Hej det var ett tag sen nu, sist var i januari och nu är det liksom maj. Mycket har hänt sen dess.

Vi kan börja med att jag är på resande fot själv nu. Jag åkte ju till Hawaii med Julia men hon ändrade sin resa och åkte vidare till Santa Barbara av olika anledningar. Jag stannade kvar med original planen och åkte vidare till Miami Beach. Så nu är jag där och har varit här i 3 veckor snart en hel månad redan, tiden går så fruktansvärt fort. Jag ska stanna i Miami till augusti, vart jag tar vägen efter det är ännu oklart. Flyget är bokat hem men om jag sitter på det flyget är ännu osäkert.

Jag tror inte jag har berättat det än, men jag träffade en kille som jag blev olyckligt kär i. Jag visste att det skulle bli svårt, då jag skulle åka vidare efter bara 4 månader. Jag försökte stå emot, det funkade bara i ungefär 2 veckor. Det var inte lätt då han läste mig som en öppen bok. Varje gången han körde mig hem stod vi utanför och pratade i timmar om att jag inte ville nåt mer än och vara vänner. Han sa till mig en gång innan jag gick in "Jag ska sluta försöka kyssa dig och försöka få dig att le istället". Vilket han gjorde och jag föll mer och mer för varje dag och jag faller än idag även fast jag är i Miami och han i Australien.

Josh vilket han heter då, ville att jag ska träffa hans föräldrar medan jag är här då dem inte bor så fruktansvärt lång bort. Men jag är alldeles för feg, han vill att jag ska träffa dem helt ensam då han inte kan vara här. Jag tror inte jag klarar av det. Föräldrar är inte min starkaste sida, jag har ju ingen kontakt med mina egna päron. Hur bra låter det liksom? Hur ska jag kunna få hans päron att gilla mig? Vad som är ännu jobbigare är att det inte ens är på mitt egna språk!
Men om jag nu skulle gå med på att träffa dem kan jag berätta allt om det.

/ Ledin


Lite smått från Hawaii

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har tidigare skrivet om min mamma och vad som hänt. Men jag har aldrig hört allt. Små saker mamma berättat och olika variationer i tidningarna.
Idag läste jag min mammas kompis nystartade blogg där det står om min mamma och saker hon har fått reda på. Jag vet inte hur hon har fått reda på allt men det mesta går ihop med det lilla min mamma har berättat för mig.
Jag känner inte och har aldrig träffat den här tjejen, men jag vet att mina äldre syskon har haft kontakt med henne.
Hon hade även delat inlägget på Facebook och jag hade fått upp det på min feed. Då jag har kommenterat att jag tycker det är jobbigt att läsa om denna händelse och att den fortsätter att komma upp. Men efter att ha läst del 2 blev det mer lättare att acceptera när nån annan utanför familjen skriver om det.
Hon lägger upp punkt för punkt vad som har gjorts fel i utredningen/ rättegången. Saker som jag inte visste alls. Jag fick inte ens gå på rättegången då jag gärna hade velat det.

Hör är del 1 & 2 i hennes blogg.

Del 1

Del 2

/Ledin

Likes

Comments

2016
Har gett mig många lärdomar, jag har lärt mig leva utan mina föräldrar och stå på egna fötter. Jag har haft egen lägenhet sen 2015, hade ett jobb jag verkligen trivdes på och nu lever jag drömmen jag alltid drömt, på Hawaii och pluggar.
Jag har lärt mig stå upp för mig själv när "vänner" tyckt ner mig. Lagt dessa "vänner" åt sidan efter alla dessa år av smutskastning.
Jag står mycket närmre en vän som jag känt sen jag va 6år.
Har även haft många motgångar. Stod nästa hemlös ett tag, blev kär även förkrossad med mera.
Starten på 2016 var bland en av dom värsta dagarna i hela mitt liv och jag va redo och avsluta allt och tacka gud för att jag inte gjorde det då fortsättningen bara blivit bättre.
Nu väntar jag med ett leende på läpparna på nästa år och nya möjligheter.

