Eftersom jag jobbar i princip HELA sommaren så blir det inte mycket tid övers till loppisfyndande, tyvärr. Det blir en snabb sväng på väg hem efter jobbet, eller möjligtvis en kort runda i närheten en ledig dag.

Trots detta så måste jag ändå säga att jag hittills är grymt nöjd över flera av sommarens fynd. I år har jag hittat allt det där jag letat efter. Jag tänkte visa er några av fynden och vad det blivit av dem här hemma.

Jag tycker att det har poppat upp loppisar lite här och där på ön i sommar, de är liksom fler än vanligt. Ett tecken på att vi tänker ett steg längre. Återbrukar och tar tillvara på det som redan finns tillhands. Det är fint. Inte sant?

Innan sommaren drar igång med alla loppisar brukar jag göra en lista. En loppis-lista. Så att jag kan hålla fokus på vad jag behöver. Det är så lätt att bli ofokuserad när en får tillfälle att fynda. Ofta glömmer jag bort vad jag letar efter. I år stod "kommod" på listan. Med ett 💙 (Vilket betyder prioritet på min lista) Jag hade planer att byta ut en byrå i badrummet och jag hade en gammal tvättkommod i tanken. Men när jag fann denna tvekade jag, skall jag erkänna. Den var genomblöt och totalt fallfärdig. Varenda skarv var öppen, brädor satt loss och den saknade ett ben (som låg inuti visade det sig). Men eftersom jag fick den för 20 kr så tänkte jag ge den en chans. På dörren var där målat en hopen blommor, vilket inte var någon höjdare. Men i övrigt gillade jag den blågråfärgen den hade. Maken var inte över-sig-glad när jag kom hem med den, skall tilläggas. Men efter att den fått torka några veckor i garaget gick det galant att sära på alla skarvar, dra i lite lim och tvinga ihop den. Färgen skrapade jag med skrapa eftersom den var väldigt flagnad. Blommorna på dörren försvann i ett nafs men lite av den blågrå-färgen stannade kvar, som tur var! Vi fick skurva fast lite lösa plankor och såklart det saknade benet. Den fick också ett nytt hyllplan inuti, eftersom det saknades. Nu är det på plats i badrummet och den saknar endast någon form av skiva uppå, som lock. För det saknade den också. Jag tror att en hoburgsmarmorskiva kan bli toppen!

Jag hade en tanke om precis en sådan här ram när jag införskaffade ABC-postern från Mrs Mighettos magiska kollektion "Into the Forrest" (jag köpte min på rea hos vintagefabriken.se) Men trodde aldrig att jag så snabbt skulle lyckas hitta en, och så billigt. 70x50 cm är rätt stort, så gissa om jag blev glad när jag dök på denna! Då med en oljemålning i, men den fick loppishandlaren behålla. För 200 kr fick jag denna ram, en lite ranglig trädgårdsbänk med vacker patina och den ursnygga pappersasken från "Militär-ekiperings AB" 👌🏻

Den underbara lampan i mässing var bara kärlek vid första ögonkastet ✨Ni förstår varför eller hur?

Vid samma tillfälle hittade jag ett litet, brunt bord som passade perfekt till barnens rum. Det fick sig ett dopp i färgburken och blev grått. Gav 200:- för bordet, lampan och en massa småprylar som en vas, en hopen gardinringar i trä och några gamla ramar. Och Lilly fick en Barbie-häst.

Jag tackar aldrig nej till vackra ramar. Med eller utan glas. Dessa som hänger i barnens rum har jag hittat i sommar på lite olika ställen.

Trälådor. Det kan en inte ha för många av. Lyckligtvis har jag fått fatt på flera stycken i år. Senaste fyndet var denna stora trädlåda som passade perfekt som avlastningsbord bredvid rottingstolen i vardagsrummet👌🏻 Det blir mys-pys framför brasan i höst! En annan liten trälåda har fått små hjul och agerar förvaring till Harrys tågbana. Enkelt att rulla ut och in under sängen. Dessutom har jag kommit över en gammal skurbräda, som jag tänkte kunde vara snygg till tvättstugan. Nu när den så småningom blir renoverad.

På den stora FG loppisen fyndade jag lite smått och gott. Fler vackra gamla ramar, lite vackert porslin, en vacker gammal Elsa Beskow-bok och ett gammalt teak-skåp. Vad det blev av det får ni så småningom se. Jag har så många projekt i huvudet just i! Lilly fyndade hon också; ett litet pratande leksaksmarsvin och en porslinsdocka för totalt 20 kr. Som hon slog sönder ansiktet på dagen efter... Tuuur att Karlssonsklister fixar allt 😅

Den lilla korgen fick jag på köpet när jag handlade lite smått och gott. Den var alldeles blöt när jag köpte den och egentligen är det en kruka, eftersom den hade plast inuti. Men det tog jag bort och korgen fick torkas upp och skrubbas ren. Perfekt som brödkorg eller vad en önskar! Fin är den!

Detta var några av mina sommarfynd. Har du gjort något fint fynd i sommar?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den senaste två veckorna har min hjärna svämmat över av idéer som bara måste testas. Helst med en gång. Det är ju inte alltid det fungerar, med jobb och små barn. Men några av projekten har jag nu lyckats ro i land. En får gå upp lite extra tidigt för att hinna måla innan jobbet och så vidare...

Det skall bli så kul att visa er! Barnens rum har blivit ommöblerat lite pga ett projekt. Ett annat projekt innefattar bland annat en sådan här bambukorg. De är ju bra till en hel hopen saker, bara som de är. Korg till toarullar, korg till leksaker, kan hängas upp som lampa. Ja ni hör ju! Men jag försökte få till något annat av den. Ni ska få se!

Min kära kollega skall gå på semester och därför har jag nu klivit på för 8 dagars jobb 💪🏻 Min sista lediga dag var i fredags och det var det äntligen SOL och VINDSTILLA, SAMTIDIGT (något denna sommar inte skämt bort oss med) Jag och barnen passade på att dra en sväng till stranden och dagen avslöt jag och maken med god mat på Grå gåsen. Ett härligt avslut! ☀️ Den kommande veckan kommer bli minst sagt hektiskt med en massa projekt som jag måste försöka ro i land innan helgen 😅 Låt oss hoppas det går vägen!

Vi hörs snart igen!

Likes

Comments

Det är slutet på juni sommaren 2011. Juni har varit ap-varm och jag är höggravid. En vecka innan BF får jag för mig att jag måste hinna rensa rabatten runt altanen innan bebis kommer. I ett fd. långt gravidlinne (som numer börjar vandra uppåt på den gigantiska magen) och töjbara shorts beger jag mig ut. Där ligger jag sen med magen i vädret i solen och rensar ogräs från rabatten. Det är ju mycket en vill hinna med innan bebis tittar ut.

