Så roligt att många är intresserade utav hur jag hanterar min tävlingsdiet och alla förberedelser! Värmer när alla komplimanger, frågor och bara allmänt visat intresse dyker upp :D

Mina närmsta vänner och familj är vid den här tiden vana vid hur jag hanterar dessa månader, låter hemskt men jag försvinner i princip in i mina egna värld under 3 månaders tid. Första månaden under dieten lever jag fortfarande på mitt matförråd från min såkallade "off season", så då envisas jag med att försöka hänga med på de mesta och bara ta med mig matlåda och en energidryck eller liknande ifall jag skulle dippa lite när de går in mot natten. Så under den tiden är jag bara nyttig men fortfarande med på allting!

SEN börjar det "roliga", i alla fall under invägningarna varje lördag ;) Low och highdays börjar komma på schemat vilket betyder att min kropp får lite extra chockar och mera fettförbränningspass tillkommer så som PLYO, intervall och vanlig konditionsträning som cykel eller crosstrainer. Minst 2 pass om dagen, ett pass med enbart kondition följt av ett till pass med styrka och kondition.

Just nu ligger jag på 3 high Days i veckan då jag får extra kolhydrater och 4 low Days med i princip bara fett och protein på schemat men fortfarande 2 träningspass per dag. 45 minuter varje morgon innan frukost, hinner jag inte det pga jobb eller sömnbrist så får jag ta igen det senare på dagen. Men en kopp kaffe, en skopa PURE BCAA och en kapsel ripped och så är jag ute eller på gymmet om det är alldeles för kallt....

Försöker dra mig i sängen så länge som möjligt varje morgon för att kunna "spara" maten så länge som möjligt! Men vid det här laget så har jag dragit mig tillbaka ganska mycket från sociala tillställningar, ganska undermedvetet faktiskt! Men min energi och tävlingsvilja gör så med mig helt enkelt, jag har energi till träning och jobb och that's it.. Tur att man har människor runt om sig som vet att jag är lite efterbliven när det är en pokal på spel! ;)

Jag har lite mer än 9 veckor kvar tills tävlingen vilket betyder att man inte ska ta illa upp ifall man stöter på mig och jag inte reagerar lika positivt som vanligt hah! Jag ser bara en sak framför mig just nu och det är vad som håller mig igång nu halvvägs igenom dieten.

Nu ska en helg med min käre mormor avnjutas i Danmark, hon springer garanterat runt som en galning i 4 olika butiker för att hitta allting på min matlista. BIGGEST SUPPORT for sure. Family first, Always! Vet inte vad jag hade gjort utan mina klippor.

Low day VS High day... Har fortfarande en liten klick jordnötssmör 3 dagar i veckan! Man lär sig vara glad för det lilla helt klart. Sen ska bilderna in ljuga, tyvärr äter jag bara 2 äggulor på low Days, resten är bara äggvitan

Resultaten får en att hålla igång nu halvvägs igenom för kan inte säga att det är maten som gör det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nästan 2 månader på dieten har gått nu och under tidens gång har vikten pendlat upp och ner som jag vet inte vad.. MEN det positiva är att nu börjar det stadigt men säkert gå ner varje vecka och måtten följer flitigt med! Mestadels kring midjan där 4-5 cm har försvunnit.

Kan inte säga att dieten alltid är på topp, speciellt dagar då invägningen inte gått som man förväntat och dagar då energin varit långt ner i bottnen. Då har jag bara fått sikta blicken några månader framåt och visualiserat mig dagen då allt slit är värt de!! Att ha ett klart och tydligt mål är läskigt, men det är vad som i slutändan kommer dra dig igenom de extra skitiga stunderna.

Myskvällarna med tjejerna, ett glas vin ute på stan eller födelsedagsfirande med familjen, det är inte något jag vill dra ner på eller inte kunna fira fullt ut. Man får bara tänka att det bara är tillfälligt! Och friheten smakar så mycket bättre med en pokal i bagaget eller två... som den tävlingsmänniskan jag är ;)

Uppdatering, 6 kg minus sedan 2 januari. Denna veckan har jag börjat med Low och High Days i kosten vilket innebär att 4 dagar går jag utan i princip några kolhydrater utan bara fett och protein. 3 dagar fyller jag då på med extra kolhydrater vilket blir på benpassen och ett axelpass då de fortfarande behöver förbättras.

Min Registrering är inskickad till WBFF och hotell + flyg är bokat! Blev Novotel som ligger typ 500 m från arenan i Birmingham med vad jag läst ska vara en toppen frukostbuffe, viktigaste om man frågar mig...

Min Bikini är beställd och i samarbete med La Diva Design från England kommer de bli en extra allt iår!! 2 månader sen är den hemma hos mig... Ny färg och unik design då det är så Veronique arbetar!Helgens "form", fortfarande ganska fyllig men helt klart en bekväm storlek för mig!

