Kaos, ett ända ord som kan beskriva min vardag de senaste två veckorna ungefär. Det har varit extremt mycket plugg, har haft många inlämningar och ett par prov. Har varit väldigt stressad över NP i matte som är på torsdag, som jag nu valt att inte göra och läsa kursen ännu en termin. Eftersom jag troligen inte kommer läsa matte 4C, utan nöjer mig med 3C, har jag nu bestämt mig för att satsa på att få bra betyg på kursen istället för att vara lat och slippa plugga matte resten av gymnasietiden. Kommer ändå slippa det i trean iochmed det här valet.

Nog med skolsnack, de flesta som läser här är nog mer intresserade av hästar och ridning än min skolgång. Det har varit ett par lektioner som blivit inställda och jag som varit sjuk/avbokat på grund av att jag haft behov av att studera istället. Idiotiskt va, att välja skolan framför hästarna? Nä, inte i min åsikt, även om jag brukade tänka på så vis. Nu tänker jag att klara av skolan med minst skapliga betyg så att jag kan göra vad jag vill senare. Må det vara hästar eller hitta ett jobb. Eller studera vidare på högskola. Vem vet? Hursomhelst, de lektioner som jag ridit sedan senast, inklusive för Mette, har varit så otroligt underbara så att det känns som att jag svävar när jag sitter på hästryggen.

Det har klickat ordentligt i både hoppningen och dressyren, vilket känns så himla bra och nu ser jag verkligen fram emot att se var framtiden håller för oss. Förra måndagen hoppade vi bana på 90-100 cm, och det gick så himla bra, allt kändes så lätt. Trots en extremt taggad häst som bara ville springa och hoppa av stort, lyssnade hon bra på mig. Sa till Elin, min ridlärare i hoppning att det var tack vare Mette och då skrattade hon och sa något i stil med "Ja, hon är verkligen en Gud," och det kan jag verkligen hålla med om. Även i dressyren har det skett stora framsteg och allt känns bara så bra just nu med ridningen.

Funderar på att göra ett kort inlägg som samanfattar helgen som jag red för Mette? Kanske kan vara lite intressant att läsa om de tips och knep som jag fick, det kanske kan hjälpa någon annan stackare i nöd.

Bästa vyn att starta dagen med! Nybadad häst och soluppgång, från helgen jag red för Mette.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vilket underbart ridpass igår, blir nästan tårögd av att tänka på det. Hade en sjukt bra känsla genom hela passet och Dockan var så fin och duktig. Det ända problemet som vi stötte på var galoppfattningarna, som vanligt. Men idag vet jag vad jag gjorde för fel och har tagit åt mig det och ska tänka på det till nästa gång, så får vi se då om det blir någon skillnad. Vilket det bör bli, annars blir jag nästan besviken. Problemet var alltså inte att hon inte uppfattade min skänkel, utan det var jag som släppte kontakten med bettet när jag försökte fatta. Tar på mig all skuld för det själv.

Förutom det ynka problemet är jag, som sagt, jättenöjd med lektionen och har en jättebra känsla inför Mette nu i helgen. Hoppas att jag kan övertala någon att filma eller fota lite, så att jag kan dela med mig. Har redan kommit fram till vad det är vi, som ekipage, behöver hjälp med. I stort sätt ligger grunden i alla problem i att Dockan vill gärna gå ställd utåt i höger varv, om det är mitt fel eller om det är något påfund som Dockan hittat på själv vet jag inte, därav vill jag ha hjälp med att komma underfund med hur jag ska lösa det på bästa sätt, då när jag försöker räta ut eller ställa henne inåt så faller hon mot medellinjen och lyssnar inte på min högerskänkel. Vilket är mitt andra problem, att hon går emot och inte lyssnar på min högerskänkel, vänster går jättebra, med inte höger. Återigen så vet jag inte om detta beror på mig eller henne.

Jag var hos en kiropraktor här för ett par veckor sedan och han konstaterade relativt snabbt att mitt bäckenet var vridet, vilket gjorde att jag varken kunde trampa ned med min höger fot, eller driva hästen ordentligt med det benet. Detta är anledningen till att jag inte vet om det är mitt fel eller inte. Hursomhelst måste hästen bli fin till imorgon, så ska åka ut och bada henne senare och testa lite nya produkter, bland annat K9's silvershampoo, samt någon spray för typ quickfixes. Ingen aning om hur den kommer fungera, med det blir nog bra. Har tyvärr inga nya bilder, så här kommer en "gammal" goding!


