Header

Denna blogg kommer inte att skrivas på mer. Vi kommer vara mer aktiva på Instagram ist, så vill ni fortsätta följa oss är dte bara kika in där.

Hejsan hopsan!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår åkte vi och spårade med Emmy och brudarna. Det regnande när vi la spåren men klarnade upp under tiden. Jag la två korta näringsspår med näringsruta i starten till Niki och en liten godispott som avslut. Louie fick ungefär ett likadant spår men längre med två vinklar, två pinnar plus slutpinne.

Niki fick låna Belles spårsele som var alldeles för stor. Dog lite, så sööt! Men iaf, gick fram en liten bit snett framför rutan och selade på. Hon tog upp dofterna direkt och började spåra/leta. Hon hittade ut ur rutan och följde spåret. Sjukt noggrann, inte en godis fick lämnas. Hon spårade som sagt åt rätt håll men gick tillbaka någon gång för att checka av om hon missat godis men gick tillbaka i spårkärnan igen och fortsatte åt rätt håll. Hon checkade även av åt sidorna och förstod att det var framåt vi skulle följa. (Kort filmsnutt finns på instagram). Vi avslutade med lite bus och gick sedan mot nästa spår som hon tog upp lika bra och följde ännu bättre. Tror hon kan bli rätt bra spårhund faktiskt.

Louie började skitbra och markerade vart jag gått och starten och for iväg. Tog inte en enda godis. Men sen precis vid första vinkeln bara tappade han allt och vi fick bryta. Just nu känns det som att hans hjärnhalvor inte kan samarbeta. Tror att vi ska backa bak rejält i allt vi gör ett tag så han får mogna och landa i sig själv och alla hormoner. Däremot känner jag att han bara blir grymmare och grymmare i vardagen. Så får inte riktigt ihop det... men men..

Lyra fick gå Louies spår och plocka upp pinnarna. Tack Lyra! 😉

Likes

Comments

Jag hade anmält mig och Louie till startklass onsdag och torsdag denna vecka, i hopp om att fixa en uppflytt på något av försöken. Vi åkte dit i onsdags, bara han och jag, och hade det jättemysigt. Utanför plan. Vi mös i skuggan, tränade lite/värmde upp och hängde. När det väl var vår tur och vi gick in över banden, vart han helt lost. Igen! Han beter sig som om han vore 14 år gammal och aldrig i sitt liv har hört ordet fot. Det är så märkligt. Jag blir liksom inte ens nervös så jag vet inte vad det är som gör att han blir så innanför banden. Han gör ju allt jättebra i samma miljö men UTANFÖR banden. Jaja.. jag har iaf plockat bort allt vad tävling heter för i år, så vi åkte aldrig tillbaka på torsdagen. Backat i vår träning och har nu en tydlig plan att följa. Innan jag ens tänker tävling igen ska vi träningstävla så mycket som möjligt, där jag tänkt belöna upp tex ingångar på plan och följsamheten på tävlingsplan och avsluta på topp! När det väl sitter och vi känner oss bekväma, då kan vi börja nosa på ordet tävling igen, hoppas till våren iaf.

Följsamhet 5
Katastrof. Har inget mer att säga.

Inkallning 10

Sitt under marsch 9
Lite seg framföring.

Apportering 5
Nosade på apportbocken innan han tog ett lamt grepp om ena kulan och släppte framför mina fötter.

Fjärrdirrigering 5
Satte sig inte upp.

Hopp 8
Dk.

Helhet 7
Borde varit 0...

Totalt 139 p. godkänt resultat och 13:e plats av 19.

Likes

Comments

Semester och tiden flyger fram. Vi är på landet och njuter av skärgården varvat med att slita med renoveringen. Niki har fått åka båt några gånger nu och från första stund hon gick på kände hon sig som hemma och gick och la sig. Trygg och stabil. Louie ÄLSKAR att åka båt och ska alltid försöka sitta längst fram och titta ut över havet och fladdra med öronen i vinden. ❤️

Vi har även hunnit besöka några uteserveringar och spelat minigolf på en av dem. Hundarna är så himla lugna och duktiga när vi är iväg. Ren fröjd att ha de med. Sist fick de både vattenskål och varsin godisskål av personalen. Uppskattat!