Typisk Low day frukost för mig. 2 hela ägg, 2 äggvitor, 20 g avokado och grönsaker. En kopp kaffe och en shake med PURE nutrition Päron BCAA efter 45 minuters morgonpromenad.

Förhoppningsvis ett smakprov av hur min bikini kommer "likna"! Inte helt samma modell eller långt ifrån samma färger, Men stenar och glitter kommer de bli!

Likes

Comments

I lördags kom jag hem efter en veckas semester i Schweiz med skidåkning och massa tid med min Schweiziska familj! Alltid lika underbart... Men att vara i de största ost och choklad älskande landet under en tävlingsdiet är inte det lättaste!!

Däremot är ingenting omöjligt! Min familj bor en bra bit upp i bergen så ett gym fanns inte direkt i närheten, min träning den veckan fick bli endast i form utav skidåkning. Hade jag varit längre in på dieten hade jag börjat varje morgon med en promenad och "lånat" min fasters bil och åkt till närmsta gym 45 min bort i alla fall 3 gånger. Men med 15 veckor kvar tog jag det lite lugnt och utnyttjade tiden med extra vila!

Maten.. jadu! Kokosolja, jordnötssmör och stevia var nerpackat så min gröt fanns tillgänglig varje dag! sen började kruxet lite granna.. Jag och Cattis fick så fint slänga ihop våran lunch i en plastpåse så det fick plats i skidjackan under dagen för "CLEAN" mat är de ingen som vet något om alperna hah! Matvågen var såklart med så middagen var också klappad och klar utan problem! Mellanmålen som normalt består utav propud, Barebelles eller low carb proteinbars fick bestå utav "mager kvarg" som de så fint kallar de eller 2 ägg.

Även med vad som kändes som mycket mindre träning och fortfarande mina 5 mål om dagen gick jag ner (lite förvånande) 2,1 kg och minus 3 cm på magen! Vila och rätt mat, så går du ner på en semester! ;)

GIVEN energi boost när varken Celsius; Nocco eller HEAT finns tillgängligt! Jag undviker helt kaffe när jag kan....

Gårdagens kvällsform efter en vecka i Alperna! SÅ underbart att vara tillbaka på gymmet men gud va skönt de har varit med en veckas vila! Men nu kör vi, lite dryga 14 veckor kvar !

Likes

Comments

Tredje veckan på dieten är igång och jag har redan börjat analysera kost. träning, sömn, mer mat osv.. alldeles för mycket! För mig går det inte att undvika, beundrar folk som bara kör på att låter saker ske med lugn och ro men jag är den tävlingsmänniskan som måste se resultaten snabbt och blir det inte som förväntat börjar min hjärna spöka.

Min vikt som bara ska vara en utgångspunkt landade inte i närheten av det jag ville ha i lördags och jag började direkt gå igenom hela veckan minut för minut och försökte hitta felet.

Saken är att jag fuskar aldrig när det kommer till kosten, inte ett gram för mycket får jag i mig. Men träningen kan jag slå på alldeles för hårt! Det kan leda till flera saker som överansträngning, dålig återhämtning och för höga förväntningar på mig själv. Vilket bara slår tillbaka under invägning och mätningar.

Jag var besviken i lördags och jag var för hård mot mig själv vilket jag vet att alldeles för många är nuförtiden! Tips till dig som är på diet eller bara en hälsokur för att gå ner i vikt:

1. Överansträngning hjälper aldrig

2. NOJA dig inte för mycket på vågen - muskler väger mer än fett

3. Nästan det viktigaste för er kvinnor - Era hormoner spelar roll. Det gör stor skillnad med kroppen! Min kropp kan lätt samla på sig vätska på 2-3 kg vid extra hormoner eller speciella tillfällen. (Bland annat varför jag inte fick resultaten jag ville ha i lördags)

Så går det inte som ni ville en vecka, ge inte upp utan se extra mycket fram tills veckan efter! Analysera inte hela veckan som gått för att försöka hitta ett fel, spring inte en extra löprunda eller dra ner på måltider pga vågen.

Att bli hälsosam tar tid och kroppen måste få en chans att hänga med i era mål!

Tävlingsform i all sin ära!! Månaders hårt slit och extremt utmattande dagar. Och om jag ska vara ärlig har jag så extremt höga tankar på mig själv att jag typ förväntade mig detta om 2-3 veckors tid. Haha får ringa min coach och be henne ta mig ner på jorden(ligger ungefär 14 kg plus just nu). Tålamod är nyckeln och realistiskt tänkande får dig att fortsätta på rätt bana!

