Hejsan.
Välkommen hem till Sverige Stockholms-Bengan! Welcome to jetlag, good food and swedish people. Det är redan torsdag igen. Känner att tiden flyger iväg. Har dock inte varit hemma så länge än. Idag satt jag ute i solen och kollade på the O.C. Sen slängde jag i mig lunch och åkte till Degerfors och hämtade ida. Vi åkte därefter till maxi och köpte med oss picknick (picknick är min grej) och for till kalkstensbrottet. Vi hade tänkt att hoppa i vattnet men det gjorde vi icke. Jag vågar fan inte hoppa där! Jätte läskigt ju haha jag har blivit sån gamling på senaste tiden. Vi käkade och snackade, det vi gör bäst, och sen skjutsade jag hem henne och åkte hem. Emanuel, min lille brat till lillebror, har övertalat mig att skjutsa honom till skolan imorgon. Han har hela familjen runt sitt finger.
Okej, hade visst inget mer att skriva. Ses.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan kompisar.
I fredags gick ida och jag upp för lunedsbacken och upp i utkikstornet. Vad fint det måste se ut för folk från andra länder och klimat om de skulle klättra upp där. För oss är det bara träd. Och mer träd. Sen sov jag hos henne. På lördagen åkte jag till bästa Lena! Hon klippte mig och slingade mitt hår. Mitt mål är att inte längre behöva färga håret. Få tillbaka min naturliga färg alltså. Har färgat i tio år nu. Alltid lika härligt att vara hos Lena också! Vi pratade nonstop i tre timmar. Igår låg jag bara och stirra hela dagen. Riktigt dålig dag. Så idag blev jag glad när Jossan ville umgås! Jag for in till Kristinehamn och vi möttes på maxi. Så himla kul att ses. Vi handlade med picknickmat och åkte till hennes lägenhet, så himla fint, och sedan vidare till skärgården där vi hade vår picknick. Smaskigt och trevligt. Vi såg även någon vi kände igen, och visst var det den vi trodde det vara, självaste Nile Nossbokaj (vänlig läs baklänges). Så där stod vi, sisådär en tredjedel av vårt högstadiegäng på en och samma plats. Jossan och ja satt iallafall där ett bra tag och gick igenom vad man missar på ett år. Tycker det är så kul med vänner man inte träffar på hur länge som helst men som det känns som man aldrig varit ifrån. Jag åkte därefter till maxi och handlade. Gud vad jag handlar ofta. Min familj äter mycket.

Pjuuuh, fick ta en paus då en GIGANTISK spindel ramlade ner från mitt tak. Aldrig sett en så stor spindel. Gick och väckte Emanuel för att visa honom. Nej gu vad stor den var, det lät i golvet när den ramlade ner så stor den var. Nu kikar jag på the O.C. Seth is a cutiepie.

Ses.

Likes

Comments

Yes I did.
Nu tror jag nästan att alla mina produkter och allt jag har är utbytt mot veganska grejer. Vegan betyder inte bara att det man äter är utan djurprodukter, det betyder även att produkter, smink, kläder och allt är utan djurprodukter och ofta miljövänligt. Denna tandborste är gjort av bambu vilket kan vara dumt då pandorna som är utrotningshotade äter bambu. Men då står det även att det är sustainably grown bamboo. Alltså bambu hållbart odlad och plockad bambu. Såg dem på Ica maxi i Kristinehamn. I needed one. Det finns mycket man kan göra för att värna för planeten vi lever på. Så som att ta med egna påsar till mataffären, återvinna allt du kan, äta bättre, göra miljövänliga val i vardagen så som att handla kravmärkta rengöringsprodukter osv. Vi gör ju ett rätt så bra jobb i Sverige men jag tycker inte att man kan trösta sig för mycket med det och fortsätta göra dåliga val. För Sverige är ingen egen planet, klimatet kommer drabba oss alla så alla måste göra sin egen del. Utbilda andra som inte vet osv. Det är hemskt hur det ligger till i USA med hur dom behandlar naturen. Det är ju det det riktar sig åt, dom återvinner inte mycket och alla dessa sopor går till landfill, vilket såsmåningom kan förgifta hela närliggande områden och det som inte får plats slängs i havet. Så kommer Trump där också och säger att det inte finns något miljöproblem. Well try to hold your breath while you're counting your money.

