Dagens kund blev en aning kallare och ett steg mörkare än sin naturliga hårfärg. Hon önskade sig något mer passande till hösten och att det skulle bli liv i håret, så det jag gjorde va att gå in med en mörkare botten 8-11 ifrån schwarzkopf IGORA ROYAL med 3% H2O2 samt några tunna slingor i sammanlagt 10 folie packet fördelat i hela håret för att skapa dimension och liv i helheten. Jag nyanserade sedan med Schwarzkopf IGORA ROYAL mousse i färgen 9,5-1

Resultatet blev en kallare nyans samt mer djup i botten.

Nedanför ser nu före bild och ovanför ser ni resultatet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Följ gärna min instagram, www.instagram.com/lejlafrisor där jag postar mina arbeten i skolan, salongen och massa annat roligt angående hår och yrket frisör

Kom alltid ihåg, "invest in your hair, the crown you always wear"

Håller er uppdaterade då imorgon kommer en spännande hårförvandling!

Likes

Comments

Är du ute efter ett hår med mer Volym, fukt och styrka?

Prova då DENSIFIQUE från hårvårdsserien KÉRASTASE PARIS som är ett exklusivt märke som vårdar ditt hår på djupet. Jag har testat serien DENSIFIQUE som ni ser på bilden då den är till för att tillsätta volym i håret, fukt och styrka. Märket KÉRASTASE har flera serier för flera olika fall för ditt hår, allt ifrån torrhet, mjäll, färgat hår, blekt hår mm.

Jag har endast provat serien DENSIFIQUE och där har jag provat deras schampo och balsam, och jag märker en stor skillnad efter bara ett par veckor! Jag har fått tillbaka en hel del naturlig volym i mitt hår, mitt hår har blivit starkare och därmed minskad hårfall och jag känner att mitt hår har fått tillbaka en hel del fukt.

Jag ger dessa 2 produkter 5/5 stjärnor och rekommenderar den starkt! Den är lite dyrare än de flesta schampo och balsam men det är en väldigt dryg produkt (dvs den varar ett längre tag) och finns att köpa på utvalda salonger, för glöm inte

" Invest in your hair, the crown you always wear"

Likes

Comments

Hej allihopa o välkomna till ännu ett inlägg! Spännande nyheter har jag och det är att från och med den 20 November fram tills den 15 December så kommer jag finnas på plats på salong Xclusive i Kristianstad där jag utför min APL ( Arbetsplatsförlagt lärande ) för andra gången. Jag kommer finnas på plats från klockan 09:00 - 18:00 varje dag och jag kommer ta emot de flesta behandlingar, så som färgning, klippning, permanent, styling tex. Jag kommer ta emot både barn, herrar och damer och jag kommer under tiden innan söka en del speciella modeller så håll utkik på bloggen! Annars är det fritt att boka vad man än önskar! Som elev kommer jag ta reducerade priser beroende på behandling samt materialkostnader för exempelvis färg som förbrukas. För att boka tid hos mig så kan ni kontakta mig på bloggen i exempelvis komentarerna, via facebook på www.facebook.com/lejlastuderandefrisör , på instagram www.instagram.com/lejlafrisor eller på min mail www.lejlafrisor@gmail.com

För att direkt ta kontakt med salongen och boka in dig i systemet så kan du kontakta 044-12 90 10 och prata direkt med en av mina arbetskollegor samt få ett ungefär pris då jag just nu själv inte ha prislistan hos mig. Men den kommer inom kort och då publiceras ett inlägg om det också.

Ett bra tillfälle att boka tid då Julen vid det laget närmar sig om med de priser jag erbjuder så kan man unna sig något lite extra vid sidan om eller köpa flera julklappar till de man älskar, så tveka inte, boka din tid redan nu och bli fin till Jul och nyår och tills dess,

take care of your hair, the crown you always wear!

