Fars dag idag och vi styrde bilen ner mot pappa! Innan vi åkte till honom så passade vi på att hälsa på hos lillebror och hans tjej + en snabb visit hos mamma.

Pappa bjöd på stek och potatis men jag och Annika fick supergoda vegetariska biffar :) vi pratade och fikade innan vi styrde bilen hem till Göteborg igen :)


Imorgon är det dags för praktik igen! En händelserik vecka står på schemat :)

//M.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv
Ojoj, här var det verkligen tomt! Jag har haft fullt upp den senaste tiden med träning, skola, livet och praktik! Jag har en inlämning kl 23.55 idag och sedan börjar jag plugga på omtentor som börjar hopa sig.. Examination har jag denna veckan också! Jag funderar på att ta en sväng till gymmet imorgon på dagen för att springa bort lite stress.. jag har märkt att det lugnar mig.


Jag ska försöka slänga in ett bättre inlägg ikväll!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Throwbacks
Höstterminen, årskurs 9.

Jisses Michaela, vad är det för bena egentligen? Det måste vara en nödlösning på luggen jag klippte i början av årskurs 8 haha.

Årskurs 9, sista året i grundskolan, sista året med klasskompisar som man har känt sedan man gick på dagis. Klasskompisar som har sett varenda jobbig period som man har hamnat i under sin uppväxt.
Detta året var tufft för mig och relationen som jag hade till mina föräldrar. Jag hade aldrig varit en besvärlig tonåring, jag var ensam tjej bland 4 stycken bröder. Jag förde aldrig oväsen och jag skötte mig själv, men under 9:an så hände något. Japp, en kille hände.

Det var under 9:an som jag träffade min första pojkvän. Och vi alla vet hur den första kärleken är, den är intensiv och för min del så ställde den till med mer problem än vad som kanske är normalt. Jag minns att jag saboterade min egna skolgång genom att vara uppe hela nätterna och smsa, jag sov på lektionerna och jag ignorerade min mammas varningar.

Ändå så är jag väldigt tacksam för att jag har gått igenom allt som jag har gjort, det har verkligen format mig till den personen som jag är idag.

Trots alla motgångar så lyckades jag kämpa mig till bra betyg under vårterminen och jag blev antagen till det gymnasiet som jag ville. Under åren så har jag tänkte mycket på denna första pojkvännen, undrat vart han är och om han lyckades ta tag i sina egna problem. Ibland undrar jag om han ens lever.

Någon dag kommer jag berätta mer om vad som hände mig under denna perioden men jag har fortfarande en del ouppklarade känslor som jag behöver ta tag i.

//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Det är ändå sjukt hur fort ett ställe börjar kännas som ens hem. Jag trodde alltid att jag skulle känna mig hemma i Åsa och att mitt hem var hos mamma. Men det känns inte riktigt så! Jag saknar min säng, jag saknar mina egna saker och jag saknar min fina man <3

Det är ganska skönt att få komma hemifrån ett tag och känna att man faktiskt vill åka hem och saknar sin oorganiserade röra. Men nu känner jag mig ganska redo för att åka hem faktiskt!

Jag och mamma var nere vid skolan och tittade lite när min yngsta brorson tränade innebandy! Han har fått börja med pojkarna som är ett år äldre och det är han verkligen mallig över :-P Men jag tyckte ändå att han klarade det bra, trots att han är ganska mycket mindre än de andra (storleksmässigt). Han var den enda som faktiskt lyssnade på tränarna och gjorde som de sa. Men sååå söta med sina små klubbor hahah.


//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Efter en rent ut sagt traumatiserande bilfärd från Göteborg så landade jag hemma hos mamma! Jag vill inte skrämma någon med detaljer från bilresan men skor togs av, ölkorv kastades runt, ölen försvann fort som attan och byxor började tas av x) Jag är väldigt glad att jag blev avsläppt innan det gick för långt!

Jag satt hela kvällen igår och pusslade med min inlämningsuppgift, idag kommer jag också att sitta och plugga till stor del! Min styvbror kommer eventuellt upp ikväll och pratar med mig om lärarprogrammet osv. Han funderar på att läsa till lärare nämligen :) Så jag har en massa länkar på datorn förberedda.

Mamma åkte precis iväg till gymmet och jag ska nog ta och laga lite frukost till mig själv, inget avancerat alltså.. Bara lite gröt eller något.

//M.

Likes

Comments

Postad i: Throwbacks
September, 2013.

Denna fredagens minne består av en bild som symboliserar en början på något väldigt fint. Detta är den första bilden som finns på mig och min andra hälft, Patric.

Det är alltså 4 år sedan denna bilden togs och tiden har verkligen flugit iväg. Från denna bild till sambo till förlovade. Denna personen som jag har valt att spendera mitt liv ihop med är den snällaste, omtänksammaste och finaste personen som finns. Jag kan alltid lita på att han finns där för mig.

Att titta på denna bilden får mig alltid att le, jag kan verkligen se vårt förhållande framför mig och hur vi har utvecklats de senaste åren. Det ska bli riktigt spännande att se vad framtiden gömmer för oss <3

Likes

Comments

Postad i: About me

Vilken svordom använder du mest?
Hmm.. "Jävlar", "Helvete", "Fan". Jag tror att jag svär alldeles för mycket tyvärr och jag kan säga en del vidriga ord som jag inte vill skriva ut här haha. Jag ska dock få lära mig att svära på ryska. (Är det lika illa om de flesta inte förstår vad jag säger? dagens fundering)

Vilka elektronikprylar äger du och använder mest?
Oj, jag äger en hel del. Jag har min dator, iPad, telefon, tv. Jag använder alla fyra dagligen och väldigt ofta.
Jag är rejält mobil-beroende och tv:n fungerar som ett sällskap ibland när jag är hemma på dagarna.