Jaja, hej kompisar. Igår åkte Emanuel och jag hem till mormor och morfar. Alltid mysigt. Sen satt jag vid datorn och kämpade med ett cv. Men Benjamins dator är så frustrerande. Senare kollade jag och Emanuel på film i hans rum. Min bästis det där. Och tänka sig att han gått och blivit så rolig det senaste året. Hans kommentarer är klockrena. Idag steg jag upp vid 10:30 för jag kunde inte komma upp tidigare. Skall ge mig ut i naturen och röra på mig. Sen har jag för mig att det var något mer jag skulle göra men jag minns ej. Ska på bio ikväll iallafall jaaaas.

Ses.

Likes

Comments

Var hälsad. Live från Rebeckas säng.

Hur produktiv och givande har denna dag varit då? Nej inte alls faktiskt. Jag försökte stiga upp vid 9 men kom inte upp förän 10:30. Då var jag inte hungrig så en promenad lät som en bra idé. Efter det drack jag te och grön smoothie. Skall försöka att inte käka något socker förän i helgen då jag mumsat i mig lite för mycket smaskigt sen jag kom hem. Jag har ätit med gott samvete dock. Mamma tyckte att jag äter mycket men då kan jag säga det att efter du varit i ett land där maten och snackset inte är gott för fem öre i över ett år, så smakar allt riktigt jäkla bra. Allt i affärerna ser så gott ut. Kan ju knappt äta hälften men kakor, kex, potatis, glass, chips, godis YUM. Svensk mat och gottis är riktigt fräscht alltså. Har ju till min förtjusning även hittat svingod vegansk choklad och vaniljglass! Har haft rätt dålig aptit och inte varit så hungrig mer än att jag varit sugen på snacks dock. Skulle lätt trycka en godispåse just nu. Men det får jag vänta med tills i helgen. Jo, men sen har jag bara suttit med min iPad hela dagen. Har flyttat mig mellan köksbordet, solstolen och min säng. Jag vet inte ens vad jag kollar på men jag har kommit in på roliga bröllopstal. Vad roliga folk är, och vad duktiga talare amerikaner är. Har kollat på vissa videos om och om igen. Jag vill gå på bröllop! Kan inte alla mina kompisar börja gifta sig eller. Jag vill vara brudtärna på ett fint bröllop. Jag vill gifta mig också men till och börja med vill jag gå på lite bröllop.

Imorgon måste jag vara lite mer produktiv så jag inte växer fast i min säng. Jag måste till banken. Åh på lördag ska jag åka till bästa Lena och klippa mig! Mitt hår har saknat henne. Och jag har saknat att sitta hos henne, så himla bra människa. Hennes produkter är veganska vilket är awesome.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägg.. Jag har precis tittat klart på denna dokumentär på Netflix. Jag kan inget annat än att rekommendera alla att titta på den. Det handlar om hälsan och riktar sig först och främst till Amerika. Dokumentären handlar inte om nån galen vegan som ska försöka få alla att bli veganer. Ordet vegan skrämmer folk så dom använder det inte föränn i slutet men det är ändå det hela dokumentären leads back to. En plantbaserad kost. I USA tror dom att 1 av 3 personer kommer att ha diabetes inom 25 år. Dom förklarar tydligt att socker inte är orsaken till diabetes, utan djurprodukter är boven. Djurprodukter fyllda med kolesterol, mättat fett, GMO, steroider, antibiotika. Listan är lång. Dom nämner att endast 10% av cancer är genetiskt. Att de andra 90% förekommer av vår livsstil. Om det så är mat, omgivning, dåliga vanor etc. Och jag vet inte hur ni känner kära vänner, men jag vill iallafall inte att min livsstil och matvanor ska orsaka att jag en dag får diabetes eller cancer. Såklart det alltid kan ske, och man vet ofta inte varför. Men om det är framforskat att saker som rökning och matvanor, något man faktiskt kan påverka, kan ge en cancer. Då tycker jag att det är viktigt att ta den chansen. Chansen att påverka vad man stoppar i sig. De nämnde även att rörelsen att man ska få vara bekväm i sin egen kropp och se ut som man vill, som jag till en viss grad står vid, har gjort så att folk har blivit bekväma med att vara sjuka. De förklarar även en stor grej som att kolhydrater inte gör oss feta. Om vi lever på rätt sätt. Att till och med socker som uppenbarligen inte är bra för oss kan gå genom kroppen som energi hur lätt som helst om vi rör på oss och äter rätt. Inget nytt där kanske, jag har iallafall alltid vetat att kolhydrater är viktiga för oss. Jag lärde med saker som att samma minut du sväljer en köttbit börjar dina ådrar och andra inre organ att irriteras och blir stressade. De kan inte slappna av. Köttätare har mycket mer syra i magen som ska smälta köttet, även rått ruttet kött givetvis, som inte vi har. Bara det att vi inte kan äta rått kött är ju ett tecken på att vi inte ska ha kött i våra kroppar.

