Hej allihopa! Vi som har denhär bloggen heter Leia och Elvira.

Detta är våran blogg där vi kommer att lägga upp om hur det är att leva som tonåring och om vårt projekt om mobbning.

Men också vad vi gör på våran fritid och få följa med i våran vardag.

Kram Leia & Elvira<333

Vi tänkte på vad jag tycker om näthat. Nätmobbning är det många som håller på med, eftersom att man sitter bakom en skärm och skickar en text eller ord. De flesta är anonyma, så ingen kan se vem de är. Vi tycker inte att man ska ta åt sig så mycket utav näthat. Eftersom den som skriver, brukar oftast vara anonym. Det betyder att den inte kan stå upp för vad den skriver, till personer. Nätmobbning ska man inte ta personligt. För att det är väldigt många som utsätts för detta. Eftersom att det är väldigt enkelt att skicka iväg en text, till vem som helst bakom en skärm.

Det bästa du kan göra, är att prata med någon du står nära och anmäl eller blocka personen. Du kan också göra ditt konto privat, så att du själv kan bestämma vem eller vilka. Som ska få lov, att kunna skriva privat eller kommentarer till dig.

Detta utsatts folk för dagligen men ta inte åt dig det är det viktigaste. Lita alltid på dig själv.

Kram Leia & Elvira<33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte på vad som fick mig att inte tänka så mycket på mobbning sport. Om man blir mobbad på nätet och ofta sitter vid mobilen gör andra saker som att börja på en sport. Jag själv går på ridning och tycket det är jätte roligt man kan alltid testa olika sporter. Om man  inte råd att gå på någon sort så kan man alltid ut och springa eller göra egna träningar. Det hjälpte mig väldigt mycket för man måste kunna få ha roligt och kunna tänka på annat då är sport ett bra val. På sport kan man även hitta många vänner som har samma intresse och när man har vänner som alltid finns där för en så hjälper det också dig att tänka på annat. 

kram Leia<33

Likes

Comments

Hej <33

Nätmobbning har blivit heeelt för stort. Vi lever i en värld, full av hat och hot. Är det verkligen det vi vill? Är det de som vi vill lägga våran tid på? Att hata på folk, för att vi alla är olika. Det är inte okej! Hur kul hade det varit om vi såg likadana ut? Samma humor? Samma kunskaper? Samma religion? Samma ursprung? Är det verkligen rätt att folk ska behöva skada sig eller ta sitt liv på grund av det? Jag förstår verkligen inte vad som händer i särskilt ungdomars vardag. Ska vi verkligen behöva vakna upp med en klump i magen. Av att veta vad som kommer hända på skolan. Man vet att de där orden och slagen kommer att komma... Man vill verkligen inte till skolan. Bara för att det finns vissa som inte förstår att vi är olika. Ska det verkligen vara så? Att folk ska behöva känna sig kränkta på grund av ex. kön, religion, ålder, ursprung m.m. Asså ärligt talat, det är helt sjukt ju! Tänker hatarna inte på konsekvenserna av det ni gör eller?! Folk skadar sig. Folk tar sina liv. Folk gråter sig till sömns. Folk trycker ned sig själva av allt skit de fått/får höra. Bara för att ni inte bryr er. Bara för att ni inte har hjärta att förstå, att ni skadar folk. Tycker ni att det är roligt eller? Vill ni att andra ska må dåligt, för att ni inte tänker er för? Det är inte okej någonstans.

Ett exempel på en sida som man inte ska ha med att göra är ex. Ask.se. Det är där som de flesta blir utsatta för näthat. Många har tagit sina liv, för att folk har sätt deras profil och börjat mobba och hota dem. Det kan bero på att dem inte vet att det skadar andra, att de kanske mår dåligt själv. Men också att dem inte har hjärta. Hjärta att tänka på hur andra mår av det du gör och skriver till dem på sociala medier. Snälla ni hatare, tänk på vad ni skriver. Ni tar andras liv och får dem till att inte ha självförtroende och självkänsla. Tycker ni att det är roligt eller? Det kommer inte att sluta bra för er hatare om ni fortsätter!!

Jag ber er alla andra som har hjärta, att lägga 5 sekunder av ditt liv. Till att anmäla hatande kommentarer och skriva kärlek till de som blir utsatta för nätmobbning. Det kommer att hjälpa sååå himla bra, för både dig och den som blir utsatt för nätmobbning.

Kram Elvira & Leia<3333

Likes

Comments

Hej!

Det är väldigt viktigt att be om hjälp om man blir mobbad.

Det finns alltid någon som kan hjälpa dig. Man kan fråga en lärare, sin förälder eller en kompis. om någon mobbar dig på nätet fråga om hjälp, anmäl kontot eller blocka personen så att inte hen kan skriva mer till dig. Fortsätter andra att mobba dig och det bara blir mer och mer så se till att det slutar och anmäl det till polisen eller kontakta mobbarnas föräldrar för ingen förkänar att blir mobbad!!

kram Leia<33

Likes

Comments

Hej!