Vad är det finaste du har som ägodel?
Det är en ring jag har fått av min mamma. Det var hennes och pappas vigselring. Sen så är min sambo det finaste jag har också men jag ser inte honom som en ägodel.

Vilken var den senaste filmen/serien du såg?
Jag sitter just nu och tittar på Gilmore Girls haha... Den senaste filmen jag såg är tyvärr... "Believe" som är en dokumentär om Justin Bieber hahah.. Jag tittar mest på serier faktiskt, jag tycker inte om att filmer har ett så abrupt slut och lämnar det där. Oftast så är en serie flera säsonger och alla frågor blir besvarade :)

Vilken är din favoritbok?
Jag har MÅNGA favoritböcker men just nu skulle jag säga att det är "Stolthet och fördom". Om det skulle vara en bokserie så vet jag inte riktigt vad jag skulle svara. Det känns inte som att jag har tid att sluka böcker längre som jag har gjort förr. Vilket är lite tråkigt när jag kommer att tänka på det!

Vilket är ditt favoritband just nu?
The offspring helt klart :-D Allt som egentligen är någon form av punk fungerar för mig.

Vem var den senaste som ringde dig? Vad pratade ni om?
Sebastian ringde mig senast! Vi snackade om att vi kan anmäla oss till omtenta nu samt om tentamen som vi ska skriva nästa vecka i litteratur :)

Vilket köpcentrum tycker du bäst om?
Jag älskar verkligen Kungsmässan. Det är alltid lugnt och skönt. Ingen stress som nordstan eller arkaden här i Göteborg.

Vad läser du helst?
Jag läser helst mysiga böcker, alltså inga böcker där folk dör eller sådant. Jag tycker inte om några böcker eller filmer för den delen som har någon form av mord-handling (var den meningen ens svenska? haha)

Vart reste du senast och med vem?
Senast reste jag till Stockholm med Patric! Men pratar vi utomlands så reste vi två tillsammans med hans familj till Polen i April.

Är du petig med stavning och grammatik?
Alltså, ja. Till en viss del. Jag stör mig inte på små grammatiska fel eller stavfel men är det en hel text/sms som är fel så vill jag ändra och det kliar i fingrarna.

Kommer du bäst överens med person av samma kön eller motsatta?
Jag kommer faktiskt överens bäst med killar. Jag avskyr allt som har med drama och sånt att göra. Sen så kan det bli dramatiskt bland killar med såklart.

Stationär dator eller laptop?
Laptop! Jag vill kunna bära med mig min dator överallt utan att knäcka ryggen haha.

Regn eller sol?
Jag älskar verkligen regn! Eftersom jag har en fruktansvärd pollen-allergi så är regnet min räddare i nöden. Nu under hösten finns ingen pollen men under våren är det verkligen hemskt.

Snö eller storm?
Tro det eller ej.. Men jag älskar också när det stormar. Det är det perfekta vädret att sitta inne och titta på en serie eller läsa en mysig bok. Släng in en brasa så är jag alldeles fast!

Drinkar eller vin?
Definitivt vin. Jag tycker att drinkar smakar alldeles för mycket alkohol. Till och med när jag gör dem själv haha.


Likes

Comments

Postad i: Min förändring, Universitetet, Vardagsliv

Haha ja vad ska man säga? Ibland kommer livet emellan saker och ting! Sen senaste uppdateringen så har jag:

* Köpt ny tv och hängt upp i sovrummet

* Varit ute på min VFU-skola och träffat den nya klassen som jag ska följa snart.

* Orkat upp ur sängen sedan skadan!! WOHO.

* Börjat att fördela min mat på ett bättre sätt, jag är dock inte hungrig på morgonen fortfarande.. Hoppas att detta kommer att ändra sig snart.

Idag är planen att tentaplugga! Vi ska ha ett färdigt utkast imorgon så att vi kan få kamratrespons på den och sedan så är inlämningen på fredag kl 23.55 eller något sådant. Jag har dock märkt att jag har svårt att få till ett flyt på engelska, jag har inga som helst problem att pumpa ut 8 sidor akademisk text på svenska men jag kämpar verkligen med denna kursen.
Det kan också ha att göra med att denna uppgiften är väldigt tvetydig och jag har fått ungefär 4 olika svar från olika klasskamrater på vad det är vi ska göra egentligen. Jag hade planerat att fråga min seminarieledare idag om hon kan hjälpa mig att bena ut det, eller så chansar jag bara och skriver om allt som mina klasskamrater har sagt.

Imorgon har jag nästa pass med min PT! Jag har en känsla av att jag kommer få ganska ont, rörelseövningar står på agendan!


//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Jaha, då har jag legat platt på rygg i typ 2 dygn snart. Min rygg small under träningen. Värsta tajmingen också, jag har egentligen workshops i eftermiddag som är obligatoriska men jag kan knappt stå upp tyvärr.. jag kommer antagligen få uppgifter att skriva istället.

Något jag saknar just nu är min sömn. Jag sover riktigt illa och vaknar nästan varje timme. Jag hoppas verkligen att ryggen är bättre imorgon, jag har en del saker jag måste göra nämligen.

Aja! Jag tänkte bara kika in och gnälla lite grann (:

//M.

Likes

Comments