Header

Reklame for Momondo

På Momondo finder du de bedste og billigste flybilletter.

Se her!

Der er intet værre end at betale overpris på en flybillet, hvis du kunne have fundet et andet alternativ. Jeg bruger altid Momondo til at finde mine billetter, da Momondo finder alle de billigste billetter til med den hurtigste flyvetid. Det er altså super smart, og sparer en for en masse stress. Der kan også bookes bil og hotel på siden, så du kan have det hele samlet på et sted. Der kan også findes pakkerejser og afbudsrejser, hvis du vil have at din tur er planlagt. Der er altså noget for enhver smag, om du er backpacker eller skal på charterrejse. Du kan også downloade deres super smarte app, så du altid har Momondo lige ved hånden.

Jeg har i hvert fald fundet super billige billetter til Sydafrika og videre rundt i Afrika, så jeg er forberedt til når jeg skal afsted. Jeg har gemt dem under mine favoritter, som man kan når du har oprettet en bruger derind. På den måde kan jeg altid finde tilbage til de billetter jeg har kigget på.


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Én uge er gået, og det er gået alt for hurtigt. Jeg kan endnu en gang sige at Mallorca er et fantastisk sted, og nok et af det smukkeste steder i Europa.

Jeg mener, se lige det turkis blå vand! Det er helt utroligt flot, og ikke mindst varmt. Der har været rimelig høje bølger de første par dage, som min far og jeg var ude og svømme i - hvilket var helt utroligt sjovt.

Det er i hvert fald slet ikke sidste gang vi er i Alcudia, og det bedste er jo det kun tager omkring tre timer at flyve hertil fra København.

Nu skal den sidste aften bare nydes, inden hverdagen for mit vedkommende starter igen. Jeg kunne virkelig mærke på mig selv, at jeg havde brug for at komme væk, få noget varme og se noget andet.Jeg kan helt klart anbefale Alcudia, da det er super børnevenligt, og vi havde jo min søster på 8 år med.

Der er også mulighed for at være kulturel, og tage ind til den gamle, hvis man gider det. Ellers ligger Alcudia kun 50 minutter væk fra Palma, som er "hovedstaden" her på Mallorca. Så hvis man er til shopping, synes jeg man skal tage derind (taler af erfaring!!)

Likes

Comments

Nu er jeg nået den alder, hvor livet spidser til, og jeg skal vælge.. Egentlig skulle jeg jo have søgt uddannelse inden d 5 Juli - men jeg valgte et sabbatår mere. Jeg kan ret godt lide det her sabbatårs-liv, fordi det giver en mulighed for at få noget erhvervserfaring, og prøve forskellige arbejdsopgaver af, hvis det er det man vil. Jeg har arbejdet i lufthavnen i næsten to år - af to omgange, da jeg tog til Afrika i Maj 2015 efter at være droppet ud af gymnasiet - ooopps i said it, dette lidt tabubelagte emne, som man ikke snakker om.

Jeg skulle blive student sommeren 2016, men det blev jeg også. Jeg valgte bare at gøre det anerledes - en måde som passede mig perfekt. Gymnasiet var det mest demotiverende nogensinde, og jeg vidste der skulle gøres noget drastisk, for at genvinde min motivation. Jeg valgte derfor at rejse omkring fem måneder efter jeg droppede ud. Bedste beslutning nogensinde!!

I denne verden vi lever i nu, hvor de sociale medier og nettet dominerer og spiller sådan en stor rolle, som det gør, så åbnede en hel ny mulighed for mig. Jeg tog en HF på et fjernstudie. Dvs at jeg læste online da jeg var i Afrika, og tog mine eksaminer, da jeg kom hjem. Det blev nærmest en fest at gå i skole, for jeg kunne studere når JEG ville i hvilket som helst land - og det elskede jeg. Selvfølgelig var der et par deadlines som skulle overholdes, men jeg formåede altså at tage en hel HF på ét år. Jeg havde afsluttet nogle fag på STX, så dem behøvede jeg ikke at tage igen. Jeg fandt en selvdisciplin og motivation frem, som jeg ikke anede at jeg var i besiddelse af. Oveni at få en studentereksamen, så fik jeg også en ekstrem lærerig oplevelse, som ændrede mig som menneske, og hele min tankegang..

For uddannelse er virkelig vigtigt - og vi er så priviligerede at leve i Danmark, hvor der er frit valg. Vil du tage en bachelor, kandidat eller ph.d - jamen så go ahead. Det står dig frit for, og det er fantastisk. I Sydafrika troede de ikke på alle de muligheder som vi har i Danmark. Vi er virkelig blessed, og det skal vi værne om.

