Satt i lugn och ro i soffan med tvillingarna lekandes bredvid mig. Sen bara small det till. Joar kastade en bok som hamnade rakt i fejset! Först såg kindbenet helt skevt ut, så kylde med is och la på tryckförband. Nu ser det bättre ut men långt ifrån bra. Kommer inte vilja gå ut de närmaste dagarna...

Just nu sitter vi o kikar på Så Mycket Bättre. Det är verkligen mitt favoritprogram. Längtar varje höst till det ska börja. 🙂 Har ingen favorit än i år, kan dock säga redan nu att det inte blir Kikki...

Vi har även börjat med badrummet där uppe nu. Allt är utrivet. Ska bli väldigt spännande o se om det blir så bra som jag tänkt. Längtar till det är klart, har alltid en oro i kroppen i renoveringstider. För projektet har vi anlitat Stoby i alla fall, känns tryggt.

Nästa helg ska vi ställa om klockan igen. Jag ogillar skarpt detta rubbande av tiden. Blir helt knas med barnen. Tar flera veckor innan de är i fas. Vad tycker ni om sommar/vintertid?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland blir jag lite sorgsen när jag tänker på det första året med tvillingarna. Det var så mycket jobb med två spädbarn plus en storebror så jag var ju nära på att bli utmattad. Jag blir sorgsen när jag tänker på det, för att jag missade stora delar av bebistiden då mycket handlade om att överleva. Jag tänker på hur jag trotsade jobbigheten och tog mig ut rätt ofta med alla tre barnen själv. Bebisarna i dubbelvagnen och en treåring bredvid... Att man orkade! Ibland kom äldre damer fram och sa att de själv hade tvillingar men att de var vuxna nu... det var roligt. 🙂


Idag kan jag känna mig lite ledsen eftersom det kommer aldrig igen. Jag känner mig snuvad på det. Snuvad på att njuta av en nyfödd och bebisbubblan. Det finns visserligen mycket positivt med att få tvillingar och idag när de är 2,5 år gamla handlar det inte längre om att överleva. Nu är det så himla roligt för det mesta! 🙂

Till er som kanske läser detta och precis fått två små. Jag vet att livet kan kännas kaosartat och man undrar hur man ska fixa det. Men det blir bättre och lättare. Ni har mycket att se fram emot. Och snarare än jag tror är det väl jag som går fram till nyblivna tvillingföräldrar och berättar om mina. 🙂

Likes

Comments

Jag har utan tvekan utvecklat min icke-verbala språkförmåga ganska rejält de senaste åren. Jag anser mig själv ha varit en god människokännare länge, men om man kan bli proffs på det är jag nog ganska nära. Så mycket folk jag möter i mitt liv. Nya som gamla bekantskaper.... Jag har mer än en gång, ganska jäkla många faktiskt, kunnat förutse folks beteende och handlingar. Ni vet, när något händer/någon säger något, och man inom sig tänker "jag visste det". Det är så fascinerande, hur endast en människas uppenbarelse ibland räcker för att man ska förstå den. Hur framtoning, blick, kroppsspråk, mimik ja egentligen allt, utom just orden, talar till en så klart och tydligt.

Via sociala medier blir detta extra tydligt. Vad säger det om en människa till exempel som lägger upp femtioelva selfies ur samma vinkel, med samma filter, med samma hashtags i genomsnitt en gång dagligen? Eller en människa som arrangerar "fina" vardagsbilder på sina barn/djur för att visa upp sitt perfekta liv? Eller om den som ständigt påpekar hur dåligt den mår, med ett tiotal statusuppdateringar per dag. Eller, för all del, mer än ofta vill klargöra hur himla bra den mår...

Att vara lyhörd för den ordlösa kommunikationen, det kan innebära en massa fördelar i ens liv. Om ni är som jag, tydligt känner vibbar, stämningar och personkemi... Ta tillvara på det! Utnyttja det och gör det till något bra!

Likes

Comments

I åtta veckor har jag nu jobbat på mitt nya jobb. Jag måste säga att jag utvecklat mig själv enormt på denna tid. Jag har lärt mig massor av nya saker och jag har fått lägga mina omedvetna fördomar i en liten låda som helst aldrig ska öppnas igen. Jag är så glad att jag gjorde detta! Jag behövde det, och det var väl just det jag kände i magen. Jag har även åter påmints om att framtiden ofta är ett oskrivet blad och att det nog är absolut bäst att det får vara så.