Likes

Comments

Blablabla jag är så lat 😴

Om ni känner mig så vet ni att jag hatar julen så mycket. Den här stressen och frågorna det klarar jag inte av. Så i år är jag glad att slippa fira jul, lite tråkigt och inte träffa mina nära och kära men tycker nästan det är mysigare och träffa dom vilken dag som helst förutom julen.

Som ni alla vet så är jag ju inte hemma i kalla Sverige utan i Hawaii och bor i en värdfamilj. Som vi fick lite fina julklappar av, "minnes prylar" eller vad man ska kalla det. Fick en jätte fin T-shirt som jag tycke va super skön, en kaffemugg och lite Aloha grejor.
På julaftonskvällen satt vi på stranden och drack öl spela lite spel och hade det mysigt tills polisen kom och sa att det ba dags och dra.

Idag köpte jag en julklappisch till mig själv får Victoria secret det blev en bh som jag aldrig nånsin skulle ha köp tidigare men jag gillar den starkt blev sjuk nöjd. Eftersom jag fick den på rean va den inte så dyr heller.

Jag har velat skriva jätte mycket men när jag väl börjat skriva nån mening får jag blackout.

//Ledin

Likes

Comments

Haha nu ligger jag här i sängen igen och ska sova. Fast idag har vi inte gjort så mycket så är inte så fruktansvärt trött som jag va i måndags.
Men iallafall, nu har min resväska kommit så nu har jag kläder och eftersom jag fick dom där skavsåren på inre låren så måste jag ha lång byxor på mig tills det har läkt sen måste jag lära mig smörja in låren med olja så det inte slavar mot varandra. "Livet som mullig" haha nej jag skoja.

Igår surfade jag för första gången och det var jättekul men det var även ganska läskigt. Så vi byte surflektionerna till ukulele. Jag tror ukulele kan va kul men och lära sig det kan nog va svårt. Eftersom vi kommer lära oss det på engelska och man kanske inte riktigt förstår alla orden och instruktionerna. Men tror jag byter tillbaka till surfing nån gång framåt i tiden.

Min engelska språk level är B 2.3 vet inte om det är bra eller dåligt för jag tycker inte jag är så bra när det gäller och prata framför många människor samtidigt. Dock är det kanske för jag blir så nervös och snubblar på orden, jag blir kanske säkrare och säkrare efter ett tag. Man får ju hoppas.

Juste vi bor uppe på ett berg så varje dag går vi upp för super branta backar. Så när vi åker härifrån kommer vi va super fit och bra kondition. Det kan jag säga också om man går över en väg som inte har ett övergångsställe eller om det är rött kan man få höga böter. Så man måste jämt stå och vänta på grönt även om det inte kommer några bilar vilket är väldigt jobbigt jag menar jag är ju från Stockholm och man går jämt på röd gubbe.

/LedinLikes

Comments

Första dagen och jag vill bara gråta. Mitt resväska är borta jag har inga kläder, inga rena trosor jag har ingenting det vill säga. Det är stekhet och vi kan inte gå och bada för jag har ingen bikini. Vi kollade efter en tidigare idag men nej det är ju fan push up i alla jävla överdelar och mina bröst är något för stora för push up.

Det har bara varit rena rama katastrofen. Det känns som om vi har gått runt i cirklar allt ser likadant ut. Det har inte varit lätt och hitta måste jag säga. Nu har jag stora skavsår på mina inre lår för jag har gått runt med kjol och svettats så det har gått och skavt mot varandra.

Min väska kommer aldrig har en magkänsla av att dom har tappat bort den.
Nu håller jag på och somnar så kanske inte borde skriva när jag ska sova nästa gång.

/Ledin

Likes

Comments

Tja.

Idag har varit en lång dag skulle jag säga. Vaknade kl 8-9 nån gång. För att möta min syrra och gå på mat för livet mässa borta i kista.
Jag har följt med henne på det här i massa år nu och i år va första gången vi inte åkte bil. Det var lite jobbigt då jag inte gillar att åka kommunalt. Det händer aldrig nåt bra när jag gör det.
Vad är då mat för livet för mässa?
Det är en mässa som är varje år i kista den här tiden på året och den är riktad till alla intoleranta människor. Som då min syrra är. Så idag har jag käkat massa glutenfritt, mjölkfritt och laktosfria produkter. Vilket jag egentligen inte tycker om överhuvudtaget.

