View tracker

Typiska torsdagen på alla sociala medier.. Tillbaka blickar på allt som går i princip! Och jag kan ju inte låta bli med att bli lite sentimental jag med haha..

Viktigt möte imorgon med en utav mina partners och många bilder ska tas fram! Drunknar nästan i mitt bild bibliotek när jag ska välja ut rätt material....

Att man en gång varit så liten så att det ser ut som att man snart knäcks på mitten! Och det var inför en "fitness" tävling, jadu.. lite ironiskt ;) MEN som sagt, en tävlingsform är en tävlingsform så ta det inte så hårt när du skrollar igenom instagram och Facebook för att se något du tror är ett vandrande skelett i bikini.

StenHårt arbete och månader efter månaders slit läggs ner för att vi ska stå i cirka 15 minuter på scen (om man har tur). Och ja man går ner till en fettprocent som absolut inte är hälsosamt, och JA det kan se anorektiskt ut för en normal människas perspektiv.

Men formen inför en tävling ska inte hållas mer än ett par dagar. upptrappning till en hälsosam vikt börjar redan sekunden du går av scenen då vatten ska klunkas och mat av bästa kvalite ska njutas! Det är en TÄVLING och en tävlingssatsning/diet. Så nästa gång någon stolt vill visa upp sin tävlingsform på en tillbaka blick eller liknande, tänk efter innan kommentarer som anorektisk slinker ut eller annan negativitet som inte är nödvändig kommer fram. Applådera istället eller vänd bara blicken! Den tävlandes hälsosamma form ska vara tillbaka inom nolltid, behövs tips på passande maträtter ställer jag med glädje upp ;)

Härlig #tbt på er alla! Bjuder på lite TÄVLINGSFORMS BILDER från en fotografering i våras :DDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag vet inte riktigt vad jag tänker med här men man blir som man umgås antar jag haha! Får ge cred till min lilla inneboende Cattis..

Men jag har fått en nedrans grej för mini keso i kombination med kvarg, avslutar nästa varje pass med denna proteinskålen😍

Kan blandas i alla olika varianter!! Kom på mig själv när jag skrollade igenom bilderna och insåg att 70% av mina senaste matbilder är en slags av denna varianten..

150 g mini keso
150 g Valfri kvargsmak (vanilj, chokladboll, toffe karamel, nötchoklad) allt funkar!

Helt valfritt men jag toppar alltid med salt (ja inte supernyttigt men väldigt gott), sötströ stevia och kanel om jag har en mild smak på kvargen!

Grunden i sig ligger på c 195 kalorier, beroende på vilken kvarg du väljer!
Kolhydrat: 9 g
Protein: 33 g
Fett: 3 g

Sen använder du fantasin och toppar med valfritt!


Exempelvis 15 g mandlar! Litet kvällsmål i kombination med min PURE 5:1 protein pudding då min protein intag låg lite lågt

Två frukostvarianter! Slår till på mer kolhydrater i dessa alternativen då jag ska kick starta dagen 😄 på med hackade dadlar, havregryn och kokos flingor.. rekommenderas starkt. Eller bara havregryn, hallon och kanel som de allra flesta brukar ha liggandes i hemmet!

Likes

Comments

View tracker

Jag strävar efter att bygga så proportionerligt som möjligt, att överdriva en muskelgrupp ger ingenting förutom att kanske bryta ner muskeln mer än att bygga upp den...

För den mest optimala muskelbygget ska man träna varje muskelgrupp 2-3 gånger i veckan. Absolut bästa tillfälle att bygga är 48 h efter passet. Där har muskeln fått tillräckligt med vila och är i perfekta fasen för uppbyggnad!

Ett typiskt upplägg kan vara att träna underkropp och överkropp varannan dag, så delen vi precis tränat fått vila ordentligt. För att få styrka i musklerna är det bästa att köra 1-6 reps per set. För att få lite styrka men mestadels volym är det 8-12 reps per set (tona kroppen, som många vill uttrycka sig!).

Alla har inte tid för ett upplägg som detta vilket är normalt! Träning tar tid och alla har sina egna mål!

Kosten spelar alltid stor roll och äter man inte rätt ser man knappt resultat och ibland går man till och med upp i vikt oavsett hur mycket man tränar, tyvärr lever vi inte i drömvärlden där allting är kalorifritt och fullt med proteiiiin..

Första dagen som personlig tränare och jag älskar det... Gräver ner mig mer och mer i djupgående fakta kring kosten och träningen! Om du känner att du behöver hjälp med kosten eller träningen, eller om du bara vill ha en motivationspush på gymmet så kontakta mig på:

lee,huggler@gmail.com eller tamara.lee.huggler@nordicwellness.se !