På kvällen upptäcker jag att jag har några konstiga röda rivmärken på benen. Som om jag skulle ha gått i en snarskog ni vet. Över hela knäna och ner på smalbenen. Jag tänker inte så mycket mer på det, för det gör inte ont.

På morgonen efter vaknar jag med blåsor över hela benen, just där rivmärkena satt dagen innan. Det är lite olika storlekar på de vattenfyllda blåsorna, några är små några är större. Jag har för mig att de svider endel. Jag blir lite orolig. Om en knapp vecka skall jag föda barn. Vad är det här? Jag ringer barnmorskan, som tycker att jag borde kolla upp det med en läkare. Jag kan bli tvungen att klä in benen vid förlossningen, för att skydda barnet mot eventuell smitta. Av vad vet jag inte.

Läkaren tittar länge på mina blåsor. Lite förundrat. Går iväg och ber mig sedan följa med. In till ett kontor med en dator. Där har hon googlat olika växter. Björnloka. Hon frågar om det möjligtvis finns några såna i närheten av vårt hus. Björnlokan är svår att missa. Den är gigantisk. Jag svarar att jag intr känner igen den, men att jag skall kolla närmare hemma. Hon tror att det är någon form av växt som gett mig blåsorna. Förmodligen så är det inget smittsamt, så jag kan vara lugn inför den kommande förlossningen. Blåsorna försvann sinom tid. De stora sprack om vartannat och sved en himla massa. Än idag, 6 år senare, har jag ett antal ärr under knäna efter de stora blåsorna.

Någon Björnloka hade vi inte hemma. Åren gick. Den lilla bebisen som då låg i magen växte till sig och började gå. När hon varit ute med bara fötter kom hon ibland in med några vätskefyllda blåsor på fötterna eller benen. Inte lika många som jag haft. Utan någon liten, enstaka. Någon gång hade även maken någon liten blåsa. Men vad var det som gav oss blåsor?

Det var något som fanns i vår trädgård. Det var vi säkra på. Förmodligen något i gräsmattan. Men vad? Och hur, hur skulle vi få reda på det?

2014 kom lillebror. När han en dag kom in med hela ryggen full av blåsor kände jag mig rätt uppgiven. Vi måste göra något. Men hur? Vi vet ju inte vad det är som ger oss blåsor. Vi letar, googlar, frågar.

Men så en dag ser min mamma en liten artikel om växter i tidningen Land. En liten notis står om Vild Palsternacka; "växtsaften i kombination med solljus kan ge vattenfyllda blåsor". Bingo. Och visst är det vild palsternacka vi har. Hela trädgården full av. De blommor i juli och ser ut som gula hundkex, ungefär. Jag har flera gånger plockat in dem. Satt i vaser. De är ju fina. Tyckte jag då.

Bilden ni ser är tagen på den obebyggda tomten som endast ligger ett hus bredvid oss. Så en kan ju bara föreställa sig hur många vild palsternackor vi har i vår trädgård. Som vi inte ser, eftersom vi klipper gräset. Vi försöker varje år (sedan ifjol när vi kom fram till vad problemet är) gräva upp de vilda palsternackorna som kommer i trädgårdslandet, diket och även de vi kan se i gräsmattan. Dock tycks de bara bli fler och fler varje år. Inte bara här hos oss, utan i hela omgivningen.

Men det är skönt att äntligen veta vad det är. Och faktiskt kunna göra något åt saken. Även om vi förmodligen aldrig kommer få bort alla vilda palsternackor. Kanske hjälper detta inlägg någon av er i en jakt, liksom vår, på ett mysterium. Så se upp för deras växtsaft en varm, solig dag. För nu vet ni. Vad de skira gula blommorna är. Egentligen 🌿

Likes

Comments

Vi har ett hörn på vår altan som aldrig tycks bli särskilt mycket av. Under alla dessa år har det står tomt och jag har under åren haft endel tafatta idéer om hur vi skall utnyttja det. Inget har gått vägen. Ifjol tänkte tänkte jag utekök. Eller en enklare variant. En bänk med lite köksgrejer. Jag kom aldrig över någon bänk och maken verkade inte särskilt pepp på idéen om att bygga en. Platsen förblev tom sånär på en uppsatt pinne i snören hängandes från takfoten.

I år gick jag och kärade ner mig i Ikeas rottingserie "Mastholmen". Kanske skulle vi ha en rottingsoffa, bord och stolar där i hörnet? En solstol skulle behöva offra sig, men det var jag villig att ta. Tänk så härligt att kunna slå sig ner i en soffa i sommarvärmen!

Lyckligtvis skulle vi till "fastlandet" i början på sommaren. Vi hade dessutom en stor buss. Så det var fullt möjligt att kunna få hem en Mastholmen-soffa. Stolarna kunde jag få tag i via internet. Men soffan gick inte att beställa. Väl på Ikea i Kalmar så var förstås soffan slut. Stolarna och bordet fanns såklart. Men inte soffan.

Det blev inget köp. Ingen mysig soffgrupp på altanen. Det tomma hörnet förblev tomt.

Tills häromdagen när jag fick en idé. Halva Sveriges befolkning har gjort soffor av lastpallar och jag var väl inte direkt överladdad att göra en här hemma. Men. Jag hittade fin inspiration på Instagram om världens enklaste pallsoffa. Nu gällde det bara att kläcka idéen till maken. Han är byggare och HATAR pallsoffor 😬 Men kanske var det olusten att behöva bygga något på semestern, för när jag berättade om mina planer så var han inte överdrivet negativ. Eller så kanske han missförstod mina planer.. Jaja, jag fick det hela att gå igenom i alla fall.

Jag tog hem 4 lastpallar från jobbet. Satte dem längs väggen i det tomma hörnet. Två ovanpå varandra. Pinnen som tidigare skulle agera förvaring till köksredskap hissades upp och fick en gardin i form av Ikeas tyllgardin, som jag hade liggandes hemma. Jag hade kommit över ett gäng gamla gardinhållare i trä på loppis för ett tag sedan och dessa fick jag användning för nu. De träddes på pinne och gardinen knäpptes fast. På så vis kan en enkelt dra gardinen på pinnen. Fungerar perfekt som ett insektsnät när en vill vila middag på soffan!

