God kväll!
Hoppas att ni har haft en bra dag! Min har varit bra, men seg i slutet. Det blev en väldigt lång dag, längre än vad jag räknat med. Mötet började vid fem och slutade åtta, men åkte därifrån vid tjugo över. Så nu är det skönt att äntligen ligga i sängen👍
Kan med glädje berätta att jag idag fått mitt betyg av min VFU lärare och även denna praktiken blev godkänd🎉 Känns så himla bra och fick mycket beröm av henne, vilket alltid är kul att höra! Får höra att jag är duktig på det jag gör pch att jag har mycket av det som krävs i yrket i mig. Väldigt kul och höra, men också att de tycker att jag passar bra in i gruppen. Så nu kan man slappna av lite och bara ta till vara på de två sista dagarna av praktiken.
Men nu ska jag sova, imorron börjar jag kvart över sex. Bäst att få några timmars nattsömn, så vi får höras av imorron!
God natt på er😊
Kram Lella

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!
Vaknade bara för en kvart sen och jag känner mig helt död. Min hals känns svullen och min näsa täppt, inte kul alls. Men jag ska ändå vara glad, har klarat mig bra från sjukdomar denna praktiken.
Dag tre av vecka fem på praktiken drar igång vid kvart över sju. Kommer bli en otroligt lång dag och tror även på två sega sista dagar på praktiken. Idag är det nämligen möte på kvällen, så tror jag är hemma mellan sju och åtta ikväll. Imorron och på fredag börjar jag vid kvart i sex, så kommer nog vara ganska så sliten på fredagkvällen🙈 Tur det är röd dag på måndag så jag får en extra dag att ladda batterierna😉
Nu ska jag gå upp och käka frukost. Tanken var att jag skulle åka tidigare till praktiken idag då jag behöver tanka bilen, men känner jag mig själv rätt lär det inte hända😂
Just det! Vet inte om det blir något av det, men har en liten hemlighet😉 Jag hoppas att jag ska kunna berätta för er, kan bli i helgen eller nästa vecka😉 Så håll koll!
Men nu frukost! Ha en bra onsdag allihopa💜
Kram Lella

Likes

Comments

Hej på er!

Ännu en gång har jag misslyckats med att hålla bloggen uppdaterad, jag tycker att jag håller den uppdaterad i några dagar men sen slutar jag. Fast ska denna gången kan jag verkligen skylla på tidbrist, för mitt liv går verkligen i ett just nu! Jag går upp runt sex nästan varje dag, är på praktiken långa dagar och sen är jag i stallet resten av kvällen. Helgerna går åt till att fixa i hallen och hagen, plus att jag har gjort andra saker som gör att tiden inte räcker till. Så det är verkligen ingen vila eller ro under praktik perioden eller innan flytten.

Kan knappt fatta det själv, men på fredag flyttar jag och Koko till Kråketorp på heltid! Koko ska få en ny kompis och ska få bo i det nya stallet. Jag ska efter ungefär 5 månader göra en adressändring! Det är så mycket känslor och tankar just nu kring allt, är lite nervös men vet att det kommer att bli bra. Jag menar att ha Koko i Hällaryd har ju alltid varit en trygghet, men nu ska vi båda lämna tryggheten och flytta. Så på fredag säger vi hej då till Stockaryd, Sävsjö kommun och Jönköpings län. På fredag säger vi hej till Kråketorp, Hultsfreds kommun och Kalmar län. Men samtidigt som jag har alla dessa känslor och tankar, känns det ändå bra! Kommer vara skönt att ha Koko utanför dörren, att man liksom kommer ha henne på gården där vi bor. Väldigt lyxigt!

Nu sitter jag och försöker göra en adressändring, för säkerhets skull ska jag be mamma titta på det bara för att se så att allt stämmer innan jag skickar iväg det. Kommer bli en tuff månad nu framöver, men jag hoppas att allt ska lösa sig ändå, men det gör det ju alltid på något sätt.

Det är tre dagar kvar på praktiken! Känns både tråkigt och bra, mest tråkigt. Har trivs väldigt bra och jag har fått vara med om mycket. Kommer sakna både personalen och barnen, har verkligen trivts superbra på Fantasia. Jag hoppas att min framtida arbetsplats kommer vara något liknande för tycker de har en bra verksamhet och en bra gemenskap. Sen samtidigt vill man ju tillbaka till skolan för att man vill att sista terminen ska börja så man blir färdigt med utbildningen. Har hamnat i en kämpig period nu och vill bara att det ska ta slut. Ska bli skönt att komma ut i arbetslivet!