Vad är bra för just dig? Får du i dig tillräckligt med protein? Smarta lösningar på snabba måltider? Äter du för lite eller för mycket kolhydrater? Äter du bra för att bygga muskler????Likes

Comments

Alldeles för många sitter hemma med en jätteklump i magen för att en ny vecka kommer på måndagen och det betyder "tillbaka till jobbet efter helgen".. Självklart har jag också varit där, det är inte alltid frid och fröjd i ens liv. Och en liten extra godispåse eller en B&J eller två kunde lätt slinka ner för att man tyckte synd om sig själv..

Men jag kan äntligen ärligt säga att det inte finns någon ångest i det här huset! Imorgon börjar jag jobba med något jag brinner för något otroligt mycket för, träning och kost! Min första officiella dag som personlig tränare på Nordic Wellness i Lerum!

Jag har själv pendlat upp och ner i vikt, +-20 kg som mest.. och jag vet hur psykiskt jobbigt det har varit för mig. Men jag vill dela med mig av mina misstag och grymma knep för att göra det lättare för andra! Hitta en balans i sitt liv och undvika att fastna i exempelvis Ortorexi eller annan ätstörning.

Bikinifitness har erbjudit mig mer än ett par tävlingsupplevelser och pokaler. Jag har lärt mig en helt ny nivå av disciplin, jag har fått en ny insikt om vad nyttig kost är, följt av vad en ätstörning kan göra med dig, men även hur de känns att befria sig från en.

Imorgon ska jag äntligen få börja hjälpa andra mot vad jag vet är ett lyckligare liv

Lära sig skillnaden mellan tävlingsform och "vanlig" form

Variation är nyckeln till en hållbar kost! Allting handlar bara om att få i sig rätt mängd kolhydrater, protein och fett för just ditt mål

Och självklart behövs det lite belöning ibland!! :D

Likes

Comments

Havre och morotskaka, saftig och bra med kolhydrater!

100 g havregryn
45 g fullkornsmjöl
45 g PURE bake
1 1/2 tesked kanel
Nypa salt
2 matskedar kokosolja
1 stort ägg
1 tesked vaniljextrakt
120 ml ren lönnsirap (eller Slender chefs maple Syrup för mindre kalorier)
1 riven morot (medium storlek)

Sätt ugnen på 160°.

Blanda de torra ingredienserna och de blöta i två separata skålar. Blanda dem sedan tillsammans och tillsätt morötterna.

Låt blandningen svalna i kylskåpet i 30 min.

Forma små bollar och lägg på bakplåtspapper. In i ugnen på 10-12 min!

Låt dem svalna och sedan njut innan ett grymt gympass eller när du bara vill ha något gott 😍😍!

Likes

Comments

6 dagen på Bodyfight PT skolan är avklarad och min motivation är så bra!!

Alla har perioder då det går upp och ner med allting, även mig och träningen ;) Nu när jag är mitt i min PT utbildning har jag mycket att ta in och under en kort och pressad period. Men jag har inte lust att släppa träningen för det, för att tro de eller ej men efter ett svettigt pass är energin tillbaka på topp och hjärncellerna i rörelse igen!

Något som jag använde de sista 5-6 veckorna av min senaste diet var PLYO träning, vilket kortfattat kan beskrivas som explosiv träning som ger snabba resultat! Drömmen.

Nej men det är verkligen ren hat/kärlek till PLYO träning för under träningspasset kan det kännas otroligt utmattande, nästan spykänsla under många pass haha! Men jag har aldrig någonsin fått sådan resultat som när jag började med PLYO!

Mellan bilderna är det 15 dagar och bild 1 körde jag enbart cardio i form utav crosstrainer, power walk och löpband, bild 2 är resultat utav 30 minuters power walk på morgon följt utav 15 min plyo efter styrkepass. Jag var själv lite skeptisk inför PLYO träningen men jag har såklart ingen annan än min coach Linnea Theodorsson att tacka som fick in mig på denna "genvägen" !

Tips till er med ont om tid och vill behålla muskelmassan men bränna fettet! Välj ut 4 stycken plyo övningar som ni lätt hittar online! 4 set gånger 30-60 sekunder på varje övning! Ta en liten vila på 30-40 sekunder då vi inte vill tappa flåset!

Exempelvis på övningar: Hopp-squat på bänk, burpees, step-ups på bänk och enbens hipthrust. Använd fantasin ! :DLikes

Comments

Tredje dagen på Bodyfight PT skolan och dagens upplägg handlar om träningslära! 5 år inom "gymvärlden" och 2 år inom bikinifitness, jag trodde jag kunde det mesta men Gud va jag lär mig 😍

Extra fokus idag ligger på styrketräning. Vad är optimal träning? Hur bygger jag rätt? Hur får jag snabbast progression? Vad är bäst frekvens? Hur många reps ska jag göra?