När jag kom hem tvär deckade jag. Vakna igen vid 20 och va vrål hungrig. Så käkade en pizza som jag igår hade önskat mig av mormor. Nu sitter vi och myser framför idol. Näst sista kvällen hemma. 

Juste tänkte bara säga att jag har skrivit i ett tidigare inlägg om min mamma. Där jag skrev att jag inte vet vad jag ska tro, om vad som egentligen hände. Men nu har jag det klart. Jag tror helt klart på min mamma.
För kanske en månad sen pratade vi om det vi hade en diskussion om att jag behövde henne. Så jag fråga varför hon gjorde det när hon bara skulle åkt därifrån.
Men hon kunde inte det.
Jag har svårt att lita på människor. Folk har ljugit mig upp i ansiktet i alla år.

/Ledin

Likes

Comments

Aloha

Nu är det bara tre dagar kvar och jag är så taggad. Återigen ett inlägg mitt i natten. Jag har ställt om mitt dygn helt och hållet, jag går och lägger mig när mormor vaknar.
Men det gör inte så mycket eftersom Honolulu är 11 timmar efter oss i tid.
Vi vet inte så mycket om exakt vart vi ska bo, utan bara med vilka. Men jag längtar så mycket. Mamman vi ska bo hos har mailat och skrivit till mig på Instagram att hon ser fram emot att träffa oss. Vilket jag känner är väldigt gulligt. I mailet skev hon också att det var Thanksgiving hos dom och att dom tänkte på oss. Asså så gulligt.

Den här vecka har gått så fruktansvärt långsamt. Jag sa att jag skulle skriva ut flygbiljetterna i måndags och det är idag torsdag (hade ingen aning). Har inte skrivit ut dom än, nu känner jag mig lite stressad. Anledningen varför jag skulle skriva ut dom redan i måndags var för att det finns väldigt lite bläck i skrivarn. Så om det skulle ta slut skulle vi hinna fixa nytt.
Den här veckan kanske inte har gått så långsamt då eftersom det va torsdag, jag trodde typ det var tisdag.

Idag ska jag tvätta en sista maskin vika allt jag redan har tvättat, packa lite mer och SKRIVA UT FLYGBILJETTERNA får jag inte glömma.
Julia kommer till mig senare och hjälper mig och packa vika alla kläder för hon är bäst på det. Vägrar hon då tvingar jag henne. Haha nej men det skulle hjälpa om hon gjorde det.
Ska även ha en lite sleepover.
Hon är så bra, I love her.

//Ledin

Nu har ju jag bara screenshotat Google när man söker på Honolulu.

Likes

Comments

Nu är lösenordet borta!

Jag har skrivit väldigt mycket privata saker om mig själv tidigare. Men nu ska jag försöka skriva mer annat som tillexempel min resa jag ska göra till USA och förhoppningsvis gör vi massa roligheter som jag kan dela med mig av.

Jag har inte varit så deprimerad på den senaste tiden. Ni kanske har märkt att jag bara lagt upp inlägg mitt i natten för det är oftas då jag har mått som sämst och jag skriver som bäst då, för det är då jag får fram vad jag känner. Jag är inte så bra på att bara skriva om min vardag, för jag tycker inte att det är så intressant alla gånger. Vet inte heller hur jag ska skriva det.

Men vi kan göra ett försök!

På söndag åker jag till USA!
Flyget går 7 på morgonen så vi ska vara på Arlanda i god tid. Vi ska mellanlanda i London och Los Angeles.
Ja vart i USA ska vi då?
Jo vi ska till Honolulu alltså Hawaii. Där ska vi bo i ett värdhem. Vi har även precis fått reda på vilka vi ska få bo hos och jag fram emot att träffa dom. Jag längtar sjukt mycket nu, lite nervös för att flyga själv för det är första gången. Men känner jag mig rätt så kommer det gå hur bra som helst.
Vad ska vi göra där då?
Vi ska plugga engelska. Allt det här är genom EF språkresor. Lite kul fick precis ett samtal från EF, då han undra om jag hade några frågor.

