BRÖSTFÖRMINSKING

Sådär då har även den här veckan passerat, snart två veckor i små bröst. I torsdags var jag på återbesök i Sundsvall. Sjuksköterskan granskade, bytta tejp och tog nya bilder. Så nu har jag för- och efterbilder. De är heeeelt sjuka, funderar på att lägga upp dem här men har inte riktigt bestämt mig ännu, we'll see. Allting såg i alla fall jättebra ut och jag har ingenting att oroa mig för sa hon, vilket är kanon. Jag kan dock inte slappna av då Andres (min kirurg) sa innan operationen att han skulle bli förvånad om jag inte fick problem med särläkningen.. jag tänker att jag ger det två-tre veckor till. Om allt är ok efter det, då tror jag väl att jag har klarat detta haha xx

Annars så är allt i sin ordning. Jag har börjat röra på mig mer, var på birsta igår t.ex. och handlade lite julklappar. Slapp bära allt, passar på utnyttja alla nu medan jag kan hehe. Nu på fredag börjar jag jobba igen och jag längtar sååå mycket. Det ska bli så jävla kul, och dagarna kommer framförallt gå betydligt fortare. Jag vet inte om jag skrivit vart jag jobbar pga min senaste bloggtorka, men har i alla fall slutat på hemköp eftersom att jag inte får lyfta tungt för ens i januari, istället vikarier jag endast nu. Har sedan i mitten på september jobbat som svenska - och engelskalärare för åttor och nior. Jag är vikarie för samma lärare så jag har liksom ett schema jag går efter hela tiden, jag har mitt klassrum, mina elever etc. Det är så mycket roligare än att springvicka. Dessutom planerar jag och håller i alla lektionerna själv, gör i princip det en riktigt lärare gör bortsett från att rätta uppsatser. Jag trivs så himla bra, det skiljer ju bara fem år mellan mig och dem så känns nästan som att jag hänger med nian friends liksom. Jag jobbar fram till jul, sedan har jag andra planer;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

BRÖSTFÖRMINSKING

Jag opererades för just precis en vecka sedan, den 14 november. Jag tänker inte säga att tiden har gått fort, för det har den verkligen inte. Varje dag nu, går i samma takt som en vecka gjorde innan min operation. Men jag känner mig redan mycket bättre, och lär kunna återgå till mitt jobb om 1-2 veckor, så jag förväntar mig att dagarna kommer gå fortare ju snabbare mina sår läker. Jag har återbesök i Sundsvall nu på torsdag, ska bli spännande att höra hur mina boobies mår hehe. Men här kommer i alla fall en liten story time om min operationsdag xx

Efter väldigt mycket research, valde jag att operera mig hos Andreas Lindahl på Art Clinic i Uppsala. Dels för att jag då kunde ha konsultation, återbesök etc i Sundsvall och slippa åka flera timmar för ett kort möte, men också för att den kliniken gav mig den bästa magkänslan. Att just Andreas blev min kirurg skedde av en slump, men efter våra två konsultationer (en via livestream och en irl) ville jag inget hellre. Litade (och litar fortfarande) på honom till 100%. Han är väldigt ärlig och noga med att säga allt som kan gå fel och vi diskuterade tom. att jag kanske skulle behöva göra två operationer för att få det resultatet jag önskade. Så det jag ville säga med det är att jag är jätteglad att just Andreas fick i uppdrag att operea mig.

