar göra. Visst att det blev mycket nytt igår då all information från hemtjänsten håller på att lägga sig. Morgon dagen och torsdagen kommer nog inte att göra saken bättre, för då blir det två långa dagar. Plus att jag jobbar fredag och ska gå på student. Men jag ska nog överleva det med, har ju haft fullt upp innan. Det viktiga är nog bara att ta en dag i taget och ta dagen som den kommer.

Nu känner jag att detta inlägget bara växer och växer, så tror att jag ska avrunda lite nu. Sammanfattningsvis kan jag säga att livet är på god väg att bli bättre igen. Allt det jobbiga börjar lägga sig och jag jobbar på att hitta min energi och jobbar på att bli bättre på att ta hand om mig själv. Bloggen kommer uppdateras när tiden finns, sommarjobbet kommer att ta mycket tid. Ska göra mitt bästa förr att komma igång med bloggen igen.

Kram Lella

Likes

Comments

Jag är så nöjd över det vi köpte när vi var på Sälleryds igår👍 Kul att liva upp trädgården med lite blommor. Ska försöka städa lite i trädgården också, sen hoppas jag på att vi kan måla verandan i sommar också😊
Så kul att få fixa och trixa med vårt hus, älskar det! Ska bli kul att få möjligheten att renovera upp huset som vi hyr av mina svärföräldrar. Älskar att bo i hus❤

Likes

Comments

Hej på er!

Tror det eller ej så lever jag, trots att uppdateringen här på bloggen går lite upp och ner. Det är fortfarande väldigt stressigt, men tror att det börjar lugna ner sig lite. Jag hoppas verkligen att allt kommer att lösa sig! Tänkte berätta mer för er om det imorron, för då vet jag förhoppningsvis lite mer.

Ja, som sagt går livet i ett just nu! Känner verkligen att jag tar till vara på varje ledig minut som jag får, då försöker jag ta ett djupt andetag och bara slappna av för en liten stund. Hjälper när man har Lexi som behöver gå ut och när jag måste titta till Koko. När det gäller Koko har jag bara en lite uppdatering och det är att igår var sista dagen med medicinen, så nu är det bara att hoppas på att hon blir frisk. Men jag funderar ändå på om jag ska kontakta någon klink, för jag känner att jag bara vill ha ett svar. Ett svar på vad det är som är fel med henne, det hade varit en stor lättnad. Det som hindrar mig lite är väl kostnaderna för att undersöka henne, för just nu har jag inte dom pengarna. Men samtidigt vill jag inte dra ut på det heller, för vill att hon ska bli frisk. Det återstår att se helt enkelt.

Det börjar närma sig sommarlov, vilket också ska bli skönt! Behöver lite lediga dagar nu. Det som är kvar är två grupparbeten att redovisa och ett arbete som är förberedande inför det examensarbetet. Nervöst! Mitt i allt detta sitter jag också och tragglar mer naturkunskapen, där vissa delar sitter bättre än andra. Känner att jag kan de mest nu, men det är ändå en del kvar att lära. Jag tänkte be Kristoffer om hjälp att förhöra mig lite nu i veckan, så jag bara kan fokusera på det som jag inte kan. Tänker att det blir lättare att bara repetera dagarna innan jag ska skriva omtentan.

Jag har precis läst klar en artikel och antecknat lite vad den handlar om. Tror jag har fått en ganska så bra bild av vad syftet är med den. Plugget flyter ändå på bra idag! Tänkte ta en liten paus nu och sen blir det till att plugga på naturen, innan kvällen. Vore skönt om man kunde få så mycket gjort som möjligt nu under dagen, så att kvällen blir lugn.

Tanken var att jag skulle rida Koko idag också, men vi får se om jag hinner det ikväll istället. Vill gärna få plugget överstökat. Hoppas att jag hinner med en liten tur i alla fall! Annars så händer det inget mer spännande idag! Super trött efter helgen, så funderar nästan på att vila lite middag också. Får se om vi hinner med det!

Nu babblar jag bara! Men som sagt tror jag att livet börjar lugna ner sig lite och jag hoppas att jag kan hitta tillbaka till mitt lugna jag igen!

Sen tänkte jag meddela att jag har en fundering till en ändring här på bloggen. Som ni vet jobbar jag mycket med mitt självförtroenden och min självkänsla. Därför tänkte jag att jag skulle lägga med fokus på det på bloggen, att jag berätta mer om det och även hur jag med hjälp av kurator och nära och kära, jobbar för att det ska bli bättre. Vad tror ni om det? Att jag berättar hur jag jobbar med mig själv och även att jag kanske ger lite tips och idéer, vad tror ni om det? Skulle det vara av intresse? Jag ska fundera lite mer kring detta!

