Header
View tracker

Hej på er!

Då var det måndag igen och dags för att ladda upp batterierna för en ny vecka! Jag är ganska så trött idag efter en ganska så intensiv helg, men det har varit en bra helg med en massa godbitar! Innan jag berättar om dagens planer så tänkte jag sammanfatta helgen som har gått för er!

Först och främst hoppas jag att ni har haft en bra helg, för det har jag haft! I fredags så jobbade jag både i Målilla och Hultsfred på två olika förskolor. Arbetsdagen slutade vid kvart över fyra (skulle jobbat till halv fem men fick gå hem tidigare) och då var det bara hem å slänga sig i duschen. Sen var jag inne hos min svärmor för att låna tvättmaskinen! Jag gick sen hem igen för att göra mig i ordning inför kvällens julbord hos grannarna. Det var en mycket trevlig kväll men god mat och massa skratt! Jag blev dock riktigt trött på kvällen så blev lite off den sista kände jag. Men som sagt hade jag en bra kväll men härliga människor.

I lördags blev det en lugn förmiddag innan det var dags att göra sig fin igen, för i lördags var vi nämligen på dop. Det var söta lilla Casper som döptes utanför Värnamo, ett mycket fint dop i en fin kyrka! Efteråt åkte vi till Bor för att äta lite gott, dom bjöd på lite allt möjligt. Det var pastasallad, kyckling, kött, potatissallad, ostar, frallor och meloner. Till efterrätt blev det hemmagjord ostkaka med grädde och sylt, kan säga att jag var riktigt mätt efter att ha ätit så mycket god mat.

Igår gjorde jag absolut ingenting! Kristoffer var iväg och jagade på förmiddagen å jobbade på eftermiddagen/kvällen. Därav blev det att jag spenderade mycket tid framför tv:n och datorn för att kolla på film. Helgen avslutades med pizza och Hellenius hörna.

Idag ser planen ut så att jag ska skriva klart ett arbete till skolan, vi ska ha med oss en text imorron som vi ska sitta och diskutera. Uppgiften går ut på att jämför två forskare i deras olika teorier och svar på ett antal frågor, det är ingen lätt uppgift. Dels är det mycket att läsa och den tiden har jag inte riktigt, men det löser sig nog ändå!

Tanken är också att jag ska försöka åka till Vetlanda för att inhandla några julklappar. Därför måste jag försöka bli klar med den här dumma uppgiften, men har fastnat så ska försöka skriva något i alla fall. Måste duscha också innan jag åker, men behöver inte stressa då jag är själv till klockan halv sju ikväll. Hur ser eran dag ut?

Kram Lella

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Tänk att det redan är första december, tiden går verkligen fort och nu är det bara 23 dagar kvar till julafton. Julafton för mig är i och för sig en ganska så sorgsen dag sen en tid tillbaka. För det var då som kontakten med mormor bröts, så det är inget som man kopplar till något positivt. Men det här året ser jag faktiskt framemot julen, för då är jag verkligen helt LEDIG från både jobb och skola!

Idag var tanken att jag skulle åka in till skolan, men ligger just nu nerbäddad i sängen. På morgonen idag mådde jag illa och det gick inte över. Men jag tänkte att det kanske gör det, så jag satte mig i bilen för att åka mot skolan. Fast magen blev inte bättre så jag bestämde mig för att vända och åka hem igen. Jag tror inte att jag är magsjuk, däremot tror jag att jag har åkt på en liten matförgiftning. Igår åt jag nämligen kyckling och jag var ganska så hungrig igår och jag tror inte att kycklingen blev färdig.

Jag har inte spytt, men är lös i magen. Därför kände jag att det inte var så kul att sitta i skolan och må illa plus att vara lös i magen. Därför tänkte jag vara hemma idag och vila, men förhoppningsvis blir magen bättre under dagen.

Men jag hoppas i alla fall att ni får en bra första december!

Kram Lella

Likes

Comments

View tracker

Grupparbetet gick bra, vi skrev snabbt ner en text och skickade in den. Sen satt jag kvar i skolan ett tag innan jag åkte ner till stan. Jag gick och tittade i affärerna, men hittade inget speciellt. Utan jag bara handlade bara det jag skulle ha på Maxi.