Självklart skulle vi ha en dyna också. Du, liksom jag har säkert inte missat de urtjusiga linnedynorna ifrån Ellos? Tro mig när jag säger att jag var sååå nära att klicka på beställknappen. Tills jag dök på mormors gamla linnegardiner. För något år sedan frågade hon nämligen om jag ville ha dem, att göra något av, istället för att slänga dem. Den som spar den har, tänkte jag och lade dem i den ständigt växande tyglådan.

Så rotades de äntligen fram. Japp. Jag sydde mig en egen snygg-dyna! Då kunde jag dessutom få den lite längre och en anings bredare. Men dynan behövde stoppning och det visade sig att stoppning/vadd kostar endel. Så pass så att det typ skulle kosta lika mycket att sy en egen som att köpa en färdig dyna. Trist tänkte jag och tänkte om. Jag kom på att jag hade 8 st av Ikeas billiga innerkudde INNER liggandes. De skulle blivit till sittdynor till stolarna på altanen för några år sedan, men det har liksom inte blivit så än. Så. Två gardninlängder blev tillsammans med 8 st innanmäten från Ikeakuddarna till en dyna, ca 75 cm bred och 2 m lång. Pyssligast var det att sy ner vadden med jämna stygn. Jag avslöt med att ta tunn hampasnöre och göra 4 st små tassels. Dessa sydde jag sedan fast på dynan, en i varje hörn.

Prislappen då; innerkuddarna kostar 20 kr/st (även om jag ju redan hade mina) Gardinerna var gratis. Hampasnöret hade jag redan hemma. Så, för totalt 160 kr fick vi en snygg, fluffig dyna att lägga över lastpallarna. Och vips så blev där en mysig plats att hänga på. Tror jag kommer hänga där en hel del i sommar. Takfoten skuggar platsen rätt länge under förmiddagen och annars finns parasollet tillhands. Vill en vila middag där så är det bara att dra för tyllgardinen.

Nu saknas bara några ordentligt stora kuddar att kunna luta sig mot. Jag tänker typ 70x70 cm. Jag ska bege mig ut på jakt. Tror det blir tipp-topp! 🌿

Snygg-dynan från Ellos. Prislapp: 999 kr

Likes

Comments

Jag hade för en tid sedan turen att vinna ett par örhängen från Prahlins smycken på Instagram. Det är grymma Erika som står bakom och hennes smycken är verkligen något extra!

Hon tillverkar smyckena själv och de är ofta i återbrukat material. Till exempel spillbitar av läder, porslin eller en gammal silversked. Något jag tycker är en fantastisk idé! Om jag skulle råka slå sönder en av mina favorittallrikar från Fasanserien så vet jag vem jag skall skicka skärvorna till. Tänk kunna få bära dem runt halsen, armen eller i öronen istället! Just mina örhängen, är i silver med ljust trä. Fantastisk kombo! Och asken de levereras i gör verkligen skäl för sitt namn. De ser ju ut som en söt pra(h)linask!

De damp ner i brevlådan häromdagen vilket innebar att jag kunde invigda dem igår kväll på en av sommarkvällarnas höjdpunkter här i byn; "Så mycket Burgsvik". Villet är en helt fantastisk tillställning. Under 4 somriga tisdagar samlas flera tusen besökare varje tisdag för bra musik av husbandet och hemliga kända gäster på pensionat Grå gåsen (Ni vet stället där "Så mycket bättre" spelas in) . I vår lilla, lilla by. Helt galet! I år har vi bland annat redan hunnit med att se Panetoz, Movits, Kamferdrops, Sabina Ddumba mfl.

En lyckad kväll blev det, och jag tror att mina nya örhängen hade en hel del med det att göra 👌🏻
Tack Erika 💚

Likes

Comments

Snart är det dags för barnkalas här hemma. Vår lilla tjej fyllde hela 6 år i söndags! Helt galet ju. Förra veckan gick hon sista dagarna på förskolan och efter sommarlovet börjar hon på fritids. Snart är det förskoleklass som gäller 😱

Igår blev hon firad här hemma, men då med familjen. Hon fick en toppendag med solsken och bad. Kakor, tårtor, lek och bus.

Kalas med vännerna blir det lite längre fram. Det är inte lätt att få ihop ett barnkalas när en jobbar som jag gör nu under sommaren. Jag är ledig någon dag i veckorna med jobbar alla helger i juli. Tur att det är semester för de flesta! Därför satte vi hennes kalas på en tisdag. Förhoppningsvis så kan hennes kompisar komma trots att vi satt kalaset mitt i veckan. Låt oss hoppas!

Ifjol var det "Alice i Underlandet"-tema som önskades. Jag pysslade ihop ett inbjudningskort som såg ut som hjärter 5 på ena sidan (hon fyllde ju 5 år då) och text om kalaset och några Alice i Underlandet-siluetter. På http://www.dafont.com .com finns det dessutom en font (text till Word) som heter "Alice i Underlandet" och ser ut som fonten från Tim Burtons filmer.

I år var det "Trolls"-tema som varit önskan. Och nej. Jag har inte gått helt bananas med att göra pop-up-inbjudningskort á la Poppy. Med sprutande glitter. (Okej jag erkänner, tanken slog mig. Jag menar, hur coooooolt hade det inte varit!) Men lite pyssel har det allt varit, ska jag erkänna.

För att få lite av pop-up-effekten så föll jag för en regnbåge med moln-kuvert som jag hittade på Pinterest. Jag tänkte att en regnbåge kändes lite Trolls. Eller vad säger ni? Jag lyckades klicka mig fram till en template (den kommer från Mr Printable, men en får tydligen inte länka dit från en blogg. Så ni får leta er dit själva.)

Så var det bara att skriva ut, klippa ut, klistra ihop och vika. Regnbågen skrev jag ut på ett lite tjockare papper medan kuvertet skrevs ut på ett vanligt. Därefter letade jag upp bilder ifrån Trolls som jag lade in ett worddokument, så att jag kunde få vilken storlek jag önskade på dem. Ca 3,5 cm höga Poppy och Kvist skrevs ut på ett papper och klipptes ut. Varje regnbåge fick sedan varsin liten Poppy eller Kvist påklistrad. För att vara tydlig liksom 😉 När jag kom med ett prov/förslag till Lilly så blev hon överförtjust. Kanske får jag skicka en inbjudan även till henne..

Det är verkligen tur att jag har en sådan bra pyssel-kompis i Lilly! Hon har varit med; klippt och skivit namn på kuverten alldeles själv. Det var tex. hennes idé att skiva bokstäverna i namnen i olika färger, som en regnbåge. Och det passade ju hur bra som helst! 🌈

Likes

Comments

Midsommar! Vilken härlig dag och vilket väder vi fick. Jag var helt säkert på att regnet skulle komma på visit, men icke! Det började smådugga en aning när vi cyklade hem vid halv-tolv tiden. Men vad gjorde det!

