Sådär, nu har jag äntligen fått tid att berätta om och fötklara min "hemlighet" som jag skrev om tidigare. Jag har nämligen gjort ett hästbyte, alltså har jag bytt från Lady till en annan häst som kallas Dockan. Det är ett sto som är född 2008, men hon är trots det fortfarande väldigt grön i sin utbildning. Skulle gissa på att hennen mankhöjd ligger på cirka 160, eller strax under.

Det finns flera anledningar till att jag valt att göra det här bytet, men främst så är det för att ridskolechefen frågade om jag skulle kunna tänka mig att testa Dockan. Jag, som älskar att testa nya hästar, tackade ja till erbjudandet direkt. Självklart älskar jag Lady fortfarande, men det var dags för oss att gå vidare. Vi har gjort vårt tillsammans helt enkelt, trots att det bara varade i åtta månader.

Planen var att jag skulle testa att hoppa Dockan i måndags, men på grund av grov huvudvärk avbokade jag lektionen, tyvärr. Som tur är, så är det snart måndag igen och då ska jag få hoppa henne! Än så länge har jag endast ridigt henne tre gånger, alla pass dressyr, vilket på sitt sätt har varit väldigt bra för oss båda. Jag har fått lära känna henne lite bättre och känt av hennes kapacitet, samt att vi har kunnat bygga en relation från marken direkt. If that makes sense. Personligen är jag en person som gillar att jobba med hästar från marken, man får en helt annan insyn på hästens beteende och kroppsspråk, än om man bara sitter på ryggen.

Nog om mitt babbel, här kommer lite bilder (:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åter igen har jag varit på shoppingtrip och denna gång blev det ett träns. Eftersom hästens träns inte är ridskolans eller mitt, har jag tagit beslutet att köpa ett eget. Passa på när HÖÖKS har 15% på alla träns, sadlar och schabrak liksom. Not sponsored, haha. Hästen blir förhoppningsvis nöjd, speciellt med tanke på hur mycket jag skämmer bort henne. Som jag sa till en kompis tidigare; det är väl bra för hästen, men inte min ekonomi.

Än en gång blir det privatlektion på söndag istället för vanlig lektion igår, så det ska bli väldigt spännande! Jag kommer rida tillsammans med en kompis, så privat och privatlektion blir det väl inte, men man får fortfarande mer uppmärksamhet från ridläraren än vanlig lektion! Sedan blir det faktiskt hoppning på måndag också, vilket ska bli väldigt roligt! Speciellt med tanke på att jag inte hoppat på tre veckor, förr förra måndagen var det uteritt och jag var sjuk, så kunde inte vara med. Måndagen efter det var det teori, väldigt intressant då vi fick lära oss om pharmalight och hur det fungerar!

Aachenträns Dunloy:
https://www.hooks.se/hast/hastutrustning/trans/aachentrans-dunloy-fairfield?att=Q29i

Borttagen aachenrem, samt pannband från PS of Sweden. Bild på tränset på hästen kommer så fort jag testat och ställt in det!

Likes

Comments

Tidigare idag hade PS of Sweden kundkväll i deras butik i Nyköping med 10% rabatt på utvalda varor, samt specialpris på andra varor. Om man bara vore sponsrad!

Trots fattighet kände jag för att skämma bort hästen lite, så passade på att köpa lite pannband och ett par nya tyglar. Köpte sammanlagt fyra pannband, men endast, eller endast och endast, tre åt mig själv och det sista åt en kompis. Tyglarna kostade bara 50 kr, så passade på att fynda. Tyglar kan man aldrig ha för många av trots allt, dessutom är mina gummityglar rätt slitna, så det var nog dags hursomhelst. Spanade även in ett träns, men det kändes onödigt att köpa det eftersom jag redan har träns, samt att det hästen har är i fint skick. Kan även ha berott på att det endast fanns storlek XL kvar... Det var nedsatt till 1500 kr, så var lite sugen, men som sagt så kändes det onödigt och det jag hade plockat ihop var redan rätt dyrt.

Pannbanden jag köpte åt mig själv är ett simpelt svart, som jag kan sätta på tränset direkt så blir det lättare att byta i framtiden, ett brett med stora kristaller och sist ett med ljusgrå bling. Det jag köpte åt min kompis hade svarta stenar fästa med silverfästen. Är supernöjd med dagens inhandling, dock är jag lite småfattig såhär i efterhand, för som ni vet är inte PS direkt billigt att köpa.