Likes

Comments

​Vi älskar att röra oss. Att träna. Och vil älskar att göra det tillsammans <3 

  • Louie

Likes

Comments

När man är valp startar ett nytt äventyr så fort man slår upp ögonen. Världen är stor och det mesta man möts av är nytt och spännande. Det kan vara allt från nya platser, till att sitta och titta på en myra som kryper och fundera över vad det är man ser. Det mesta man gör med kroppen är också nytt. Man testar att klättra på stenar och stockar, man testar att springa fort, att hoppa, man gräver i jord och sand. Att få känna olika typer av underlag under tassarna är också en upplevelse. Gräs, sand, mossa, asfalt, grus, vatten, lera... allt känns olika. En del underlag rör sig, andra är still. Det finns så mycket att titta på, så mycket att utforska. Att lyssna till nya ljud, att smaka/tugga på nya föremål, ja listan kan göras lång på vad en valps upplevelser och vardag är uppbyggd av.

Det här är det absolut bästa jag vet med valptiden. Att få se en valp testa allt detta är, för mig, helt fantastiskt. Jag älskar att ta med mig, lilla Niki i det här fallet, till en plats och bara sitta och titta på hur hon utforskar och testar, omgivningen men också sig själv. Ju mer hon får uppleva, testa och klara av, desto mer växer hon. Hon får en klarare bild av världen och en större känsla för hur hon ska förhålla sig till den och hur hon ska hantera sin kropp. Hennes självförtroende höjs och hon vågar sig på fler nya utmaningar. Vissa saker utforskar hon själv eller med Louie, andra utforskar hon och jag tillsammans och på så vis bygger vi även en tryggare och starkare relation oss emellan.

Älskade lilla Niki Nyfiken, vilken fantastiskt tid du har framför dig! <3


Likes

Comments

Ja, den där Niki, vem är hon egentligen? Det skrivs så lite i bloggen och i synnerhet om henne. DUMT!
Hon har iaf hunnit bli 3 månader (den 4/7), så hon är 13 veckor. Hon är en otroligt enkel valp. Underbar på alla möjliga sätt. Jag är så oerhört kär i henne redan. Allt klaffar och rullar på så bra, det känns nästan som om hon alltid har bott med oss. Konstig känsla...

Hon är trygg, följsam (än så länge :P ), rätt ointresserad av nya människor och hundar, älskar att busa och hon ÄLSKAR mat. Hon är en tuff liten rackare med skinn på näsan, alldeles lagom envis och dessutom är hon en smart liten tjej som vet vad hon vill och hur hon ska få det. Hon har väldigt lätt att koppla av, oavsett miljö. Är hon trött, då sover hon! Stannar vi till eller sätter oss någonstans, väljer hon att lägga/sätta sig intill oss och koppla av. Hon är i princip rumsren, aldrig bajsat inne. De gånger hon har kissat inne kan man räkna på en hand. Vi har börjat testa att lämna henne ensam (iof med Louie som sällskap), både i bilen och hemma, vilket inte har varit några konstigheter alls, hon går bara och lägger sig. Hon kan sitt namn och kommer rusandes så fort hon hör det. Gullunge alltså!!

Vad gör vi ra?
Ja, jag är ju av den modellen att jag tycker att valpar ska få vara just valpar. Inte ha så bråttom, utan låta saker ta sin tid. Att bygga relation är liksom det viktigaste av allt, så det är vad vi har lagt vår tid på. Vi busar/leker och myser. I leken har jag börjat testa "bytesleken", vilket är en bra grund till så mycket. Med godis har vi börjat träna lite omvänt lockande på bebisnivå och det tycker hon är superkul. Man märker hur hon tänker och slänger i ett litet "nä nu jädrar". Jag har börjat "klicka in" henne också och så har hon vid några enstaka tillfällen fått följa godishand och övat på sluta upp vid min sida självmant. Hon verkar tycka att det är himla kul med träning och har ett härligt driv! I min/vår vardag blir det automatisk många olika ställen och miljöer att vistas i, så den biten har fallit sig naturligt, ingenting vi behöver lägga någon extra tid på. Hon utforskar och är nyfiken.