( Nedan ser ni kunder jag haft genom året, kvaliten på bilderna är inte de bästa )

För herrar så är jag en del utbildad i både maskinklipp samt sax över kam om man föredrar en klippt frisyr. Bilden till höger är en frisyr klippt med maskin där jag använt mig utav tekniken "fade" , bilden till vänster visa samma princip bara längre håroch att det är klippt med sax, och bilden i mitten visar en frisyr där jag kombinerat båda. Jag kan också fixa skägg men jag är fortfarande på mer utbildning angående det.

Alla dessa färgningar är gjorda med slingor, I den största bilden så har jag gått in i hela håret med både blekning och ljusarefärgning för att skapa lite dimension i håret istället för ett helt blekt hår, denna tekniken ger håret mer lyster samt så adderar ljusarefärgningen lite pigment, vilket blekningen inte gör då den bara rensar ur alla pigment ur håret. På bilden längst upp i höger så har jag blekt en botten, men som ni ser så har jag lämnat det nedersta håret för en cool och lite tuffare effekt. Och bilden nedan är en tjej som ville ljusa upp en del mörkare partier men behålla den naturliga blonda färgen i håret, och här använde jag mig utav magma från WELLA som både bleker och lägger till pigment i håret, ett perfekt val då man inte ändrar för mycket och vill ha ett naturligare färg resultat.

Dessa två modeller har båda fått sig en balayage som innebär frihandsteknik där man själv kan välja lite redan i början mera exakt hur slutresultatet ska bli, detta är ett smart val om man vill ha en modernare och mer naturlig ombre i håret. På kunden till höger så har jag färgat botten i en mörkare färg och sedan blekt längderna med balayage tekniken. På kunden till vänster så har jag endast blekt längderna och låtit den naturliga hårfärgen vara kvar i roten.

Likes

Comments

Igår hade vi ett moment i skolan som handlade om brud uppsättningar med hjälp av hårnät. Hårnät används när man vill tex forma håret enklare, få en slätare yta eller en hållbarare frisyr. Vi fick som sagt i uppgift i skolan att göra en skiss på vad för typ av frisyr vi skulle utföra och sedan fick vi 2 timmar på oss att bli klara!

Min idé från början va att göra en ros/blom liknande frisyr med en slätkammad bas och en slöja längst med nacken. Jag fick fram idén men inte helt för mina önskemål vilket va en liten besvikelse... Det jag ej blev nöjd med va att det mer liknar flera rosor/blommor/cirklar än en hel. Men övning ger färdighet och jag kommer definitivt ge mig på utmaningen igen. Och inte nog med resultatets utsida på själva håret så saknade frisyren lite form och balans som är en större svaghet för mig, men för varje frisyr och uppsättning så kommer jag närmare och närmare målet!

Inte bästa kvaliten på bilderna då ljuset inte gör sig rättvis, men de är tydliga för att visa principen med vad man tex kan göra med hårnät.

Likes

Comments

Hej alla läsare, välkomna tillbaka till ännu ett inlägg men, den här gången är du som läsare inblandad och om du känner eller någon du känner vet kan va den rätta för vad detta inlägget begär så tveka inte och höra av dig!

Som jag presenterat innan så studerar jag mitt 3e år på frisörlinjen i Karlshamn. Som gymnasiearbete ( i frisörlinjens fall DELPROV ) för min del så innebär det en del moment som ska utföras på docka samt på människor hår som sedan bedöms och vid godkända moment ger mig en examen. Jag söker en modell för momentet färg och klipp vilket innebär:

  • En modell med 2 cm utväxt, ungefär en 4e dels vitandel ( gråa hårstrån )
  • En modell med mellan till mörkt brunt hår ( ej så mörkt att det skiftar i svart ) och heller ej för ljus brunt
  • En modell som har tid Tisdag och Onsdag eftermiddag, samt Fredag förmiddag för övningar
  • En modell med hår längre än till axlarna ( minsta längd till axlarna ) och som kan tänka sig klippa 2 cm, vid mer frågor om vilken typ av frisyr komentera gärna eller skriv privat på facebook, www.facebook.com/lejlastuderandefrisör

Här nedan ser du ett ungefär på hur ljust/mörkt håret får vara, och absolut finns det en hel del olika nyanser beroende på vad man har för grund eller tycker om, vi kommer tillsammans ha en konsultation för att hitta den rätta färgen för just dig!

