Söndag! En efterlängtad sådan. Idag var tanken att jag skulle försöka ta dagen med ro. Fysa runt här hemma och skrota runt med sådant som jag känner för.

Igår var vi borta hela dagen och kom hem sent på kvällen. Därför rådde det fortfarande full jul här hemma även i morse. Vi började helt enkelt dagen med julgransskakning och att plocka bort adventsljusstakar och stjärnor. Men min hemmagjorda SNÖBLOMMA har jag faktiskt struntat i att ta ner. Den är ju så mysig i sovrummet! 🌟 Och maken ville spara en adventsljusstake i köket. Den brukar stå på under natten, så när han kliver upp i ottan så lyser det ett mysigt sken ifrån köket. Den va han inte riktigt redo att ge upp. Och någon bra lampa att ersätta den med har vi inte, så den får väl hänga kvar ett tag till.

Det blev ialla fall galet tomt på hyllor och väggar, efter stjärnor och julpynt. Men det känns lite skönt faktiskt. Jag skall nog sinom tid komma på något att fylla dem med igen. Det brukar inte vara några problem.. 😏

Egentligen var min plan att tanka så mycket energi idag som möjligt. Imorgon drar allt igång igen. Den kommande veckan är inte mig nådig. Jag jobbar måndag, vilket jag inte brukar göra under lågsäsongen. Och sedan tidigt, tidigt på onsdag tar jag och Sandra flyget till storstaden. Tre hårda men fantastiskt roliga dagar på Formex väntar. Jag vågar nog påstå att just januari-Formex är våra allra hårdaste arbetsdagar på hela året. Sommarens inköp till butiken måste därför planeras nu dagarna innan vi åker. Vi kommer hem sent på fredagskvällen och sedan är det min lördag att jobba 😅 Fullt ös hela veckan lång!


Mycket vettigt blev blev inte gjort här hemma idag. Nåja. Lite mindre juligt fick vi det här hemma i alla fall. Jag har inte känt mig riktigt i balans. Dagen har inte alls blivit som jag tänkt, även om mina planer mest handlade om att just ta det lugnt. Idag var en sån dag då jag inte var det bästa sällskapet åt mig själv. Förstår ni hur jag menar? Jag har känt mig låg och liksom haft lite ont i hjärtat (bildligt talat). Helt utan anledning. Och när jag tänkt på det så har jag kännt mig ännu sämre. För vem går runt och mår dåligt utan anledning? Hur dumt är inte det? Det finns ju så många som har verkliga problem här i världen!

Kanske är det Pms-helvetet vi kvinnor skall genomgå en gång i månaden som spökar idag. Vad vet jag. Men jag hoppas verkligen att morgondagen känns lite lättare i hjärtat. Nu skall jag krypa ner i sängen och försöka tanka så mycket energi jag bara kan innan veckan drar igång. Jag längtar sååå efter inspiration och just; energi. Måtte det dyka upp en laddning av dessa snart!

Trevlig kväll och godnatt på er 🌙


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gott nytt 2018! Tänkte titta in och säga hej. Magsjukan drabbade oss någon dag innan nyårsafton och jag fick självklart skiten lagom till efterrätten på självaste nyårsafton. Sedan låg jag totalt utslagen med frossa och huvudet i toalettstolen. Så. Nyårsafton kunde varit bättre. Sedan har skiten suttit i länge för min del. Jag har verkligen behövt återhämta mig. Jag har varit sjukligt trött och magen bubblig. Men nu! Nu vågar jag nog säga att jag börjar känna mig som vanligt igen. Redo för 2018!

Här hemma råder det ännu jul. Jag tycker det är så underbart med alla stjärnor och ljusstakar som lyser upp mörkret som ännu råder. Nog för att jag längtar efter vår, men den kommer ju inte riktigt ännu, hur mycket en än önskar.


De vita tulpanerna och vackra vaxblommorna i min julklappsvas står sig ännu från nyår och har blivit sådär busigt långa och snirkliga. Älskar! De får symbolisera våren här hemma just nu 🌷

Förra lördagen hade vi planerat en rolig dag med barnen. Vi skulle åka skridskor och gå på badhus. Då snön lyser med sin frånvaro så kändes det som roliga aktiviteter eftersom pulkaåkning och varm choklad i backen inte är något alternativ. Men då, på natten innan kom magsjukan och hela dagen blev inställd. Men idag, nu är vi påväg! Idag blir det skidskor och badhus! Låt oss hoppas att inte HELA Gotland har samma tanke just idag 😬

Hoppas ni får en fin helg 🌿

Likes

Comments

Idag gjorde jag ett litet test på dukning till nyår. Vi skall fira här hemma med min bror, hans tjej och min syster. Jag ser fram emot en kväll med god mat, mys, spel och roligheter.

Nyårsafton är ju glittrets afton. Tänker jag. En kväll då man kan gå banans på glitter, guld, silver och stjärnor. Stjärnor inreder jag mer än gärna med ändå. Det mesta av mitt julpynt är stjärnor. Vilket är superbra eftersom de då passar fint även till nyårsafton! Jag tycker att det är lite trist att slänga ut julen det första en gör så fort julafton är över. Nej, här lever vi i vår julbubbla så länge det vara går! Och då är det smidigt att kunna få in både julpyntet och nyår-glammet på ett sätt som passar ihop med allt annat.

Bestäm ett färgtema på din dukning. I år valde jag att använda färger som vitt, guld, natur och grönt. Så låter jag dem återkomma i form av olika dekorationer på bordet. Dekorationer som jag gör själv eller hittar ute i naturen. Man tager vad man haver, liksom. Min lilla ekollonfarm skall få agera dekoration till exempel. De får symbolisera livet och hur vi växt det senaste året. Och så är de ju så fina!

De gröna sammetsbanden använde jag som snöre runt några av julklapparna i år. Nu återbrukar jag dem som snöre runt servetterna. Kom ihåg att vara noga med att spara. Jag har massa pynt sparat från tidigare år. De förvarar jag i en liten skokartong och jag enkelt kan komma åt när jag behöver. "Ring in the New year"-etiketterna skrev jag ut för två år sedan, men använde dem aldrig. Men de fanns kvar i lådan och i år behövde jag bara knyta fast en liten bjällra (som kommer från Panduro) Jag har till och med skrapat ihop stjärnkonfetti ifrån bordet något år (ni vet såna man kan köpa i en förpackning på ICA) I år skall de bli konfettibomb! En vet aldrig när en kan tänkas behöva grejerna igen. Den som spar den har.

Placeringskort är kul! Det känns rätt onödigt när man som vi bara blir 7 personer, men å andra sidan så tycker jag att man skall få gå all-in på nyår. När annars får man göra placeringskort liksom? De här placeringskorten kan återanvändas flera gånger om, oavsett gästernas namn. Hur då tänker ni? Ja, eftersom de är målade med griffelfärg! Det är bara att sudda ut och skriva ett annat namn till nästa fest. Eller varför inte ett budskap, typ HAPPY NEW YEAR.

SÅ GÖR DU: klipp ut två cirklar i ett lite tjockare papper. Måla dessa med griffelfärg, det finns att köpa i färgaffären och det är grymt bra att ha en burk hemma nära tillhands. Griffelfärgen torkar snabbt. Klistra ihop cirklarna med avigsidorna mot sig med lim. Stoppa in en tandpetare mellan. Sedan är det bara att putsa cirklarna lite med en sax och måla med krita! TIPS: Tälj till en vass udd på en griffelkrita med en kniv. Så blir det enkelt att skriva fint och litet.

