Hej blogg. Här är gåvan jag fick av Matilda från Australien. Jag gillar den. Så fin. A calming rock.
Jag jobbar och jobbar. Egentligen jobbar jag ju inte så mycket men jag jobbar två jobb med väldigt olika tider varje dag så det känns som att jag jobbar hela tiden. Så kommer folk och bara "Hej det var länge sen!" Medan jag bara var det? Så frågar kunder vilken vecka det är och jag tänker 27, så är det 50. Så frågar folk när jag kom hem från USA och jag inser att det är fem månader sen. Oh man, time goes by. Men det är i och för sig bra för när jag kom hem och tänkte tanken att Benjamins student som jag inte vill missa låg elva månader bort fick jag lite panik av tanken att jag kanske inte skulle komma iväg nånstans innan dess. Men går det i den här farten hinner jag kanske håva in pengar och ge mig iväg inom en snar framtid. Och jag får förhoppningsvis bra lön nästa månad. Jag har börjat känna det igen att ah nu kan jag det här nu vill jag göra något annat. Så har det blivit trögt att åka och jobba. Tre månader tog det... Gu vad jag och min storebror är olika. Han är sådär Wow tänk när jag är den som jobbat där längst och är den som kan allt. Och jag skulle gärna jobba på olika jobb varje dag. Det är med en grej att jag jobbar ju faktiskt på fyra olika avdelningar i butiken och sen på en restaurang. Medan de flesta är i till exempel bara kassan hela tiden i tio år. Min hjärna blir på tok för ostimulerad av att bara se samma människor o platser dag ut och dag in.

Annars då kompisar. Jag skulle önska att mina vänner som flyttat hemifrån kunde ha nån liten get together. Hint hint om nån läser min blogg. Man vill ju inte bjuda in sig själv. Tänk att det är jul nästa vecka. Julen är ju inte nån favorit högtid för mig. Jag gillar bäst när vi åker till mormor på juldagen och hon har gjort lutfisk. Det tycker jag är mysigt. Min familj tycker det är trångt där men jag gillar att det inte finns nån undanflykt och att man inte får sitta med mobilen för mormor. Försöker komma på vad jag ska ge till två av mina bröder i julklapp.
Jag har fått så många komplimanger för mitt nya ljusa hår! Det tycker jag är kul. Förut brukade folk säga vad långt hår jag hade då var det mer ba jaaa, ja men det har jag ju. Långt ja. Nu säger folk "Vad långt och fint hår du har!" Roligt tycker Rebecka.

Jag har inget vettigt att skriva. Pappa har köpt en eltandborste till mig. Pretty cool. Ska väl sova innan det är dags att jobba igen..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

And I like it!
I onsdags for elvira och jag mot Arlanda för att plocka upp Mattisborgen. Ett och ett halvt år ifrån varandra men inte kändes det så. Känns som vi bara inte setts på en vecka men under den tiden har elvira blivit makeup artist, matilda har hittat en autraliensisk kille, jobbat på en mandelfarm och surfat. Och jag har träffat hemskaste och bästa familjerna, rest i femton stater av amerika, simmat med delfiner i Hawaii, gått vilse i new york city, nästan krockat på i-95an och tagit hand om barn. Helt olika erfarenheter men oj vad vi vuxit och blivit vuxna. Så ses vi igen och det känns precis som vanligt!

Jag har mått illa och knappt kunnat äta ett tag men nu känns det äntligen bra att äta. Thank you heaven. Har jobbat mycket på både Maxi och mitt gamla restaurangjobb. Idag jobbade jag på morgonen och sen åkte jag till Karlskoga för att plocka upp matilda och vi for till Örebro. Vi käka buffé nära slottet och det var riktigt gott! Nästan allt var veganskt. Jag fick en present från matilda som hon köpt i Australien. I really liked it jag skall visa er när det är dagsljus. Vi åkte till Marieberg och gick några varv innan vi for till Storfors hem till Matilda och hon bjöd på kladdkaka och jag fick även smaka macadamia smör och även vegemite som australiensare käkar. Smakade mest salt och var inte så snuskigt som jag trodde. Har för mig det är restprodukten av öl? Am I wrong och right. Åååh så kul att matilda är hemma igen ! Hon är som min vänstra hand. She keeps me sane.