På tal om skolan tänkte jag sätta mig och plugga lite, eller jag ska lyssna på några klasskompisars reflektioner och lämna en kommentar. Så borde inte ta så lång tid, skönt att få det gjort. Funderar även på att åka och tanka bilen, har inte mycket bensin kvar och vore skönt att fixa det så det också blir gjort.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, så får vi se när vi hörs nästa gång.

Kram Lella

Likes

Comments

God eftermiddag!

Ännu en dag där jag vaknar och är helt död, hade jag blundat och inte tittat på mobilen, ja då hade jag somnat om. Klockan var halv sex när det ringde och det tog mig 10 minuter innan jag lyckades ta mig upp. Åt lite frukost och packade väskan, sen ficka jag stressa det sista men kom någon minut försent till praktiken. Även denna dagen på praktiken har gått i ett, har haft hand om samlingen idag. Tycker själv att det gick hyfsat bra, sen finns det ju naturligtvis saker jag kunde ha gjort bättre, men är ändå nöjd. Slutade kvart över ett men kom inte därifrån förrän halv två då jag hjälpte till med några saker innan jag åkte.

Nu ligger jag här i sängen som vanligt och tänkte samla ihop lite energi till att plugga, tänkte ändra några sista saker på en av uppgifterna och sen skicka in den. När det är gjort ska jag börja med nästa tänkte jag, då ska jag spela in mig själv igen, inte så kul men förhoppningsvis går det fort att göra den. Måste även kontakta läraren då jag ska göra ett test på datorn och han måste öppna upp den. När det är gjort är jag äntligen ikapp igen, bara naturen kvar som jag måste börja plugga på. Men jag ska göra allt denna gången för att jag ska klara den!

Koko ska få komma ut i skogen idag tänkte jag, mamma och jag skrittade en runda igår men hon skulle behöva springa av sig. Eftersom det är ljust så länge på kvällarna tänkte jag att jag skulle rida ikväll, för vi fem ska vi hämta några balar och tänkte passa på att åka efter det. Förhoppningsvis hinner jag titta på matchen mellan Hv och Brynäs ikväll också! Ikväll hoppas vi på att Hv vinner, vore skönt om de kunde ta hem guldet i år.

Men nu ska jag sluta skriva och sätta igång med plugget!

Kram Lella

Likes

Comments

Praktikdagen är slut för idag, var en lång dag idag då jag började kvart över sju och slutade halv fem. Men vi har fått mycket gjort idag ändå, dagen började med att vi hade handledning. Charlotte gick igenom målen med mig och berättade vad hon tyckte hittills, hon berättad också vad hon tycker att jag ska jobba mer på innan hon sätter slutbetyget. Det är bara några småsaker jag ska fixa till, sen så är jag förhoppningsvis godkänd på denna praktiken också! en av delarna jag ska göra för att bli godkänd det är att hålla i en samling imorron, har planerat lite och ska fixa den sista dela nu ikväll tänkte jag. Håller tummarna för att det går bra! Dagen på praktiken har gått i ett, så tiden har verkligen rullat på!

Har fått i mig lite mat och lagt mig i sängen, är ganska så trött i både huvud och kropp. Men jag ska försöka plugga lite nu tänkte jag, måste bli klar med mina uppgifter. Mitt mål är ju att bli klar med dem i slutet på veckan och ska verkligen försöka hålla det.

Funderade på att longera Koko ikväll, men vi får se vad jag hinner med och vad klockan blir. Har ju som sagt lite att fixa och jag vill också utnyttja de lediga stunderna fullt ut till att bli klar med mina uppgifter.

En kul grej som hände idag också var att Evahagen hörde av sig och undrade om jag kunde jobba! Tackade ja för känner att jag behöver få jobba och få in lite pengar nu när jag inte har kunnat jobba under hela april. Om det preliminära schemat stämmer missar jag bara några korta föreläsningar, så får väl höra av mig till någon i klassen och fråga om det är något särskilt. Jag hoppas på att det blir bra i alla fall!

