Header

I söndags var vi iväg på kennelträff med Atomosgänget. Vilket gäng vi blev! Hundar och människor överallt och det bjöds på både träning, mat, fika och en hel del tjatter. Älskart!

Det var så länge sedan jag skrev men apporteringsträningen går iaf framåt med den lilla träning vi får till. Han är så galet fokuserad, målmedveten och taggad men samtidigt så samlad. I arbete är han gudomlig. Han ÄLSKAR verkligen apporteringen. Det är nästan mer värt än livet själv. Han har ju dock alltid haft problem med att titta när andra tränar (då blir han sin egen motsvarighet och förvandlas till satan, haha!) och på det viset vi tränade just den biten, kom vi ingen vart. SÅ efter mycket diskuterande och tänkande har vi nu kommit fram till en lösning som jag tror kommer fungera mycket bättre för honom. Vi har bara hunnit testat under ett träningstillfälle men det gav resultat, så hopp finns. ;)

Fokus!
Nä, jag går inte runt i tischa när det är minusgrader ute. ;) Bild från i somras när han introducerades för fågel.


Likes

Comments

Bagheera
Lydnad:
-Uppflytt från startklass
-Starta ettan
-Säkra gruppmomenten!

Rally:
-RLD F
-Börja träna mot A och M-klass

Bruks:
-Spåra massor!
-Säkra gruppmomenten!
-Starta appellen

Allmänt/övrigt:
-Passivitetsträna


Louie
Lydnad:
-Träna in momenten i startklass och ettan
-Starta startklass

Jaktapportering:
-Fortsätta utvecklas i vår takt
-Starta ett WT

Bruks:
-Spåra massor!
-Träna in momenten i appell och lägre

Allmänt/övrigt:
-Passivitetsträna i massor!!
-Genomföra MH/BPH
-RöntgenLikes

Comments

Jag har sagt det förut och jag vill säga det igen, Pantern gör verkligen alltid sitt bästa med de förutsättningar han får. Det räcker inte alltid hela vägen men han har ändå gjort det han kan och lite till, mer än det kan man inte begära. Jag är så stolt över honom! Med så pass lite erfarenhet och träning som han har i bagaget och ändå alltid briljerar på sitt egna fantastiska vis... Visst han är ingen superstar som kammar hem högsta betyg i alla moment och kommer förmodligen aldrig göra, men hans inställning, attityd och glädje - det slår allt, alla dagar i veckan!!

Så till saken, vi var i Nykvarns hundhall förra söndagen och startade i startklassen. Nytt år, ny klass, nya regler. Jag måste säga att de hade fixat det jättebra i hallen, med hundar, störningar osv. men Bagheera är känslig för sånna miljöer, så för honom blev det ändå lite jobbigt. Det var tyst i hallen och alla typer av ljud blev då rätt tydliga och starka. Dörren gick upp hela tiden, nya hundar gick in och ut och hundar som skällde osv. Han blev störd och ville gärna hålla lite koll ditåt men trots detta så gjorde han sitt bästa, där och då. Ja, han kan alla moment mycket bättre utan störning, absolut, men han försökte. "Problemet" blir bara att när han är påverkad/stressad så hör han inte riktigt vad jag säger, så han gör det han TROR att jag önskar. Det resulterade då i två nollade moment och en tjuvstart. Men det var inte för att han "checkade ut" eller inte ville, utan han gjorde helt enkelt ett annat moment eller det han trodde var rätt just då.

Så iaf, det vart väldigt långt det här. Men till momenten:

Följsamhet 8 p
Han plogade en del och hade lite blicksläpp (tvungen att kolla bort mot dörren), vilket han inte brukar göra, så vi kan mycket bättre och det är väldigt kul att veta med tanke på att vi ändå fick en 8!!

Inkallning 9,5
Inte så mycket att kommentera, bra inkallning.

Sitt under marsch 0
Här har vi då praktexemplet på att han inte hörde vad jag sa. Han trodde att vi skulle köra fritt följ och följde med mig jättefint efter sittet. TRE gånger tom, innan han fattade att "JAHAAA, var det sitt under marsch du menade, trodde du sa fot!!". Riktigt snygg framföring iaf!!

Apportering 0
Han sprang över apporten och gjorde en jättefin inkallning, vilket han trodde var rätt för stunden. När TL sa "moment slut" kom han dock på sig själv och sprang och hämtade apportbocken, haha!! Både jag, tl och publiken skrattade gott. Knäppgök!! (Film på detta och sättandet finns på insta för den som vill le lite ;) )

Fjärrdirigering 8
Här fick jag avdrag för mitt handkommando, jag höll kvar för länge, vilket är jättebra att veta inför kommande tävlingar.

Hopp över hinder 7
Han tjuvstartade men utförde momenten fint.

Helhet 9
Med kommentarerna "Mycket fint samarbete! Härlig energi!"
Ja, detta är ju det bästa på hela dagen. Trots våra missar så fick vi så fina betyg på helheten!
Vid prisutdelning fick han han dessutom extra kommentarer, vilket såklart värmde lite extra.​

Slutsats:
Han visade som sagt än en gång hur mycket jag kan lita på honom. Ger jag honom rätt förutsättningar, gör han det han kan! Nu behöver vi träna mer på att hålla ihop både med och utan störning, sen tror jag att vi börjar närma oss uppflytt till ettan.