Jag var tillkallad till kliniken 10.45. Jag och mamma fick säga hejdå till varandra typ på en gång, då hon inte fick följa med in till patienssalarna pga hygien men också sekretess för andra patienter. Jag blev tilldelad en säng och ombads byta om till en badrock och ett par knästrumpor. Därefter kom en sjuksköterska in och ställde några kontrollfrågor om bl.a. vikt, allergier, om jag hade förberett mig på rätt sätt etc. Hon kollade sedan blodvärde och efter det fick jag dropp som vätskeersättning, eftersom att jag inte fått dricka eller äta från 00.00 natten innan. Jag blev ombedd att vänta på min kirurg och narkosläkare. Jag hade så himla mycket adrenalin i kroppen, kunde inte sitta ner på sängen, utan gick typ runt i cirklar. Fick vänta ganska länge, i ca två timmar tror jag till Andreas dök upp. Vi gick in på hans kontor, han ritade en massa på mig, vi pratade lite och sedan sa han "Nu kör vi!". Jag vart alldeles paff, trodde det skulle ta en stund mellan att vi pratar och själva operationen men icke. Jag gick in i patientrummet igen, där väntade min narkosläkare som gick igenom hur allt skulle gå till och sedan gick vi tillsammans in i operationssalen.

Det såg verkligen ut som på film där inne haha. De hade dock täckt för alla knivar och redskap (thank god), hade bajsat på mig annars. Jag fick ta av mig badrocken och lägga mig ner på britsen med armarna åt sidan. Låg där och funderade på varför jag inte var nervös, och det i sig gjorde mig typ nervös för det är så ovant mig att vara lugn inför ögonblick som dessa. Jag tittade på klockan, 14.15. Narkosläkaren sträckte fram en mask som jag skulle andas i. Efter nån minut började jag bli varm i hela kroppen, då kopplade hon in sövnings-medlet och strax därefter somnade jag.

Ungefär 2,5h tog operationen och jag vaknade upp vid 17 inne i mitt patientrum. Jag vaknade upp av att en sjuksköterska smekte mig på armen och frågade mig om jag mådde bra. Det är väldigt suddigt från uppvaknandet, men jag minns att jag var väldigt utmattad, i övrigt mådde jag bra. Jag ringde tre samtal när jag vaknat upp, men minns inget utav dem, utan såg det senare på min telefonlista. Det tyder ju på att jag var lite borta trots allt. Efter en stunds vila kom sjuksköterskorna (som för övrigt var de mest underbara kvinnorna ever) in med nyponsoppa och ett glas vatten. Trots att jag inte ätit sen kvällen innan, var jag inte ett dugg hungrig, hade inte heller speciellt ont. Kände endast ett tryck för bröstet. Som att någon satt på det. Minsta lilla beröring kändes så tung, jag valde tex att inte ha täcket på bröstkorgen då det "tryckte" så hårt. Några timmar senare smög sig smärtan fram, vilket troligtvis var för att narkosen slutade värka, och ett tag gjorde det så ont att jag började gråta. Dock har jag märkt att jag har så lätt för tårar sedan operationen, så så ont gjorde det kanske inte Hahah.. jag fick i alla fall smärtstillande och efter ett tag lugnade det sig. Resten av kvällen låg jag endast i min säng, såg en film och sedan somnade jag.

Blev uppväckt strax efter sex för var tvungen att ta smärtstillande och påbörja min penicillinkur. Kunde inte somna om utan låg i sängen och vilade, fick frukost, pillade lite på mobilen jadajadajada. Jag trodde att jag skulle ha ont på morgonen men inte alls, var dock väääldigt stel. Som att jag hade träningsvärkens träningsvärk, och det varade i ungefär tre dagar. Kunde knappt göra någonting på egen hand. Eller egentligen kunde jag det, men det kändes så obehagligt att jag inte vågade. Dessutom försvinner 100% av bröstmusklerna så jag klarade inte ens av att trycka ner ett dörrhandtag själv. Så till alla som funderar på att operera sig, HA NÅGON RUNT ER 24.7 första två-tre dagarna. Jag hade inte klarat mig utan min kära mor. Strax innan nio kom Andreas och kollade till mina bröst. Det första han sa var "Leila du kommer inte behöva operera dig igen" vilket var sååååå skönt att höra. Han sa dessutom att han var jättenöjd och att allt såg normalt ut så I'm so happy<33