Jag satte mitt placeringskort i en liten förrättsgodis, en Ferrero Rocher. Förutom att de urgoda så känns de lyxiga och så matchar de ju med sitt guldiga papper!

Plocka in naturen. Jag är fortfarande så glad över mina lärkgrenar! Till jul satte jag dem på paketen, nu sätter jag dem i servetterna. Sedan har jag plockat in lite vintergrönt som jag lagt i mitten på bordet ihop med snöiga fusk-kottekvistar. Det är fint att ta upp det vintriga, eftersom det trots allt är vinter. Även om vädret inte riktigt är där. Och de där snöiga grenarna är ruskigt vackra!

Drinkpinnar känns lyxigt till nyår. Det är enkelt att sno ihop egna. Jag hittade ett glitterpapper i barnens pyssellåda med häftande baksida. Det finns säkert att hitta hos Panduro eller i pysselaffär.

SÅ GÖR DU: Ta ett papper och klipp ut en form du önskar. Jag använde en liten stjärna. Klipp ut två stycken. Klipp av en grillpinne med en tång, lite lagom lång. Min är ca 10 cm. Ta bort pappret på avigsidan av glitterpappret och klistra ihop stjärnan över en bit av grillpinnen, den avklippta delen. KLART! En vindruva eller annan frukt håller drinkpinnen balanserad i glaset och är fin som dekoration. Fäst på den spetsiga delen av grillpinnen.

Markera glasen med en 🌟! Så att alla har koll på sina glas under kvällen. Funkar dessutom finfint som placeringskort.

SÅ GÖR DU: Klipp ut en stjärna i hobbykartong (länk till pdf-mall finns längre ner) Klipp rakt in till mitten på stjärnan. Gör hål med en håltång i mitten på stjärnan och klipp till ett lite större hål så att glaset passar. Skriv gästernas namn på varje stjärna och trä på stjärnan på glaset. KLART!

I fjol gjorde jag denna GOTT NYTT ÅR -vimpel. Den skall såklart upp här hemma nu när vi skall fira här.

SÅ GÖR DU: Skriv ut stora bokstäver och klipp ut dessa. Dessa blir din mall. Måla av konturerna på bokstäverna på hobbykartong, jag använde matt guld men de finns i flera olika färger. Klipp/skär ut bokstäverna. Gör hål i överkanten med en håltång. Trä ett passande snöre genom hålen och du har en vimpel!

Det är kul när man kan använda saker som vanligtvis hänger någon annanstans. Nyårsafton är ju ändå bara för en kväll! Denna stjärngirlang skall upp i ljuskronan har jag tänkt. Den hänger vanligtvis på barnens sänghimmel i deras rum.

SÅ GÖR DU: Dags att ta fram hobbykartongen igen. Skriv ut en stjärnmall. En pdf på det hittar du HÄR . Klipp ut din mall och måla av stjärnans konturer på hobbykartongen. Klipp ut dessa, du väljer själv hur många stjärnor du vill ha. Min är 3,7 m lång och har 26 st stjärnor. När alla stjärnor är utklippta är det dags att sy ihop dem på en symaskin. Använd vanlig raksöm och en tråd som matchar stjärnornas färg. Jag använde guldtråd, men beige/gul hade funkat lika bra. Avståndet mellan stjärnorna väljer du själv. Min har lite olika avstånd, men ca 9-10 cm mellan är rätt bra. Klipp inte av tråden mellan, utan sy i stjärnorna och dra sedan ut tråden/sy i ingenting mellan dem. KLART!

Häromdagen pysslade jag ihop dessa två Moravia-stjärnor. Jag tänker att de är fina att ha som dekoration på nyårsbordet. Den guldiga hobbykartongen var egentligen lite för tjock för detta för att få det riktigt bra. Så när jag skulle göra en mindre variant blev det istället vitt, lite tjockare vanligt papper. Dessa smäller man inte ihop på en kvart tyvärr, de är rätt pyssliga och kräver både tålamod och tid. Men de blir väldigt fina, eller hur?!

Mall till dessa hittar du HÄR och HÄR . Beskrivning på hur du gör finns HÄR.

Om Moravia-stjärnorna verkade lite för komplicerade och tidskrävande, så kan du istället göra dessa enkla stjärnor som ändå ger en tredimensionell look. De fixar du definitivt på en kvart!

SÅ GÖR DU: Klipp till två stjärnor (länk till stjärnmall finns längre ner i inlägget) i hobbykartong eller lite tjockare papper. Klipp ett jack från en spets på första stjärnan in till stjärnans mitt. På den andra stjärnan klipper du ett jack inifrån stjärnan (alltså inte stjärnspetsen) och in till mitten av stjärnan. Dra ihop stjärnorna i jacken. Ena uppifrån, andra nerifrån. KLART!

Jag har inte riktigt bestämt mig om tomteblossen skall få hänga på i år. Jag har själva pappret/Have a sparkling new year kvar sedan tidigare år. Det är egentligen bara tomteblossen som behöver fyllas på med nya. Mallen till den hittar du HÄR . Det är bara att skriva ut på ett fint papper, klippa ut och tejpa fast några tomtebloss med en fin papperstejp.

Hur själva den riktiga dukningen sedan blir får ni se först till nyår. Hoppas, hoppas nu att ni är fulla med nyårsinspiration ✊🏻 Var sig det blir att snabb-pyssla eller att spara till nästa år. Det här var i alla fall mina bästa nyårspyssel som jag samlat på mig de senaste åren. Hoppas ni får en underbar nyårsafton och kom ihåg att trycka på GILLA här nere om du gillar inlägget 💚

INKÖPSSTÄLLEN:

Naturfärgad linneduk LADAN HEMSE

Tallrikar IKEA

Grönprickig skål OSCAR & CLOTHILDE

Vita linneservetter LADAN HEMSE

Snöiga kottekvistar LADAN HEMSE

Bestick LOPPIS

Champangeglas LADAN HEMSE

Tillbringare IKEA

Mässingsljusstakar LOPPIS

Vattenglas ORREFORS

Mörk gröna ljus LADAN HEMSE

Hobbykartong matt guld HEMSE KRUT OCH PAPPERSHANDEL

Bjällra guld PANDURO HOBBY

Sammetsband grönt STOFF OCH STIL

Grillpinnar ICA

Likes

Comments

Tro det eller ej, men jag lyckades faktiskt få iväg några julkort, alldeles i sista minuten precis som vanligt. Kanske lite senare än vanligt, till och med 😅

Det blev byggpapp i år igen. Jag hade en vision om att barnen skulle agera julgran. Jag vet inte riktigt om jag lyckades få fram det i bilden 😅 Jag klädde dem i grönt och brunt och virade in dem i en ljusslinga. Lilly fick hålla i topp-🌟.

I år var det en utmaning att överhuvudtaget lyckas få en bild. Dels för att tiden inte riktigt fanns. Jag har jobbat mycket och när jag varit ledig så har det varit så jäkla mörkt ute så att det blev problematiskt att lyckas få till en fotografering. Och när jag väl fick till det, så var barnen inte på sitt allra bästa forograferings-mood 😅 Jaja, en bild blev de tillslut. Jag fick rädda upp det hela med att skära ut en 🌲 i byggpappen och lägga bilden på barnen under. Sedan var det inte så mycket mer. Texten är utskriven på dator, det får snabbast så 👌🏻och blir snyggast (när det kommer till min handstil..)