Men når det er sagt, så har vi ikke altså ikke så travlt. Jeg har da selv en idé om hvad jeg gerne vil, men jeg behøver tid, før jeg vil slå mig ned og studere. Jeg har brug for at se verden igen, og få mere personlig erfaring med i bagagen.

Jeg tror stadig på at det med at rejse og se verden, er den bedste uddannelse du kan få - og til tider er det altså en nødvendighed at komme ud af sin comfort zone, og mærke livet lidt.

Likes

Comments

Reklame for Sunweb

Jeg sidder i skrivende stund på vores terrasse i den ferie-lejlighed som vi er hernede i. Jeg elsker Spanien, og jeg tror det er min femte eller sjette gang på Mallorca. Jeg har været i Spanien mange gange efterhånden, og Mallorca vil klart være min favorit - men der er nu også dejligt på Cran Canaria og på Costa Del sol. Der er bare en hel særlig stemning hernede, og jeg synes det er så dejligt at man kan flyve tre timer, og så være nede i sol, varme og sommer. Det er jo også helt perfekt for børnefamilier, da det er sådan en kort flyvetur.

Hvis du/i overvejer at tage på sommerferie, og stadig overvejer hvor i skal tage hen.. Så vil jeg helt klart foreslå Alcudia på Mallorca. Vejret er fantastisk, og der er mange muligheder i forhold til om det skal være ren afslapning, børnevenligt eller om i skal ud og opleve ting. I kan lige nu komme afsted for omkring 4500 pr person ved at klikke her.

Likes

Comments

Nu er jeg endelig landet i Spanien, sammen med min familie. Vi er på Mallorca tæt på Alcudia i en lille by, som hedder Muro. Her er så varmt, dejligt og smukt.

Det var en rimelig kort flyvetur, men vi skulle allerede flyve kl 8 i morges, og jeg havde kun sovet to timer om natten, som jeg er rimelig træt lige nu.

Jeg tænkte bare at en lille opdatering ville være på sin plads, og i morgen skal vi bare bade og sole hele dagen. Skal virkelig have gjort noget ved min tan, eller mangel på samme.

Vi fik udforsket stranden i dag, og det var så lækkert. Vandet var varmt, og helt blåt. Overvejer at stå tidligt op imorgen, og tag en svømmetur.

Jeg kan kun sige at livet er godt pt, og jeg kan ikke klage.

Likes

Comments

Lige nu er kl 19, og jeg sidder pt i mørke. Solen går ned kl 18, fordi det er vinter her i Sydafrika, men ikke nok med det, så går alt strømmen også hele tiden... Og gæt hvad der lige skete? Strømmen gik igen, igen, igen. This is so Africa! De kalder det load-shedding, og det er åbenbart fuldstændig normalt. Helt ærligt, så kan jeg ikke huske hvornår, jeg sidst oplevede et strømsvigt i Danmark.

De sker stortset hver dag, og så går strømmen to timer overalt i Sydafrika. Historien går på at det er fordi, at Sydafrika solgte en masse energi år tilbage til Zimbabwe, men Sydafrika er kommet i rivende udvikling, så nu er der ikke nok energi til alle. Super fantastisk og helt vildt praktisk (ironi kan forekomme) Så man skal altid lige tage højde for at nu kan det jo være strømmen går, hvis man vil lave mad, oplade sin telefon osv. Okay jeg lovede jeg ikke ville brokke mig over mine småproblemer. Det er heldigvis (!!!) kun to timer ad gangen. Jeg er bare taknemmelig over at jeg har tag over hovedet, og ikke bor i en pap-kasse - så jeg tror nok, at jeg overlever dette fantastiske fænomen load-shedding!

Udover dette har jeg fået en ordentlig omgang influenza, selvom jeg faktisk troede at jeg var ved at blive rask. Nu er det altså tredje gang, at jeg har influenza i min tid her i Sydafrika. Er nu meget glad for at min mor gav mig diverse midler med til at bekæmpe noget så deeeeejligt som influenza (tak mor, du har altid ret) - så nu vil jeg prøve at få noget søvn, og krydse fingre for jeg er rask nok til at komme på arbejde imorgen.

Likes

Comments

Jeg fandt lige disse videoer i gemmerne af søde Kevin, som var vildt god til at danse. Neeeej hvor jeg bare savner Afrika af hele mit hjerte. Jeg fik helt tårer i mine øjne, da jeg genså disse videoer, og en masse minder kom til mig. Jeg blev endnu en gang bare bekræftet i at jeg skal tilbage asap. Jeg savner dig mere end noget andet, Afrika.

Likes

Comments

Om tre ugers tid tager jeg til Mallorca med min familie. Vi skal bo i Alcudia, og det bliver så rart at komme lidt væk. Jeg elsker Spanien, og jeg var der så sent som i november, hvor jeg var på en forlænget weekend i Barcelona.