På't igen ba!

Likes

Comments

Ja, här har det ju då varit tyst och tomt ett tag. Rätt skönt faktiskt men samtidigt väldigt tråkigt, tycker jag. Tänkte att jag skulle försöka ta tag i bloggandet igen på en låg nivå.

Hur som haver, den 10:e december drog jag, Lia och Bagheera till Kungsör Hundarena för att försöka oss på rally och tävlingsnerverna igen. Pantern vart väldigt påverkad av miljön men vi hade ett sent startnummer så han hann lugna ner sig en smula lagom till vi skulle in. Trots denna påverkan gjorde han sitt bästa och kammade ihop 97 p. och även titeln RLD N och därmed uppflytt till fortsättningsklassen.

Kändes väldigt skönt att få avsluta tävlingsåret på det viset. Och från 1/1-2017 kom ju en del regeländringar, nya moment osv. och då känns det lite extra skönt att få börja på ny kula i ny klass. Nytt för i år är även att han får bli rallychampion, trots att kulorna hans inte ligger där de ska. Det och några andra faktorer har gjort att vi kommer att försöka nå så långt som möjligt i rallyn. Målet för i år är att knipa åt oss titeln RLD F och börja träna mot de andra två, betydligt svårare klasserna. Spännande och kul!

Likes

Comments

Jag och grabbarna vill passa på att önska ett riktigt gott nytt år!
Vi ses igen 2017, med nya friska tag!

Likes

Comments

Jag vet inte varför men bloggen känns inte så lockande längre och blir inte alls prioriterad. Det kanske ändras men för nu lär det inte bli mycket uppdatering här.

Likes

Comments

Jag hade förberett mig på det mesta men att vi skulle bomma själva spåret, hans starkaste gren, det var bara något jag skojade lite lätt om. Men så blev det. Jag vet inte varför men han spårade inte som han brukar. Han fick aldrig riktigt fäste från start och gick över första pinnen utan att ens reagera en smula. Tappade bort sig i första vinkeln och var rätt fladdrig. MEN... han jobbade faktiskt hela tiden även om det inte gick så bra som han ville. Och vissa bitar ångade han på riktigt fint. Hans finaste sida är hans attityd och vilja och han gav inte upp. Det var det jag som gjorde - jag bröt honom och hela tävlingen. En erfarenhet rikare.

Nu laddar jag och grabbarna om, tar nya tag och träna inför 2017!

Likes

Comments

Vi gjorde det igen! Helt vidrigt men ändå så himla kul!

Likes

Comments

Tiden bara springer förbi. Utöver det vanliga vardagslivet och träningar, matcher osv. har vi varit på boxerläger, Hundgymmet har varit på flatfestival, på lydnad/brukstävling och haft balansbollsträffar. Jag har hunnit få buren till bilen och fixat i ordning det mesta i den. Tomten hemma, som egentligen är hur liten som helst, är överfull med sena bär/frukter. Vi har plockat flera påsar med björnbär som vi fryst in eller gett bort. Havtorn kryllar det också av och de tar ju lite längre tid att ta reda på. Vindruvor finns det också gott om just nu.

Vi har hängt i skogen och njutit av denna fantastiska höst. Måste ju vara den bästa hösten ever?! Vilket underbart väder!! Vi har tränat en del, hängt på fotboll och miljö- och passivitetstränat, missat våra start i lk I och lite så.

Iallafall, jag har försökt att få till ordentlig och riktig träning med pantern inför appellen på söndag. Som jag har sagt tidigare, är han inte den vassaste kniven i lådan när det kommer till inlärning, så detta har tagit såå mycket tid, tankar, träning och tålamod. Och vi är fortfarande inte hela vägen där. Vi är inte helt redo. Det känns så himla, himla tråkigt för jag ville verkligen debutera i brukset på riktigt. Vi kommer att starta men vi kommer att använda oss av tävlingen som en tävlingsträning och göra det så roligt som möjligt. Nu vill jag bara att detta ska bli en kul och bra erfarenhet för oss båda, men framförallt för honom, så vi har det i bagaget när vi "debuterar på riktigt" sen.


Havtorn, någon?

Hands up! En grym elev på vår balansbollskurs!

Alla kör vi "passivitet" på vårt eget vis...

Likes

Comments

Louie gör verkligen skäl för sitt kennelnamn "Atomos Pippi Är Sakletare". Han ska jaga och fånga allt man går förbi. Allt möjligt. Igår när vi gick från bilen upp till kontoret, vad kan det vara, 100-150 m, hittade han först en gammal tillplattad aluminiumform som han skulle bära med sig. Medan han bar på den hittade han en juiceförpackning som han genast bytte till. Den i sin tur byttes mot en handske, som byttes mot en lång pappersremsa och till sist fick han tag på ett gammalt buntband. Allt går att bära. ;)

​Har ingen bild på just det, så bjuckar på en där han bär på sin matskål. Förmodligen i hopp om att någon ska fylla på den. Metallapporten lär ju inte bli så knepig iaf, ;)

Likes

Comments