Jag lämnade inte kliniken för ens vid halv elva. Egentligen sker utcheckningen mellan åtta och nio, men varje gång jag skulle sätta mig upp för att klä på mig blev jag alldeles svimfärdig och illamående. Sjuksköterskorna trodde dock att det hade att göra med morfintabletterna jag tagit, och inte själva ingreppet. Jag är så glad att jag sov över på kliniken. Sjuksköterskorna var så himla gulliga, ni anar inte. Och dessutom var det så himla skönt att hela tiden få bekräftelse på att det jag kände var normalt. När jag och mamma kom till hotellet var jag orolig konstant. Rädd över att göra något fel, känna något konstigt osv då ingen erfaren fanns i närheten. Så att stanna över natten på kliniken om det finns möjlighet, rekommenderar jag. Vi stannade även en extra dag i Uppsala för säkerhets skull, så torsdag kväll var jag hemma och har nog inte känt på friskluft sedan dess. Lika bra dock, för det ligger snö på backen som jag gärna slipper känna på :-)

Det var det. Jag kan inte poängtera hur glad jag är över att jag genomfört detta. Jag är så otroligt stolt över mig själv för att jag vågade, men även lyckats spara ihop pengar. Är ju egentligen världens slösare hehe. Tänker att jag skriver mot slutet av veckan igen hur allt ser ut då jag hunnit vara på återbesök. Puss så länge xx

Likes

Comments

BRÖSTFÖRMINSKING

Alltså som rubriken lyder, iiiihhhh (!!!!). Hur sjukt är inte det här ? Har inte bloggat på flera månader, men nu har jag så himla mycket att berätta, så kanske blir detta min comeback hehe.

MEN, min bröstförminskning. Den skedde nu i tisdags den 14 november. Jag blev erbjuden att operera mig tidigare, men eftersom att jag var och såg Harry den femte, valde jag ett senare datum så att jag inte riskerade att missa konserten ifall komplikationer skulle uppstå. Hur som helst mår jag väldigt bra nu, betydligt mycket bättre än vad jag förväntade mig att jag skulle må. Tycker kroppen är helt fascinerande. Så mycket som de skurit och hållit på i mig för bara sex dagar sedan och trots det känner jag knappt nån smärta nu. Visserligen tar jag smärtstillande var åttonde timme, men det är inte överdrivet starka tabletter, skippar liksom mina morfintabletter då jag anser att jag inte behöver dem. På en skala mellan 1-10 har min smärta som högst varit en 6-7a, och det var några timmar efter operationen, men det varade inte alls länge.

Jag tänkte i alla fall berätta om allt i några inlägg under kategorin bröstförminskning . Så om ni känner någon som funderar på att genomföra en likadan operation, eller just opererat sig, kan ni tipsa dem att läsa mina inlägg där. Jag vet att andra bloggar hjälpte mig och gör det fortfarande. Går för stunden regelbundet in och läser om deras biverkningar och smärtor efter operationen så att jag kan få bekräftelse på att det jag upplever är normalt. Ju mindre panik desto bättre :)

Bloggarna som hjälpt mig i inbördes ordning är:

- Bröstförminskningsblogg

- Hanna Fribergs (Hannalicious)

- Bröstförminskningsblogg

- Josephine Qvist

Nu ska jag fortsätta utnyttja min gratis månad hos HBO, som inte kunnat komma mer lägligt. xx


Likes

Comments

BRÖSTFÖRMINSKING

Har varit vaken sedan tre inatt. Vaknade upp helt svettig, med feber. Försökte somna om men det gick inte. Pratade nyss med kliniken och de ställde in min operation direkt. Är tydligen väldigt farligt att ha feber om man ska ligga i narkos..

Känner mig helt tom faktiskt. Var så himla inställd på det här. Att åka iväg, operera mig, må dåligt, stanna hemma osv osv. Är samtidigt så arg och irriterad. Har liksom varit förkyld i ca en månads tid, men det väljer att bryta ut samma dag som jag ska åka till Uppsala. Är väldigt tacksam i stunder som dessa att jag tror på ödet haha. 

Hur som helst, så skulle de höra av sig till mig i slutet på denna vecka/början på nästa, för en ny operationstid. Har jobbpanik också, för har sagt till Hemköp att jag inte kan jobba fram till november, så har inte fått några pass alls kommande veckor.. Ingenting går min väg nu.