Inuti pysslade jag ihop en liten snabb snöflinga i papper. De blir fina att hänga i granen eller i fönstret tänker jag. Dessutom ör de ihopfällbara så att de klarar postgången fint. Beskrivning på hur du gör en sådan hittar du HÄR. .

Likes

Comments

God fortsättning! Hoppas ni hade det fint på självaste dopparedan. Dagen som vi räknat dagarna fram till nu i hela december. Framförallt barnen.

Vår julafton var verkligen fin. Men dagen tycks alltid vara alldeles för kort, hur man än beter sig. Den där lååånga julaftonsdagen som jag minns det från barndomen är som bortblåst. Hur kan det vara så?

Kanske tyckte barnen att dagen var lååång. De längtar ju mest efter att tomten skall komma och julklapparna öppnas. För en själv så är allt runt omkring viktigare nuförtiden. Maten, dofterna, ljusen, julgodiset, umgänget och myset. Förmodligen är det just det som är skillnaden.

Allra härligast med julafton tycker jag morgonen är. Det har jag nog alltid gjort, även som barn. Stämningen är underbar. Numer är det allra härligast att se barnen när de tassar upp, hittar paket i julstrumpan och klämmer på alla klappar som tomten varit och lämnat under granen. Den där julmagin som finns att se i deras ögon är underbar. Sedan tänds det ljus, plockas fram julsmörgåsar som skall ätas med julskinka och rödbetssallad. Ihop med en kopp te och lite julmust. En lugn och stillsam morgon där allt tas med ro. Änglaspel plingar sövande i bakgrunden och det spekuleras vilt om innehållet i klapparna under granen.

Efter morgonmys med julfrukost, julkalendersöppning och sista paketinslagning åkte vi till mina föräldrar vid lunchtid. Efter att vi kikat på deras underbara, gigantiska gran och alla klappar under högg vi in på ett rungade julbord av godheter.

Därefter var det i princip dags att börja fixa fika som traditionsenligt skall intas vid Kalle Anka. Måltiderna på julafton liksom avlöser varandra. Så, efterrätt och fika tillsammmans med Kalle och hans vänner och barnen började spana förväntansfullt efter tomten.

När mörkret fallit i och Kalle Anka sagt hejdå för i år for barnen runt i alla fönstret övervintrandes efter tomten. När jag var liten fick vi vänta betydligt längre. Till kl 8 på kvällen eller så. Kanske därför dagen blev lite extra lång?

Tillslut kom han i alla fall. Den efterlängtade Tomten. Klapparna blev utdelade och tillslut även öppnade.

Julklapparna slog jag in i brun papp och mörkgrönt presentpapper vi hade på jobbet. Några slog jag in i överblivna tapetsnuttar. Ihop med vinrött sidenband eller grönt sammetsband kändes de lite lyxiga.. Egna julklappstags gjorde jag i olika tapetsnuttar. Och som dekoration satte jag fast små bjällror som jag hittade hos min lokala pyssel/leksaksaffär på byn. Och några grankvistar, såklart 🌿

Dörefter packade vi ihop oss för att fara hemåt igen. Så snabbt det gick! Vidare for vi hem för att hämta laddning julklappar nr. 2 och gick hem till makens föräldrar. Där det var julbord nr 2 för dagen. Haha, vi var redan proppmätta! Men lite fick vi i oss. Och sedan kikades det under granen, klämdes på paket och lades ut gröt till tomten.

Tillslut dök tomten även upp här. Han delade ut paket och vinkade hejdå för i år. Det öppnades paket och kollades om han ätit upp sin gröt. Sedan lektes det med klappar. Spelades spel och fikades. Klockan blev mycket och eneginivån tog slut trots allt socker en stoppat i sig, i alla fall på mig. Väl hemma stöp vi alla rakt ner i sängen. Så, vips! Var julafton över.

Idag har vi inte knappt kommit ur pyjamasen än. Det är med andra ord precis som juldagen skall vara. Det har byggts tågbana och lego. Det skall spelas spel och ätas julgodis. Det enda tråkiga idag är vädret. För visst vore det härligt med lite kall, ljus snö som en kan gå ut och ta en promenad i idag. Istället är det blött och geggigt. Inte alls särskilt mysigt väder att bege sig ut i. Kanske tänder vi en brasa istället. Och sätter på en film som vi somnar till 💚

Likes

Comments

I år har barnen haft fullt upp med alla julkalendrar! Och alla har de fått av nära och kära, vi har inte behövt köpt någon själv.

Av min lillebror fick de en väldigt spännande påse. En stor påse (som blir perfekt som gympapåse sen, har Lilly konstaterat) innehållande 24 st mindre påsar med olika experiment. Ett experiment för varje dag. Som den nyutbildade förskolepedagog min bror är, tyckte han såklart att denna lät intressant. Och jag förstår honom!

Påsen som är fylld med experiment kommer ifrån norska Scientist Factory/Forskarfabriken. Meningen är att väcka barns nyfikenhet för naturvetenskap. Och det från tidig ålder. Lilly (som är 6 år) har tyckt att det har varit väldigt spännande med alla experiment. Det har Harry (som är 3 år) också tyckt, men han kanske ännu är lite för liten för att klara av allt själv, så som Lilly kan.

Innan vi började öppna påsarna så troddel jag att de skulle innehålla en instruktion i form med: "vad händer om du blandar mjöl med vatten?"- typ grejer en har hemma. Men påsen är fylld med en olika roliga experiment-leksaker. I varje påse kommer en grej som skall experimenteras med, och en utförlig beskrivning på hur du skall göra. Frågor och tilläggs-experiment finns också. Så att en kan lägga emprimenterandet på en högre nivå, om en känner för det. Nu skall ni få några smakprov på vad vi experimenterat med under december.

Häftigaste tuschpennorna som skiftar färg när en målar med en vit penna över dem. Väldigt spännande! Och fint.

Den 17:e fick vi en magisk sand som vägrade att blanda sig med vatten. Det var omöjligt! Väldigt intressant konsistens tyckte både Lilly och Harry. Harry kikade på sanden i glaset med förstoringsglaset (som även det låg i en påse en annan dag) Sanden utforskade de länge.

Vikingasten, är precis som det låter. En liten påse innehållande en viss sten fick vi som självaste vikingarna använde sig av för att navigera på sjön. En så kallad Solsten. La man den över en linje så hände det spännande grejer.

Handkokaren. En glas-grej som konstigt nog fick den gröna vätskan att färdas uppåt när man höll i den. Väldigt fascinerande!! Den har vi gjort många gånger, om och om igen.