Pannband: (Överst till underst)

Grey Delight: https://www.psofsweden.se/sv/pannband/pannband-grey-delight.html

Giant Swarovski:
https://www.psofsweden.se/sv/pannband/pannband-giant-swarovski.html

Likes

Comments

Tyvärr slutade inte riktigt denna dag som planerat, tanken var ju att det skulle bli en kort uteritt istället för hoppning iochmed Mette och pay 'n jump för flera hästar, vilket det blev. Dock inte för mig, jag har dragit på mig en förkylning dom även inkluderade feber, två för en ni vet? Istället för att göra något vettigt idag, har jag legat i soffan och tittat på film hela dagen, Harry Potter maraton med mig själv because why not? Druckit hur mycket ingefärs-te med honung som helst och gosat med katten, allt för att bli frisk så fort som möjligt

Sedan har nu en militärövning startat här i Trosa, vilket betyder att det troligen inte blir någon ridning överlag denna vecka eftersom det kan skrämma hästar och hålla ryttare spända, men det är perfekt, för nu kan vi använda våra teoritillfällen under veckan! Personligen tycker jag att teori är vädligt roligt, då jag älskar att lära mig, så förhoppningsvis tar vi upp något intressant som vi inte gått igenom hundra gånger tidigare. Men vi får se helt enkelt, om jag ens hinner bli frisk till torsdag det vill säga. Håller iallafall tummarna för det, för avskyr verkligen att vara sjuk, känner mig så svag av det. Visserligen kan det vara skönt att vara hemma någon dag för att catch up eller slappa lite, men jag blir väldigt uttråkad väldigt snabbt och känner att jag bara måste få göra något! Känner mig så instängd av det, så det ska bli skönt att komma igång igen, när det än sker.

Likes

Comments

Det har varit lite kaosigt i livet nu de senaste månaderna efter att skolan drog igång, men jag tror att jag har fått ordning på livet igen nu. Jag har verkligen velat uppdatera här, men har inte funnit tid för det på grund av plugg, jobb eller socialt liv/catching up med kompisar.

Har nu fått, åter igen, lite kontroll över mina hektiska dagar, vilket känns jätteskönt då jag är lite av ett kontrollfreak. Att ha saker och ting organiserat och ha koll på prioriteringar är en underbar känsla, som låter mig ha mer fritid helt enkelt.

Just nu är det min jobbhelg, så jobbarde både idag och igår, dock är jag ledig på imorgon, tack och lov. Planen då är att försöka komma ut och övningsköra igen, har inte kört på nästan ett år nu! Eventuellt att jag åker ut till stallet en sväng och tittar lite på de som rider för Mette, men får de vad det finns tid för, behöver planera in lite pluggtid också.

Angående stallet, så kommer det eventuellt bli någon förändring inom snar framtid, men vi får se hur det blir. Om det ens blir något av det. Vill inte spolila något om planen förändrades, så om någon skulle vara nyfiken så får den vänta. "Den som väntar på något gott, väntar aldrig för längre.", eller vad brukar man säga? Om turen finns, så kommer jag kunna berätta redan nästa vecka någon gång!

Likes

Comments

Ny vecka och en ny termin på ridskolan har börjat. Igår stod det alltså hoppning på schemat för min del, men efter träningslägret i helgen var planen att vi skulle ta det lite lugnt och köra på markarbete med framridning ute. Tanken var att egentligen skulle vi rida fram ute i skogen en sväng, men på vägen ut såg vi att det var stubbåker och frågade Elin, vår ridlärare, om vi fick rida fram på stubben istället, vilket hon sa ja till. När vi gjort iordning hästarna och suttit upp, så började vi leta efter en åker som vi skulle kunna rida på, något som tog cirka 40 minuter. Tyvärr var det inget bra underlag på någon av åkrarna, så vi gick in i en av hagarna istället.

Väl i hagen bestämde vi oss för att hoppa terränghindrerna istället för att träna markarbete på banan, hindrerna är inte speciellt höga, därav behövde inte hästarna anstränga sig så mycket ändå. Som jag har nämnt tidigare så brukar Lady inte vilja gå iväg själv, utan brukar backa, stegra och sparka bakut när hon inte vill gå framåt. Igår höll hon på att stegra för att hon behövde stå still eller skritta, något som jag anser vara ett framsteg. Att hon faktiskt söker sig framåt och inte tänker bakåt hela tiden.

Själva hoppningen gick jättebra, jag är själv väldigt nöjd med både min egen och Lady's insats i det hela. Det här kanske blir bra tillslut ändå!

Likes

Comments

Det har varit en hektiskt helg och jag har en hel del träningsvärk. Två pass om dagen, ett dressyr och ett hoppning, har varit något svettigt, speciellt med tanke på att jag inte ridit på hela sommaren.

Fredagen såg ut såhär;

Förmiddag - Hoppning; snarare markarbete, då övningen bestod av bommar. Det var en lösgörande övning på volt, samt en kontrollerande övning på ena långsidan. Långsidan var två bommar, 15 meter och två bommar till, volten var tre bommar på vardera halva. På långsidan fick vi först trava över bommarna och sedan sakta av till skritt och skritta tills hästen inte hetsade längre och sedan trav över nästa bom-par. Efter ett tag skulle vi fatta galopp och hinna bryta av mellan bom-paren. Det här passet red jag Lady.