Likes

Comments

LONDON

Som rubriken lyder, mår jag såå myckeet bättree xxx Så fort jag träffade mina rumskamrater och fick se att det är vettigt folk så försvann den dåliga känslan jag haft i kroppen. Var till och med ute och käkade igår kväll med två att tjejerna. De är systrar och kommer från Italien. Jättegulliga men kanske inte riktigt mitt typ utav umgänge.. kul dock att träffa nytt folk från olika delar av världen.

Imorgon bitti ska jag träffa ett gäng svenska tjejer och bruncha, vilket jag ser så mycket fram emot. Så jag säger godnatt här xx

Likes

Comments

Darlings how are you xx Blir föresten kallad för love och darling heeela tiden här. Blir helt fnittrig och bubblig i kroppen, måste bli tillsammans med en engelsman !!

Iallafall, igår hade jag min andra dag i London men min första heldag. Jag var ute vid halv 11, då jag var trött efter resan dagen innan. Jag åkte till Notting Hill och besökte The Dayroom's café som jag hade hört väldigt bra om. Inredningen var sååå fin, vilket är lika viktigt som maten !! Jag ångrar verkligen att jag inte tog fler bilder, men vågade inte (bra bloggare right here).

Min första acai bowl eveeer xx

Efter min frukost/brunch tog jag tunnelbanan och tåget till Hampstead Heath vilket blev en av mina favoritdelar i London sist jag var här. Det ligger precis vid gränsen av zon 2 och 3, och är lite krångligt att ta sig dit, vilket gör att det inte är så mycket turister där= GULD !!

Jag hittade till Hampstead Heath 2015 för att jag visste att Harry bodde där, så åkte då dit för att se hans hus, dock hittade jag det aldrig men fick istället se området och blev verkligen kär. Det är i Hampstead som Artichoke ligger (frukt- och grönsaksbutiken jag skrev om igår) och världens i särklass bästa crêpes kan man också äta där. Ska tillbaka till Hampstead imorgon som det ser ut, då kommer ni få se på grejer !!

Men.. HARRY
Hittade tillslut till hans hus som låg längs med en låååång och otroligt trafikerad väg. Villan låg vid kurvan av vägen och precis under hans tomt (som det såklart fanns en mur runt) låg en pub. The Spaniards Inn hette det och till min glädje hade de en uteservering. Så jag beställde en islatte och satte mig mitt på bakgården och läste Alex Schulmans bok Glöm mig som jag har tagit med mig hit (rekommenderas starkt), samtidigt som jag sneglade lite då och då på Harrys villa.

Vägen/gatan Harry bor på

I det vänstra hörnet skymtar ni Harrys villa.

Det låg en busshållplats alldeles bredvid hans hus (även här ser man en liten kant av hustaket/väggen), så bilderna är tagna från den. Det man ser på bilderna nedan är i princip det han ser när han kliver ut genom dörren.

Jag tog inga bilder på hans hus för det kändes som att verkligen kliva över gränsen.. Jag vet att det bara är en vanlig villa, och han reser runt mycket så han är nästan aldrig där, men samtidigt är det hans hem. Det är dit han går i slutet av dagen när han är trött, det är dit han bjuder hem sina vänner och sin familj. Han har noga valt ut det och tycker troligtvis om det och ja ni fattar. När jag insåg att jag hittat huset fick jag en klump i magen. Kan fortfarande inte avgöra om det var en bra eller dålig klump, kanske båda. Det var väl en glädje på ett sätt men samtidigt en sorg över att vara så nära honom på ett sätt men enda så långt borta.

När jag druckit klart min islatte tog jag mig vidare till Hampstead Heaths centrum, för att sedan gå till Primrose Hill. Kände verkligen igen så många hus, statyer, träd osv sen min förra resa. Tappade bort mig ett tag men lyckades hitta fram ändå tack vare the golden lokalsinne of mine.