Direkt när jag kom hem fixade jag mig lite mat och en satte jag mig med plugget. Dock går det sådär med det, tycker inte att jag hittar något flyt och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hoppas att det går bättre och att jag snart bli klar med det. Men jag sitter och har lite andra tankar i huvudet just nu och det är väl därför det går så segt med skrivandet.

Ikväll blir jag ensam då Kristoffer ska jobba på Konsum, tråkigt! Men det är som det är och jag är ju själv mesta dels på dagarna så det ska väl gå detta med. Kvällen spenderar jag framför tv:n, ikväll är det bonde söker fru. Efter det blir det nog sängen, för imorron väntar det en lång dag i skolan och då måste man vara utvilad.

Förresten på freda så ska jag jobba i både Målilla och Hultsfred, har en halvtimme på mig från att jag slutar att ta mig till Hultsfred. Stressigt men det ska nog gå och det blir fina pengar!

Men nu ska jag återgå till plugget! Ha en fortsatt bra kväll :)

Kram Lella

Likes

Comments

God förmiddag!

Hoppas att allt är bra med er denna onsdag! Jag mår bra, känner mig utvilad och pigg idag med. Det gör mycket när solen är framme.

Sitter nu i skolan och väntar på att min två gruppmedlemmar ska komma och så vi kan sätta igång med vårt grupparbete. Idag ska vi diskutera och svara på frågor om utvecklingssamtal. Vi brukar vara ganska så snabba på att göra klart våra arbeten.

Innan jag sen lämnar Växjö ska jag göra några ärenden i stan! Sen måste jag hem och göra klart seminarieuppgiften till imorron! Vore skönt att bli klar med den under eftermiddagen så jag slipper sitta och stressa med den.

Vi hörs lite senare, för nu kommer min grupp! Ha en bra onsdag!

Kram Lella

Likes

Comments

Nu kommer det komma ett lite känsligare och allvarligare inlägg här på bloggen.. Känner att detta är något som jag vill dela med mig av och prata om. Detta är något som jag har känt under många år, men liksom aldrig riktigt funderat kring det förrän nu. Det är säkert fler än jag som känner såhär, men känner ändå att jag vill prata om det.

Ibland så känner jag mig osynlig. Jag finns där men att ingen riktigt ser mig, att ingen lägger märke till min närvaro. Jag menar inte att folk fryser ut mig, men jag kan känna mig lite utanför och ibland lite osynlig. Detta har jag som sagt känt under ett antal år. Jag vet inte om man kan säga att jag har gjort någonting åt saken, men jag ha väl ändå försökt att göra mig mer synlig. Men det är svårt, när man liksom har varit väldigt egen som person under många år, då är det svårt att ställa om sig.

För att ni ska förstå bättre vad det är jag menar så ska jag ge ett exempel på en situation där jag kan känna mig osynlig och utanför. När jag är med kompisar eller med min sambo på fester hos deras kompisar, de känner dom bättre än mig och har en bakgrund tillsammans, då de har känt varandra under många år. När jag då följer med som en plus ett eller hur man nu ska uttrycka det. Då är det för mig lite jobbigt att sitta där, sitta där och inte riktigt känns sig som en del av gruppen. För när dom sitter där och pratar om saker som har hänt eller som dom har gjort tillsammans, då känner jag mig dum eller hur jag nu ska uttrycka det. Jag känner mig som en person som bara sitter och lyssnar och kan liksom inte vara en del av samtalet.

Jag vet att det här kanske är en töntig grej att hänga upp sig på och det finns ju liksom inget som man kan göra åt det. Men jag kan känna mig lite utanför i dom situationerna, för jag har ju en historia om att vara " den blyga tjejen", därför blir dessa situationer lite jobbiga för mig. Jag förstår ju att de inte menar något illa med det eller så, men jag tycker det är jobbigt att försöka passa in i nya grupper.

För mig är det som att tränga sig på, t.ex. nu när jag försöker lära känna Kristoffers kompisar så känns det som att jag tränger mig på. För de är ju en tajt grupp sedan innan som har varit med om mycket, sen kommer jag där från ingenstans och ska försöka passa in i gruppen...