Eftermiddag - Dressyr; detta pass red jag en ny ponny i stallet som heter Greta. En D-ponny, brun-skäck och hur gullig som helst. Hon är 6 år och är, vad jag förstått, nyligen inriden och håller på att skolas. Dock är hon inte inhoppad än, men jag tror hon har potential (det säger jag om alla hästar jag sitter på). Det var ett relativt lugnt pass med mestadels skritt och travjobb, men lite galopp. Greta var lite vinglig och drog gärna till mot mitten i vänster varv, men förutom det så var hon jätteduktig och fin.

Lördag:

Förmiddag - Dressyr; även det här dressyrpasset fick jag rida på min nya kärlek Greta. Det här passet jobbade vi mer med det vi påbörjade dagen innan, alltså mycket jobb på volten, med fokus på ryttaren och balansen i sadeln. Det var ett väldigt givande pass och det var roligt att känns hur Greta blev mer och mer självsäker och mindre vinglig under passets gång. Jätteroligt!

Eftermiddag -Hoppning; fortfarande lite markarbete med bommar och bockar detta pass, mycket länga och korta galoppsprång. Även detta passet var det mer lösgörande än styrka, vilket, i min åsikt, är ett bra sätt att komma igång igen efter sommaren. Lady var lite lojj under passet och ville inte riktigt lyssna på mig. På grund av en tidigare och återkommande skada i vänster framben/bog, så vill hon inte riktigt jobba med det benet och trampar därav inte under sig med höger bakben för att slippa jobba. Detta är något som jag verkligen försökte tänka och jobba med under passets gång och i slutet gav det någolunda med reslutat.

Söndag:

Söndagen var lite annorlunda än tidigare dagar, så det blev 30 minuter dressyr och 30 minuter hoppning i ett och samma pass, så att säga. Först hade jag dressyr uppe i ridhuset och sedan gick jag direkt ner till stora ridbanan och hoppade lite. Det blev som en dubbelprivatlektion, fast med två ekipage. Hade ensast Lady det här passet och det gick jättebra! Dressyren har vi tidigare haft lite problem inom och det har inte klickat 100%, hon har inte orkat bära upp sig och tyckt att det varit jobbigt att arbeta och jag själv har aldrig riktigt kommit till ridning, utan suttit och harvat runt lite och inte ridit varje steg. Men allt gick ihop och fungerande klockrent under dressyren och Lady var jättefin och duktig, så jag är supernöjd, både med hennes och min insatts.

Hoppningen gick jättebra också, vilket var roligt! Eftersom jag hade haft hennes vänster framben i åtanke hela dressyrpasset, så hade jag lyckats få henne att jobba med det och därav kunde hon följa med mig bättre i svängar och vinglade inte lika mycket under hoppträningen. Det var lite mer hoppning den här dagen, och banan bestod av ett räcke på vardera diagonal, samt en trippel-kombination, räcke - oxer - räcke, med tre galoppsprång mellan.

Tyvärr har jag varken bilder eller videor från helgen, då alla var upptagna med att antingen rida, fixa med deras hästar eller hjälpte till med att måla/skura. (Vi målade om stallet)


Likes

Comments

Det känns som att det var hundra år sedan jag bloggade "på riktigt", men jag tror det är dags för ett nytt försök nu!

För er som inte känner mig, jag heter Evelina och är snart sjutton år, om åtta dagar för att vara exakt. Jag har ridit och hållit på med hästar som hobby i cirka tolv år, och har förhoppningsvis många fler år framför mig. Två gånger i veckan rider jag, måndagar = hoppning och torsdagar = dressyr. Jag är en väldigt sarkastisk och relativt flammsig person, men blir otroligt seriös och koncentrerad när det väl kommer till kritan. Speciellt vid tävling. Jag pluggar teknik på gymnasiet med inriktning samhällsbyggande och miljö, basically arkitektur alltså. När det kommer till musik är det rock/punk som gäller, 70 till 90-talets klassiska rock är det bästa som finns.


Hästen som jag rider för tillfället heter Lady, ett sto på åtta år. När jag började rida henne i slutet av Januari hade hon knappt någon muskelatur eller styrka, något som vi kämpade otroligt med innan sommaren. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att fortsätta det arbetet med henne under sommaren, då jag har varit bortrest i tre veckor, samt jobbat utöver det. Men denna helg är det träningsläger, tre dagar, två pass per dag, ett hopp och ett dressyr, så det ska bli spännande att se hur det går, speciellt med tanke på att jag inte ridit på över två månader nu.

Lady är en dam som har väldigt många järnspöken och vågar därav knappt gå till hagen själv, än mindre ridas ut själv. Så fort man går bort lite från kompisarna så börjar hon stegra och sparka bakut, med detta är någon som jag vill träna på. Allting går om man bara har tillräckligt med tålamod och beslutsamhet. Mitt mål är att kunna rida ut på henne själv innan året är slut, så kan vi satsa på potentiella tävlingar nästa år, då om hon inte ens kan lämna stallplanen själv, hur ska hon då klara sig på tävlingar?


Likes

Comments