Påväg till berget hittade jag denna gulliga blombutik. Älskar verkligen blommor och har märkt att mina ögon dras mer och mer till pioner och solroser på senaste.

Torkad mango, rostade makademianötter och en citron- och ingefärashot som kom i den sötaste lilla glasflaska jag sett. Köpta på Artichoke såklart xx

Är man i London MÅSTE man hit. End of discussion. Bilden ger verkligen noll rättvisa. Man ser hela London och dess skyskrapor. Det är så himla fridfullt. Har bokstavligt talat tänkt tillbaka på denna plats varje gång jag känt mig ledsen sedan 2015. Är verkligen en plats att rensa tankarna på. Nedan hör man skratt från barn i parken och kompisgäng som spelar fotboll eller frisbee. Helt underbart med andra ord xx

Likes

Comments

LONDON

Kom just tillbaka till mitt hostel efter en heldag utav 100% strosande. Har gått mer än 20 000 steg idag, JAJAMEN heheh. Hade inga speciella planer, bortsett från att besöka Harrys hus (vet dock inte om han bor kvar där ??) Kommer berätta mer om det sen och visa lite fler bilder från min dag men måste bara dela med mig av Artichoke  !!

Detta är utan tvekan det mest feel-good-place jag någonsin varit på. Det ligger i Hampstead som är en av mina favoritdelar av London. Asså jag kände typ att jag fick en helt ny, fräsch, hälsosam och lycklig aura när jag steg in i denna mysiga lilla butik. Vill aldrig någonsin äta något ohälsosamt igen efter att ha varit där inne. Gud vad jag önskar att denna affär fanns i Härnösand.. eller typ i vartenda existerande hörn. De heter ArtichokeHampstead på instagram för den som vill bli inspirerad xxx

Likes

Comments

LONDON

Hello Darlings xxxx
Befinner mig just nu på ett mysigt organiskt hälsocafe i Notting Hill. Har inte ätit sen klockan 11 idag, så denna sallad är typ det godaste jag någonsin ätit känns det som haha.

Jag landade nån gång vid fem på eftermiddagen och kom inte fram till mitt hostel förens kl åtta. Jag bor sååå sunkigt, och fick nitlotten (längst upp i en tre-våningssäng), är dessutom rädd för att klättra upp för stegar så detta ska bli kul:-)) Hostellet ligger dock jätte centralt i ett otroligt fint område så det tröstar mig.

Mitt humör svänger verkligen upp och ner här. Ena sekunden gråter jag glädjetårar när de röda dubbeldäckarna åker förbi mig, och i andra sekunden är jag så ledsen för att jag känner mig så ensam och otrygg. Jag har verkligen sååå svårt för att vara själv och jag antar att detta får bli en veckas träning för mig. Förhoppningsvis hittar jag dock folk att umgås med, ska söka runt efter vänner på lite forum hade jag tänkt hehe.

Men jag ska inte klaga, befinner mig i the city of my dreams och ska förhoppningsvis avnjuta en av de roligaste veckorna i mitt liv hittills, puss på er xx

Likes

Comments

Firade min midsommar hemma hos Jossan med en drös fina människor. Älskar verkligen midsommarafton och var rädd att jag hade alldeles för höga förväntningar, men min dag slutade verkligen upp så bra. Här kommer lite bilder.. xxx

Vackra Johanna, asså oh god<33

GÄNGET innan fyllebrännbollen som inte alls gick så som jag planerat hahah

Hoppas ni också hade en lika fin midsommarafton som jag xxx

Likes

Comments

Mina underbara vänner<33

Vackra Tina xx

I Tisdags var det dags för Lovisa att fylla 20, så jag och Tina bestämde oss för att fixa i ordning en liten picknick till hennes ära. Vi tre hade inte setts på ca 3-4 veckor då jag jobbat så mycket och de varit utomlands, så vi gjorde inte mycket annat än att catch up. Vi hann dock inte sitta där i mer än någon timme förens regnet började droppa ner.. vi förflyttade oss istället till bilen, plockade upp Ofelia och åkte runt lite. Xx

Likes

Comments