I denna texten tänkte jag prata om hur känslor och tankar kan ändars men också hur man är om person kan ändras om man blir mobbad.

Tankar: Det som kan förändras med ens tankar när man blir/blivit mobbad är att man kan mycket lättare se att andra mår dåligt. För då vet man själv hur det känns att må dåligt och hur man bär sig åt i skolan men också hemma. Att kunna se det kan vara väldigt bra. För då kan man hjälpa personen på ett sätt som ingen annan kan. Det kan hjälpa den andra personen väldigt mycket. Att få veta att det är fler än en själv som blir mobbade, att man inte är ensam om att känna sig annorlunda och att inte bara ha konstiga tankar.

Känslor: Ens känslor förändras jättemycket efter att man blivit mobbad. Man tar inte åt sig lika mycket men blir fortfarande väldigt sårad av att få höra elaka kommentarer. Men man tar inte åt sig lika mycket. För det som man fått höra innan sitter som sår. Och när man får höra nya saker så sätter sig orden eller slagen bara sig i såren och gömmer sig där. 

Person: Om man blivit mobbad så ändras man väldigt mycket som person. Man är mer känslosam, kan sätta sig i andras sitser men också att man tänker mycket mer på hur andra mår. Om man blir mobbad så ska man enkelt kunna säga det. För det är ingenting att skämmas över. Utan det är mobaren som borde skämmas över hur den beter sig. 

Hoppas ni förstod vad jag menade med denna texten, så kommer det nog en ny imorgon.

Kram Elvira<33

Likes

Comments

Hej!

Väldigt ofta har de som mobbar problem med sin självkänsla många som mobbar kan t.ex. ha det dåligt hemma. Kanske är mobbaren rädd att själv inte passa in? En del som känner sig osäkra tror att de blir säkrare om de får någon annan att känna sig osäker.

Det är vanligt att de som mobbar har svårt att förstå vad de själva gör, och svårt att förstå hur den andra upplever det.

Ibland finns det inte tillräckligt många vuxna bland eleverna, och ingen som kan se vad som pågår. och något som ni som är utsatta måste tänka på är att kunna säga till en vuxen eller en kompis som kan hjälpa dig du måste säga ifrån ingen ska få behandla andra illa.

om du är utsatt för mobbning är det viktigt att du kämpar man ska aldrig ge upp. Se till att man har någon och prata med. du måste tänka på varför du har kämpat igenom allt och fortsätta med det.

kram Leia<333Likes

Comments

Ibland är du säker på att någon är mobbad, för att du själv har sett det. Men ibland är det svårare att veta. Det finns några saker som kan vara tecken på att någon blir mobbad. Till exempel:

  • Personen drar sig undan från andra och ofta är ensam.
  • Hen verkar ofta arg eller ledsen.
  • Hen vill inte gå till skolan eller jobbet.

Andra tecken på mobbning kan vara att personen alltid blir vald sist på idrotten eller inte har någon att vara med på rasterna.

Det går inte att veta säkert hur någon annan mår. Om du misstänker att någon mår dåligt, kan du försöka hjälpa personen. Det finns alltid något du kan göra för att vara ett stöd.


kram Leia<33


Likes

Comments

Hej!

Vi tänkte börja med ett nytt projekt på denna bloggen. Vi ska börja med ett projekt som ska heta "Emot mobbning!". Detta kommer vi att hålla på med ett tag ungefär 2-3 månader. Under denna tiden så kommer vi att lägga upp bilder med texter där vi förklarar hur jobbigt det är, om vad vi varit med om. Men också komma med tips till andra som blir mobbade om hur man kommer igenom det. Och hur man kan hjälpa personer i sin omgivning att ta sig ifrån allt hat, kränkning och hot.

Vi hoppas att ni kommer att tycka om detta projektet, för detta är en väldigt hemsk sak som kommer att tas upp. Men det behövs, för mobbningen har blivit förstor och måste göras något åt, av alla oss barn.

Kram Elvira<333

Likes

Comments

Hej allihopa och vällkomna till vår blogg vi är två tjejer på 13 år och vi vill hjälpa folk som är utsatta för mobbning och även tycker vi om att blogga vi kommer att vara aktiva här så mycket vi kan då vi kommer prata om mobbning och vårat liv vi båda hade blivit mobbade och därför vet vi hur det är och det är därför vi vill komma med råd till folk som känner någon som är mobbad eller själv blir mobbad så hoppas att ni kommer att ta nytta utan vår blogg


Kram Leia & Elvira tillsammans klarar vi allt

Likes

Comments