En tub med plast fick vi i en påse. Så att vi kunde blåsa stora, hållbara plastbubblor! 🙌🏻

Igår bakade vi 3-dimesionella pepparkaks-dinosaurier. Formar låg i en av de tidiga påsarna och vi hade inte testat dem än. Nu kunde vi passa på när vi ändå skulle baka pepparkakshus (vilket blev en pepparkaks-husvagn 👌🏻😂)

I gårdagens påse fick vi en egen smyckesstensamling. Massa fina stenar och lite information och historia om dem och smyckesstenar i det stora hela. Vackra, tyckte Lilly. ✨

Jag kollade upp att en julkalender påse från "Scienctist Factory" kostade 999 sek. Jag hade ju ingen aning, eftersom det var min bror som införskaffat den helt utan min vetskap. Låter kanske mastigt för en julkalender, inte sant? Låt oss slå ut det på 24 dagar. Det blir ca 40 kr om dagen. Har en två barn, som vi, så kan de lätt dela på en påse. Öppna påsen varannan dag, men ändå göra experimenten tillsammans. För det fungerar utmärkt! Då blir det alltså ca 20 kr om dagen. Har man en paketkalender med paket varje dag i december så är 20 kr säkert vad man lägger per dag i paket. Och med Science Factorys-julkalender så får man något så mycket viktigare för pengarna än små saker; kunskap! Dessutom går experimenten att göra om och om igen!

Vi har inte hunnit med att experimentera riktigt varje dag. Ibland har vi fått öppna flera påsar. Och någon är ännu oöppnad och outforskad, men det har vi god tid till att ta igen nu under jullovet. Då skall de sista ogjorda experimenten experimenteras. Så. Ett litet tips, kanske tills nästa år 😉

Nu skall jag sätta fart med julstöket! Massor att fixa idag, som alltid precis innan jul. Hoppas ni får en fin dan före dopparedan! Tänk att det är julafton imorgon, jippi! 🎄

Likes

Comments

Ja, jag vet. Det är ingen SNÖBLOMMA, men en liten SNÖFLINGA som går betydligt fortare. Här kommer i alla fall en enkel variant av just en snöflinga i papper som är fin att sätta på paket, hänga i en gren eller i granen. Eller kanske i fönstret. Möjligheterna är oändliga, man kan göra dem lite hur man vill. Stora, små. Med avancerade mönster eller enkla. Nu skall jag visa er den enklaste varianten. Jag gjorde dessa och stoppade i julkorten i år. Lagom storlek och ihopfällbara så att de håller sig fina under postgången. På endast 5 minuter har du snott ihop inte bara en, utan TVÅ vackra snöflingor!

Börja med att klippa ut en fyrkant av ett vanligt 80g skrivarpapper. Tar du tjockare papper så blir det svårt att klippa mönster sen. Jag gör min fyrkant 20x20 cm, då får jag ut två snöflingor som är 10cm i diameter vardera.

Vik pappret på ena sidan hela vägen. Gör vikningen ca 1-2 cm bred. Gör man en större snöflinga får man öka bredden på vikingen.

Klipp av den vikta remsan på mitten.

Mät ut mitten på de båda delarna och sätt en markering där. Häfta fast ett klammer över markeringen med en häftapparat.

Nu kan vi börja klippa mönster på snöflingan. Klipp kanterna så att de blir spetsiga. Och på ena kanten, på båda sidorna klipper du ut en liten triangel. Se till att du har en bra sax, annars blir det onödigt jobbigt att få till mönstret. Självklart kan en klippa mer, för mer avancerat mönster.

Ta ett vanligt papperslim och limma ihop ena änden med den andra. I den andra öppningen gör du ett hål i vardera spets med en håltång. Så att du kan trä ett litet snöre igenom hålen.

Klart! Nu är det bara att knyta ihop snöret och du får en vacker snöflinga! Och när den skall packas ner igen så är det bara att knyta upp snöret och snöflingan fälls ihop och kan vila tryggt tills nästa år.

Likes

Comments

Den stora granen kommer, som jag sa i tidigare inlägg, inte in förens kvällen den 23:e. Men barnen har fått en egen liten mini-gran för några dagar sedan. Harry bröt totalt ihop igår kväll över att vi inte hann med att klä den just där och då. Klockan var alldeles för mycket tyckte vi, vilket förmodligen var en av anledningarna till hans melt-down..

Så i morse letade jag reda på allt julgranspynt som de brukar ha i sin gran. Det mesta är hemmapysslat, små saker som de pysslat själva både här hemma och på förskolan. Sedan fick de klä för glatta livet. De senaste två åren har de faktiskt fått ha en riktig liten mini-gran. Tidigare har de haft min lilla gran i plast (den jag hade i mitt rum som barn), men efter att den kulörta ljusslingan gett med sig så har den numer pensionerat sig på obestämd framtid.

Vi hann klä granen och fin blev den. Jag tror de båda var rätt nöjda. Sedan for vi med snabba steg till skolan och förskolan, klockan hade tydligen sprungit iväg och skolan skulle börja om bara någon minut. Tur att vi bara har sisådär två minuters gångväg till skolan och kan höra inringningen hemifrån (men riktigt så sena var vi inte 😄)

Annars har jag roddat i butiken själv idag där julklappshandeln börjar ta fart på riktigt. Oboy, vad jag slagit in julklappar alltså! Jag kommer inte orka slå in alla mina egna! 😅

Hoppas ni har en fin måndagskväll! Nu skall jag krypa i säng så att jag orkar slå in julklappar imorgon med 💫

Likes

Comments

Nej, utomhus önskar jag oss en vit jul. Verkligen! Men inomhus blir det grönt i jul. Jag brassar på med granris, enesris, tall, mossa och tuja. Ja, allt grönt som går att finna utomhus såhär års! Tillsammans med pinnar och kottar. För naturen har erbjuder verkligen allt en behöver för att få det riktigt julfint hemma. Tänk, inte en endaste krona behöver det kosta.

Tillsammans med mina blommiga julfavoriter som hyacinter, amaryllis och julrosor kan det liksom inte bli fel. Det hör liksom julen till. Kanske tänker vi oftast tomtar och rött när julen närmar sig, men det behöver inte bara vara så. Jag älskar det klassiska och gamla. Det har jag efter min mamma och mormor. Mamma har världens finaste tomtesamling, gamla tomtar från typ 30-talet. Min mormor har också en hel del såna. Jag har alltid varit fascinerad av dessa vackra tomtar. Tyvärr har jag inte många själv. Förr åkte alla tomtar vi ägde upp bara för att. Men nuförtiden plockar jag bara fram de tomtar jag verkligen gillar. Några få får komma fram, några dagar innan jul. Lite lagom tomte-dos. Sen får barnen gå banans på sitt rum med de tomtar de vill. För jag älskar ju växter och grönt. Och tycker att en kan få minst lika mycket julstämning av naturen som av röda tomtar..

Hittills har jag hunnit klä in det mesta här hemma med grönt; ljusringarna, de nya ringljusstakarna och stora fluffiga kransar till ytterdörrarna samt någon liten krans inne. Små-granar, eneskvistar och tallar har flyttat in i vaser. De är så vackra och passar att ställa både här och där. Och så hänger några knippen med blåbärsris från knoppbrädorna.

Julrosen lyckas jag aldrig med inomhus. Därför har jag några stycken utomhus istället. Det är ju roligare att få njuta av de vackra blommorna så länge som möjligt. Eftersom de tycks klara minusgraderna betydligt bättre än plusgraderna inomhus.

Dekorationerna i plast som en får till adventsljusstakarna är lite småtråkiga tycker jag. Därför brukar jag göra mina egna varje år. Ifjol använde jag mig av rosmarin på någon och granris på någon. I år blev det tuja som jag bara limmade ihop med limpistol. Jag tycker det flyter ihop bättre och känns lite mer naturligt med äkta vara.