Jag jobbade några timmar och när jag kom till vårt
midsommarfirande så hade det bundits midsommarstång och barnen var påväg ner till den lilla stranden för ett dopp. Det dansades små grodorna runt midsommarstången och så fikade vi på Evelinas goda kola-jordgubbstårta.

Det bjöds på både fiskdamm och skattjakt för barnen, kubb, tunnvarpa och självklart sjukt god mat! Extra roligt var det att våra familjer, från både min och makens sida, var samlad. En ultimat midsommarafton helt enkelt!

Ovan ser ni barnens midsommarkransar som jag band kvällen innan. Stommarna hade jag sparat från ifjol, så det var bara att klä i år. En del grönt från skogen, vita små rosor, schersmin, smultronschersmin och vilda prästkragar. Allt från skog och trädgård. Storasyster fick rosa alunrot och lillebror blåklint. När kransarna var klara så sprayade jag dem med vatten och lade dem i varsin plastpåse i kylen under natten. Så var de lika fina när de skulle användas dagen efter! Bilderna är faktiskt tagna dagen efter, eftersom det var på tok för mörkt att fota på kvällen då de gjordes.

Midsommardagen ägnade jag mest åt att längta efter att få krypa i säng. Trots att jag fick både sovmorgon och middagssovning med Harry. Jag var extremt utmattad och jag tror att det är den intensiva veckan som varit som ligger bakom det. Jag håller tummarna för en lite mindre utmattande kommande vecka, även om det gärna får va full fart i butiken. För nu är sommaren här! ☀️

Likes

Comments

Jippi! Lille herrn Harry fyllde 3 år och gjorde slag i saken med att bli blöjfri, redan dagen efter sin 3-års dag. När de väl bestämt sig, så har de bestämt sig! Det hela har gått oförskämt bra, precis som med hans syster. Faktum är att han inte ens kissat i blöjan på natten den senaste veckan. För vi har på en blöja på natten ut ifall att olyckan skulle vara framme. All cred åt honom! 👏🏻

Det betyder att vi inom det snaraste kan slänga ut skötbordet som står i tvättstugan. Vilket ju gör att vi så småningom kan renovera den lite!

Just nu har vi ett skåp med skjutdörrar från Jysk i vår tvättstuga. Den rymmer vinterskor/sommarskor, vinterjackor/extra jackor/sommarjackor. Både jag och maken är dagligen beredda att kasta ut skiten i rena vredesutbrott. Dörrarna hoppar av. Det ligger skor över hela golvet däri. Noll bra planering på hyllorna. Alltså. Skåpet ska ut.

Dessutom har vi ingen tumlare här hemma. Jag har aldrig varit van med tumlare så därför tyckte vi att det var onödigt när vi byggde huset för 8 år sedan. Vi har klarat oss rätt bra vill jag påstå, men vintertid finns inte alltid plats med att hänga alla kläder på tork. Numer är vi ju dessutom två personer till med en hel del kläder som skall tvättas titt som tätt. Så. En tumlare skall planeras in.

Jag har därför börjat spana på snygga och smarta lösningar i tvättstugor. Inte funnit sådär överdrivet mycket att gå på och vet inte riktigt hur vi skall få ihop det med vår planlösning, men på något vis lyckas vi nog! Det kan bara bli bättre, tänker jag. Här kommer i allafall ett lass med inspirationsbilder. De översta bilderna kommer från bloggaren Daniella Wittes tvättstuga. Det är lite fint att mjuka upp med tyg under såhär tycker jag.

Bilden ovan kommer från Ikea. Vem hade inte velat ha plats med en såhär snygg vägg, med snygga städredskap. Frågan är bara vart i mitt fall... 😳


Sista bilden kommer från Pinterest. Sicket smart skåp! 👏🏻 Om jag får någon blivande väggplats i vår tvättstuga, så vore det ju givet! Just nu är min strykbräda så EXTREMT mycket i vägen. Ful är den också.


Jag återkommer lite närmare. Projektet lär inte dra igång förens i höst. Under sommaren finns allt för mycket annat roligt att sysselsätta sig med!

Likes

Comments

Vilken nationaldag vi fick va?! Ön bjöd på äkta sommarväder. Vi spenderade hela långa dagen utomhus. Vi började med frukost utomhus och en promenad på det. Barnen åkte skrinda och då vet en att det är sommar!

Sedan satte vi tänderna i trädgården som inte riktigt hunnits med i år. Maken byggde en stor trälåda utav spillvirke så att klematisen mot garageväggen äntligen fick en större kruka. Den har slutat växa på höjden för länge, länge sedan.
Men nu så kanske!

Det rensades runt träd, rosor och rabarber. Lunchades ute på altanen. Jag bakade en rabarberpaj till fikat utav rabarber vi fick av mina föräldrar häromdagen. Min rabarber här hemma är ännu för liten för att användas tyvärr.

Det mumsades rabarberpaj och glass på altanen och vi fick inviga de fina vintageassietterna. De liksom skrek mitt namn när jag hittade dem. Vackra eller hur? Finskt porslin om jag inte minns fel.

Vi satte igång att rensa det vildvuxna trädgårdslandet. Barnen drog på sig trädgårdshandskarna och hjälpte till för glatta livet. Varför gjorde vi ett så stort trädgårdsland? Det frågar jag mig ibland. Vattenbrist med vattenförbjud har vi haft på ön de senaste två åren, så det är ju inte överdrivet enkelt att odla. Men nu är vi mer än halvvägs igenom. Och blir det fint väder någon dag framöver blir det till att ta resten. Några ynka rödbetor har petats ner i jorden och jordgubbsplantorna växer överallt..

Vips! Så var klockan halv 6 och jag fick avbryta trädgårdlandsrensningen för att gå in och steka pannkakor som Harry hade beställt. Även pannkakorna intogs på altanen, såklart.

Efter maten tog vi en cykeltur allesammans, en liten sväng runt byn. Barnen älskar att cykla. Jag utrustade mig med en sekatör utifall jag skulle dyka på några vackra blommor på vägen. Och på hemvägen norpade jag en hopen lila syrener som placerades i en vacker vinkaraff. Den står nu i köksfönstret och doftar ljuvligt! Och helt plötsligt blev det lite mindre jobbigt att ta sig an disken.

