Klockan 10 ska Louis på återbesök till ögonspecialisten. Han har skelat lite på höger öga sedan han föddes, så nu håller de på att ta reda på varför han gör det och vad man kan göra åt det. Han skelar inte helatiden, utan när han blir trött eller tänker. Piratlappen har han på det normala ögat ett par timmar om dagen, så håller tummarna för att det går åt rätt håll!

Jag har preppat med en liten premie, eftersom jag måste droppa ögondroppar 2 x 2 gånger i varje öga, så att pupillerna vidgas lagom till undersökningen. Känner på mig att vår busige lille kille inte kommer att vara så samarbetsvillig...


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Söndagsfolket! Har ni haft en fin dag?

Vi kom hem från eftermiddagsgrill hos vänner som bor ett stenkast härifrån för en stund sedan. Supergott och jättetrevligt! Barnen fick leka av sig ordentligt, så de störtade i säng på under 10 minuter när vi kom hem.


Våra grannar hade trädgårdsfest som slutade framåt gryningen imorse. Självklart ska de få ha fest, men ogillar skarpt att mötas av en nerkissad entré och en hög av sopor i vår trädgård när vi vaknade idag. Vi städade själva bort allting, men var ju givetvis tvugna att påpeka det. När vi kom hem grillningen så stod det en blomma utanför huset. Känns lite bättre nu i alla fall!

Nu ska det preppas matboxar för morgondagen i vanlig ordning och därefter ska Johan och jag lägga fötterna i kors med Johan på soffbordet.

Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Vi åkte till Tryvann Klatrepark igår med family T. Hugo och Vilhelmina + deras pappor klättrade den stora banan, medan Louis och Dagmar tog den lilla banan. Småttingarna Carla och Edvard satt mest och chillade med varsin äppelbit. Ja, en stund i alla fall. Sedan skulle de också klättra. Lättare sagt än gjort...

Har ni möjlighet så åk dit, väldigt värt ett besök!


Likes

Comments

Kvällens middag blev hemmagjord pizza och vi åt den självklart ute i kvällssolen. Nom nom. Det gäller att passa på innan vädret bestämmer sig för att bli kallt och ruggigt igen!

Carla har plötsligt blivit omöjlig att lägga på kvällarna sedan en vecka tillbaka. Temperaturen blir klibbigt hög i hennes lilla rum, så hon fick komma upp en liten stund för att kyla ner sig. Mysigt med lite egentid med bara lillskruttan!

Nu sussar hon i alla fall sött och jag har en plan om att själv hoppa i säng lite tidigare än vanligt. Grannarna har trädgårdsfest, så får väl se hur det blir med det...!


Likes

Comments

Trött mamma, men strålande sol och glada barn! Vad mer kan man begära?

Nu ska vi strax hoppa in i bilen och bege oss upp till en klätterpark som ligger i skidbackarna. Vi var där förra året också, och det fick två tummar upp av barnen.


Ha en fantastisk dag!

Likes

Comments

Denna lilla fröken har fyllt 2 år idag. Sång, pussar och paket. Temat för presenterna var tjejiga och rosa. Som jag älskar dig Carla!

Solen gassar fortfarande, grillen är tänd och nu blir det en Aperol.


Ha en härlig kväll!

Likes

Comments

Grattis på födelsedagen älskade lilla Carla!

Jag har aldrig skrivit någon förlossningsberättelse till varken Hugo, Louis eller Carla, men here we go!

