Semestern sjunger på sista versen och jag tänkte dämpa jobbångesten med att starta en ny och fräsch blogg. Har varit aktiv bloggare i snart 8 år men har aldrig nämnt eller skrivit något om mina barn. Då de flesta av mina följare numera har barn tänkte jag hänvisa dem till denna nya blogg om de vill läsa om allt som har med barnuppfostran att göra. Mina tips och åsikter är helt baserade på mina egna erfarenheter, läs dem alltså inte som något vetenskapligt. Jag lämnar heller inga garantier på att det kommer funka på dina barn ;).

Det första tipset handlar om tandborstning och konsten att få barnen att tycka det är kul. I samband med att min dotter fyllde 3 år bestämde hon sig för att det inte var nödvändigt med tandborstning längre. Tidigare var det inga problem att få henne att borsta tänderna men efter tre veckors ständig kamp fick jag ett underbart tips från en väninna. Hon jobbar som dagisfröken under kvälls- och nattpass och har alltså en del erfarenhet kring detta. Hon säger helt enkelt till barnen att "spökena i munnen måste bort innan de somnar och det enda som kan få bort dem är den magiska tandborsten"

Innan jag började med detta begav jag min till en leksaksaffär för att hitta en tandborste som passade till vad jag skulle säga till min dotter. Hittade en otroligt kul tandbortse med bamse motiv som funkade utmärkt. Nästa gång köper jag en med spöket Laban om jag hittar =).

Likes

Comments