Likes

Comments

Plugg, plugg och mer plugg. Men jag klagar inte, ärligt talat. Personligen är jag en sån jobbig människa som hela tiden behöver stimulering, något för att underhålla mig. Om det är någon typ av fysisk träning, studerande eller någon typ av forskning av något som fascinerar mig, spelar ingen roll. Så länge min hjärna på arbeta. Det kan till och med vara att sitta och rita, lyssna på musik eller leka runt med olika sminkningar.

Idag har jag även turen att alla mina lektioner är inställda på grund av att lärarna står på gymnasiemässan i Stockholm, så jag behövde inte ens gå till skolan. För att fira min så kallade "lediga" dag, sov jag ut ordentligt på morgonen och när jag väl vaknade gosade jag med Prommis, min katt lite också. När jag lyckades ta mig ur sängen hade jag väldens cravings på risgrynsgröt, så det är precis det jag fixade till frukost. Dock tog det väl cirka en timme att fixa allt från scratch, men det var definitivt värt det. Efter det har jag suttit och pluggat fram tills nu i stort sätt. Käkade lunch och tittade på ett avsnitt av PLL och återupptog sedan studerandet. Nu är jag nöjd för dagen och taggar inför stallet ikväll, jag hoppas att vi ska göra något roligt. Vi spelade fotboll med en pilatesboll här om veckan, så det kanske blir fortsättning på det, vi får se helt enkelt.

Jag är något otroligt taggad inför helgen, ska nämligen få rida för Mette Henriksen två pass, ett på lördag och ett på söndag. Det kommer bli oerhört lärorikt och jag tror att det kommer hjälpa mig och Dockan en lång bit på vägen. Morgondagen kommer alltså gå åt till att tvätta och frisera henne, så att hon ser prydlig och fin ut. Har börjat fundera lite på vad vi ska ha på oss också, tänker nog ha mitt blåa PS schabrak och en matchande pullover en dag, men vi får se vad jag hittar på till den andra dagen. Antingen om vi kör på svart eller beige. Får se helt enkelt vad jag känner för i stunden. Hoppas på att jag kommer kunna lägga ut några bilder också, så vi får se om jag är så lyckosam.


Likes

Comments

Det är mitt livsmotto och för en gångs skull känner jag att jag faktiskt kan leva upp till det. Jag har verkligen tagit tag i mitt liv de senaste veckorna och har aldrig mått bättre. Jag har tagit tag i min hälsa, börjat äta rätt och träna ordentligt. Jag har börjat satsa på mig själv inom mina studier och i stallet. Visst, vissa dagar skulle jag jättegärna hoppa av gymnasiet på grund av olika problem som jag stöter på i min vardag, men det är bara att kämpa vidare. Det blir bättre. Tro mig när jag säger det, för jag har varit på botten, men kämpat mig upp till där jag är i mitt liv just nu, och det må vara en tuff och svår resa, men den är värd det. Visseligen har jag fortfarande en lång väg kvar till dit jag vill, men life is but a journey. Samma sak gäller stallet och hästarna, ibland känns allt så pissigt och det känns som om det inte finns en idé att fortsätta, men tänk på att allting inte kan gå din väg hela tiden.

"An arrow can only be shot by pulling it backward. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it’s going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming"

Idag på träningen gick det jättebra och jag är verkligen supernöjd med min och hästens insats. Trots att hon var lite taggad. Eller, jag tar tillbaka det där. Väldigt taggad menar jag. Vi testade en ny sadel, då hon har varit öm i länden. Detta tyckte hon var jätteroligt, så det blev en hel del glädjebocksprång! Hon sög verkligen tag i hindrerna och flög över dem. Eftersom den nya sadeln är väldigt hög i bakvalvet, hoppade hon mig ur sadeln rätt mycket, så fick ta emot i halsen ett par gånger för att inte flyga av! Men allt som allt är jag extremt nöjd med Dockans utveckling, som har skett under den korta tiden vi har varit ett ekipage. Jag menar, jag har haft henne i knappt två månader och vi är redan uppe och nosar på 1 meter, medan med Lady som jag hade i nästan nio månader endast kom upp till 90cm.

Det kommer hur som helst bli väldigt spännande allt följa hennes utveckling! På länken här under får ni se en liten snutt på en fem o'n halva, där oxern ligger på 1 meter. (Varning för hög musik)

https://flipagram.com/f/1IwkeH3PgRb/embed


Likes

Comments

Ja, vad ska jag säga? Titeln beskriver egentligen detta inlägg rätt bra, om jag ska vara ärlig. Idag är det måndag, vilket betyder hoppning på schemat och min ridlärare hade en sadistisk plan för oss stackars elever. Att hoppa utan stigbyglar. Det kanske inte låter så hemskt, jag menar, vissa hoppar ju barbacka utan problem. Barbacka hade inte varit något problem, men vi tog bara bort stigläderna från sadeln och körde.