BF var den 17 juni 2015, men kände redan runt den 20 maj att kroppen förändrades och att det nog var på gång snart. Vi hade planerat att åka till vänner i Fjällbacka över pingsthelgen, men hade inte lust att riskera att vara långt från ett sjukhus om förlossningen skulle starta där, så det blev en dagstur på lördagen. Söndagen gick och måndagen likaså. Släckte lampan vid midnatt natten till tisdagen den 26 maj, men fick bara sova 1,5 timmar innan värkarna började. Det var regelbundna direkt och kom var 3e minut. Eftersom detta var tredje förlossningen på mindre än tre år, och förlossningen innan var en störtförlossning, så hade min barnmorska sagt åt mig att ringa sjukhuset direkt. Det gjorde inte alls ont, så det kändes konstigt att åka in, men barnmorskan på förlossningen propsade absolut på det trots att de hade fullt på sjukhuset. Väl inne blev jag undersökt och fick absolut inte åka hem, men eftersom det inte fanns något rum ledigt och jag var i fin form, så bestämde vi oss för att gå en tur i regnet. Klockan var väl runt 05 då och det var ingen direkt sommarvärme, men vi hade i alla fall ett litet paraply som vi delade på. Skickade mail till min chef och sa att jag inte kommer in på jobbet idag, och instruerade henne vad hon skulle göra med de leverantörerna som skulle komma på möte samma dag.


Runt klockan 07 fick vi äntligen ett rum! Värkarna var fortfarande lika regelbundna, men gjorde inte ont. Skickade hem Johan för att hämta lite saker, eftersom det kändes som att det skulle ta evigheter innan det satte igång. Barnmorskan såg lite tvekande ut, men det var ju trots allt jag som skulle föda och inte Johan. Det blev vaktskifte och Johan kom tillbaka.


Blev undersökt igen och barnmorskan frågade om jag ville att kroppen skulle sköta förloppet i lugn och ro, eller om hon skulle ta vattnet. Inte så svårt beslut eftersom jag knappt hade sovit någonting och jag var mer än redo att föda. 10:45 tog de vattnet och inget hände. Ställde mig upp vid 10 och JISSES så SABLANS ont det gjorde då. La mig i sängen igen och bad Johan ringa på barnmorskan. De kom inrusande på studs och eftersom hon tyckte jag hade full kontroll och dessutom hade fött två gånger innan, så frågade hon om jag ville dra ut bebisen själv! 11:15 låg Carla på mitt bröst. 3820 gram, 51,5 cm lång och 22 dagar före bf.

Världens finaste lilla flicka!


Vi åt lunch och Johan hämtade pojkarna så att de fick hälsa på lillasyster för första gången. Hugo som en månad senare skulle fylla 3 år tyckte det var jättespännande, men Louis som då var 18 månader tyckte att telefonen på rummet var mer intressant att leka med. Johan åkte hem med pojkarna, och kvar var jag på sjukhuset med vår lilla dotter.


Tråkigt att vara själv, så på kvällen fick vi finbesök av Sara!


Likes

Comments

Blir glad av att bara titta ner på mina fossingar. Så fina! Tack systeryster!

Vintergarderoben när det gäller både skor och kläder känns ju bara så tråkig när man tittar på de här godingarna. Älskar sommaren och alla färger som känns så självklara!


Nu vankas det dinner and drinks med goda vänner.

Ha en härlig kväll!

Likes

Comments

...min man. Hade han inte varit läkare, så hade han definitivt varit trädgårdsmätare eller bonde. Han pysslar om sina nya hortensior som sina egna barn! Bättre kvällsaktivitet att fixa i trädgården än att dega i soffan i alla fall.

Nu. Gymmet. YAY!


Likes

Comments

Hur skönt är det inte att ha fredag mitt i veckan? Älskar maj! Älskar att jobba också, men nu när vädret äntligen blivit lite bättre är det ju helt fantastiskt att få vara ledig några extra dagar.

Trots att vi går upp i gryningen, så blir man ju inte annat än glad när man ser detta utanför huset. Havet slår i och för sig utsikten över Holmenkollen, men gillart!


Tror vi måste installera en biltvätt hemma som vi kan köra in barnen i när de kommer hem från barnehagen. Svårt att fånga på bild, men de är såååå smutsiga från topp till tå och ända in i öronen!


Likes

Comments

Tittel