Kram Lella

Likes

Comments

När jag väl sätter igång, ja då kan jag komma på massa olika idéer på vad vi kan göra med huset! Just nu kretsar tankarna kring hallen, men sen i torsdags har jag också haft lite funderingar kring utsidan på huset. Det jag tänker på då är våra räcken som vi har vi båda dörrarna. Vi har just nu gröna räcken, varvid det ena har trillat ner och bara ligger på marken. Inte så kul kanske...

När Alf var och hjälpte oss med dörren så tyckte han att vi skulle göra trädräcken istället. Jag hade först tänkt att vi skulle ta bort dem och inte ha några. Men nu funderar jag på om det inte skulle vara snyggt att sätta upp trädräcken vid båda dörrarna. Jag snodde en bild från Google, vår veranda ser ju lite annorlunda ut, men något liknande skulle jag kunna tänka mig. Tyckte det var svårt att hitta bra bilder så jag fick lite mer inspiration, men jag ska fundera lite på detta.

Om ni har några tips och idéer på olika trädräcken, så lämna gärna några tips! Alla tips och idéer uppskattas! Kan slänga in bilder så ni se hur det ser ut!

Måste bara avsluta inlägget med att säga att jag tycker detta är så himla kul! Älskar att få planera och renovera upp huset. Men trots att det är mycket kvar att göra så trivs jag mer än bra i huset tillsammans med Kristoffer. Tror att vi kommer få bra ordning på huset!

Kram Lella

Likes

Comments

Godmorgon!
Det var en seg start på dagen idag, det finns ju både för och nackdelar med att vara ledig🙈 Känner att jag har vänt lite på dygnet och somnar ganska så sent, tur det snart är fredag😉
Klockan väckte mig vid sex idag, efter att ha vaknat till så var det bara att stiga upp. Att komma ut till bilen var inte roligt, fick skrapa rutorna men det fick knappt bort isen ändå. Lyckades skrapa så mycket att jag kunde ta mig till Hällaryd genom att titta igenom mina små skapringar😂 Hästarna har nu fått sin frukost och jag har precis fått mig min.
Nu ska jag byta om och sen åka mot praktiken! Ha en bra dag allihopa!😊💜
Kram Lella

Likes

Comments

Som jag nämnde igår i mitt inlägg, ni kan läsa det HÄR, så skrev jag att det här hänt en hel del i huset och stallet. Jag skrev att jag visa er när allt är helt klart och det håller jag fast vid, men tänkte ändå ge er en lite tjuvtitt! I torsdags när jag hade slutat praktiken var jag bara hemma en snabbis innan jag, pappa och Alf åkte till Kråketrop. Alfs mamma hade en gammal dörr som bara stod i garaget och efter att ha kollat upp mått och så vidare, bestämde vi oss för att ta den dörren till den lilla hallen.

Jag får erkänna att jag var lite nervös där ett tag! För när vi hade fått bort den gamla dörren såg vi att det fattades 10 cm för att den nya dörren skulle få plats. Jag tänkte att vi skulle få byta tillbaka till den gamla dörren. Men det löste sig efter några timmars arbete. Det blev faktiskt bättre än vad jag trodde, för den nya dörren är röd. Först tänkte jag att vi skulle måla om den, men efter att vi hade fått upp den så ångrade vi oss. Nu ska vi ha röd dörr och vi ska även måla om den andra dörren röd, vilket jag tror kommer bli jättebra! Vi har även fått en skärmtak över dörren också, då det inte är så mycket skydd över dörren. Men som sagt blev det jättebra, både Kristoffer och jag är väldigt nöjda.

Vad tycker ni? Blev det bra med den röda dörren?

Idag har jag fått tre stycken lampor och blomkrukor av mamma. Så nu blir det till att åka och köpa blommor! Sen lamporn har jag en idé om hur jag vill ha dem. Fönsterlamporna tänker jag mig att jag ska hänga i köket i var sitt fönster, har funderat ett tag på att skaffa en lampa till i köket, men nu behöver jag inte det.

Sen den andra lampa tänker jag att jag ska ha i lilla hallen, ska sätta in en fönsterbräda där och då tror jag att den kommer passa bra där inne! Nedan ser ni hur lamporna ser ut, men ni får tyvärr vänta till helgen för att se resultatet!