Jag har alltid varit stolt över formen jag visat på scen varje gång, men min behagliga vikt kan jag lätt säga är 10 kg plus den vikten jag har på bilden.

En hälsosammare, gladare och kurvigare jag. Över tävlingsform alla dagar i veckan

Likes

Comments

Ett utav mina absoluta favorit träningspass är kanske inte förvånande ben - med fokus på hamstrings (baksida)!

Under hela hösten körde jag i snitt ben 3 dagar i veckan, vilket blev varannan dag. 2 dagar extra tungt och den tredje med lättare vikter, högre reps och PLYO träning som avslutning. Bara för att få upp flåset och hålla igång liten form utav cardio..

Jag börjar nästan alltid med specifik uppvärmning, så exempelvis om jag kör ben börjar jag med bara stången i squat racken och kör snabba rörelse bara för att få igång benen och blodet i kroppen. brukar landa på 2 x 20.

Därefter kör jag 3 stora benövningar, det varierar nästan alltid men tre typiska jag ofta kan falla tillbaka till ör:

Benpress med benen brett isär 4 x 8-12 på 180 kg

Knäböj med stång 4 x 8-12 70 kg

Stela marklyft 4 x 8-12 80 kg

Sen går jag över till lite mindre isolerande övningar:

Lårcurl 4 x 12 50 kg

Hip thrust 4 x 12 90kg

Cable kickbacks 4 x 15 med varje ben 30kg

Hip Abduction 4 x 15 70 kg

Med högt tempo brukar jag kunna hålla passet nere till 1,5 timma och med cirka 1-1,5 min vila mellan seten. Siktar alltid på mellan 6-8 övningar per pass, beroende på min energi och styrka!

Behöver du hjälp med ditt upplägg! Kontakta mig på lee.huggler@gmail.com

Likes

Comments

Igår slog min diethjärna in och jag bakade, igen... Älskar att pröva på nya saker och igår fick det bli att omvandla ett amerikanskt recept! Alltid en höjdare..

Fin översättning blir kakdegsbollar med MM choklad bitar i och jordnötssmörs frosting på toppen! farligt.....

Ingredienser

115 g smör (rumstemperatur)

120 g brunt farinsocker

1 tesked vanilj extrakt

280 g Mjöl

1 burk Dulce de leche

1 dl chocolate chips

1 påse MM choklad

120 g jordnötssmör

1/2-1 dl ljus choklad

Vispa ihop smöret med sockret tills det blir fluffigt, 2-3 minuter. Lägg efteråt i vaniljextraktet och rör om, fortsätt sedan med dulche de leche och mjölet. När allting är väl kombinerat, i med 1 dl choklad chips och MM chokladen, rör om med en slickepott! In i kylskåpet i 3 timmar eller frysen 1,5. Efteråt värmer man jordnötssmöret och den ljusa chokladen i en mikrosäker skål, rör om varje 30 sekund tills det är helt smält samman. På med smeten på kakan och sedan in i kylskåpet i ytterligare en timme!

Sen är det klart att njutas!!

Likes

Comments

ÅÅhh alltid kul med överraskningar som går över ens förväntningar!

Hela december blev en riktig "ätar månad" för mig, åt i princip allt jag fick tag på haha! Kände mig givetvis lite extra fluffig men energin var skyhög och totalt värt den mentala avslappningen jag fick från att inte gå efter en diet... Missförstå mig inte, Jag mår jättebra av att äta Clean och bra mängd på mina måltider! Men ibland måste min hjärna och kropp få en total chock och då passar jag oftast på under jultiden med extra mat och lite mera festligheter!

Men formkollen gick över förväntan!! Min lille gissning på runt 74 kg visade sig vara för mycket och efter 7 dagar in på dieten har min vikt landat på 3 kg mindre! Formen känns fyllig och bra på rätt ställen och min energi har inte påverkats särskilt mycket ännu!

Fortfarande samma klass på de flesta av mina pass och imorgon kör jag på diet vecka 2. Registrering av tävlingen ska göras i slutet av januari så det är klappat och klart, sen ska skissandet av min drömbikini börjas!! Inte helt hundra på hur jag ska köra i år, men mycket glitter blir det och troligtvis en kallare ton på färgen... allting är snäppet större i WBFF så mycket stenar, smycken och glitter ska på! vilket jag älskar....

Kommer köpa min bikini utav La diva Desing i år som vi tillsammans kommer skapa! Lite inspirationsbilder just nu.. Gud vill bara upp på scenen när jag ser dessa!

Workout Empire topp till tå, från veckans benpass!

Likes

Comments

Alla som känner mig vet om att jag är en liten resenarkoman... så fort tillfället kommer nappar jag nästan alltid! Spelar ingen roll om jag är på diet eller offseason, ända skillnaden är väl att matplånboken ökar en aning när jag inte dietar..