En liten fakta. 1 ägg om dagen, är lika dåligt, som 5 cigaretter om dagen. Ägg innehåller så mycket mättat fett och kolesterol att det förkortar våra liv lika mycket som fem cigaretter. Jag tycker att det var väldigt intressant i dokumentären när de pratar om hur vi ärvt vårt sätt att äta. Dåliga och goda vanor får man ju främst från sina föräldrar innan man är gammal nog att bryta det mönstret. Och jag känner det att jag vill inte mata mina framtid barn med cancer. Det är nästan det man gör. Man introducerar dem till den sortens mat som en dag kan ge dem cancer. Och jag vet givetvis att många föräldrar inte vet, dom vet inte vad dom faktiskt ger sina barn. Eftersom dokumentären riktade sig till amerikaner förklarade de hur majoriteten av Amerikas barn redan vid 10 års ålder har tecken eller början på hjärtsjukdomar och diabetes. Hur man redan kan se fett som täpper i ådrorna. Det är helt galet. Efter att ha bott i USA i tretton månader och jobbat med barn har jag fått se med mina egna ögon vad amerikanska barn äter. Hur dom får godis av lärarna, vad de äter i skolan, hur mycket snacks det dagligen äter och vad det är i maten. Allt vad vi äter påverkar vår framtid, inte bara vår egna framtid och vår hälsa, men andras hälsa, världens hälsa. Och djurens framtid. Många som äter plantbaserat bryr sig mer om sin egna hälsa. Och det tycker jag är asbra för med ens egna hälsa på en plantbaserad kost hjälper man även djur och natur. Ekologiskt är ju alltid bra men ekologiskt kött hjälper liksom inte. Du får fortfarande i dig alla hemskheter och kött, mjölk och ägg som inte ska vara i vår kropp.

Jag lärde mig om en fakta så som att en kvinna som har eller har haft bröstcancer, ökar chansen att få tillbaka det eller dö från det med 45% genom att dricka ETT glas mjölk. Säger inte det mycket om mjölk? Det har man ju lärt sig hela livet av våra ben behöver mjölk. I dokumentären får vi se en kvinna som behöver höfttransplantation på grund av benskörhet. Hon är 61 år gammal och går med rullator och har ont. Dom sätter henne på en plantbaserad kost och hon behöver inte längre äta mediciner och kunde gå bättre på endast två veckor. En annan kvinna kunde knappt andas och skulle få en hjärtattack inom 30 dagar. Henne satte de med på en vegansk diet och efter två veckor kunde hon lägga undan alla sina piller ! PÅ GRUND AV VAD MAN ÄTER. Låt mat vara vår medicin och medicin vara vår mat. Det handlade om allt möjligt och visade helt hemska förhållanden i north carolina där grisar dör och som de senare matar de levande grisarna med, som sedan äts av människor. Nej Gud vilken bra dokumentär det var. De filmade gymkillar som äter veganskt och inte vill att deras gains ska bero på lidandet av någon annan. Hur du kan mixa ihop en smoothie med frukt och grönt och det blir kanon men om du la en fisk i mixern skulle man vilja spy, sådana perspektiv så att säga. Jag är imponerad av denna dokumentär. Jag lärde mig mycket och hoppas att jag kan svara bättre på frågor nu. För ärligt talat bryr jag mig inte mycket om vad jag stoppar i mig eller varför jag inte vill äta honung så länge min diet, även kallad livsstil, är vegansk. Dokumentären kan säga och förklara så mycket mer än vad jag kan.

