I lördags kom jag hem efter en veckas semester i Schweiz med skidåkning och massa tid med min Schweiziska familj! Alltid lika underbart... Men att vara i de största ost och choklad älskande landet under en tävlingsdiet är inte det lättaste!!

Däremot är ingenting omöjligt! Min familj bor en bra bit upp i bergen så ett gym fanns inte direkt i närheten, min träning den veckan fick bli endast i form utav skidåkning. Hade jag varit längre in på dieten hade jag börjat varje morgon med en promenad och "lånat" min fasters bil och åkt till närmsta gym 45 min bort i alla fall 3 gånger. Men med 15 veckor kvar tog jag det lite lugnt och utnyttjade tiden med extra vila!

Maten.. jadu! Kokosolja, jordnötssmör och stevia var nerpackat så min gröt fanns tillgänglig varje dag! sen började kruxet lite granna.. Jag och Cattis fick så fint slänga ihop våran lunch i en plastpåse så det fick plats i skidjackan under dagen för "CLEAN" mat är de ingen som vet något om alperna hah! Matvågen var såklart med så middagen var också klappad och klar utan problem! Mellanmålen som normalt består utav propud, Barebelles eller low carb proteinbars fick bestå utav "mager kvarg" som de så fint kallar de eller 2 ägg.

Även med vad som kändes som mycket mindre träning och fortfarande mina 5 mål om dagen gick jag ner (lite förvånande) 2,1 kg och minus 3 cm på magen! Vila och rätt mat, så går du ner på en semester! ;)

GIVEN energi boost när varken Celsius; Nocco eller HEAT finns tillgängligt! Jag undviker helt kaffe när jag kan....

Gårdagens kvällsform efter en vecka i Alperna! SÅ underbart att vara tillbaka på gymmet men gud va skönt de har varit med en veckas vila! Men nu kör vi, lite dryga 14 veckor kvar !

Likes

Comments

Tredje veckan på dieten är igång och jag har redan börjat analysera kost. träning, sömn, mer mat osv.. alldeles för mycket! För mig går det inte att undvika, beundrar folk som bara kör på att låter saker ske med lugn och ro men jag är den tävlingsmänniskan som måste se resultaten snabbt och blir det inte som förväntat börjar min hjärna spöka.

Min vikt som bara ska vara en utgångspunkt landade inte i närheten av det jag ville ha i lördags och jag började direkt gå igenom hela veckan minut för minut och försökte hitta felet.

Saken är att jag fuskar aldrig när det kommer till kosten, inte ett gram för mycket får jag i mig. Men träningen kan jag slå på alldeles för hårt! Det kan leda till flera saker som överansträngning, dålig återhämtning och för höga förväntningar på mig själv. Vilket bara slår tillbaka under invägning och mätningar.

Jag var besviken i lördags och jag var för hård mot mig själv vilket jag vet att alldeles för många är nuförtiden! Tips till dig som är på diet eller bara en hälsokur för att gå ner i vikt:

1. Överansträngning hjälper aldrig

2. NOJA dig inte för mycket på vågen - muskler väger mer än fett

3. Nästan det viktigaste för er kvinnor - Era hormoner spelar roll. Det gör stor skillnad med kroppen! Min kropp kan lätt samla på sig vätska på 2-3 kg vid extra hormoner eller speciella tillfällen. (Bland annat varför jag inte fick resultaten jag ville ha i lördags)

Så går det inte som ni ville en vecka, ge inte upp utan se extra mycket fram tills veckan efter! Analysera inte hela veckan som gått för att försöka hitta ett fel, spring inte en extra löprunda eller dra ner på måltider pga vågen.

Att bli hälsosam tar tid och kroppen måste få en chans att hänga med i era mål!

Tävlingsform i all sin ära!! Månaders hårt slit och extremt utmattande dagar. Och om jag ska vara ärlig har jag så extremt höga tankar på mig själv att jag typ förväntade mig detta om 2-3 veckors tid. Haha får ringa min coach och be henne ta mig ner på jorden(ligger ungefär 14 kg plus just nu). Tålamod är nyckeln och realistiskt tänkande får dig att fortsätta på rätt bana!

