Då är det snart dags att börja jobba igen. Det känns bra, jag har inte direkt haft en "skön ledighet". Det är nästan en månad sedan jag jobbade sist, en månad som varit extremt känslosam. Allt detta med cancern och julen och allt som varit har hänt på så kort tid. Jag är samma person som för två månader sedan men definitivt ett helt annat jag. Jag är tröttare och känsligare men har samtidigt fått ett uppvaknande att inte vara så nojig över småsaker, och inte skjuta upp saker som jag vill göra. Idag fick jag kallelse till Hudkliniken för kontroll, om ett par veckor. Kommer såklart vara jobbigt men det får det väl vara då. Blir iallafall inte jobbigare än det som nyss varit...

Nu är det visst idrottsgalan på TV, får kika lite innan man somnar. Brukar ni se den?

Likes

Comments

Så många hus vi kollat på... Vet inte hur många det är har helt tappat räkningen. Ännu en budgivning som gått över vår gräns. Allvarligt talat förstår jag inte hur folk har lyckats hitta sina hus! Men men, vi får försöka tänka positivt. Vi har iallafall någonstans att bo...

Idag har vi städat ut julen. Så skönt, nu blickar vi fram mot våren som förhoppningsvis kommer någon gång. 🌸🌱🌿

Likes

Comments

Idag fick vi minsann kvickt hem en febrig Grim på morgonen. Han hann inte vara länge på dagis... Blev för Åke att köra och hämta honom, jag skulle med Joar till sjukhuset. Vi hade möte med sjukgymnasten och läkaren. Allt gick bra, han är nu motoriskt ikapp, hypermobilitetssyndrom är något han har och får leva med men vi får hoppas han inte behöver lida för mycket av det. Däremot har han ju sina skrik-attacker på natten och vilan fortfarande, så vi ska göra sömn EEG och prova med Atarax till natten. Så får vi se vad som händer. Men tillbaka till Grim, han har legat på soffan mest hela dagen och ville själv gå o lägga sig nu ikväll. 😮 Det är så konstigt när barnen inte mår bra och är såg olika sig själva...

Jag fick en superfin present från mina goa kollegor. Blev så himla glad! Allt har varit så upp och ner och jag saknar verkligen jobbet. På måndag är det tänkt att jag ska komma tillbaka så hoppas på det. Min arm är långt ifrån okej, men vi får se vad läkaren säger i morgon. Jag slipper iallafall gå in genom entrén till sjukhuset med ångest och klump i magen. Jag går istället dit med ett leende på läpparna!

Nu är det cancergalan på TV. Om man har lust att skänka en slant är det absolut inte fel. Finns många som behöver ert bidrag... 👍

Likes

Comments

Jag har knappt hunnit smälta beskedet, det känns som en dröm att det inte var något farligt i lymfkörtlarna. Måste läsa vad doktorn skrivit om och om igen. Benigna, benigna oh vilket underbart ord! 😉 Just nu är det komplikationer efter op som är rätt besvärande. Har fått sk serom (vätskeansamling kring op såret) vilket jag fått tömt två ggr. Har läkartid igen på tisdag och försöker nu bara stå ut fram tills dess. Smärtan är hemsk, både av seromet och "strängen" som dykt upp längs armen. Har tagit starka tabletter, motvilligt, för att fixa det värsta. Men vetskapen om att det är ofarligt och övergående gör att det känns så mycket lättare. När man haft en pistol mot huvudet som jag haft, ett hot mot livet och hälsan, så känns sådant här väldigt mycket enklare. Men ont, det gör det. Får se om jag kan börja jobba innan min sjukskrivning gått ut, ville ju det men vi får se.

Nu fick jag sovmorgon och frukost på sängen. Tack min fina sambo för det. ❤☺

Likes

Comments

Nu drygt en vecka sedan jag opererades. Visste att provsvaren kommit, såg det på mina vårdkontakter igår. Samma sak sist, när provsvaret på födelsemärket kommit. Då visste jag att de skulle ringa dagen efter och det gjorde de. Då de sa att jag skulle till doktorn omedelbart och ta med en anhörig. För en stund sedan ringde det, från privat nummer. Jag tänkte att nu är det kört, de har hittat cancerceller i lymfkörtlarna. Ångest.

"Hej det är Bengt på Bröstcentrum. Svaren har kommit och det var ingen cancer i körtlarna. Lovar du mig att fira detta?"

Jag kan inte beskriva känslan just nu. Cancern är borta! Den kan inte skada mig mer, iallafall inte just nu. Det känns som jag vunnit högsta vinsten, fått livet tillbaka! Jag ska fortsätta på vissa kontroller, men det gör jag så gärna.