Under tiden då jag var mobbad och jag kan även känna så vissa dagar än idag, det är att jag inte riktigt passar in. Jag känner att jag inte passar in i vissa grupper eller vad man nu ska säga, jag upplever att jag inte passar in i någon grupp eller umgängeskrets. Som jag upplever det har jag alltid varit den personen som har varit för mig själv och haft svårt med att skapa kontakter med kompisar osv. För när jag typ har frågat om någon är sugen på att hitta på något, då har jag ibland eller väldigt ofta känt mig dum. Som att jag typ tränger mig på eller är klängig...

Fråga mig inte varför det kommer att jag känner såhär än idag, men det gör jag! Jag vill ju liksom skapa mig en umgängeskrets och jag vill passa in som t.ex. med Kristoffers kompisar. Men samtidigt vill jag inte vara den klängiga personen som skickar till folk och undrar om vi ska hitta på något. För mig känns det dumt och det kanske är en av anledningarna till varför jag har svårt att ta kontakt med nya människor. Jag känner mig mer trygg med att fråga människor i min närhet som jag redan känner och har känt under många år, men när det då kommer till nya människor blir det jobbigare..

Viljan finns ju där, men det är min blyghet och mitt självförtroende som sätter stopp för det. För som sagt tycker jag det är jobbigt att försöka komma in i "gäng" som har hängt ihop under många år och har mycket historia tillsammans.

Jag vet inte om jag är töntig eller dum som ens känner såhär, men detta är jag som öppnar upp mig och berättar exakt vad jag känner. Om jag nu ska öppna upp mig ännu mer, kan jag känna att jag kan sakna såna relationer. Nu säger jag inte att jag har dåliga relationer med mina kompisar, för jag har jättebra relation med allihopa! Men det jag vill komma fram till och säga, det är att jag önskar att jag hade hängt med kompisar på fester eller vad det nu kan vara, mycket tidigare! För jag var den personen förr som hellre stannade hemma och redan då var jag rädd för att vistas med nya människor. Jag ångrar än idag alla gånger som jag sa nej och inte följa med och hade kul med mina vänner, ångrar det verkligen varje dag. Tyvärr har jag bara mig själv att skylla eftersom jag själv valde det, men önskar bara att jag inte kände som jag gjorde och att jag hade vågat att utmana mig själv!

För att känna sig utanför är jobbigt för mig, även om jag kanske inte är det så känner jag så ibland. Detsamma gäller när jag ska försöka lära känna nya människor och försöka passa in, det är svårt för mig. Men detta är ju egentligen inte något man vill erkänna, för det är ju pinsamt eller för mig är det pinsamt. Fast på något sätt kände jag ändå att jag var tvungen att berätta om det här, för det är något som hänger med mig ofta och jag vet inte vad jag ska göra åt det...

För att avslut inlägget så kan jag säga att för mig är det inte lätt att passa in, då jag själv har inställningen att jag inte passar in. Det är en jobbig känsla att ha med sig, speciellt när man ska skapa nya relationer. När det har hängt med en under så många år, ja då är det inte lätt att bli av med den. Därför har det alltid varit lättare för mig att vara för mig själv och inte ta itu med problemet, men nu är det kanske dags att försöka ändra på det.

Likes

Comments

God morgon på er!

God morgon säger jag till er för att jag har bara varit vaken i ungefär en och halvtimme, tog mig lite sovmorgon idag då gårdagen var ganska så tuff. Idag är jag mycket piggare!

Solen lyser så fint här i Kråketorp och det ger en verkligen energi, jag är till och med lite sugen på att gå en promenad idag. Tänkte försöka att göra det också, det kan behövas mitt i allt plugg.

Jag ska idag läsa från två olika böcker om utvecklingssamtal, vilket kan bli intressant då jag inte har så mycket erfarenhet om det i förskolan. Ska också förbereda mig lite och svara på frågorna inför studiegruppsarbetet imorron. Det är skönt att vara lite förberedd så man kan bidra med någonting. Så det är vad jag ska göra idag!

Det är bäst att jag sätter fart nu så jag hinner gå en runda medan solen är framme, vi får höras lite senare! Ha en riktigt bra dag!