Jag har alltid varit stolt över formen jag visat på scen varje gång, men min behagliga vikt kan jag lätt säga är 10 kg plus den vikten jag har på bilden.

En hälsosammare, gladare och kurvigare jag. Över tävlingsform alla dagar i veckan

Likes

Comments

Ett utav mina absoluta favorit träningspass är kanske inte förvånande ben - med fokus på hamstrings (baksida)!

Under hela hösten körde jag i snitt ben 3 dagar i veckan, vilket blev varannan dag. 2 dagar extra tungt och den tredje med lättare vikter, högre reps och PLYO träning som avslutning. Bara för att få upp flåset och hålla igång liten form utav cardio..

Jag börjar nästan alltid med specifik uppvärmning, så exempelvis om jag kör ben börjar jag med bara stången i squat racken och kör snabba rörelse bara för att få igång benen och blodet i kroppen. brukar landa på 2 x 20.

Därefter kör jag 3 stora benövningar, det varierar nästan alltid men tre typiska jag ofta kan falla tillbaka till ör:

Benpress med benen brett isär 4 x 8-12 på 180 kg

Knäböj med stång 4 x 8-12 70 kg

Stela marklyft 4 x 8-12 80 kg

Sen går jag över till lite mindre isolerande övningar:

Lårcurl 4 x 12 50 kg

Hip thrust 4 x 12 90kg

Cable kickbacks 4 x 15 med varje ben 30kg

Hip Abduction 4 x 15 70 kg

Med högt tempo brukar jag kunna hålla passet nere till 1,5 timma och med cirka 1-1,5 min vila mellan seten. Siktar alltid på mellan 6-8 övningar per pass, beroende på min energi och styrka!

Behöver du hjälp med ditt upplägg! Kontakta mig på lee.huggler@gmail.com

Likes

Comments

Igår slog min diethjärna in och jag bakade, igen... Älskar att pröva på nya saker och igår fick det bli att omvandla ett amerikanskt recept! Alltid en höjdare..

Fin översättning blir kakdegsbollar med MM choklad bitar i och jordnötssmörs frosting på toppen! farligt.....

Ingredienser

115 g smör (rumstemperatur)

120 g brunt farinsocker

1 tesked vanilj extrakt

280 g Mjöl

1 burk Dulce de leche

1 dl chocolate chips

1 påse MM choklad

120 g jordnötssmör

1/2-1 dl ljus choklad

Vispa ihop smöret med sockret tills det blir fluffigt, 2-3 minuter. Lägg efteråt i vaniljextraktet och rör om, fortsätt sedan med dulche de leche och mjölet. När allting är väl kombinerat, i med 1 dl choklad chips och MM chokladen, rör om med en slickepott! In i kylskåpet i 3 timmar eller frysen 1,5. Efteråt värmer man jordnötssmöret och den ljusa chokladen i en mikrosäker skål, rör om varje 30 sekund tills det är helt smält samman. På med smeten på kakan och sedan in i kylskåpet i ytterligare en timme!

Sen är det klart att njutas!!

Likes

Comments

ÅÅhh alltid kul med överraskningar som går över ens förväntningar!

Hela december blev en riktig "ätar månad" för mig, åt i princip allt jag fick tag på haha! Kände mig givetvis lite extra fluffig men energin var skyhög och totalt värt den mentala avslappningen jag fick från att inte gå efter en diet... Missförstå mig inte, Jag mår jättebra av att äta Clean och bra mängd på mina måltider! Men ibland måste min hjärna och kropp få en total chock och då passar jag oftast på under jultiden med extra mat och lite mera festligheter!

Men formkollen gick över förväntan!! Min lille gissning på runt 74 kg visade sig vara för mycket och efter 7 dagar in på dieten har min vikt landat på 3 kg mindre! Formen känns fyllig och bra på rätt ställen och min energi har inte påverkats särskilt mycket ännu!

Fortfarande samma klass på de flesta av mina pass och imorgon kör jag på diet vecka 2. Registrering av tävlingen ska göras i slutet av januari så det är klappat och klart, sen ska skissandet av min drömbikini börjas!! Inte helt hundra på hur jag ska köra i år, men mycket glitter blir det och troligtvis en kallare ton på färgen... allting är snäppet större i WBFF så mycket stenar, smycken och glitter ska på! vilket jag älskar....