Men just idag sträcker jag på mig lite extra. Jag var ensam syrra på vårdcentralen i två timmar, utan att få nervöst sammanbrott. 😊👍 Det ni!

Jaha, vad händer annars? Vår torktumlare är trasig sen över en månad. Om två veckor börjar renoveringen av lilla badrummet. Det närmar sig jul. Och jag har massor av vänner och bekanta jag vill hinna träffa. Barnen växer, frodas och utvecklas. Jag jagar billiga prylar på secondhand och auktionssajter. Ja typ så. Lite blandad kompott. Livet, helt enkelt.

Ta hand om er. 😘

Likes

Comments

Så är det nu i full gång igen. Jag har följt det till och från, vissa säsonger och andra inte. Att jag började kolla i år var för jag skulle se tjejen som sjunger med min pappas band, sen fastnade jag då det var flera riktigt duktiga, talangfulla deltagare med. Pratar förstås om Idol. Ikväll har det varit kvalvecka och den som jag verkligen gillade i kvällens program var Kevin O. Alltså lyssna på honom och blunda.... Han låter som en svart soulsångare. Och det är så jäkla häftigt det där tycker jag. Det imponerar på mig, för många mörkhyade har en speciell klang i rösten som är väldigt säregen. När det sedan visar sig vara en ljushyad person som låter så tappar man minst sagt hakan. Två gånger i mitt liv har jag blivit riktigt paff just pga detta... Först 1995 när Robyn kom och sedan bara för ett par år sedan när jag såg UB40 på TV. 😊

Det som är viktigast och som jag tycker absolut bäst om i Idol är de framträdanden och de deltagare som berör mig. Det som berör, helt enkelt. Det är en konst att lyckas förmedla en känsla till andra, oavsett i vilken kulturell form det sker i. Ska bli spännande att följa under hösten. 😁🎶🎵🎧🎤

Likes

Comments

Jag borde lärt mig vid detta laget att ingenting varar för evigt. Ingenting är som det en gång var. Och ingenting kommer vara som det är.

Jag borde veta bättre. Människors ord är verkligen av varierande värde. Hur många gånger har man inte hört "jag ska inte..." eller "jag ska absolut..." och senare har det blivit precis tvärtom. Jag är så less på det, ni skulle bara veta. Jag hoppas att jag kan forma mina barn till starka, trygga människor som förstår att man har sig själv att tacka för det mesta. Jag hoppas att de ska känna vad som verkligen är viktigt i livet och stå upp för det.

Nog med gnäll. Helgen har varit faktiskt helt underbar. Trots en envis förkylning. Jag har inte rest till Maldiverna eller vunnit på Lotto. Det jag har gjort är att tillbringa tid med de som betyder mest för mig. I lördags var det teater med Grim, bara jag och han gick. Det var såååå mysigt, jag uppskattar verkligen egentid med honom. Idag har hela familjen varit på shoppingtur, Solhaga och Maxi. Vi köpte lite smått och gott, bland annat köttätande växter till Grim. Nu får vi se om jag lyckas hålla dem vid liv.

Nu tror jag att jag är redo för en ny vecka. 👍


Likes

Comments

Vad är det egentligen som gör att vi människor är intresserade av ibland samma saker och bland totalt olika? Vad exakt är det som gör att vi blir intresserade av något överhuvudtaget? Jag tror inte på teorin introduceras tidigt för något. Inte heller vilka intressen personer omkring oss har. Jag tror vi har det inom oss. Som en själslig del av oss. Vi föds med det. Det är en del av vår person.

Därför tror jag också det är svårt att bli intresserad av något på äldre dagar. Inte att det är omöjligt, tror bara att de flesta redan funnit vad som tilltalar dem i vuxen ålder. Dock kan man ju göda sina intressen och utveckla dem. Ta dem ett par steg längre. Kan ta mig själv som exempel. Jag har alltid gillat att plocka svamp. Det händer tyvärr inte så ofta som jag önskat men denna säsongen har det faktiskt blivit några rundor i skogen. Först ville jag bara plocka kantareller. Sedan har jag plötsligt plockat några andra sorter och nu går jag runt och letar efter en massa olika ätbara svampar. I och med detta blir också svampplockningen roligare.

Så just nu är det svampar som gäller. Det har jag som sagt alltid gillat. Blommor, däremot. Alltså jag menar att plantera och sköta. Blommor är jättevackra och fina att skåda men jag är ingen som plockar stickningar eller blandar ihop den optimala näringen till krukväxter. Jag har aldrig haft det intresset. Och jag vet fortfarande inte vad som är vad av Begonia och Pelargon.