Gissa om jag blev överlycklig när jag plötsligt en morgon fick syn på ett lärkträd på väg till jobbet? En morgon var jag tvungen att stanna och ta några vackra pinnar som låg på vägkanten. Några blev till en krans och några ska få stå fint i vas som dekoration. Visst blev de vackra ihop med amaryllis och mossa i en stor glasvas? Jag älskar färgen på amaryllisen också, Nymph hette den om jag inte minns fel. Hoppas den lever lääänge!

Årets adventsljusstake är såklart grön. En gammal loppisbricka, 4 mässingsljusstakar i lite olika höjder och så massa mossa på det, svårare behöver det inte vara. Jag har adderat lite juliga dofter som kanelstänger och stjärnanis. De är ju vackra som dekoration och doftar ljuvligt! Så bor även lite grönt från en promenad och en liten suckulent i mossan.

Ännu finns lite planer på girlanger. Ljuskrona skall skall kläs i grönt men som jag inte har en aning om var jag skall hänga i år 🙈 Hoppas jag hittar ett ställe! Eller kanske den får agera adventsljusstake nr. 3 här hemma?

​Julgranen blir sedan som ett grädde på moset med sin praktfulla grönska. Men den väntar vi traditionsenligt med. Dan före dopparedan får den komma in. Den tillför den där sista magiska julstämningen som än idag får mig att bli lite svag i knäna. Precis som när en var barn. Och väntan hör liksom till.  Behöver jag säga att jag längtar? ✨

Vill ni se lite mer från mitt hem? Idag släpptes en julspecial av "Gotländska hem" på helagotland.se. Där jag visar lite av mina hemmapysslade juldekorationer. En kort intro-film finns på deras Facebook och reportaget hittar ni här: http://mobil.helagotland.se/bostad/pyssel-jag-ar-inte-sa-mycket-for-rott-och-tomtar-14998693.aspx

Likes

Comments

Den skira adventsstjärnan SNÖBLOMMA från Watt och Veke har dig säkert inte gått förbi. Den har synts lite överallt. Och det är inte särskilt konstigt. Den är ju alldeles, alldeles underbar! Den tycks ha blivit mångas favorit snabbt, så snabbt att den är helt slutsåld hos Watt och Veke och inte kommer tillbaka förrens nästa år. Ovan ser ni det vackra originalet från Watt och Veke hemma hos Frida (@fridasfyra på Instagram, följtips!)

Jag började såklart fundera på om man skulle kunna knåpa ihop en själv. Men det kändes som om det förmodligen skulle ta en evighet. Men så, bara några dagar efter att jag börjat spåna lite på hur man skulle kunna få ihop en egen SNÖBLOMMA, fick jag ett meddelande från min fina Instagramvän Mirella (@mirellany, föltips!) Hon tyckte att mitt nästa DIY borde vara just en SNÖBLOMMA. Det kändes ju liksom lite meningen då. Med hennes pepp i ryggen, tog jag tag i saken på riktigt. Det känns ju faktiskt väldigt smickrande och peppande att hon tänker och tror att jag skulle kunna lyckas med något sådant. Så, ihop med min bästis Sandra klurade jag ut konstruktionen på "bladen" och sen var det en himlans massa jobb att klippa, klistra och vika. Pappret är skört, eftersom jag använde mig av vanligt bakplåtspapper på rulle. Sedan var det montering av alla blad. Tre olika storlekar på bladen i olika lager skulle det vara. Gånger två, eftersom den har nåde en baksida och en framsida. Och in i det sista hade jag ingen aning om hur jag skulle lyckas få i en lampa mellan de två blommorna. Jag ville ju att den skulle lysa! 💡

Oboy, det var verkligen ett utmanande pyssel! Från början till slut hade jag ingen aning om jag skulle lyckas. Jag har dessutom inte sett SNÖBLOMMA på riktigt, och det gjorde min osäker på konstruktionen. Men jag tycker att jag fick till det rätt bra ändå. Det blev min alldeles egna variant av den vackra SNÖBLOMMAN. Och det bästa av allt. Det kostade bara en rulle bakplåtspapper. Och lite Karlssons klister 👌🏻

Jag gjorde min lite mindre än den från Watt och Veke. Först tänkte jag göra den lika stor, eftersom min första tanke var att ha den i vardagsrummet. Där finns det gott om plats i det stora glaspartiet. Men där har jag egentligen redan en vacker stjärna. Men i sovrummet hade vi en gammal halvtråkig stjärna från Rusta. Där skulle den göra sig perfekt! Därför blev det en något mindre variant.

Jag lovar att jag skall försöka få till ett DIY-inlägg på SNÖBLOMMA sinom tid, men för tillfället är det lite för fullt upp i livet. Håll ut, så småningom så skall jag delge er 🌟 Sålänge får ni stå ut med de halvtaskiga bilderna från när jag byggde ihop min. Tagna kvällstid, eftersom det var just då jag hade tid till att pyssla med den.

Ha en fin lördag kära ni 💚

Likes

Comments

Jag hittade så söta mallar på pappershus på Pinterest, som jag bara var tvungen att få göra! Jag valde att göra mina i täckpapp, såklart. Lite pyssligt var det, så en bra skärkniv och skärmatta är att rekommendera. Jag är glad över att jag införskaffat mig detta för längesedan, det är en sån där bra-att-ha-pysselsak. En vet aldrig när pysselandan faller på!

Häromdagen fick jag äntligen ihop en liten söt by i fönstret inne hos barnen. Ovanför husen i fönstret hängde jag en girlang som jag hade gjort av små bjällror som jag köpt från Panduro för ett tag sedan. Visst blev det rätt gulligt? 🏡

De söta pappershusen hittar du HÄR. Ljusslingan kommer från LADAN HEMSE och de små träden är ihoppysslade utan av en ene/grankvist och en liten bit avsågad pinne. Borra ett litet hål i den avsågade pinnen och limma fast en liten kvist i hålet. Lätt som en plätt! 🌿

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vid senaste Formex fastnade jag och Sandra vid en monter lite extra länge, nämligen hos Printworks market. De hade en sådan fantastisk blandning av lite roliga och annorlunda saker. Presenter, vykort och böcker, både för barn och vuxna. Vi kunde såklart inte låta bli att beställa en laddning ifrån dem 🙈Alla deras produkter liksom skrek Ladan-material!

Är du på julklappsjakt och vill hitta något som känns lite speciellt? Annorlunda och roligt? En titt inne hos Printworks och du lär inte bli besviken. Jag tänkte därför att jag skulle ge er några av mina favoriter bland deras sortiment. Håll i hatten, nu kör vi!

Häromdagen sydde min lilla 6-åring Lilly sin allra första klänning utav ett guldigt trikåtyg hon hittat i min tygspills-låda. En tid innan, när hon också satt och knåpade med en tygbit och nål sa hon till mig; "Mamma, när jag blir stor skall jag sy precis som du. Jag skall jobba på ditt jobb. Det skall heta Papijjon då också." Därför är jag övertygad om att den fina boken från Printworks om självaste Coco Chanels uppväxt kommer bli en favorit hos min lilla tjej. En sån där klockren julklapp! 🌲 Boken om Coco Chanel hittar ni HÄR och i samma serie finns också historien om Amelia Earhart som ni hittar HÄR

En kalender är ju något som man faktiskt behöver ny varje år. En tvättäkta bra-att-ha sak. Att dessutom ge bort en snygg sådan, det är ju lite extra kul! Jag tyckte att denna med astronomi-tema var så fin. Stilren och enkel. På Ladan har vi den vackra familjekalendern med illustrationer från "fabelskogen" och jag lovar, den är alldeles underbar, den med! Kalendrar hittar ni HÄR.