Hur tränar jag för att bränna fett? Hur tränar jag optimalt för att bli stark?

Kliar lite i benen nu när jag sitter i skolbänken, vill bara in till gymmet och utnyttja all ny information..

Men ser fram emot att få använda min kunskap med att hjälpa andra också! Åh Så kul att flera personer redan nu hört av sig!! Tycker det är så roligt för träning och kost är något jag brinner extremt mycket för 😄

Om mindre än två veckor kommer ni kunna hitta mig på Nordic Wellness i Lerum, men ni kan redan nu höra av er och boka tid!

tamara.lee.huggler@nordicwellness.se eller hör av er på 0721-742222

Glöm inte att Nordic Wellness bjuder på en PT timme med mig när ni skriver in er 😘

Likes

Comments

Måndag kväll hemma hos Lee och Cattis spenderas med något extra efter en heldag på PT skolan följt utav ett ent benpass!

Energin var låg och sötsuget högt.... vad gör man?!
Slänger ihop allt protein Du kan lägga fingrarna på.

Add Ice cream cookie dough smak, banan, vit choklad cheesecake proteinbar, Yippie Brownie proteinbar toppat med hemmagjord granola för lite extra crunch... Riktigt proteindröm som din kropp kommer älska!!

Likes

Comments

Så roligt att jag äntligen ska ta mig tillbaka till "skolbänken" för att utveckla min kunskap inom träning och hälsa! Jag tog min tid med detta pga flera anledningar.. diet, jobb, tid osv! Men nu känner jag mig redo och kommer suga in allt med öppna armar!!

Börjar nästa vecka på BodyFight PT-School hos grymma Richard Nilsson och hans team! Om dryga 3 veckor ska jag vara certifierad personlig tränare och taggad på att hjälpa alla som är sugna på en hälsosam förändring i livet.. allt ifrån nybörjare som behöver en push inom träning på gym och utanför, mera erfarna träningsgalningar som mig själv som vill ha hjälp med att utvecklas, eller kanske bara någon som behöver hjälp med kosten?

Här slutar de självklart inte, många som känner mig vet om att jag inte kan göra något halvdant ;) Efter årsskiftet fortsätter jag studera och denna gången kommer jag fördjupa mig ännu mer inom kost! För vad jag själv vet av erfarenhet är att det viktigaste inom en hållbar kost är VARIATION. Jag klarar av dieter med enbart torsk och ris, men inte under en längre tid! Tävlingsmässigt sätt, JA. Jag vill alltid vinna och jag gör vad som krävs för de. Men ett långt och lyckligt liv vi alla vill ha innebär b.la. bred kost och många valmöjligheter såklart!!

Jag kommer starta min karriär om 2-3 veckor på Nordic Wellness i Lerum men online coaching kommer självklart finnas tillgängligt! Uppdatering kommer snart :D

Nu börjas ett nytt steg i livet och jag kunde inte vara mer taggad! Hoppas på att få hjälpa många av er där ute med era mål och drömmar!!


Personlig Tränare utbildning på gång och kunde inte vara mera taggad! Workout Empire utstyrsel från topp till tå, använd lee10 för att få 10 % rabatt !

Likes

Comments

Vilken helg de blev...

Heldag med min underbara sponsor och team Workout Empire på de Nordiska Mästerskapen i Alingsås! Så låg fettprocent och så mycket torsk jag blev omringad av.. Tur att det finns 3 sjuka hamburgarställen inom gångavstånd från arenan iallafall!

Men stort grattis till alla tävlande som fick äran att representera deras land och extra grattis till de som fick ta hem en pokal eller två! Speciellt till min egna lilla teamie Jessica Jonsson som kammade hem ett silver, du var otrolig!!

Själv fick jag det bästa utav båda världarna, spendera tid på scenen och äta samtidigt.. det händer ju inte allt för ofta?! Men jag fick äran att dela ut fina priser från bland annat Nocco men även högkvalite produkter från min egna sponsor Pure Sports Nutrition, och den fin fina medaljen! den får man inte glömma ;)

Stod även i montern hos huvudarrangören Workout Empire som stod redo med många produkter från deras Imperial Collection! Missade du de så är de inte fy skam utan vi kommer även finnas på Fitness Festivalen i Stockholm om bara 4-5 veckor! Montern kommer bli svår att undgå kan jag lova, gick nästan rakt in i mig själv på en 6x3 meter poster hah!

Nu är det ny vecka och jag är påfylld från min lilla cheatmeal igår kväll.. Brödmonstret som jag är blev de självklart hönökaka med salami, ost, banan, jordnötssmör och en proteinglass på de! Klockren söndagskväll om ni frågar mig.. Back on my diet!Tillsammans med mina teamies under fredagens genrep!

Inte den vanligaste synen men vilken ära! Sky Outfit från Workout Empire!

Likes

Comments