Kommer köpa min bikini utav La diva Desing i år som vi tillsammans kommer skapa! Lite inspirationsbilder just nu.. Gud vill bara upp på scenen när jag ser dessa!

Workout Empire topp till tå, från veckans benpass!

Likes

Comments

Alla som känner mig vet om att jag är en liten resenarkoman... så fort tillfället kommer nappar jag nästan alltid! Spelar ingen roll om jag är på diet eller offseason, ända skillnaden är väl att matplånboken ökar en aning när jag inte dietar..

Men att hålla dieten och träningen är lite knepigare då jag alltid måste ha tillgång till vissa prylar, exempelvis ett kök och gym... Men något jag alltid plockar med mig under en diet är bland annat:

- Matvåg, lowcarb proteinbars (under 180 kcal), proteinpulver, BCAA, shaker, kokosolja, jordnötssmör (bara för att jag har min favorit, det kan lätt hittas i alla matbutiker), majskakor och tonfisk på burk!

Att ha tillgång till kök under dieten är nästan ett måste, men det finns alltid möjligheter att hålla sig nyttig utan! Speciellt under resande fot eller i väntan på att nå destinationen verkar folk har lite extra problem... Men Exempelvis med tonfisken, lättillgänglig protein som är kompakt förpackat och krävs ingen kylväska..

Under januari månad blir min första resa för iår och det blir mot Schweiz för att hälsa på min familj och åka lite skidor!! Inget stort tillbud utav gym där inte hah! Men jag har med mig min dietande kompanjon Cattis så vi kommer visa några grymma övningar som man kan göra varsom!

Februari bär de av till lite varmare breddgrader för att hälsa på brodern och min Linnea! Kost och träningstips från soliga Marbella blir inget problem, men jag ska hålla er uppdaterade om hur kosten hålls! Speciellt när folk tycker de är som svårast att hålla den..


Likes

Comments

Som jag längtat efter denna dagen!! Sedan i maj har jag unnat mig som alla andra, på vardagarna kanske lite mindre och på helgerna sjukt mycket mer. Men jag har tränat hårt i snitt 6 dagar i veckan för att kunna bygga upp min drömkropp som jag ska visa upp i Birmingham på Bodypower i Maj! Nytt steg för mig, jag har aldrig tävlat utomlands förut men den som inte vågar pröva något nytt missar alldeles för mycket.

Jag valde att inte väga mig denna morgonen då min vikt inte är vad som spelar störst roll, men även då jag känner att det ger onödiga hjärnspöken. Jag kör på första veckan lite ovetande om hur min kropp kommer reagera men nästa vecka börjar de veckoliga uppdateringarna så jag vet att jag är på rätt spår!

För de nyfikna kan jag göra en grov liten gissning på att jag ligger runt 73-74 kg på mina 173 cm. Senaste tävlingen var jag nere på 56 kg och kroppsfett på cirka 8-9%. Jag satsar på att ligga runt samma vikt (kanske något kg mer) för kommande tävlingen då jag har byggt mera muskelmassa men utomlands vill de se en lite mjukare fysik!

SÅ. första dagen och jag har ungefär 13-15 kg att gå ner! Många träningspass och låga energidagar framför mig men jag ska göra mitt bästa i att uppdatera så bra som möjligt!

Och till alla andra med sina nyårslöften, stort lycka till!! Min älskade frukost på havregryn, kokosolja, äggvita och jordnötssmör ligger i magen och första benpasset för iår ska utföras!

Likes

Comments

Typiska torsdagen på alla sociala medier.. Tillbaka blickar på allt som går i princip! Och jag kan ju inte låta bli med att bli lite sentimental jag med haha..

Viktigt möte imorgon med en utav mina partners och många bilder ska tas fram! Drunknar nästan i mitt bild bibliotek när jag ska välja ut rätt material....

Att man en gång varit så liten så att det ser ut som att man snart knäcks på mitten! Och det var inför en "fitness" tävling, jadu.. lite ironiskt ;) MEN som sagt, en tävlingsform är en tävlingsform så ta det inte så hårt när du skrollar igenom instagram och Facebook för att se något du tror är ett vandrande skelett i bikini.