Verkligen väderkontrast mot idag. Just nu står regnet som spö i backen. Härligt att det kunde pricka in rätt. Fint väder när en är ledig, för en gång skull.

Vad gjorde ni igår? Hoppas ni hade en fin dag ni med! 🌿

Likes

Comments

Ja, vissa kallar dem för ogräs. Inte jag. Tro't eller ej, men hundkex är en av mina favoritblommor. Kanske för att de är en klassiker som väcker minnen från barndomen. Kanske är det det skira vit ihop med det krispiga, flikiga gröna som gör mig så förtjust. Eller det lite vilda hos dem. Vem vet. Nu när de blommar för fullt så är jag inte sämre än att jag passar på. Att plocka in. Stoppa i vaser. Både här och där. För det bästa av allt är ju att de finns överallt!

Jag gillar hundkex så mycket att jag ville ha dem i min brudbukett när jag gifte mig 2013. Jag ville ha en vildvuxen bukett! Men jag gifte mig tok för sent. Hundkexen blommar ju inte slutet av augusti. Det var så jag hittade spetsblomstern. Och oj så förälskad jag blev.

Till bröllopet odlade jag flera pallkragar med blommor själv. En hel del var spetsblomster. De ser precis ut som hundkex. Men de är större, skirare och liksom gungar när en rör vid dem. Nästan lite overkligt. I år har jag köpt på mig några påsar spetsblomster som ännu skall stoppas ner i jord. För snart är hundkexen på åkern bakom huset borta för i år. Då gäller det att vara förberedd, med något som kan ersätta. Då är det spetsblomsterns tur. Att ta vid. För hundkex behöver en ha så mycket längre. Än de egentligen finns.

Spetsblomster kallas även "Slösilja" och finns att köpa på påse hos bland annat Impecta.se. De är lättodlade blommor som i princip sköter sig själva. Ingen förkultivering behövs, även om det går! Mitt tips till er 🌿 Förlänger garanterat sommarkänslan.

Likes

Comments

Oj, oj vilken helg. Den kommer jag leva länge på må ni tro! I lördags smet jag och maken hemifrån för en lyx-dag i Visby på tu man hand och vi började med lite snabb-shopping. Efter lunch checkade vi in på hotell och gick på Spa, där vi började med massage, bad, bastu och ren avkoppling. Jag fick dessutom en lååång ansiktsbehandling. Jisses sån lyx! På kvällen fick vi ut och åt finmiddag på resturang. Vi satt vid hamnen till kl 21! Jag i kort sommarklänning. JAG, som är världens frusnaste människa. Vädret var på topp! 👌🏻

En promenad på strandpromenaden hann vi med innan vi letade oss tillbaka till hotellet där vi spenderade natten. Vi vaknade till lika vackert väder som dagen innan, tog ett dopp i poolen vid Spa:et innan vi högg in på den fantastiska hotellfrukosten. Såklart utomhus, på hotellets mysiga innergård. Ja ni hör ju. Rena rama lyxen. Det var så länge sedan vi gjorde något, bara vi två. Något en verkligen borde göra oftare. Och det räcker verkligen gott och väl att få lite tid ihop på hemmaplan, såhär. En behöver inte åka långt iväg för att känna lyxen! Så ett hett tips till er; åk och turista på hemmaplan! 💛


Väl hemma blev jag uppvaktad av mina småttingar med varsin blombukett de plockat själva. Lilly hade pärlat att hjärta och skrivit det finaste en kan tänka sig i ett kort. Vi fikade på altanen och uppfann studsmatteboll-leken på studsmattan.

Det enda som saknades var att jag inte fick fira min mamma på morsdag. Men det skall vi minsann ta igen en annan dag snart!

Hade ni en bra helg? 🌿 Hoppas det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår fyllde vår älskade lille pojke tre år. Storasyster vaknade en timme innan tuppen själv och ville upp och fixa frukost till lillebror. Det blev frukost på sängen och en hel del paketöppnande. Storasyster hjälpte till när det behövdes. Hon är en räddare i nöden!

En stor grön tramptraktor som hade både skopa och vagn låg i det stora paketet. Oj så han önskat sig en sådan! Förmiddagen ägnade de små åt att turas om att trampa på traktorn och att åka i vagnen.

På eftermiddagen blev det kalas. Mest förväntansfull var storasyster. Åt lillebrors vägnar. Födelsedagsbarnet själv hade ingen större aning om vad som hände idag. Men han hade kul. Och fick öppna en massa paket. Som innehöll fina saker som han gillar. Äta gott. Och han fick träffa alla han älskar. Så bättre än så kunde det nog inte bli!

Tyvärr så blev det molnigt och lite kyligt just vid fikadags så det blev till att fika inomhus. Vi hade såklart hoppats kunna fika på altanen.

Det bjöds på chokladbollar, traktorkakor och brownies. Till tårtan lånade jag några av födelsedagsbarnets traktorer. Det blev en tårta på sockerkaksbotten med fyllning av hallon/grädde och lyxig marsancreme, täckt med chokladsmörkräm. Som "jord" krossade jag kakdelarna av oreokakor. Det blev en enkel dekorerad "traktor"tårta som verkligen gick hem hos traktorfantasten Harry.

Lagom tills att kalaset var över letade sig solen fram igen. Trötta men nöjda mumsade vi i oss pizza ute på altanen under pergolan. Till efterrätt bjöd Harry oss alla på sin godispåse och livet kändes allmänt gott. En trött med mycket nöjd nybliven treåring somnade sedan på soffan 💛 Finkopparna är nu diskade igen och idag skall jag och mina hjärtan förhoppningvis ha en skön, ledig måndag. Det känns mer än välbehövligt efter helgens städ/tvätt/bak/kalas!

Likes

Comments

Bröllopsfotograf: Malin Vinblad

Jag hade bestämt mig för att jag ville ha en lång slöja. Även om min klänning hade en fin rygg som jag inte ville dölja, så ville jag ha slöja. Jag tycker det är lite bröllop, liksom. När skall man annars få bära en slöja?

