När jag skaffade mina första katter i 24-årsåldern tänkte jag att jag skulle kanske ha dem tills jag blev 40. Det kändes såååååå långt borta då.
Jag hann dock aldrig bli 40, innan den första lämnade jordelivet. De senaste åren bodde hon inte heller hos mig. Jag blev tvungen att omplacera henne vilket gjorde ont i hjärtat. Men hon kom till det bästa stället man kan tänka sig och jag är så tacksam över det.
Min andra katt jag skaffade var en helvit katt som fick heta Agnes. Hon blev snabbt väldigt speciell. Agnes kallades Hunden av några vänner till mig. För hon var som en hund. Kom till dörren när det kom folk. Oerhört kelig och social. Hon älskade när jag fick besök. Hade jag fest var hon hos alla gäster. Till och med folk som inte tyckte om katter gillade henne. I morse fick jag beskedet att hon blivit sjuk igår och det fanns inget att göra. Jag blev så ledsen. Jag skulle träffat henne snart igen var det tänkt. Men jag hann aldrig det.

Vila i frid lilla Agnes. Kommer aldrig glömma dig. ❤❤❤❤❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag visst blivit så gammal att fler och fler saker faller i glömska. Eller så har jag en minnesstörning. Ni vet, när man kommer att tänka på en tid eller plats för längesedan och på personer, men man inte för sitt liv kommer ihåg namnet på dem. Eller när någon hälsar på stan (eller ännu värre börjar prata med en), och man inte har en susning om vem det är. Jag som ändå tycker att jag har haft ett bra minne. Men inte längre tydligen.


Jag har också blivit så gammal att jag tydligen ska börja ta medicin. Blodtrycksmedicin. Inte för att jag har högt blodtryck, tvärtom. Men tydligen ska det vara bra för min hälsa. 💊

Helgen har varit rätt lugn. Var på City Gross och handlade men helt ärligt är det inte någon affär jag kommer besöka så ofta. Det var inte speciellt billigt, och utbudet hade kunnat vara bättre. Dock är det ju en av de få affärer som har hemleverans så kommer nog vara deras kund ändå.

Helgen har också varit snöig. Åtminstone här hos oss. Vi har snö när ingen annan har, till barnens förtjusning. Nu laddar vi om för en ny vecka. 👍

Likes

Comments

Helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Vi premiäreldade i öppna spisen, jag var såklart nervös och ville ha brandsläckaren redo. Men det gick bra, huset brann inte upp! Så mysigt det var. 🙂 Fått en del gjort här hemma också, bland annat tagit ner alla julsaker. För en gångs skull känner jag mig inte sentimental (som gör det för allt typ) när stjärnor och stakar plockas ner, snarare en skön känsla att våren är det som kommer härnäst. Har alltid älskat våren men gör det lite extra nu när vi köpt hus. Hade tänkt plantera lite o fixa ett grönsaksland🙂. Har också grejat med lite barnkläder. Och när det gäller dem är jag verkligen sentimental. Skulle helst spara allt.

Snart ska vi ta itu med badrummet där nere också. Efterlyser tips på firmor som är duktiga i trakten. Så om ni vet några, hojta.

I morgon börjar en ny vecka. Blir som vanligt jobb samt en runda till CSK. Vad ska ni andra hitta på i veckan?

Likes

Comments

Så blev det då 2018. Jul och nyår har varit bra. Har varit ledig ett tag men ändå inte hållt mig från vården. Både jag och Joar har besökt den som patienter. Joar fick rör i öronen inopererade och jag har gjort diverse "hälsocheckar". Både julafton och nyårsafton har varit supermysiga. Men som med allt annat så följer ju en viss betänksamhet efteråt. Alltså jag har alltid sett fram emot jul och nyår. Men nuförtiden så blir alla så mycket äldre för varje år. För ca 20 år sedan fick vi sluta fira hos min farmor eftersom hon inte orkade. Det var sorgligt. Och nu känner jag att det kanske inte blir så många jular till hemma hos mina föräldrar heller. 🙁 Jag har lite svårt för åldrandet på det viset. Jag vet ju att alla blir äldre, tiderna förändras m.m. Men jag tycker bara det är så himla tråkigt.