Det vill säga att lektionen blev full av skratt, bus och till och med tårar. Inte för att någon ramlade av eller så, men jag fick fart-tårar och såg inte vart jag var och missade ett språng. Man är ju så professionell. Hursomhelst, så var det en jätteroligt lektion och väldigt lärorik också. Det blev så tydligt hur mycket stöd jag iallafall tar från stigbyglar, och hur konstigt det kändes att rida utan. "Banan" vi hoppade idag bestod av studs på tre hinder, två bockar, samt en oxer. Simpelt, men mycket rolig träning!

Dockan var jättetaggad, så det blev även en hel del bocksprång mitt i allt, inga casualties tack och lov. Tycker personligen bara att det är roligt att hon tycker det är roligt att hoppa, haha. Här nedan ser ni en bild över oxern!


Likes

Comments

Hello hello!


Ett hundra år senare och jag är tillbaka med massor av nyheter. Mycket har hänt sen sist och jag tänkte försöka ta mig igenom allt viktigt lite kortfattat sådär. Vår första tävling skedde den 2/11, en "blåbärshoppning" som vi kallar det på min ridskola, vilket menas att man får en rosett om man är felfri. Typ som en pay 'n jump, men simplare. Vi körde en runda på 60 cm, eftersom det trots allt var Dockans första tävling och vi inte hade någon aning om hur hon skulle reagera. Såklart så skötte hon sig jättebra, blev väldigt taggad dock, något som jag visserligen finner positivt. Det blev en rosett iallafall, men kan säga att det var tur att vi inte var med på stilbedömning iallafall!


Vi har ju även tränat vidare i dressyren, vilket börjar gå riktigt bra! Handlar fortfarande lite om att jag verkligen måste rida henne varje steg dock, får inte vila en sekund, men annars känns det fint. Galoppfattningarna börjar sitta också, så det är skojigt!


Likes

Comments

Glad (nästan) Halloween!

Nu är det äntligen höstlov igen och jag har spenderat de första dagarna av det på bästa sätt. I torsdags, visserligen fortfarande skoldag, red jag ett underbart dressyrpass på Dockan. Vi tränade bakdelsvändningar, vilket hon hade mycket lättare för än framdelsvändningar. Hon kändes mjuk och fin, lyssnade jättebra på mig och mina hjälper, samt gick stabilt i from hela lektionen. Vi jobbade även lite på galoppfattningar, något som hon har lite problem med. Hon springer gärna in i galoppen, men det har blivit mycket bättre på senaste tiden då vi jobbat mycket med just galoppen.


I fredags fick jag rida igen i och med att jag missade en hopplektion för ett par veckor sedan, det var ytterst intressant då jag fick rida för en annan ridlärare än min vanliga. Jag fick jättebra tips och småknep som jag ska behålla i baktankarna när jag rider framöver. Personligen tycker jag att det alltid är väldigt intressant att rida för någon annan, då man får en annan synvinkel och aspekt på det hela, då alla regerar/påpekar/tittar efter olika saker. Dockan var jättefin hela lektionen, dock hade vi lite problem med att landa i rätt galopp efter ett specifikt hinder. Banan bestod av fyra hinder som alla stod på de två diagonalerna och övningen var att rida på bågar, för att sedan lägga ihop en liten simpel bana.


Dockan saknar fortfarande mycket styrka och balans i sin egen kropp, därav var den här övningen väldigt jobbig för henne och även mig, då jag behövde vara extra noggrann med hur jag red för att underlätta för henne. I slutet gick det dock jättebra och jag hade en jättebra känsla för lördagen, då vi skulle gjort vår tävlingsdebut. Tyvärr blev det ingen tävling för oss, då hon fick feber från vaccinationen. Jag fick erbjudande att ta en annan häst en runda, men tackade nej till det då jag inte ville ta någon annans runda och istället försökte se det positiva med situationen. Jag menar, jag har bara ridit henne cirka tio gånger, så vi väntar till nästa tävling och kanske känner oss lite mer förberedda tills dess.


Imorgon blir det åter igen hoppning, dock på förmiddagen, då på eftermiddagen ska jag och flera andra stalltjejer åka till Boda Borg. Det kommer nog bli lite intressant, då jag inte har varit där sedan jag var runt nio år. Dessutom är det Halloween tema, vilket betyder att det kommer gå runt "spöken" och skrämma folk, vilket passar mig alldeles ypperligt med tanke på att jag älskar Halloween!

