Du som skrev att du villa hålla mina fina bröst i dina händer som en början på en konversation.
Du som när jag satt på en restaurang och hade ätit, greppade tag med dina båda händer om mina bröst.
Du som när jag var så onykter att jag tappar balansen så att du får hjälpa mig att gå, sedan genom lögner leder in mig mitt i ingenstans och utnyttjar mitt försvarslösa tillstånd. Och därefter lämnar mig ute, mitt på gatan.
Du som efter vårt samlag sa åt mig "nästa gång kanske du får komma".
Du som sa att jag är dubbelmoral för att jag säger att kvinnor inte ska behöva bära bh men att jag själv gör det.
Du som mitt under mitt dansande på nattklubben tillsammans med mina vänner, tar dig friheten till att smälla till mig på min rumpa.
Du som tjatade på mig, "kan du inte suga av mig?".
Du som aldrig slutade tjata när jag inte ville ha sex.
Du som frågade mig och min kompis om vi skulle ha trekant och därefter förnedrade samma kompis till mig på sociala medier.
Du som när jag satt framför dig på mopeden greppar tag i mitt bröst.
Du som ljög om din ålder för att få mig i säng, och efteråt vill bjuda min bästa vän på dejt.
Du som jobbade på en nattklubb och var trevlig mot mig, men efter en timme försökte krama mig och klämde åt mina bröst.
Du som förstörde mig, mer än alla ovan. När jag var 8 år, hjälplös och ovetandes.

Jag säger ifrån, man ska inte behöva säga ifrån men dessa gånger förutom ett fåtal gånger har jag sagt ifrån. Ändå blundar ni för det, öronen kan inte riktigt längre ta emot ljudvågorna.
Alla ni jävla män, att ni inte ens för fan skäms.

Likes

Comments

Alltså literally vad är skillnaden? En stjärna som täcker bröstvårtan än en kvinnlig bröstvårta? Var ligger logiken i hetsen? SPRING KVINNOR VISAR BRÖST SPRING

Likes

Comments

Min kropp är min kropp, den är inte din att ofreda. Den är inte din att kommentera, den är inte din att röra. Min kropp är inget objekt, min kropp är inget sätt för dig att "ragga" genom att ta på. Min kropp är min kropp.

När man blir sexuellt ofredad blir man smuts. Man känner sig som smuts. För man hinner inte säga ifrån innan det händer, man hinner inte förhindra det. Män är överlag starkare än kvinnor vilket gör att man ännu mindre kan förhindra det. Ni utnyttjar oss, ni använder oss som leksaker. Tar vad ni vill ha från våra kroppar och lämnar oss smutsiga och små.

Det är bokstavligen lika enkelt för er att ofreda oss som att stjäla godis från småbarn. Väx upp, lär er och sluta, snälla sluta använda min kropp för er tillfredsställelse. Vi är ett enkelt byte för att vi inte hinner säga ifrån förrän efter att det har hänt och vad är det då egentligen för mening att säga ifrån? För är det någonsin någon av er som lär er?

Det är verkligen inte så jävla svårt att lära sig, det är inte raketforskning, bara snälla sluta tafsa, snälla sluta utnyttja, snälla sluta få mig att känna mig liten, som smuts. Bara för att jag föddes som kvinna och inte den priviligierade mannen. Jag är så jävla trött på er.

Likes

Comments

Jag har läst Emmy Winthers blogg, där hon berättar om tjejers egna händelser med sexuellt ofredande, våldtäkt osv. Det är sinnessjukt att det har hänt så många och att det är så illa att alla dessa tjejerna flera år senare fortfarande lever kvar med det hos sig, i tankarna, varje dag. En av alla texterna på hennes blogg skickade jag in. Han förstörde mig och det går inte en dag utan att jag tänker på det. 

Ni som säger att vi kvinnor överdriver, det var vårt fel som hade "fel" kläder, vi bad om det, vi sa inte nej tydligt nog trots att vi skrikit med hela vår kraft efter hjälp och även om vi inte gjorde det. Varför skulle det någonsin göra det rätt för er att utnyttja våra kroppar till er njutning? Vi är inga sexleksaker, gå och köp en riktig jävla sexleksak istället för vi tänker inte vara era objekt.

Kan ni någon gång bara förstå? Förstå att om en kvinna säger nej stoppar du inte in din jävla penis någonstans för hon har sagt nej. Du tjatar inte vidare "varför inte?" "Har du mens?" Du slutar bara. Omedelbart. För det du gör när du har sex med henne utan samtycke, är att du tar ifrån henne all hennes stolthet, all självkänsla hon har byggt upp, du tar ifrån henne allt hon har. För när du är färdig med henne kommer hon aldrig att glömma vad du gjorde, hon kommer minnas varenda liten detalj under hela de minuterna/timmarna, hur du mot hennes vilja tog ifrån henne sig själv. Hon kommer känna sig skamsen, motbjudande, äcklig och känna att det är hennes eget fel. För det är så samhället lär henne att känna. Hon kommer inte vilja berätta för någon, det kanske hon aldrig gör heller, för hon skäms, hon skäms över vad DU gjorde mot henne mot HENNES vilja för att samhället säger "du skulle sagt nej tydligt nog".