Jag har varit inne på EF hemsida jag vet inte hur många gånger det senaste åren för jag har velat göra det här hur länge som helst och nu har jag äntligen tagit tag i det. Jag ser så fram emot det här och få uppleva en helt annan kultur en längre period.

Med mig på den här spännande trippen kommer jag ha med mig min bästa Julia som även själv har kollat på det här länge.

Säg vad ni tycker då det inte va nåt deprimerande i den här texten om det fortfarande är lika intressant. Jag vet att jag är väldigt dålig på att formulera men vad fan jag har dyslexi don't blame me.

//Ledin

Likes

Comments

Hej hej

Jag bodde i Kalmar i 5 månader och det va dom bästa månaderna men även rätt jobbiga och svåra.

Flytta ifrån alla syskon är inte jättelätt när man bara har dom i sitt liv. Jag hade dagar då jag kände mig så fruktansvärt ensam och ville bara gråta ( vilket jag gjorde typ varje dag).
Men jag hade även bra dagar då jag mådde jättebra kunde dansa och sjunga som en galning.
Jag tog mycket nattpromenader till havet när jag behövde tänka vilket jag tyckte var hur skönt som helst.

Jag fick jobb efter 2 månader där nere. Där jag trivdes jättebra och jobbade hur mycket som helst. Jag kände mig även omtyckt för första gången.
Jag tycker jag var jätteduktig och det tycke dom andra också då jag fick mycket beröm och skulle fått en fast anställning om jag hade stannat.
Jag hade aldrig tagit ett sånt jobb i Stockholm om jag hade fått den möjligheten för 6 månader sen.
Jag var alldeles för bekväm av mig då. Jag fick pengar från socialen för att sitta hemma. Så varför lyfta ett finger när jag inte behövde.
Men när jag kom ner till Kalmar ville jag ta tag i mitt liv jag ville ha nåt och göra jag ville ute och träffa folk jag ville jobba.
Jag ville inte det för 6 månader sen. Jag ville inte ens gå utanför dörren för jag mådde så psykiskt dåligt och trivdes inte alls i mig själv. Då ville jag bara ligga i sängen och inte bli störd, hade jag möten avbokade jag dom för jag hade gråtit hela natten. Kunde även stänga av min mobil i flera dagar för jag inte orkade.
Nu eller aah då när jag bodde i Kalmar jobbade jag nästan varje dag och även fast jag hade haft en dålig dag innan jag skulle gå och jobba tog jag mig i kragen och tog mig till jobbet. Dock kunde jag bryta ihop på jobbet om det blev stressigt och få klagomål på det gjorde det inte lätt, jag fällde några tårar inne på toan sen bet jag ihop och återgick till jobbet. Kunde även gråta hela vägen hem från jobbet när jag slutat. Men jag gick till jobbet dagen efter. Jag hade aldrig gjort det för 6 månader sen.
Det va dock rätt skönt och flytta till en ny stad där ingen känner mig, ingen vet om mitt förflutna. Det va inga frågor om hur jag mår, det va inga kommentarer så som "hur orkar du" "du är så stark". Det är sånt som får mig och bryta ihop på mina dåliga dagar.
Jag träffade nya människor hela tiden. Tex när Pokémon go kom ut spelade jag det rätt mycket på mina nattpromenader då träffa jag en kille helt random som jag började umgås med rätt mycket. Vi kunde åka och grilla mitt i natten, åka med han och hans kompisar och ta över massa Pokémon gym. Vi hade rätt kul.

Jag trivdes som fan där nere oavsett mina dåliga dagar då jag kände mig ensam.
Här i Stockholm är jag omringad av massa kärlek men ändå känner jag mig ensam, trivs inte alls här. Jag kan inte ta mina nattpromenader för att tänka det är bara massa skit som kommer i mitt huvud då, alla gånger jag har blivit utfryst, bortglömd och sårad. Jag kan knappt gå utanför dörren här.

Aah näe jag vet inte riktigt vad jag skulle komma fram till i det här. Kanske att jag trivdes som fan och kände mig som en människa igen.

/ Ledin

Likes

Comments