Header

Något jävligt viktigt och så frustrerande är att tiggeriförbud har börjat införas, bland annat i Vellinge.

För det första vill jag mest bara, WHY THE FUCK?

Nu när jag made it clear att det är helt sjukt att i Sverige 2017 vilja införa och ha lyckats införa tiggeriförbud i ett område. Så vill jag ändå break it down för de som uppenbarligen inte förstår, first: de är människor. De är individer, de är inte något man kan önska eller tänka bort. De finns och de har känslor. De upphör inte att existera för att du tycker att det är jobbigt när de sitter där utanför Ica. Hur kan folk ta sig tid och energi till att förbjuda tiggeriet istället för att faktiskt hitta på och föreslå en långsiktig hållbar lösning. Prioriteringen ligger helt fel. Problemet försvinner inte? Tror du att dina önskningar att dessa människor kommer bli tillbakaskickade till sitt hemland för att vi förbjuder tiggeri? De försvinner inte, de får det BARA sämre. Och hur mycket förbättras din vardag av detta? Du hittar något annat att klaga på inom 30 min jag LOVAR.

Till nästa del, de har mobiltelefoner, de har kläder. För det är år 2017, de lever inte under en sten? Det FINNS internet utanför USA och Europa tro det eller ej. De håller lika mycket som oss på med sociala medier. För att de tvingas fly från sitt hemland tror jag knappast att de slänger iväg sin mobil, något väldigt dyrt som är till stor hjälp i väldigt många situationer. De har kanske mobiler, men det är ett tryggt hem där människor inte försöker döda varandra de behöver. OCH tänk då, om de nu så gärna vill stanna i Sverige trots att de blir avvisade, rasistiskt behandlade och spottade på. Tänk då, snälla med era trångsynta hjärnor. Att deras hemland inte är tryggt att åka tillbaka till. Om de fortsätter att leva och kämpa i dessa hemska förhållanden här i Sverige och inte åker tillbaka som ni så fint alltid föreslår. Så finns det en anledning. Det lovar jag.

Dessutom. Så sitter dessa människor utomhus, flera timmar i sträck och ibland till och med sover utomhus om nätterna. Vi bor i Sverige, behöver jag påminna er om att det faktiskt i princip aldrig är varmt här. Inte ens på somrar är det varmt om nätterna så att det skulle vara möjligt att sova flera nätter i rad i endast en sovsäck platt på marken eller en parkbänk. Att ni har mage att säga att de har pengar eller att de "tar våra skattepengar" whatever ni nu säger. När dessa människor fryser fkn kroppsdelar av sig och NEJ det är absolut ingenting man gör frivilligt. De har inget val? För om de hade haft ett val hade de ABSOLUT INTE valt alternativet där de sitter på kall mark med några filtar som inte hjälper mot kylan överhuvudtaget när det gäller Sverige.

Skärp er, öppna upp era huvuden och släpp in andras perspektiv därinne. För vi ÄR priviligierade, vi har ett hem där vi inte behöver oroa oss över våra nära och kära eller vår egen säkerhet. Vi har tak över huvudet och mat på bordet. Så fkn ta in och snälla börja LYSSNA. Det allra allra minsta vi som priviligierade kan göra är att åtminstone låta dem sitta kvar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För ca 1 och en halv månad sen flyttade jag helt spontant upp till Stockholm från Blekinge. Bor jättemysigt här hos min farmor. Idén att flytta började med att jag sökte jobb och gick på regelbundna möten hos en jobbcoach. Sökte också jobb i Stockholm eftersom att i lilla Karlskrona är det inte helt enkelt att få ett jobb och ännu svårare ett roligt jobb.

Jag sökte massa jobb både i Karlskrona och i Stockholm och fick en intervju här i huvudstaden, tänkte bara åka upp inför intervjun och hade bokad hemresa dessutom. Arbetsförmedlingen betalar resa till intervju förresten!! Tips för er som vill söka jobb i en annan stad men har det lite jobbigt pengamässigt.
Jag fick jobbet, vilket då betydde att jag stannade istället. Tog hemresan hem endast för att hämta ännu mer saker och åkte upp till Stockholm igen efter 2-3 dagar.

Jobbet jag fått funkade inte bra alls, det var ett värvarjobb vilket är väldigt svårt, både för den mentala hälsan att ta så extremt många nej, men också krävs enormt bra övertalningsförmåga samt en VÄLDIGT bra pitch.. Vilket för mig inte funkar då jag sätter sån press på mig själv i såna här sammanhang. Sökte andra jobb, barjobb osv. Eftersom att jag har 1.5 års erfarenhet i restaurangbranschen. Fick ett jobb, trivs SUPERBRA!!' Så jag stannade här och har nu bott här i en och en halv månad och jobbar nu också som förskolevikarie!

BETYDER dock att jag lämnat alla dessa partypinglor aka mina underbara underbara vänner ni ser på bilderna. Vilket inte bara är tråkigt utan också oerhört jobbigt mentalt att inte ha sina närmsta vänner nära en, som jag alltid alla dagar har haft.

Likes

Comments

Såhär blev håret efter fudge silverschampo! Definitivt mycket kallare ton och det mesta gula försvann, men däremot skulle jag nog behöva en blekning till för att få allt i samma kalla ton. Bilden uppe i högra hörnet är hur färgen var före silverschampot.

Silverschampot finns att köpa billigast på cocopanda, men finns även i de flesta frisörbutiker, bland annat lyko, men lite dyrare.