Något jag ständigt går och mår lite dåligt över är alla våra foton. Vår dator är proppfull med mappar med osorterade foton från det att barnen föddes. Sen liksom ligger de bara där. Jag tar mig inte tid till att sätta mig ner och göra något åt det. Men oj så dåligt jag mår över det. Men nu har vi den här fantastiska fotoalbumet som är som en stor coffe table-bok. Snygg som tusan att ha liggande framme. I den tänker jag nog inte vara sådär ordentlig, som jag så ofta brukar va. Det är nog där jag sätter käppar i hjulen för mig själv när det kommer till just foton. Jag tänker skriva ut fina foton på barnen och familjen. Sätta in lite hipp som happ. När andan faller på. Och inte i någon särskild kronologisk ordning. För, annars blir det inte av. Det är bättre att bara göra. Så en får tid att njuta av alla vackra bilder istället. Och slippa må dåligt över en sådan sak. Eller vad säger ni? Snygga fotoalbum hittar du HÄR.

De allra finaste sällskapsspelen, alla klassiker som "Fia med knuff", "Yatzy" och "Plockepinn" är ju bara något en bör ha. Jag tycker att spel alltid är en bra idé som julklapp. Funkar till alla. Då är ju liksom hela julhelgens ledighet räddad! Dessa är dessutom sjukt snygga. Snygg, stilren design i väldens finaste förpackning. Passar alltså även den kräsne. Ni hittar dem alla HÄR.

Påtal om "Fabelskogen". Det finns i ett barnpussel också. Ett fullkomligt magiskt fint pussel med motiv från den sagolika skogen Fabelskogen – illustrerad av Ida Ahlgren, som går under namnet YRVA. Min lilla treåring Harry och jag hjälptes åt att pussla ihop det häromdagen.

Och TADA! Vi fick ihop det tillslut. Det var lite lagom klurigt och med massa vackra och roliga detaljer att kika på när pusslet väl var ihopsatt. Pusslet hittar du HÄR.

Här kommer en liten julklapp till er; Fram till den 13 december har jag fått möjligheten att ge er 15% på hela deras sortiment om ni uppger koden "linnea15" i kassan i deras webshop HÄR. Jag är mer än övertygad om att ni kommer hitta finfina julklappar där! Och kom ihåg att ni även hittar delar utav deras sortiment hos oss i butiken på Ladan Hemse.


Inlägget innehåller affiliatelänkar och publiceras i samarbete med Printworks market.

Likes

Comments

Förlåt! Jag fick ihop detta inlägg lite senare än tänkt. Men det är ju lite så, att allt inte riktigt blir som en tänkt. Och just nu är det just precis så livet i största allmänhet känns. Lite tyngre. Men det försöker jag råda bot på det med pyssel. Bästa terapin 🌟

Julkort återigen. Men nu till fjolårets.

Ifjol fick täckpappen återigen rycka in och agera julkort. Funkar fint vill jag lova! Jag bara tokälskar den bruna naturliga färgen. Och att en alltid har det tillhands.

Lilly ville vara Lucia och Harry Pepparkaksgubbe. Så fotade vi ett fint kort på dem på trappen här hemma. Lite extra fint var det att det hade kommit lite snö på granriset framför trappen. Kändes liksom juligt på riktigt!

Annars var julkorten väldigt enkelt. Kortet på barnen fäste jag med dubbelhäftande tejp och "god jul" stämplades med en stämpel. Texten inuti skrev jag som vanligt ut i en handskriven text i dator. Ja okej, lite komplicerat var jag tvungen att höra det. Inuti pysslade jag ihop små guldiga 3D-stjärnor hobbykartong. Som mottagaren kan ta loss och tex hänga i granen.


Men sen var det ju kuvert-biten. Självklart var jag ute i sista minuten och hann inte beställa hem några fina kuvert. För jag tycker att de liksom hör till helheten. Ett fint kort förtjänar ett fint kuvert, så är det bara. Så jag bestämde mig för att göra egna, i täckpapp såklart.

Jag rev helt enkelt itu ett befintligt litet kuvert och använde det som mall. Målade av det och sen var det bara att klippa, vika och klistra. Tillslut var även kuverten färdiga och som pricken över i:et lackade jag ihop dem med lackstång. Vad tycks?

Och vet ni va, jag har faktiskt en idé angående årets julkort! Jag behöver bara få lite fotograferingstid, vilket inte är det lättaste dessa mörka dagar. Låt oss hoppas på helgen ✊🏻

Likes

Comments

Igår kväll när maken la barnen passade jag på att hänga upp deras adventskalender. Jag tänkte att de även i år ska få en adventskalender med ett litet paket till varje advent. Paketen slog jag in på jobbet för några dagar sedan, mörkgröna till Lilly och bruna till Harry. Med en liten stämpad siffra för varje advent. Rätt paket på rätt dag.

Jag brukar stoppa i grejer som leklera, vattenfärger eller små fina hårspännen. Saker barnen ändå behöver eller roliga saker att pyssla med tillsammans. Leksaker känns liksom lite överflödigt när julafton ändå är runt hörnet. Och all den där köphetsen! 😓

I år har jag fyllt paketen med sötaste djurblyertspennorna som vi fått hem i butiken (finns även som pennvässare! Såååå söta!) och roliga suddgummi, varsitt trädjur med tillhörande färger för att måla dem, en liten ask lego och på sista advent en liten docka till Lilly och en liten helikopter till Harry. Fjärde advent ligger ju på julafton, så jag fuskade lite angående leksakerna där. Helikoptern har Harry trånat efter det senaste halvåret hos vår lokala allt-i-allohandlare Bertil Norrbys. En, för oss, alldeles vanlig liten leksakshelikopter. Men eftersom man kunde öppna hytten så var det tydligen något lite extra. Enligt Harry 💙

Ifrån en vacker grangren (kolla, kottarna hänger ännu kvar! 💚) hänger nu paketen där och dinglar, i väntan på första advent. Barnen trånar. Ännu är det någon dag till, så de får stå ut med den där lite magiska, pirriga längtan ett tag till. Precis som det skall vara ✨

Likes

Comments

Så var mitt senaste DIY färdigt! Denna gång blev det en stor "Moravian" stjärna att hänga ifrån taket nu i jul.

Det hela började för en vecka sedan, med att jag förälskade mig i den fina stjärnan jag såg på Instagram som kom ifrån Artilleriet. Eller ja, jag förälskade mig i hela bilden. Men stjärnan, den bara måste jag ha!

De finns i tre olika storlekar och den på bilden är den största; den är 80 cm stor och kostar 700 kr. Inte så farligt ändå! Men så visade det sig att en skall montera ihop den själv. Vilket är fullt förståeligt men jag tänkte att en kanske lika gärna kan göra den helt och hållet själv då?