Men nu ska jag återgå till det jag ska göra! Vi hörs och ha en fin dag! :)

Kram Lella

Likes

Comments

Nu kommer ännu ett sånt inlägg...

Ännu ett inlägg, ännu ett långt inlägg där jag skriver av mig och berätta saker utifrån mitt perspektiv. Jag vill berätta allt och varför jag mår som jag mår just nu. Jag vill att ni ska veta vad det är som pågår i mitt huvud och varför jag agerar som jag gör.

Om vi tar allt från början! Jag har upplevt på sista tiden att jag har känt mig nere och gråtit väldigt mycket. Jag har ingen aning om varför eller vad det är med mig, men har haft en känsla att det är något. Därför valde jag att söka kontakt med en kurator på skolan för att få prata ut. Jag har besökt henne två gånger och jag tycker att det har hjälpt. Utan att gå in på djupet vad vi pratar om men överlag så pratar vi om min stress som jag känner just nu.

Varför känner jag stress? Jo, det ska jag berätta och nu kommer jag vara väldigt ärlig. Hoppas jag inte säger något fel eller sårar någon, men jag måste vara ärlig mot mig själv. Om vi börjar med den faktorn som ni känner till mest, skolan. Just nu känner jag sån press från skolan att det är jobbigt att bara sätta sig och plugga. Det är så illa att det till och med tar emot att åka till skolan. Som ni vet ligger jag efter i två kurser. Jag har en examinationsuppgift och en tenta att göra innan jag är ikapp. Samtidigt känner jag press inför framtiden, kommer jag klara mina uppgifter? Kommer jag få skriva det självständiga arbetet? För eftersom jag ska skriva tillsammans med en klasskamrat, känner man ännu mer press. Man vill ju inte göra henne besviken, men tyvärr är situationen som den är och jag kan inte gör mer än mitt bästa.

En annan faktor som gör mig stressad är Koko. Känner mig maktlös för att jag inte kan hjälpa henne.. Sen vet jag ju inte om hon blir bättre med hjälp av medicinen. Jag vet inte om jag måste åka till någon klinik, så att dem kan titta på henne. Jag har ingen aning och det är otroligt jobbigt. Även om jag själv tycker att det sker framsteg med henne, så är jag lite orolig ändå. För det är ju inte säkert att det här hjälper, hon kanske behöver en annan typ av "hjälp", massör eller något liknande. Men jag vet inte, vi får se hur detta utvecklar sig helt enkelt.

Tredje faktor som gör att jag inte mår så bra just nu, det är min ekonomi. Mina pengar börjar verkligen ta slut nu och det är svårt att jobba nu när det är så mycket med skolan. Jag försöker planera in dagar att jobba, men som sagt måste skolan gå först. Men just nu är jag desperat, jag behöver verkligen pengarna! Så här försöker jag göra det bästa av situationen men det är inte lätt ska ni veta...

Fjärde aspekten som påverkar och det är den delen som gör att jag mår som sämst. Vad kan det vara? Jo, det är min självkänsla och mitt självförtroende. Det är något som jag har jobbat med under många år, men jag liksom faller tillbaka. Detta problemet ligger helt hos mig själv, det är jag som inte vågar lita på mig själv eller tro på att jag kan. Nu när jag är stressad, ligger efter, känner press och är trött, det är då som jag börjar tvivla på mig själv. Jag litar inte på min egen förmåga och om sanningen ska fram, det spelar ingen roll vem som säger något positivt till mig. Jag kan inte ta in det och tro på det, det är som att jag stänger av. Det är som att jag inte tror på det, hör jag det från mig själv, ja då tror jag verkligen inte på det.

Min kurator och jag pratade om detta via telefon så sent som igår, det är inte lätt att prata om det. Tipsen hon gav mig om skolan var:

  • Struktur! - Jag behöver bli bättre på att strukturera mina studier.
  • Paus- bli bättre på att ta pauser mellan plugget och ta en sak i taget.
  • Prioriteringar - Gör det som är nödvändigast just nu och ta resten när det passar.


Om ekonomin:

  • Be om hjälp - låna pengar.
  • Sluta vara en duktig flicka! - Även om jag vill klara mig själv och inte vill låna pengar av sambon eller föräldrarna, så måste jag tänka om! För det kommer jämna ut sig i framtiden.


Om självförtroendet och självkänslan:

  • Tänka positivt - jag har tagit mig såhär lång i utbildningen.
  • Familjen - jag har en fin familj med sambo, hus, hund och häst.
  • Ta hand om dig själv!


Ta hand om mig själv?