Lite nervös över hur jag skulle få till en sådan, jag menar hur ser ett mönster ut till en slöja? Jag hade inte ens sett en slöja på riktigt. Men min kära bästis sa något mycket underlättande. "Du kan ju göra den precis som du vill. Den behöver ju inte se ut som alla andra slöjor. Varför krångla till det?" Så sant! Det var ju bara att lyssna på mig själv. Så visste jag hur den skulle se ut och hur den skulle göras. Klipp, klipp. Slöjan klipptes till i en naturvit brudtyll, utan ens att göra ett prov. Det som tog lite tid var att klippa till en uddkant från ett av klänningens spetstyger. Jag hade lyckats hitta ett spetstyg som hade dubbel uddkant, så det räckte gott och väl både till att fålla klänningen och till den långa slöjan. När den väl var utklippt så var det bara att nåla fast och sy på den med en raksöm. Så var slöjan klar! Det gick på ett kick, en timme eller så, från att jag fortfarande var fundersam över hur jag skulle konstruera mönstret tills att den var färdig. Jag var dock lite orolig att det skulle kunna bli lite mycket med spets även på slöjan då hela klänningen var i spets och även de skor jag tänkte ha. Men. Jag kom fram till att det nog inte kan bli för mycket spets, så länge den är skir och vacker. För spets är vackert!

Det visade sig dock vara lite knepigare att lyckas få tag i en genomskinlig hårkam att fästa slöjan i. Jag hade bestämt mig för att ha en genomskinlig hårkam för att det inte skulle bli alldeles för mycket av det goda. Annars hade jag sneglat på finfina kammar på Balunz. Jag hade där tidigare hittat ett par riktigt fina öronhängen som jag tyckte räckte som mitt bling. (Förutom min vigselring då förstås!) Jag letade överallt efter en transparent hårkam, utan resultat. Frågade frisören och började googla runt. På Panduro lyckades jag hitta en tillslut, men då var det givetvis slut. Efter mycket om och men så lyckades jag hitta en hårkam på sidan; www.dansdesignsthlm.se för 12kr + frakt. Taget! Snabbt kom den hem direkt i brevlådan och jag kunde göra slöjan helt klar genom att sy fast den på hårkammen. Tanken var att jag enkelt skulle kunna ta av slöjan och enkelt sätta fast den igen i håret under bröllopsdagen. Men nu blev det så att jag faktiskt hade slöjan på mig större delen av dagen. När det blev dags för dans på kvällen tog jag bort den som först. Så den satt som den skulle och hängde med bra hela långa dagen!

Här nedan ser ni mig nåla uddkant på slöjan och bättre på brännan samtidigt

Likes

Comments

Sommarens nyhet blir att vi skall få sälja kaffe och kakor i vår butik, Ladan Hemse. Något vi tänkt på sedan vi tog över butiken för två år sedan. Men allt tar lite tid och först nu i år har det prioriterats. Vi vill göra det så enkelt som möjligt, eftersom vi inte kommer ha någon extra personal till det. En enkel variant av fika är vad det blir och det skall bli spännande att se vad folk tycker i sommar. Vi har nämligen haft hel del önskemål om att just servera fika under de senaste somrarna. Men det är rätt mycket att fixa med. Förutom då det stora projektet; att ansöka om tillstånd hos Miljö och hälsa så skall en hel hopen grejer inhandlas.

Häromdagen köpte vi två pumptermosar till kaffet och varmvattnet. Enkla, i svart och rostfritt. Ja enkla, men lite tråkiga.

Igår fick vi leverans på UNDERBARA tårtfat som vi skall ha till våra kakor (och de kommer säljas i butiken också såklart!) Vi har tänkt oss Ladans tre pastelliga färger: ljusrosa, mintgröna och gul. Det gula tårtfatet har texten EAT ME tryckt på fatet. Oj så fint! Jag som är löjligt förtjust i "Alice i Underlandet" (tur att min kära vän och kollega är precis lika förtjust som jag) fick ju självklart genast associationer till den filmen.

Jag drog fram en slatt svart dekorplast och började där rita ut runda ringar. På datorn skrev jag ut texten DRINK ME på ett papper och så klippte jag ut dessa bokstäver. Jag ritade av dem på dekorplasten (spegelvänt är viktigt så att de klistras på åt rätt håll sen) Sedan var det bara att klistra fast texten DRINK ME på termosen och även ringarna som blev stora svarta prickar.

Vad tycker ni? Visst blev den lite roligare? Ehh okej, jag gick visst loss på en glasburk till sockret också... 😜

Likes

Comments

Denna vecka känns lite fullproppad och jag hoppas jag lyckas få det gå vägen.

På torsdag är det avslutning med förskolan. Jag skall fixa lite presenter till fröknarna på Lillys förskola. Lilly går sin sista tid på förskola nu innan sommarlovet. Det känns smått overkligt. När blev hon så stor? I höst väntar förskoleklass. Oboy, så hon längtar!

På söndag firar vi 3-åring. Kakor och tårta ska bakas. Hus städas. Tur att jag har en ledig lördag innan!

På jobbet är det full rulle. Det händer en massa roligheter där just nu! Vi fick häromdagen klartecken ifrån Miljö och hälsa att börja sälja kaffe och kaka i butiken. Igår ägnade vi förmiddagen åt att försöka rensa ogräs på framsidan, vilket praktiskt taget är omöjligt eftersom marken är så hårt packad där. Grus, grus grus. Men ändå lyckas ogräset växa där 🌱Vi hade världens tur, markägaren/grannen som har markläggningsföretag erbjöd sig att gräva upp hela alltihop och lägga markduk och ny grus. Rena rama drömmen! Hela eftermiddagen grävdes det utanför av stora grävmaskiner och idag skulle egentligen sista lasset grus komma. Men med regn hela dagen så blev det inte, och vi hoppas verkligen på fint väder så det kan bli av imorgon! Vi har idag varit och handlat på oss en massa fina blommar som vi vill plantera! Vi vill nämligen ha en liten uteservering, med några små bord för de som vill ta en fika eller en glass i sommar. Oavsett så lär det bli så mycket finare än innan, vår framsida/plätt utanför butiken har mest innehållit grus och ogräs som sagt.

Så. Just nu är det lite mycket på schemat. Utifall ni inte hör så mycket av mig.

Hoppas ni får en fin onsdag! 🌸

Likes

Comments

Måndag och jag njuter för fulla muggar över att jag ännu får vara ledig på måndagar ihop med mina små hjärtan. Snart drar sommarsäsongen igång i butiken och då ryker måndagarna, tyvärr.

Vad som var mindre roligt var att att börja dagen med lite halsont. Precis som hela förra veckan. Alla har vi här hemma någon förkylning som inte vill riktigt ge sig. Eller bryta ut heller för den delen. Nu får gärna värmen komma på riktigt så att alla basilusker flyger sin kos!