Nu är vi iallafall tillbaka i vardagen. På gott och ont. Skönt med rutiner men jobbigt med så lite tid till måsten. Har dock ett "nyårslöfte". Att inte samla dessa måsten på hög, utan ta lite i taget. Tror det blir lättare att hantera då.

Har ni några nyårslöften?

Likes

Comments

Jag tycker att varje år den senaste tiden varit väldigt händelserika. Alltså på så sätt att man är med om/upplever saker som man kanske inte är med om mer än en eller ett par gånger i livet. Både positiva och negativa.

2017 var även det ett händelserikt år. Bland annat så köpte vi vårt första, efterlängtade hus. Jag älskar att bo på landet, jag är så glad att vi fick detta huset. Visst, det är väl ännu inte riktigt hemma hemma för mig. Av någon outgrundlig anledning tänker jag ibland på min lilla egna tvåa som jag bodde i i 14 år. Det kändes verkligen som mitt hem och det var nästan en del av min identitet. Inte så att jag skulle vilja bo där nu, men det var liksom där jag blev "vuxen" och grunden lades till den person jag är idag. Låter säkert flummigt men ja... jag är ju en "lätt" nostalgisk person som ni kanske vet.

En annan sak som hänt under året var att jag fick nytt jobb. Jag tyckte verkligen om hemsjukvården och trivdes med mina kollegor så det var inget enkelt beslut. Men jag har ännu inte ångrat det då det gett mig så himla mycket på olika plan att jobba på BVC. För några år sedan trodde jag dock aldrig att jag skulle jobba med just det. Men man ska som sagt aldrig säga aldrig.

Vad händer 2018 då? Förutom det jag vet, att min äldste son ska börja skolan (och hur är det möjligt han föddes ju nyss?!), att jag ska se Melodifestivalen live och gå på Sweden Rock, så är året ett oskrivet blad. Jag hoppas och önskar dock att det blir ett bra år för alla.

Gott nytt år!

Likes

Comments

Tänk så många saker i livet som inträffat trots att man sagt att man aldrig skulle. Mitt liv är verkligen inte som jag trodde det skulle bli för en sisådär 15 år sedan. Det är dock inte dåligt på nåt vis. På den tiden hade man ju ingen aning om någonting. Till exempel så sa jag att jag aldrig skulle jobba med människor. Det jag kunde se mig göra i framtiden var typ jobba med datorer. Jag byggde hemsidor, satt flera timmar i Photoshop och andra program, det var ett av mina stora intressen. Idag skrattar jag åt detta. Jag kan numera ingenting om datorer. Och har inget speciellt intresse heller. Har väl startat min dator ca tre gånger sedan vi flyttade hit i maj. Bara det säger väl allt.

På den tiden lyssnade jag inte på hårdrock heller. Det var mest dansmusik. Gärna melodiskt och en massa effekter och nånstans runt 125 bpm.

Ja jösses.

Det är mycket man inte vet om framtiden. Förmodligen finns det fler "överraskningar" som väntar. Jag hoppas bara att om jag blir gammal nog att få avsluta alltihop på ett naturligt sätt, att jag kan tänka tillbaka och känna mig mestadels nöjd. Att jag inte ångrar något så pass mycket att det river hål i hjärtat. Det är nog med den strävan jag försöker leva livet.


Likes

Comments

Nu var den på plats! Vår gran är inte på något sätt med i någon tävling om finaste granen. Vår gran är oerhört enkel men det blev såååå mysigt när den kom upp. 😍 Nu är det snö OCH julgran, fattas bara lussetåget på förskolan i morgon bitti sedan är julstämningen total. 👍


Idag hade jag en riktigt bra dag på jobbet. Ibland händer det bara såna där speciella saker som gör en alldeles varm i hjärtat. ❤ "Mina" familjer berikar mitt liv, är så glad att jag får förmånen att jobba med dem. 🙂

Tänkte göra någon god sill till jul. Är det någon som har något bra tips på någon smarrig sort? Hit me!