Något väldigt intressant är hur killen i dokumentären försöker få fram information från stora företag, så som hälsa, diabetes och cancer organisationer i USA fortfarande råder folk att äta kött på deras hemsidor. Hur det rosa bandet fanns på en yoghurt förpackning när forskning säger att mejeriprodukter orsakar cancer. Och det intressanta var hur folk inte ville svara honom. Dom visste inte eller hade ingen kommentar. En blev även väldigt uppjagad och arg för att han inte ville diskutera diet i samband med diabates. Sen kom det ju fram. Att det är sponsorer som betalar för att VI inte ska veta. Hur skumt är det inte att företag så som KFC, McDonalds, taco bell och andra stora mejeri-industrier sponsrar till exempel American Diabetes Association. Hur kan ett stort mjölk företag sponsra en bröstcancer organisation när det finns bevis och forskning även från Harvard att det kan ge oss cancer? Hur skevt. Det är verkligen inte konstigt att amerikaner är så outbildade och inte vet att deras hälsa är dålig och att det dom äter är ren skit när till och med doktorer och stora hälso organisationer säger att kött är bra för oss. Så går man in på nästa hemsida och ser att kött som korv, bacon, skinka osv är klassad på lika dålig nivå som tobak. Det är sponsorer. Det är det. De betalar för att vi ska tro att allt det här är nyttigt för oss, genom att gå genom en sådan organisation som vi vill tro på.

Jag hoppas att det blir bättre i framtiden. Att folk lär sig. Jag tycker att 35+ generationen just nu är väldigt vrång och vill att det ska vara som det alltid har varit. Det är inte bara en fas eller ett movement att välja en växtbaserad livsstil. Det är för vi har lärt oss. Jag vill inte att någon eller något ska ha lidit bara för mina smaklökars skull. När vi vet att kött inte är bra för vår hälsa och att vi inte behöver kött för att överleva och när vi vet att en varelse faktiskt dött för vår skull, så är ju den enda anledning att fortfarande konsumera det vår egna själviska skull. För vill man kan man. Jag har roadtripat. I USA, som vegan. Och jag lever. Jag må ha varit lite hungrig men det går.

Likes

Comments

finner den sista bilden så rolig. vad är det för liten häst som står där? haha. det har blivit hästhagar här i trakterna. trevligt.

Hej.
denna veckan varit konstig. har trott att det är fredag varje dag. fredag hela veckan låter ju rätt bra ändå. i onsdags åkte ida och jag och käkade jätte äcklig Max. dom hade SÅ goda veganska burgare för ett år sen, och det är skitbra att dom har veganskt. men det dom har nu är bbq. och kom igen, vem gillar bbq. den kvällen satt vi även och pratade i mitt rum långt in på natten. på torsdagen fyllde morsan år! så det var fullt hus här och vi fikade. igår var det fredag och jag och ida åkte till Örebro. kikade i affärer, åt lunch och strosa runt på stan. Örebro är så fint. sen åkte vi till maxi och hem till mig. vi käka tacos, kollade på film och runt elva tog vi en promenad. vi brukade alltid gå ut sent på kvällen eller mitt i natten och bara gå runt eller gå ner till sjön i mörkret. vi gick till det stora träd-busskjulet där vi väntade på bussen i grundskolan, och klottrade. vi tänkte på det, att alla unga ser ju klottret där nere. vi har skrivit våra namn där, det står namn på folk som är äldre och har flyttat härifrån och det står elaka, omogna saker. mycket negativa saker. där alla barn och ungdomar väntar på bussen. och det slog oss att vi har alltid sett vad som står där men ingen förälder ser ju det. minns att jag stod där som sjuåring och såg alla målade könsorgan de äldre kidsen målat. varför kan man inte skriva snälla saker och måla blommor. vi gick ner till sjön. det är något fridfullt med att vara där nere. det är fint här. försökte hitta ciderburken som jag och en kompis drack för många år sen som vi la vid ett träd, men den har gått ner i jorden nu den. minns hur det brände i magen. alltså det är så många minnen man inte tänker på vardagligen. sen gick vi tillbaka där, ida, Rebecka och kyrksten. just like we used to. för de som inte hänger med så har jag känt ida i tjugo år och hon flyttade från kyrksten för tre år sen.