Vad är ni intresserade eller totalt ointresserade av?

Likes

Comments

Idag när jag körde förbi en busshållplats såg jag en tjej i 18-20 års åldern stå och vänta där på bussen. Hon såg mycket sammanbiten ut. Hela hennes kroppsspråk signalerade att hon var allt annat än munter och troligtvis tyckte hon att livet var mest pest och pina. Såklart började jag tänka på vad som bekymrade henne. Och så tänkte jag på hur jag själv var i den åldern, och vilka problem som rörde sig i mitt huvud då.

När jag idag har perspektiv på det hela så inser jag att den där tiden kring 20 ändå var rätt bekymmerslös. Visst hände det även då saker som verkligen inte var roligt. Men samtidigt var de stora problemen i mitt liv fullt möjliga att lösa. Mina problem idag är aningen större. Jag vet inte ens om det finns någon lösning på dem.

Så med detta sagt så är allt relativt. Man tycker nog alltid att ens problem är stora och jobbiga, oavsett var i livet man är. Kanske om 20 år att jag tycker denna tid var bekymmerslös. Den bekymmerslösa medelåldern ☺

Likes

Comments

Visst händer det ibland att när någonting händer så säger man till sig själv: " Jag visste det." Antingen har man haft på känn tidigare just det som sker eller så är det något väldigt klassiskt, d.v.s. historien upprepar sig. Ganska ofta i livet händer detta mig, jag trodde ett tag när jag var yngre att jag var "synsk" men jag tror inte på sådant längre. Nu tror jag det handlar om hur bra människoskännare man är och jag är en väldigt bra sådan nuförtiden. Ett par saker har hänt nu på kort tid som inte gör mig ett dugg förvånad. Snarare var det förväntat. Så nej. Är varken förvånad eller chockad. Sen återstår det att se om den fortsättning som följer också blir vad jag tror...

Mitt liv har varit minst sagt annat än tråkigt och slentrianmässigt det senaste. För det första har jag redan jobbat fyra veckor på nya jobbet och OJ vad jag trivs! Även om jag fortfarande känner mig som ett levande frågetecken så är det mer och mer som faller på plats. Det blir nog bra detta. Kollegorna på gamla jobbet saknar jag ju förstås väldigt mycket. De har ju funnits där... Men jag träffade dem i fredags och hade en riktigt trevlig kväll. Fick en avskedspresent också, gulliga är dom. ❤

Ikväll hade vi lite kräftskiva här hos oss. Anna, Micke och Emma kom förbi och spenderade några skaldjurstimmar här. Mycket trevligt och Grim och Emma leker så bra ihop. Innan dess hann jag med loppis i Vinnö också. Gjorde några fynd även idag. ☺

I morgon fungerar jag på att åka till Hovdala med barnen. Får se hur vädret är. Egentligen spelar det inte så stor roll om vi åker dit eller ej. Att umgås med barnen lyfter min dag oavsett vad vi gör (förutom när de bråkar och kivas och är bångstyriga så man nästan går under, det förekommer också 😶) Nåväl, nu är det någon timmes lördagsmys kvar sen ska jag knoppa in förhoppningsvis med mannen vid min sida. ❤☺ Trevlig helg!


Likes

Comments

Så, idag fick jag äntligen tillfälle att gå på loppis. Nu verkar det vara en ny grej att det tas inträde på loppisar. Tycker egentligen det är rätt bra, då pengarna faktiskt går till något gott syfte och man slipper kanske de värsta giriga typerna som bara knuffas och bjuder en femma för ALLT. Jag gjorde fynd idag, en lampa, en hylla till tvättstugan och en gardinstång allt för några tior. Det regnade dessvärre så orkade inte kolla på allt.

Igår var Uffe och hälsade på oss. Blev en liten runda ut i skogen för lite svampplockning. Hittade både kantareller och Karl-Johan, mumsig macka blev det. 😛 Trevligt att han kom på besök, var längesedan vi sågs. ☺

I morgon är det jobb igen. Påbörjar min fjärde vecka på Sösdala vårdcentral/BVC. Börjar känna att jag fått lite koll på vissa saker. Framförallt tycker jag att det är riktigt, riktigt roligt. 😁👶

Nästa helg blir det loppis igen. Hoppas på fler fynd. ☺Brukar ni gå på loppisar?


Likes

Comments