Header
View tracker

Jag vet inte varför men bloggen känns inte så lockande längre och blir inte alls prioriterad. Det kanske ändras men för nu lär det inte bli mycket uppdatering här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag hade förberett mig på det mesta men att vi skulle bomma själva spåret, hans starkaste gren, det var bara något jag skojade lite lätt om. Men så blev det. Jag vet inte varför men han spårade inte som han brukar. Han fick aldrig riktigt fäste från start och gick över första pinnen utan att ens reagera en smula. Tappade bort sig i första vinkeln och var rätt fladdrig. MEN... han jobbade faktiskt hela tiden även om det inte gick så bra som han ville. Och vissa bitar ångade han på riktigt fint. Hans finaste sida är hans attityd och vilja och han gav inte upp. Det var det jag som gjorde - jag bröt honom och hela tävlingen. En erfarenhet rikare.

Nu laddar jag och grabbarna om, tar nya tag och träna inför 2017!

Likes

Comments

View tracker

Vi gjorde det igen! Helt vidrigt men ändå så himla kul!

Likes

Comments

Tiden bara springer förbi. Utöver det vanliga vardagslivet och träningar, matcher osv. har vi varit på boxerläger, Hundgymmet har varit på flatfestival, på lydnad/brukstävling och haft balansbollsträffar. Jag har hunnit få buren till bilen och fixat i ordning det mesta i den. Tomten hemma, som egentligen är hur liten som helst, är överfull med sena bär/frukter. Vi har plockat flera påsar med björnbär som vi fryst in eller gett bort. Havtorn kryllar det också av och de tar ju lite längre tid att ta reda på. Vindruvor finns det också gott om just nu.

Vi har hängt i skogen och njutit av denna fantastiska höst. Måste ju vara den bästa hösten ever?! Vilket underbart väder!! Vi har tränat en del, hängt på fotboll och miljö- och passivitetstränat, missat våra start i lk I och lite så.

Iallafall, jag har försökt att få till ordentlig och riktig träning med pantern inför appellen på söndag. Som jag har sagt tidigare, är han inte den vassaste kniven i lådan när det kommer till inlärning, så detta har tagit såå mycket tid, tankar, träning och tålamod. Och vi är fortfarande inte hela vägen där. Vi är inte helt redo. Det känns så himla, himla tråkigt för jag ville verkligen debutera i brukset på riktigt. Vi kommer att starta men vi kommer att använda oss av tävlingen som en tävlingsträning och göra det så roligt som möjligt. Nu vill jag bara att detta ska bli en kul och bra erfarenhet för oss båda, men framförallt för honom, så vi har det i bagaget när vi "debuterar på riktigt" sen.


Havtorn, någon?

Hands up! En grym elev på vår balansbollskurs!

Alla kör vi "passivitet" på vårt eget vis...

Likes

Comments

Louie gör verkligen skäl för sitt kennelnamn "Atomos Pippi Är Sakletare". Han ska jaga och fånga allt man går förbi. Allt möjligt. Igår när vi gick från bilen upp till kontoret, vad kan det vara, 100-150 m, hittade han först en gammal tillplattad aluminiumform som han skulle bära med sig. Medan han bar på den hittade han en juiceförpackning som han genast bytte till. Den i sin tur byttes mot en handske, som byttes mot en lång pappersremsa och till sist fick han tag på ett gammalt buntband. Allt går att bära. ;)

​Har ingen bild på just det, så bjuckar på en där han bär på sin matskål. Förmodligen i hopp om att någon ska fylla på den. Metallapporten lär ju inte bli så knepig iaf, ;)

Likes

Comments

Söndagen bjöde även den på en tidig morgon och en lite längre bilresa. Bagheera skulle starta öppen klass och Belle i anlagsklass. Emmy och Belle startade med deras spår och de minutrarna gick så sjukt långsamt. Jag hann göra allt. Vänta. Göra lite till. Vänta... osv. Men till slut kom de tillbaka med ett mycket glatt besked - she made it!! Så kul!!

Så var det dags för pantern. Spåret vara bara typ 20 m från bilen och där hade de precis gått förbi fram och tillbaka för att komma till Belles spår. Han visade vart rutan var och jag gav Bagheera klartecken. Han hittade direkt en fläck som han stod och slickade på. Han brukar inte slicka på blodet så jag var helt övertygad om att det var en kissfläck från Belle (men domaren sa sedan att det var blod) och tänkte att nu är det kört. Jäkla hund, att vi inte ens hann starta spåret...

Men så körde han igång med ett litet "tapp" precis i början men han jobbade på och sen tog han spåret som en dammsugare i lugnt och behagligt tempo. Vi blev stannade för skott och vi har aldrig tränat skott just i spår så när skottet gick vart han lite "förbannad! på domaren. Han glodde på honom med blicken som "vad fasen håller du på med mitt i spåret, gubbe!" så gick han och sprätte lite mossa på honom och gjorde sedan ett bra spårslut. Jag missade dock detta och trodde att vi var lost och körda men efter ett tag sa domaren... "Du.. han har redan gjort ett jättebra spåravslut.. ". Jaha.. jaja... bra Linn att du missade det helt. Skanken låg som fast under en större gren precis framför mina fötter och jag såg den inte ens när domaren visade, haha! Men men...

"Jag hålller på hp:t den här gången pga av det lilla "tappet" i starten annars gick han helt klockrent och var värd ett hp! Inget snack om saken. Och återgången tog han helt jäkla klockrent! Så snyggt! En riktigt stark etta!!"


Så jäkla kul!! Blev nästan rörd till tårar!! Jag som var helt inställd på att vi var körda! Grymma lilla hund!!

