Header

Det här är sista bilden som är tagen på Djungelbröderna. 💔❤️ 
​Jag tycker man kan se skillnaden i deras ögon så väldigt tydligt.. och det är hjärtskärande! Men nu slipper han iaf ha ont...

Har inte kunnat fota något alls sen dess.. igår var första bilden jag tog på apan, efter vi varit ute på en löprunda och rensat massor av tankar.. känner liksom ingen livsglädje alls längre. Den tog han med sig.. älskade, älskade panter!!

Han och Vita har iaf fått några rader i en egen flik. Känns skönt att de alltid är med oss på så många sätt ändå. Som Kevin (7 år) sa "Mamma, de sover bara. Och de är alltid med oss även fast vi inte kan se dem". Älskade unge! Så är det!! <3 Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hur ska jag någonsin kunna skriva det så rättvist som han förtjänar? Tårarna rinner.. orden är som bortblåsta. Min finaste, älskade bamsepanter finns inte mer. I torsdags, 11/5, fick himlen den finaste av själar. Min stöttepelare och underbara vän. Han som lärt mig så mycket. Han som funnits vid min sida sen dag ett. Mitt lyckopiller och trygga punkt...

Hans spondylos tog över och vann till slut över oss... jag orkar helt enkelt inte skriva mer än så.. nu. Kanske en annan dag. Kanske aldrig.

Det är så orättvist! Våra hjärtan är inte längre hela men jag försöker så gott det går att ta mig framåt, med apan vid min sida. Jag behöver saker att göra. Annat att tänka på. Allt för att slippa känna. Jag orkar inte se, orkar inte minnas. Inte än. Har idag raderat kalendern på saker som nu inte längre är aktuella, bytt design på bloggen, ändrat instagram... allt för att slippa bli påmind och i tron om att det på något vis skulle bli lättare. Men vad hjälper det.. egentligen. Han finns ju i mitt huvud och näthinna hela tiden ändå såklart... älskade panter, saknar dig nå så enormt!! <3 <3


Likes

Comments

Nu var det sådär länge sen jag skrev igen. Och det beror enbart på att jag inte har tid att skriva, helt enkelt. Fullt ös hela tiden. Men nu har vi lite "ledighet" på landet över påsk. Bygger och fixar, men njuter av att vara här!

Vi har hunnit med en hel del såklart, men inget speciellt jag tänkte skriva om såhär i efterhand förutom en grej. Jag fick för mig testa att träna lite med Bagheera under en promenad. Han hade sele och koppel på och kopplet fick hänga kvar när vi körde ff och Louie var lös runt oss som störning. Bagheera var så taggad att han inte brydde sig ett smack om att Louie hade hittat hans koppel och startat en dragkamp med. Han fortsatte fokusera på sitt arbete. Även när jag stannade upp för att be den lilla apan att sluta upp med att terrorisera honom, fortsatte han sin uppgift! Han har så häftig attityd och arbetsvilja den grabben så man blir helt salig.

Imorgon ska solen lysa på oss här och jag hoppas att vi kan smita in träning och spår innan påskmiddagen väntar!

Likes

Comments

I söndags blev det tidig morgon för att skynda ut till Värmdö BK och Louies MH. SÅ kul!! Han gjorde ett fruktansvärt härligt och balanserat test med en ständigt viftande svans och gott självförtroende. Han tyckte och kände att denna dag var ägnad just till honom och han älskade det!

1 och 2 - Kontakt och lek
Han stod väl föreberedd och väntade på ett ok att få komma in på banan och när vi väl entrade drog han mig framåt för att få hälsa på alla och se vad dagen hade att erbjuda. Han hade inga problem att hälsa på testledaren men heller inte överdiven i sin hälsning. Glad och lättsam. Hon frågade dock om an inte skulle vara med i Lets Dance ist med tankae på hans stampande tassar och viftande höfter och hon tyckte att han såg ut som en otålig och ståtlig arabhäst med hans travande framtassar när vi väntade på att få komma in. Haha... Lycklig hund!

3 - Förföljande
Vi gick fram och han såg trasan slängas iväg och tittade lite oengagerat. När jag väl släppte honom stod han kvar och ba "vad villd u?". Jag testade med ett "Varsågod!" och han skuttade glatt iväg till buskarna och kom genast tillbaka och undrade vad tusan jag stod kvar för och när han inte fick något gensvar testade han att charma publiken ist. Vi fick göra om denna tre gånger men lika ointresserad varje gång, haha! När vi väl gick förbi där sen till nästa moment kollade han in varje svart rundningsgrej där den hade åkt. Här och här och här...