StenHårt arbete och månader efter månaders slit läggs ner för att vi ska stå i cirka 15 minuter på scen (om man har tur). Och ja man går ner till en fettprocent som absolut inte är hälsosamt, och JA det kan se anorektiskt ut för en normal människas perspektiv.

Men formen inför en tävling ska inte hållas mer än ett par dagar. upptrappning till en hälsosam vikt börjar redan sekunden du går av scenen då vatten ska klunkas och mat av bästa kvalite ska njutas! Det är en TÄVLING och en tävlingssatsning/diet. Så nästa gång någon stolt vill visa upp sin tävlingsform på en tillbaka blick eller liknande, tänk efter innan kommentarer som anorektisk slinker ut eller annan negativitet som inte är nödvändig kommer fram. Applådera istället eller vänd bara blicken! Den tävlandes hälsosamma form ska vara tillbaka inom nolltid, behövs tips på passande maträtter ställer jag med glädje upp ;)

Härlig #tbt på er alla! Bjuder på lite TÄVLINGSFORMS BILDER från en fotografering i våras :DLikes

Comments

Jag vet inte riktigt vad jag tänker med här men man blir som man umgås antar jag haha! Får ge cred till min lilla inneboende Cattis..

Men jag har fått en nedrans grej för mini keso i kombination med kvarg, avslutar nästa varje pass med denna proteinskålen😍

Kan blandas i alla olika varianter!! Kom på mig själv när jag skrollade igenom bilderna och insåg att 70% av mina senaste matbilder är en slags av denna varianten..

150 g mini keso
150 g Valfri kvargsmak (vanilj, chokladboll, toffe karamel, nötchoklad) allt funkar!

Helt valfritt men jag toppar alltid med salt (ja inte supernyttigt men väldigt gott), sötströ stevia och kanel om jag har en mild smak på kvargen!

Grunden i sig ligger på c 195 kalorier, beroende på vilken kvarg du väljer!
Kolhydrat: 9 g
Protein: 33 g
Fett: 3 g

Sen använder du fantasin och toppar med valfritt!


Exempelvis 15 g mandlar! Litet kvällsmål i kombination med min PURE 5:1 protein pudding då min protein intag låg lite lågt

Två frukostvarianter! Slår till på mer kolhydrater i dessa alternativen då jag ska kick starta dagen 😄 på med hackade dadlar, havregryn och kokos flingor.. rekommenderas starkt. Eller bara havregryn, hallon och kanel som de allra flesta brukar ha liggandes i hemmet!

Likes

Comments

Jag strävar efter att bygga så proportionerligt som möjligt, att överdriva en muskelgrupp ger ingenting förutom att kanske bryta ner muskeln mer än att bygga upp den...

För den mest optimala muskelbygget ska man träna varje muskelgrupp 2-3 gånger i veckan. Absolut bästa tillfälle att bygga är 48 h efter passet. Där har muskeln fått tillräckligt med vila och är i perfekta fasen för uppbyggnad!

Ett typiskt upplägg kan vara att träna underkropp och överkropp varannan dag, så delen vi precis tränat fått vila ordentligt. För att få styrka i musklerna är det bästa att köra 1-6 reps per set. För att få lite styrka men mestadels volym är det 8-12 reps per set (tona kroppen, som många vill uttrycka sig!).

Alla har inte tid för ett upplägg som detta vilket är normalt! Träning tar tid och alla har sina egna mål!

Kosten spelar alltid stor roll och äter man inte rätt ser man knappt resultat och ibland går man till och med upp i vikt oavsett hur mycket man tränar, tyvärr lever vi inte i drömvärlden där allting är kalorifritt och fullt med proteiiiin..

Första dagen som personlig tränare och jag älskar det... Gräver ner mig mer och mer i djupgående fakta kring kosten och träningen! Om du känner att du behöver hjälp med kosten eller träningen, eller om du bara vill ha en motivationspush på gymmet så kontakta mig på:

lee,huggler@gmail.com eller tamara.lee.huggler@nordicwellness.se !

Vad är bra för just dig? Får du i dig tillräckligt med protein? Smarta lösningar på snabba måltider? Äter du för lite eller för mycket kolhydrater? Äter du bra för att bygga muskler????Likes

Comments