View tracker

Testade nyss att slänga ihop ett recept på pizza och det blev sjukt gott 😍 till och med min kritiska pojkvän älskade det!

1 och en halv dl mandelmjöl

1 dl pofiber

3 ägg

1 och en halv tesked bakpulver

2 och en halv dl riven ost

En nypa salt

Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda allt och låt stå ca 5 min.
Platta ut degen på en bakpappersklädd plåt.
Förgrädda ca 10 min.
Lägg sedan på det pålägg du vill ha och grädda ca 10 min till.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hade sån sjuk pms igår, så jag slängde ihop en snabb micro-kaka! Den blev såå himla god 😍

Ingredienser:

Några hallon

2 msk kokosmjöl

1 ägg

0,5 tsk bakpulver

2-3 krm vaniljpulver

2 tsk sötströ (jag gjorde utan)

25 g smält smör

Blanda allt i en liten skål eller mugg.
Kör på hög effekt i micron mellan 30-50 sekunder. När kakan börjar resa sig är den klar. Håll koll hela tiden!
Servera med vispad grädde 👌

Likes

Comments

View tracker

Alltså, grönkålschips! Mitt absoluta favoritsnacks just nu 😍 jag rekommenderar verkligen att testa det här!

Ingredienser:

1 knippe grönkål

Liten skvätt olja, jag kör på olivolja, men det är en smaksak!

Havssalt, eller något annat salt om man föredrar det.

Valfri annan krydda. Tex, chiliflakes, örtsalt, vitlökspulver osv! Bara att testa sig fram

Tvätta av kålen och torka den ordentligt.
Ta bort den hårda stjälken och bryt kålen i lagom stora bitar.
Lägg i en bunke och blanda med oljan, salt och kryddor.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kålen på en plåt med papper på.
Grädda i ugnen mellan 5-10 min. Håll koll, för det bränns lätt!
Sen är det bara att njuta av detta magiskt goda snackset 😍

Likes

Comments

Testade att baka kesobröd igår och det blev godare än jag förväntade mig! Mina bröd blev lite för platta dock, så jag lånade en bild 😅 receptet jag använde hittade jag här: http://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/kesobrod-med-solrosfron/

Ingredienser:

125 g keso

3 ägg

4 msk mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 msk olivolja

1 nypa salt

2 msk solrosfrön

2 msk blå vallmofrön

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser förutom vallmofröna.
Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke.
Blanda ner mjölblandningen i ägg och kesovispet,samt olivoljan och rör om så allt blandar sig.
Lägg upp degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en fyrkant, cirka 20x20 cm stor.
Strössla vallmofrön över och ställ in i ugnen 12-15 minuter beroende på ugn. (I min ugn tog det 19 minuter)
När brödet har en vacker färg och har stelnat till är det klart. Ta ut det och låt svalna innan du skär upp det i passande bitar.

Likes

Comments

Blev sjukt sugen på choklad med krossade nötter, så testade att göra egen! Såå gott 😍

Ingredienser:

100 g sockerfri mjölkchoklad
Eller
100 g mörk choklad (minst 70% kakao)

1-2 nävar hasselnötter

2 krm vaniljpulver

Hacka hasselnötterna i lagom små bitar.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner vaniljpulver.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ut den smälta chokladen på. Smeta ut det med en sked så att det blir tunt.
Strössla över hasselnötterna och ställ i kylen en stund.
Bryt sedan kakan i små bitar och förvara i en burk i kylen

Försvinnande gott 😍 det blir säkert lika gott med tex krossade salta mandlar eller andra nötter!

Likes

Comments

En av mina favoriträtter är tomatsoppa! Äter det nästan varje vecka 😁 går att variera väldigt mycket med olika kryddor osv!

Ca 2-3 portioner

1 burk krossade tomater

En halv gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 dl grädde

1 dl créme fraiche

Salt och peppar

Parmesanost eller annan valfri ost

Stek löken och pressad vitlök en liten stund i botten av en kastrull. Tillsätt sedan tomater, grädde och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 10-15 min. Mixa sopan slät med stavmixer. Servera med en klick créme fraiche och riven ost.

Sååå gott!


Likes

Comments

Dessa chokladbollar gjorde jag i helgen, utan sötningsmedel och dom blev sjukt goda 😍 receptet kommer från Tjockkocken.se
Kolla gärna in hennes blogg för med bra lchf-recept!