Kram Lella

Likes

Comments

Tentan gick sådär idag, det kom vissa saker som jag inte hade pluggat så mycket på. Så jag tror att jag måste göra om den igen... Men det återstår ju att se! Hade varit skönt att slippa den, men tror inte det kommer gå så bra.

Sen jag kom hem har jag spenderat tiden i sängen, har rättat en uppgift och pratat i telefon. Fick maila läraren angående en kommentar som hon hade, så får vänta på svar nu innan jag kan fortsätta. Tänkte därför kolla lite på Netflix istället! Är så otroligt trött, hade egentligen behövt sova en stund men bättre att lägga sig tidigare ikväll. Hoppas på att man kan sova lite bättre då istället!

Ska även hinna med att åka ner och handla lite till kvällsmaten och sen händer det nog inte så mycket mer roligt idag. Lär bli att spendera kvällen med att kolla på Sofias änglar och det är ju inte fel de heller!

Kram Lella

Likes

Comments

1. Misslyckas med skolan

Den första och den största rädslan som jag har just nu, det är att någonting ska ske som gör att jag inte kan fortsätta med min utbildning. Att jag ska möta på ett hinder som jag inte klara av och som i sin tur gör att jag måste skuta upp utbildningen och inte tar examen med klassen.

Detta är något som jag tänker på ofta och är rädd för att det ska hända! Men även om det skrämmer mig, tänker jag inte ge upp om min dröm! Har jag klarat mig såhär långt, ja då kan jag klara av alla hinder som jag kommer möta på vägen!

2. Förlora Koko

När det gäller Koko och hur jag ska göra med henne, ni förstår inte vilken tuff period det har varit. Alla beslut som ska fattas om hur jag ska göra med henne, ja det har verkligen tagit på krafterna. Även om jag var inne på att sälja henne ett tag, så var det något inom mig som sa att jag skulle låta bli! För även om min livssituation har förändrats, så är rädslan att förlora henne stor.

Koko är trots allt min bästa vän och jag vill inte förlora henne! Jag tror jag bara har varit inne i en period där stallet har fått prioriteras bort för att skolan har tagit mycket tid och kraft. För nu har mina tankar förändrats och jag vill komma igång med ridningen igen. Blev inspirerad när jag var på ridskolan i Åseda och när jag ser alla andra rida och utvecklas med sina hästar. Jag vill också göra det och därför tänker jag kämpa för att få detta att funka! Jag ska kämpa för att göra mitt bästa för att behålla henne och skulle det inte funka i framtiden, nä men då får jag helt enkelt sluta vela och sälja henne!

3. Misslyckas med jobb

Just nu jobbar jag inom en vikarie pool i Hultsfred kommun, vilket jag än så länge trivs bra med. Det är mycket att ta in och komma ihåg när man är på flera ställen. Det som jag tänker på mycket när det kommer till jobb, det är att jag ska misslyckas med jobbet och göra personalen besvikna. En mardröm är ju att personalen på de olika förskolorna ska bli missnöjda med mig och inte vill att jag ska komma tillbaka. Eller att de tycker att jag inte gör ett bra jobb...

Det är ju svårt att göra alla nöjda och få alla att tycka om mig, men jag är ändå rädd för att misslyckas på jobbet. Jag vill ju göra dem nöjda och att de vill ha mig tillbaka! Än så länge har det gått bra, men rädslan att något sånt här ska hända, ja den finns ändå där.

4. Försova mig

Något som jag alltid har haft problem med, det är att jag är rädd för att Försova mig. Då menar jag verkligen RÄDD! Vet jag tex att jag ska jobba nästa dag, ja då kan jag vakna en bra stund innan klockan ringer just för att jag inte vill försova mig. Kan också vakna mitt i natten och få panik, jag tror att klockan är mer än vad den är och sen när jag tittat på den har jag några timmar kvar att sova.

Det är jobbigt att vara så spänd, men jag är sån som person. Att misslyckas är något som jag är väldigt rädd för att göra! Göra någon besviken och missnöjd på mig, då gör jag verkligen allt för att få dem att ändra uppfattning. Vi alla gör ju misstag men jag har svårt att förstå det ibland...

Kram Lella

Likes

Comments