När jag kommit underfund med hur en någorlunda skall göra så satte jag igång med täckpapp. Jag tänkte att det var säkrast att göra en prototyp först. Jag hade ingen aning om hur jag skulle montera de tre olika storlekarna på strutarna för att de skulle hamna rätt och så visste jag inte hur stor den skulle komma att bli. Efter en hel del klippa, klistra och tillsist montera ihop så var prototypen färdig. Och vet ni va? Den blev bra! 🙌🏻 Den blev 80 cm i diameter, precis som jag önskat och alla strutar satt symmetriskt och rätt. Täckpappen var dock inte optimal, den var lite för mörk och tjock för att en lampas sken skulle tränga igenom den. Men den gör sig fin som dekoration utan lampa i köket.

Det var bara att hugga in på det vita pappret. Jag började med ett vitt lite tjockare ark som jag för länge sedan köpt i pappershandeln, 50x70cm. Jag kunde inte använda vanliga A4 ark eftersom den största struten var större än ett A4. Men efter att jag gjort en strut kände jag att pappret kanske var alldeles för hårt. Det var svårt och jobbigt att vika och klistra. Och skulle det verkligen gå att sätta en lampa i? Skulle den synas? Jag stoppade en lampa i struten och den lyste, om än rätt svagt. Men det i en LILA-ton.. 😕 Inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Men så gick jag in i pysselskåpet för att leta efter något. Och så lyckades jag hitta ett helt vitt A3-ritblock! Ingen aning om varifrån vi fått den, förmodligen i något storpack-köp, från Ikea eller Ica maxi kanske. Men helt plötsligt låg det där framför mig. Halleluja! Pappret var tunnare än täckpappen men lite trjockare än vanligt skrivarpapper och gick alldeles utmärkt att göra en strut utav. När jag gjorde lamp-testet igen, ja då lös den upp i ett vackert vitt/gult sken! Precis som jag hade föreställt mig. Så det var bara att klippa, klistra och vika tills alla strutarna var klara att monteras.😅

Nu är den äntligen färdig och jag är verkligen nöjd! Igår hängde jag upp dem båda och lyckades få dem på bild någorlunda innan det blev helt mörkt ute. Igår var det som om solen aldrig gick upp och redan vid lunch fick vi tända lampor inomhus för att överhuvudtaget kunna se något. Inte världens bästa fotodag alltså. Varav lite grusiga foton, men jag hade inte tålamod att vänta! När jag hade hängt upp den vita stjärnan och fotat den upptäckte jag att jag monterat den annorlunda mot den bruna prototypen. Så det blev att montera om den. Och så bytte jag ut en mellanstrut till en lång på dem båda. Den bruna prototypen hann jag få på bild som den numer är, men inte den vita. Men den ser numer ialla fall precis likadan ut som den bruna, fast vit då 😆 Ni ska få se den vita i sin rätta form vid senare tillfälle! Sålänge får ni hålla tillgodo med dessa nästan-rätt bilder. Just för tillfället finns en insta-stories video på min Instagram där ni kan se den vita under kvällstid. 

Den stillade pysselsuget och var en utmaning att få till. Det tog visserligen liiite tid att pyssla ihop men så kostade den bara 25 kr att göra. Det var vad jag fick betala för mässings påsklämmorna. Allt annat fanns ju redan att tillgå här hemma! Jag har dock inte riktigt bestämt mig än för var den skall få hänga i jul. För att inte talan om förvaringen sen. Man monterar helst inte ner dessa när de väl är monterade. Men de är ju fina året om. Tänker jag 😏

Är du pysselladdad så är det bara köra. Jag hittade en bra beskrivning på hur en skall göra HÄR på mormorsglamours blogg. Men sen ville jag ha min större och med tre olika storlekar på strutarna istället för två. Jag vet inte strutarna ändå ut, utan behöll dem lite runda i topparna, vek dem fyrkantiga bara ca 5 cm längst in. Så jag modifierade beskrivningen lite och gjorde mina egna mönster utifrån dessa. Testa du med vettja! 👏🏻

Likes

Comments

Har ni bestämt er för hur årets julkort ska se ut än?

Än har jag ingen som helt aning om hur mina skall se ut. Men det är precis i sin ordning. Om jag känner mig själv rätt så lägger jag dem på lådan ungefär den 20 december. Om det blir några. Alltid i sista sekund! Men det bådar gott att jag redan börjar fundera lite smått.

Det finns massa fina att köpa, men jag brukar tycka det är kul att få pyssla ihop egna, såklart. Och sen barnen kom så är det kul att få till ett fint foto på dem. Så det brukar bli någots julkort till de allra närmsta, de som kanske uppskattar bild på barnen.

Ovan ser ni ett julkorts-inspirationscollage från Pinterest på mina favoriter. Kanske kan ni finna lite inspiration utifall ni vill pyssla era egna! 

Och så tänkte jag skriva lite om mina egna julkort som pysslats ihop de senaste åren. Ett år målade jag barnen till små renar. Deras renhorn pysslade jag ihop utav ståltråd, tidningspappersremsor och tapetklister. Och så lite färg, tyg, kottar, tygblommor och diadem.

Julkorten gjorde jag som vanligt utav täckpapp. Jag älskar den bruna färgen och att man alltid har en rulle hemma, så en behöver inte vara så planerad av sig. Det passar ju mig perfekt 😅

Jag fick för mig att göra en skog runt mina små renar. Jag målade en skiss på hur den skulle se ut, skar ut den med kniv och använde skissen som mall. Målade ut alla hål med blyerts och sedan var det endel kvällsjobb med att skära ut julkort. Kortet på barnen skrev jag ut på ett matt fotopapper och fäste med dubbelhäftande tejp.

Till vårt bröllop köpte jag lite grejer till "embossing" som jag använde till inbjudningarna. Det har inte använts särskilt flitigt sedan dess, men nu fick jag chansen. En GOD JUL-stämpel blev embossad i guld. Vilket innebär att man stämplar stämpeln med en genomskinlig stömpeldyna och häller embosspulver uppå. Glittret fastnar då i den nytryckta stämpeln och överflödigt glitter skakas av. Sedan "fönar" man med en särskild embossfön för att värma pulvret till det smälter ihop. Resultatet blir då en upphöjd text i guld. Fancy!

Inuti kortet satte jag en grankvist, för att det riktigt skall dofta jul när en öppnar. Texten brukar jag skriva ut på dator, i någon fin snirklig stil som ser lite handskriven ut. På www.dafont.com hittar du fina fonter. Och så stansade jag ut tre små stjärnor med en stans i täckpapp som jag sedan glittrade med guldglitter. Dessa satte jag fast med en tjock variant dubbelhäftande tejp för att då lite popp-ut-effekt. Behöver jag säga att det inte blev sådär många som fick julkort av oss? Det räckte med ett tio-tal.. 😅

Mer julkorts-inspiration kommer! Det blir ett alldeles eget blogginlägg om fjolårets julkort. Året då jag gick banans med täckpappen. Håll utkik i dagarna! 🌿

Likes

Comments

Ja, det finns faktiskt nästan alltid en historia bakom mina projekt. Stora som små. Antingen löper min hjärna total amok redan innan jag kommit igång. Eller så går det inte riktigt som jag tänkt. Men det är sällan jag ger upp. För skam den som ger sig, eller hur?