Idag har jag börjat förbereda inför Harrys 3-års kalas. På söndag blir den lille pojken redan TRE år. Alltså så tiden springer iväg! Han, likt så många andra pojkar, har blivit totalt traktor-tokig. Det är det enda han pratar om nuförtiden. Därför gav jag mig idag på att göra traktorkakor till kalaset. Oboy! Det tog sån sjukt lång tid. Kanske lite extra lång tid med två små hjälpredor som gjorde egna kreationer utav degen. Så tog degen slut innan kakan var färdig och jag var tvungen att göra lite mer. Fast då var ju såklart smöret slut. Så vi fick packa ihop oss och cykla till affären för att köpa mer. Innan vi kom iväg hittade jag såklart inte min plånbok. Inte bilnycklarna heller för den delen.

Ja, ni hör ju. Kanske inte så konstigt att kakbaket tog HELA dagen. Vissa dagar ska liksom bara strula lite. Sen var kakorna inte det enklaste att få ihop heller. Inspiration är såklart ifrån Sanna (@sanna_hederstedt) fina mördegskakor. Jag valde ett eget mönster, en traktor. Såklart. Lite typiskt mig att ge mig på ett komplicerat mönster det första jag gör. Såhär i efterhand så kanske det vore enklare att börja med något lättare, vid första baket. Men jag tycker det gick någorlunda vägen ändå. Lite håliga här och där och väldigt operfekta blev de, men jag är glad över att de iallafall fall lite ser ut som en traktor! Harry såg vad det var, och det är ju huvudsaken.

Observera "blink-blinken" på traktorns tak. Ytterst viktigt att den skulle vara med tyckte lille Harry. Därefter ville han ha en "skopa" också, men där gick min gräns kände jag... 😅


Trevlig måndagkväll kära ni! 🌿

Likes

Comments

Bästa bröllopsfotografen: Malin Vinblad

Jag började att sy på min brudklänning någon gång i början/mitten på maj. Sömnaden flöt på bra, lite för bra. Som den självkritiska person jag är så väntade jag bara på att något skulle gå fel. Att jag skulle göra bort mig. Men det enda som saknades var tid, mycket annat krävde min tid, så som längst tog det nog en månad mellan gångerna då jag väl kom att sy på klänningen.

Det enda problemet som jag dök på hade egentligen ingenting med mig själv att göra. Utan det berodde på det spetstyg jag valt till livet på klänningen. Tyget som har den vackra uddkanten runt halsen och runt ringningen i ryggen. Det visade sig, efter att alla delar var tillskurna och ihopsydda, att uddkanten liksom "rullade" sig. Så att uddkanten försvann. Det var ju inget jag kunde gjort annorlunda för att undvika detta, det syntes inte i butiken och inte så länge delarna inte var i hopsydda. Jag frågade mig runt lite hur jag skulle göra för att lösa problemet. Jag fick tips om att stärka spetsen, ja så som man gör/gjorde med gamla spetsdukar, ni vet. Jag provade med "Spray stärk" (en spetsstärkelse på sprayburk som sprayas på och sedan fixeras vid strykning) Spetsen blev lite hårdare, men trots otaliga upprepningar så blev den inte tillräckligt hård. Den försvann också rätt snabbt, så den löste inte problemet. Jag övervägde att leta efter ett tunt genomskinligt tyg att sy fast i ryggen, jag funderade på att på något sätt sy in tunn ståltråd i spetsen. Ja, allt möjligt övervägde jag för att hålla spetsen på plats.. Men när min mormor sa att hon hade för sig att man kunde göra egen stärkelse på potatismjöl och vatten, beslöt jag mig för att ge det ett försök. Jag googlade runt och lyckades hitta en beskrivning.

Bröllopsfotograf: Malin Vinblad

ATT STÄRKA SPETS

1 tsk potatismjöl rörs ner i 1 dl vatten. Hetta upp, koka ej. Det skall bli som en genomskinlig tjock gröt. Doppa i spetsen (jag penslade på potatismjölsröran på min klänning med pensel) i röran när den svalnat något. Låt spetsen torka i den form man vill att den skall ha. När spetsen stelnat (efter ca en dag) kan man fixera genom att låta stryka med strykjärn på spetsen (jag använde en tygduk mellan spetsen och strykjärnet så att jag inte skulle missfärga spetsen) Låg värme.

Jag upprepade detta två-tre gånger på min klänning just där spetsen hade en tendens att rulla sig (halsringning, ryggen och ärmarna) Sista gången gjorde jag röran lite tjockare genom att ta i lite mer potatismjöl. Detta fungerade och spetsen blev stel. Frågan var ju bara hur länge det skulle hålla. Därför var jag lite smått livrädd att prova min klänning innan det var dags. Helst hade jag velat prova den en gång per dag innan, bara för att den blev så fin! Men jag fick nöja mig med att öppna påsen då och då för att kika lite på den.

Det var ett himla bök med att pensla röra och stryka en lång brudklänning med släp. Inget jag ville göra om varje dag. Jag inhandlade även dubbelhäftande tejp som en sorts "back-up". När det väl var dags så tyckte jag ändå att den stärkta spetsen skötte sig helt okej. Ena sidan i ryggen rullade sig lite men den tejpades och mina tärnor fick hålla koll på att tejpen inte släppte. Hur den var i slutet av kvällen har jag ingen aning om, men det känns som det inte spelar någon större roll..

Klänningen var helt klar veckan innan bröllopet. Då var det bara lite småfix, så det var aldrig någon panik eller stress. Det sista jag gjorde med klänningen var att brodera i ett blått hjärta i fodret i ryggen, som mitt "något blått".

Jag fick min drömklänning och den var värd vartenda öre och vartenda blodsdroppe, svett och tårar. Även om den inte inneburit just några tårar, men kanske och annat nålstick i fingret.

Nu, såhär nästan 4 år senare, hänger klänningen bredvid min säng på en stor vägg. Där får den gott och väl plats med sitt släp. Och den är en av de vackraste inredningsdetaljer jag har. Jag kan dagligen få fingra lite på de skira tygerna och minnas den underbara dagen Jag älskar klänningen precis lika mycket nu som då. Och så hoppas jag det förblir.

Likes

Comments

Inför vårt bröllop den 31 augusti 2013

När jag äntligen bestämt mig för hur klänningen skulle se ut så var det hög tid att sätta igång med tillverkning. Mönster konstruerade jag från grunden. Det tar en himla massa tid att få till det. För att få den där perfekta passformen. Det är inget man bara slänger ihop på en kväll direkt. Två toiller (provklänningar) senare började jag känna mig så pass nöjd med mönstret att jag vågade bege mig ut på tygjakt. Vilket inte är världens enklaste uppgift. Jag upplever det ofta så när jag är på tygjakt, oavsett till vad, så har jag en bild i huvudet på det exakta tyget. Allt ifrån färgen, kvalitén och känslan. Aldrig hittar man det där perfekta tyget. Detta skulle bli en rejäl utmaning.