Vilka fantastiska boxerdjur vi har! BBB = Bästa Baggemannen och Belleson!!

Det är inte lätt att få ett fint på turturduvorna när de bara ska gosa, mysa och busa. Men till slut så.. ;)

Likes

Comments

I lördags ringde klockan TIDIGT! Vi hade packat bilarna dagen innan och for nu ut till Södertälje för att ha en monter på Boxerklubbens rasspecial med Hundgymmet. Vi ställde upp ett utegym där man kunde testa balansgrejerna och vi svarade på frågor och funderingar gällande träning. Vi hade även med oss produkter till försäljning.

​​Det vart en lång dag men så himla kul!

Under dagen kom den sötaste lilla boxerkillen och testade balansbenet. Valpar ska inte tränas målmedvetet på så vis som en vuxen hund men att få hitta sin egen kropp genom att testa, känna och leka är en del av valpens utveckling. Han var en riktig liten tuffing som tyckte det var helkul och lätt som en plätt!

Likes

Comments

I tisdags fick jag äntligen hem nya bilen. Har suktat i flera år och nu äntligen. Känns helt fantastisk. Hur man nu kan bli så lyrisk av en bil.. Transportbil dessutom, haha!

Var förbi Robust och måttade en bur till grabbarna med lastgaller så man kan packa ovanpå. Kommer bli awesome. Just nu är man dock väldigt handikappad utan varken bur eller grindar men om ca två veckor ska allt vara klart.

Här blir det då en stor bur med förvaringsmöjligheter ovanpå. Bagheera hälsar att han också är helt överväldigad... 😂


Likes

Comments

Åkte hemifrån runt 10 och kom hem runt 22. Det kan man kalla en heldag. 😉

På lördag ska vi (Hundgymmet) stå på boxerklubbens rasspecial så vi (jag och Emmy) gjorde i ordning allt som behövde fixas inför detta. Ska bli himla kul faktiskt!

Efter detta behövde vi något i magen, så en sushilunch sen mot spårskogen. Alla fyra djur fick varsitt spår och vi tvåbenta obligatorisk fika som Emmy hade fixat. Alla har väl med sig pannacotta i glas och rivjärn till skogen?! 😂😍

Bagheera fick en variant av appellspår med övergångar och några partier i skogsdunge. Louie fick ett spår i skog, kanske 150 m. med två pinnar och ett slut. Inga vinklar men lite kringelikrokigt, upp och ner och över ett pyttelitet, vattenfyllt "dike". Det var första gången jag la in pinnar till honom.

Louie gjorde ett fint spårupptag och spårade på bra hela vägen, dock med inslag av paranoia. Tog spåret exakt där det gick, följde varje liten kringelikrok och tog alla pinnar. Tog första pinnen som om han aldrig gjort annat! När spåret var slut skulle han fortsätta spåra där jag hade gått ut. Grymt att han älskar detta lika mycket som jag! Ska bli kul att få se honom utvecklas.

Bagheera började med snyggt spårupptag men for rätt snabbt ut till vänster från spåret (ett rådjur hade hoppat förbi där). Men han rättade sig själv och hittade tillbaka. Annars spårade han på bra men sket i pinnarna i vanlig ordning. Jag tror han är så van vid viltspår nu där man spårar från start till slut men jag måste ta tag i de där pinnarna vid sidan av nu, de måste ju tas.

Efter alla spår och utvärderingar drog vi vidare till klubben där vi mötte Bianca och Joplin. Bagheera och jag körde igenom hela ettan, med belöningar mellan momenten och hjälper där det behövdes.

Linförigheten: Ett ständigt pågående projekt som vi båda älskar! Han var tokhet! Små missar som jag vet att vi måste jobba med men hans attityd räddar upp allt! Älskade toknisse!

Läggande: Ett rätt säkert moment. Dock gör jag ett omedvetet dk med kroppen som jag måste jobba bort men hunden skötte sig bra.

Inkallning: Förutom att han har svårt med att bromsa in så är det ett "klart" moment.

Ställande: Med ett dk stannade han fint. Detta moment har vi aldrig haft klart och det var det vi rök på på vår debut. Vi har inte lagt krut nu heller eftersom det inte är med i appellen. Men nu ska vi ju köra ettan ändå så bara sätta fart!

Apport: Omg, vårat absolut sämsta moment! Först ville han inte ta den, sen grep han och stack ett ärovarv! Ja... Här har vi att jobba på... Haha!

Hoppet: Egentligen inga konstigheter men här tjuvstartade han. Inget jag lägger ner någon större vikt vid då jag vet att det brukar sitta och här var han trött, så snarare mer uthållighet.

Tandvisning: Inga konstigheter.

Platsliggning: Blev kär i grannen Joplin som luktade suuuuupergott, men han låg kvar. Bra jobbat!

Summa summarum: Lite småmissar men med lite finslip hinner vi absolut få till allt. Dock lite mer jobb på apporteringen! ;)

Inga bilder på oss, bilderna nedan är Belle och Emmy:

Louie fick för första gången träna på en plan lite mer på riktigt. Kändes så häftigt, han har blivit så stor och nu kan vi träna på ett helt annat sätt. Vi tränade in, för honom, ny belöningssignal/placering, ff och läggande bl. a.. Han har sån fart och vilja den lilla apan! Skitkul!!

Båda grabbarna fick dessutom köra budföring med Emmy!

Efter träningen fick Bagheera och Joplin busa loss en stund. Oj, vilken lycka! Han var så himla tacksam, lycklig och glad! ❤️

Vilken fantastisk (och lång) dag vi fick!! Avslutade med sen middag på Max innan vi for hem. Trötta och nöjda!

Likes

Comments