Ovan ser ni inspirationernas-inspirations bild. Jag blev verkligen helt förälskad i denna bild när jag såg den på omslaget av Elle Decoration förra julen. Så mycket inspiration och så många DIY-idéer som poppade upp i mitt huvud med en gång.

Nyligen dök den upp igen, på min Pinterest. Den här dagen hade jag suttit och bläddrat i inredningstidningar med jultema och pinnat jul som en tok på Pinterest. Och jag kände att jag fick ett EXTREMT behov av en stubbljusstake som den ni ser på bilden. Alltså, nu på en gång. Måste ha. NU.

Till saken hör att min man inte var hemma. Jag hade dessutom ingen bil, dagen till ära. Jag kom på att vi konkat hem två stubbar i våras, som jag hade tänkt göra något av. Maken hade burit bort dem till hans föräldrars vedbacke som ligger ca 100 m ifrån vårt. Med ett lite lätt tunnelseende och siktet satt mot vedbacken hoppade jag på cykeln för att hämta hem en stubbe. En stubbe måste väl ändå få plats i en cykelkorg, eller hur?

En stubbe får inte plats i en cykelkorg. Tydligen. Inte denna stubbe i alla fall. Inte i min cykelkorg. Det var bara att cykla hem i duggregnet och snålblåsten igen. Motvind som tusan var det också. Utan stubbe.

Men om jag sågar till min platta på plats? Då behöver jag ju inte ha hela stubben. Smart. Jag promenerar dit en gång till. I snålblåsten och duggregnet. Denna gång med en såg i högsta hugg. Men väl på plats, när jag kände på stubben så förstod jag att det här kommer ju inte gå vägen. Hur länge kommer jag få stå i snålblåsten och duggregnet och såga stubbe? En timme? Två timmar? Jag fick erkänna mig besegrad. Åh, så jag avskyr att inte kunna lösa ALLT själv. Men en får inte vara lat. Så är det bara. Allt kan ju inte gå som en dans på rosor jämt.

Maken kom hem och jag berättade för honom om mina tappra försök med att få till min stubb-ljusstake. Han skrattade åt mig, givetvis. Det är tydligen inte en ren tillfällighet att en använder motorsåg till att såga itu träd och stubbar 🙄

Han lovade att han skulle såga till en stubbe åt mig, men inte samma dag. Typiskt. Jag som ju hade ett sådant behov av en stubb-ljustake just exakt där och då. På momangen, liksom.

Men så häromdagen kom han hem med en platt stubb-bit. Rena rama kärleks-gåvan ju! Även om mitt stubb-ljusstaksintresse hunnit svalna något under dessa två dagar som jag fått vänta. Men idag blev det äntlgen fart på mig igen. Det slipades stubbe och borrades hål. Letades långa julgransljus utan resultat.

Men nu står den i alla fall här. Stubb-ljusstaken. Äntligen. Vilken total tillfredsställelse. 🕯

Likes

Comments

Efter att vi plockade fram julen i butiken så har jag blivit så sjukt sugen på att börja julpyssla och fixa här hemma. Det känns nästan lite förbjudet. Men ändå härligt att julstämningen börjar infinna sig. Jag har köpt inredningstidningar med jultema och de är verkligen extremt tillfredställande att bläddra i! Pinterest går varmt. Min jul-mapp ökar antalet pins dagligen. Det känns härligt.

Många hävdar att de avskyr november. Visst, det är kanske inte världens roligaste månad. Men samtidigt så finner jag den så harmonisk och lugn. Liksom lugnet innan stormen. En kan filura på julklappar, julpynt och smygstarta julpysslandet i godan ro. Sedan drar december igång. Då är det så mycket som skall hinnas med! Det skall pysslas, fixas, handlas julklappar men samtidigt mysas och njuta i massor. En kombination som inte alltid tycks gå ihop. Därför är det skönt att ha november innan. Att förbereda sig på.

Nåväl. I söndags fick jag sådant himla pysselsug. Mini-pumporna fick sig lite färg, bättre sent än aldrig. Men så bestämde jag mig för att även pyssla ihop en stjärna. Egentligen skulle en ha platta pinnar till den, typ glasspinnar. Det har jag faktiskt ett lager av. Jag brukar spara, en vet aldrig när en kan tänkas behöva det! Men när jag la ut stjärnan så märkte jag att de inte skulle räcka. Så kom jag att tänka på grillpinnar. Det har jag ju massor av!

TADA! Det funkade alldeles utmärkt att använda grillpinnar istället. Jag tycker den blev himlans fin i formen. Jag har tänkt klä in min med lite grönt, tex rosmarin. Men min lilla rosmarin är inte tillräckligt stor och ICA hade slut, så det blir att fixa lite senare. Fast kanske måste jag göra en till naturell. Tycker den blev fin så med! 🌿

Likes

Comments

Jag måste ju visa er mitt senaste Tradera-fynd! En handspegel i mässing. Magiskt fin. Den var liksom pricken över i:et vid det blåa bordet i sovrummet. Där ligger den vid den vackra tredelade spegeln som jag fick i födelsedagspresent av min familj. Och vilket fynd sen. 34 kr fick jag ge. Frakten kostade mer. Men totalt en hundralapp. Det var den verkligen värd!

Den är rätt tung och mässingen är lite sådär fint sliten ni vet. Fantastiska detaljer. Sådär underbart operfekt perfekt 🌟

Likes

Comments

Min lediga lördag spenderades på skolgården, det var röjningsdag med Hem och skola. Vi var ett litet tappert gäng som som ägnade förmiddagen åt att röja det alltför vildvuxna gräset och grenar från dagis och barnens skog. När vi kom hem var vi trötta som tusan allihop. Så vi degade ner i soffan och sov middag. Hur härligt som helst!

När vi tillslut vaknat till började jag och Harry äntligen karva ut pumparna som jag köpte förra helgen. Han har varit så taggad hela veckan! Vi kikade runt efter lite inspiration på Pinterest och till slut hittade Harry en variant han gillade. Jag röstade för en tingeling eller så, men han tyckte den skulle vara läskig. Tja, så då blev det så. På vårt Ica skall de ha en pumpa-tävling och priset är 2 kg godis. Behöver jag ens säga att barnen vill att vi skall lämna in våra pumpor? 😆

Söndagen var lite mer fartfylld. Det behövdes städas här hemma. Så dagen började med städning. Men det är ju skönt när det är klart! När vi var klara var det lunch och därefter fullt ös med att slå in present, duscha och klä på oss finkläder. Vi skulle bege oss iväg på kalas hos mina föräldrar, mamma fyller år idag men vi passade på att fira igår.

Typiskt att jag glömde kameran. Ni skulle ha sett. Det bjuds alltid på en hel hopen läckerheter hos mamma och pappa. Mamma är nämligen grym på att baka! Hon hade som vanligt bakat alldeles för många goda sorters kakor; Morotskaka, kokokskaka, dumlekaka, russinkaka och så en marängtårta. Ja, så hade hon glömt drömtårtan i frysen, vilken tur! Vi blev så sjukt mätta! Jag orkade såklart inte alla sorter utan fick en kakpåse med mig hem. Den har jag och barnen mumsat på till fikat idag 👌🏻

Nu har jag hamnat i soffan framför "Pirates of the Carribean". Mycket mer än så blir det nog inte idag. Typ så har hela dagen sett ut. Rätt fint ändå ibland. 


Likes

Comments