4 - Aktivitet (borde väl kallas passivitet?)
Ja, stå still i 3 minuter är väl lagom kul. Han satte sig en sväng och undrade vad vi skulle hitta på men efter 2 min tröttnade han och började käka gräs ist. De undrade om han var vegeterian på heltid.. ;)

5 - Avståndslek
Han tittade nyfiket på spöket som hoppade omkring för att sedan bara försvinna och när jag släppte honom kutade han i full fart ut för att se. Skällde några gånger först men insåg snabbt att det var en människa och svarade fint på lekinbjudan. När hon släppte och var passiv stack han stolt iväg, i tron om att han vunnit, men vände snabbt för att bjuda in henne till lek igen. Där fick han fina beröm för sitt härliga samarbete och det sättet han gjorde det på. Gullunge!!

6 - Överaskning
När dumpen flög upp hoppade han till och gav iväg 2 skall men gick direkt fram själv och insåg att det bara var en overall. Sen kutade han tillbaka dit han precis hade lekt med spöket för att kolla om hon var kvar. Ropade in honom och han var helt oberörd. Inga som helst kvarstående rädslor.

7 - Ljud
Han hoppade till och var snabbt framme med viftande svans för att kolla vad det var för kul grej som precis överaskat honom. Han klättrade tom upp i rampen.. "guuud va kuuul med kedjor!!". Inga kvarstående rädslor här heller mao.

8 - Spöken
Han kontrollerade både spökena med ett ihållande skall tills de var så nära och han blev frisläppt. Han sprang fram direkt och insåg att det var en männsika och viftade glatt på hela kropppen i väntan om att få fram henne ur lakanklädseln. Inget kvarstående alls. Bara kul!

9 och 10 - Lek och skott
Han lekta på bra tills första skottet då han stannade till för att se vart det skulle landa en fågel/dummie och svarade helt ok på leken från mig sen och klarade av att fortsätta leka när andra skottet kom. Men med mycket hjälp av mig dock. När vi sedan abar skulle stå passiva var han väldigt spänd på skotten och SÅ redo för att få ett klartecken om att sticka och hämta. Absolut ingen rädlsa men resultatte blev ju ändå en 2:a med tanke på hans reaktioner.

Han fick många fina ord av beskrivern och testledaren och ja, han kunde nog inte gjort det bättre. Vi hade en riktigt rolig dag och hade han fått chansen hade han gjort om allt igen!! Lite den inställningen han har till allt här i livet. ALLT är kul och tas med härlig energi, nyfikenhet och engagemang! Bästa lilla apan!!

Han har nu känd mentalstatus och vi är således kklara för brukset!! Nu jädrar ska vi träna för en appell! Woop!

Direkt efter MH:t lämnade jag Bagheera hos hans idol Emmy och Louie hos pappa och Madde, sedan drog vi vidare till fjällen och Lofsdalen. Många timmar i bil och även om jag längtar ihjäl mig efter hundarna så har vi det bra här! Sol och plusgrader och backen precis utanför dörren. Lovely!

Likes

Comments

I lördags hade vi vår första lydnadsträff med boxergänget. En hel förmiddag med härliga människor och hundar blev det! Vi valde att fokusera på framförgåendet och budföring och så avslutade vi alla med en plats.

Framförgåendet:
Jag har testat olika vägar för att få Bagheera att förstå detta moment men inget liksom... fastnar i hans hjärna. Men nu fick vi ett nytt tips och det fungerade så himla bra! Litef ör bra! Nu har han ett jättedriv framåt och drar alldeles för mkt MEN, jobbar vi vidare på detta vis så kommer det absolut gå att finslipa. Jag hoppas och tror på denna "strategi".

Budföring:
Ja, vi har testat att nöta liksom själva ordet och bara skicka åt ett håll osv osv osv.. Men det är som med alla andra moment med honom, han måste förstå HELA momentet innan han får ihop det i huvudet och kan utföra det. SÅ nu senaste två gångerna har jag bara nöta fram och tillbaka, fram och tillbaka där vi visar klart och tydligt att han ska in vid sidan sen tillbaka osv. Det är det som verkar fungera bäst. Bara nöta, nöta, nöta...