idag vaknade vi sent och efter frukost for ida hem. då följde jag med mamma och pappa för att släppa av mamma på jobbet och åka till affären med pappa. när jag kom hem tog jag en promenad och det regnade på mig. sedan blev det en dusch, tacos, youtube och en nap. nu hänger jag i vardagsrummet med farsan. ingen annan är hemma. känns konstigt. i torsdags var det åtta personer i huset och nu är det bara två. jag är lika förvirrad som vår hund jag. okej detta inlägg blev långt med tanke på att jag inte ens kände för att skriva något.

Ses.

Likes

Comments

en artikel som sitter ord på allt jag känner. kind of.


"You see the world, try new things, meet new people, fall in love, visit amazing places, learn about other cultures – then it’s all over. People always talk about leaving, but what about coming home?

We talk about the hard parts while we’re away – finding jobs, making real friends, staying safe, learning social norms, misreading people you think you can trust – but these are all parts you get through. All of these lows are erased by the complete highs you experience. The goodbyes are difficult but you know they are coming, especially when you take the final step of purchasing your plane ticket home.
All of these sad goodbyes are bolstered by the reunion with your family and friends you have pictured in your head since leaving in the first place.

Then you return home, have your reunions, spend your first two weeks meeting with family and friends, catch up, tell stories, reminisce, etc. You’re Hollywood for the first few weeks back and it’s all new and exciting. And then it all just…goes away. Everyone gets used to you being home, you’re not the new shiny object anymore and the questions start coming: So do you have a job yet? What’s your plan? Are you dating anyone? How does your 401k look for retirement? (Ok, a little dramatic on my part.)

But the sad part is once you’ve done your obligatory visits for being away for a year; you’re sitting in your childhood bedroom and realize nothing has changed. You’re glad everyone is happy and healthy and yes, people have gotten new jobs, boyfriends, engagements, etc., but part of you is screaming don’t you understand how much I have changed? And I don’t mean hair, weight, dress or anything else that has to do with appearance. I mean what’s going on inside of your head. The way your dreams have changed, they way you perceive people differently, the habits you’re happy you lost, the new things that are important to you. You want everyone to recognize this and you want to share and discuss it, but there’s no way to describe the way your spirit evolves when you leave everything you know behind and force yourself to use your brain in a real capacity, not on a written test in school. You know you’re thinking differently because you experience it every second of every day inside your head, but how do you communicate that to others?

You feel angry. You feel lost. You have moments where you feel like it wasn’t worth it because nothing has changed but then you feel like it’s the only thing you’ve done that is important because it changed everything. What is the solution to this side of traveling? It’s like learning a foreign language that no one around you speaks so there is no way to communicate to them how you really feel.

This is why once you’ve traveled for the first time all you want to do is leave again. They call it the travel bug, but really it’s the effort to return to a place where you are surrounded by people who speak the same language as you. Not English or Spanish or Mandarin or Portuguese, but that language where others know what it’s like to leave, change, grow, experience, learn, then go home again and feel more lost in your hometown then you did in the most foreign place you visited.

This is the hardest part about traveling, and it’s the very reason why we all run away again."

Likes

Comments

tjenare.
i söndags åkte jag till Stockholm och träffade elvira! det är verkligen så länge sen jag träffade mina kamrater. vad knasigt. kul att det inte känns länge sen iallafall. jag gillar Stockholm. undrar varför jag inte åkt dit oftare? elvira sminkade mig, bröllopssminkning och hår. på en salong. väldigt intressant att se mig i så mycket smink. jag tycker verkligen att jag inte passar i det.

idag åkte jag hem. mormor hämtade mig vid bussen och vi åkte hem och där var benjamin och hans tjej! så himla kul att träffa henne. jätte gullig. har ju inte träffat mina bröders flickvänner tidigare, och dom har liksom varit tillsammans i snart ett år. jag tog med dem till lunedet och bjöd dem på glass. vi kikade även på djuren. och innan nån säger något, så tycker jag att sånna djurparker är okej. det finns liksom lamm, kaniner och höns. som bara knallar omkring där och blir matade av små barn. vi åkte hem och så åkte jag och veronica och köpte kinamat. att köra med växel igen är riktigt kämpigt. och bilarna, som jag tänkte var normal size, känns SÅ små! känns som att jag sitter uppe i taket.

see you later !