Det är det vi gör. Och det är SÅ svårt att hålla sig till att inte gå in och träna mer. Det är ju så kul och hon verkar vara en väldigt rolig prick i träningen. Ska bli kul att få se vad det blir av henne.


Avslappnad ;)

13 veckor

Hos veterinären för 12-veckorssprutan. Både hon och Apan charmade all personal.

Busunge!! <3

Likes

Comments

Igår hade vi vår tredje och sista inbokade startklass innan sommaren. Det gick åt pipsvängen!! Han var JÄÄTTEFIN utanför plan och jag kände att tjiiiit, idag är vi på topp. Men precis innan vi skulle gå in ställde TL lite frågor hon behövde svar på; höjd på hinder, koppel eller icke koppel och vilken apportbock vi ville ha. När hon frågade om apportbocken viftade hon med dem framför oss och la sedan den utvalda i sin ryggficka.. och där tappade Louie ALLT!!! Jag försökta ladda om, ta nya tag men han var helt utcheckad. Testade att gå in på plan ändå men vi kunde knappt ställa upp ens och följsamheten var den sämsta som någonsin skådats!!! Jisses, vad jag skämdes. Vid inkallningen kom han som en kanonkula men valde att springa förbi mig till en kon och nosa så då tog jag på kopplet och gick raka vägen till bilen.

Jag förstår faktiskt ingenting! Så här har han aldrig gjort! Visst att han kan låsa sig på en störning men såhär?! Totalt utcheckad?! Hur myket jag än grublar och vrider och vänder, så förstår jag inte vad det var som gjorde att han inte kunde komma tillbaka in i bubblan... Men hur som, jag var vaken hela natten och har nu en plan inför vår sommarträning. Back to basic, mycket fokus på lek och få upp föremålsintresset mer och mycket störningsträning i form av "låter du bli, får du". Ja, snabbt förklarart. Och så har jag en ny plan på hur vi ska gå in på planen. Momenten kan han, vi behöver "bara" stärka vår bubbla så mycket det bara går! Jag började redan idag och jag såg stora skillnader! Tänker att jag lägger upp och utvärderar vår träning allt eftsrom så man kan följa utvecklingen och se om det blev som jag tänkt, och även gå tillbaka och påminnas.

Väldigt tacksamt och smidigt nu när valpen snart behöver börja träna in samma saker. :)

Likes

Comments

Vi ska ju helgvandra i augusti, jag och Louie, och vi i familjen har planer på dagsvandringar och båtutflykter i år för att nästa sommar åka upp en vecka till Vemdalen. Alla är så peppade! Drömmen sen är att åka till Lofoten allihopa och vandra där. Men en sak i taget.

Man behöver ju en hel del grejer när man åker iväg såhär, och jag har kollat igenom mitt egna klädförråd. Det är mycket som är alldeles för slitet och under all kritik, så det blev att köpa in lite nytt idag. Ett par ordentliga kängor är ju det viktigaste så det fick bli ett par anpassade efter den terräng vi kommer att gå i. Jag gillar inte när det blir för klumpigt, så hittade ett par ordentliga i skinn men ändå mer "gympadojskänsla" med superbra grepp. Ett par TrekSta Oslo 6 gtx. Det blev även ett nytt regnställ och ullstrumpor i olika tjocklek och lite småplotter som bl. a. ny kåsa, spork, en minifällkniv i fräck lila färg (ja, färg är superviktigt! Det gäller att matcha ihop med resten av grejerna ;) och våra färger är ju svart, brun, miltärgrönt och stark lila!!) Ni vet den där materiella lyckan?

Nu gäller det bara att gå in både strumpor och skor ordenltligt innan.

Likes

Comments

Igår fick valpen vara med resten av familjen medan jag och Louie åkte till Hellasgården för att promenera med Elin och Camilla. Vi gick runt sjön (på bilden nedan) och stannade till för att grilla korv och hajkbanan. Himla underbart!! Vi har nu även planerat in en tvådagarsvandring i början på augusti tillsammans. Det blir några etapper av Roslagsleden och övernattning i tält! Så häftigt! Längtar redan!

Likes

Comments