Denne her ferie vi skal på bliver fuldstændig afslapning, og det ser jeg frem til. Vi skal bo på dette hotel - og det er virkelig lækkert at de er så tæt på vandet. Det bliver så godt at tilbringe noget tid med familien, da jeg arbejder rigtig meget i øjeblikket, da jeg jo skal rejse i slutningen af året.

Jeg har været på Mallorca et par gange før, men det er mange år siden. Så det bliver godt at komme afsted igen, og opleve det. Jeg overvejer at lave en rejse guide dertil, når jeg er hjemvendt.

Likes

Comments

Nu tænkte jeg at det var oplagt med en Cape Town guide, eftersom jeg brugte over et halvt år i denne fantastiske del af Afrika. Inden jeg tog afsted manglede jeg virkelig en guide, og derfor tænkte jeg at det kunne være nyttigt, hvis én af jer nu sidder og overvejer at tage dertil. Der er i hvert fald nogle ret væsentlige ting, som er gode at vide på forhånd.

Jeg fløj med Emirates fra København via Dubai. Tror en tur/retur kostede mig 5000kr, men det kan nok gøres lidt billigere - ved at Turkish Airlines og flyver dertil til en rimelig pris. For at kunne rejse ind i Sydafrika skal du have en gyldig returbillet, og du får automatisk visum på 90 dage. Jeg valgte dog at forlænge mit visum da jeg var dernede, og det kostede mig omkring 1800 kr + den spildte returbillet. But it was worth it, sooo... Men næste gang jeg skal afsted flyver jeg ikke direkte, da det var for hårdt - det tog trods alt 22 timer - så næste gang bliver det med en overnatning eller to i Dubai. Jeg fandt mine billetter på momondo - men tror faktisk der en lidt penge at spare ved at booke direkte på flyselskabets hjemmeside, hvis du nu allerede har et selskab du foretrækker.

Jeg synes virkelig det var svært at finde rundt i hvor man skulle bo, da Sydafrika ikke er et sikkert land som Danmark overhovedet. Jeg fandt hurtigt ud af at man skulle holde sig langt væk fra steder som Nyanga, Langa, Khayelitsha, Mitchells Plain, Grassy park osv. Det er de største townships i Cape Town, og dem skal man ikke krydse alene. Jeg boede i Milnerton og Blouberg området som lægger nord for Cape Town city center - og det sted kan jeg helt sikkert anbefale. Man kunne tage bussen til centrum af Cape Town uden at krydse en township, og det tog ca 20 minutter. Udover det er det et super lækkert sted med dejlige strande, promenader, shopping centre osv. Jeg boede i et helt almindeligt villakvarter - hvor der boede flest hvide mennesker. Hvis man ønsker at bo på hostel kan jeg anbefale Saltycrax i Blouberg. Det er vældigt sikkert og der en god atmosfære - og så er det tæt på vandet.

De fleste veje er okay at køre på, så man kunne helt sikkert godt leje en bil - HVIS man tager sine forbehold. Der er en del hijacks af biler, og så holder man ikke for rødt om natten, eller efter mørkets frembrud. Man kører, hvis der er fri bane. Man kan sagtens tage bussen nogle steder, hvis du ikke kommer i nærheden af de forskellige townships, og tager myCity, som er det de "sikre" busser hedder. Du må aldrig bruge Golden Arrow busserne, da der er stor mulighed for at blive overfaldet, hvis du er hvid. For at bruge myCity skal du have et buskort, og det fylder du så op alt efter hvor meget du kører. Det var ekstremt billigt. Tror jeg fyldte 150 kr på det om måneden, og så kunne jeg køre ret meget. Udover det så brugte jeg Uber hele tiden - det var virkelig ekstremt billigt. Det var også den sikreste måde at komme rundt på. Jeg følte mig så utryg hvis jeg kørte med taxa, og man hørte mange grimme historier - så det vil jeg bestemt ikke benytte mig af. Et lille tip - hvis du kører med en uber chauffør og du føler dig tryg, så få hans nummer, for så kan du altid køre med ham. Til sidst brugte jeg de samme tre chauffører, og så er det også en god måde at få bekendtskaber på!

Lad for guds skyld være med at tage ud og udforske de foreskellige townships - hverken på egen hånd eller på en af de forskellige ture man kan komme på. Det er bestemt ikke en seværdighed, men altså der hvor folk bor, og de har ikke lyst til at blive udstillet. Det er helt fint at færdes derude, hvis du har et formål. Mit formål var at jeg arbejdede derude, og de vidste jeg gjorde en forskel - så mig ville de aldrig gøre noget ved. Men det er god skik at droppe township turen, og ikke udfordre din egen skæbne. Misforstå mig ikke, jeg mødte nogle fantastiske mennesker i den township som jeg tilbragte meget tid i - men jeg forstår egentlig godt de ikke vil være til offentlig skue.