Detta är en väldigt seriös och stor fråga och jag lägger min tillit på min modell, att min modell ska förstå och uppnå de krav som ställs på en vilket är att fullfölja sittningar, stå för kostnader av material vilket bror på mängd färgmassa som används under den första terminen och någon månad in på nästa då Delprovet äger rum mellan mars/April. För smidigare betalning så rekommenderas fredag förmiddag då vi har kundpass i skolan Om du känner av att du är intresserad av att veta mer angående allt och vill ha en konsultation med mig så hör jätte gärna av dig i kommentarerna, facebook eller instagram så fort du kan!

Tack i Förhand!

Likes

Comments

Great hair day every day också kallat för GHD är en av mina favorit märken inom hårvård med bland annat värmetänger och produkter. Min favorit produkt är deras heat protection spray som är till all typ av värme som tex plattång, hårfön, locktång mm. Den passar i både blött och torrt hår med samma slutresultat på ytan.
I GHDs utbud så finns det värmeskydd just för att platta håret och locka håret men eftersom jag gör lite av varje då och då och gillar en frisyr med något mittemellan som jag får fram genom är låta håret själv torka till halvtorrt sen fönar jag in produkten för en len och fastare känsla med volym och glans! Resultat av det blir en mer naturlig look! 👌🏽

Likes

Comments

Idag hade jag lektion i ämnet Gymnasiearbete som för oss frisörer innebär ett delprov i mitten av Mars/April där vi ska utföra olika moment/områden inom yrket för att få en examen.
Idag övade vi på något som kallas vågor och vi kammade vågor samt la vågor i klipps för och se skillnaden. Tyvärr hade vi kort om tid då läraren va inbokad i ett möte så det blev endast bilder från hur de ser ut när man lägger klipps samt en våg med kam.

Bild ovan ser ni verktyg som kan användas vid vågor i blött hår med kam och klipps.
Bilderna bredvid varandra, den till vänster demonstrerar ett hår upprullat med klipps, och bild till höger visar på en våg med kam.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min andra blogg här på Nouw!

Jag har tidigare bloggat för ungefär ett år sen och då handlade bloggen om allt inom mode och skönhet. Jag har efter ungefär ett års vila ( då jag tog bort förra bloggen ) tänkt till och vill nu starta upp en blogg med temat FRISÖR.

Som ni kan läsa på min titel och presentation så är jag en studerande elev på frisör programmet och jag studerar mitt 3:e år på gymnasiet. Min största dröm är att komma långt inom yrket samt öppna en egen salong längre fram i tiden. Jag har under snart ett års tid haft en aktiv och öppen instagram vid namn www.instagram.com/lejlafrisor där man ha kunnat följa mitt arbete på skoltid, salongen och en del inlägg om tex. hårvård mm. På bloggen vill jag gå in på djupare samtalsämnen och mer detaljerade inlägg och vill att andra frisörer samt icke frisörer ska trivas och känna sig hemma här på min blogg.

Jag hoppas denna korta presentation ha gjort dig som läsare redan nyfiken på vad som kommer näst och du får redan nu följa, gilla och kommentera! Ge gärna tips på vad du skulle vilja veta/läsa om som är frisörrelaterat och håll er uppdaterade för jag kommer försöka posta iallafall minst 3-4 gånger i veckan!

så tills dess, "take care of your hair, cause it is the crown you always wear"

Likes

Comments