Platsen:
Ja, han ligger. Jag stod dock lite längre än kopplets längd och gick tillbaka ibland och belönande för att stärka att han gjorde rätt. Inga konstigheter egentligen tror jag.

Extraextra:
Efter jag hade slutbelönat platsen och alla andra stojade och stimmade testade jag att direkt gå på och köra FF. Och herre min gud, vad snyggt han gick. Inte ett enda blciksläpp och snygg position!! Vi älskar detta moment, han och jag. :D


Likes

Comments

Så fort jag började sätta igång med träningen lite smått, kom tävlingssuget tillbaka. Jag har suttit och planerat och fnulat och nu är Bagheera anmäld till en startklass och en appell. Han och jag kör ju en träningsgrupp under våren här och det ska bli så himla kul att få avsluta den med två tävlingar.

Louie, den lilla apan, ska köra sitt MH på söndag. Ska bli kul och intressant att se hans reaktioner. Sen är han också fit for fight för brukset. Ja, på papper iaf.. vi måste ju träna klart först. Kan vara en bra idé. ;)
Men han är iaf anmäld till kennelmästerskapet, som är ett WT och sen har jag två WT:n till jag tänkte anmäla honom till. Så nu är det bara tuta och köra!!

Älskar att vara igång igen!!

Likes

Comments

I söndags for vi ut till Anneli igen för lite träning. Denna gång var det linjetag och närsök som stod på schemat.

Vi fick tre olika övningar och Louie skötte sig faktiskt bra för att vara honom och på det stället. Som jag har sagt typ 20 000 gånger har han ju problem när andra jobbar och just när vi åker till Anneli blir han sådär lagom crazy och får svårt att koncentrera sig på sin uppgift, då all energi går åt till att stressa upp sig över allt annat. Vi började med en strategi för att få honom att lugna sig men det har inte hjälpt alls, snarare tvärtom. Så i början på det här året kom vi på en ny lösning och har kört på den vägen senaste gångerna och HÖR OCH HÄPNA, det går framåt!! Det hjälper!! Det är fortfarande inte helt bra, såklart, men gud så mycket bättre det är. Men iaf..

Första övningen var synliga linjetag med en person som la ut dummien och vi fick träna in själva kommandot osv. När hunden sedan var på väg tillbaka in till sin förare la personen ut en igen på samma ställe. Dvs okänd för hunden men på känd plats. Han gjorde det bra. Rakt ut och rakt in. Larvade sig med avlämningen dock, då han var asskraj att någon annan hund skulle få ta den ist. Egot själv ja...

Andra övningen var också synliga men nu la vi ut två stycken i samma övning. En la vi ut själva, gick tillbaka till utgångsstället, vände ett kvarts varv och tittade rakt fram där en person la ut en ny. Sen vände vi tillbaka och riktade upp mot den första och skickade på den. Vände om för att sedan skcikade på den andra. Lite memory. Han var helt grym här. Följde min sida fint, koncentrerade sig på sin uppgift, lyssnade och körde allt utan något knucks. "Bäst idag" enligt Anneli och det mina vänner är STORT för att vara honom. Att han för första gången kunde visa vad han faktiskt kan ist för att bara larva sig. Det får vi leva på länge.. ;)

Och till sist körde vi då närsök. Gömd minidummie på olika ställen. Bland lite stockar och buskar/ris osv. Inga konstigheter här inte. Han visade att han älskar att arbeta. Tiken innan kissade när hon hade hittat dummien (han ÄLSKAR tikkiss) och Anneli la sedan hans ca 15 cm ifrån kisset. Men han struntade totalt i kisset och fortsatte leta. Härlig arbetsmoral.

Summa sumarum då. Ja, jag kunde inte var mer än nöjd. Han skötte sig fint och visade sig från sin bättre sida och Anneli fick äntligen se att jag inte ljuger varje gång jag säger "han kan det här EGENTLIGEN, när ingen ser", haha!! Hon var mäkta imponerad över apans utveckling och nu ska vi bara fortsätta i rätt riktning!

Puss på det!!

Likes

Comments

Idag hade vi vår första träff med bruksträningsgruppen. 8 härliga ekipage som hjälpte varandra. Det var spår som stod på schemat och vi var SÅ taggade!

Bagheera fick ett skogsspår på ca 400 m. lagt av annan förare. Liggtiden, strax över timmen.