Nu ska jag snart ta och sova för imorgon har jag ett långt pass. Ses!

Likes

Comments

Hejsan.
Igår jobbade jag på kolonial på eftermiddagen. Har aldrig haft det passet förut men dom visade mig jättebra vad som skulle göras vilket var skönt. När jag slutade åkte jag hem till Ida och hon hade lagat middag. Sen käka vi snacks och låg och prata tills jag somnade. Idag fick jag gå upp vid sju för att åka och jobba i kassan. Konstig dag. Slutade vid tre och åkte hem och käka, sen somnade jag i soffan och vaknar av att pappa står och knackar på fönstret. Like wtf keijo. Nu har jag tänt ljus och dukat upp med lite chips, choklad och bananglass. Frysta mixade bananer alltså. Jag kollar på Twilight. Haha det var det ända som föll mig i smaken denna kväll. Så himla dåligt urval med filmer på Netflix kan jag tycka.
Imorgon är jag ledig. Tjoho.

Likes

Comments

Var hälsad. Rebecka här.
Idag har jag jobbat i kassan. OB all day oh yeah. Ibland vill jag verkligen skriva av mig om jobbet men jag vet att allt man skriver på internet alltid finns kvar så jag är försiktig med hur jag uttrycker mig. Men kunder är då bra intressanta varelser. Igår följde jag med pappa till Hagfors, eller nånstans, för att titta på Emanuels innebandy match. Dom förlora men Emanuel gjorde alla målen för sitt lag. Han är duktig han men han är sån vinnarskalle. Det kanske är så man lyckas inom sport men jag är ju sådär ba äsch det här är inte hela världen.

Random saker jag tänkt på.
Att ska ni handla, speciellt frukt och grönt. Köp så mycket det går i lösvikt! Istället för att ta apelsiner i nät, plocka då apelsiner i en egen påse. Ni anar inte vad mycket man slänger! Gällande allt. Men det är bara extra onödigt när det ligger sju apelsiner i nät så är EN av dem rutten och man får slänga hela påsen. Medan i lösvikt så är en rutten och man slänger den ruttna apelsinen. Gud vad vi slänger mycket mat jag får ju ont i själen. Är ett äpple lite mjukt på ett ställe slängs den för man vet att kunder då inte väljer det äpplet. Och potatis, i påse har de ofta bäst före datum. Trots att det inte är något fel på dem. Medan i lösvikt ser man om dom är bra eller dåliga. Tips från frukt-tjejen Rebecka. Man vinner ofta på det också.

Thing number two. Mina föräldrar börjar bli gamla. Haha inte för att hänga ut mina föräldrar men det är ju komiskt hur mycket dom matar hunden. Ger han godis hela tiden precis som äldre brukar. Han har ju inte blivit tjock för han kastrerat sig han är ju tjock för att dom matar honom så mycket. Också en grej är att dom tycker om att komma och hälsa på när jag jobbar. Weird. Sånt gör väl med pensionärer eller. Jag menar, jag jobbar ju bara, super fokuserad och stressad.

Thing number three. Jag undrar vad det är med mig. Det är nog vanligt men jag förstår inte varför när jag är med vänner och bemöter nya människor och så är jag alltid glad. Jag tycker om att skoja och stoja och vara trevlig och snäll. Att göra folk glada. Medan jag är otroligt dryg, irriterad, arg och inåtvänd när jag är hemma. Jag tror absolut inte att nån i min familj skulle beskriva mig som glad och trevlig. Jag tänker på det ibland när jag kollar på olika program och ser hur föräldrar beskriver sina barn som sånna glädjespridare med glimten i ögat typ. Medan jag, om jag var nån i min familj, skulle beskriva mig själv som envis, energisugande, bitter och otacksam. Bland annat.
Jag är ju i ständig revolution med dem men det jag tror dom inte förstår är att mina avsikter är goda. Jag vill att dom ska ha ett öppet sinne och inse allas lika värde oavsett ursprung, läggning och utseende. Och jag tjatar på dom om vad dåligt det är att äta animaliska produkter för att jag vill inte att dom ska bli sjuka och få onödig cancer som man kan motverka genom sin diet. Jag vill inte heller att min egna familj ska äta kroppsdelar av döda djur. Jag tycker det är sorgligt.