Du skal prøve den Sydafrikanske vedkoek, som er en donut stoppet med pommes og så kan man også få kylling i. Tror jeg gav 3 kr for en, og de kan købes i de forskellige små gadekøkkener, som findes rundt om i de Sydafrikanske townships. Generelt spiser man ret godt i Sydafrika - og det er billigt at gå ud og spise. Man spiser hovedsagligt kød og bønner - men det er også muligt at finde gode sushi steder - bla i Lagoon beach findes der et rigtig godt sted. Der findes også mange gode restauranter ved Waterfront, men det er dog lidt i den dyre i forhold til andre steder i Cape town - men stadig billigt!

... Platbos reforest fest er noget som skal opleves! Du kan læse mere lige her. Det var virkelig godt. Det var en festival tæt på Hermanus, som er fire timers kørsel fra Cape Town. Vi brugte en weekend på at plante træer, og bare være i et med naturen. Jeg kendte ingen da jeg tog afsted, men man fik hurtigt nye bekendtskaber. Også selvom jeg syntes det var enormt skræmmende først, så er jeg så glad for jeg tog afsted, og overskred den grænse. Jeg bliver dog nok aldrig fan at telt og ingen adgang til bad hehe. Men jeg skal helt sikkert afsted igen, hvis jeg kan time det. Ved de også har en tur til Zambia, som skulle være rigtig spændende.

Jeg håber i kunne bruge det til noget! Det her fantastiske land skal bare opleves, og jeg kan ikke vente med at komme afsted igen. Hvis i har spørgsmål, så skriv endelig. Jeg har tænkt mig at lave et indlæg omkring frivilligt arbejde, og hvordan du kommer i gang.

Likes

Comments

18-årige Emilie som indså at hun levede et pretty good life i Danmark, og at de eneste problemer jeg havde var ægte first world problems..

Hold op hvor er det hårdt... Du drømmer ikke om hvor hårdt det er at lave frivilligt arbejde. Det er så hårdt mentalt, og selvom man bliver nødt til at gemme følelserne væk, så er det næsten umuligt. Man kan ikke lade være med at holde ekstremt meget af de børn, som man passer hver dag. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der skal blive af dem, når de bliver ældre. Vi lever i en hård verden, og sådan er det bare.

Jeg er til tider rystet, og tit har jeg bare lyst til at sætte mig ned og tude over hvor forfærdeligt de har det. De burde være kede af det, og græde over tilværelsen.. Ikke mig. Men de griner, smiler og virker til, at de er glade for livet. Man kan jo sige, at de aldrig har prøvet andet, så de kender ikke til et andet liv - det er sandt, men det gør det bestemt ikke mere fair af den grund. Det er ikke fair, at man skal sidde i en kørestol dagen lang, bare fordi man er blind, og lam i halvdelen af siden af kroppen. Det er heller ikke fair, at man ikke bliver trøstet når man græder og måske er ulykkelig over tilværelsen.. Det er slet slet slet ikke fair. Forestil jer at i bare bliver lagt i en seng, og så kan i ellers ligge der og græde til i falder i søvn.

Det er desværre bare sandheden. Jeg ville ønske jeg kunne redde hver og en af dem, men det kan jeg bare ikke, hvor end jeg gerne ville. Jeg er stadig bare et menneske, som alle andre. Jeg ved jeg er stærk, for ellers ville jeg ikke kunne klare det - men jeg er helt igennem udkørt når jeg kommer hjem, og til tider skal jeg virkelig tage mig sammen, for ikke at bryde grædende sammen.

Mit liv er blevet sat i perspektiv, og jeg har aldrig haft det sådan her før. Jeg er glad for hvad jeg gør, og måske kan jeg bare have en lille smule indflydelse på deres liv, men samtidig kan jeg ikke lade være med at blive en smule deprimeret over hvad jeg oplever hver dag. Jeg giver så meget af mig selv, men jeg får dobbelt så meget igen. Jeg vil virkelig gøre en forskel for de her børn, for de har ikke valgt at være her - og så er det altså også bare vores ansvar at give dem et godt liv!

Jeg er sikker på jeg kan bruge det her fremadrettet i mit liv, og jeg vil aldrig mere klage over at jeg har tøjkrise og hvad mit liv ellers byder på at småproblemer, for deres største problem er ikke de ikke kan finde noget tøj der passer sammen.. Nej, deres største problem er at de ikke har noget tøj. De har det, de går og står i. Det her er livets barske realiteter, og det er jeg så ulykkelig over...

Likes

Comments