Men att hålla dieten och träningen är lite knepigare då jag alltid måste ha tillgång till vissa prylar, exempelvis ett kök och gym... Men något jag alltid plockar med mig under en diet är bland annat:

- Matvåg, lowcarb proteinbars (under 180 kcal), proteinpulver, BCAA, shaker, kokosolja, jordnötssmör (bara för att jag har min favorit, det kan lätt hittas i alla matbutiker), majskakor och tonfisk på burk!

Att ha tillgång till kök under dieten är nästan ett måste, men det finns alltid möjligheter att hålla sig nyttig utan! Speciellt under resande fot eller i väntan på att nå destinationen verkar folk har lite extra problem... Men Exempelvis med tonfisken, lättillgänglig protein som är kompakt förpackat och krävs ingen kylväska..

Under januari månad blir min första resa för iår och det blir mot Schweiz för att hälsa på min familj och åka lite skidor!! Inget stort tillbud utav gym där inte hah! Men jag har med mig min dietande kompanjon Cattis så vi kommer visa några grymma övningar som man kan göra varsom!

Februari bär de av till lite varmare breddgrader för att hälsa på brodern och min Linnea! Kost och träningstips från soliga Marbella blir inget problem, men jag ska hålla er uppdaterade om hur kosten hålls! Speciellt när folk tycker de är som svårast att hålla den..


Likes

Comments

Som jag längtat efter denna dagen!! Sedan i maj har jag unnat mig som alla andra, på vardagarna kanske lite mindre och på helgerna sjukt mycket mer. Men jag har tränat hårt i snitt 6 dagar i veckan för att kunna bygga upp min drömkropp som jag ska visa upp i Birmingham på Bodypower i Maj! Nytt steg för mig, jag har aldrig tävlat utomlands förut men den som inte vågar pröva något nytt missar alldeles för mycket.

Jag valde att inte väga mig denna morgonen då min vikt inte är vad som spelar störst roll, men även då jag känner att det ger onödiga hjärnspöken. Jag kör på första veckan lite ovetande om hur min kropp kommer reagera men nästa vecka börjar de veckoliga uppdateringarna så jag vet att jag är på rätt spår!

För de nyfikna kan jag göra en grov liten gissning på att jag ligger runt 73-74 kg på mina 173 cm. Senaste tävlingen var jag nere på 56 kg och kroppsfett på cirka 8-9%. Jag satsar på att ligga runt samma vikt (kanske något kg mer) för kommande tävlingen då jag har byggt mera muskelmassa men utomlands vill de se en lite mjukare fysik!

SÅ. första dagen och jag har ungefär 13-15 kg att gå ner! Många träningspass och låga energidagar framför mig men jag ska göra mitt bästa i att uppdatera så bra som möjligt!

Och till alla andra med sina nyårslöften, stort lycka till!! Min älskade frukost på havregryn, kokosolja, äggvita och jordnötssmör ligger i magen och första benpasset för iår ska utföras!

Likes

Comments

Typiska torsdagen på alla sociala medier.. Tillbaka blickar på allt som går i princip! Och jag kan ju inte låta bli med att bli lite sentimental jag med haha..

Viktigt möte imorgon med en utav mina partners och många bilder ska tas fram! Drunknar nästan i mitt bild bibliotek när jag ska välja ut rätt material....

Att man en gång varit så liten så att det ser ut som att man snart knäcks på mitten! Och det var inför en "fitness" tävling, jadu.. lite ironiskt ;) MEN som sagt, en tävlingsform är en tävlingsform så ta det inte så hårt när du skrollar igenom instagram och Facebook för att se något du tror är ett vandrande skelett i bikini.

StenHårt arbete och månader efter månaders slit läggs ner för att vi ska stå i cirka 15 minuter på scen (om man har tur). Och ja man går ner till en fettprocent som absolut inte är hälsosamt, och JA det kan se anorektiskt ut för en normal människas perspektiv.

Men formen inför en tävling ska inte hållas mer än ett par dagar. upptrappning till en hälsosam vikt börjar redan sekunden du går av scenen då vatten ska klunkas och mat av bästa kvalite ska njutas! Det är en TÄVLING och en tävlingssatsning/diet. Så nästa gång någon stolt vill visa upp sin tävlingsform på en tillbaka blick eller liknande, tänk efter innan kommentarer som anorektisk slinker ut eller annan negativitet som inte är nödvändig kommer fram. Applådera istället eller vänd bara blicken! Den tävlandes hälsosamma form ska vara tillbaka inom nolltid, behövs tips på passande maträtter ställer jag med glädje upp ;)

Härlig #tbt på er alla! Bjuder på lite TÄVLINGSFORMS BILDER från en fotografering i våras :DLikes

Comments