Likes

Comments

Ja, vad ska man säga? Förra veckan kom det lite saker i vägen för att jag skulle hinna med att skriva något här. För det första har det varit extremt mycket prov och stora inlämningar under flera veckor, något som gjort att jag har känt mig väldigt stressad, sedan har det varit lite dramatiskt inom min safe haven, alltså stallet. Detta har också tagit på mina krafter då jag är en konfliktlösare och avskyr när folk skapar onödiga konflikter. Även andra saker har uppstått, men jag misstänker att ingen vill läsa om det.


Idag var då andra gången som jag hoppade min nya kompanjon, Dockan. Vi fick rida en liten bana på sju språng, lite lagom längd sådär eftersom hon varken har styrka eller kondition för speciellt mycket mer än så. Det gick relativt bra, dock är det mycket som jag hade kunnat gjort bättre. På grund av det ovan nämnda så var jag lite distraherad och kom aldrig riktigt in i min koncentrationsbubbla, som jag kallar det. Men men, nästa vecka tar vi nya tag, då är det höstlov och jag har många roliga aktiviteter planerade, bland annat ska jag åka till Boda Borg på måndag tillsammans med mina stallkompisar. Och självklart kommer jag spendera massor med tid i stallet och förhoppningsvis kunna fota lite! Har ni några roliga aktiviteter planerade?

Likes

Comments

Sådär, nu har jag äntligen fått tid att berätta om och fötklara min "hemlighet" som jag skrev om tidigare. Jag har nämligen gjort ett hästbyte, alltså har jag bytt från Lady till en annan häst som kallas Dockan. Det är ett sto som är född 2008, men hon är trots det fortfarande väldigt grön i sin utbildning. Skulle gissa på att hennes mankhöjd ligger på cirka 160, eller strax under.

Det finns flera anledningar till att jag valt att göra det här bytet, men främst så är det för att ridskolechefen frågade om jag skulle kunna tänka mig att testa Dockan. Jag, som älskar att testa nya hästar, tackade ja till erbjudandet direkt. Självklart älskar jag Lady fortfarande, men det var dags för oss att gå vidare. Vi har gjort vårt tillsammans helt enkelt, trots att det bara varade i åtta månader.

Planen var att jag skulle testa att hoppa Dockan i måndags, men på grund av grov huvudvärk avbokade jag lektionen, tyvärr. Som tur är, så är det snart måndag igen och då ska jag få hoppa henne! Än så länge har jag endast ridigt henne tre gånger, alla pass dressyr, vilket på sitt sätt har varit väldigt bra för oss båda. Jag har fått lära känna henne lite bättre och känt av hennes kapacitet, samt att vi har kunnat bygga en relation från marken direkt. If that makes sense. Personligen är jag en person som gillar att jobba med hästar från marken, man får en helt annan insyn på hästens beteende och kroppsspråk, än om man bara sitter på ryggen.

Nog om mitt babbel, här kommer lite bilder (:

Likes

Comments

Åter igen har jag varit på shoppingtrip och denna gång blev det ett träns. Eftersom hästens träns inte är ridskolans eller mitt, har jag tagit beslutet att köpa ett eget. Passa på när HÖÖKS har 15% på alla träns, sadlar och schabrak liksom. Not sponsored, haha. Hästen blir förhoppningsvis nöjd, speciellt med tanke på hur mycket jag skämmer bort henne. Som jag sa till en kompis tidigare; det är väl bra för hästen, men inte min ekonomi.


Än en gång blir det privatlektion på söndag istället för vanlig lektion igår, så det ska bli väldigt spännande! Jag kommer rida tillsammans med en kompis, så privat och privatlektion blir det väl inte, men man får fortfarande mer uppmärksamhet från ridläraren än vanlig lektion! Sedan blir det faktiskt hoppning på måndag också, vilket ska bli väldigt roligt! Speciellt med tanke på att jag inte hoppat på tre veckor, förr förra måndagen var det uteritt och jag var sjuk, så kunde inte vara med. Måndagen efter det var det teori, väldigt intressant då vi fick lära oss om pharmalight och hur det fungerar!
Aachenträns Dunloy:

https://www.hooks.se/hast/hastutrustning/trans/aachentrans-dunloy-fairfield?att=Q29i

Borttagen aachenrem, samt pannband från PS of Sweden.

Likes

Comments