Likes

Comments

Jag är påväg hem från en kompis sent en fredagskväll, jag vänder mig om, jag vänder mig om ännu en gång, och en gång till. För att försäkra mig om att ingen är där, att ingen man är där, att jag är i trygghet.

Det är inte såhär jag vill leva, att bli tillsagd hur jag ska klä mig för att förebygga risken att bli utsatt för sexuellt övergrepp. Att ett flertal gånger få höra att jag sminkar mig “för mycket”. Att bli övertalad att det i själva verket är mitt fel om jag blir överfallen för att jag inte följde “reglerna” som jag blir tillsagd att följa i syfte att förebygga sexuella övergrepp hos kvinnor. Ursäkta, men vem är du att ifrågasätta mängden smink jag bär, vilka kläder jag har på mig, att jag gör precis vad jag vill med min kropp.


Som ett flertal av er säkert har sett är min bild på instagram där jag postade en bild på mig själv i bar överkropp. Jag skrev på bilden “Fuck er som säger att feminism ENDAST är till för kvinnor som blir våldtagna, etc. i u-länder, fuck er för att ni förminskar kvinnor genom att säga så, och fuck er som på något sätt sexualiserar denna bilden. Jag är inte ett objekt.” Ändå, trots min väldigt övertydliga text kommenterade en kille “Wow” som inkluderade en emoji med hjärtformade ögon. Jag som kvinna försöker få fram ett budskap, ett väldigt viktigt budskap enligt mig. Ändå kommenterar han min kropp, när det jag försöker få fram är att INTE sexualisera. Därmed förminskar han exakt ALLT jag vill få fram med den här bilden. Jag blir så besviken, besviken på människor, besviken på okunskap, besviken på män.


Ett väl förekommande argument folk använder inom detta är att detta är ett väldigt litet problem om man jämför med kvinnor i just u-länder. Självklart lever kvinnorna i u-länderna i så mycket sämre förhållanden. Brutala förhållanden som jag aldrig någonsin skulle kunna föreställa mig. Men att förminska våra problem i samhället genom att dra upp andra problem som du istället kan ta upp som en egen fråga. Det är inte acceptabelt och jag tänker inte acceptera det.


Jag är inte en del av den tysta massan, jag tar ställning. Jag tänker inte hålla tyst för att ni ska må bättre över er själva. Jag kommer aldrig tystna. För jag kämpar, jag kämpar för min rätt, jag kämpar för kvinnors rätt, jag kämpar för allas rättvisa.

Likes

Comments

“Utsidan ger insidan en chans men det är insidan som ger utsidan sin glans”, men om du tänker steget längre så är det bara skitsnack. För vad gör utsidan, vad är utsidan? Inget. För att se med dina ögon överhuvudtaget är bara synintryck vi får av ljusstrålar som reflekteras från vår omgivning. Inget du ser är egentligen äkta, eftersom att hjärnan kan lura dig genom t.ex. hallucinationer eller personlighetsstörningar.

Under flera års tid har jag haft problem med mig själv, främst med mitt utseende. Med en ensamstående mamma och två syskon som levde på barn/studiebidrag med mammas telenor kundtjänst lön, hade vi inte råd med dyra märkeskläder eller bra sminkprodukter. Jag gick ofta med lite halvdana kläder som jag inte kände mig bekväm i. Det var inte jag. Nu jobbar jag deltid utanför skolan, jag tjänar mina egna pengar. Jag hade råd med det lite dyrare och bättre sminket, den fina jackan och det nyrenoverade rummet som jag alltid önskat mig. Jag är nöjd med mitt utseende, jag tycker att jag själv ser bra ut. Till skillnad från förut. Men för vad? Till vilken skillnad? Vad hände sedan? Lite fler blickar i korridoren. Lite fler likes på sociala medier. Lite fler killar som vill ha sex med mig för att sedan lämna mig.


Mina förväntningar var skyhöga. Jag trodde att om jag blir vacker så kommer folk bete sig bättre mot mig. Vilja ha mig. Vilja umgås med mig. Jag hade och har fortfarande bra vänner, men jag var beroende av status. Jag ville se hur det såg ut där uppe. Jag blev besviken, toppen visade sig vara farlig. Om man ramlar ner är man så gott som död. För är man inte det? Så gott som död? Nej, för den toppen finns inte. Hur man än klättrar och klättrar når man den inte. För man kommer aldrig nöja sig, girigheten tar över. Ordet perfekt existerar inte. För när du har blivit perfekt, vad ska du då göra? Vad ska du då kämpa för? Vad är nästa steg?


Därför borde vi alla ta oss samman och lägga ner med all ytlighet. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att inte prata med en människa för att personen i fråga inte ser bra ut. Alla ser bra ut, alla är fina på sitt sätt. Därför har jag förändrat och förbättrat mig. “Utsidan ger insidan en chans men det är insidan som ger utsidan sin glans”. Jag skulle istället vilja ändra det citatet till “Insidans glans övervinner utsidans chans”.

Likes

Comments