Another thing. Jag lyssnade på en pod som handlar om att göra slut med en familjemedlem eller vän, partner osv. Och det är väl ändå något som är otroligt svårt? Men också enormt viktigt för ens eget liv ibland. Nu syftar jag absolut inte på någonting speciellt men överlag bara. Det är ju otroligt krävande att ha någon i sin närhet som inte ger en nånting. Som endast suger energi ur en. Jag har tänkt på det mycket de senaste åren att varför fortsätta ha någon i sitt liv som inte ger en något och som inte får en själv att vara den bästa version av sig själv. Ibland gillar jag inte alls vem jag är när jag är med vissa människor. Kan också leda tillbaka till min thing number three att jag gillar ju inte att vara tråkig, dryg och irriterad. Och det är väl bara jag som kan styra över min egen lycka? Sen så är man väl som man är och ibland växer man ifrån eller växer tillsammans med olika människor. Är det inte fantastiskt när man träffar människor där man inte bara tycker om personen men även vem man själv är med personen? Varför inte leva så. Med likasinnade människor som får en att känna att man duger precis som man är? Jag är definitivt inte perfekt i den frågan jag vet många som känt att dom måste ändra sig för att vara mig till lags. Men då kanske den personen måste göra sig av med mig i sitt liv.

Sak nummer fem. Jag saknar min värdfamilj. Min tid där var för kort. Jag insåg inte det då att när jag kommer hem kommer det inte bli som förut. Visst att vi har kontakt men det är verkligen inte samma sak. Jag måste åka och hälsa på! För att känna det inte är som det känns nu, att jag aldrig mer kommer se dem för att jag är så långt borta. Att jag faktiskt kan åka och hälsa på.

Jag är absolut inte redo för vinter. I vanlig ordning förnekar jag att det är kallt genom att fortfarande ha på mig sommarjacka. Ända in i det sista. Har noterat det faktiskt att jag inte alls varit lika frusen sen jag blev vegan. Ingen aning om det har något med det att göra men jag fryser inte alls lika mycket nu för tiden som jag brukade. Kanske för jag blivit så härdad. Det är med en grej jag tänkt på. Att jag kan sitta och ha ont, inte äta på flera timmar osv, speciellt när jag jobbar, bara för att jag fått sån prestationsångest. Jag tar inte ens rast eller tid att gå och äta något ibland för att jag bara vill göra så bra ifrån mig jag kan och vara alla till lags. Inte bra för mig. Ska inte behöva svälta och stressa ihjäl mig men jag är ju verkligen inte van att ha rast på ett jobb. Hur ska man kunna jobba som tusan och sen ba japp men nu ska jag gå och sätta mig och ha rast. Det funkar ju inte, jobbar jag så kan jag lika gärna jobba.

Nu snackar ja bara massa goja men det är skönt att skriva av sig lite. Ett till tips till er kamrater är att titta på Stranger Things. Asbra. Ett helt år kvar till nästa säsong kommer ut.

Likes

Comments

Älskar bilder. Amerikas foton skall bli en fotolåda.

Likes

Comments

Hej!
I fredags kom Stockholms-Bengan ut i skogarna! Vi åkte runt i området, besteg Lunedsbacken, åkte runt Storfors, käkade middag på Strandkanten där jag fick träffa mina gamla kollegor och äta vegansk restaurangmat! PLUS DESSERT. Oh lord, heaven. Att också veta att personalen vet vad vegan innebär. I USA var det andra bullar. Vi åkte även till Örebro och gick runt på stan, åkte till Marieberg och så gick vi och kolla på Bad Moms 2. Älskar det. Sen har vi bara hängt i min säng. Haha inser ju verkligen att det inte finns mycket att se eller göra runt här verkligen. Jag brukar ju bara hänga i min säng, eller Idas säng. I storstäder kan man gå och fika eller bara gå runt i staden, spontant gå ut och sånt där. Här känns det väldigt omständigt om man vill göra minsta lilla. Anyway. Kul att hon hitta ut hit verkligen! Vi brukade ju ses varenda eviga dag. Nästa gång får jag åka dit och se var hon kommer från.

Likes

Comments

Hejsan.
Ida och jag hade pyjamasparty igår! Tjoho! Det var super mys. Åt gott och spela schack som vi alltid gjorde back in the day. Idag tog vi en promenad.