Att gå igenom det här är något av det värsta jag gjort. Det känns som jag hängt ner i dödens avgrund. Klamrat mig fast stenhårt för att inte tappa greppet. Men, så har jag lyckats kravla mig upp. Jag går uppe på marken igen, även om jag balanserar jävligt nära kanten fortfarande.

Fy fan vad jag är glad. Torsdagen den 5 januari 2017, när mitt liv åter fick en mening.

✌👍

Likes

Comments

Det finns en liten människa som jag beundrar så oerhört mycket. Han är verkligen en sådan person jag själv önskade vara lite mer. Min fine Grim, min förstfödde son! Han är så duktig och klok för att bara vara fyra år. Han är vänlig och hjälpsam, empatisk och fantastiskt snäll mot sina småbröder. Han klarar galant svårigheter i familjen såsom sjukdom m.m. Jag skulle vilja ge honom allt, men det kan jag inte. Dock hoppas jag att jag kan göra honom så lycklig som det bara går. Han förtjänar verkligen det.

Jag är stolt över honom. Jag är så oerhört stolt över att få vara hans mamma. ❤

Likes

Comments

Jag vet knappt vad jag ska säga... Besökte kvälls och helgmottagningen igår då jag blivit jättesvullen och fått mycket ont i ena sidan som opererades... förstod ju att jag fått vätskeansamling där som en komplikation men läkaren jag träffade skrev ut antibiotika..... Kan säga att jag hämtade inte ut dem utan härdade ut med smärtstillande till idag och ringde bröstcentrum istället. Mycket riktigt, doktorn där fick tappa ut nästan en deciliter, kändes så skönt efteråt.

Visst är det frustrerande när man som patient förstår att läkarens bedömning är heltokig.... Inte första gången det händer heller, Joars ljumskbråck till exempel var ju en "svullen testikel och blåmärke". Nåväl, är ändå överlag nöjd med den vård vi får/fått både gällande mig och barnen. Men ibland är det skrämmande att tänka på vad som kan hända om man som patient inte är så insatt...

Här hemma är det fortfarande små magar lite i uppror så det blir inget dagis i morgon och sambon får vabba då jag är sjukskriven. Jag längtar så mycket tills allt detta är över och det blir en normal vardag igen.

Likes

Comments

Näst sista dagen på detta året. Ett år som inneburit några väldigt oväntade och omtumlande händelser. Men jag försöker se det positiva i allt. Nästa år kan väl bara bli bättre? Det vågar vi tro och hoppas på! Idag tog jag med Grim på bussen in till Barbacka för att få lite egentid med honom. Han ville så gärna åka till stan... Ikväll åkte han till Danne så i morgon blir det bara jag, Åke och tvillingarna som "firar" nyår. Jag är inte riktigt i skick till att fira tyvärr så blir nog bara beställa lite mat och kanske väcka barnen till tolvslaget. Jag passar på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Hörs i 2017!

Likes

Comments

Jag har ju svårt att vila och ta det lugnt, av olika anledningar. Men jag är rätt begränsad i min rörelseförmåga så det får bli vad det blir. Iallafall åkte jag till Maxi för att handla lite. När jag är där får jag mess av Åke att Grim sprungit in i balkongdörren så rutan krossades. 😮 Som tur var gick allt bra, men i morgon får vi väl ringa runt glasmästare och försäkringsbolag. Typiskt!

Sen måste jag än en gång säga hur glad jag är över internet, hur himla fantastiskt det är, där man kan träffa andra människor i samma situation som en själv, och det blir en så stark gemenskap. Först var det när jag var ensam gravid, fann nära relationer där. Sedan tvillinggravida för två år sedan och idag gick jag med i en grupp för oss med malignt melanom. Finns inga som kan förstå mer än de som varit där själva. Det är guld värt!

Likes

Comments

Det blev en lång dag på op men nu ligger jag hemma i min egen säng och luktar sjukhus. Blä. Mådde så fruktansvärt illa efter narkosen. Spydde x flera. Skulle på röntgen innan också så därför kom jag inte in på op förrän runt halv elva, elva. Vaknade på uppvaket kvart i tre. Sedan fick man ligga där och pinas till de nästan stängde. En fin fläskläpp fick jag också under narkosen, undrar vad de sysslat med? Hursomhelst. Röntgen hade visat att lymfan gick till 2 körtlar i båda armhålorna. Så de fick ta bort 4 st. 4 st som ska undersökas och besked får jag den 10/1. Olidlig väntan! Doktorn meddelade mig även att han tänkte sjukskriva mig tre veckor (!!!) Alltså då jobbet varit ett bra sätt för mig att skingra tankarna och få livet att kännas normalt så kommer jag inte vara hemma längre än nödvändigt. Så vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag sova!

Likes

Comments