Chokladbollar ca 15 större och 20 små

Ingredienser:
100 g rumstempererat smör

2 msk grädde

2 dl kokosflingor + lite att rulla bollarna i

1 dl mandelmjöl

Ca 0,5 tsk vaniljpulver

Ca 1 och en halv matsked kakao

3 tsk starkt kaffe

0,5 dl sötströ (jag gjorde utan)

Blanda alla ingredienser för han i en bunke. Blir den alldeles för kletig så tillsätt lite extra kokos eller mandelmjöl. Rulla till lagom stora bollar, rulla i kokos och ställ i kylen minst 30 min.

Likes

Comments

Gjorde även rulltårta i helgen 👌 sjukt god! Receptet kommer från bakervsrunner.com 😄 ändrade sötningen även här!

Ca 28 bitar

Botten:
4 ägg
3-4 msk sötströ
4 msk Kokosmjöl
2 msk kakao
1 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Smörkräm:
250g osaltat smör, rumstemperatur
0,5 dl sötströ
1 äggula, rumstemperatur
¾ tsk vaniljpulver

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Vispa ägg och sötning ljust och luftigt, några minuter.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten. Vänd ned dem i äggsmeten. Vänd om tills smeten är väl blandad och börjar bli något tjockare, ungefär en halv minut.
Sprid ut smeten i ett tunt lager på bakplåten. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 minuter, håll koll hela tiden! Den ska bli precis färdig. Om man övergräddar den blir den lätt väldigt hård i kylen sedan.
Ta ut botten ur ugnen. Lägg ut ett bakplåtspapper på en bänk eller annan plan yta. Stjälp försiktigt upp botten på bakplåtpapperet med ovansidan nedåt. Ta försiktigt loss bakplåtspapperet som användes i ugnen. Låt svalna under kökshandduk medan du gör fyllningen.

Smörkräm:
Kör smöret mjukt i matberedare. Tilsätt sötströ och vaniljpulver lite i taget, tills du nått den smak och söthet du önskar. (Om du inte har en matberedare går det bra att använda elvisp istället, men då bör du sikta ned Sukrin melis i smöret.)
Tillsätt äggulan och kör tills smörkrämen är slät.

Montering:
Skär av den ena långsidan på den avsvalnade botten. Bred smörkrämen i ett tunt lager på botten. Börja försiktigt att rulla ihop rulltårtan från långsidan som du skar av.
Dela rulltårtan i två delar och vira in i plastfolie. Låt ligga i kylen tills smörkrämen stelnat, ca 20 minuter.
Skär upp i bitar och servera.

Likes

Comments

Dessa chokladbiskvier är verkligen gudomligt goda 😍 därför bakar jag dom väldigt sällan! Lätt hänt att man föräter sig på dom. Men jag fyllde år i helgen, så då var jag tvungen 👌 receptet kommer från boken Sött och annat gott, men jag har bytt ut sötningen!

Ca 20 st
Botten:
3 dl mandelmjöl
3 msk grädde
3-4 msk sötströ
3 äggvitor (jag körde med äggersättning)

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 tsk kakao
3-5 msk sötströ
1 tsk vaniljpulver
2 äggulor

Ca 70 g mörk choklad att doppa i

Sätt ugnen på 175 grader och ställ fram smöret.

Vispa ihop mandelmjöl, äggvita, grädde och sötströ.

Klicka ut i lagom stora kulor på en pappersklädd plåt och platta till dom lite. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna och vänd bottnarna upp och ner.

Rör samman mjukt smör med kakao, sötströ, vaniljpulver och äggulor till en jämn smörkräm. Bred krämen på kakorna. Ställ i kylen minst 1 timme så att smörkrämen stelnar ordentligt. Smält chokladen i micron eller i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Förvara i kylen

Likes

Comments

Igår var det din begravning. Nu är allt på riktigt och du finns inte längre kvar hos oss. Varför skulle det här behöva hända för? Jag hoppas du såg hur många det faktiskt var på begravningen och jag hoppas du förstår hur älskad du var och är! Vi har så många minnen ihop och jag kommer för evigt tänka på dig och dom. Du var en speciell person och jag kommer aldrig träffa någon som dig igen under min livstid. Du var en av mina bästa vänner och min första kärlek. Jag kommer aldrig glömma dig och våra stunder! Tack för att jag fick vara din vän/flickvän
Vila i frid, världens bästa Thommie ❤️

Likes

Comments