Likes

Comments

HAPPY BIRTHDAY EMANUEL !
Jag kallar honom Emejnol. Han fyller femton idag. Han har blivit en egen person och jag har inte hunnit med. Han har liksom alltid varit en liten jäkel som hamnat åt sidan för att vi tre äldre är mycket närmre i åldern. Jag är stolt över honom. Inte över att han börjat snusa dock. He is my best good friend and he is hilarious. Man kanske inte får ha favoriter men han är min favorit. Han av mina syskon har iallafall tyckt om att komma in och umgås med mig och han är alltid redo att följa med och handla eller bara följa med och hämta en annan bror.
För några månader sen när jag bjöd honom på frukost sa han att han ville ha det till frukost på sin födelsedag och det la jag på minnet. Så han fick god frulle, en munk för att han alltid köper det när vi handlar och så multivitamindryck. Också lite snacks men jag insåg igår på min femton minuters rast att jag inte har koll på vad han gillar för godis. Eftersom jag inte har råd så gav jag honom hans egna keps som jag slagit in varje år på hans födelsedag de senaste 6 åren. Får ge honom något senare. Han fick trots allt en iPhone 8 av mina päron. När jag fyllde femton fick jag en parfym och tofflor. Slå den du Emanuel. Jag har insett att jag verkligen har sån födelsedags-högtids-prestationsångest. Eller vad vi ska kalla det. Jag vill bara att det ska bli perfekt. Man ska inte hinna vakna på sin födelsedag och även om man vet att det kommer ske så ska frukost på sängen vara en överraskning. Man ska firas på sin födelsedag och inte före eller efter. Jul vet jag inte. Jag gillar inte julen. Det är ju så mysigt egentligen och jag längtar tills jag får ha min egen jul med min egen familj. Jag ska lära mina barn att julen inte handlar om julklappar. Och i år hoppas jag att jag inte får några julklappar. För det känns konstigt att få pengar när jag har ett jobb och presenter är inte min familjs starka sida. Vill dom ge mig något så kan dom ge en donation till WWF eller Unicef i mitt namn. Om jag fick välja skulle jag fira jul hemma hos mormor och morfar för där känns det så varmt och mysigt. Har sett bilder på att jag var där min första jul. Förra julen fick jag en resa till Boston. Pretty cool. Nu kanske man kan få en resa till Borås?

Nog om det, skulle inte skriva om julen. I helgen jobbade jag kväll och idag åkte jag in för att jobba ett kort pass. Efter det köpte jag med lite godis och åkte hem. Onödigt att käka godis med tanke på att jag har dålig aptit så det blir ännu svårare att äta mat. Nu lyssnar jag på musik på youtube. Så cool är jag. Imorgon är jag ledig vilket ska bli skönt!

Likes

Comments

Hejsan!
Igår var jag ledig så jag åkte till Lena och slingade håret! Jag var där i fyra timmar och vi prata på som vanligt om allt mellan himmel och jord. Haha vi pratar alltid om så djupa saker och klagar på mänskligheten som två gamla tanter. Jag ljusar ju upp mitt hår, min tanke var att bara slinga så att jag kan spara ut min naturliga färg. Men insåg att min naturliga färg är mycket mörkare än jag trodde när jag hade brunt hår och jag tycker sådär mörkblont hår är så otroligt tråkig färg så jag ljusar upp det mer. Och eftersom jag har så tunna hårstrån så vill inte Lena förstöra det så vi går sakta men säkert framåt. Jag vill inte heller blondera sönder det. Hon använder skonsamma produkter och kan så mycket om ekologisk färg och hur håret fungerar så det är fantastiskt. Tycker det är intressant för färg har aldrig fastnat så bra i mitt hår utan det åker ur direkt och då sa hon det att det kan vara att vi har gamla rör till huset med massa koppar som gör att färgen i håret ändras. För i USA när jag färga det höll det mycket längre ! På kvällen kom Ida hem till mig med godis och glass guuu vad smaskigt. Vi spela kort och snacka. Så trevligt så.

Idag vaknade jag och hade ont i munnen. Håller på att få en visdomstand så är det en nerv eller något som gör svinont när jag petar på den eller öppnar munnen. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik så ska jag väl snart ta och slänga ihop lite lunch. För sen ska jag jobba och jag är inte taggad.

Likes

Comments