Men, en kylig dag i mars, tillsammans med min bästa vän (lyckligtvis så är även hon designer och sömmerska) begav jag mig till storstaden över dagen för att leta brudklänningstyg. Otroligt nervös över vad resultatet skulle bli. Skulle tiden räcka till? Skulle jag åka hem till ön tomhänt? Överst på listan stod SPETS. Övriga tyger visste jag att jag kunde få tag på annan väg. Men SPETS var ett måste. Men redan klockan två var allt inköpt och färdigt. Utmattade av nervositeten och lite smått chockade över att vi faktiskt hittat precis det vi sökte promenerade vi runt och småkikade i butiker tills det blev dags att bege sig hemåt igen. Lyckligtvis hade min vän sytt några brudklänningar sedan tidigare så hon hade full koll på vilka tygbutiker vi skulle besöka. Och hon hittade vägen (jag hittar ingenstans i Stockholm) Hos Sidencarlson hittade jag de (tro det eller ej) perfekta spetstygerna. 6+1 m elfenbensvit spets. Men ja, det kostade också. Man tjänar inte massa pengar på att göra jobbet själv, kort och gott. Men skall man ha drömklänningen så finns det inte mycket annat att göra. En köpt brudklänning kan ju kosta alltifrån en tusenlapp upp till ja, gud vet vad... Så några 75. 000 (som inspirationsklänningen kostade) var jag inte i närheten av i alla fall. Och jobbet gjorde jag ju själv.

De övriga tygerna beställde jag från Stoff och stil, fodertyg, sandtvättat sidentyg och brudtyll. Där kunde jag spara lite pengar, jämfört med att köpa detta i tygaffären. Totalt består klänningen av 5 lager tyg. Innerst hittar man ett naturvitt acetat fodertyg (acetat skall nämligen inte bli statiskt, därför skall en välja detta som foder) sedan ett naturvitt sandtvättat sidentyg, ett spetstyg och sedan två lager tyll ytterst. Livet består av foder, sidentyg, spets och en annan glesare spets med fin uddkant ytterst.

Jag tog ledigt en dag från jobbet för att klippa till klänningen. Jag ville vara helt själv när tillskärningen skulle ske. Ingen familjemedlem som stör koncentrationen, ingen katt som springer över tygerna med smutsiga små tassar. Dagen blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Jag vaknade dunderförkyld. Trots detta ockuperade jag hela vardagsrumsgolvet med tyger. När familjen kom hem på eftermiddagen hade jag lyckats skära till hela klänningen, med lite vila emellanåt. Äntligen kunde jag få börja sy den! Nu kändes det som den svåra biten var över, eller? Nervositeten låg och pyrde inom mig. Jag hade ju aldrig sytt eller gjort ett liknande projekt innan (förutom en balklänning när jag ännu gick i skolan) Hade jag klippt någon del fel? Glömt att vända mönstret? Tänkt fel? Gjort den för liten? Glömt sömsmån?

Fortsättning följer..


Likes

Comments

Nu var det ett tag sen! Men jag har en hel del inlägg som ligger och lurar. De kräver lite finslipning och där har tiden inte riktigt funnits. Bland annat hade jag tänkt lägga in ett nytt inlägg till Bröllopsserien. Om jag lyckas ta mig till datorn..

Men! Häromdagen köpte jag en halvliter grå färg hos min lokala färgaffär. Och den var så himla fin! Jag hade egentligen inget särskilt jag skulle ha den till, utan lite små-projekt. När jag kom hem provmålade jag en bit planka, bara för att se hur färgen blev. Och det visade sig att den är nästan exakt samma gråa nyans som vi har på våra putsade väggar i sovrummet! En underbar, varm grå färg. Ett bevis på att den lever upp till sitt namn.

Färgen kommer ifrån Beckers och heter nämligen "Natursten" (NCS 3303-Y31R) Ett fint tips till er som är sugna på en naturlig, grå färg! 👌🏻

Jag började ge mig på några bokstäver som bildar barnens namn, som suttit på dörren in till deras rum. Jag ville att de skulle passa in lite bättre än vad de gjorde. De var lite för "blandad kompott" i min smak. Ni ser "före"-bilderna på dem här ovan.

Några blev grå. Några blev vita av en slatt vit kalkfärg jag hade kvar. Den lilla guldiga kronan på toppen ville jag behålla, så den maskerade jag. När färgen hade torkat blandade jag till en grå-grön och en grå-rosa nyans utav den vita kalkfärgen och barnens akrylfärger. Några bokstäver fick prickar (jag prickade med skaftet på en pensel), några fick harlekinrutor.

Nu sitter de uppe igen och visst blev de rätt så fina? Nu skall jag hitta lite andra projekt att måla om i den nya favoritfärgen 👀

Idag är jag lite slutkörd efter en 12-timmars arbetsdag igår. Vi hade pysselkväll på jobbet efter att butiken stängde. Men jisses vilken trevlig kväll det blev! Som alltid när det är pysselkvällar. Massor med trevliga människor, gott fika och pyssel på det. Vad kan gå fel, liksom? Men det tar lite på en att jobba så länge... Nu hoppas jag att fredagen är snäll mot mig, och givetvis mot er med! 🌿

Likes

Comments

Hoppas ni hade en fin Valborg igår! Här bjöd ön på ett fantastiskt väder med sol dagen lång. Det var bra längesedan en slapp frysa halvt ihjäl en Valborg.

Maken kom hem på eftermiddagen efter en tripp till Jönköping. Där han fick se sitt HV 71 ta hem SM-guld i hockey. Så himla kul att han äntligen kom iväg och att det var just den matchen han fick se! Han fick nämligen en match i 30-års present men det har inte blivit av att han kommit iväg. Förens nu. Och någon bättre match kunde han ju inte få se. Han var mer än nöjd, skall tilläggas.

Jag och barnen åkte en sväng till mina föräldrar för fika och mys på eftermiddagen och kom hem först mot kvällen. Spontant drog vi sedan iväg till en eld vid havet. Vi fick se eld, barnen lekte med de andra barnen som kom och så grillade vi lite korv innan vi cyklade hemåt. En enkel, spontan Valborg! Och jisses en sådan solnedgång! Helt fantastisk! Nästan så att jag önskade att jag hade haft min Nikon med. Men ni får hålla tillgodo med några mobilbilder.

Och så äntligen är maj här! Min favoritmånad! 🌿


Likes

Comments