Likes

Comments

Idag kom snön. Igen, får vi väl säga. Himla mysigt och nu har åtminstone en fågel hittat till våra talgbollar som vi satt upp i trädet. Hoppas på att få se massa olika sorters småfåglar. 🙂 Ska lära mina barn om dem precis som min pappa gjorde med mig.

Igår bakade vi några pepparkakor. Ungarna tyckte det var kul men nästa år blir det att köpa dubbel sats deg då mycket försvann i deras magar!

Vi har även köpt gran, idag. Pojkarna fick själva åka och köpa då min mage krånglade lite. Det blev en kungsgran, vilket jag egentligen inte gillar så mycket. Saknar doften! Men vi får väl hugga lite ris o ta in för doftens skull....

Har fått tid nu för att göra PET/CT också. Blir innan jul. Väldigt blandade känslor. Men då vet man iallafall hur det står till med en sedan. Tycker att jag känt mig typ dödssjuk emellanåt. Men det är nog mycket hjärnspöken med. För det mesta mår jag bra.

Nu är det inte många dagar kvar på detta året och sedan har ännu ett år gått till historien. Jag tror inte att jag tänkt så mycket på livet, någonsin, både framåt och bakåt som just detta året. Jag har verkligen insett hur mycket som ändras på kort tid. Och hur människor och relationer kommer och går i ens liv i oändlighet. Man kan vara någon så nära ena dagen och andra dagen har man ingen aning om vad människan gör. Men jag har accepterat att det är så. Vissa relationer får man bevara i hjärtat, för det som dom betytt kommer iallafall aldrig försvinna.


Likes

Comments

Denna helgen gjorde vi något som numera blivit en tradition. Vi gjorde något som vi sett fram emot länge. Vi åt julbord på Bäckaskog slott. Jag kan säga utan att ljuga att det är det godaste julbord jag någonsin ätit. Allt i köttväg typ är vilt. Vildsvin, hjort, rådjur, and... fantastiskt gott! Mormor och morfar passade barnen under tiden, de spelade gitarr och sjöng. Det måste tagit på krafterna för de små somnade som stockar sedan.


Annars har vi fixat lote här hemma. Fått upp lote adventsgrejer, stjärnor och "julstakar". Och tomtegardiner. Blev riktigt mysigt. 🙂

I morgon är det ny vecka igen. Och trots att jag har världens roligaste jobb ser jag fram emot lite ledigt snart. Jag hoppas jag kan njuta lite mer av denna julen än förra. Har fixat alla julklappar och det är så skönt. 🙂 Hoppas alla mottagare blir nöjda 🙂.

Glad 1:a advent!

Likes

Comments

Idag var jag på utbildning igen med jobbet. Förvisso bara halvdag och i Kristianstad. Men oj vad dessa utbildningar är bra och givande. Jag tyckte att jag hade goda kunskaper om barn redan innan, men nu börjar jag till och med själv se mig lite som expert. 🙂 Ja alltså barn med fokus på det friska och "normala" då. Det är ju det vi jobbar med i barnhälsovården.


En annan bra sak med dessa utbildningar är, att jag inte längre känner det som något "skämmigt" att jag med tre egna barn i BVC-åldern inte alltid gör som jag "borde". Jag vet nu att det händer oss alla "experter". Mina barn tittar nog en aning för mycket på TV vissa dagar. De dricker nog någon flaska välling för mycket då och då. De vinner även kampen ibland angående mössa eller ej på väg till dagis. Men de har en mänsklig moder, "trots" hennes yrke. De visas kärlek och respekt och de mår bra. Jag upplever mina barn som trygga små människor och jag tror att det är superjättebra att man vågar erkänna även de mindre rätta beteendena hos sig själv. Det är nog bra för både en själv, familjen och ens arbete. 🙂 Våga visa även det icke perfekta! Det slår jag ett slag för idag!

Likes

Comments