Att ta hand om är något som jag är dålig på. Jag fokuserar mer på allt runt omkring mig istället, jag struntar i hur jag själv mår, jag bara kör på liksom. Jag har liksom aldrig stannat upp och frågat mig själv: "hur mår jag? Vad måste jag göra annorlunda för att jag ska må bra?" Jag har liksom aldrig tänkt på det sättet, tänkt på vad som är bäst för mig. Jag tror att det beror på att jag dels kör på och stannar aldrig upp. Jag bryr mig mer om andra runt omkring mig, att jag fokuserar mer på dem än mig själv.

Personligen upplever jag att jag är bättre på att lyfta andra än vad jag är på att lyfta mig själv. Jag ser inte dom bra egenskaperna hos mig själv, utan jag är bättre på att se dem hos andra. Vilket jag antar är en av anledningarna till att jag inte vågar tro på min egen förmåga. Jag har ett bra vardagligt exempel på det, när jag lagar mat till Kristoffer, då måste jag alltid säga någonting om maten. Det kan vara enkla saker som "jag vet inte om det är klart, tror såsen blev för stark, det blev inte så bra denna gången", ja jag tror ni fattar.

Detta är så otrolig jobbigt! Det tar så mycket energi från mig och jag är trött på att jag inte kan tro på mig själv. Jag vet inte varför jag inte kan göra det. Jag vet inte heller hur jag ska jobba upp detta, hur jag ska komma vidare och våga tro mer på mig själv. Är så trött på att jag hela tiden måste bry mig om vad andra tycker om mig och anpassa mig efter det. Jag önskar bara att vågade vara mig själv och sluta bry mig om vad andra tycker om mig. Jag vill inte att det ska påverka mig mer!

Jag har inte mycket energi kvar, min ork börjar ta slut. Allt detta blir en ond cirkel som liksom inte vill brytas. Utan detta pågår varje dag och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det. Jag upplever att jag har hamnat i ett mönster som har blivit så vanligt för mig att jag inte tänker på det längre, utan jag bara kör på. Men att jag har stannat upp nu och funderar kring detta, det kanske är ett steg till att komma ur denna onda cirkeln.

Jag är så trött på att må såhär dåligt, för även om jag inte visar det, så vet ni inte hur det ser ut bakom stängda dörrar. Men detta inlägg känner jag hjälpte mig att få ner många tankar och jag har skapat mig funderingar kring mitt eget beteende. Detta måste få ett slut och jag hoppas att min kurator kan hjälpa mig med detta, hur jag ska bryta mitt mönster. För det är inte så lätt att bara börja tro på sig själv, utan det måste man jobba upp. Även om det har blivit bättre med åren, så är det fortfarande mycket kvar att jobba på. Jag hoppas verkligen att jag kan komma ur detta, för som sagt mår jag inte bra just nu. Jag kör bara på nu för att slippa tänka på detta, men jag hoppas att jag får den hjälpen jag behöver.

Det är mycket just nu, men jag hoppas att det lugnar ner sig snart och att jag kan börja slappna av och andas ut igen. Ta hand om er!

Kram Lella

Likes

Comments

Här delar jag med mig av några bilder på vårt hus och vår gigantiska trädgård! Det finns inget bättre än att få göra upp planer tillsammans med Kristoffer hur vi vill ha det. Drömma sig bort och fantisera hur vi kan ha det i framtiden. Även om ingen vet vad som händer i framtiden, så är det en underbar känsla att planera en framtid med huset och vår framtida familj. Längtar så mycket tills den dagen då vår lilla familj blir ännu större! Jag längtar efter den dagen när vi har renoverat klart och kan bo i hela huset tillsammans med vår familj!

Likes

Comments

Det är inte varje dag som man säger det, men äntligen regnar det lite! Det behövs verkligen.
Onsdagen börjar med mys i sängen med Lexi, vi har tittat på youtube och bara myst. Jag är otroligt trött idag känner jag! Så det var skönt att få vila ut lite nu på morgonen. Dock har jag inte hittat så mycket energi än, men det kanske kommer under dagen.
Samtidigt som jag har mycket planerat idag, blir dagen ganska så lugn. Ska ge mig ut till hästarna snart och ge Koko lite frukost. Lexi måste få lite frukost och göra sina behov😉 Sen är det plugg som gäller! Har lite att ta tag i idag, men tror det ska gå bra. Tror jags ska göra som jag gjorde sist, att jag skriver upp ett litet schema och försöker följa det under dagen.
Tanken är att jag ska göra ett försök att rida Koko idag, bara för att jag vill känna igenom henne. Jag hoppas verkligen på att hon blir bättre snart, så jobbigt att behöva ha det såhär! Vi håller tummarna.
Men klockan springer iväg nu känner jag, så det är nog bäst att stiga upp nu!
Ha en bra dag allihopa!😊
Kram Lella

Likes

Comments

Mest lästa