Avslutningsvis när det gäller hallen så har jag lite planer för den också, men det är lite till som ska göras innan jag kan börja inreda den, men tror att det kommer bli bra!

Kram Lella

Likes

Comments

Fjärde veckan på praktiken är igång och första "passet" är nu gjort. Blir ju ett pass mindre denna veckan då vi var lediga igår, så känns som att denna veckan kommer gå fort. Men tycker att det har varit en bra dag idag som vanligt och jag känner att det kommer bli tråkigt att behöva lämna dem. Trivs som sagt väldigt bra och hade kunnat stanna ett tag till.

Slutade vid halv fyra idag och tanken var att jag skulle ha varit med och tränat ikväll, men det blev inställt. Hade blivit en liten missuppfattning med tränaren så blev inget idag. Tråkigt då jag hade sett framemot att träna, men istället utnyttjar jag tiden till skolarbete. Sitter nu och skriver på en Wikipedia artikel som jag ska göra om, går väl sådär. Men det ska nog lösa sig det med! Har tagit en liten paus nu och tänkte sätta mig om en stund och spela in en video. Inte kul! Vi ska spela in oss själva när vi sitter och pratar kring en speciell händelse som har skett under praktiken, gillar inte att spela in mig själv. Håller bara tummarna för att tekniken ska fungera, har krånglat tidigare då jag har använt mig av LNUplay som det heter. Men hoppas verkligen att det fungerar och att jag kan skicka in det ikväll.

Ikväll är det hockey som gäller, ikväll är det andra sm-finalen mellan Hv och Brynäs. Jag hoppas på att Hv kan vinna denna matchen ikväll, men tror att det kommer bli tufft! Hv-tröjan har varit på hela dagen och kommer sitta på hela kvällen när jag spänt ska sätta mig framför tv:n ikväll. Heja Hv! Bäst att jag sätter igång med min inspelning nu!

Har ni haft en bra dag?

Kram Lella

Likes

Comments

God kväll eller vad man nu ska säga!

Det har blivit ett litet uppehåll nu igen, men jag har fullt upp som vanligt! Tiden till att blogga räcker tyvärr inte till, men jag ska försöka hinna blogga så fort jag får lite tid över.

Klockan börjar närma sig tio och jag tänkte avsluta den lediga dagen med ett blogginlägg. Nu är det slut på ledigheten och imorron är vi tillbaka i vardagen igen. Jag har trott hela dagen att det är söndag, blir ju så när man är ledig så många dagar. Imorron börjar ju fjärde, alltså näst sista dagen på praktiken! Tycker veckorna har gått så fort, känns som att jag började praktiken förra veckan. Jag har trivts jättebra hittills och tror att de två återstående veckorna kommer bli lika bra!

Jag har så mycket att berätta för er också, eller mycket och mycket. Det har hänt en hel del under dessa lediga dagar! Först och främst har vi bytt vår ena ytterdörr, blev super! Sen har vi målat vår lilla hall och fixat i stallet. Jag har några bilder, men tänker mig att ni får vänta tills det blir helt klart. Jag håller på det lite till och så visar jag er några före och efter bilder. Blir det bra? För det är lite kvar att fixa i både stallet och hallen, men tror att båda delarna kommer vara klara nästa vecka! Så nästa vecka får ni hålla extra koll här på bloggen.

Det är med ett stort leende på läpparna som jag också kan berätta att jag ÄNTLIGEN har blivit godkänd på en uppgift som jag har kämpat med ett tag nu. Så skönt att kunna släppa det! Nu har jag bara två uppgifter kvar att fixa innan den 23:e. Lite ont om tid, men jag ska försöka fixa det! Om det så ska bli sena kvällar och lite sömn så ska jag bara fixa det! Nu gäller det att bita ihop och kämpa vidare! Skam den som ger sig, eller vad är det man brukar säga. Just nu känner jag att jag har gått tillbaka min energi och känner mig taggad på att ta tag i skolan!

Fast nu är det dags för mig att sova! Vid sex ringer klockan och då ska hästarna ut innan bilen rullar mot praktiken! Hoppas ni har haft en bra påskledighet! Vi hörs!

Kram Lella


Likes

Comments

Mest lästa