Det var en bit att gå till starterna och det var två spår till som utgick från "samma stig" som vårt. Innan oss gick en löptik sitt spår som gick förbi vår start. Bagheera var taggad redan från bilen och spårade sig hela vägen fram till start. Han sket fullständigt i att löptiken hade fortsatt rakt fram, hans spår gick ju åt vänster. Så skönt!! Och så tuffade han på hela vägen. Ett par korta tapp som han löste otroligt snyggt och metodiskt. Han är så jäkla magisk att gå bakom när han spårar så här!!

Dock hoppade han över pinnarna, som vanligt. Han är bara ute efter själva spårandet och att hitta slutpinnen. Fick tips från Kajsa som jag tror kan hjälpa oss. Så nästa spår ska jag testa att bara lägga ut slutpinnar i spåret och se om han tar dem.

Nästa träff blir på lydnadsplan. Längtar redan!!

Likes

Comments

En gammal bild på lillskiten, i brist på annat

Förra helgen hade jag och Louie en riktig Linn och Louie-helg. Vi startade lördagen med att åka ut till Anneli för att käka lite lunch, snacka goja och träna apportering. På väg hem stannade vi till i en skog och tog en riktig långprommis. Bara han och jag. Och skogen. Så fantastiskt underbart!

​​Hem och bytte om och for sedan vidare till Elin som bjöd på fantastisk middag/kväll med Italientema. Vi vart totalt fyra brudar som åt god mat, spelade spel och drack goda drinkar långt in i natten. Det skrattades och tjattrades en hel del och Louie höll låda och njöt av all uppmärksamhet. Vi sov såklart kvar och efter härlig frukost drog vi ut på en långrunda runt Kungsängen med Elin och grabbarna, innan det var dags att åka tillbaka till verkligheten. Trötta och nöjda men fyllda av massor av ny energi! Ibland är livet bra härligt!

Likes

Comments

Imorse hade Louie tid för operation men senaste dagarna har knölen/tumören blivit "finare" och är inte lika stor längre, så med lite tur är det en godartad tumör och då försvinner den av sig själv, dvs ingen operation behövs. Så, vänta och se i några dagar är det som gäller nu.

Vintersäsongen är verkligen inte min och hundarnas period. Det är hockeysäsong och med tre spelande barn är det fullt ös som gäller. Hundarna får självklart det de behöver men vi har en viloperiod från strukturerad och målinriktad träning. Vi går mest långpromenader och myser helt enkelt och lite enklare övningar för att hålla igång hjärnverksamheten. Simmar gör vi och underhåller balansträningen. Nyttigt för både kroppen och knoppen att ha en lite längre viloperiod och bara njuta av livet. Men nu är ju våren på ingång och vi har börjat sätta igång med träning igen. Sakta men säkert. Fysträning för att stärka och förbereda kropparna för det arbete de ska utföra på plan och i skog, och så lydnaden och apporteringen. Spår startar vi med nästa helg. Ska bli SÅ kul!!

Bagheera är anmäld till en träningsgrupp för boxrar i bruks, där vi varvar träffarna med spår och lydnad. Så det ska han och jag pyssla med under våren här. Mycket fokus för våran del ligger ju på att stärka gruppmomenten och störningsträna men även att få till framförgåendet någon (jädra) gång. Hoppas vi kan starta appellen till sensommaren sen, vore så kul! En liten kennelträff har vi även inbokat.

Louie ska starta wt på kennelmästerskapet i år, under valborgshelgen. Förra året var han bara en liten valpspoling som körde valplekar men i år ska han starta med de andra vuxna hundarna. Vi kommer ju såklart inte ha en chans mot dem, men vi kommer att lära oss mycket och det är de två roligaste dagarna på året, så vi längtar redan!! Innan det har vi träffar och kurser hos Anneli i de olika delarna i apporteringen. Utöver det kommer vi köra spår och lydnad/brukslydnad och lägga stabila grunder. Ett litet drömmål med honom är ju att vi ska kunna starta ett wt och en startklass till hösten. Men vi har inte bråttom, så är vi inte redo är vi inte helt enkelt.

I övrigt har Louie ett MH och röntgen inbokat också. Och vi har startat renoveringen invändigt på landet. Och satan vad fort det går nu, händer grejer hela tiden. Ja, det känns som denna vår kommer bli riktigt kul!!

Likes

Comments