Likes

Comments

Hejsan.

idag är det lördag. so far so good, att vara hemma. har inte haft mycket energi att göra något och jag har åkt på riktig jetlag. trodde inte att jag skulle påverkas så mycket av det men jag har haft dålig aptit, sovit för mycket för att sedan inte kunna somna och inte haft mycket ork. jag åkte till Ica maxi med mamma och Emanuel och såg till min förtjusning att dom markerat de lösgodis som är veganskt med en vegan-etikett! woho det går framåt! i torsdags åkte jag hem till idaJ som jag inte träffat sedan 2015. hon var inte hemma men eftersom hennes balkongdörr var öppen antog jag att hon snart skulle komma tillbaka. och det gjorde hon. det är så kul att vi ses och bara nejmen hejsan och det är precis som vanligt. idag åkte mamma och jag till Örebro för att gå på Titanic museum! jag tycker historien om Titanic är väldigt intressant så det var kul. hade dock sådan mensvärk så mina ben ville bara vika sig. klarade mig ganska bra ändå för i vanliga fall kan jag inte göra nånting när jag har ont. vi åkte därefter till Ikea och sen till karlskoga för att köpa asiatisk mat. sen åkte vi hem och åt och jag la mig i sängen med en godispåse och kollade på film. jag måste säga mina vänner, att svenska jordgubbar är så galet goda! har ätit jordgubbar hela året i USA men det går inte ens att jämföra.

imorgon ska jag åka in till Stockholm och träffa elshani! gu så skojigt.

en annan sak. jag vill bara säga lite snabbt, utan att vara en irriterande vegan, att jag tycker det är så otroligt tråkigt att folk äter kött. jag blir bara så ledsen i hjärtat när jag ser folk jag älskar och folk jag vet är bra människor, sitter och käkar kött och andra djurprodukter. utan att tänka på vilket onödig våld mot oskyldiga djur de bidrar till. att bli vegan är det bästa val jag någonsin gjort, självklart för djuren, miljön och hälsan men speciellt mitt eget samvete. jag vill inte bidra till väldens största mord industri, tvångsinseminering mot djur och att dom tar ifrån och dödar en oskyldig kobebis för mjölkens skull. det vill jag inte bidra till, och mitt hjärta brister lite varje gång jag ser någon annan bidra till det. "du kan äta kött framför mig don't worry about hehehe" säger jag för att inte vara besvärlig. men du kan lika gärna käka en kattunge levande framför mig. cat or cow whats the difference.

Likes

Comments

Stockholms-Bengt, Bengan, Jojo. även kallad josefin.

Josefin kom över på min avskedsmiddag och när jag skjutsade hem henne chockerades jag plötsligt med reaktionen jag fick av vad sorgligt det var att ta farväl. jag tänkte ju bara äsch vi ses ju i Sverige snart. men det kommer ju inte vara samma sak! vi båda började gråta. hon gav mig ett fotoalbum och jag gav henne ett foto.... haha det var lite kul. där hade hon lagt ner massa tid på ett album till mig och jag gav henne ett foto som jag skrivit lite på baksidan på. visste inte att hon hade så mycket bilder, så det var kul! massa på när jag sov och bilder rakt upp i mitt ansikte.

jag kommer sakna bengan. att bo så nära varandra. att hänga på LAfitness och spana på snyggingen, skratta åt lilla killen som är kär i henne, att lägga alldeles för mycket pengar på mat, att smuggla in snacks på våra rum, att gå på hike och åka till danbury mall och att bara hänga. för mig är det viktigt att kunna vara mig själv och det kan jag verkligen vara med josefin. inte ofta man hittar vänner man bara kan kliva in hos och låna kläder och äta upp snackset utan att fråga. hon är rolig den där Jo. kommer sakna hennes klagomål om sin värdfamilj och usla argument mot veganism. spännande när envisa möter envisa. men vi ses snart Bengan. ska bli kul att se vart varandra faktiskt kommer ifrån.

Likes

Comments