Sminkningen gjorde jag nyss, gjorde eyelinern med en smal liten borste och mitt kat von d liquid lipstick?? Är verkligen enklare än vad man tror! Try ittttt

Likes

Comments

Från bara lila hår, till lila med lite rosa ombre?? Till fkn BLOND??
Blekte det hemma själv med endast två paket mood askblond, använde först ena paketet och lät sedan håret lufttorkas och använde sedan nästa paket. Därefter tog jag anti yellow inpackningen som ingår, från de båda paketen och lät det sitta i håret i 2 timmar.

Nu ska jag prova fudge silverschampo och ska försöka få alla orangea/gula fläckar att försvinna, sen samtidigt få håret i en kallare ton💁🏼

Detta ÄLSKLINGSMATTE LIQUID LIPSTICK är från kat von D💋💋💋

Likes

Comments

H&M hänger med i GRLPWR-trenden, samtidigt som de livnär sig på den extremt billiga arbetskraft de får av kvinnor i länder som lever under hemska förhållanden. Under Prideveckan passar stora företag på att hoppa på trenden, när de inte egentligen kunde bry sig mindre. Eftersom att de enda som tjänar på att de säljer saker med prideflaggan/färger på är dem själva. Sminkföretag (Loreal bland annat) som aldrig brytt sig om att göra mörkare nyanser istället för endast vita nude färger, men nu när Rihannas Fenty Beauty SLAYS. Då ska ni helt plötsligt börja sälja, för nu, är det plötsligt viktigt? Varför? För att de inte kom på "idén" att faktiskt sälja foundationshades till alla, förrän Rihanna uppmärksammade det all over.

De stora företagen, de har inte minsta lilla tänkt på att de kanske ska göra ett genuint samarbete med någon välgörenhetsorganisation. Om ni ska sälja GRLPWR tröjor, borde det inte vara någon INNEBÖRD i det? Att ni faktiskt gör något åt det, än att skriva några ynkliga bokstäver på en tröja och sälja bara för att sälja. Ni hade inte tänkt någon hyfsat simpel idé som att helt enkelt ta LITE av vinsten av girlpower kläderna och skänka till en organisation, nej ni hade bara tänkt använda människors aktivism endast till er fördel. Samma med prideflaggor. Ni vill inte väl, ni vill bara ha era pengar. Som ni för övrigt har VÄLDIGT mycket av.

I och med detta inlägg vill jag promota alla till att istället för att kanske sponsra sådana här dubbelmoraliska beteenden (vilket jag inte blamar någon för, eftersom att prisskillnaden kan göra det svårt för många, jag bara ger bättre förslag). Ni kan köpa girlpower tröjor på Föreningen Storasyster, ge pengar till RFSL eller bli månadsgivare. Allra käraste syskon, en feministisk förening kommer också snart släppa merch.

Låt inte de stora företagen använda våra kamper, vare sig det är kvinnokamp, hbtq-kamp eller antirasistisk kamp. Låt dem inte använda oss för att tjäna pengar de så redan mycket har.

Föreningen Storasysters hemsida hittar ni här

RFSL:s insamling hittar ni här

(Bilder från Föreningen Storasysters hemsida)

Likes

Comments

Jag har bröst, som jag inte får visa. Jag har bröst, som jag om jag döljer blir kallad pryd. Jag har bröst, som jag om jag visar blir kallad slampa. Jag har bröst, som jag om jag ammar med offentligt blir kallad äcklig.

Bröst som kan ändra en kvinnas hela karriär. En nipslip kan få hela samhället att stanna upp. En politiker kan försöka framföra sina argument men samhället har istället för att lyssna, stannat upp för att diskutera hennes nipslip. Hennes bröst är viktigare än något hon har att framföra. Hade liknande kunnat hända en man?

Bröst får män visa, det är ju bara bröst?

Bröst får inte kvinnor visa, det är ju bröst!

Jag tänker inte låtas bli behandlad annorlunda. Jag tänker inte låta samhället sexualisera mig, MIN kropp, MINA bröst.

Likes

Comments

Jag älskar min kropp, av anledningen att det är precis det jag som kvinna inte egentligen ska göra. Jag ska bara visa upp den när jag själv inte ställt upp på det. Då är min kropp fin och sexig.

Jag älskar inte alls min kropp, jag kan tycka att den är helt okej, hata den ibland. Men har aldrig älskat den. Men om jag säger det tillräckligt många gånger kanske jag lyckas komma över det ständiga självhat flickor, tjejer, kvinnor lär sig att ha. Vi lär oss att det är bättre att svälta oss själva för god forbid att du blir tjock. Då jävlar tar du skattepengar, är ohälsosam och helt enkelt stör folk. Skattepengar som t.ex. inte någonstans är lika dyrt som rökare eller alkoholförtärare, eller bara helt enkelt män som älskar att slåss. För att röka, dricka alkohol och slåss är ju så himla hälsosamt!!

Har ingen poäng med detta är bara så himla trött på att vi ska behöva anpassa oss efter detta dubbelmoraliska crapsamhälle som baserar allt på sina vidriga fördomar

Likes

Comments

Jag och mina kompisar var en bit utanför en festival, folk var fulla och hade trevligt.
Vi möter ett gäng med både kvinnor och män i 20-årsåldern, varav en av männen ropar "vart ska ni era horor?"

Grejen är att jag inte ens orkar förklara varför kvinnor är förtryckta längre, jag orkar inte förklara hur jobbigt det är att bli utsatt för såna här "småsaker" men även värre sexuella trakasserier. Jag orkar inte förklara gång på gång för män som inte förstår att de är priviligierade. Snälla för en gångs skull se det stora problemet istället för att behålla er skyhöga stolthet att vara perfekta. Är once again SÅ TRÖTT PÅ DETTA.

De som tjatar om att den mansfria festivalen är diskriminering alltså HAHA

Likes

Comments

Instagram@nadjalejdeby